Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
Elvileg kapsz minden egyes kifizetés után egy emailt tőlük, amin szintén látszódnia kell:
Mivel kvázi monopolhelyzetben vannak, így sajnos nem nagyon foglalkoznak az ilyen "apróságokkal". Több sebből vérzik a rendszer, és ez nem is fog komolyan változni amíg valamilyen oknál fogva nem lesznek rákényszerítve arra, hogy ezeken változtassanak.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Hintalow
senior tag
Mert ha minden igaz, nem (csak) ők vizsgálják azokat, hanem kötelezettségük ezt továbítani a kártyakibocsátó felé.
Az acc-ot/pénzt azért zárolják, hogy ha esetlegesen kártéríteni kell, minimalizálhassák a saját veszteségüket.
A bank ugyanezen elvek alapján működik, senkinek sem érdeke, hogy saját zsebből kártalanítson, neked sem
Ami szerintem feléd billenti a mérleg nyelvét, hogy a cím és az átvételi aláírás/tr alapján jól belőhető, hogy havá ment az árú, a kártya tulajdonosának, vagy teljesen más helyre.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Oliverda
félisten
-
-
Hintalow
senior tag
Az a 3 hét inkább jó másfél hónap, ahogy látom.
Két dolog lehet a háttérben.
- Vagy tényleg sumákolni akar (mondjuk elég nyakatekert utólag bk reklamációt indítani a banknál, de ez megmagyarázza esetleg a hosszú időt a chargebacknek simán 60-90 nap az átfutása)
- tényleg úgy gondolja, hogy nem ő vásárolt (itt viszont ellenmond az, hogy szépen átvették a cuccot, még feedback is volt ahogy írtad, persze ettől még családtag lehetett, banki pályafutásom alatt rengeteg fraudként indított esetet láttam, ahol utólag kiderült, hogy anyu/apu/gyerkőc rendelgetett titokban))majd a paypal eldönti, úgyis látni fogják ha sumákolni akar a címből, aláírásból stb.
Remélem pozitív kimenetele lesz
[ Szerkesztve ]
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Topikgazda
Tehát nem volt jogosultság a vásárlásra, azon a kártyán amivel vásárolt, legalábbis ezt állítja.
Azt írtad hogy a német eBay-n adtad el, gondolom német lakcímmel rendelkezik az akinek küldted.
Az eBay-n semmi nem történt ez ügyben?
Tény az, hogy te teljesítetted a szerződés rád vonatkozó részét és jár neked a pénz.
Mivel tudod igazolni ezt, a vevőnek fizetnie kell.
Ha ezeken a helyeken nem kapod vissza a pénzed, akkor fel kell jelenteni az emberkét csalás miatt. Előtte azért meg írnám neki, hogy mivel átvette az árút és nem fizetett, a német rendőrség fogja majd rendezni, ha nem hajlandó kifizetni.Egyértelműen bonyolult a helyzet, ezt a szituációt időbe telik a Paypalnek megoldani.
Ügye csak vicc:
Nagy rablók az ebaynél egyébként, és emiatt mostanában minden aukciónál beleteszem az emailcímemet a leírásba, és aki ott jelentkezik megkapja olcsóbban,Szerinted magas a jutalék és jogod van az eBay szabályzatát be nem tartani. Segítséget kérsz mert átvertek?
[ Szerkesztve ]
-
LML
tag
Tehát azért több mint 1 hó és 3 hét telt el, mire az ember rájött hogy másra használták a kártyáját. És ez a vicc, hogy egyrészt 7 hét leteltével vesz észre az ember egy elég szembetűnő tranzakciót, másrészt nekem mint eladónak, mi közöm van az egészhez?
A paypal beengedte az embert, a kártya kibocsátója fizetett, levonták tőle, nem jelezte azonnal.
Akkor miért tőlem szedik vissza a pénzt? Térítse meg neki a paypal, a bankja, vagy az aki lenyúlta.De itt szerintem csak egy sima bepróbálkozás áll fent, és ebben az esetben én biztos egy életre kitiltanám a paypal helyében az embert.
[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
Hát elég konkrétan látszik, hogy 2015/05/26-án feladtad és 2015/05/28-án átvették németbe...
(én sajnos csak vásárló félről tudok beszélni... de dispute ügyileg, ha nem volt track automata megkaptam... ha volt track, akkor vizsgálták... volt, hogy véletlenül félrenéztem és trackes már átvett csomagra nyitottam ügyet és lezárták, hogy már átvettem... jogosan!)Habár az embererünk "Unauthorized Payment" indokkal indította... akkor ugyebár az, hogy nem ő használta a kártyáját és jogosulatlan használat... itt viszont a vevőt "kell vizsgálni", hogy nem-e gyerek használta... (amikor így indítasz ügyet, ki is írja... hogy nem-e családtag fizetett a kártyáddal, stb.)
[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
pakriksz
őstag
emailt ne írj, mert soha nem fognak válaszolni. Vagy telefon, vagy facebookon írj nekik, arra válaszolnak.
Egyébként szerintem megszívtad, tele van a net ilyennel, és a paypal híres arról hogy mindig a vevő javára dönt bármilyen bizonyíték van ellene. Vannak üzletek ahol felárral lehet paypal-al vásárolni, indoklásban pont erről van szó, hogy ezzel gazdálkodják ki a trükközőket.
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
maj-viktor
őstag
Ha van track...pláne online futáros... ahol kiírja a címet... én amondó lennék, hogy a PayPalnak a te javadra kéne dönteni... de-bár tudjuk, azért az esetek 90%-ában a vevőnek van igaza!
De azért itt van TN és bizonyítékok, nem értem miért döntenénk a vevő javára.... mert egy TN nélküli csomag esetén igen automata vevő refund!
De pláne leírva az előzményeidet... hogy 500+eladás, csak pozitív... szal látszik, hogy nem te eladóként vagy a csaló, hanem a vevő... ha meg ellopták a kártyáját, stb. ahhoz neked nincs közöd... azt az ellopás bejelentése után a bank kára... hogy letitlják-e, előtte meg a bankkártya tulajdonoség a kár... neked papíron nem szabadna károd származnia ebből... bár sajnos tudjuk a valóság máshogy szokott működni, mint ami papíron van...Szal itthon ellopják a kártyádat... letiltod gyorsan, előtte a te károd... utána a banké / kártyakibocsájtóé (MasterCard)... szal valami nagyon sántít... pláne, hogy van pozitív értékelés... utána én is ha jól tudom rá 2hétre rudod kivenni a pénzt... vagyha nem jön értékelés 1hónap... nem!? (te mint eladó jobban tudod amúgy)
(amúgy ha már eladás... sacc-per milyen költségeid vannak ebay eladások után!? mittudomén 8% ebay jutalék 6% paypal jutalék!? vagy hogy működik!? szal ha eladsz valamit, kb. mennyi a mínusz %-ban!? 10-15?)
[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
Topikgazda
Két hét múlva viszont bejelentették, hogy a terméket nem kapták meg, illetőleg a vevő kártya kibocsátó cége invalid transaction issue ra hivatkozik. Az én számlámról letiltották az összeget.
Csak pontosítás miatt:
Ki jelentette be?
Kinél hivatkoztak nem engedélyezett tranzakcióra
Melyik számláról és ki tiltotta le?eBay , bankod, Paypal ? Így nem egészen látom át a dolgokat.
-
Hintalow
senior tag
Háát ott, valami rendesen beakadt annál az eurós átutalásnál.
Ha jól emlékszem azt írtad, hogy már a paypal forintra váltotta az összeget, onnantól már nincs extra az ügymenetben, esetleg próbaképpen hívd fel a bankodat, lehet, hogy ők tökölnek vele, a konverziós jóváírások nem szoktak instant lenni.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
Háát az eladás valóban ingoványosabb talaj.
Amúgy ez normál ügymenet a paypalnál, adott ország beli reg csak adoot ország pénznemében fizet ki (gondolom nem lenne nekik túl gazdaságos fizetgetni a konverziós devizautalásokat világszerte)
Amúgy elég olajozottan működik a kifizetésük, csak ha ilyen extrém dolgokat csináltatsz velük, akkor nagyon lassúak, gondolom bele kell nyúlni kézileg.luimapeiz:
ha jól emlékszem a végső paypal fizetési összesítő oldalon van coupon code mező, ahová be lehet írni.
[ Szerkesztve ]
-
Hintalow
senior tag
Megakadt valahol a folyamat, mégpedig azért, mert sajnos belefutottál abba, hogy a paypal magyar regnél csak forintban utal ki pénzt (nem is tudnának máshogy, 1 db forintszámlájuk van ilyen célra az unicreditnél)
két kimenetele lehet:
- hibára fut a kiutalás, ilyenkor levonnak 1500Ft büntetést, de ezzel még jobban járnál, mert ha:
- teljesítik a kiutalást, akkor először forintra váltják az összeget (itt nem tudom, hogy ilyenkor a paypal, vagy a bank árfolyamán teszik meg, mindkett mellett szólhat logika) után a forintösszeg szépen megérkezik az eur számlára, ahol pedig normál ügymenet melett euróra váltják, itt már tuti a bank árfolyamán, és keletkezik egy jó kis bukó a dupla konverzióbólB@ldrick:
ha az otp netbank a zárolt tételeknél is mutatja a tranzakció részleteit/közleményét, akkor akár már most is meg tudod nézni, ha nem akkor csak miután könyvelték, ez 2-3 nap.
A bank vált / paypal vált beállítás nem függ attól, hogy verified user vagy -e (a 400Ft-os kódos sztori) bármikor állítható.
A 400 forintot elhasználhatod egyenlegből vásárlásra, mert először onnan fizet, csak a különbözetet intézi majd kártyával. Viszont ha átállítod, hogy ne a paypal váltogasson, hanem a bank, akkor azt a 400Ft-ot is át kell majd váltanod currency converterrel arra a devizára, amiben vásárolnál, csak akkor fogja felhasználni
(vagy esetleg az első vásárlást paypal vált beállítással csinálod, akkor forintban történik az egész, és automatice levonja a 400Ft-ot)[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
Az elso vasarlasnal nezd meg, hogy miben akar terhelni (mar a pp oldalon), es ha ott forint van, a kartya alatti kis "Other conversion options" linkben valaszd a "Bill me..." (masodik) opciot. Ez megjegyzodik a kartyahoz vegleg.
Bar nem tudom, hogy a pp fo szamlaja euro mit jelentene a gyakorlatban, ha me'g a 400Ft-ot is ft-ban csinalta annak ellenere... -
Hintalow
senior tag
Nem lesznek ilyen konverziók, a 400Ft-os kódos terhelés mindenképpen forintban történik, de utána ha már vásárolsz, akkor (ha beállítottad, hogy a bankod váltsa az összeget, ne a paypal) már nem lesz konverzió, persze csak akkor, ha euróban tranzaktálsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Politika
- Cybertruck Taipeiben
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Android szakmai topik
- Path of Exile 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DIGI internet
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest