- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sol4r: DDR2-es processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
ekrisztian #45918 üzenetére
És te hívtad a supportot, vagy valaki hívott téged?
-
Egy havi előfizetésről van szó, mint ahogy az első hsz-emben írtam. Ez ugye automatikus levonás, vagyis nem tudsz állítani semmit, mert a háttérben történik minden hónapban ugyanazon a napon, és így mindig a PayPal váltja a pénzt.
Idézek az első hsz-emből:
Van még arra lehetőség, hogy kártyánként beállítsam, hogy ne a paypal váltsa a pénzt ...?
...
Csak közvetlen vásárlás közben lehet állítani, de ez egy havi előfizetésnél nem segít, mert ott ugye automatikus a levonásNem lehet megoldani, amit szeretnék. És nem hiszem el, hogy a GVH kényszerítette a PayPal-t, hogy kivegyék azt az opciót, hogy előre megadjam kártyánként, hogy soha ne a PayPal váltsa a pénzt.
-
-
Van még arra lehetőség, hogy kártyánként beállítsam, hogy ne a paypal váltsa a pénzt, ha nem a kártya pénznemében történjen a terhelés?
Pár éve még biztos volt ilyen opció, most se az appban, de a weboldalon sem találok ilyen lehetőséget. Csak közvetlen vásárlás közben lehet állítani, de ez egy havi előfizetésnél nem segít, mert ott ugye automatikus a levonás.Mod: közben olvastam az összefoglalóban, hogy már nem lehet. Szemét banda.
-
Nálam ma egész nap nem töltődik be a paypal, így fizetni sem tudok vele. Másnál is van ilyen probléma?
mod: cookie törlés megoldotta -
válasz
MrTiba #21613 üzenetére
Nem értem mi a probléma, mert a paypalt nem egyszerű feltörni, szerintem nem is igazán lehetséges. Persze úgy igen, ha olyan jelszót adsz meg, amit könnyű kitalálni, akár social engineeringgel, de az a te hibád lenne, nem a paypalé. Ugyanez vonatkozik arra is, ha önként megadod a jelszavad egy adathalász oldalon, de az sem a paypal hibája. Az adathalászat és social engineering ellen neked kell védekezned, mégpedig úgy, hogy nem valami könnyen kitalálható jelszót adsz meg, és nem dőlsz be az adathalász oldalaknak.
-
válasz
MrTiba #21609 üzenetére
Minek CVV kód, amikor van jelszó paypalhoz? Amúgy meg a CVV kód értelmetlen ebben az esetben, mert lehet akár 10 kártyád is hozzárendelve az accountodhoz, akkor meg melyiket kéne elfogadnia? A CVV egyébként is csak 3 számjegy, ami nem biztonságos, pillanatok alatt feltörik
Ezt az egy gombnyomást nem is értem, mert mindig meg kell adnom a paypal jelszavamat, ha fizetek vele, akár ebaynek keresztül.(#21610) cidalain: köszi
-
Ha az eladó refundol, pont ugyanannyit kapunk vissza Forintban, mint amennyit kifizettük? Gondolok itt arra, hogy esetleg árfolyamváltozás miatt változhat-e az összeg.
-
válasz
misionline #14823 üzenetére
Oké, de akkor az ebaynél kell feljelenteni, nem a paypalnál. A paypalt nem érdekli, hogy honnan küldte az eladó a cuccot, csak kapd meg azt, amit kifizettél. Az ebayt viszont már igen.
-
válasz
misionline #14818 üzenetére
Mit adtál meg reasonnek a claimre?
Amúgy ebayen vetted? Mert akkor ott kellett volna panaszt tenni.
-
válasz
AranySzilva #14753 üzenetére
Oda volt írva, hogy miért vontak le pluszban. Mi volt odaírva?
-
válasz
zsolt1225 #14744 üzenetére
A PayPallal nem szabad trükközni, szerintem te húzhatod a rövidebbet, ugyanis a PayPal Európában egy bank, ugyanolyan mint mondjuk az OTP, csak éppen nincs fizikai bankfiókja. Könnyen azt hihetik, hogy te akarsz csalni. Persze lehet, hogy mástól kaphatsz itt valami jó tanácsot, de a helyzet az, hogy eleve tiltott árut árultál te is, mert hivatalosan nem árulhatod a Steames játékokat (vagy accountot, ha arról van szó), vagyis nem tudod hivatalosan megvédeni magad.
-
Tegnap kaptam egy refundot paypalon keresztül. Ennek mennyi idő alatt kéne visszakerülnie a számlámra? Paypal historyban az van, hogy rögtön visszautalták a kártyára. A magyar bankok ilyenek, hogy ilyenkor ülnek a pénzen egy darabig?
mod: tárgytalan, visszaolvastam, pont ez volt a téma a korábbi hsz-ekben.
mod2: fel fogom nyomni a bankot a bankfelügyeletnél e miatt, mert ugye azonnal leveszik a pénzt, amennyiben fizetek, de refundnál nem kapom vissza rögtön.
-
válasz
dlaccc #13939 üzenetére
Semmivel sem emel le többet, mint amennyit kiír vásárlásnál. Ha forintban látod az árat vásárlásnál, akkor annyit fog levonni, ha valutában látod, akkor meg a bankodtól függ az árfolyam.
Egyébként akkor váltja a valutát forintra a paypal, amennyiben forintban látod kiírva az árat a paypal oldalán, ahol jóvá kell hagynod a vásárlást.
-
válasz
-HajTömeg- #13141 üzenetére
Igen, a PayPalos váltás szokott drágább lenni.
-
válasz
westcoastog #13131 üzenetére
00-t írj a plusz helyett.
-
válasz
-HajTömeg- #13122 üzenetére
Nézd meg a FAQ-ot náluk. Lehet, hogy úgy gondolják, hogy te először ajándékként küldesz nekik paypalon keresztül pénzt, majd itt adod meg a tranzakció azonosítót. Persze ebben az esetben én el is felejteném ezt a boltot.
-
válasz
phanfantom #13027 üzenetére
Mi írja, hogy failed? A PayPal vagy a VOIP szolgáltató? Amúgy mindenképpen a bankodat kéne megkérdezned, mert gyanús, hogy az utasítja vissza a tranzakciót.
-
válasz
Winner_hun #4751 üzenetére
Visa Classicot hozzá kéne tudni adnia, esetleg a Visa Electron nem játszik.
-
válasz
Winner_hun #4707 üzenetére
Hol lehet beállítani, hogy a bank vagy a PayPal váltson? Már én is találkoztam régebben ezzel a funkcióval, de nemrégen legalább fél órán keresztül kerestem, és nem találtam. Mindent menüpontot, beállítási lehetőséget többször végignéztem. Biztos én vagyok a béna.
-
-
válasz
HellslayeR #3100 üzenetére
Ilyet nem tudsz csinálni PayPal-lal. Van erre is külön szolgáltató, de az csak úgy működik, ha mindkét fél beleegyezik, és rohadt drága (ha jól emlékszem a szolgáltatás díja 50USD minimum), és csak nagy összegek esetén érdemes használni (500USD felett).
-
válasz
Winner_hun #3097 üzenetére
Látom észrevetted a bakit.
-
-
Az escrow.com használatával te 3.25% jutalékot fizetsz a weboldalnak, de minimum 25 USD-t. Már csak ezért is, 500 USD felett érdemes használni (ők maguk ajánlják ezt a határt).
Ez igazából csak még egy cég, ami közvetítőként szolgál. Csak akkor kapja meg az eladó a termék árát, ha te megkaptad az árut. De persze ez az egész csak úgy működik, ha az eladó is beleegyezik a szolgáltatás használatába (tehát te egyoldalúan nem használhatod).Ja, igen, és az escrow nem helyettesíti a PayPal-t. A PayPal egy bank, az escrow meg csak egy közvetítő.
És még mindig nem válaszoltál arra, hogy miért nem bízol meg az eladóban. -
eBay-en keresztül nem is tudnál fizetni senkinek.
Ha cégtől rendelsz valamit (webshop-ból), akkor nem értem mi ez a para? Ha fizetsz, elküldik a cuccodat. Egyébként meg konmkrétumok nélkül elég nehéz bármit is mondani, pl. nem tudjuk, hogy valamire alapozod-e a félelmed (pl: másoknak van rossz tapasztalatuk velük), vagy csak paranoiás vagy.
-
ÁFÁ-t mindenképpen kell fizetni, az kikerülhetetlen. Ha mégis valaki kikerüli valahogy, azt ÁFA csalásnak hívják, és bűncselekménynek minősül.
Amit az eBay-en veszel, az már eleve a bruttó ár, tehát ezért nem fizetsz rá plusz ÁFÁ-t. VÁM meg az általad is említett EU tagságunk miatt nincs. -
-
válasz
juliabrilke #2764 üzenetére
Nem fogadták el, vagy még nem válaszoltak?
-
válasz
Winner_hun #2614 üzenetére
A PayPal csak a kártyaszámodat ismeri, ezért csak kártyát tud korlátozni.
Persze a kártyák valójában úgy működnek, hogy van egy, a kártyaszámnak megfelelő számlaszámod (legalábbis credit card-nál ez van, debit-nél több kártya csatlakozhat igyanahhoz a számlához) -> ilyen módon tényleg a számlaszámot korlátozza. A lényeg, hogy kell kapnod egy új kártyát másik sorszámmal.
-
válasz
Winner_hun #2610 üzenetére
Persze, több kártyát is be tudsz regisztrálni PayPal-on.
-
A PayPal már bankként működik, tehát Forintban fizetsz a PayPal-nak, és ezt átváltja neked GBP-be. Ha vásárolni akarsz GBP-ben, akkor rád a második eset vonatkozik (gyakorlatilag minden eset, hacsak a számlád nem GBP-ben van vezetve, és HUF-al akarsz fizetni), tehát a HUF-t akarsz használni, hogy GBP-ben fizethess.
Vagyis -> Sell Rate 96.00 GBP = 35,319 HUF (ez az, amit konkrétan fizetsz).Ugyanaz történik, mint amikor HUF-t váltasz GBP-re.
-
-
Héj emberek.
Én már napok óta azt a hibaüzenetet kapom, amikor fizetni akarok, hogy a tranzakció jelenleg nem végrehajtható.
Másnál is vannak gondok PayPal-os fizetéssel? -
válasz
Cardinella #112 üzenetére
Na, és attól még lehet BB-s dombornyomott bankártyával fizetni a PayPalon keresztűl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Futás, futópályák
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- iPhone topik
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
- Egyedi ékszerdobozka
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest