Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaboren
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy az elfelejtett jelszónál milyen formátumban kell leírnom a számlaszámomat. (IBAN) Addig lejutottam, hogy elküldték az emailemre a visszaállító linket. Már mindenhogyan próbáltam, de nem jön össze. 16 jegyű a számlaszámom. Már olvastam a fórumban erről, hogy csak simán be kell írnom a 16 számot kötőjelek nélkül, de azt nem fogadja el, és 3 próbálkozás után már a biztonsági kérdést kéri, amit szintén elfelejtettem...

Megköszönném, ha valaki segítene ebben, vagy legvégsőbb esetben megkérek egy angolul folyékonyan beszélő ismerőst, hogy hívja fel a nevemben az ügyfélszolgálatot. -
unravel
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen. Megkaptam a listát a Paypaltól, hogy mik lehetnek a hibák és úgy tűnik nem náluk van a gond. Megkérem a bankot , hogy most már tényleg olyan kártyát adjon ami MINDEN-re jó vagy kezdheti nyomtatni a számlamegszüntető papírokat. Rohadtúl nincs időm hétközben ilyenekre.

-
válasz
unravel
üzenetére
Szerintem a "denied"-re inkább a bank ügyfélszolgálata tudna magyarázatot adni! Ők kellene megmondják, hogy látszik-e a vásárlási (terhelési) próbálkozás, és ha igen, akkor miért van megtagadva...?!
http://itcafe.hu/tema/paypal/keres.php?stext=maestro&suser=&sival=3m
-
Frenky89
addikt
Sziasztok!
Elég vegyes és nem túl friss tapasztalatokat találok csak a neten azzal kapcsolatban, hogy a magyar vs. angol last name/first name kavarodásból* kifolyólag bankszámlára történő pénz lekéréskor (withdraw) vonnak-e plusz költséget vagy sem és, hogy ebből az okból kifolyólag kell-e név változtatást kérni.
Mik az aktuális tapasztalataitok?
*pl. bankszámla kivonaton Kovács István van, PayPal-on meg ugye István Kovács (feltéve, hogy jól töltötte ki a reg. űrlapot), ami ugye nem fog megegyezni.
-
unravel
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Írtam a Paypalnak, hogy mondják már el miért "denied" a tranzakció.
Ha ők sem tudják a megoldást kettétöröm a Májsztrótés felgyújtom a bankfiókot
....bakkker , kb. négyszer kérdeztem a banki ügyintézőt, hogy "Ez a kártya alkalmas internetes vásárlásra?" 
-
-
regos
tag
válasz
aytukabozs
üzenetére
köszönöm.
a kis mocsok :-) -
regos
tag
üdv
paypalon disputot inditottam mert nem jött meg a rendelt cucc.
válaszolt az eladó,hogy várjak még,ekkor megegyeztünk szeptember 10-i dátumban.
Utána két levelemből a másodikra válaszolt ma,hogy várjak még 8 napot.
Viszont ez van a disput ablakomnál:
"You can escalate this dispute to a claim any time between 8/15/2014 00:32 PDT and 9/18/2014 01:50 PDT."
Ha megadom neki a 8 napot akkor kifutok a 18.-i dátumból.
Mit lépjek? Vagy rosszul értelmeztem valamit?
üdv -
unravel
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm a választ.
Arra van tipped/tippetek, hogy miért nem engedi a Spotifyos tranzakciót?
KORÁBBAN egy topiktárs megküzdött már a dologgal. Szeretném érteni, hogy mi a hiba és megoldást találni. A "magyar" paypalt használom, meastro kártyával, Magyarországról. Én is csináljak osztrák paypalt?

-
Zsolt1
tag
Szia!
Ma este (ami igazából már tegnap volt) és még most sem tudtam/tudok belépni én sem, mert nem fogadja el a jelszót, szóval szerintem a paypalnál lehet a hiba. Ha nálad megjavul megtennéd, hogy beírod ide? (Én is kicsit ideges vagyok, hogy csinálhatok új accot, mert nem tudom a biztonsági kérdésekre a választ.) Előre is köszi! -
válasz
unravel
üzenetére
Ez nem egy kötelező dolog, csak opcionális! Ha nem erősíted meg a kártyát, akkor is tudod használni! Állítólag ha felhívod a bankot, akkor azonnal is meg tudják mondani a 4 jegyű kódot, sőt aki kap sms értesítést, abban is benne van, én kivártam a néhány napot, mert nincs sms-em, csak netbank-om, de ott nem látható csak napok múlva...
-
unravel
őstag
1. Észrevettem, hogy nincs jóváhagyva a bankkártyám Paypalon. Elvileg levonnak most 400 Ft-ot és kapok egy kódot a megerősítéshez [link]. Ugye nem kell sokat várni erre a kódos tranzakcióra? Ugye nem jövőhéten fog megtörténni? Türelmetlen vagyok.
2. Már tudtam vásárolni paypalon de a spotify aktiválás nem sikerült. most akkor "confirmed" a kártya vagy nem? nem értem.
kösziköszi
-
DigiG
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam egy uj kártyát, felvittem az adatait, és ez fogad The Credit Card Verification System used by PayPal is currently unavailable. Please try to add your credit card at a later time. We apologize for this inconvenience.
Mi lehet a probléma?
Választ előre is köszi! -
give3
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni...
Vásárolni szeretnék paypalon keresztül, fizetéskor átdob a bejelentkező oldalra, de nem fogadja el a jelszavamat.
Ha a paypal oldalán jelenkezek be, akkor elfogadja.
Ez miért lehet? -
tasakos
tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
Köszönöm!
-
Tegnap kaptam egy refundot paypalon keresztül. Ennek mennyi idő alatt kéne visszakerülnie a számlámra? Paypal historyban az van, hogy rögtön visszautalták a kártyára. A magyar bankok ilyenek, hogy ilyenkor ülnek a pénzen egy darabig?
mod: tárgytalan, visszaolvastam, pont ez volt a téma a korábbi hsz-ekben.
mod2: fel fogom nyomni a bankot a bankfelügyeletnél e miatt, mert ugye azonnal leveszik a pénzt, amennyiben fizetek, de refundnál nem kapom vissza rögtön.
-
havri1
félisten
válasz
KamuMazsola
üzenetére
3 napra meg is érkezett

-
Anonymus23
veterán
válasz
tasakos
üzenetére
Nem tudom, hogy tudsz-e angolul, de azt kell csinálni pontosan amit leírt a PP.
Vedd fel a kapcsolatot a bankoddal és nekik írd le, hogy mit mondott a PP.
Lehet még sincs aktiválva az online fizetés a kártyádon, mivel a PP azt mondja, hogy a KÁRTYAKIBOCSÁTÓ nem engedi ezt a tranzakciót.Menj be a bankhoz és kérdezz rá, mutasd meg a levelet vagy írj nekik. Kb ennyi.
-
tasakos
tag
Sziasztok!
Újra megkérdezem, hátha valaki tud rá valami okosat mondani!

A segítségetek szeretném kérni, lejárt a paypal-hoz társított Raiffeisen okoskártyám, és annak rendje módja szerint kaptam is az újjat. Eddig minden fasza. De a paypal írt, hogy mivel leját a régi, az új kártyám adait adjam hozzá és frissítsem. Ezt meg is tettem, de akányhányszor megakarom adni az új lejárati és CSC számokat hibát ír, a következő üzentettel: "The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer.s customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue." Ez elég érdekes, mert emlékszem, hogy aktiváltam is az új kártyát, tehát vettem ki vele pénzt, és online fizetésre is alkalmas az új kártya. Ilyenkor mi a teendő?
Köszi,
Tasi -
Hintalow
senior tag
válasz
Outblast
üzenetére
Hm..
Én írtam korábban, hogy az eddigi tapasztalatok alapján tojnak bele, de egy látszik az eu-s jogharmonizáció, meg az egyre szorosabb összefonódások lehetővé teszik ezt nekik.
Sok mindent nem tudsz tenni, főleg annak tükrében, hogy ez az egész már akkor vesztett ügy volt, amikor a vevő visszakérte a pénzét, nem azon múlott, hogy későn vetted észre. -
gg72
veterán
Paypal-rol kártyára visszautalás mennyi időt vesz igénybe? Szerda este utaltak nekem vissza valamit, ezt látom is a PayPal számlámon, de a kártyára még nem érkezett meg a jóváírás.
-
Deviance
tag
Atvertek PayPal-al. Szeretnek megkerni valakit aki ert az ilyenhez dobjon egy PM-et! Koszonom!
-
aytukabozs
addikt
válasz
Outblast
üzenetére
Az a baj hogy ez a kinnlévőség követelés a PP részéről feléd teljesen jogszerű, a csalót a történetből még a dispute/claim szakaszban lehetett volna kilőni, de akkor te épp nem is tudtál az ügyről.
A PP felé ahogy feljebb írták teljesen felesleges bármit próbálkoznod, ahogy látod ők már kiszálltak ebből.
Az is probléma lesz neked hogy vannak kifejezetten EU-s követeléskezelő cégek, szerintem ha megkeresnek azonnal tegyél feljelentést a rendőrségen, bár nem tudom hogy aki lehúzott annak milyen adatait ismered.Remélem sikerül jól kijönnöd az ügyből..
-
válasz
Outblast
üzenetére
Szia!
Vsz most már teljesen felesleges bármit is küldened, úgyse érdekel senkit, ez egy lezárt ügy! Volt idő reagálni rá... Persze tudom, olvastam a történetet, de hát ezért kell valós emailt megadni, amit figyelsz is! Ezt így 99,9%, hogy bebuktad!
Kétlem, hogy jogerős magyar bírósági végzés hiányában bármit be tudnának hajtani rajtad, jogszerűen!
-
Outblast
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám hogy eladtam netes játékbol cuccot, a vevo el is kuldte nekem szepen a lovet.
el koltottem a penzt, es kesobb a vevo visszahivta a lovet. mivel nem szoktam nezni az emaileket igy nem is tudtam az egeszrol, vmi honlapra regeles utan neztem be csak az email fiokomra hogy megnezzem a megerosito mailt es akkor lattam hogy a paypal irt hogy a srac vissza akarja vonni a lovet es mivel nem valaszoltam ezzel bele eggyeztem es szepen vissza kapta a penzet, igy nekem negativ balanszom lett a szamlan.
mivel anno a tranzakvio utan toroltem a rendszerbol a tarsitott bankartyamat (steamen vasaroltam le a maradek penzt es mivel nem vot eleg automatan levonta a szamlamrol a maradekot, emiatt kitoroltem nehogy nekem vmi gebasz legyen) igy eddig nem tudtak vissza vonni semmit.
de ma jott email a paypaltol : This is an urgent matter that requires your immediate attention to ensure continued availability of your PayPal account and to avoid additional collection efforts. If you do not restore your negative balance today, your account could be sent to an outside Collection Agency for further action.mivel ~600€-rol van szo kicsit szarul erint a dolog. a kerdes csak az hogy ezt be tudjak e rajtam hajtani vhogy, irtam nekik mailt hogy ez egy rendes tranzakcio volt es minden sikeresen lezajlott en megkaptam a penzt a srac meg a cumot, de semmi valasz nem jott.
mivel valos adatokkal regeltem leginkabb emiatt aggodom hogy vhogy be tudjak hajtani.van screenshotom amit a vasarlo kuldott nekem arrol hoyg elutalta a penzt, meg azt megprobalom elkuldeni nekik hatha lesz vmi, de ha megsem akkor kell vmitol tartanom esetleg volt mar vkinek hasonlo tapasztalata?
sry hogy hosszura sikeredett de mar nagyon unom hogy mas szemetsege miatt velem akarnak fizettetni foleg hogy nalunk nezve nem kis penzrol van szo.
ty -
aytukabozs
addikt
válasz
sto1911
üzenetére
Ez mind nagyon szép DE!
Villámakcióban résztvenni így esélytelen, mire átmegy a pénz addigra elfogy minden.
Valamint, acc töltögetéssel esélyed sincs kikerülni a PP igensz@r árfolyamát, míg kártyát társítva válthat a bankod is.
Nagyobb összegű vásárlásnál akár tőbb ezer forintot is meg lehet így spórolni.Tehát a félősebbeknek még mindíg inkább a webkártya+PP kombó a nyerő...

-
unravel
őstag
Hi
Miért nem tudok Spotify Premiumot venni PéjPállal? Azt írja "denied". Segítsetek kérlek mert idegbajt kapok.
-
llaszlo
veterán
válasz
aytukabozs
üzenetére
Kösz. Igen azt értettem, hogy mi az első pont. És annyi amit írtál. Akkor ez így jó lesz.
Bár sok infót nem kell adnom, mert az eladó elismerte a hibát a PP-s levelezésben. Csak azt állítja, hogy ő nem tud nekem mégegyszer refundolni, hogyha nyitva van a dispute. Ami meg számomra érthetetlen. -
tasakos
tag
köszönöm a segítséget!
-
aytukabozs
addikt
válasz
llaszlo
üzenetére
"megbízható (hiteles) információkkat fogok szolgáltatni hogy segítsem a PAYPAL-t, hogy megoldják a problémát olyan gyorsan ahogy csak lehet"
Ha így érzed, akkor pipálj...
inkább igy
I was order four phones from <<<cégneve>>>, but I have got only three. I ask them for full redund for the missing phone, and maybe quarter of postal cost, but they refuse to send it.
The phone's price was 389.99USD, but I have got only 289.99USD.Best regards
Lászlóaz
I already tried to...= Már megpróbáltam...
szerintem azt várják hogy azt folytatva levezesd mi történt eddíg a dispute-ban -
llaszlo
veterán
Ez a sor mire jó? Be kell pipálni?
"I'll provide truthful information to help PayPal resolve this case as quickly as possible"Kiválasztottam az első opciót.
I already tried to ...Ennyi elég indoklásnak?
Dear PayPal!I order four phones, but I have got only three. I asked full redund of missed phone and maybe quarter of postal cost . But I haven't got full refund.
The phone's price is 389.99USD, but I have got only 289.99USD.Best.
László -
aytukabozs
addikt
válasz
llaszlo
üzenetére
"Kedves László
Nem azért mert nem akarunk refundolni téged. De a dispute nem engedi hogy refundoljunk téged most.
Választhatod hogy ajánlassz egy linket* amin refundolhatunk neked 100 $-t, akkor meg fogjuk tenni."* a link-kel gondolom arra gondolt hogy javasolj valami megoldást ahogy tudnak adni 100$-t, amit nem értek hisz tudják a pp-s emailcímed, aminek a segítségével tunak neked pénzt küldeni HA akarnak.
és mielőtt valaki beleköt direkt fordítottam magyartalanra hogy éreztessem mennyire volt helyes angolul

-
llaszlo
veterán
Ezt légyszi fordítsa már le nekem valaki. Olyan, mintha az utolsó mondat vége lemaradt volna.
Annyi az előzménye, hogy én azt írtam, hogy claimmé alakítom a dispute-ot és a PP megoldja a dolgot. A lényeg, hogy állítólag véletlenül 100USD-vel kevesebb részleges refundot adtak. És amíg nyitva van a dispute, addig nem tudják a fennmaradó 100USD-t vissza adni. Ez szerintem kamu. A PP-től még nem kaptam választ erre, mert külön megkérdeztem. Zárni tuti, hogy nem fogom.
"Dear Laszlo
Not because we didnt want to refund you. but the dispute will not allow us to refund you now. You can choose to offer us a link to refund you $100 then we will do that"
-
llaszlo
veterán
Ha egy dispute-ot claim-má alakítok, akkor még tudok valamit írni a PP-nek, vagy az eladónak?
-
Hintalow
senior tag
-
havri1
félisten
Hali!
Napokban kapott valaki refundot?
9-én kaptam, egyből át is lökte (paypal szerint) a kártyámra, de ott még nem jelent meg a pénz..
Mennyi az átlag átfutási iső?
-
C. s.
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi! Furcsállottam is.
-
tasakos
tag
Valaki erre tud mondani vmit?
-
válasz
aytukabozs
üzenetére
Mondjuk egy olyan kártyát, amin egy család élete munkájának eredménye rajta van, én sem bíznám a PP-re!

Más az, ha van rajta 10, 20, 50 ezer ft...
-
aytukabozs
addikt
SZERK. Basszus delassu vagyok

Dupla biztonság ha a bankodnál igényelsz webkártyát és azt használod PP vásárlásra, arra mindíg csak annyi pénzt raksz át amennyiért épp vásárolsz (ez 0-24 ben realtime-ban akármikor átmozgatható).+ PP-nél van olyanra lehetőség hogy ha olyan pénzmozgást látsz amiről nem tudsz megreklamálhatod.
De szerintem van annyira biztonságos hogy nem fog feltörés előfordulni) -
Jojo5
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Akkor most, ha jól értem amikor simán zárolt 400 forintot a PP, akkor az azt jelenti, hogy ha ellopnák az accom akkor garázdálkodhatna a bankkártyámmal úgy, hogy én nem tudok közbelépni csak egy letiltással ??

mindenesetre, amit hozzáadtam bankkártyát most gyorsan töröltem, nekem ez azért túl meredek, hogy csak úgy beterhel a drága, lassan úgyis lejár a kártyám, akkor becsattogok az Unicredithez és utána kérdek ennek a netes kártyának...

-
Szia!
A megoldás a webkártya! Ez minden banknál másképpen működik, nekem (ERSTE) pl. úgy, hogy kaptam egy másik, VISA Virtuon kártyát, ami szintén a fő számlához van rendelve, de napi 1Ft vásárlási limit van beállítva rajta, amit minden alkalommal amikor használni szeretném, a netbankban meg kell emeljek! Ilyenkor beállítok napi 1 tranzakciót, és a megvenni kívánt termék árát limitnek, ami 5 perc múlva érvénybe is lép, megveszem a cuccot, és ezzel vissza is áll az 1Ft-os alap limit! Ez a kártya csak neten használható, nincs rajta se chip, se mágnescsík, így pénzfelvételre, igazi vásárlásra nem jó!
Van mód a PP számla feltöltésére is, de arra sokszor napokat kell várnod, még rákerül az összeg!
-
Jojo5
őstag
Sziasztok!
Létrehoztam egy PP acc-ot, hozzárendeltem a kártyám és a kártyáról simán zárolt 400 ft-ot, amiben visszaírtam a kódot és most már érvényes a kártyám vele...
Egy kérdésem lenne, ha feltörik a PP accom akkor simán lenyúlhatják az összes pénzem ?
Vagy ez most, hogy működik, nem küld SMS-ben semmi kódot mint amikor utalni akarok?Tudtok valami biztonságos módot, szerintem még az is jobb ötlet, hogy ha van lehetőség, hogy a PP accom feltöltöm X forinttal és abból utalgatok, erre van mód ?
Köszönöm a segítséget,
Üdv,
J -
válasz
aytukabozs
üzenetére
Passzolom, én is regisztráltként használom!
-
gokusa
csendes tag
válasz
aytukabozs
üzenetére
Oks! Köszönöm szépen a segítségeteket !!!

-
aytukabozs
addikt
válasz
gokusa
üzenetére
Jaa hát valahol feljebb belinkelte valaki hogy lehet reg nélkül, de ha most elkezdesz külföldről vásárolni akkor nem baj ha regelsz paypalra, társítod a kártyád és utána sejtésed szerint működik a dolog.
Veszel valamit, a kártyádról levonódik forintban az összeg, a bank vagy a PP átváltja dollárra (beállításfüggő) és az eladó meg küldi a cuccot.
Azt hogy a MC Junior alkalmas e a bankodnál kérdezd, de sztem ha a limited engedi akkor menni fog.
szerk.
Na mire beírtam már nem is kellett olyan messzire menni a linkért
(#14643) Intruder2k5
Reg nélküli fizetésnél hogy működik a vevővédelem?
Vásárlásnál kapsz valami linket/hivatkozási számot a PP-től? -
válasz
gokusa
üzenetére
Nem kötelező regisztrálni a paypal-ra, használhatod anélkül is!
-
gokusa
csendes tag
válasz
aytukabozs
üzenetére
Azért kérdezem mert nem igazán értem hogy megy ez mint mondtam még nem volt vele dolgom mostanáig
.Szóval akkor a kártyáról a megfelelő mennyiségű forintot átváltja nekem dollárba ? Ehhez nekem szükséges regisztrálnom paypalre vagy nélküle is lebonyolítható a vásárlás ? OTP junior mastercardom van ezt elfogadja ? -
tasakos
tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni, lejárt a paypal-hoz társított Raiffeisen okoskártyám, és annak rendje módja szerint kaptam is az újjat. Eddig minden fasza. De a paypal írt, hogy mivel leját a régi, az új kártyám adait adjam hozzá és frissítsem. Ezt meg is tettem, de akányhányszor megakarom adni az új lejárati és CSC számokat hibát ír, a következő üzentettel: "The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer.s customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue." Ez elég érdekes, mert emlékszem, hogy aktiváltam is az új kártyát, tehát vettem ki vele pénzt, és online fizetésre is alkalmas az új kártya. Ilyenkor mi a teendő?
Köszi,
Tasi
-
gokusa
csendes tag
Üdv! A segítségeteket szeretném kérni ! Szeretnék rendelni külföldről és dollárban kéne fizetni. Van paypal opció de nekem csak forintom van. Hogyan lehetne lebonyolítani a vásárlást ? Bocs a hülye kérdésért de még soha nem rendeltem külföldről :S. Köszi a segítséget előre is!!! Ide vagy akár privátban is írhattok.
-
juhiati
aktív tag
válasz
aytukabozs
üzenetére
Nem steames, steamen kívül paypal felületen send money alatt menne.
#14636 Hintalow:
Mást nem ír ennyi, a kártyám van csatolva, és a felület azt írja hogy Verified.
UI.
Érdekes így hogy nekiálltam spammelni, 20.ra elfogadta a kisérletet és elküldte. Érdekes.
-
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Ez legális? Van benne valami beugratás? Az oldalon a link a PP-ra mutat, ott lehet kitölteni valami kérdőívet, ha jól értem. Valaki próbálta már?
-
válasz
ouzohuto
üzenetére
Szia!
http://itcafe.hu/tema/paypal/hsz_14573-14573.html
45 napod arra van hogy jelezd a PP felé a bajt. Ha ez megvolt, utána
20 napod van hogy az eladoval egyezségre juss (dispute), ha nem megy akkor eszkalálasz és onnan kb.
30 nap alatt a PP megoldja az ügyet (ami vagy kedvező neked, vagy nem) -
jniki82
újonc
válasz
Intruder2k5
üzenetére
nagyon köszi!
-
-
ouzohuto
senior tag
Sziasztok!Claimet kellett nyomnom, mert lejart volna a 20nap. Szoval full refoundot kertem, odairtam hogy mar 08.31-en megerkezett kinaba de azota maig nem erkezett tobb visszajelzes a termekrol amit visszakuldtem. Ezt mindet leirtam. Ilyenkor mi van? Mennyi ido amig valtozik valami?tenbem kell e valamit?
-
jniki82
újonc
Csináltam egy új pp számlát amihez rendeltem kártyát is .Most akkor ha pp-vel fizetni szeretnék akkor most a számlámról utalni kell a pp-e pénzt vagy amikor fizetek akkor a magyar számlámról vonja a a pp a pénzt?
-
albinolynx
senior tag
Vasárnap este leadott 10.000,- Ft-os erste banki megbízás (top up instantly) még mindig nem érkezett meg paypal számlára. Banki számlatörténetben nyoma van, hogy az utalás megtörtén. Nincsen zárolva sem az összeg.
Korábban használtam már ezt a funkciót. Akkor ~ 1 órán belül megjelent paypalon az összeg. -
juhiati
aktív tag
Sziasztok! Volna egy kis bajom. Új accounttal a bankkártyámat fontam össze, és a minap vásároltam egyik fórumtársunktól egy pár steamgift-et. Pár napra rá ismét vettem volna valamit, de mikor utalnék neki a paypal ezzel a hibaüzivel fogad:
"This transaction cannot be completed..."
Bosszantó hogy csak paypalon tudnék fizetni, csak nekem szerzett 2 cuccot, és mot a paypal miatt kell ülnie rajta. Valakinek valami ötlet hogy miért lehet?

-
regos
tag
válasz
aytukabozs
üzenetére
bocsi de még egy kis segitséget :-)
választottam ,hogy fontra váltsa.
most egy "issue refund" fül jelent meg.
van még tovább dolgom vagy végeztem?köszönöm a segítséget.
üdv -
aytukabozs
addikt
amit nem választhatsz csak tényként közlik az az hogy kapsz 20 dolcsit amiből 1.28-at eltesznek magukank, így neked marad 18.72.
választási lehetőségeid pedig hogy
*átváltják fontra és lesz ebből a pénznemből 11.30 a számládon
*elfogadod dollárban és akkor lesz dollár számlád is náluk (ami eddig ezek szerint nem volt)
* nem fogadod el a fizetséget, és visszakerül a pénz a feladóhoz. -
regos
tag
Üdv
igy még nem jártam segitenétek mit kell választanom?
Eladó küldte jóváírás cimén,az első kettőt ha valaki elmagyarázná:Accept or Deny this Payment
.... - has sent you $20.00 USD. You will receive $18.72 USD after a recipient fee of $1.28 USD is deducted. Please select what you would like to do with this payment:
. Accept this payment and convert it to £11.30 GBP.
. Accept this payment in U.S. Dollars and create a balance in this currency.
. Deny this payment and return the money to the sender.
-
sto1911
veterán
Sziasztok,
a send money historyja nem lekerheto?!
-
zsebszi
tag
Sziasztok!
A limitemet szeretném emelni, de eltűnt a z "account limits " fül a paypalemből. Hol tudom emelni a limitemet?
-
V(k
újonc
Ertem, koszi. De ha tobben irtak, hogy igy atmegy, akkor sikerulhet, nem? Tehat a Last name fix, es a First name et atirtam, masik csaladtagjaera, mert alapbol engedte a rendszer a bank account mentesekor
-
Hintalow
senior tag
Passz, az a baj, hogy én nem withdraw-olok, mert nem jön befelé pénz a paypalomra.
A paypal nemzetközi helpjében a withdraw lehetséges meghiúsulásának okaként felsorolják azt is, ha nem egyezik a név.
Nem tudom milyen erősen nézik ezt.
Ennek tükrében, még ha sikerül is, a jövőben cészerűbb saját számlára lekéregetni, mert ha emiatt visszafordítják, akkor automatice levonják érte az 1500Ft-os büntetést. -
Hintalow
senior tag
válasz
jniki82
üzenetére
Ja igen, most látom, hogy a paypal számládRA küldtél pénzt.
Ebben az esetben, ha mindent rendben csináltál (közleménybe transzfer ID, forint utalás, saját névre szóló bankszámláról saját névre szóló paypal számlára) akkor meg fog érkezni a pénz, max egy kicsit tovább tart (sajnos az elmúlt hetekben sokan panaszkodnak, hogy az átlagosnál lasabb az ügymenetük)V(k:
többen írták már, hogy enged kiutalni nem csak saját számlára, ha már úgyis elindítottad, akkor más lehetőség úgysincsen, mint várni (ide is érvényes, amit fentebb írtam, hogy lassúak mostanság)
-
V(k
újonc
Tehát a withdraw műveltre értem.
-
V(k
újonc
hi
egy olyan kérdésem lenne, hogy ha például az én számlámról utalok ki, legyek pl. Gábor Kovács édesapám számlájára, aki Endre Kovács, akkor az működni fog-e?
A PP az első részét a névnek megengedi változtatni a withdrawnál, emiatt kérdem, a vezetéknév fix.
Eddig azt írja Complete , de ez péntek éjjel indult el. -
-
storm3
senior tag
Sziasztok!
Biztos volt már, de nem találtam:
Le szeretnék venni bankszámlára pénzt a pp-mről, viszont a nevem a pp-n ékezet nélküli, kártyán ékezetes. Azt olvastam ez nem para, viszont a következő kérdés,hogy a számlaszámnál belföldi vagy iban szlaszámot kér? Elvileg van az accounthoz linkelve kártya(fizetni tudok vele) viszont valamiért withdraw-nál nem tudom kiválasztani. -
llaszlo
veterán
válasz
aytukabozs
üzenetére
A boltok neveit csak akkor fogom beírni, hogyha nem kapom vissza valamelyik tranzakciónál a pénzem. Eddig minden rendben ment mindig.
Tehát, akkor a lényeg, hogy én vissza küldöm a terméke(ke)t (aminek a költségét én fizetem) és vissza kell, hogy kapjam a teljes korábban kifizetett összeget. Ezt garantálja a PP.
Köszönöm a válaszokat.
-
aytukabozs
addikt
válasz
llaszlo
üzenetére
Ha cserét kérsz azzal más baj is lesz (bár az se kicsi baj ha a hibásat kapod vissza), de pluszban a vevővédelmet is bukod hiszen nem lesz új tranzakció.
A policy boltonként változó, van ahol a vevőre hárítják a cserefon p.költségét, van ahol állják, de mivel konzekvensen titkolod mely bolttal(boltokkal) van ügyed, ezért ezt nem tudhatjuk.
BTW ezek a fórumok nem csak infó szerzésről, hanem infó átadásról is szólnak, tehát fair lenne beírni ide a problémás boltokat szerintem...
-
llaszlo
veterán
válasz
Anonymus23
üzenetére
Az addig tiszta, hogy a vissza postázást nekem kell fizetni. Ez eddig sem volt kérdés. De az ide postázás díját akarom vissza kapni. Ha vissza kapom, akkor semmi gond. Azóta felment a dollár árfolyama, így kb fedezi a vissza postázás költségét.

És ha cserét kérek, akkor az újra ide postázás költsége kit terhel? Mert olvastam olyat, hogy ezért az eladó külön pénzt kért. Na meg mi van ha vissza küldik ugyanazt.

-
Anonymus23
veterán
válasz
llaszlo
üzenetére
Az eredeti ár +eredeti postaköltséget állja a PP. (ez az amit kifizetel az áru vásárlásakor).
Ha neked vissza kell küldened a cuccot, akkor az már a te sarad, nem fizeti se a PP se az eladó. De ez szinte minden helyen fel van tüntetve.persze azért nem egyértelmű ez, mivel elég sok esetben már vállalnak Magyarországon az eladók, hogy felveszik a hibás cuccot futárral és neked ki sem kell mozdulnod, és hozzák a javítottat vagy az újat függően, hogy mit tudnak vele kezdeni. Na már most ilyen a külföldi netes világban (ebay, ali, kínai webshopok, stb.) mint a fehér holló, igazából nem is találkoztam ilyennel, vagy pedig már eleve drágábban veszed, bekalkulálva az árba, ha egy ilyen történne veled.
-
szmyky
aktív tag
válasz
llaszlo
üzenetére
A postaköltség hibás termék visszaküldése esetén sajnos a vevőt terheli, ez így van hazánkban is, sajnos ez az online rendelés egyik hátránya.
De ha például személyesen veszel valamit és hibás, akkor ott is neked kell visszajuttatni a terméket az üzletbe, a saját költségeden.
Én éppen most küldtem egy 10ezres telefont vissza Kínába 3ezrembe fájt...buktam ezt van!
Vagy te azt a postaköltséget kérdezed, amit akkor fizettél, amikor rendelted?
Olyan sztorim még nem volt, de szerintem azt is bukod!
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

....bakkker , kb. négyszer kérdeztem a banki ügyintézőt, hogy "Ez a kártya alkalmas internetes vásárlásra?" 

V/