Hirdetés
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Pengeélen
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aytukabozs
addikt
válasz
Lex Icon
üzenetére
értem, helyesbítek;
Az ég világon semmi baj nincs a PP - Maestro párosítással.
(<<<<ez hazugság, a többi látogató tisztánlátása végett
)Ajánlom azért fusd végig a topicot hány Maestro-s járt ide panaszkodni az elmúlt évben, és hány Mastercardos...
Nem is értem miért veszed ezt személyes sértésnek, ez a PP topic, és ha egyszer egy kártyatípust kevésbé lehet PP-n keresztül online vásárlásra használni, akkor az - egyszerűsítve- nem jó kártyatípus, és ezt le is fogom írni ha kérdezi valaki...
Ajánlom ezt is figyelmedbe; "Amiota átraktam hogy a bankom váltson azota nem volt gondom. Elötte ha $ vagy € kivül más valutával akartam fizetni akor jötek a szokásos hiba üzenetek"
Tehát egy olyan beállítás alkalmazása nélkül ami egy átlag/kezdő PP felhasználó előtt ismeretlen, NEM problémamentes a Maestro használata a legtöbb esetben...
Te meg szerencsés vagy. Ennyi. -
Lex Icon
senior tag
válasz
aytukabozs
üzenetére
Részemről is detto. Semmi gond nincs a Maestro kártyával, úgyhogy nem kellene így reagálni. Inkább a PP a hulladék, mert nem tudják rendesen kezelni a Maestro kártyákat. Az átváltási rablásukról már nem is beszélve.
-
peestike
senior tag
megoldódtak a problémák, szóval esetleg később másnak kis segítség lehet:
ERSTE, MAESTRO kártya:
a 282 forintos levonás, majd rögtön törlés elméletileg csak egy teszt paypaltol.
az, hogy sms-ben nem látom a 4 karaktert az direkt van erste-nél. vagy ügyfélszolgálat telefonon megmondja, vagy megvárja a polgár amíg levonják a pénzt és leírásból kiderül.
(ezeket az ügyfélszolgálatos mondta.)
most minden örömbódottág már.
a vásárlások meg majd kiderül, hogy valóban hogyan is megy ez.
(ügyfélszolgálat szerint ez problémamentes maestroval, mondtam is, hogy majd kiderül, mert szépeket nem olvastam paypal vs maestro ügyben....) -
aytukabozs
addikt
válasz
peestike
üzenetére
nem fog levonódni rendesen,
1-2 nap és visszakerül a számládra
egyszerű teszt hogy 'látja e egymást'
az acc. meg a számla.Igazából valszínűleg fogod tudni használni a kártyát, de számítanod kell rá hogy néha megmagyarázhatatlan módon lepettansz 1-1 vásárlásról, a PP meg csak annyit fog írni hogy a kártyakibocsátó elutasította a tranzakciót, a maestro sajnos ilyen.
A topup is menni fog, de azzal meg ugye az a baj hogy ha MOST akarok vásárolni, akkor nincs időm arra hogy kivárjam az 1-2 napot míg jóváíródik az egyenlegen az utalás (nagy flashdeal fan vagyok
). -
peestike
senior tag
válasz
aytukabozs
üzenetére
köszönöm!
már közben én is hasonlót találtam, hogy sms-ben nem látszik a 4 számjegy.
a 400 forinttal is tisztában voltam, csak a 282 forintot nem tudom hová tenni.
netbankot néztem, még csak a zárolás látszik, majd, ha levonódik rendesen akkor lesznek részletek is, majd akkor kiderül a turpisság.
ha töketlenkedés lesz, akkor végső esetben topup remélem megoldás lesz.
vagy a bank account megadás. -
aytukabozs
addikt
válasz
peestike
üzenetére
Az baj.
Keress rá a maestro szóra itt a topicban.
Hulladék az a kártya csak a baj van vele.
A 4 jegyű kóddal az lehet a baj hogy túl sok infót akartak az sms-be zsúfolni.
A bankod olnine felületén nézd meg a tranzakciók közt, ott elméletileg látnod kell a megjegyzésben a teljes kódot.szerk.
Kár hogy nem a kártyatörlés előtt jöttél kérdezni, (vagy keresni neadjisten
), ezek az infók akkor is itt voltak már a topicban úgy 2,5 oldalanként. 
Az 1 dolláros próbaterheléssel semmi baj nincs, rutin eljárás.

-
peestike
senior tag
sziasztok!
nem tudom tudtok e esetleg segíteni, de remélem!
a kínom, hogy meg fogom szüntetni a számlát,amivel eddig a paypal-t használtam.
megjött a másik banktól a kártya, gondoltam lecserélem paypal-on.
ez maestro, erste, másik mastercard volt.
régi mastercardot töröltem, maestro adatait megadtam, aztán rögtön jött sms, hogy levontak 282 HUF-t. WTF?
vártam a -400 forintos sms-t. az megjött 2. tranzakciónak, első volt a -282, de amit meg kellene adni 4 jegyű kódot az sms-ben csak 2 betű a PP után...
aztán eltávolítás, ujra megadtam a maestro adatokat, újra -400 aztán megint csak 2 jegyű a kód a PP után.
így, 2X -400 után gondoltam abbahagyom.
járt már így valaki?
végül jött 4. sms, hogy a legelső -282 huf tranzakciósikertelen.
eddig csak mastercard kártyák voltak használatban, semmi bajom nem volt. ez az első maestro.... -
Sanyi.il
aktív tag
válasz
aytukabozs
üzenetére
értem, köszönöm! csak a párom rá ne jöjjön

-
Sanyi.il
aktív tag
Estét

összekapcsoltam a paypal-em a bankkártyámmal, megadtam a kódot stb, és a paypalt tovább az ebay-el, kérdésem az lenne, hogy most fel kell töltenem a paypal accountom a topup funkcióval, vagy simán vásárolhatok ebayen, és automatikusan terheli a kártyámat a vásárolt összeggel?
-
madle
őstag
Sziasztok,
vásároltam egy terméket magyar oldalon, magyar eladótól Paypal-on keresztül. 5700Ft volt. Másnap jelezték nekem hogy nincs termék készleten így kapok 10% kedvezményt a következő vásárlásnál(?).
Írtam nekik, hogy rendben. De még is hogy fog ez kinézni? - visszautalják a pénzt és vásárolhatok megint ha akarok -10%-al? -Vagy válasszak másik terméket most abban az árkategóriában?Erre nem kaptam 2 napja választ, pedig amint jött a mail, azonnal írtam. Ha netalán nem kapnék visszajelzést, mikor és hogyan érdemes jelenteni a problémát, és hol tudom ezt megtenni?
Köszönöm!
-
havri1
félisten
Szerencsére simán ment a case.
Resolution of Your Case: #PP-003-910-376-152
----------------------------------------------------------------------Dear ÉN,
We have concluded our investigation into your case and have decided in your favor.
We were able to recover $9.32 CAD and this amount has been credited to you.
Please allow five business days for this adjustment to be posted.If you are due any additional funds, we will make our best effort to recover the balance from the seller.
If the seller's account has insufficient funds to complete the refund owed to you, please be assured that we will take appropriate action against the seller's account, which may include limitation of the seller's account privileges.
-----------------------------------
Transaction Details
-----------------------------------Seller's Name: Shenzhen Dele Technology Co.,LTD.
Seller's Email: merrg@smartop-led.com
Seller's Transaction ID: 6C1099393A1470805Transaction Date: Feb 11, 2015
Transaction Amount: -$9.32 CAD
Your Transaction ID: 8M693883K71813605
Case Number: PP-003-910-376-152Buyer's Transaction ID: 8M693883K71813605
What to Do Next
-----------------------------------No further action is required by you at this time.
Other Details
-----------------------------------To make sure future transactions proceed smoothly, we suggest you visit the PayPal site and click the Security Center link located at the top of any page. There you will find tips on how to avoid fraudulent sellers in the "Fraud Prevention Tips for Buyers" section.
To learn more about PayPal's Buyer Protection Program, go to the PayPal website and click the Security Center link located at the bottom of any page.
Thanks,
PayPal Protection Services Department
Yours sincerely,
PayPalKöszi a segítséget mindenkinek!

-
Corsair90
tag
Sziasztok!
Paypal dolgaiban kérnék szépen tanácsot.
Mégpedig:
- magyar bankszámlámról utalva, ami már össze van kötve paypal fiókommal, hány Ft-ot vonnak le a számlámról? Van összeghatár, ami fölött már 0Ft a költsége ennek, vagy alapból 0 Ft?
- paypal számlák közötti utalás, minden esetben díjmentes?
- milyen pénznemben érdemes tárolni a pénzt, a paypalon? Esetleg ha szeretnék paypal-ról vásárolni egyszer $-ban egyszer pedig EUR_ban, akkor lehet változtatni a pénznemet utalás előtt, hogy ne vonjanak még le az átváltás miatt is? Illetve hogyan szokás ezt csinálni?Köszönöm szépen előre is a segítségeteket!

-
SOAD19
addikt
válasz
aytukabozs
üzenetére
Köszi, siker.
-
Arween
senior tag
válasz
maj-viktor
üzenetére
oké köszi,megpróbálom utólag pótolni .
-
maj-viktor
őstag
válasz
Arween
üzenetére
Ez alapján várnod kell csak... VISZONT!
neked adtak TN számot... ami viszont nem a te csomagodé... ezt a PayPal felé mindenképpen jelezned kell, hogy az ország másik felén van az a város, ahol "állítólag átvették"... mert itt akkor tényleg a tiny hibázott és rossz TN számot adott vagy véletlenül (vagy szándékosan)...Én azt látom, hogy nem regisztráltként kérted... így úgy adták fel... de a paypal vitába beböfögtek egy "kamu TN számot", ami nem a te csomagodhoz tartozik, mivel alapból nem is kaptál/kértél TN-t... így "behazudtak egyet"... csak a bökkenő, hogy 200km-el arrébb van az adott város
Így "megoldás", hogy a rendelési képet is küldd el - mellékelt a paypal vitába... mivel eszkaláltad, lehet nem engedi már... így a paypal ügyfélszolgálatán / e-mail címes elérhetőségein próbálkozz! (hogy xxx ügyhöz mellékelnél még dokumentumot)
-
Arween
senior tag
válasz
maj-viktor
üzenetére
Igen ott van a tn-szám de a csomagom nem regisztrált csomagként lett elküldve, a tinydeal-s képen látszik is..Ezért írtam hogy kamu TN-t adott meg ezek szerint a paypal vitában.(én meg nem is figyeltem hogy erre hivatkozik,nem volt még ilyen vitám így nem tudom mire kell figyelni,és mi a menete...)

-
maj-viktor
őstag
válasz
Arween
üzenetére
Ott mellékelted a TN számot, onnan látjuk - láttuk...
RS242371590NLAmúgy elég zavaros, mert a képen "No TN", akkor a PayPal vitába köpték be a NL-es TN számot!? Ha jól értjük... de az nem a te csomagod TN-je, mivel az ország másik felén van...
Közben eszkaláltad a vitát, így már nem tudsz írni "commentet" oda... kérdés az eszkalálásnál mit ír a PayPal!?
Valami ilyesmi PtrScr-t nyomj...
Ilyen "státusznál" várni kell a megadott dátumig...
(ha kaptál a paypal-tól e-mail-t... hogy kérdeznek valamit... akkor oda válaszolj... bár írják, hogy ne válaszolj az e-mailre... de tapasztalat, hogy azon infót ilyenkor berakják az adott ügyhöz, mert várják 3napon belül a válaszodat, hogy "megoldódott-e az ügy")Nekem a konkrét ügynél:
"Please Update Us : Case #xxxxxxxxxxxxx" tárgyú e-mailés tartalmú:
"To complete our investigation, we need some additional details from you.
Please provide us with:If you resolved this issue, (meaning you received a refund or the item, or
you reached some other settlement with the seller) please let us know.
Please respond to this email within 3 days. If we don't hear from you
within this timeframe, we may close this claim.Thank you for your patience and cooperation."
Azért vicces, hogy egy e-mailen belül kérik, hogy válaszoljak rá, illetve alul írják, hogy ne válaszoljak, mert automata...

És amúgy tényleg jön vissza egy automata válasz... de "berakják a plusz infót az ügybe"...
-
Arween
senior tag
válasz
agroman
üzenetére
agroman
A linkre nem hoz fel semmit,csak egy kereső oldalt. Nincs tn számom,ezért is lepődtem meg hol láttad hogy átvettem
szerintem amit leadott az valami kamu Magyar tn..szám de nem az enyém…maj-viktor
lehet az indok nem jó,mert valóban az a gondom hogy nem kaptam meg a megrendelt csomagot.
Erre gondolsz:5/20/2015 01:23 PDT - PayPal: Buyer escalated this dispute to a Claim.
5/20/2015 01:23 PDT - Buyer: Hello,I ordered this package on 25.03., but it still hasn't arrived yet, I just only get the promises from the seller since 8 weeks.To be honest, I don't believe that the package will arrive so I would like to get full refund.Thank you!Krisztina
5/20/2015 00:46 PDT - Seller: Thanks for your time and patience, We will urge our shipping post speed the shipment for you. it will come to you soon. When it arrives at your local post, your postman will contact to you. If you get it in these time, please do not forget let us know, thanks in advance.
5/19/2015 11:19 PDT - Buyer: I've been waiting 8 weeks but I did not receive my package,I would like a full refound of my payment.
5/14/2015 19:20 PDT - Seller: Sometimes there is a little delay in the international shipping for busing shipping season ,customs clearance and other reasons. We have contacted to the shipping post office and asked them to help us check it for us. Could you please wait for a few days? -
agroman
aktív tag
-
maj-viktor
őstag
válasz
havri1
üzenetére
Én megtanultam más kárából... sosem szabad újraküldést kérni... ha az első nem jött meg... nagy valószínűséggel a második sem fog megjönni... inkább full refund és vagy újrarendelem (paypal reklamációs idő miatt) vagy keresek másik eladót...
(#16967) Arween
TN-nélküli csomag... szal ha nem jött meg a PayPal eszkalálás után már a te javadra fog dönteni, mivel a feladó nem tudja bizonyítani, hogy feladta...
PayPal vitáról tudnál képet felrakni!?
(szerintem rossz indokot jelöltél meg... mert kérnek "dokumentumot", ez akkor szokott lenni, ha pl. visszapostát kérnek, de ha jól látom - értem nálad az a helyzet, hogy vettél valamit, amit meg sem kaptál...) -
havri1
félisten
Invoice ID: 4060048381550601865398 -ról van szó, ami shiped.
A 8-assal kezdődő a refunded, ez 2 tétel.Bocs a dupláért, mire összenéztem, kifutottam az 5 percből.
-
havri1
félisten
válasz
Lex Icon
üzenetére
Valaki összekevrete szerintem a levelezést a cégnél. Hisz - ahogy írtad is - a weblap szerint nem regisztrált levélként lett feladva (hozzáteszem ekkora összegnél ez már felelőtlenség a cégtől!), és a megadott TN is mást mutat.
Szerk.: A képet szedjétek ki szerintem, rajta a címe a hölgynek.
Szerk2.: Na várjatok már! Ezt sztem benéztük. A képen 2 order van. Egyik shiped, másik refunded. Nem?

-
Arween
senior tag
áá basszus az előbb már csatoltam a levelezést,és most már nem enged semmit utólag feltölteni.Meg tudom ezt tenni valahogy máshogy?
-
Lex Icon
senior tag
-
havri1
félisten
válasz
Lex Icon
üzenetére
Igen, van, amikor a posta nyomkövetője is jó, de nagyrészt..borzalom sztem
Sok TN-re nem ad ki semmit.
Én az lent linkeltet szoktam, illetve azukránorosz [link] oldalt szoktam, ezek szinte mindig mindent megmutatnak, amennyiben jó a TN.(#16967) Arween : Igen! Csak siess, mert nem figyeltem a hatridőket, nehogy kifuss a te idődből, és lezáruljon.
Szvsz elkeverték a TN-t, ezen az időpontok sem stimmelnek, bár lehet ennyit csúsztatnak a feladással..
Ha a TN jó, akkor meg a címed, de ez is kiderülhet, mivel egyértelmű ezekszerint, rossz címre ment. -
aytukabozs
addikt
Na az szép.
Akkor tán be kéne tornyosulni a postára, és megnézetni velük az aláírást.
Majd jegyzőkönyvet felvetetni.
Amennyiben arrafele laksz.
Ha nem akkor meg a TD-nél reklamálni hogy az nem épp a te címedre ment...Na például ezeket küldd el a PayPalnak, a rendelésvisszaigazoláson ugye ott lesz a címed, arról screenshot,
meg a posta nyomkövetőjéről ahol látszik hol vették át.BTW most komolyan megkérdezted hogy egy TN alapján hol lehet infókhoz jutni?

-
Arween
senior tag
válasz
agroman
üzenetére
A fizetésről? de hát azt rajtuk keresztül bonyolítottam le

Ott is van a paypal oldalon mit vettem mikor mi a tracking szám,számlaszám:
Transaction #4WF17809B3218305T
-$20.24 USD
3/25/2015 10:54 PDT
TinyDeal Co. LTD
hk@tinydeal.com
Invoice ID: 4060048381550601865398
Netherlands post tracking # RS242371590NLVolt egyéb levelezésem is a tinydeal-l akkor elég ha azt bemásolom nekik?
Ezek szerint nem biztos hogy visszatérítik az összeget? -
aytukabozs
addikt
válasz
wolpertinger
üzenetére
"Note: The exact availability of your withdrawal is subject to your bank's processing schedules and funds availability policies. If you have any questions, please contact your bank's customer service department."
Ez is ott van ahol az 1-2 napot olvastad...
-
-
Arween
senior tag
sziasztok
03.25-i tinydeal rendelésem mai napig nem érkezett meg.Nyitottam egy Dispute-t paypalon 05.14-én azóta is megy a t...s ,ma ezt kaptam de nem értem mit akarnak tőlem?Milyen dokumentumot?És ez a visszatérítés mindig ilyen hosszadalmas?Még soha nem volt ügyem mindig minden megjött
Status
Please provide some supporting documentation for this claim by Jun 1, 2015.What happens next
Once we receive your information, we'll continue our review of this case. If we don't hear from you, your case will be closed.
-
Telda
addikt
válasz
maj-viktor
üzenetére
Ma érkezett vissza a pénz a számlára, kellett a 4 nap.

-
agroman
aktív tag
válasz
wolpertinger
üzenetére
nem tudom mi van ma, de mindenki stoppert kapott punkosdre?

ha tegnap delutan el is utalta a penzt a PP, az ma delelott fog jovairodni a bankodnal.. -
wolpertinger
csendes tag
Másik kérdésem lenne.
Ugye paypalon van az hogy erősítsd meg a bankkártydat link..
na ott feldob egy ablakot ahová egy 4 jegyű kódot kell beírni.
Ez a köd mi vagy hol található? Erre hogy mondjuk 3x rossz ködot írtam be 3x 400HUF talon.
Ezt mikor írja jóvá? Mi a folyamat?
Ha egyszer megkell vagy megkéne erősíteni a bankkártyámat és ha rossz kódot adok meg és levon 400ft-okat akkor gondolom valami (elvileg józan paraszti ésszel) nem ok de ettől függetlenül tudok neten vásárolni a kártyával. Komolyan nem értem vagy csak nekem bonyolult ez az egész zagyvaság.
Valaki elmagyarázná hogy mi a menete ennek? Köszönöm
-
agroman
aktív tag
válasz
wolpertinger
üzenetére
en meg vartam volna egy kicsit.. 26 ejjel az 27. az 1-2 nap meg ma telik le...
-
havri1
félisten
válasz
wolpertinger
üzenetére
Azonos néven van a számla, amiről utaltál?
-
wolpertinger
csendes tag
Üdv!
Kiutaltam pénzt a számlámra és 60 órája nem érkezett meg miközben 1-2 munkanapot igérnek.
Pontosan 26-án este 23kor utaltam ki. Ennek már landolni kellett volna a számlámon ha jól számolok.
Ilyen megtörténhet?
-
havri1
félisten
válasz
agroman
üzenetére
Persze, értem én.
Csak azt se tudom, hogy az eladó írt e, hisz azt én nem hiszem, hoyg ebben a fázisban láthatom.
Az ügy kapcsán:
Nem értem az eladót. smartopled98% feletti, 50k eladás. Nem a pénz miatt, mert (lehet beképzelten hangzik), nem érdekel. Az elv, hogy átvert, az zavar, de nagyon.
2x rendeltem tőle, összesen 4 ledes GU10-es lámpát. A második széria gyakorlatilag azonnal tönkrement. Elsők tökéletesek..Írtam neki egyből. Ami a csavar a dologban, hogy a második (tehát ami tönkrement, de amúgy tök egyforma izzók) az ebay listából 1:1-ben eltűntek. Az elsőre tudtam Paypalon ügyet nyitni. Nyilván teljesen mindegy, mert 4db egyforma van belőle, ugyanattól az eladótól, 3 hét különbséggel.
Egyből válaszolt, képet kért, és sorry meg hű meg há, full refund, vagy újraküldi. Úgy voltam vele, mivel az elsők jók, küldje újra, bevállalom.
Eltelt 5 hét, semmi. Rákérdezek, ó sajnálja, hű meg há, ismét újraküldi. Mondom ok, ebayes időből már amúgy is kicsúsztam, lesz ami lesz. 5 hét ismét, semmi..na azóta nem válaszol. Na itt döntöttem el, akkor PayPal, és dispute. -
agroman
aktív tag
válasz
aytukabozs
üzenetére
az ebay idoszamitas szerint meg 28-a van..
amit leirtam abbol az kovetkezik, hogy az ebay nem kotelezte magat, hogy masodpercre pontosan 29 0:0-kor iteletet hoz. -
aytukabozs
addikt
-
SOAD19
addikt
válasz
SOAD19
üzenetére
Meg is kaptam az említett 6k-t.
Viszont, azt meg lehet oldani valahogy, hogy ne csak 21k-t tudjak visszautalni a számlámra?Köszi!
MOD:
Valamit írt, hogy igazoljam, erősítsem meg a kártyámat, és le is vontak 400 ft a számlámról."Please confirm your card in 2-3 days
We charged 400 HUF or equivalent to your Maestro x-8089 card to make sure it's yours. The charge creates a unique 4-digit code that will show up on your summary of financial activity provided by your card issuer within a few days.
How to raise your account limits and get VerifiedSample card statement
Please check the summary of financial activity provided by your card issuer again in a day or two - sometimes there's a slight delay. If you can't check your summary online, check the paper summary from your card issuer when it comes in the mail (this can take up to 30 days). You will find the charge from PayPal with a 4-digit code.
Log back in to your PayPal account and click Confirm my debit or credit card.
Enter the 4-digit code from your summary of financial activity provided by your card issuer.We'll refund the 400 HUF or equivalent charge into your PayPal account within 24 hours after you confirm your card."
Ha jól értem, majd kapok egy 4 jegyű kódot az e-bankomon, amivel a limitet meg tudom növelni. Pár szóban leírná valaki, hogy mi lesz a pontos teendőm?
-
maj-viktor
őstag
válasz
aytukabozs
üzenetére
Mindig van, aki meggyőzi magát, hogy hiába a sok intés - figyelmeztetés (sőt még itt fórumba rá is kérdez, tiltjuk és csakazért is megcsinálja magának a bajt, majd visszajön síránkozni, hogy elúszott a pénze!)
Neki úgy jó, ha előre utal bankszámlára... vagy WesternUnion-al küldi a pénz... vagy jelen esetben esetleges PayPal védelem nélkül... okkal van "instant paypal gomb" és nem így trükközve fizetünk... (ez eladó általában a "PayPal jutalék" spórolás miatt csinál ilyet, hogy rád terheli (amúgy is te fizeted, max nem tudod, mert bevan építve az árba)... és ha nem megfelelő módon küldöd paypal védelmed sincs) vagy mert alapból csaló és csak a pénzed akarja "kicsalni"... -
Cavalera
tag
válasz
aytukabozs
üzenetére
Úgy is lett, inkább csináltam egy új profilt a webshopon és csináltam még egy rendelést. Köszi a segítséget!
-
-
aytukabozs
addikt
válasz
Cavalera
üzenetére
"a PayPal profilomban rámegyek, hogy "Send Money", beírom a fent kapott címet az összeggel együtt. És utána?"
....utána ők elfogadják, és az összeg eltűnik az acc-odról.
szerk.:
De azt tudnod kell hogy ez nem a rendes PP vásárlás menete.
Ez egy kerülőút, így erről nem sok infónk van (nekem legalábbis).Így sejtésem szerint még védelmed sem nagyon van, a helyedben megkérném őket hogy használják ők a Request money opciót (akkor ugye kapsz egy elektronikus számlát, amire aztán hivatkozhatsz ha baj van.)
-
Cavalera
tag
Helló, nemrégiben szerettem volna külföldről telefont venni. Kártyával akartam fizetni, de úgy sikertelen volt a tranzakció. Azóta a rendelés Confirmed, Unpaid, Unshipped státuszban van. Csináltam ezért PayPalt, azzal kapcsolatban pedig ezt írták:
"could you please try to payment again,or you can make a new order.
If you still can not pay,please transfer to our paypal account or Bank.here is our paypal account: aukey.payment@gmail.com
after you payment,please send me your payment proof.
when we get your payment we will send you order soon.if you have order successful,please tell me your order number. we will send your order soon."
Tehát a PayPal profilomban rámegyek, hogy "Send Money", beírom a fent kapott címet az összeggel együtt. És utána? Sosem vásároltam még PayPalon keresztül. Kapni fogok egy számlát, amit el kell nekik küldenem e-mailben az order numberrel együtt?
-
Hintalow
senior tag
Van ilyen, mivel a szó szoros értelmében a paypal is egy banknak számít, ezért elég szigorú szabályozásoknak kell megfelelnie.

Ha ez a korlátozás nemcsak valami mailben kapott linken létezik (scam gyanús)
Hanem a fiókodba belépve is szembesülsz vele, akkor bizony nincs mit tenni, a további használathoz szükséges megadni a szükséges okmány másolatokat. -
tomic
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy normális-e ha a paypal szeretné ha sz igazolvány másolatot vagy útlevél másolatot küldjek nekik 100 akárhány napon belül. Azt írták mivel átléptem a 2500 euros bevételi határt így a pénzmosás és egyebek miatt kötelező.(nyersen fordítva).
Végig kell mennem egy menün ,hogy mit korlátozok,mit engedélyezek a számlámon.Szerintetek? Találkozott már valaki ilyennel?
-
maj-viktor
őstag
válasz
SOAD19
üzenetére
http://prohardver.hu/tema/paypal/hsz_16862-16862.html
Pontosítok... tény, hogy ~6E-t írtam, de a valóságban EU esetén 30€-ig, HUN esetén 9.300 Ft / csomag / alkalom a maximális visszatérítés.... (amibe gyakorlailag minden normáli kisebb csomag belefér... 2kg alatt)
Posta 2kg-ig ajánlott TN-es levélként/csomag: amúgy egy TN-es elsőbbségi EU-n belülre 7.340 Ft, EU-n kívülre: 8.055 Ft
Egyszóval ha nem egy 10 kilós projektort kell visszaküldened "jól jársz"
-
aytukabozs
addikt
válasz
wolpertinger
üzenetére
fu, de megváltoztál tegnap óta

-
wolpertinger
csendes tag
válasz
aytukabozs
üzenetére
Köszi, sikerült

-
Rodzser Mór
senior tag
"Ami a TrustPayen megy keresztül az online utalás (ez banktól függő mennyit számol fel pluszba) míg a másik bemész egy Unicredit bankba és teszel a számládra pénzt ami 2 napon belül megérkezik!"
Mármint arra a számlára, ami a paypal oldalán van megadva, amikor kiválasztom ezt a feltöltési módot? Ami nem az enyém, hanem a paypal-é.
-
agroman
aktív tag
válasz
wolpertinger
üzenetére
ugyerted hogy eladtal vmit? ha uj elado vagy akkor 21 napig nem nyulhatsz a penzhez.
-
agroman
aktív tag
válasz
wolpertinger
üzenetére
...
-
SOAD19
addikt
válasz
SOAD19
üzenetére
Úgy tűnik, hogy pozitív elbírálás alá estem, és visszakapom a posta ktg.-et.
"Dear Marcell,
We are pleased to inform you that you will receive a refund directly to your PayPal account within 5 business days. Your request reference number is (#).
Thank you for using our service.
TELUS International"
Ez most jól esett, mivel nem számítottam erre még 1-2 nappal ezelőtt.
Nem tudom melyik fórumtárs említette nekem, de köszi szépen!
maj-Viktor és aytukabozs Köszi szépen az infót!

-
aytukabozs
addikt
válasz
wolpertinger
üzenetére
"És ide mit kell írni? Nem vágom.
Re-enter Account Number"Valami ilyet kellene látnod:
Ha nem ezt látod akkor nem tudom. Van számla társítva a fiókhoz?
Szerk.
"Ha egy vásárlási összeg érkezik paypalon keresztül számlára az miért nem a közvetlen a bankszámlámon íródik jóvá? "
Ja hogy tőled vásároltak!?
Ha friss akkor azt még nem tudod kikérni. -
wolpertinger
csendes tag
Ha egy vásárlási összeg érkezik paypalon keresztül számlára az miért nem a közvetlen a bankszámlámon íródik jóvá? Ennek mi a lényege hogy oda kerüljön egyből? Tud valaki segíteni?
-
wolpertinger
csendes tag
Szép estét.
Paypal számláról hogy tudom kiutalni az összeget hogy elérhető legyen számomra?
Köszi a segítséget.
-
agroman
aktív tag
ha tegnap kaptad a refundot, akkor meg korai varni. 2-3nap lesz.
az hogy mar inaktiv a kartyad elvileg nem szamit. a penz a kartya mogott allo bankszamlara fog menni.
hacsak nem szuntetted meg a bankszamladat, akkor meg fog erkezni a heten.
ha viszont megszunt vagy bankot valtottal, akkor fel kell hivni a bankot es megbeszelni veluk hogyjutsz hozza. de ezt is csak par nap mulva, amikor mar "fizikailag" megerkezik a penz. -
SidCorky
őstag
PayPalra OTP-től utalással mennyi idő alatt érkezik meg a pénz?
Szerk: akkor ha reggel indítottam, holnapig meg kéne érkeznie nem? Az OTP netbankja az átutalásnál azt írja hogy végrehajtva
-
Telda
addikt
válasz
maj-viktor
üzenetére
Köszi neked is!

-
Švejk
őstag
Sziasztok,
Lenne egy kis problémám a PayPal-el. Az van hogy kaptam egy eBay eladótól refundot tegnap mert nem jött meg a termék. A refundot ki is jelzi, de a kártyámra nem jött meg a pénz.
A fiókomhoz egy inaktív kártya volt csatolva, és miután tegnap megjött a refund elvileg, hozzá is adtam az új kártyámat, amire viszont nem jött meg a pénz. A PayPal balance is 0 ft, mert ő elvileg áttette a kártyámra a pénzt, gyakorlatilag nem tudta, mert az inaktívra ugye nem lehet, az aktív meg csak a refund után lett hozzáadva.
Hogy tudnám a pénzemet megszerezni?
Amúgy itt egy kép ha mond valakinek valamit:
-
maj-viktor
őstag
Szerintem ha "zárolva lett" azaz a bank alapból ugyebár bankkártyás fizetésnél zárol egy összeget (ellenőrzi van-e rajta pénz és 1-2nappal később vonja csak le a tényleges egyenlegből az összeget - bár te úgy látod nincs már a számládon... de valójában 1-2nap késéssel dolgoznak, amikor a kártyalehuzó terminálos bolt "kikéri a pénzt" általában napi záráskor szokott lenni)... szóval azért lett visszautasítva, mert a paypal "elsem fogadta a pénzt", az olyan szemponból sz*pó, hogy a banki zárolásokat akár 1-2hétig is bénázhatnak vele, ha "nem azonosítható" tranzakció miatt nem ment át... viszont, ha a paypal "utasította vissza", azaz megkapták... de rögtön vissza is küldték refund formában... akkor a papírforma szerinti ~2-4nap alatt visszajön a paypaltól a "refund".... Sztem amúgy inkább ez lesz... szóval ~4-5nap múlva visszaér a pénz a bankkártád/banszámládra... ne aggódj! (de mindenképpen írd meg égül mi lett - mikor ment vissza a zsé)
/szerk
Mivel a paypalos képeden végig "completed" státusz van, nem pedig valami "denied" vagy hasonló, így létre jött, mármint megkapta a pénzt a paypal, de rögtön vissza is küldte, mert pl. kitiltották az eladót, stb.
(de a banki zárolás így is közbejátszhat, de sztem 3nap és pénzednél leszel) -
Telda
addikt
válasz
Hintalow
üzenetére
K&H, mikor kimondtam hogy paypal, át is kapcsolt máshova.
De a másik ügyintéző sem tudott segíteni, viszont ő már hallott róla. Nem az ő hibájuk, hanem hogy nem készítek fel őket az ilyen és hasonló internetes vásárlásokra.
Na mindegy várok, aztán remélem vissza kapom a pénzt. -
Hintalow
senior tag
-
Hintalow
senior tag
Valószínűleg igen, normál esetben refund esetén "visszacsinálja" a paypal a kártyatranzakciót, ami 2-3 munkanap alatt teljesül.
Viszont itt még el sem hagyta a számládat az összeg, így jó esélyel a paypal elintézettnek látja az ügyet azzal, hogy nem viszik végig a tranzakciót, nem fogják levonni az összeget.
Viszont a zárolásokat a bankok valóban jellemző sacc. 14 napig tartják, tehát ha más nem történik, addig valóban zárolva lesz a pénz.
-
janaman01
addikt
válasz
aytukabozs
üzenetére
na ahogy visszairtam a honorbuynak a paypalon, a honorbuy saját rendeléseimnél a már elküldött teló státusza megváltoztt megint erre: Preparation in EU Warehouse
ehehe nah tulajdonképpen megbizható cég ez a honorbuy egy kis paypal háttérrel..2015-05-26 12:49:23 Preparation in EU Warehouse
2015-05-07 11:47:58 Delivered
2015-04-21 08:28:22 Shipped
2015-04-20 08:53:51 In preparazione Slovenia
2015-04-18 04:20:01 Preparation in EU Warehouse
2015-04-17 13:26:58 Payment accepted -
janaman01
addikt
válasz
aytukabozs
üzenetére
De egy büdös teves retkes banda....ja irtam nekik ugyanezt

Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A szuperintelligencia még odébb, a szuperapp már közel
- Autós topik
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Felégeti készpénztartalékait a Tesla
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Robotporszívók
- Milyen egeret válasszak?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Hitachi Travelstar 500 GB SATA II 2,5 Notebook HDD
- Új RAZER Kaira X For Xbox Blue Bolti ár:15k INGYEN FOXPOST
- LENOVO ThinkPad T460,14,HD,i5-6300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11,DUPLA akku
- Rackszekrény - APC NetShelter SX 48U, Fekete, 2258H x 600W x 1070D mm TAA
- Újszerű Asus ROG Flow i9-13900H NVIDIA RTX4050 ROG Nebula QHD+ DCI-P3 Pantone gamer laptop tablet
- Mega Akció! Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus 17H! I7 13700H / RTX 4080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- TAVASZI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD RTX 3060 12GB Zalman S2 TG FSP 800W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(<<<<ez hazugság, a többi látogató tisztánlátása végett
)
).
), ezek az infók akkor is itt voltak már a topicban úgy 2,5 oldalanként. 

V/