- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Telda
addikt
Hali!
Tegnap volt egy ebay-es vásárlásom, ami valami oknál fogva el lett utasítva.
Írtam az eladónak, annyi választ kaptam, hogy a rendszerük biztonsági okoból elutasította a vásárlást.
Nem találkoztam még ilyennel, na mindegy, a lényeg hogy a pénz természetesen levonásra (zárolásra) került...
A paypal szerint vissza lett térítve a pénz, viszont még mindig zárolás alatt áll.
Most meg kell várnom a 10-12 napot (ennyit mondtak az ügyfélszolgálaton) hogy feloldja bank a zárolást?
Mert elvileg a paypal törölte a tranzakciót és visszaküldi a pénzt. -
janaman01
addikt
Na visszaküldtem egy telót amit meg is kaptak, és a paypal vitában ugye nem fogadták el a full refundot hanem azt irták hogy küldenek helyette újat....
Most jött paypalon az üzenet miszerint:hello,
we have received your package,
we will arrange a new shipment to you soon,
please kindly cancel this dispute,
regards!
Most be akarnak palizni a kocsogok vagy mi?
-
SidCorky
őstag
-
SidCorky
őstag
Sziasztok!
Csütörtökön beregisztráltam a kártyámat PP-ra, de ugye hosszú hétvége volt, így csak most tudtam megnézni a confirm kódot az OTP-s netbankomon. Be is írtam, kaptam is az e-mailt hogy sikeres volt, de ha rányomok a befizetésre akkor azt az oldalt adja be ahol új kártyát tudok hozzáadni. Most adjam hozzá mégegyszer vagy ilyenkor mi van?
-
maj-viktor
őstag
válasz
janaman01 #16889 üzenetére
Végülis... az a kitöltés után az első kritérium...
D
"Please add the following proofs to this properly completed refund
request form:
Send all required documents via email to: paypalreturns@telusinternational.com.
Please send the completed request for reimbursement
1. The email confirming your PayPal transaction or a screenshot of your PayPal
account where it shows You paid the full amount using your PayPal account.2. The other 2 proofs requested depend on how You paid the costs of the return.
A) If You paid the return costs to the post office or a courier service, You must
send:
• The receipt from the post office or the bank card corresponding to the shipping
costs,
• A document proving that the item was sent to the seller: a copy of the receipt or a
photo of the package with the receiver’s address visible.
B) If the return costs were deducted from the refund of your item, You must
send:
• Evidence showing the initial price of the item returned,
• Evidence showing the amount of the refund: the email message that acknowledges
receipt of the return or the PayPal email confirming the refund of your item."Mondjuk legalább gyorsan válaszoltak akkor... ezen én is meglepődtem, hogy jött az automata e-mail és után pár órán belül jött az "elfogadás" vagy, hogy mit kell pótolni, mi a hiba, miért nem fogadják el (én esetemben pl. a 14napon túli küldés)
(#16890) havri1
Az OK! Mármint általában eszkalálás után már válaszolnak... ha ott sem fog semmit reagálni, akkor automata megkapod majd a refundot! -
havri1
félisten
válasz
maj-viktor #16883 üzenetére
Igen, már eszkaláltam. Az eladó egyáltalán nem válaszolt..
-
janaman01
addikt
válasz
maj-viktor #16888 üzenetére
ja én marha azt elfelejtettem csatolni
na legalább kiderült odafigyelnek, helyes
-
maj-viktor
őstag
válasz
janaman01 #16886 üzenetére
7napon belül pótold ezt:
"The PayPal transaction confirmation email or a screenshot of your PayPal account showing that the total amount was paid using your PayPal account"Szal a PayPal fizetési bizonylatot... vagy amit e-mailbe megkaptál arról a termékről, amit fizettél vagy nyomsz egy PrtScr-t arról a tranzakcióról a Számlatörténetedben PayPal-ban... melyen látszik a teljes fizetési összeg és hogy azt paypalal lett fizetve!
service@intl.paypal.com -ről
"Receipt for Your Payment to xxxx" tárgy mezővel kaptad elvileg -
janaman01
addikt
válasz
maj-viktor #16885 üzenetére
ajánlott megvan, 14 napban benne vagyok szerdáig, tracking rajta, vita nyitva
szóval megvan minden ami kellhet hozzá
ráirtam hu forintban illetve zárójelben dollárban ahogy javasoltad, majd meglátjuk!
hopp most köldték
akkor most mi kell még nekik?
Your request (#101723) is incomplete and we require additional supporting documentation for processing. Please send us the following document(s) by email within seven (7) days for processing your request:
The PayPal transaction confirmation email or a screenshot of your PayPal account showing that the total amount was paid using your PayPal account
You have up to seven (7) days to send us the required document(s). If we do not receive the document(s) within this time period, your refund request will be definitively closed.Thank you for using our service.
-
-
janaman01
addikt
na elküldtem a paypalnak a visszaküldés árának igénylését, majd beszámolok....
-
maj-viktor
őstag
válasz
Pikachu24 #16881 üzenetére
Eléggé kiemelik, hogy "! IMPORTANT !", azaz fontos, szal nem értem a kérdést... azhogy az angolok fordítva használják a névformátumot, hogy elöl van a keresztnév, és utána vezetéknév... elvbe regkor jó mezőket töltöttél ki, így az nem para, hogy Péter Dobszai vagy PayPal-on és a bankodról Doszai Péter névről jön, ugyebár alap esetben... illetve én rossz-reg fordított névvel is sikeres pénzmegérkezésekről hallottam... (de leges-leges-legrosszabb esetben is, így ~1-2E Ft-os kezelési költségért jóváírják a rosszul küldött pénzt... visszautalják a kezdőszámlára, ha valami nem kóser)
(#16882) havri1
Május 28-ig infót kérnek az eladótól is... addig sok mindent nem tudsz csinálni, csak várni...
(ha jól látom - olvasom, escalated fázisba van már) -
Pikachu24
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy az egyenleg feltöltéséhez muszáj a sárgával kiemelt névről utalni a pénzt?
Vagy lehet másik számláról is? Okozhat problémát az, hogy magyar országon fordítva írjuk a neveket?
[link] -
bopeti98
őstag
Na visszaállították a fiókot.
Jelszó, biztonsági kérdés megváltoztatva. Az a havi 5 $-os előfizetés lemondva, és a ma leszedett 5 $-os befizetés jelentve a PayPal-nek mint jogosulatlan tranzakció. Azt is oda írtam megjegyzésként hogy feltörték a fiókomat.
Még egy kérdés: Valami SMS-es hitelesítést nem lehet beállítani? -
bopeti98
őstag
válasz
aytukabozs #16878 üzenetére
Most hogy írod, pár napja kaptam egy ilyet. Magát az e-mail-t meg is nyitottam, de a linkre nem mentem rá, mert először csak simán kimásoltam a címét, beillesztettem az URL sávba, de valami tök fake domain neve volt, és így hagytam is.
-
bopeti98
őstag
Sziasztok!
Ma sikeresen feltörték Tunéziából a PayPal fiókomat.
Legelőször az tűnt fel, hogy jött egy e-mail miszerint én megbízást adtam arra hogy minden hónapban leemeljenek 5 $-t a PayPal fiókomról ( ezáltal a bankszámlámról ). A Google-be beütöttem annak a felhasználónak a nevét, akinek menne ez a 5 $ havonta, és valami tunéziai oldalt adott ki ( természetesen nem nyitottam meg ).
Pár perccel később jött még egy e-mail, hogy letiltották a fiókomat mert Tunéziából gyanús bejelentkezést észleltek, és hogy igazoljam magam, amit csak úgy sikerült, hogy feltöltöttem nekik a jogosítványomat .jpg képként, mert a többi lehetőség nem működött.
Nem tudom hogyan törték fel, mert 20 karakteres, össze-vissza jelszó volt. Most fut a víruskeresés, nehogy valami kémprogram legyen.
Valaki járt már így innen? -
SOAD19
addikt
válasz
aytukabozs #16875 üzenetére
Értem köszi! Kíváncsi vagyok mi lesz a vége, jó pár cuccot kellene még vennem, jól jönne ez a plusz összeg is.
-
SOAD19
addikt
Elküldtem nekik az adott mail címre, erre küldtek egy ilyen mailt. Akkor most rendben vagyok, vagy valami nem ok-s? S ez csak egy visszaigazolás lenne, amiben még egyszer, a biztonság kedvéért leírják, hogy mi kellett, hogy szerepeljen a kérelemhez?
-
SOAD19
addikt
válasz
maj-viktor #16872 üzenetére
Köszi!
A cikk típusára a termék nevét írja be gondolom?!
Az összeg megadására, akkor elég ha HUF-ban adom meg?
Ezután már csak a bizonyítékokat kell összeszednem. Sajna a számláról nincs másolatom, képem, ill. a visszaküldött csomagról se. Na mindegy, amit csak tudok elküldök nekik, hátha. Jól jönne, az a plusz 6k. -
maj-viktor
őstag
válasz
SOAD19 #16871 üzenetére
Nem igazán.. de nem olyan bonyolult egy google fordító is segít...
De kb. ennyiből áll:
Név
ország
paypal acc e-mail cím
paypal tranzakció szám
visszaposta költsége
visszaposta országaA pipákat kipipálod, mely, hogy igaz adatokat adtál meg, meg elolvastad a szerződést, meg 14napon belül vagy még stb.-stb.
De ha csinálod - elakadsz segítünk sztem...
-
SOAD19
addikt
válasz
maj-viktor #16869 üzenetére
Nem tudtok véletlenül egy linkkel szolgálni, ahol le van fordítva magyarra, ez a bizonyos űrlap?
-
janaman01
addikt
válasz
maj-viktor #16869 üzenetére
Persze értem én, de a telóhoz képest..illetve onnan indult hogy van egy hibás teló...és felajánlottak 15 dollárt ..aha mondom köszi, inditottam is a vitát...
-
maj-viktor
őstag
válasz
janaman01 #16868 üzenetére
Én beírtam - beírok mindent... HUF-ba, (átváltva zárójelbe $-ba), minden bizonyítékot mellékelni, stb-stb.
Nem sok!? Sztem sok tud lenni azért... persze kinek mi... csak én hülye elfelejtettem!
Mindenképpen "próbáld meg"... veszíteni semmit nem veszítesz, csak nyersz vele!
(más napi 3E-ért dolgozik) -
janaman01
addikt
válasz
maj-viktor #16867 üzenetére
na ja , akkor ki is próbálom, hátha...nem sok 3 e , de az is valami...ja és az összeg rovatnál dollárba kell megadni ? vagy HU forintban?
én marha sutyiba lefotóztam mobillal a postán a csomagot ( mert ugye a postán nem lehetne fotózni) és most jön hogy miért marha...., nem volt a telóba sd, és a belsőre rakta, közben meg újraraktam flash toolal, és utána jöttem rá hogy a fótó nak is annyi...
-
maj-viktor
őstag
válasz
janaman01 #16865 üzenetére
Ha PayPal-os fizetésről van szó... Buyer Protection-ra... regelve erre... (bár ahogy tudom az újabbakat - újabbaknak már automatikusan jár a PayPal használat mellé... én nemtudom, amikor új volt beregeltem az e-mailemet, hogy akarok majd élni vele, ha ilyen esetem lesz)
De így összességébe, amúgy sztem van! (ismerősnek feladóvevény alapján fogadták el)
(bár a biztonság kedvéért nem ártott volna a blokkot is megtartani... minél több "bizonyíték", annál több esély)ARRA FIGYELJ!
Hogy a feladási dátumtól számítva 14napig tudod benyújtani az igényt...
(én ezt tudtam, csak nem volt időm foglalkozni, így egy ~3E-s visszapostámat buktam, mert kicsúsztam a határidőből... bár én már annak is örültem, hogy nem buktam egy 20-30E-s tételt... mert ezt kellett visszapostázni... és -3E bukóval is jobb vagyok, mint -20-30E-rrel)DE már több pozitív visszaposta - visszautalást láttam - hallottam itt is fórumba, ismerősi körben is, szal "létező dolog"
-
janaman01
addikt
válasz
maj-viktor #16862 üzenetére
én most küldtem vissza motyót, de sajnos a blokk nincs meg csak a postai feladóvevény , mondjuk azon rajta az ár....igy van esélyem?
-
SOAD19
addikt
Erre mondják, hogy előbb gondolkodj, aztán kérdezz!
-
aytukabozs
addikt
válasz
SOAD19 #16861 üzenetére
Meg te, meg én, meg mindenki aki használja.
Vevőként azokból akik egyenleget használnak bankkártya helyett, vagy kártyáznak de lusták/tájékozatlanok hogy átállítsák a PP általi konverzióról (mert rosszabb árfolyamon váltanak mint a bankok).
Eladóként meg a beérkező összeget sápolja meg, pl. ha sima magánemberként eladsz valamit annak asszem a 4%-a az övék... -
maj-viktor
őstag
válasz
SOAD19 #16861 üzenetére
PayPal-nak visszaposta akcióját olvasd el, amit előttem írtak...
Még a visszapostádat is visszakapod évi 12x alkalommal (szal havi 1x) ~6E Ft / csomag költség körül...http://prohardver.hu/tema/kulfoldi_rendelesek_nyomkovetes_stb/hsz_55029-55029.html
PayPal visszaposta akció refund - visszaposta - visszatérítés - PayPal Refunded Returns
https://www.paypal.eu/returns/
https://www.paypal.eu/refundedreturns/generalconditions/
e-mail ahova küldeni kell a kitöltött formanyomtatványt:
paypalreturns@telusinternational.com
Formanyomtatványuk:
https://www.paypal.eu/uploadedFiles/wwwpaypaleu/Campaigns/FreeReturnShipping_2014_EU_en/PayPal_Refunded_Returns_form.pdf/szerk
Miből él!? A jó kis jutalékokból / tranzakció... ~5%...
(vevőnek ingyenes, eladónak jutalékos, melyet beépít az árba)
Meg a valuta átváltásokból melyeket a +10Ft-tal váltanak, mint a bankok... én is örülnék egy ilyen cégnek... szal nem hülyék dolgoznak ott... röpködnek a milliók.../szerk2
(#16863) aytukabozs leírta ugyanakkor a frissítésem alatt - ugyanezt... -
SOAD19
addikt
válasz
aytukabozs #16860 üzenetére
Köszi a tippet!
Nem sűrűn rendelek külföldről, egy kezemen meg tudom számolni. Ezt is a gyártó oldaláról rendeltem volna, csak ez a méret náluk már nincs, itthon meg főleg, így maradt a külföldi vétel, főleg, hogy milyen akciós volt. Elkapkodtam a vételt.Egy hülye kérdés, de a PP miből él, a különböző webshopok finanszírozzák?
-
Hintalow
senior tag
válasz
clava01 #16853 üzenetére
Mivel folyamatosan abba a hibaüzenetbe futsz bele, hogy "a kártyakibocsátó bank visszautasította a tranzakciót" lassan illene már felhívni a bankodat és ott érdeklődni
a legjellemzőbb hibák:
- nincs elég pénz a számládon
- kártyalimitbe ütközik
- újonnan megkapott, még nem aktivált kártyával próbálkozol -
SOAD19
addikt
válasz
agroman #16857 üzenetére
Akkor még nagyobbat buktam volna, bár szerintem el se tudtam volna adni. Egy nem túl népszerű, ismert túra márka (ilyen) kabátjáról van szó, a másik dolog, és az XS méret tovább csökkenti az eladás valószínűségét (én 166/67 vagyok, és rám is kicsi, vagyis pulóverrel már kicsi) Így 11k-t buktam, ami az én hibám is, nem jól értelmeztem a pontos méreteket. Azt hittem, hogy az én mérteimet (mell) kell mérni, de ehelyett a kabát méreteit adták meg a gyártó oldalán.
-
SOAD19
addikt
válasz
dreizwanzig #16855 üzenetére
Én is így gondoltam. Akkor hétfőn írok megint a webshopnak... Vettem tőlük egy kabátot(30%-os akció keretében), de nem lett jó a méret, visszapostáztam, és most várom, hogy a vételárat visszaküldjék. Szép nagyot buktam a dolgon a kétszeres posta miatt, de ez benne van a pakliban.
-
dreizwanzig
tag
Sziasztok!
Eleg sokat kereskedtem mostaban az ebayen es tegnap, amikor el akartam fogadni egy beerkezo osszeget az ebayen, akkor kiirta a paypal, hogy eleg sok penzt kaptam ebben az evben (kb 1800 eur) es hogy kozelitek valami eu-s hatarhoz (asszem 2500eur) es ezert igazolnom kene a szemelyes adataimat. Feltoltottem a kert dokumentumokat (jogsi es bankszamlakivonat). Azota pendingel az ugyem, varom, hogy elfogadjak az adatokat.
2 kerdesem lenne:
- Mennyi ido kb mig elfogadjak az adatokat?
- A ebayes kereskedesem illetve a paypalos penzmozgasaimat atadjak-e a magyar hatosagoknak, mert ilyen sok beerkezo osszegem van, vagy belelathatnak-e a penzforgalmaimba? Vagy ez csak valami szabalyozas miatt szukseges ellenorzes? -
clava01
csendes tag
Sziasztok megkaptam a számlatörténetbe a bankártya aktivációs kódját de amikor most rámegyek hogy get verifi megint a kártya adatait kéri és ha beírom akkor ezt dobja
The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer's customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.
és nem tudom sehova beírni a kódot amire levonta ugye ideiglenesen a 400 forintot...
-
aytukabozs
addikt
válasz
aimettirlz #16848 üzenetére
Van aki nem akar/mer/tud bankkártyát társítani,
de szeretne online vásárolni védelemmel. -
maj-viktor
őstag
válasz
aimettirlz #16848 üzenetére
Hogy lehúzhasson a magas árfolyamaival, ha a PayPal egyenleget használod... (banki váltás olcsóbb árfolyammal van... ~-5-10Ft)
-
aimettirlz
tag
Üdv, én most regeltem nem rég es egy dolgot nm ertek. H kulon is feltolthetem a paypal egyenleget
es eloszor onnan vonogatja le a rendelest...De amugymeg a bankszamlarol kapasbol
Tehat igy mire jo vegulis a paypal?(irkalta itt a rendszer h kulonvalik a paypal az ebaytol stb) mi változik?
-
axioma
veterán
Nezd, ha az 1 dolcsi probaterheles eljut odaig, es a 700 Ft sikertelenkent a _bankodnal_ megjelenik, akkor az elutasito egyertelmuen a bank, oket kene megkerdezni, hogy miert utasitjak el. Felteszem az egyenleget nezted (zarolasokkal egyutt is eleg), a kovetkezo tippem a napi tranzakcios limit (forintra vagy darabszamra) lenne. De ezt a telefonos ufsz meg fogja tudni mondani.
-
efká
tag
sziasztok!
tudnátok ebben segíteni? akartam venni ebayen egy ~700 ft-os dolgot. gondoltam majd a fizetés közben hozzáadom az új mastercard-om a pp fiókhoz és végül azzal fizetek. megadtam az adataim, erre nem történt meg a vásárlás, viszont netbankon néztem, ~250 ft zárolva lett. a pp oldalán a tranzakciók között nincs ott ez az összeg, csak a sikertelen~700 ft. ötletetek van erre, hogy ez miért lehet?
-
törölt tag
Hali!
Azt be tudom állítani valahogy PayPal-on, hogy ha kapok refundot az maradjon PP-n és ne utalódjon vissza automatikusan a webkártyámra?
Úgyis Ebay-en költeném el..azt pedig így eltudnám rögtön. Ha visszamegy automatán kártyára akkor pedig várhatok pár napot mire megérkezik... -
clava01
csendes tag
válasz
maj-viktor #16817 üzenetére
Ma volt a második nap de akkor még várok köszi
-
kispe82
tag
válasz
aytukabozs #16830 üzenetére
Nem az volt feltétlen az álmom,csak a kínálatból az volt a legmegfelelőbb. Egy ulefone be one a kiszemeltem. Mégegyszer köszi,remélem sikeres lesz a vásárlás.
Még 1 kérdés...a secure kód a cvc kód?
-
kispe82
tag
válasz
aytukabozs #16826 üzenetére
Köszi,itt van jobb teló is kicsit drágábban és európai lerakatból. Megoldottál minden problémát remélhetőleg. Se vám,se paypal.
-
SOAD19
addikt
Hali!
Ha küldenek nekem pénzt, az azonnal megjelenik, vagy van átfutási idő? Mail-ben azt írták, hogy a mai napon küldik, de még nem kaptam értesítést róla, és a paypal se mutatja.
Köszi!
-
kispe82
tag
válasz
aytukabozs #16823 üzenetére
nekem jó a sima lead 1 is,de a spanyol lerakatban csak az 1i típus van.
-
aytukabozs
addikt
válasz
Lex Icon #16824 üzenetére
De hisz ezért van itt.
Hogy erre a problémára megoldást találjon.
16818-ban el is jutottunk oda hogy nem fog menni,
ezért is invitáltam a másik topicba
Kezd fura lenni ez a beszélgetés....(#16827) kispe82
De mindegy akkor offoljuk szét ezt itt,
tehát coolicool.com
van ez a modell, de kínából, ám náluk van áfa biztosítás,
azzal együtt 140$
és ott el is fogadják a kártyádat. -
Lex Icon
senior tag
válasz
aytukabozs #16823 üzenetére
Úgy nem, mivel nem tud vele fizetni se közvetlen, se PP-on keresztül.
-
aytukabozs
addikt
válasz
Lex Icon #16822 üzenetére
(#16821) kispe82
Topicokon átívelő ügy ez
Szerintem a továbbiakat meg már a dualsimes topicban kellene megbeszélni, hogy miért nem jó neked a sima lead1 (mert az i úgylátom visszafejlődés), hogy milyen alternatívák vannak még, meg ilyenek. -
kispe82
tag
válasz
aytukabozs #16820 üzenetére
leagoo lead 1i a pontos típus.Kínából 119 dodó,itt a spanyol lerakatban 125 és 5 dodó a szállítás még.
-
aytukabozs
addikt
válasz
kispe82 #16819 üzenetére
kicsit konkrétabban gondoltam (milyen típus?)
amúgy EU raktár nem feltétlen olcsóbb, eleve rajta van valamelyik eu-s ország áfája (tehát nem áfamentes, csak nem ez a rabló 27 van rajta), + ott nincs ingyen szállítás, a GB-nél az +6 dolcsi. (de van shop ahol egy huszast dobnak rá szállításra).
-
kispe82
tag
válasz
aytukabozs #16818 üzenetére
hát nem tudom. nem nagyon vágom ezeket a dolgokat. direkt ezért regiztem a netellernél mert ott ingyenes az utalás a pókertermek közt és tudom használni olyan helyeken ezt a virtuális kártyát ahol elfogadják a mastercardot. egy telót akarok venni a spanyol lerakatból és máshol nem találtam eu-n belül h vám és áfamentes legyen.
-
aytukabozs
addikt
válasz
kispe82 #16815 üzenetére
"1 regivel meg fog oldódni ez a jelszó problémám?"
Nemigen.
Bár ez nem 100% de úgy olvastam prepaid kártyát nem enged linkelni a PP.
Tehát beregelhetsz, de az acc feltöltéséhez szükséged lenne egy számlaszámra,
vagy egy csatolható bankkártyára a fizetéshez, és akkor vissza is értünk a kör elejére.Azért várd meg a topicgazdi, meg a 'rezidensek' válaszát is.
Mi az amúgy ami csak a GB-n van, és más oldalon meg nincs?
-
clava01
csendes tag
Sziasztok
Olyan gondom lenen hogy nem tudom se Verify-el ni magamamt mert ugyan levonja a 400 ft a webkártyámról de nem látok semmi kódot és zárolva van a kártyámon ez a 400 forint amikor megnézem az adatokat
Valamint amikor hozzá akarom adni a bankártyámat vagyis a Webkártyát OTP Mastercard akkor pedig ezt az üzenetet kapom:The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer's customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.
sehogy se akar ez működni
Ha valaki tud valamit akkor azt köszönöm
-
kispe82
tag
Üdv! Netelleres net+virtual prepaid mastercard-dal akarok telót venni a geekbuyingon. de ott nincs olyan h sima mastercardos vásárlás csak az a paypal chekout-os és az meg fizetésnél kér valami 8 karakteres paypal jelszót ami ugye nekem nincs. akkor így nem is tudok venni semmit a geekbuyingon?
egy másik topicban ajánlották h írjak ide inkább. szóval az a kérdésem hogy 1 regivel meg fog oldódni ez a jelszó problémám? a másik kérdésem pedig h a paypal regi jár e valami költséggel. mert bankkártyát meg ilyesmit nem tudok hozzárendelni.
-
Hintalow
senior tag
válasz
aytukabozs #16809 üzenetére
Ami még simán lehet is, ha például a kicsi gyermek apuci/anyuci kártyájával veszi meg a napi virtuális betevőt egy ovatlan pillanatban
Attól függetlenül nem etikus a paypal részéről, hogy a vétlen eladón veri le a sarat (gondolom nekik ez könyebb, mintha maguknak kellene kártalanítani)
És hát az alapból szürke zónás virtuális adásvétel féle ügylet miatt nem nagyon van az eladónak kapaszkodási pontja a bizonyításra -
aytukabozs
addikt
válasz
maj-viktor #16805 üzenetére
Ezért szoktam hosszabb eszmefuttatás postolása előtt ránézni egy másik ablakban hogy nem születet e azóta olyan válasz ami miatt javítanom kéne valamit, (vagy hagyni a francba az egész HSZ-t)
A virtuális termék mivolta ugyanakkor ezesetben nem oszt nem szoroz,
se nem bonyolít, se nem egyszerűsít.
annak akkor lenne jelentősége ha ez item dispute lett volna, de nem az.
Itt azt állítja a kártyatulajdonos, hogy nem ő vásárolt a kártyával. -
naomek
tag
válasz
maj-viktor #16807 üzenetére
A Paypal nem hiszem, hogy ilyet csinál az OTP-vel, ilyenről én még nem hallottam.
-
maj-viktor
őstag
válasz
naomek #16803 üzenetére
Ezzel így az a baj, hogy akkor a bankkártya adataidat is tudják... azaz, ha a bankkártyádon van pénz - megy rá pénz, azt is beterhelhetik... gondolom esetleg webkártya.... betéti kártya, így nem tud mínuszba menni, csakha van rajta annyi pénz... 52$... ez így szopóroller... mindenképpen szolgáltass feléjük minden bizonyítékot, hogy te mit adtál el / adtál át, mikor, hogy, stb.
De ahogy írtam, mivel ha jól értem itt valami nicknév / jelszó párosról van szó...
(amit állítólag tiltott árulni az ebay-en... így máris megszegted a PayPal használatának a feltételeit... így okkal tilthatnak ki... a behajtás meg... hááát arra is van esély, ha nem is a hagyományos behajtásról beszélünk, de a bankkari adatok miatt)Én ha "nem hisznek nekem", nem tölteném fel a bankkártyámat... mert a -50$ ugyis onnan vonódna le ugyebár.... megvárnám, míg lejár... így viszont amolyan feketelistára kerülsz a paypalnál... szóval próbáld bizonyítani az igazadat... mert pont a vevőt kéne feketelistára rakni, hogy ne játszhassa el ezt mással is...
-
agroman
aktív tag
válasz
naomek #16803 üzenetére
en is jartam mar igy. en az ebay-es belso levelezesben adtam el kodot (amazon gift card).
raadasul 1 hettel a penz elvetel utan tobb mint 1 tucat becsapott elado feedbackje volt olvashato az ebay-en. 1 honapig zaklattam a pp-t, de leszartak..jah..egyebkent siman igaza lehet a kartyatulajnak. nem o vasarolta a micsodadat...
feltorhettek az ebay es PP accjat, megvaltoztattak az email cimeit es maris a tudta nelkul vasarolhattak. -
maj-viktor
őstag
válasz
aytukabozs #16801 üzenetére
Amikor elkezdtem írni a regényt... még nem voltak azok a kommentek...
Ám ja... ezt a "kártyakibocsátó" felé kéne leboxolniuk amúgy... ha a "jogtalan kártyahasználat" indokkal követeli vissza a pénzt... de mint írta / írtuk bonyolult - mivel "virtuális termékről" van szó...
-
naomek
tag
válasz
Egyébként most ott az egyenlegem -50$-ban, szóval ha esetleg máshonnan kapnék pénzt, akkor azt meg se kapnám ugye, csak lejjebb menne a "tartozásom".
-
naomek
tag
válasz
maj-viktor #16800 üzenetére
Össze van linkelve a bankkártyám és a PP igen, és 52$-os tételről van szó.
Ha csak letiltják a Paypalom az nem érdekel, tiltsák...és amikor a PP-nek írtam a levelet, hogy ez most mi...akkor csatoltam nekik a képet, amit a Vevővel folytattam hogy tetszik neki az eladott termék, és ugye azzal az emailel beszéltem vele, amivel regisztrált a Paypalra, szóval vele beszéltem...innen is lehet tudni, hogy Ő akarja vissza"csalni" a pénzét...Csak hát azért jó lenne tudni, hogy kitiltanak-e, vagy a behajtó jön...
És egyébként úgy volt a tranzakció, hogy Ebay-en leütötte, utána küldte a pénzt Paypalon, én meg leírtam neki az account adatait.
Köszönöm a választ!
-
agroman
aktív tag
válasz
ez a PP mocskos arca..aki probalt mar meg eladni elobb utobb belefut.
csak kifogast keresnek, hogy aztan legyen okuk el...lopni a penzt.
mivel az elado nincs kapcsolatban egyetlen kartyakibocsajtoval sem nem tudsz mi t irni nekik, erre ok meg fogjak allapitani hogy nem mukodtel veluk egyutt es viszik, ha tudjak a penzt.. -
aytukabozs
addikt
válasz
maj-viktor #16800 üzenetére
ott van minden a screenshoton
(~50$)Amit én nem értek, hogy ha jogtalan használat, akkor mi a frászt akar az eladótól a PP?
Ezt meccselje le ő a bankkal.Azért kíváncsi vagyok hogy egy Unauthorized payment claimet, ha webshopnál vásárol a csaló, akkor megpróbálja e a PP ugyanígy a shopon leverni... (nem hiszem).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged