Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Path of Exile (ARPG)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:39:27

LOGOUT.hu

Path of Exile topic

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32251) Har_melin


Har_melin
Topikgazda

Egyébként ez a ShieldCrush - minimális tapasztalattal, éppen átértem így három nap alatt A2-be - egészen baráti skillnek tűnik. Kezdőknek főleg, mert lvl5 után már lehet venni a nulla védelmű pajzsnál jobbat és már egy corroded tower shielddel is egészen használhatóan muzsikál. kiciócó megoldásnak lehet egy reckoning-hextouch-vulnerability hármast használni, az egyrészt plusz sebzés, másrészt a védelmünkkel együtt a curse proccolás is nő és akkor nem vagyunk a Surrender pajzshoz kötve. lvl26 után majd lehet, hogy nézek egy Al Dinh clawt, és akkor a lifetap degenje sem lesz zavaró, a mana nyűglődést meg el lehet felejteni.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#32252) .LnB


.LnB
titán
LOGOUT blog

Sziasztok.
Kezdő vagyok, konzolon tolom. És tudom, hogy van elég "gondotok" az új ligával, de lenne pár kezdő kérdésem.
Gladiátor karit játszok. Jelenleg lvl58 vagyok, act 7-ben tartok. Leginkább Molten Strike & Splitting Steel skillekkel. És eddig nagyjából minden oké volt. De például az Act 6 boss-án, Tsoagoth ellen meghaltam vagy ötször. És most act 7-ben is egy (nem tudom pontosan a nevét) Corrupted Cave-ben is (ahol minden ilyen piros, és a végén az itemek, amiket kapok, mind Corrupted cuccok) elég sokat haltam.
Egyrészt, tudom, hogy ez lehet a Resist-ek miatt.
Munkatársam nagy PoE-s, több ezer órája van benne. És mikor elkezdtem, mondtam, hogy STR-re gearelek, ő meg mondta, hogy DEX-re kellene. Ez nekem fura. Tényleg Dexterity-s kari a Duelist Gladiátor? Arra gearelek egyébként, megfogadtam a tanácsát, de gondoltam megkérdezlek benneteket is.

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#32253) Badlof2k


Badlof2k
senior tag

Azert egesz nyugodtan allithattak volna a mobokon is , mer egy sima magic mappon levo rare Soul eater moddal levert mint a vak a poharat lol, a freez meg bugos vagy nemtom mer hiaba van potim ami leszedi , ugyanugy alltam befagyva tovabbra is :D am a liga kontent meno , nekem tetszik nagyon, de ez fajdalmas liga es teljesen mashogy kell megkozeliteni a harcokat annyira papir most a defense :U

"... kb kettot csapva a bossra siman egyhiteled ... "

(#32254) Plazmacucci válasza Badlof2k (#32253) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Blockhoz nem nyúltak, boldogság van.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#32255) Har_melin válasza .LnB (#32252) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

- STR vs DEX: ez így sajnos butaság, akkor is, ha sok órája van benne. A glad buildekhez általában kell olyan gem vagy cucc, aminek a végső dex igénye elég magas. (ld. az összefoglalót) Ezért a gladnak szüksége van DEX-re, ami egyben javítja az evasion képességét is. De ez buildtől függ, gladdal is lehet full STR/armor centrikus buildet építeni => ld. pl. az én most tesztelt ShieldCrush buildem.

- "Egyrészt, tudom, hogy ez lehet a Resist-ek miatt." - mennyi az annyi? alapszabályként az ele resisteknek maximumon vagy ahhoz közel kell lennie már A6 után. A "piros" rész meg egy Vaal mellékpálya lehetett, ahol sanszos, hogy corrupted blood-ot is nyomtak rád, ami nagyon gyorsan leviszi a HP-t. Megoldás rá a "... of Staunching flaska", de ez most (a következő javító patchig) csak 1 másodpercig véd.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#32256) gdevil válasza .LnB (#32252) üzenetére


gdevil
aktív tag

Azt, hogy mit kell stackelni, az adott skill működése, vagy egy bizonyos item, ami kell egy buildhez, ezek adhatják meg.
Például ha Hollow Palm (One with nothing cluster jewel) buildet játszol, ott azért kell stackelni dex-et, mert annak függvényében kapod a sebzést, minél több van belőle.

A Molten Strike, meg a Splitting steel nem mennek hollow palm-al, ez csak egy példa volt.
Ne úgy képzeld el, hogy melee karakternek csak strenght kellhet.

szerk: De látom, hogy Harmelin kolega is írt már okosságokat.

[ Szerkesztve ]

(#32257) .LnB válasza Har_melin (#32255) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Köszönöm a választ!

El is felejtettem az összefoglalót. :U Neki is állok olvasgatni akkor. Látom, hogy legalább azt jól választottam meg, hogy Gladiátor-ral 1H+Shield-del tolom. :) Részsiker.

Resist-eknél még nem fordítottam figyelmet a resist cap-ekre. Meg se néztem, hogy mi-mennyi. Természetesen van rajtam resist, minden féle. De még nincs benne rendszer. Ez volt az első, hogy arcon csapott a játék, most jön az, hogy akkor átnézem a dolgokat majd.

#32256gdevil
Azért gondolhatod, hogy full kezdőként mennyire látom előre a build-emet. Elképzelheted, hogy milyen ránézni arra az oriási skill/talent tree-re. :D Csak vakarom sokszor a fejemet.

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#32258) Har_melin


Har_melin
Topikgazda

Patch előzetes CW-től:
- "Yes, they were too extreme." :((( - hozzányúlnak a mana szorzókhoz, a legtöbbet, de nem mindet csökkenteni fogják

- Ailmentek:
a) Flaska Ailment immunity 1-ről 4 másodpercre nő,
b) Staunching flaska HA leszedett corrupted bloodot, akkor immunissá is tesz a flaska idejére,
c) Arctic Armor freeze immunity
d) map curse modon nem lesz increased effect

Meg még sok más...

[ Szerkesztve ]

Védd a fákat - egyél hódot!

(#32259) Rayner válasza Har_melin (#32258) üzenetére


Rayner
őstag

Lesz még más is kb borítékolható volt😂😂😂

(#32260) BoneDragon válasza Har_melin (#32258) üzenetére


BoneDragon
veterán

Olvastam... kb odadobtak nekunk egy kis csontot, hogy fogjuk be.
Sajnos ezek fixalasa utan maradnak az alap problemak. Talan kov ligara eszhez ternek (tutinem).

[ Szerkesztve ]

(#32261) Rayner válasza BoneDragon (#32260) üzenetére


Rayner
őstag

Majd kiderül, eléggé csökken az aktiv jatekos sokan bedobják mert nem kínlódni akarnak hanem játszani

(#32262) Plazmacucci válasza Rayner (#32261) üzenetére


Plazmacucci
félisten

6 link flicker strike 88 mana :DDD

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#32263) freddirty válasza Rayner (#32261) üzenetére


freddirty
senior tag

Sajnos a teljes visszakoz sem segítene szerintem. Ha elveszik a játékos kedve akkor más szórakozás után néz, és talán visszanéz a következő ligára. Már ha nem vették el nagyon a kedvét.
Úgy gondolom a GGG kemény munkával majd egy évtized alatt felépített valamit, folyamatos növekvő trend és népszerűség mellett. De az utóbbi kb egy évben sok rossz döntést hoznak(nem hallok egy éve mást csak folyamatos túlzott nerfeket) amiket félig-meddig ellensúlyoztak a játék contentjével. Ez utóbbi nerfhammer pedig betett csúnyán.
Értem, hogy van egy nosztalgia víziójuk a POE2-re de az egyértelműen látszik, hogy az nem más mint a vissza a startmezőre. Kidobni 8 év melóját? Nem akarnak az emberek egy lassú, nehézkes móddal már játszani. Érthető, van több más olyan ARPG ahol ez van most (pl last epoch, de jön egy könnyed the ascent is) és nem tolonganak a játékosok azért arrafelé sem.
A POE abban alkot kiemelkedőt, hogy fel tud a játékos építeni egy bonyolult mechanikán alapuló karaktert, sokszor nehezen beszerezhető gearrel, de a végén az endgame-et le tudja nyomni sikerélménnyel, mert megfelelő gear és build van mögötte. Ergo az agy pótolhatja az ügyességet. (de persze ott vannak kivételes játkosok is akiknél brain+ügyesség combo SSFHC-ben is lehetővé teszi a bárhova eljutást) Minderre rádobja a gamblinggel összefüggő itemizációt (túltolva persze) hogy legyen addikció is. Megfejelve a ligánkénti néha zseniális kontenttel, ami mostanra durván nagy tartalmat biztosít. Ez a POE. Emiatt van előnye az ARPG piacon. Ez nem egy dark souls ahol 1-1 bosst hosszú tanulás után tudsz csak leverni.
My vision: most már mindegy, benne vannak a gödörben, komoly a presztizs és játkosvesztés, ebből lehet, hogy csak néhány liga (évek?) alatt tudnak majd csak kikecmeregni. Chris szárnyai meg meg lesznek nyirbálva, a POE2 pedig tolódik majd egy homályos dátumra.

fred

(#32264) Lokids válasza freddirty (#32263) üzenetére


Lokids
addikt

Ezt én se teljesen értem, hogy miért kellett az agyonnerf. Sok build ami tényleg képes volt mindent is megcsinálni olyan cuccoktól függöt, amit elég drága volt beszerezni. Oké, hogy van pár száz ember aki mint a gép farmol és 2 nap alatt már nem tudja hova rakni a sok mirrort, de a játékos bázis nagy része szerintem nem ezekből áll. Egy Sirust leverni eddig se ment olyan könnyen, hogy act10 után valami talált gearben leverje az ember. Sőt én még az előző ligában se vertem le, pedig volt pár ex rálocsolva a gladiátorra. De most?

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#32265) Edge válasza Plazmacucci (#32250) üzenetére


Edge
veterán

Én is jártam így de szerencsére a ládákat ki lehet nyitni és a lootot fel lehet szipkázni, a mobokat meg ott lehet hagyni, ennyiből jó az új tartalom, az is tetszik hogy az új npcknél a kínálatot akkor frissítem amikor akarom, persze a megfelelő currency ellenében és így lehet gyúrni a kínálatra, remélem később exalt is lesz nem csak chaos.

Nemtom nektek volte már de esett ilyen map szerű cucc és 3 layoutból lehetett választani majd portált nyitott az npc oda és 16 bombát tudtam letenni közbe a mapon mutatta hogy milyen loot várható olyan ikonokkal mint heistben. Lootexploison volt.

Többékevésbé: éééééééééééé bbb

(#32266) Plazmacucci válasza Edge (#32265) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Sajnos nem találtam még excavation mapot, pedig act 10-ben vagyok.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#32267) brunnehilde válasza Har_melin (#32258) üzenetére


brunnehilde
senior tag

Ezt már kb b*szhatják. Akinek elment a kedve, az nem hiszem, hogy ész nélkül fog visszajönni ennek a patchnek hála. Valószinű béka segge alatt volt eddig a support packok vásárlása, ha volt egy kis esze a játékosoknak, akkor nem is költöttek rá, amig élesben nem tapasztalták a változásokat.

Én eddig elég jól haladok (mondjuk alig játszottam még, nem is sietek), de azért az beszédes, hogy nem tudok lvl40 körül cyclonera váltani, mert nem elég. Annak ellenére, hogy maga a cyclone gem még buffolva is lett. Szóval tolom egyelőre Shattering Steelel (azzal elég jó a haladás), amig nem lesz mondjuk facebreakerem és minimum egy deidbellem.

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal..

(#32268) Har_melin válasza freddirty (#32263) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Nem fogom a GGG-t védeni, de azt azért ugye érzed, hogy ez a nyüszögés most a van rajta sapka, nincs rajta sapka esete?

eddig az volt a panasz, hogy egy hónap alatt kijátszotta az ember aligát, utána hagyta a fenébe. Most? Fúj, rohadt GGG, lehet, hogy másfél hónap kell majd hozzá.

a mostani liga játékosszáma nyilván a béka segge alatt lesz, de ennek elég nagy mértékben nem a mostani tartalom, hanem az előzetes negatív hype az oka. nem egyszer és nem kétszer volt eddig is, hogy egy változtatást már az első héten tompítottak, ettől nem zuhant össze a játék. Itt most sokkal inkább arról van szó, hogy nagyon sokan már eleve a "na ugye, megmondtam, hogy szar lesz" attitűddel kezdtek bele. Amiben a GGG-nek komoly sara van, maguknak csinálták, de ha valaki nem azon zokog, hogy brühühü, elrontották a kedvenc kisvasutamat, hanem elkezd játszani, akkor sokkal kevésbé tragikus, mint amilyennek kinézett.

Tudom, hogy te rohanni szeretsz, de abban egyetértek a GGG-vel, hogy az nem igaz, hogy a jó aRPG = vágtatás. Ez most egy lassab játkmenet lesz, mint ami felé már régóta tolódott a játék, de éppen ezt a mindent felülíró speed metát legalább annyian bírálták már hosszú ideje, mint most a változtatásokat. Most eltelt 2,5 nap a ligából és a ninján 94-98-as buildek vannak a topban. Holnap reggelre szerintem meglesz az első százas is és sanszos, hogy 96 alatt már nem lehet majd felkerülni a listára. Akinek ez lassú, az nézze a Gyalogkakukkot.

"Ez nem egy dark souls ahol 1-1 bosst hosszú tanulás után tudsz csak leverni." - Miért nem? Miért kellene a top bossokat 3s alatt farmolni? Magam ellen beszélek, mert én még Sirust sem csináltam meg soha, de őszintén szólva nem is zavar. Én kifejezetten jó iránynak tartom, hogy ha a játékos képességei nagyobb súllyal esnének majd latba (pl. a random onehitek csökkentésével), mint ha a gear határozza meg a sikert.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#32269) BoneDragon válasza Har_melin (#32268) üzenetére


BoneDragon
veterán

Ez akár még jó is lehetne ez a gameplay lassítás, de van egy kis baj vele...
Az elmúlt 7 évben azon dolgoztak, hogy minél gyorsabb legyen a játék. Olyan ligák jöttek és mechanikák amik igényelték a minél gyorsabb játékot. Olyan bossok jöttek, amik szintén igényelték a csilliós damaget, mert anélkül esélytelen volt, kivétel ha pro player vagy (0.1%).
Aztán hirtelen megváltoztatnak mindent és telibeszarják az elmúlt éveket. Ez itt a baj.
Jelenleg amit csináltak nem működhet jól a játékban, mert teljesen másnak tervezték.
Szóval kár védeni ezt a részt, jaj lassították jajdejó, csak éppen a játék ellenkező irányba fejlődött.
GG(G)

Szerk.: Az a baj, hogy te nem látod a helyzetet jól, mert nem sokat tolsz bele a játékidőbe az utóbbi időben a kommentjeid alapján. Persze biztos jó elbohockodni a mostani állapottal sárga mapokig, de fölötte...
Olvasd el reddit kommenteket, tudom tudom mindig sírnak blablabla, viszont a red mapokon jelenleg sokkal rosszabb a helyzet.

[ Szerkesztve ]

(#32270) freddirty válasza Har_melin (#32268) üzenetére


freddirty
senior tag

Nem igazán úgy látom, hogy ez most nyuszikás szituáció lenne.
A playerbase nagyon komoly része (50%+) néhány hét alatt egyszerűen megunja a játékot legyen szó bármilyen tartalomról (és független attól hogy napi 12 óra vagy fél óra időt tol bele ). Ez teljesen normális, úgy gondolom ezen nem lehet változtatni ez egyszerűen emberi. Azok akik 2 hónapot vagy akár tovább is képesek játszani, ott minden esetben van valami nagyon erős motivációs tényező. Lehet, hogy még bőven a játék felfedezését tolja, esetleg a maximalizmus, lehet hogy gambling addikció de valaminek kell lennie.
Lehet, hogy a GGG most ezekre a játékosokra céloz, mert ők lehetnek azok, akik eltartják őket és az ő számukat akarja növelni, és nem fáj nekik ha közben a hangos (és néha toxikus) reddit playerbase eltűnik. De ezt csak a GGG tudja csak találgatok.
A dark souls hasonlatot a sima map bossokra értettem, vannak olyan buildek amik kb ilyen nehézségi szintekre emelték a sima T16 map bossokat, az endgame pedig el is van zárva előlük. (sirus, maven stb...)
A szélsőségekkel nincs gondom, bármilyen nehezítést is tolnak a játékba mindig lesznek akik már az első hétvégén 90+ körül járnak majd. Olyan ez mint a sport, néha szívesen kosarazik az ember egyet, de nem gondolja magát összehasonlíthatónak egy sportolóval aki fél kézzel szórja a hárompontosokat. A statisztikai számításokban is ki szokták dobni a szélsőségeket, egyszerűen nem releváns adat.
De itt most az a kérdés, hogy a playerbase mekkora része fog átmenni passzív nézőnek, twitchen, vagy írni a commenteket redditen, és mekkora rész marad aktív játékosnak. Mert ha mégis komoly érvágás a GGG-nek a játékosaik elvesztése (és nem ez volt a cél), akkor most elég sokkal visszavetették magukat.

fred

(#32271) Har_melin válasza BoneDragon (#32269) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Tudom, hogy az ellenkező irányba fejlődött, de éppen ezt kritizálták eddig. Ez most egy rohadt nagy és hirtelen változás, az is biztos, hogy sokak emiatt hagyni fogják a fenébe, de amennyire látom, szó sincs arról, hogy játszhatatlan lenne.

valóban keveset játszottam vele az utóbbi időben, de ennek éppen az volt az oka, hogy rohadtul untam azt, hogy ha nem vagyok egy speedy gonzales, akkor szopás az egész, ráadásul szégyelljem is magam, hogy béna vagyok. Biztos vagyok benne, hogy a piros mapok nehezek lesznek, és 100%, hogy aki ahhoz szokott, hogy random cuccal átrohan T16-ig, az káanyázni fog. Lehet, hogy én is.

valószínű, hogy a GGG-nek el kell majd kezdenie újraépíteni a játékosbázist, olyanokból, akiket ez vagy kevésbé zavar, vagy újak és nem a régi szép időket sírják vissza. Ha nem fog nekik sikerülni, az az ő bajuk. Engem most ez a liga jobban szórakoztat, mint az előzők.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#32272) Lokids válasza freddirty (#32270) üzenetére


Lokids
addikt

"A dark souls hasonlatot a sima map bossokra értettem, vannak olyan buildek amik kb ilyen nehézségi szintekre emelték a sima T16 map bossokat, az endgame pedig el is van zárva előlük. (sirus, maven stb...)"
A lényeg kb.
Ok legyen nehezebb a game, de ne kelljen már mirror tier cuccokba járni ahhoz, hogy az endgamig eljuthass.

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#32273) BoneDragon válasza Har_melin (#32271) üzenetére


BoneDragon
veterán

"valóban keveset játszottam vele az utóbbi időben, de ennek éppen az volt az oka, hogy rohadtul untam azt, hogy ha nem vagyok egy speedy gonzales, akkor szopás az egész, ráadásul szégyelljem is magam, hogy béna vagyok."

Akkor ezek után szerintem meg se próbáld. :D

[ Szerkesztve ]

(#32274) Mirman válasza freddirty (#32270) üzenetére


Mirman
őstag

"De itt most az a kérdés, hogy a playerbase mekkora része fog átmenni passzív nézőnek, twitchen, vagy írni a commenteket redditen, és mekkora rész marad aktív játékosnak. Mert ha mégis komoly érvágás a GGG-nek a játékosaik elvesztése (és nem ez volt a cél), akkor most elég sokkal visszavetették magukat."

Na de a kérdés hogy valóban sokkal visszavetették magukat ? Steam-es számok alapján lehet egyedül kiindulni , itt az Ultimatum -hoz képest tapasztalható egy 40% visszaesés , viszont mondjuk a tavaly nyári Harvesthez képest csak 20% körül mozog ez az érték. Mindezt úgy hogy a elég sok bezártság után az emberek végre kiszabadulnak , a covid már mindenhol enyhül elmernek menni az emberek nyaralni stb. A reddit hisztit leszámítva közel se olyan negatív a fogadtatása a játékosok körében. Persze , nagyon nagy szívás csomó dolog és érződik hogy valóban kvázi hasraütés szerűen balanceolnak dolgokat (flaskok , mana multiplierek , immunity stb) , de az irány az látszik hogy merre akarnak menni .

Szerintem az irány amerre tartanak hogy lassab legyen a játék egy pozitív változás és a core közösségnek aki önti a játékba a supporter packokat (én is már kb 10-et vettem az évek során) ez szerintem okés lesz. Nincs alternativája a játéknak , D4 ki tudja mikor jön és a trailerek alapján az is egy lassabb megfontoltabb stílust fog követni , nem egy futó verseny lesz.

Szerintem nem fogják megúszni hogy előbb utóbb a mobok számát csökkentség és ezzel párhuzamosan növeljék a loot minőségét . Nagyon kellene már az a smart loot rendszer végre valahára mindenhova. :)

TLDR: Szerintem az irány jó , csak rettentesen mellé nyúlnak az alkalmazott eszközökkel.

(#32275) Har_melin válasza Mirman (#32274) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

"érződik hogy valóban kvázi hasraütés szerűen balanceolnak dolgokat (flaskok , mana multiplierek , immunity stb)"

És pont ezeket már várhatóan egy-két napon belül változtatják is, tompítva a dolog élét. Most vagy tényleg mindenki szenilis, vagy csak nem akar emlékezni arra, hogy ilyen, a változtatásokba (újdonságokba) érdemben belenyúló patchek szinte minden ligánál előfordultak, tehát sem az elszúrt módosítás nem új (sajnos, hogy a franc törje ki), sem a gyors korrekció. Ettől még nem dőlt össze eddig sem a Brazovich ház, senki nem temette a játékot.

Ezért is kellene nagyon a szélesebb körű, játékosokkal folytatott béta, ami emlékeim szerint utoljára az Atziris expansion előtt volt. Ez egyrészt segítene ezeket a vargabetűket kigyomlálni, másrészt alkalmasint rájöttek volna, hogy hiába jó a szándék, a tempó nem biztos, hogy jó hozzá.

[ Szerkesztve ]

Védd a fákat - egyél hódot!

(#32276) Har_melin válasza Lokids (#32272) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

"Ok legyen nehezebb a game, de ne kelljen már mirror tier cuccokba járni ahhoz, hogy az endgamig eljuthass"

Nem tudom, mennyire kell majd mirror tier cucc az endgamehez, de az szerintem teljesen bevállalható koncepció, hogy mirror tier cuccban ne az első hét végén rohangáljanak az emberek egy három hónapos ligában. Mert most a dühöngés nagyja azon megy, hogy nem tudja három (na jó, négy) nap után Sirust farmolni, nincs X exa óránként, mert lassabban kell haladni, nagyobb a kockázat, óvatosabban kell játszani.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#32277) brunnehilde


brunnehilde
senior tag

MIrman: "A reddit hisztit leszámítva közel se olyan negatív a fogadtatása a játékosok körében." Nem csak a játékosszám a lényeg. Lehet, hogy kevesebben tolják, viszont az eladások meg változatlanok, akkor Chrisék nem fognak szeppukut elkövetni, de a nagyon gyors mentegetőzés, a "nem úgy gondoltuk" és a visszakozás azért nem ezt mutatják.

Har_melin: Ahogy már korábban is irtam, nem önmagában ezzel a drasztikus nerffel van a gond, hanem, hogy eddig mindig adtak is valamit. Most a soha nem látott megnyirbálás mellé nem kaptunk gyakorlatilag semmit, ami kompenzálta vagy legalább tompitotta volna a dolgokat.

A mirror tier buildeknek meg kb semmi értelme nem lesz, látva azt, hogy mekkora dps veszteség súlytotta pl az én buildjeimet is (ahogy néztem, mások se jártak jobban a kedvenc buildjeikkel). Itt van példának mondjuk a kimaxolt facebreaker cyclone. Ha azzal el tudom érni 30 exából a 6m-t, akkor tuti nem fogok pluszban rákölteni és vért izzadni, hogy megszerezzek még 150 exát, hogy ne 6, hanem 7,5m legyen belőle. :)) Nem panaszkodni akarok, én eljátszok vele igy is, amig agyamnak nem megy majd a sok halál, csak ez az irány tényleg nem jó, és igy hétszentség, hogy tőlem nem fognak egyhamar újra support pack vásárlást látni.

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal..

(#32278) Rayner


Rayner
őstag

nah akkor login create lássuk meddig bírom :D

(#32279) Edge válasza Rayner (#32278) üzenetére


Edge
veterán

hc? :DDD

Többékevésbé: éééééééééééé bbb

(#32280) dbius válasza Edge (#32279) üzenetére


dbius
veterán

Minek? Softcore az új HC, csak elfelejtették átnevezni :D

(#32281) Har_melin válasza brunnehilde (#32277) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Elkezdtem írni, de aztán túl hosszú lett, rájöttem, hogy legfeljebb pontokban tudom összeszedni.

A lényeg:
1) Sokat és nagy mértékben változtattak, ráadásul hülyén kommunkiálták - szopás.

2) A változtatás tudatos volt, tehát a "legyen újra tegnap este" panaszok falra hányt borsó, nem fogják visszacsinálni. (legfeljebb fájdalomcsillapítók lesznek.) Ezt valaki vagy elfogadja és megpróbál más módon közelíteni a játékhoz, vagy nem és akkor hamarosan ki fog szállni.

3) Még nem látni igazán az endgamere gyakorolt hatást, ahhoz túl kevés idő telt el. Nem PoB-ban, hanem a valóságban mennyivel lesz nehezebb és mennyivel lesz nehezebb megszerezni a cuccokat. Szerintem ehhez kell még legalább egy hét.

4) Az én számomra szimpatikus (lenne, nem tudom, így lesz-e), ha az endgame jobban építene a játékos tudására, ügyességére és kevésbé a gear-re. Igen, ebben benne van az is, hogy erős cuccal is belehalhatsz, ha elbambulsz, vagy nem figyelsz.

5) akik a speedfarmolást keresték és kedvelték, azok egy részétől valószínűleg búcsút vesz majd a GGG,

6) Csak tippelek, de valószínűleg a GGG-nek jobb a liga alatt egy átlagban akár kisebb, de lassabb csökkenő játékosszám, mint a két hétig tömeg, négy hét után nulla. Ebből a szempontból a számukra ugyanaz, ha te mondjuk hat hét alatt szeded össze a 30 exás cuccot és utána kiszállsz, mint ha két hét alatt megvan a 30 exa, de még grindelsz négy hetet másik 150-ért. Feltéve persze (!), hogy sikerül a hat hetet így is szórakoztatónak tartani.

[ Szerkesztve ]

Védd a fákat - egyél hódot!

(#32282) Rayner


Rayner
őstag

nah elértem Act2 17 halál :D :D mindenesetre így hogy nincs semmi szintezős item a liga mechanikát csinálni kell első pályától... tele vagyok már most rare cuccokkal

[ Szerkesztve ]

(#32283) Har_melin válasza Rayner (#32282) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

végül is mivel mégy?

Védd a fákat - egyél hódot!

(#32284) Edge válasza Plazmacucci (#32248) üzenetére


Edge
veterán

na majd lehet átspecelek rá később majd mesélj mapokon mien.
egyelőre crites cycloneal elvagyok act6ban jelenleg, dps rendben van abszolute... még :)

Többékevésbé: éééééééééééé bbb

(#32285) Mad_Wolf


Mad_Wolf
aktív tag

Én csütörtök este érek haza nyaralásból, addig hátha normalizálódik a helyzet. Trappert tervezek indítani, vagy minert, vagy toxic raint. Addig még van egy kis időm eldönteni.
Kinek mi jött be ligakezdőnek?

(#32286) Har_melin válasza Mad_Wolf (#32285) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Toxic raint többen is indítottak, akik már 93-94-en járnak, tahát az valószínűleg továbbra is működik.

Én a Shield Crusht próbálom, amivel sehol sem tartok, de abból is van már lvl94 a ninján piros mapokig nem is kell hozzá extra cucc, igazából csak egy jó pajzs, meg egy 6L armor chest. Ez nem egy speedfarmer, de teljesen használható.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#32287) Har_melin


Har_melin
Topikgazda

Apropó ninja: akartam már kérdezni, hogy ez a csomó CI Ascendant, aminél semmilyen skill nincs, ez mind party support?

Védd a fákat - egyél hódot!

(#32288) 0karmacoma0


0karmacoma0
senior tag

Egész jó sebtapaszokat találtak ki így hirtelen, ha 2-3 liga alatt sikerül rendezni a dolgokat, akkor talán még jól is fordulhatunk a Poe 2 célegyenesébe. Személy szerint még élvezem a folyamatos brainstormingot, ahogy próbálok DPS-t összeszenvedni a védelmek mellé, melóban azon agyalni, hogy kéne x-y chargeokat generálni. Néha már túl default volt mihez mi kell bármilyen buildben. Én sírtam állandóan egy balance ligáért. Megkaptam. :D

Ami kicsit zavar, hogy ennyire drasztikus átalakítással kezdtek. Tanulhattak volna a tapasztalatokból. A bow rework annyit tett hogy a maradék két legitim attack buildet is kinyírta és maradtak a dot alapúak, a melee rework annyit ért, hogy op lett a cyclone ami addig is az egyetlen feel good melee skill volt. Szóval annyit beláthattak volna, hogy a játék túlnőtt rajtuk. Most legalább 5 kritikus alrendszerbe nyúltak bele, komolyabban kommunikált terv nélkül. Ha minden héten jönnek a nyilatkozatok és értelmes ötleteket hoznak be, akkor én személy szerint elégedett leszek, még ha nem is jutok Mavenig ebben a ligában.

De minden optimizmosom mellet arra azért rákérdeznék, hogy akkor POE 2 most mi? Mi alapján építik a rendszert, a rengeteg új classt, ha még most próbálnak rájönni mi legyen az ailmentekkel, meglepődnek milyen gonosz is a corrupted blood, stb. Akkor a POE 2 jelenleg egy motor, meg 2 act, hiába láttunk forradalmi változtatásokat a rendszerben anno exileconon, emögött nem volt túl sok minden tényleges tartalom. Én már a deliriumos clusterekre is azt hittem az új skilltreet tesztelik, de ezek szerint azt a végén fogják valahogy összehozni.

Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00/characters

(#32289) Rayner válasza Har_melin (#32283) üzenetére


Rayner
őstag

Most vettem meg a Forbidden Rite gemet lvl26 és totemes templart indítottam.
sokszor használom még a spectral helixet amíg nem lesz dmg

(#32290) Argh!


Argh!
aktív tag

Na, POBba megérkeztek az uj gemek. :K

(#32291) Har_melin válasza Argh! (#32290) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Valamit elszúrhattak benne, mert egy csomó buildnél ha frissítem, akkor egészen abszurd -110-150%-os reserved manát ír ki, pedig ha behívom a karaktert a játékba, akkor simán működik.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#32292) Plazmacucci


Plazmacucci
félisten

Nyomjátok az új buffolt spectral shield throw-t, mert nagyon jó. Raiderrel, gladiátorral pl. Aprít.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#32293) dante3


dante3
addikt

Én egy skeleton mage necromancer-t indítottam, lvl82-ön 4-5-ös mapokat tolom. Első summonerem, eddig tetszik. Remélem minőségibb cuccokkal majd feljebb is tudok menni, kíváncsi vagyok meddig lesz elég a build. :)

Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk!

(#32294) .LnB


.LnB
titán
LOGOUT blog

A Lacerate skillt érdemes 1H+Shield build-del próbálgatni?
#kezdővagyok :)

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#32295) Edge válasza Plazmacucci (#32292) üzenetére


Edge
veterán

single targetre is ok vagy arra másik skill kell?

Többékevésbé: éééééééééééé bbb

(#32296) Plazmacucci válasza Edge (#32295) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Jó kérdés, nincs mihez hasonlítanom. Mindenre ezt használom.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#32297) brunnehilde


brunnehilde
senior tag

Egész érdekes ez a Shield Crush. A fb cyclone alapját csináltam át, és nem rossz számokat produkál. Főleg egy 3k armouros shielddel. Itt a PoB hozzá. A max DPS pride maximum effectel és overlapping wavesel 14,5m. ;] Lioneyesal, initial effect és 1 wave 6m, miközben megvan a glad max block védelme, 5k life fölött, magas phys dmg reduction. A pajzsra rálestem, olyan 12 exától vannak, de kicsivel kevesebb armourral már fele áron is be lehet szerezni. Astral nem életbevágó, Bottledról gőzöm nincs mennyi lesz majd a ligában, de úgy összességében nem lehet "vészes" a gear ára. Persze lehet, hogy valamit benéztem, meg valószinű kelleni fog a mana leech, de akkor se tűnik rossznak. :))

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal..

(#32298) Har_melin válasza brunnehilde (#32297) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Amit én néztem, az mind Lifetap-pal ment. Közben most láttam, hogy FastAF is csinált belőle buildet (ő mondjuk berserkerrel), ami a biztos jele annak, hogy működik... :D

Védd a fákat - egyél hódot!

(#32299) Har_melin válasza Edge (#32295) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Sajnos semmi nem látszik se a szintből, se a felszerelésből, de azért Sirus is verhető vele.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#32300) Edge válasza Har_melin (#32299) üzenetére


Edge
veterán

nemrossz(bár A0-ás sirus) :) egyelőre maradok cyclonenál azt ha lesz egy tonna regret orbom átspecelek s kipróbálom, de az se most lesz sztem.

[ Szerkesztve ]

Többékevésbé: éééééééééééé bbb

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Path of Exile (ARPG)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.