Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Ma küldtem pénzt egy termékért cserébe és ugye 2 lehetőség van, vagy nincs transaction fee vagy nincs (mí meglepő..
). A kérdésem az lenne, hogy azt írja, hogy akkor nem kell fizetni kezelési ktg-et, ha van fedezet PP számlán VAGY van hozzárendelve bank account PP-hez. Na most, nekem be van regelve az OTP-s accom, írja is h primary, ennek ellenére mégis számolt fel fee-t. Hogy van akkor ez a gyakorlatban? -
válasz
aytukabozs
üzenetére

A <service@intl.paypal.com> címről van egy visszaigazoló (Payment Details) levél amiben minden benne van , ezzel akkor semmit sem érek /PayPal -nál/ ?

Vagy lehet nekik írni levelet, vagy hasonlót?L
-
aytukabozs
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
na ez már ontopic kérdés

A bankodnál tudsz chargeback eljárást indítani, ha a PP-nél nincs semmi nyoma a tranzakciónak és baj lesz...
-
PayPal -on keresztűl fizettem, de nem a rendszerbe belépve (nem tudtam akkor pont - user error... email-t/pswrd-t nem fogadta el) mind1. A lényeg, hogy kaptam e-mail címre fizetéssel kapcsolatban emailt ami:
Mar 12, 2015 07:36:54 PDT
Receipt No: (ez is van)
(és részletezve van rajta minden, amit és akitől vettem, stb..)PayPal rendszerbe nincs benn, így nem tudok azon belül "Resolution Center" -be panaszt nyitni (vagy hasonló)
Esetemben van valami megoldás, ha a kifizetett termék nem jönne meg? /szeretnék felkészülni rá, nem az utolsó pillanatra hagyni, lassan a 30nap lejár, de a 40+ napot megvárom/Segítséget előre köszönöm !

L
-
Zolly444
aktív tag
Hello. Össze szeretném kapcsolni a bankkártyámat a paypal accountommal, de elakadtam, egy kis segítségre lenne szükségem.. Van egy olyan mező hogy "Expiration Date" azaz lejárati idő.. Ide mit kellene írnom? Hogy mikor szűnjön meg az összecsatolás vagy a kártya lejárati dátuma? (van neki egyátalán?
) Valamint hogy a bankszámlaszámot kötőjellel vagy anélkül kell írni? (véleményem szerint mind1)
Megtaláltam mind2-t idő közben -
Bazsa74
tag
Üdv!
Biztos járt már így más is, ahogy most én, de ennyi találatot nem tudtam átnézni. Egy barátomnak küldtem 2+10000 pénzt. A banktól le is vonták. Közben rájöttem, hogy a kártya nem lett hitelesítve a 400 ft próbafizetéssel. Ezt közben megtettem. A problémám, hogy megjelent nekem, hogy a 2000 és a 10000,: completed és felette ugyanezek minuszban,: unclaimed. Befizetéskor sajnos az I'm paying for goods or services - jelöltem be (mert nem figyeltem eléggé
). Így viszont nem tudja felvenni a pénzt. Mit tudok tenni? -
-
Poo
senior tag
Sziasztok,
Tudnátok nekem abban segíteni hogy a paypal-n keresztül utalnának nekem pénzt de lövésem nincs hogy hol keressem a paypal számlaszámot vagy hogy egyáltalán ez hogyan is működne :-) Tudnátok nekem segíteni kérlek.Köszönöm.

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Tudtommal a PayPal nem foglalkozik csomagszállítással, de lehet én tévedek...
-
válasz
aytukabozs
üzenetére
PayPal nem?

/de oda is berakom.../
L
-
aytukabozs
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ezt nem inkább ide?
-
Vettem egy terméket, Free P&P -vel volt hirdetve és van tracking number is hozzá ami 23.-i dátummal "Submitted for delivery" státuszban van és még nem kaptam meg. Ez normális?

(Belgiumban adták fel tracking szerint)L
-
Valaki esetleg tudna segíteni, hogy hogyan tudom levenni a pénzt paypalrol? Vagyis kártyára visszakérni.
Bocsi, lusta vagyok visszaolvasni.
-
havri1
félisten
válasz
Stockbauer79
üzenetére
Ha jól értem, akkor Erste-ben fizetett be a Te PayPal accodra?
PayPal-nak van mér Esrtes számlája is?
Lemaradtam valamiről? Eddig Unicredit volt.. -
agroman
aktív tag
válasz
Stockbauer79
üzenetére
ha biztosra akarsz menni akkor csak sajat szamladrol utalsz a sajat PP accodra.
most amig meg nem erkezik (vagy nem) addig aggodhatsz.
ha mazlid lesz akkor kezzel atrakjak, ha nem akkor max. par het mig visszajut a penz. -
Stockbauer79
tag
Üdv.
Az normális dolog, hogy ma kb. 10:30 körül párom erste-ben befizetett számlámra pénzt, és még mindig nem érkezett meg? Számlaszám, megjegyzés stimmel. Kezdhetek kétségbe esni?
-
Hintalow
senior tag
válasz
szabo01
üzenetére
Szerintem a statusznál írtaknak ehhez semmi köze.

Pénzfisszafizetésnél ha eredetileg csatolt kártyával történt, akkor a paypal fiók csak egy technikai állomás, ahol kb 1 mp tart a tranzakció, és van 2 bejegyzés róla a paypal számlatörténetben (refund from, transfer to credit card)
és 2-3 napon belül megjelenik a bankszámlánnem kell túlspirázni
-
havri1
félisten
válasz
szabo01
üzenetére
Funding Type: PayPal Funds and Credit Card
Ez egy is - is vásárlás. Nyilván azt írja, ahonnan levonta.
(#16268) cateye59: Régit törlöd, újat hozzáadod, igen. 1 ftot levon próbaként, meg a 400ftot, ha újra akarod igazoltatni a kártyát, azaz 2 tranzakciónak számít, ha van esetleg limit rajta, ezzel számolj
-
cateye59
csendes tag
Üdv.!
Lejárat miatt cserélték a bankkártyámat, változott a kártyaszám. PayPal -on a kártyaszámot nem lehet megváltoztatni, csak ismételt beregisztrálással, és a régi törlésével?
Köszi a választ! -
szabo01
csendes tag
Ha az order statusnal nem ír semmit az mit jelent?
Mert rendeltem tegnap már futárt is azt is paypalon fizettem,ma azt is vissza utalták,de ott az order statusnál nincs semmi.
Amit meg annak a majom németnek utaltam ott az van,hogy in Process ami elvileg azt jelenti,hogy feldolgozás alatt -
szabo01
csendes tag
válasz
havri1
üzenetére
Nem vagyok kezdő ebayes és 100%os vagyok,többször rendelem már nagy értékben sose volt ilyen gondom

Amúgy alufelnikről van szó,tegnap elutaltam a pénzt írtam neki hogy a mai napon megy érte a futár,elkérte a csomagszámot is meg minden délután 3-kor kitalálta( 4 órával az utalás után) hogy hívjam fel,felhívtam azt mondta először,hogy nem tudja felvenni a pénzt,mondom az nem létezik sose volt ilyen gond nem először utalok,utána már azt mondta,hogyha elküldöm a szállítási csomagszámot minden ok,elküldtem utána rá fél órára jött az e-mail,hogy refundolta a pénzt és írt,hogy inkább a számlájára utaljam,2 dolog állhat mögötte vagy átakart baszni és lehúzni vagy pedig nem olyanok a felnik amilyennek mondja és attól félt ha megjönnek és jelentem a paypalon és vissza kapom a pénzt....
Amúgy nem ebayen keresztül utaltam a pénzt hanem ebayen kívül a paypal oldalon.A másik kérdésemre esetleg tudod a választ,hogy a kártyámra fog jönni a pénz vagy hogy tudom majd rátenni vagy küldeni a számlára ha nem oda érkezik?
-
szabo01
csendes tag
válasz
havri1
üzenetére
De forintot ír a Funding Source-nél vagy az nem jelent semmit? De amúgy épp ez az ő árulta én kifizettem erre refundolt és adott egy nagyon rossz indokot...akkor minek ment bele szemét németek...
A kártyámra kell,hogy kapjam a pénzt?
Fasza buktam rajta biztos egy kis összeget....sose jártam még így,szerintem hanyagolom ezentúl ezt a vásárlási formát... -
szabo01
csendes tag
válasz
aytukabozs
üzenetére
A paypal balance 0 fton van,mikor utaltam a pénzt akkor is 0 ft-ot írt ennyit tudok
Ha rámegyek Transaction detailsra akkor ezt írja a Funding Source: XXXX HUF - MasterCard Credit Card
Akkor ezek szerinte a kártyámra kell,hogy jöjjön a pénz? -
szabo01
csendes tag
válasz
aytukabozs
üzenetére
Van egy Paypal accuntom meg hozzá társítva egy bankszámla(unicredites) a számlára lett rakva a pénz én csak beléptem a paypalba rámentem a pénz küldésére és ennyi,akkor nem tudom miről ment a pénz...
Azt értem,csak gondolom kevesebbe váltja vissza mint amennyibe váltotta....és ezért meg csak az eladó felelős nem? ő lépett vissza nem én.
Hogy tudom vissza küldeni a számlára ha paypal egyenlegen volt?
Payment statusnál azt írja refunded,order statusnál: in process ez mit takar? vissza jött már a pénz vagy sem? -
aytukabozs
addikt
válasz
szabo01
üzenetére
Mit akarsz ezen jelenteni?
X euroért vásároltál valamit, és visszakaptál szintúgy X eurót.
Ahoz hogy közben változtak az árfolyamok nem az eladó sara, ezért a PP sem foglalkozik vele.
Ezt bele kel kalkulálni ha külföldről vásárolsz.Ha PP egyenlegről vásároltál akkor avisszakapott összeg ott is marad míg el nem vásárolod vagy vissza nem utalod a számládra.
Ha kártyával vásároltál akkor meg automatikusan vissza fog kerülni a számládra a pénz, de persze nem azonnal. -
szabo01
csendes tag
Sziasztok
Olyan kérdésem volna,hogy átutaltam pénzt az eladónak,egyéb okokra hivatkozva ő ezt a pénzt vissza küldte nekem,nekem ugye átváltotta euróra az összeget mert az eladó refundolt ilyenkor tudok valamit tenni,hogy amit átváltott pénzt ne bukjam el? mert gondolom szarabbul váltja vissza.
A másik kérdésem,hogy a számlámon a pénzt nem látom csak paypalon mit kell tennem majd hogy a számlámra kerüljön? ez a mai nap folyamán történt.
A payment statusnál ez van: Refunded,a Order status/Actions pedig ez: In Process
Ezek mit jelentenek? nem lehet ezt jelenti a paypalnak vagy valami,hogy ne bukjam felesleges az átváltott ftokat?
Ja igen és Unicrdeties vagyok
Köszönöm előre is a válaszokat és a segítséget! -
bambanya
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata, hogy negatív számlaegyenlegnél mit csinál(hat) a paypal?Nem vagyok csaló, mindig is becsületes eladó voltam, csak nem vagyok hajlandó a továbbiakban pénzelni az Ebay által támogatott pofátlan usereket!
Hihetetlen hogy állandóan a vevőknek adnak igazat még akkor is, ha egyértelműen bizonyítható hogy hazudnak! -
Pollen8
csendes tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Már MoneyGram-en is lehet pénzt küldeni PayPal-ra, ha nincs a közelben Unicredit.
-
aytukabozs
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A feltöltés már oké neki, a steam-re befizetni nem tud...
-
törölt tag
Hali! Kéne egy kis help.
Az új bankkártyám MaestroCard, amivel nem lehet közvetlen feltölteni pénzt steamre ezért paypalon keresztül próbáltam feltölteni pénzt, na most ez nem igazán sikerült, valaki tudna egy gyors tutorialt leírni, hogy hogyan is működik ez a paypalos steamre utalásos dolog? Mert most valamennyire "megoldottam" de most meg ezt az üzenetet kapom amikor tölteném fel a kiválasztott összeget: "Your purchase has not been completed.
The payment processor has reported an authorization failure. Please select a different payment method.Előre is köszi.
-
ccs2929
senior tag
Köszi a segítséget.
Hál isten csak megijedtek az ismerősömék, és félreértelmezték a cég által küldött visszaigazoló levelet, de ma megnéztem én is, és az szerepelt benne, hogy be kell fizetni xy számlára a pénzt, de, ha paypal-al fizettünk, akkor semmisnek kell tekinteni az e-mailt.
Egyébként nem rendeltünk még innen, sőt őket a paypal-ra is tegnap regisztráltam. -
ccs2929
senior tag
Sziasztok!
Rendeltünk ma egy kollégámmal Németországból a motorjához alkatrészeket, az üzlet saját honlapjáról, paypal-os fizetéssel, látszólag minden rendben is van/volt, de időközben jött tőlük egy e-mail, hogy fizessük ki a rendelés teljes összegét. Paypal oldalon látszik, hogy el lett utalva, vagy valamit rosszul csináltunk, esetleg időbe telik, míg megékezik a számlájukra a pénz!? Mellékelek paypalos képeket is:

-
Hintalow
senior tag
Háát ott, valami rendesen beakadt annál az eurós átutalásnál.
Ha jól emlékszem azt írtad, hogy már a paypal forintra váltotta az összeget, onnantól már nincs extra az ügymenetben, esetleg próbaképpen hívd fel a bankodat, lehet, hogy ők tökölnek vele, a konverziós jóváírások nem szoktak instant lenni. -
LML
tag
Azért ez kezd vicces lenni.. Az hagyján hogy egy hét volt kb míg az account limitet feloldották, de hogy márc 11.e óta nem jön meg a pénz, amit leutaltattam magamnak és hiába írok nekik emailt, mintha a holdra küldeném kb az már kezd az idegesítő kategóriába esni.
És nem 3e fton ülnek, amit kb letojnék, hanem jóval 300e feletti összegen...Kezdem azt hinni, hogy addig vagy jó ügyfél, amíg forintos számláról veszed tőlük 320 ért az eurót, és csak költöd a pénzed...
Amint kérnéd ami náluk van, meg eurós kártyád van, hogy ne húzkodjanak meg eurónként 20 ftra, akkor már nem mennek olyan simán a dolgok, meg már nem is vagy olyan jó kuncsaft. -
menyetmisi
újonc
Sziasztok!
Sürgős segítségre lenne szükségem. Arról lenne szó, hogy mai nap folyamán szükségem lenne a paypalon lévő pénzemre. Nyilván kivenni nem tudom hivatalos módon mert az 1-2 nap lenne. Abban kérném valaki segítségét, hogy segítsen kivenni ezt a pénzt. Én átküldeném neki paypalon az illető pedig oda adná nekem kp-ba vagy átutalná otp 7*24 bankkártyák közötti átutalással. Remélem tud valaki segíteni. Természetesen nem ignyen kérném!

-
zalyy
tag
Igen, engem hívtak ma
kicsit nehezen érthető volt és mivel nem készűltem rá nem igazán tudtam mit mondjak így elsőre. Kaptam is egy üzenetet hasonlót, mint neked nekem is ilyesmit írtak, hogy ha elérem a limitet akkor első prioritású acc lesz ami annyit jelent, hogy 1 hónap helyett csak pár napot kell várni elvileg. Nekem sajnos a proof of address nem volt jó... pedig két dokumentumot is küldtem arra egy online bankszámlakivonatot + bankkártyának a postázását nem tudom miért nem jó ez. De úgy néz ki kell egy papír kivonatot kérjek. Azért sok baj van vele és mivel elsőre nem fogadták el mire beküldöm plusz megnézik nekem még biztos lesz jó pár nap hanem 1 hét 
-
Xes
csendes tag
Thank you for contacting PayPal regarding EU annual limit.
My name is Lilia and I am glad to assist you today with your query.
I reviewed your account and I can see that you uploaded your documents.
Please be advised that the case its review at the moment since you got only a Warning.
When you have a warning you can still use your account as usual by sending and receiving money.
However when you will reach your limit then we will review your case in 24 -72 hours.
We do appreciate your efforts and collaboration.
I trust this information will be useful to you and resolve your query.
It is my pleasure to assist you. Thank you for choosing PayPal and have a nice weekend.
Yours sincerely,
Érdekes, tehát el kell érnem a limitet és csak utána emelik meg.
-
Xes
csendes tag
válasz
paolinho
üzenetére
Alul contact us, jobb oldalt e-mail us, leírod mi a gond röviden, kapsz egy automatikus választ amiben megkapsz pár linket, de igazából ezt el se kell olvasni, benne lesz, hogyha ez nem elég info akkor csak simán válaszolj az automatikus e-mail re amit egy munkatárs el fog olvasni és reagál rá. Itt már írd le részletesebben mi a probléma mert úgy is elolvassák, az elsőt nem mert arra csak automatikus válasz érkezik.
-
zalyy
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, már majdnem elértem a receiving limitet PP-on és már több mint 1 hete beküldtem a szükséges adatokat, hogy oldják fel de még mindig semmi. Valaki csinált már ilyet ha igen mennyi idő kellett míg neki válaszoltak és stb. Egyébként, hogy van ez ha feloldom a limitet mivel lesz több az account azon kívül, hogy most már többet fogok tudni rá fogadni egyéb vele járó tudni való. Köszönöm!
-
Minstrel
senior tag
Az miért van, hogy minden paypal terhelés látszik euro-ban is az otp-nél? Először euro-ra vált utána meg dollárra vagy épp amire kell? Vagy csak tájékoztató jellegű információ? Úgy van beállítva, hogy a bank váltson.
VÁSÁRLÁS KÁRTYÁVAL
-336 Ft
PAYPAL *SHEWUQING
1,090EUR 308,3800 -
LML
tag
Mai nap délután kaptam egy emailt a paypal support tól, hogy elnézést kérnek a kellemetlenségért, meg a késlekedésért, és vissza engedélyezték az accountot, úgyhogy mostantól korlátlanul használhatom.
A pénz viszont továbbra sem érkezett meg...

-
Hintalow
senior tag
válasz
hanett00
üzenetére
Bankszámla csatolásának csak akkor van szerepe, ha paypal egyenlegről szeretnél kikérni pénz a bankszámládra
Fizetéshez két lehetőséged van:
- sima belföldi utalással teszel pénzt a paypal egyenlegedre, amiből utána vásárolhatsz
- kártyát csatolsz hozzá, onnantól a vásárlásaidat automatikusan intézi, mint bármilyen egyéb bankkártyás fizetést -
hanett00
csendes tag
Bankkártyát vagy bankszámlát csatoljak? Mindkettő esetén fizethetek vele csak lehúzzák a bankszámláról a pénzt? Vagy hogy működik ez?
-
-
paolinho
addikt
Sziasztok!
Volt egy vitás ügyem a TinyDeal-lel, mert nem kaptam meg az árut (noha nem ők voltak a hunyók, hanem a Magyar Posta), viszont kénytelen voltam ennek okán vitát kezdeményezni a PayPal-nál. A vizsgálatot követően nekem adtak igazat, és márc. 9-én azt írták, hogy visszajár nekem a pénz, amit 5 munkanapon belül vissza kell kapnom. Ez kb. 13-án le is járt, azonban nem kaptam még vissza semmit, ezért gondoltam, hogy jelzem ezt a PP-nál. Azonban nem tudok semmit írni, mert nekem úgy tűnik, hogy ők lezárták az ügyemet. Pedig a Magyar Postától is kaptam egy angol nyelvű levelet, amelyben kinyilatkozták, hogy elveszett a cucc, és a feladó fogja tudni a kártérítési igényét benyújtani majd. Ezt is elszerettem volna elküldeni a PP-nek, de nem tudok igazándiból sehol az üggyel kapcsolatban írni, meg csatolni a mail-hez anyagot.Email fiókba érkezett levélre válaszul amit küldtem, arra meg ez jött:
1. Go to the PayPal website and log in to your account.
2. Click "Contact Us" at the bottom of any page.
3. Click "Contact Customer Service," and ask your question.Na hát a "Contact Us"-ig eljutottam, de a 3. pontra nem találtam linket!
Tudna esetleg valaki segíteni, hogy hová írjak?
Köszi előre is. -
Hintalow
senior tag
Háát az eladás valóban ingoványosabb talaj.
Amúgy ez normál ügymenet a paypalnál, adott ország beli reg csak adoot ország pénznemében fizet ki (gondolom nem lenne nekik túl gazdaságos fizetgetni a konverziós devizautalásokat világszerte)
Amúgy elég olajozottan működik a kifizetésük, csak ha ilyen extrém dolgokat csináltatsz velük, akkor nagyon lassúak, gondolom bele kell nyúlni kézileg.luimapeiz:
ha jól emlékszem a végső paypal fizetési összesítő oldalon van coupon code mező, ahová be lehet írni.
-
Sziasztok,
Kaptam egy emailt amin van Coupon Code.
Ezt pontosan hogyan tudom érvényesíteni? (mert nem igazán megy sehol.. nem találom) és pont vásárolnék eBay -en és jólene érvényesíteni ezt a Coupon Code-t
L
-
pityutool
tag
válasz
axioma
üzenetére
Köszi!
Épp ettől a "buyer protection"-től féltem, csak nem tudtam pontosan milyen esetben is működik! Írtam is, hogy utalja a barátjának a pénzt, neki megmutatom a terméket, ha minden megfelel akkor kp-ben legyen szíves fizetni. Bár gondolom erre már nem jön válasz e-mail. Mindenesetre 1-2 embernél ha bejön a trükk, mindjárt van egy kis mellékes (főleg hogy javasolta is, ha nincs paypalom akkor könnyű regisztrálni, ő előre utalja a pénzt, biztonságos nagyon)... -
axioma
veterán
válasz
pityutool
üzenetére
Nem tudod bizonyitani a termek atvetelet, erre utazik. Majdnem biztosan csalo, buyer protection alatt visszakerne' a penzed. Felejtos.
Szerk. ha a baratjat kuldi erte, akkor viszont kuldje a penzt baratnak utalassal... ha ebbe belemegy, akkor viszont nincs riziko, vallalta hogy nem fogja tudni visszakerni. De kizart, hogy belemenjen.
Kikerni ingyen, de csak altaluk valtott szar arfolyamu forintban. -
pityutool
tag
Sziasztok!
Már több hónapja használom a Paypal-t online vásárlásra.
Viszont most "apró" oldalon (nem ebay) meghirdetett használt termékemre jelentkezett vevő, aki Paypalon szeretne fizetni, és egyik ismerősét küldené el az áruért (mivel ő külföndön tartózkodik jelenleg).
Van ennek valami rizikója részemről? Vagy ha már átutalta a pénzt, akkor nem lehet gond? Sajnos eddig lyen célra nem használtam a számlát, ezért vagyok bizonytalan. Nekem mennyi költség, ha az összeget át szeretném utalni a bankszámlámra (néhány 10.000 ft-os nagyságrend)? -
pgemil
aktív tag
válasz
aytukabozs
üzenetére
Ok.
Köszi szépen, délután óta ezen ügyködöm, talán sikerült, mert állandóan kidobott az oldalról ....

-
aytukabozs
addikt
válasz
pgemil
üzenetére
Az ajánlat az hogy tagadd meg az átvételt, vagy küldd vissza a pénzt, de ahoz előbb refundolniuk kellene...
Mi a sztori eleje?
Mindenesetre bárhogy döntesz azt gyorsan kell tenned, holnap már 19.-e van ugye.
Ja és hogy "Azt hogyan kell megtennem?"
Megnyitod a resolution centerben a dispute-ot, és keresel egy escalate gombot/linket...
(Szerencsére nem kellett mostanában ilyet csinálnom, nem tudom pontosan hol van.) -
pgemil
aktív tag
válasz
aytukabozs
üzenetére
Azt hogyan kell megtennem?
Az eladónak többször írtam, még elnézést is kért a "kellemetlenségért", aztán nem értette mit kérdeztem-kértem.
Most itt tartunk..."Hi friend,
Sorry for the inconvenience.
We would like to give you a refund for the orders. Could you please refuse to sign the parcels when they reach you? Or you can send back the money to us if you want to have the parcels. What do you think ?
Hope to hear from you"
Ez volt az utolsó levele.
-
aytukabozs
addikt
válasz
pgemil
üzenetére
Van hát!
A dispute szakasz nem arról szól hogy a PP megoldja a vitát helyettetek, a megnyitás óta azon kellett volna munkálkodnotok hogy megbeszéljétek a dolgot a banggooddal.
Ha 19.-ig nem eszkalálod claimmé, akkor a PP úgyveszi megoldódott, zárja a disputot automatikusan, te meg buktad a pénzt!!! (Ennyiben automatikus
) -
pgemil
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi üzenetet kaptam reklamációmra a PP-től."
Your dispute for the payment you sent to BANGGOOD TECHNOLOGY CO.,LIMITED
will automatically close on 3/19/2015.We will assume that the dispute is resolved and will automatically close it
unless you log in to the Resolution Center and escalate it to a PayPal
claim before 3/19/2015.By escalating to a claim, you would be asking PayPal to review the case and
decide the outcome. Keep in mind that a closed dispute cannot be reopened
or escalated to a PayPal claim.Thank you,
PayPal "
Van valami tennivalóm, hogy visszakapjam a pénzem? Vagy ez már automatikus?
Köszönöm előre is a (megnyugtató) válaszokat
-
Oliverda
félisten
-
LML
tag
válasz
aytukabozs
üzenetére
Az már annyira nem izgat, mert minden egyes kártyához csinálok egy új accountot inkább. Bonyolultabb kezelni, de amíg az ebay-en nem kötelező össze linkelni az ebay és a paypal accountot addig ez megoldás.
Nekem ne terhelgessenek össze vissza, mert a csodás buyers protectionból is volt már afférom. Az ember megrendelt vmit egy olyan országba ahová nem is volt bepipálva a kiszállítás (costa rica) össze vissza írogatott spanyolul, majd mikor kiderült hogy nem tetszik neki az adott termék, mert pirosat akart igazából, nem szürkét, mint amiről a licit szólt, akkor lazán lezárolták a paypal accountom, a claim idejére és a végén a paypal még neki adott igazat úgyhogy nyelhettem be a dupla szállítási költségtől (először át sem vette majd reklamált hogy nem jött meg, aztán kiderült hogy az ember lehagyta a szíllítási cimről hogy egy 23. szigetre kellett volna elküldeni nem a "fő szigetre") elkezdve a visszaküldésig mindent. A végén már mondtam neki hogy inkább neki adom a terméket, csak ne küldje vissza az én költségemre, de nem... Így lesz egy 50 eurós termékből 65 euró bukta.
Volt egy másik sztory, hogy a német DPD kivitte a csomagot az embernek, átvette vmelyik szomszédja, azt se tudták kb két hétig hogy kinél van, majd ezek után közölte hogy karcos a termék (dupla fólia, szivacs, karton doboz, atombiztosra csomagolva), és kér partial refund-ot. Egy 750 eurós termékre 30 eurót, majd míg a claim lement addig zárolták a 750 eurót a számlámon. Nem a 30 at, a 750 et, majd végül kiegyeztünk 15 Euróban. Én meg 8 napig nézegethettem a számlámon a blokkolt 750 eurót, hogy akkor most mi lesz....
Azóta inkább a bonyolultabb emberekre csináltam egy külön accountot, és oda ami jön azt küldöm is tovább a fő accountomra azonnal, amint megérkezik...
-
LML
tag
válasz
Hintalow
üzenetére
Köszi a választ!
A konverziót már elvégezte a paypal, ahogy láttam, mert forintban írta ki a leutalt összeget. Viszont akkor biztosan megnyertem a dupla konverziót. Akkor kb 50€ nak búcsút inthetek, mert ahogy néztem 295FT on eladták az eurómat, majd miután leért sacc/kb 320 ért megvehetem újra. De ez sem érdekelne, csak nyilván azért kértem le a pénzt, mert szükségem van rá, de ha tudtam volna, hogy a 1-2 napból 1-2 hét lesz mire ideér a saját pénzem, ami után kb 40€ jutalékot fizettem ki -eddig- csak a paypal-nak, akkor inkább veszek belőle nyalókát kenyából, mert egy hét alatt már az is ideért volna akár teveháton is.
Ez egyébként mekkora egy buta fa.. dolog, utálom hogy kb a balkán közepén kell élnem, és mindenki leszarja nagyjából ezt az országot
Azt is vagy 2 órát állítgattam, hogy az eur számláról ne forintot akarjon levenni, hanem eurót, gondoltam akkor ez már visszafelé is működik. Hát nem.Azt hiszem fogok csinálni egy osztrák bankszámlát, és inkább azt használom majd, mert kezdek ki lenni attól, hogy ebben az országban minden 3x annyi időbe telik, és 3x olyan bonyolult, mint a nagy nyugaton.

-
mukszi2
csendes tag
válasz
B@ldrick
üzenetére
OTP szeret ülni a pénzen, nekem is legalább 4 nap volt, mire lekönyvelték. Azt már most is átállíthatod, hogy a bank váltson. Mint kiderült csak forintban lehetne levásárolni, visszautalás meg rizikós, mert ha bármit nem pontosan adsz meg 1500 Ft-od bánja. (Olyat is olvastam, hogy van egy minimum összeg visszautalásra, és az több, mint 400 Ft...persze ez nem biztos, javítson ki aki pontosan tudja.)
-
Hintalow
senior tag
Megakadt valahol a folyamat, mégpedig azért, mert sajnos belefutottál abba, hogy a paypal magyar regnél csak forintban utal ki pénzt (nem is tudnának máshogy, 1 db forintszámlájuk van ilyen célra az unicreditnél)
két kimenetele lehet:
- hibára fut a kiutalás, ilyenkor levonnak 1500Ft büntetést, de ezzel még jobban járnál, mert ha:
- teljesítik a kiutalást, akkor először forintra váltják az összeget (itt nem tudom, hogy ilyenkor a paypal, vagy a bank árfolyamán teszik meg, mindkett mellett szólhat logika) után a forintösszeg szépen megérkezik az eur számlára, ahol pedig normál ügymenet melett euróra váltják, itt már tuti a bank árfolyamán, és keletkezik egy jó kis bukó a dupla konverzióból
B@ldrick:
ha az otp netbank a zárolt tételeknél is mutatja a tranzakció részleteit/közleményét, akkor akár már most is meg tudod nézni, ha nem akkor csak miután könyvelték, ez 2-3 nap.
A bank vált / paypal vált beállítás nem függ attól, hogy verified user vagy -e (a 400Ft-os kódos sztori) bármikor állítható.
A 400 forintot elhasználhatod egyenlegből vásárlásra, mert először onnan fizet, csak a különbözetet intézi majd kártyával. Viszont ha átállítod, hogy ne a paypal váltogasson, hanem a bank, akkor azt a 400Ft-ot is át kell majd váltanod currency converterrel arra a devizára, amiben vásárolnál, csak akkor fogja felhasználni
(vagy esetleg az első vásárlást paypal vált beállítással csinálod, akkor forintban történik az egész, és automatice levonja a 400Ft-ot) -
LML
tag
Márc 11 én kértem 750€ leutalását a bankszámlámra ( unicredit eur szla). A paypal completed nek írja a tranzakciót, azonban a pénz sehol. Ilyenkor mi a teendő?
Köszönöm a segítséget. -
B@ldrick
aktív tag
Sziasztok, hétfőn regisztráltam, bankkártya hozzáadása után rányomtam a 400Ft-ra, előjegyezték, ma zárolták, de mikor fogom látni végre a kódot otpdirecten? Ha beütöttem akkor lehet majd csak beállítani, hogy a bank váltsa a valutát? És a pp egyenlegről visszatenni ezt csak úgy lehet ha megadom a számlaszámom, vagy hagyjam rajt, vásárláskor onnan és a kártyáról fog lehúzni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Utolsó! MacBook Pro 13" M1 16GB RAM/ 1TB SSD 27%-os ÁFÁS - Garancia - 0428AB
- 238 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070
- HP EliteBook 655 G10 15" Ryzen 5 PRO 7530U 32GB RAM Garancia 2028.02.27.
- Gravity MS állvány + RØDE XDM-100 Mikrofon!
- Motorola edge 70 Gadget Grey 512GB 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
). A kérdésem az lenne, hogy azt írja, hogy akkor nem kell fizetni kezelési ktg-et, ha van fedezet PP számlán VAGY van hozzárendelve bank account PP-hez. Na most, nekem be van regelve az OTP-s accom, írja is h primary, ennek ellenére mégis számolt fel fee-t. Hogy van akkor ez a gyakorlatban?

). Így viszont nem tudja felvenni a pénzt. Mit tudok tenni?

kicsit nehezen érthető volt és mivel nem készűltem rá nem igazán tudtam mit mondjak így elsőre. Kaptam is egy üzenetet hasonlót, mint neked nekem is ilyesmit írtak, hogy ha elérem a limitet akkor első prioritású acc lesz ami annyit jelent, hogy 1 hónap helyett csak pár napot kell várni elvileg. Nekem sajnos a proof of address nem volt jó... pedig két dokumentumot is küldtem arra egy online bankszámlakivonatot + bankkártyának a postázását nem tudom miért nem jó ez. De úgy néz ki kell egy papír kivonatot kérjek. Azért sok baj van vele és mivel elsőre nem fogadták el mire beküldöm plusz megnézik nekem még biztos lesz jó pár nap hanem 1 hét

V/