- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Superman
nagyúr
Kolléga!
Kérlek segíts! tegnap elfüstölt az Asus P5P800 SE AGP-s alaplapom. átálltam PCI-E-re. vettem videokártyát, alaplapot. Alaplapot csak egy Asus P5LD2 SE-t.
Amihez segítség kellene, egy kis overclock, mert egyelőre a 865-ös chipsetes Asusban is elértem azt az eredményt, amit itt:
1. A lap folyton azt mondja, hogy túlfeszelem a processzort, (már 1.4Voltnál pirosban van a biosban), így megesik, hogy kikapcsol spontán Win alatt. ha meg hozzáérek a ház oldalához, újraindul.Ez mi az ....csodája???? Szóval ki lehet ezta túlfeszelési védelmet, vagy mi a csodát kapcsolni? Most csak 245-ös FSB-n megy a proci (PentiumD 945), így 4172MHZ az eredmény, ami elég kevés, tudván mások mit hoztak ki ebbőla pockóból.
De nem ismerem a beállításokat (egyáltalán a PCI_E-es lap beállításait), így kéne egy kis segítség.
2. Ami kéne, az az, hogy mit mire állítsak.A memória sem egy az egyben megy, hanem 4.5-re osztva.Most 606MHZ-en.
3. meleg a prockó. alapból 51 fok. Úgy, hogy a tápegységet is kivettem a házból. A másik lapban 28 fok volt. lehet eza radikális változás az alaplaptól? Már arra is gondoltam, hogy a hűtőt rosszul tettem rá, de nem tehettem, nem akadt meg semmiben (Zalman 7700-cu réz).
Ha gondolod, leírom a beállításokat a bisoban. A ramjaim 667-es Kingmaxok, 2GB.
Köszi.
[Szerkesztve] -
apro
senior tag
hali
gyári a procival együtt volt (dobozos) azt hiszem sima mezei intel hütö, (nem egy nagyszám, mert 100% -os terhelésnél enyi tuning mellet a proci höfoka felkúszik 66C-re)
most akarom lecserélni egy jobb ra most nézegetek de aszthiszem zelman CNPS5900-áslesz, mert a videógarin isZelman van és jól mük.és föleg hogy CSENDES és JÓL HÜTSÖN
ja igen valaki ismeri ezt a falyta hűtőt. NORTQ 3316.
hali
[Szerkesztve] -
apro
senior tag
válasz
intelfan #3295 üzenetére
hali
nekem ASUS P5B-E Plus (965) lapom duall2Core 63000-as procim-2311mhz-230fsb-vel 990mhzRAM(geel 800-as) ram duallba 2x512 ( 24%-os Túlhajtés)
pc probe II mérései Vcore 1,38V, CPU- 34C( húzva), MB 39C, CPU fan 1259rpm
ha tudod valamre értelmezni, nekem az Everest 3.0- és is ugyan ezeket méri
a MetaBench 0,91-esel mért eredmény= 11584
hali
[Szerkesztve] -
intelfan
aktív tag
válasz
Qkackca #3292 üzenetére
semmi gond nem merült fel a lapcserénél...zalman paszta van rajta (nem ezüst) ami a videókari zalman AlCu700jához járt
bios most nem tudom melyik a legfrisebb..én jan végén feb elején cseréltem el..akkor a legújabb volt rajta
PC Probe 2 vel az a bajom hogy minden beállítás után dobni kell egy restratot
bezzeg a giga tunning center..hmmhmm....itt még javúlhatna az asus kicsit
everesttel nem tudom mennyire éri meg megpróbálni az újabbat..mert igazából minden hőfokmérő ami be tudta azonosítani a sensort kb ugyanazt mérte minimális szórással...
abba már nagyjából belenyugodtam hogy fölémér a lap...csak az a bajom hogy nem tudom mennyivel, mivel digi mérőm nincs és sztem ismerősi körben sem mászkál senki lézeres hőmérővel
szóval ha valakinek van P5B Deluxe Wifi lapja D930 as procival és dobna nekem pár hőértéket azt megköszönném -
Wajk
addikt
Egy 3.4-es, G1-es procim van amit szeretnék erősen tuningolni, ehhez a jelenlegi hűtőm nem megfelelő.
a Coolink Bat-ról elég jókat hallottam, bírná a munkát? -
intelfan
aktív tag
Hát...még érdekesebb dologra akadtam időközben
leszedtem a legeslegeslegesleges legújabb speedfant...felrak, indít...csodálkozik...megrémül...szívrohamot kap...
dr googlét segítségűl hívja-hiába...ismerősök megnyutatják...Ph-ra leír
kb ez volt a sorrent
mosmtár megtalálta a proci hőt fordulatszámokat és az alaplap szenzorát is...
viszont egy valami kicsit kiemelkedett a számok közül...
AUX: 127 celsiusfok...na itt dobtam egy hátast mert nálam az aux az a tápegységet jelenti
google szerint depressziós lehetek mert ez nem baj hogy van ilyen és ekkora, haverok szerint szintén...
szerintetek ez mi?
Asus probe 2-ről meg az AI Suiteről meg annyit hogy a következő wininstalnál ők már a halállistán szerepelnek...eszméletlenűl használhatatlanok...legalábbis nekem a giga programja után...
Gigabyte 8/10
Asus 3/10
ezen programok alapján -
intelfan
aktív tag
Sziasztok
Valószínüleg nem ide tartozik de titunningőrültek
tuti tudjátok mi a szitu a kérdésemmel
Adott egy P5B Deluxe Wi-fi lap, egy D930 intel rajta egy coolermaster hyper TXhűtővel (biosban engedélyezve van az alaplapi szabályozás) és 3om házhűtő venti amiből kettő vezérlőre van kötve, egy az alaplapra (szintén engedélyezve van a venti szabályzás)
a gondom hogy szerintem a lap felűlmér...
proci: 44 idle
gpu:45 idle
a lap pedig, szerinte csupán 28 fokos (everest ultimate 3.0xxxx)
felraktam a speedfant (4.14 és 4.24) nagy reményekkel hogy végre mérek valami normálisat...
jah majdnem kihagytam..az elöző lap: gigabyte DQ6..szerinte ez a hőfok:
proci: 33 idle
gpu: 41 idle
önmagára meg adott egy laza 30 fokot
szóval speedfan...felrakom..indítom...erre nézem...2ö darab hőfok van...1 HDD (29) meg egy Temp01 (28) -gondolom ez a lap maga...semmi proci vagy vga vagy házhűtő vagy ilyesmi
ami még meglepett hogy a TEMP01 venti fordulatszám 18750....szóval szerinte nekem egy hurrikán jellegű szélvihar van a házamban
tök jó lenne tudni mostmár végre mégis mennyi az annyi mert nem hagy nyugodni a dolog....
előre is köszi az építő jellegű hozzászóllásokat
[Szerkesztve] -
ANT
őstag
válasz
ace_ventura #3284 üzenetére
A Ninja Rev.B csak 640 gramm. (Sőt, ventivel együtt sincs 800!)
-
ace_ventura
tag
válasz
Mz/ts250@300 #3276 üzenetére
Pontosan ilyen 3 GHz-es procim van, és 3.8 GHz-en fut egy Abit IS7 lapban, de ha olcsón hozzájutsz egy IC7-hez, akkor az is jó, viszont az IC7 MAX3 már nem éri meg az árát.
Szóval olyan alaplapokat keress, amik az Intel 865PE vagy a 875 chip-készletére épültek. Lehet Abit, Asus vagy Gigabyte is. -
mycso
veterán
válasz
Mz/ts250@300 #3276 üzenetére
Kis olvasgatás...
[link] -
Wajk
addikt
3.4-es Prescotthoz milyen hűtőt ajánlotok ami bírna ha 4Ghz-en is nyüstölöm?
-
Mz/ts250@300
tag
Hali
Van egy g1 es 478-as 3ghz prescotom,milyen tuning alaplapott ajánlotok hozzá ,mert a jelenlegi sajnos elég anti tuning lap. -
laceeek
aktív tag
mien hütéssel lehet elérni 8ghz-t egy p4-el?
mert ezt má megteték nem egyszer -
Biosból a legfrissebb van rajta.
Tegnap visszavettem a ramokat 160 Mhz-re, és így 50 percet ment az Orthos hibátlanul, utána leállítottam.
A borda olyan közepes hőmérsékletű, nem tűnik forrónak.
Eddig úgy tűnik, hogy teljesen stabil, de azért fura, hogy a ddr400-as ramok nem hajlandóak 200 mhz-en menni. Majd megpróbálom 2.7v-on.
köszi a segítséget. -
apro
senior tag
hsli
éertem amit irtál. köszönöm is, de mivel tudom mérni a höfokot,? mert a SpeedFan nem méri a procit, csak az everestel tudom mérni és az teljes terhalésnél nem mutat többetmint 59C- alapon 53C,
nincs más progi ami ennek aprocinak a hőfokát méri?,
elinditottam azt a két progit mér is de nem hőfokot. a másik hogy ez a progi igy hogy az everest is elvan inditva meg a netis megy,és a2super PI-is igy nem mér valos értéket, vagy csak ez erre jó,hogy 100%-ig terhelje a procit?
az eredmények ezek, 49.656 PI Volume.amásik 14..562..
hali -
mycso
veterán
Prime-hoz nem értek, mert nem szoktam használni, de ha elindítasz egyszerre 2db super pi, mondjuk 8m tesztet (külön könyvtárból) és végig várod, közben nézheted a proci hőfokát, mert ez leterheli 100-ra.
Nekem is alapon (gyári cooler) 53-55 körül van, viszont terhelve fekúszik 60-65 felé is. /bár nekem minimumon megy a cooler ~800rpm/ -
apro
senior tag
hali
had kérdezzem már meg töletek! a Core2Due E6300-as procinál is ugyan úgy kel a Prime 95-self tesz tet duplán elinditami a 100%-os terheléshez?
a másik ez a proci (2310mhz -én 330fsb. )csak az everesztel mérhatö a höfok és igy azt irja 58C Alapon is 53C szerintetek ez valos, vagy valami méssal kéne nézni a höfokot teljes terhelésnél
elöre is köszi a válaszokat
hali -
mycso
veterán
válasz
barnam_ #3262 üzenetére
Biosfrissítés, ramok letesztelése...
Esetleg a procihűtő bordáját is megtapizhatnád, hogy mennyire meleg/forró/hideg...
Ha a TDU-val arra a félig megírt autós játékra gondoltál akkor semmi gond. --> nálam nem fagyott, csak mindíg újraindult úgy random 5-10-30 perc játék után /tehát ez nembizti, hogy a géped miatt van/
[Szerkesztve] -
Hali!
Tegnap vettem egy 3Ghz-es C0 steppinges P4 Prescott S478 procit.
Ma beraktam a gépbe, újrapasztáztam (fehér hűtőpaszta), egy vékony réteget tettem a procihűtő aljára. Gyári hűtőt használok. Az a gondom, hogy tuning nélkül is kék haláloz prime95 és orthos alatt. TDU meg fagy néha. Everest szerint ~ 52 fokig megy fel terhelt állapotban, de szerintem félremér, mert idle meg 35 fok körül van.
3DMark 05 viszont végigment hiba nélkül.
Valami ötlet? Mi lehet a gond? -
-
mhif
senior tag
Sziasztok,
P4 vonulaton (478-775) elképzelhető passzív hűtéses asztali megoldás (max 2 házventi...)? Gondolok itt procira és hűtőre is. Órajel mind1, csak netezésre kellene.
üdv, mhif -
mycso
veterán
válasz
ace_ventura #3257 üzenetére
Sg fórumra nem te írtál véletlenül???
Ugyanez a proci/probléma???
Ott válaszoltam, de itt is ugyanazt tudom elmondani: a hűtő felrakásával van a baj vagy a hővezető paszta minőségével/mennyiségével. -
mycso
veterán
válasz
Lord Dragon #3256 üzenetére
Nagyjából ugyanezt küldtem, mint amit ide is leírtam.
-
ace_ventura
tag
válasz
robyeger #3250 üzenetére
Köszi, megvan a proci, és alapfeszen (1.3875V) 255 FSB-vel 4,5 órán át is bírta a Prime95-öt [link], szóval a teljesítményével nagyon meg vagyok elégedve.
Viszont a hőmérsékletével már nem annyira, mert 3.83 GHz-en 100%-on terhelve 72-74 fokos volt (ezt már orvosoltam, lásd alább), ami az előző 2.8 GHz-es Northwood-omhoz képest kb. 10 fokkal több, pedig a G1-ről azt olvasni, hogy a régebbi Prescott-okhoz képest kevésbé melegszik. Szétkaptam az egész gépet, újra pasztáztam a procit, és a házban az elülső Antec TriCool venti fordulatszámát felvettem közepesre, így már az 1 GHz-el lassabban üzemelő Northwood hőmérsékletét hozza terhelve. [link]
Sajnos azonban terheletlenül még mindig 54 Celsius fokos. Ez vajon miért nem ment le szintén?
Kiegészítő info: a procin a konfigomban olvasható 5 hőcsöves Thermalright XP-120 hűtő van, amin egy Papst 4412 FGL csücsül, tehát nem gyári hűtéssel próbálom a tuningot.
[Szerkesztve] -
Kösz a választ! Amúgy nekem alapórajelen (3,4Ghz) SuperPI: 39,968 1M-en.
Picikét húzok feszemelés nélkül (3,8 Ghz-re attól mgé egy fokkal se melegszik jobban meg atomstabil de igazából nem látom értelmét hoyg húzzam csak próba szinten) úgy meg: 36.500 lett 1M-en. Na üdv mindenkinek.
Ui: (nekem nem küldöd el azt a privit amit chokeee-nak is)
-
mycso
veterán
válasz
Lord Dragon #3254 üzenetére
A bartonokkal nemtom mi a helyzet /bár emlékeim szerint elég izmos kis jószágok/, de a másik kérdést már nagyonrégen kiveséztük, ebben a topicban: [link] ahol egyébként chokeee is jelen volt, tehát nemértem miért beszél hülyeségeket.
A lényeg: itt [link] és itt: [link]
Magyarán sempron ~2.5GHz = p4 3.2/800/1m (tesztprogikban) lásd első link, illetve egy jól meghúzott celeronD-vel is hasonló eredmény érhető el, lásd második link.(celD 2.26@3.73) -
Eheh .. van itt vki aki azt mondja, hogy a 3000+ os 754-es Sempron széné alázza a 3200+ os bartont meg a 3,4 -es P4-et is
Kinek mi a véleménye? [link]
(csak ne a videókarihoz írjátok a vélemélnyt az eladónak mrá így si elege van, köszi!) -
ace_ventura
tag
válasz
RealJackal #3252 üzenetére
OK, köszi, de akkor még egy fontos kérdés:
Ez a G1 stepping-es 3 GHz-es Prescott (SL8JZ) [link] milyen hőmérsékleten üzemel nálad terheletlen és 100% terhelt állapotban?
Alap és/vagy tuningolt órajeleken és alapfeszen érdekelne. -
RealJackal
csendes tag
válasz
ace_ventura #3247 üzenetére
En a G1 es steppinges Prescottomat 18 K ert vettem ujonan a PcLandtol, persze ez nem jelent semmit (vagyis nem azt mondom hogy az egesz sorozat G1 es, de azert van ra sansz, a boltban erdeklodhetsz). Ami lenyeges, ez nem dobozos proci, hanem ''OEM''
, ugy hogy meg tudod nezetni veluk egyenkent az osszeset, ha hajlanak erre. Lenyeg: a G1 nekem egy gagyi 2-3K s Glacial Tech hutovel siman ment alapfeszen 4.1 el, csak a memoriaim nyavajogtak az FSB emeles miatt. Ergo, meg kozel sem aknaztam ki a tuningpotencialt belole, de ennek az az oka, hogy semmilyen olyan alkalmazast nem futtattam, amihez szukseg lett volna erre.
-
apro
senior tag
hali
mértem egy kicsit a CrystalMark09-el
ime az eredmények,:225919,-19715-23321-14010-8195-13582-10740-36356. de fogalmam nincs ez mitjelent, vagy megfelelő-e? ja az FSB320,aram975mhz cpu 2240mhz,2:3 arányRam
aki ismeri a progit kérem irjon hogy,jók, e az eredmányekvagy mi mit jelemt
köszi -
robyeger
addikt
válasz
ace_ventura #3247 üzenetére
250FSB-t a Gallatin magnak is birnia kellene, szerintem hasonlókra lehet képes egy ''G1'' steppinges Prescott mag is.
-
ace_ventura
tag
Azt olvastam sok embernek nagyon jól tuningolható G1 stepping-es P4 Prescott procit sikerült kifognotok.
Szerintetek érdemes lenne a 3 GHz-es telekondis Northwood-omat lecserélni egy 3 GHz-es SL8JZ jelzésű [link] procira lecserélni?
Tisztán csak tuning szempontból, anyagi részét nem nézve a dolognak.
Egy Abit IS7 lapba Kingmax HC DDR500-as ramok mellé kerülne. -
robyeger
addikt
gyári hűtővel annyit lehet max. elérni, amennyit eddig sikerült neked. (mert 70C fölé nem érdemes melegiteni a CPU-d) én kapcsiból inkább felsőkategóriát ajánlok, mert ez hosszú távú befektetés, mivel a procik hőtermelése ugy nézz ki csökkenőben van és az LGA775 és az AM2 is hosszabb ideig velünk fog maradni. pl: Zalman CNPS9500 vagy CNPS9700 és nagyon jó az Asus hűtőtornyai ASUS Silent Square PRO. A lényeg hogy alulról is legyen felfogatás, a nyomó erő miatt az a hatékonyabb és az alaplapot se teszi ki hajlító erőnek, én zalman rajongó vagyok, mert annál proci cserénél nem szükséges kiszerelni az alaplapot.
-
apro
senior tag
hali
egy kérdés a lapon (ASUS P5B E_plussz) a ramok visszaosztását hol lehet beállitani,? merta hogy emelem az fsb,-t ugy vált. a ram vissza osztása. pl.5:4 ,3.2..stb hollehet 1:1-be éll
lehet hogy buta kérdés(.most a 6300-as Duall2Core proci 320fsb aproci 2239,83 aram 400mhz 4:5-be vissza oszt)
köszi a választ elöre is -
uratti
tag
válasz
robyeger #3236 üzenetére
köszi az infót!
egy 2600+ bartont cseréltem le rá, ugy kalkuláltam hogy az árából ki jöjjön az uj lap+a proci cerka D 3,3-ason gondolkodtam de nagykerből tudtak hozni 14k ért egy p4 630-ast és ugy gondoltam jobb mint egy cerka. most jelenleg egy Asrock 775i65G r2.0-ben megy, nem tuningolom, de majd szeretném bőviteni a lapot egy ASUS-ra. mivel a barton is ASUS A7N8X-E Deluxban volt és atom stabil volt 3200-on, ezért maradok az ASUS-nál.
ASUS-ból milyen tipusokat? -
robyeger
addikt
ujonnan már nem éri meg venni, akkor inkább PentiumD - 915,
de amúgy a legjobb 1magos tuning P4-ek közé tartozik: ha ''N0'' steppinges akkor 14-es szorzóvisszavételre képes, ha ''R0'' steppinges, akkor 12-re. (szorzóról bővebb info az #1 hsz-ben)
ajánlott deszka pl: valami régebbi Asus 945P vagy 955X chipsetes vagy újban Asus P5L 1394-től, +jó tanács; a 945PL chipseteseket kerüld. -
uratti
tag
Sziasztok
kinek mi a véleménye egy P4 630 s775/2M/800-as prociról?
milyen a tuning potenciálja? és milyen 775-ös lappal ajánlott? -
robyeger
addikt
Update: az első hsz 7. pontjához (szorzóvisszaállítás)
Most vettem észre, hogy nemrég megjelent 3db ''D0'' steppinges Cedar Mill magos Pentium4 processzor az Intel kínálatában. A sSpec number a következő:
631-ben: SL9KG
641-ben: SL9KF
651-ben: SL9KE
Feltételezem, hogy az EIST 12-re veszi vissza a szorzót?! Ha valakinek ilyen procija van léci jelezzen már vissza nekem biztos, ami biztos
/a sSpec number rá van gravírozva a processzor fémlapjára(sapkájára) vagy a dobozán lévő product code-nak utolsó 5db karaktere/
[Szerkesztve] -
Qkackca
őstag
Szépjóestét. Mivel nvidia, így az új driverrel is lehet, vagy régebbivel is lehet a coolbits 2.0-ás reg. bejegyzéssel, ez előhoz pár rejtett beállítást többek között az órajel emelést is.
De a rivatuner vagy powerstrip is tökéletes. Esetleg az atitool még, bár az atihoz lett kifejlesztve, de az újabb verziók már támogatják a nvidia kártyákat is. Nekem működik legalább is. A guru3d.com-on megtalálod mindet. -
apro
senior tag
hali
a video karit milyen módon lehet tuningolni(húzni ( inno Geforce 7800GT)milyen progival a sistools nemismeri meg!
hali elöre is köszi a válaszokat -
mycso
veterán
válasz
Superman #3225 üzenetére
Alapfeszen is elmegy sok, akár 350FSB-ig is.
De ezt most találtam: [link] --> eszerint lehet állítani a feszt, bár nemtom, ők honnan hozták elő a menüt, mert énsem látom.
Húú meg azt is most nézem, hogy a 266FSB-s procikat max 333FSB-ig engedi
Bár ez a sima neo, nem pedig neo3, de a chipset ua., meg gondolom nem sok dolog változott benne, csak a cor2 támogatás.
Tehát nem egy tuning lap. -
lacka1111
tag
SZiasztok! Van egy P4 2,8ghz-s procim, és 3,3ghz felett már nem indul el!! ramokat kiprbáltam 1:1-ben, 3:2-ben is, de nem indult ez az oprendszer! Hűtése, egy 2 hőcsöves vmi! miért nem megy sztetek tovább?
[link]
Atom stabil 3,1Ghz-n!!
[Szerkesztve] -
Superman
nagyúr
Cimbi, egyik haverom vette egy Core Duo 6300-ast és alá egy MSI 945P neo3 deszkát. Hogy miért ezt, ne kérdezd, nem tudom, én szereltem össze neki. nagy meglepetésemre a biosban nincs Vcore feszültségemelési lehetőség.
Az északi híd feszültségét lehet növelni, a ramét, az FSB-t (de ez utóbbi mit ér, ha nem lehet Vcore feszültséget emelni, tehát defaulton marad), de a Vcore-ét nem.
Lehetséges az, hogy egy ilyen deszkánál nincs ilyen lehetőség? Márpedig én nem találtam. Még a szokásos MSI dynmic Overclocking is megvan. Talán éppen azért választotta a srác mert beszéltem nekia neo3-F széria jó tulajdonságairól......
Egyszóval így nem is nagyon leht tuningolni a prockót, vagy mégis? -
mycso
veterán
válasz
pg012345 #3217 üzenetére
Ne 820-at, hanem inkább 915-öt vegyél!!
Ramból min. 667-est!!!
A p5ld2 lap elég jó, stbil, közepes tuningpotenciállal, viszont nem támogatja a core2-procikat --> ha már új lapba ruházol be, ahogyan Superman is mondta, ne spórolj rajta.
Ami szerintem elérhető és tényleg nagyon jó az a Gigabyte DS3 vagy az asus P5B lapja (i965P).
Ja most nézem, hogy mindenképpen i945-ös lapot vennél, azokból is van olyan amik már a core2-ket is támogatják, inkább olyat vegyél (pl.: asus p5ld2-se, gigabyte S3...) -
apro
senior tag
hali
azt szeretném kérdezni,hogyan lehet fikszálni tuningolásnál aPCI-fekit, mert a lapomon csak 2-féle áll.van (AUTO,,/33.66.) ja alap ASUS P5B-E PLus., duall core 6300-as procival 800-as Geil-DDR-II -es ram,Geforse 7800GT wga. .,Úgyan úgy kell, mint az AGP-és lapokat 1,eggyesével emelmi az fsb-t, ramot visszaosztani,,és meglát mikor hal ki?
elöre is köszi a választ
Ja és az előbb csináltamegy SuperP1-teszt mérés 29.345-s jőtt ki 3dmaek 3234. húzás nélkül és mem olvasás 9435,
haéi
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Superman
nagyúr
válasz
pg012345 #3219 üzenetére
Ezeket a lapokat az itteni PH-s bazárokból nézted ki? Mert az én véleményem az, hogy kell egy jó deszka, mégha többe kerül is és most a processzoron spórolsz, de később majd tudsz bele venni egy jobbat. De jó deszka nélkül nem lehet tuningolni. Ezt kéne szem előtt tartani.
-
Superman
nagyúr
válasz
pg012345 #3217 üzenetére
De miért vennél a 667-es memóriákat kezelő lapokba 533-as ramokat?
Egyébként én úgy emlékszem, hogy a PentiumD 820-asnak csak 2X1MB L2-je van.
Ezeketa lapokat nem ismerem annyira, de keress rájuk, szerintem egy-két teszt után megtalálod a választ. A lényeg az, hogy mennyi pénzed van az öszes cuccra, úgy lehet tervezni.
[Szerkesztve] -
pg012345
senior tag
válasz
Superman #3216 üzenetére
okés köszi!
néztem megint másik cuccokat!
Asus P5LD2 i945 P4 DDR2 667 Glan PCIe 16X alaplap
Gigabyte 945PL-G i945 P4 DDR2 667 Glan PCie 16X alaplap
P4 820+ 2.8/800/2M/64 bit Dual Core dobozos
és kettő 512/533 MHz DDR2 Samsung
az alaplapok közül melyik tuningosabb? az asus?ezek közül kellene választanom! -
pg012345
senior tag
na kinéztem magamnak pár cuccot!
ABIT GD8-PRO (LGA775)
DDR2 PC4200 533MHz 1024MB KINGSTON - NONECC CL4
Intel Pentium D, 915-2.8G,LGA775,800,2x2M BOKSZ, dual core
ezek szerintetek milyen páros? tuningban ezekkel mire számíthatok? ebbe a lapba ha veszek 800 as ramot azzal is jólessz?
jah és az hogy box os az mit takar?
ez az alaplap jobblenne?[link]
[Szerkesztve] -
apro
senior tag
hali
skacok a kérdésem lenne hozzátok,összedobtam az uj configomat Dual core (63009proci
Asus P5P-E.plusz,lap 2X512DDR-II gel-ram 800-as a video kari 6800GT
akérdés SpeedFan 4.28-as verzio van fentés nem müködik rendesen,nemismeri a lapot ,alaplapi csipetsem,és ezért nem is mér semmit, valaki tudna segiteni ,miért van ez
előre is köszi -
Superman
nagyúr
válasz
pg012345 #3207 üzenetére
Az általad megjelölt árban Intel PentiumD 925 van, kábé 27000HUF körül. Ez 3GHZ-es 2x2MB cache-val.
Alaplapok közül nem sok van ilyen árban, talán az Asus P5b-E, de az már 30000 körül van. Na meg ott vana P5B-VM, az is 965-ös, de microATX-es és nem hinném, hogy tuningolható.
945-ös chipsetes alaplapok persze olcsóbbak. -
pg012345
senior tag
válasz
Superman #3205 üzenetére
köszi még az intelhez p4 hez láma vagyok de nagyon kiváncsi vagyok rá ez a lap jónak tűnik 25k a max határ lessz
(tudnál nekem küldeni pár árat ilyen hasonló lapokról? püben? vagy ide is jó nekem mindegy.olcsóbb is jöhet!
procit 25k körül mit ajánlotok amik nagyon mennek?
[Szerkesztve] -
Superman
nagyúr
Esetleg így látatlanban mondanám, ami nem olyan egetverő árú lap, ezt:
Foxconn P9657AA-8KS2H LGA775 (Intel P965) alaplap
965-ös chipset, DDR2 támogatás, PCI-E és 25000HUF. -
pg012345
senior tag
helló mindenkinek én mindig is amd-s voltam de most eladom a gépem és úgy döntöttem hogy kipróbálnék egy Intel P4 2.8 GHz Dual Core 2*2MB dobozos Socket 775 915 proci!
namost ez azt jelenti hogy 2 magos a proci ugye?és ehez ajánlanátok nekem valami olyan alaplapot amiben nagyon ki lehet hajtani? az ára ne legyen sok előre is köcce és pci-e legyen a lap és lehetőleg ddr2
-
Superman
nagyúr
Szorzót Intel procikon nem tudsz állítani, pontosabban tudsz, de az egy speciális Asus features, az Intel Speedstep Technology, ott kell Minimum Speedre állítani a processzort és akkor 12/14-re veszi vissza a szorzót és ha az alaplap is bírja, akkor lehet fsb-t emelni.
Ha az alaplapon nincs ilyen, akkor sima FSB emelés, később, ha nem bootol a Win, akkor feszültség emelés, AGP/PCI,. esetleg PCIE fixálása.
De ha az alaplap biosában nincs lehetőség FSB emelésre (én az Asus oldalán megnéztem, ott nem írják, hogy a bios tudná az FSB emelést, vagyis a Jumper free módot), akkor szoftveresen Win alól lehet megoldani, vagy alaplap cserével.
Új hozzászólás Aktív témák
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya