Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Gabesz-
senior tag
Hallo!
Olvasgattam a topicot, nagyon jó. Nekem is van egy P4-em és próbálgatom húzogatni.
Egyértelműen nem derül ki számomra, hogy melyik magos proci a jobb, gyorsabb, a Northwood vagy a Prescot. Találtam egy régi teszt linkjét 3.2 northwood vs 3.2 prescot, de sajnos a link már nem működik. Valaki meg tudja mondani nagyjából mi lett a vége?Gabesz
-
walkben
csendes tag
Helo! Köszi a válaszod, igen, nagyon minimális (kb 5%) emelés még megy neki. Azt is olvastam, hogy szinte minden alaplapon van ilyen állítási lehetőség, persze lehet hogy nem pont így szerepel benne. Tehát lehetséges hogy átlehetne állítani de más szövegkörnyezetben és hülye vagyok hozzá :I
Amint összegyűlik egy kis pénz adom el a gépet, a sata vinyót veszem ki (a másik nem sata) és akkor működni fog a dolog.De ha esetleg valaki már rátalált egy Asrock biosában a megoldásra, légyszi jelezze
mégegyszer
-
kriszbon
őstag
Ja igen az övé 478-as bocs
De azért gondolom annyit mennie kéne? Ha meg nem akkor egy kis + fesszel vagy nem
Azért a fesz az 1.4v. a 478-as Prescottnál is(gondolom én), és azon még egyáltalán nem halna be vagy egy kicsivel felette sem, csak jó legyen a hütés! Én inkább a ramokra gyanakszom nála, hogy azok vagy nem 400-asok, vagy rosszul van beállítva az időzítés, vagy nincs fixálva az AGP/PCI vagy ha fixre is van állítva biosban, akkor is előfordul hogy elmászik(volt rá példa sokszor) 
-
thg
csendes tag
Úgy tűnik, hogy stabilan megy a rendszer 3.9GHz-en (260-as FSB) 1.45V-on. A tesztek alatt a CPU max hőmérséklete 58.7 fok volt. Tettem bele még egy 2*512 Kingston kit-et és így most a 2GB RAM DDR416-on fut 3-3-3-8-as időzítésekkel alapfeszen. A 4GHz-et ez a RAM úgy tűnik, hogy már nem bírja még 2.85V-on sem, a windows login screen után a rendszer kék halállal leáll. Kösz a segítséget

-
thg
csendes tag
Végre sikerült nekem is
A 2*512MB kittel alapfeszen úgy néz ki, hogy stabil a rendszer 3.8GHz-en (253 FSB). A CPU feszt 1.4-re állítottam, Intel szerint ez neki még alapfesz. A memtest szerint a 2*1GB kit egyik tagja nem 100%-os, viszont így egyedül a másikat sem tudtam húzni alapfeszen. Mi lehet ennek az oka, az, hogy ez a másik is már haldoklik vagy a kétoldalas RAM-ok nem annyira tuningolhatóak? A 2*512 kit tagjai egyoldalasak. A gépem 24/7 megy, ha tovább szeretném húzni feszemeléssel mik lennének azok a CPU és RAM fesz értékek amik mellett ez így biztonságosan mehetne tovább is 24/7? Másrészt kevés lesz nekem ez a giga RAM kellene legalább még egy. Mit javasoltok, hogy vegyek bele még egy hasonló Kingston 2*512MB kitet vagy az egész helyett jobb lenne egy GEIL 2*1GB kit (2.5-3-3-6)? Persze gondolom ezek a gigás GEIL RAM-ok is kétoldalasak, nem fognak-e ezek is úgy makacskodni mit a gigás Kingston-ok?
Az is még egy érdekes kérdés, hogy mitől ment tönkre az a gigás RAM, attól, hogy 2.85V-on húztam vagy az nem annyira valószínű és már egy ideje ilyen volt? Köszi a segítségeteket
-
zolka78
senior tag
Jelenleg manuálban húztam fel 3,4GHz-ig és beállítottam a memóriák időzítéseit a gyári értékekre és így stabil a rendszer teljes terhelés mellet. A kérdésem az lenne, hogy meddig lehet ezeket a ramokat feszelni hiba nélkül? Az időzítéseken célszerű valamit javítani a jobb teljesítmény érdekében?
-
kriszbon
őstag
Köszi a választ! Igen a proci feszt elírtam(hiába korán volt még, vagy inkább későn
) 1.38 v. Hát sajnos csak ez a lap van, cserét egyenlőre nem tudok kivitelezni, mert akkor alaplap/proci/ram az meg nekem most sok! Amúgy az a PCI opció mi a fene? Ja és valamivel meg tudnám nézni a PCI-e+PCI sebességet? Azért még kínlódok egy kicsit, csak a kíváncsiság kedvéért is(csakazértis) Köszönöm 
-
pappkarcsi
senior tag
Köszi a válaszat, kicsit lassan kapcsoltam

most ez a 2.8as 3.2en megy, most vettem meg rá a zalman 9500 cu-t és terhelten 40fok.

de most adom is el a cpu-t és veszek helyette egy 3.4 prescottot, amit akkor színtén felhúznék, akkor kb... 4.2-4.4 re ha látom h mennyi az annyi.
zalman 7500 volt eddig azzal 45fok volt alapból, ezzel meg terhelten is kevesebb.

köszkösz
-
empir3
tag
Köszönöm a válaszodat! Ezt az oldalt én is megnéztem hogy van-e frissités, van is, de megjegyzésként pirossal ki van irva, hogy csak a v3.0 kezeli a prescott procikat
"Don’t support Prescott CPU in V1.3 and V1.5 M/B due to hardware limitation. If V3.X M/B, it can support Prescott CPU."Amúgy ehhez a laphoz valaki egy BIOS optimális beállitást nem tud leirni?
Nagyon hálás lennék, ha valaki leirná, hogy hogyan kell beállitani a BIOS-t, hogy stabilan kezelje a dolgokat. Mert vannak olyan percek amikor magától úrjaindul a gép és ez azóta van amikor belerekatuk a prescott procit és azzal nem ment a gép és visszatettük a régit, és igy a BIOS alapértelmezett beállitásokra került. -
monti20
tag
A BIOS valahogy így nézz ki:
Main / Advanced / Security / Boot / Exit
Az Advanced-et én is néztem, de csak 2 állítási lehetőség van:
Geyserville Support: ezen belül, Enabled és Disabled. Itt Disabled-re van állítva.
És az integrált VGA kártyának lehet beállítani, hogy mennyit használhat a RAM-ból.Ezért vagyok én is meglőve, nem tudom hol lehetne átállítani a CPU értékeket.
-
NAD-H
csendes tag
-
NAD-H
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a segítséged,hogy utána néztél meg minden.
Megnéztem a BIOS-t de semmit nem enged állítani,egyszerűen inaktívak a dolgok hiába próbálnám én a 100-ról feljebb venni.
Úgyhogy azt hiszem megpróbálok keresni valakit akivel elcserélhetném,akár kisebb mhz-s is. Akkor 533 fsb-s tuti jó lenne?
Hát így jár az aki nem ért hozzá és ész nélkül vásárol
na de ebból is tanultam valamit.
Mégegyszer nagyon szépen köszönöm! -
fekeandras
őstag
Innen van. Az oldalon majdnem legfelül.
-
Destloler
tag
Birni kellene neki, mert ha jol számolsz akkor indulásnál 14*133 és amint belép a windowsba egy progi segítségével 25*133 ra ugrik. A memoria 2.5 (ez a max) 3-3-6 on megy most jelenleg. a vga nak azért adtam plus feszt mert 170 után már egyáltalán nem ad képet. Az AGP/PCi fixen 66/33 on megy. Előre is nagyon köszi a segítséget remélem van még alami ötleted
-
sl7aa
csendes tag
Ennek örülök, mondjuk "én itt megállnék Vágó Úr" helyzetben vagyok, mert bár ha ésszel van csinálva akkor sima ügy a tuning, de jobb a békesség.
Amúgy nincs fix 66/33 opció, a +/- -szal állíthatsz egy értéket. Ha overclockolsz, 67/33.50 a legalja, amire vissza tudod osztani.
Sebebségnöveléshez chipset inf update volt ami már 3x gyorsabbá tette a gépet, nem beszélve a 865PE Application Acceleratorról amit az Intel.com szerint hardveresen tud a chipset. Így a 420MHz+ órajel már bőven elégnek bizonyult.
Északi összekötő hídra meg teszek egy ventit ahogy tanácsaoltad, bár asszem még felújítják.

-
siofok
őstag
szia!
köszi,ez szerint próbálkoztam,kivéve feszhez,meg ramhoz nem nyultam.
225-ig emeltem az fsb-t,windows indult,de a 3dmark05-ből kilépett mindig az első fél perc után.
akkor gyorsan megnéztem az ewerest-be a hőfokot,de nemvolt több 35 foknál.
lehet játékba is megkéne próbálnom? -
Lacika001
aktív tag
Azért vettem ilyen lapot mert volt ez,meg asrock p4i65g,ami ráadásul drágább,
a pci express videóártya is olcsóbb az AGPnél,és persze a RAM is.
A setfsb a Pci-e/pci órajelet külön tudja szabályozni az FSB/DRAMtól,szóval azzal nincs gond.
Azért akarom mindenképp húzni mivel ugye jelenleg a proci a leggyengébb a gépemben,és ha kicsit állítok rajta,az is rengeteget jelent,pl az everest ultimate tesztjében sokat lép feljebb. -
Str8 sk8r
őstag
-
Tom_Cat
csendes tag
Kösz mycso!
3.9 GHz-en még elindul a windows, 1,49v feszen,(nem mertem többet adni neki eddig, de sajna 3d terhelésnél lefagy. Normál terhelésnél minden frankó és látványosan gyorsabb is.Pl Winrar.
A memória vége valahol 475Mhz körül van,de hiába osztottam vissza 5:4-el vagy 3:2-vel sajna akkor sem indul már a windows 250Mhz-es FSB-vel,ami pont a 4Ghz-et eredményezné.
Szerinted adjam fel?
Egyéb ötlet? -
Str8 sk8r
őstag
...nos nagyjábol igazad van...P4-2.8-as...Intel Celeron 2.4-es...P4 1.6-os...azért megnéztem egy P4 2.4-est 533-as FSB-vel,ami nagyon meglepett...
...szerintem a helyzet tanulsága az,hogy a 2.8-asP4-es kivételével nagyjából mindegyik fent linkelt proci egyformán fogyaszt...viszont akkor már tényleg elgondolkodtató,hogy a 2.4-es P4-es procko lényegesen erösebb...
...
... -
Str8 sk8r
őstag
...gyakorlatilag az első konfigodra hajaz az enyém is...csak én léggel hűtöm(mostmég),de lehet hogy ott rejlik a megoldás...egyszer gyári órajelről 16x200MHz(a BIOS-ban alapon56-58fokos) próbáltam 16x250-ra felhuzni feszemeléssel,de akkór nagyon megijesztett...amikór rányomtam hogy mentse el,egyszerűen leállt a gép mintha a táp ledörrent volna...vagy mintha a proci elérte volna a kritikus hőt...szerintem most hogy belegondolok lehet hogy az utobbi történt...vagy emtom...
-
-
Str8 sk8r
őstag
...4gigánál a ramok 550-futnak...gyári 500-asok cl3.4.4.8-on...tesztelve volt 560-on is stabilan bírta...hát a procin is csodálkoznék...4gigán elvan (mint hal a parton) BIOS-ba,3550-nél meg teszt alatt újraindul...én a tápot és az alaplap fesszabályzo rendszerét gyanusítgatom...de azért meghalgatok mást is...
-
idg104
tag
Hát a gépemben van egy P4 3.0GHz-es proci, 2*1GB 800MHz-es Kingmax RAM meg egy Gigabyte GeForce 8500 GT 512MB-os videókari, és alig van pár régebbi játék amit visz normálisan maximális kidolgozottsággal, az újabbak pedig eléggé gyengén mennek alacsonyabb kidolgozottság mellett is! Na mindegy, köszi a választ!

-
zolisz83
tag
Hát igen, tervezek venni Éihídra egy faxa hűtést, de csak amolyan hobbyból, mert azzal tisztában vagyok hogy 1 forintot nem éri meg költeni erre a konfigra. Ugyanakkor memekre is "sóvárgok", de szintén sokkalom a pénzt amit kérnek 2x1giga 550feletti ramokért.

Thermalright HR-05 SLI IFX Chipset Cooler pl de ma már van sokféle finomság lásd:memhűtő1 memhűtő2és a többi!
-
zolisz83
tag
3,2@4,4 Memók sajnos nem bírták a 4,1 - 4,2 közötti ugrást így már csak visszaosztva tudtam tovább menetelni.

Felmerül bennem, hogy vajon alaplap mekkora FSB-t bírna ki, mert gondolom itt procilimitet kaptam!!?
Ja és megtudtam, hogy memírás tesztben(everest) a proci sebességtől függ az érték nem a memektől.
Üdv! -
zolisz83
tag
Köszi! Annó olvastam ismerős is volt de már elfelejtettem, szóval köszi!!!!!
Ezek a tuningok meg azért nem épp biztonságik. 1,58-1,6v feszültséget én prockóim még nem láttak!
Nálam 263FSB majdnem alapfeszen, link feljebb. Jelenlegi 3,2-esem 4,1ig bírja 1,5volton max. Feljebb nem mertem menni, nem tudom hol van a határ ahol még biztonsággal használható. Ezek szerint az 1,6+ -t még elviselik?
Lenne akkor már még 1 kérdésem, gondolom párszor már meg lett válaszolva. Tuningnál sebeségben a proci órajele számít főleg, igaz? Tehát pl 3,8-on futó 3,0-s proci hiába magasabb FSB-jű mint 4,0-án futó 3,2-es, a játékok, kódolás, cpu-benchek alatt az utóbbi fog jobban teljesíteni. Tudom, hogy memória is van, ill É-ihíd, de azt nem hogy ezek sebessége mennyire számít a tényleges alkalmazásokban. -
Qkackca
őstag
A proci az a E0-ás prescottom 1.6V@3,9 Ghz, a videjókályha pedig 7800GS+ 450/625-ről 600/750 -re húzva plusz a vinyók meg az írók, és már keves volt, két vinyó is kevés áramot kapott (kattogott a 2 szerencsétlen), de egy nagyobb táppal (550W) már semmi gond sem volt. Viszont ha kicseréltem a vga-t egy 6600GT-re akkor semmi ilyen nem fordult elő a kisebb (450W) táppal sem. Ebből gondolom hogy a táp végét értem el.
Most 7% -os proci ill vga tuninggal (6600GT) játék közben elszalad a konnektoros fogy.mérő 340W-ig is a (monitorral együtt igaz) és körülötte is marad.Sztem nem olyan gagyi,de a fene se tudja 450W-os Chieftec a drága.
-
-
HIJ
őstag
-
Piet_
tag
Ez egy D1 steppinges telekondis malay gyártmányú 3,4-es northwood. Az alaplap nemtudom mennyire korlátozhatja a dolgot, sztem nem egy rossz darab, MSI 865NEO2 PFS, van rajta gyári tuning lehetőség is ezt valami core cell chip segítségével. Na én ennek a kihagyásával próbáltam mivel semmi jelentős változást nem tapasztaltam, fogtam és elkezdtem az fsb-t feljebb rakosgatni. A ramom se számít sztem gyengusnak Corsair 3200XMS 400as..
Aztán tényleg meglehet hogy a lap a gyárin felül nem valami tuningbarát..
-
Piet_
tag
igazad van, az már valóban prescott,de már nem tudtam módosítani
A mostanival annyi a bajság hogy nem tudom sehogy 4ghz fölé kergetni, pedig sztem el kéne bírnia, és néha jól jönne az a pár száz mhz plusz.
Nem mintha a 3,2-es prescott-ot lehetne
bár olvastam nem egy esetet, akinél elvben ment.. -
ígyvanferi
addikt
Procit még keresem, hol lehet 14K alatt kapni (ha lehet). RAM-ok OK.
VGA-nak egy 1950GT-t fogok venni 23K-ért. Lappal még mindig gondban vagyok.
Az i945 vagy P31-es chipseteseknél mit jelent az, hogy valamennyire tuningolhatok velük? Tehát a kis E2140-et meddig tudnám felrántani egy 15K körüli lapban? Esetleg valami konkrét példányt tudsz/tudtok javasolni, ami ennyiért kapható újonnan is? -
ígyvanferi
addikt
Igen, erre a négy dologra (proci, lap, RAM, VGA) van szükségem. És férjenek bele 60K-ba. Processzornak mondjuk tökéletes lenne az általad írt E2140. A RAM-ok árai igen kedvezőek, valami márkás 2 GB belefér a keretbe. Már csak a lap és a VGA kérdéses. Ebben segíts/segítsetek!
-
ígyvanferi
addikt
Gondoltam, hogy ilyesmi választ fogok kapni.
Nos, lesz hamarosan (január közepe táján) egy komolyabb rendszerem, de nem a mostani gépem helyett, hanem amellé. És ezt nem akarom teljesen kicserélni, maradok az S478 foglalat, AGP-s videókártya, stb. cuccoknál.Tehát visszatérve ennek a fényében a kérdésre...

Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.
De azért gondolom annyit mennie kéne? Ha meg nem akkor egy kis + fesszel vagy nem
Azért a fesz az 1.4v. a 478-as Prescottnál is(gondolom én), és azon még egyáltalán nem halna be vagy egy kicsivel felette sem, csak jó legyen a hütés! Én inkább a ramokra gyanakszom nála, hogy azok vagy nem 400-asok, vagy rosszul van beállítva az időzítés, vagy nincs fixálva az AGP/PCI vagy ha fixre is van állítva biosban, akkor is előfordul hogy elmászik(volt rá példa sokszor) 

A 2*512MB kittel alapfeszen úgy néz ki, hogy stabil a rendszer 3.8GHz-en (253 FSB). A CPU feszt 1.4-re állítottam, Intel szerint ez neki még alapfesz. A memtest szerint a 2*1GB kit egyik tagja nem 100%-os, viszont így egyedül a másikat sem tudtam húzni alapfeszen. Mi lehet ennek az oka, az, hogy ez a másik is már haldoklik vagy a kétoldalas RAM-ok nem annyira tuningolhatóak? A 2*512 kit tagjai egyoldalasak. A gépem 24/7 megy, ha tovább szeretném húzni feszemeléssel mik lennének azok a CPU és RAM fesz értékek amik mellett ez így biztonságosan mehetne tovább is 24/7? Másrészt kevés lesz nekem ez a giga RAM kellene legalább még egy. Mit javasoltok, hogy vegyek bele még egy hasonló Kingston 2*512MB kitet vagy az egész helyett jobb lenne egy GEIL 2*1GB kit (2.5-3-3-6)? Persze gondolom ezek a gigás GEIL RAM-ok is kétoldalasak, nem fognak-e ezek is úgy makacskodni mit a gigás Kingston-ok?

...
...
...
...
...