Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
Új hozzászólás Aktív témák
-
Superman
nagyúr
Na mostmár végérvényesen sikerült:
[link] -
SiDan
tag
Hali! Szerintetek egy x2 3600+ játékokban nyújt olyan teljesítményt, mint egy P4 3.2GHz (640), vagy inkább egy x2 3800+ot vegyek?
-
Superman
nagyúr
Na, 410-es FSB. Stabil egyelőre mindenben, de most jön a 3Dmark.
[link] -
szucsinka
őstag
válasz
Superman
üzenetére
alaplapit használok . vissza állitottam a rendszert tegnapra most jo már 3/4orája
de mondták használjak más böngészőt de nem jött be avvalis csinálta
már egyszer ujra telepitettem a winfost is akkor is 3-4nap után kezdte a hülyeséget
a tüzfal be van kapcsolva
de az automatikus frissités nincs (a win miatt)
lejjeb veszem az fsb-ét oszt meglátom -
szucsinka
őstag
válasz
Superman
üzenetére
igen stabil a proci pontot nem néztem majd megnézem egy kicsit még huzok rajta a vkarim sima7800 a power strippel huzom a max 500/1500 még nem mertem felrakni addig
egyébként szerintem a gyári hütése nagyon jo a kártyának
most az a bajom hogy az internet elmegy a hálozat jo kirakja hogy csatlakoztam meg minden megy az adatforgalom de mikor elinditom a bőngészőt egy lap se jelenitheö meg
a hálokártyára azt irja a win hogy jol müxik
nem tudom mi lehet
ha ki és be kapcsolom a gépet egy darabi jo -
apro
senior tag
hali
az elöbb elirtam a vidigarit, inno 3D geforse 7600Gt
és most mégegyszer lefutattam a 3Démarkotés mostmár 2x egymás után is 3498-at mért
de ezt akkor sem értem nem mindig egyforma a taljesitménye,
úgyan úgy nincs semmi más bekapcs és néha sokkal kevesebbet mér,de miért?
hali -
apro
senior tag
hali
szeretném kérdezni nem kevés az eredmény ? 3087 ! 3D Mark 06-al mért eredmény nem kevés egy Dual2Core E63000-as(2310mhz) ,Geforse 7800Gt videogari (huzva 637mz)
szerintem ez elég kevés nem? -
apro
senior tag
hali bocs hogy beleszolok, de nekem is E6300-as procim van AsusP5B-e lapban és 330mhz-nál a CPU_z 1.384V-ir és ez nem változik ha le megy alapra 1.863,vagy ha felmegy 2310mhz-ra a volt mindig anyi marad
hali -
Superman
nagyúr
Újabb tapasztalat: ha megemelem az északi híd feszültségét, akkor 400-on ugyan lefutnak a 3D markok, viszont nem indul újra a gép, hanem, amikor betöltené a Windowst, kikapcsol a monitor. Úgyhogy Auto-ra állítottam és visszavettem az FSb-t 395-re.
-
Superman
nagyúr
Ez a hűtő kábé ötezer forint, szerintem bárhol megkapod, akár nagykerből is be tudnám szerezni. Miért, hiánycikk?
Én egy Zalman CNPS7700-Cu ventilátor, rézhűtőt használok, terhelésnél 45 fok a processzor. Sokat javít a levegőáramláson a 12 centis TITAn hűtő is, de az a déli hidat és a videokártyát hűti.
Feljebb még nem néztem, azt is megmondom, miért. 400-on lefutnak a 3D markok, de csak akkor, ha az északi hídnak a maximális 1.6Voltot adom. Egyébként lefagy a kép, de minden egyéb tesztprogram lefut. Na most nem tudom, hogy hosszabb távon az északi hidat terhelhetem-e 1.6Volttal. Mert már a PCIE is terhelve van. A déli hidat nem terhelném meg, az elég meleg így is. Az északi kézmeleg, langyos, terhelés nélkül, terhelésre kezd elégé melegedni, pedig a Zalman szinte teljsen rálóg.
Tehát én a legnagyobb tuning mellett és a legnagyobb stabilitás mellett szeretném működtetni a gépet. tehát olyan tuning mellett, ahol még stabil. Ha kell persze simán visszaveszeka tempóból, bár azt mondják a 400-at simán kell vinnie enneka prockónak.
és nálam a hyperpath 3 is be van kapcsolva.
-
mycso
veterán
válasz
Superman
üzenetére
Feljebb nem nézted????
Nálam még 410FSB-nél bejön a win, működik minden, utána néztem egy 425FSB-t, itt eljut a win ''Üdvözöljük'' képernyőig --> és itt megáll.
Finomítgatni nemigazán volt kedvem, majd valamikor még rászállok picit, bár először beszerzek valami coolert, mert 400FSB-n ezzel az 1.4xx volttal olyan 70 fok körül van a proci.
Bár itt már valószínűleg a ram is köhécsel...
Ha visszaosztom akkor fagy, újraindul, ....
CL6-ban el sem indul, bár eddig 5-5-5-15-ön ment, lehet próbálok a tiédhez hasonló időzítést: 5-6-6-1x
Tényleg ilyen coolert nem tudsz: Cooler Master Hyper TX [link] ??
-
Superman
nagyúr
No, itt egy kép:
[link] -
Superman
nagyúr
''Systool, nálam 212.55MHz-et ír PCI-e frekinek ''
hehehe....ez ám az eredmény.
Nálam a SetFSB 133.8MHZ-et ír ki.
Ram 800-on 1:1-ben 5-6-6-16-os beállításokkal, különben a 3D mark nem fut le. CPUZ és Everest nálam is 1.2Voltot mutat stabilan.
A biosbeli beállításaim:
PCI Express Frequenci: Auto
PCI Clock Synchronization mode: 33.33MHZ
Memory Voltage: 1.95Volt
CPU Vcore Voltage: 1.4875Volt
FSB termination Voltage: 1.30Volt (érdekes, a kézikönyv szerint 1.50Voltot is lehet adni, de a legújabb biosból ez eltűnt)
MCH Chipset Voltage: auto
ICH Chipset Voltage: auto
Így simán bootol, egy 250 gigás Samsung IDE vinyón van az XP és a Vista.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
Superman
üzenetére
Na szia megnéztem, hasonló beállításokkal.
400FSB, 1.475v
Cpu-z és everest 1.2v-ot mutat, pc probe 1.4-7-et, tehát ez a valós.
Systool, nálam 212.55MHz-et ír PCI-e frekinek
Ja és még 1, te a biosba, ahol a v-core-t is lehet állítani, te ott a többi cuccnak mennyit adsz (cpu, ram, meg még 3 cucc) --> mert én mindegyiknek max-ot (kivéve a procit), amúgy fagy vagy elsem indul. -
Superman
nagyúr
SETFSB szerint 131MHZ a PCIE frekije. Ez már hihető.
-
Superman
nagyúr
válasz
Qkackca
üzenetére
Azt hiszem valami külföldi fórumon olvastam, hogy az Asus PCIE lockot épített a lapba, ami annyit tesz, hogy kábé 300-ig lehet 100-ra tenni a PCIE-est, utána sötét képernyő.
Clockgent meglesem. Bár 166MHZ-et még nem láttam. Ugyanez a program írta ki, hogy 357-es FSb-n 83MHZ a PCIE frekije. Sehogyan sem stimmel.... -
Qkackca
őstag
válasz
Superman
üzenetére
Szép, bár kétes siker úgy gondolom az a 166. Ha auto-n hagyod akkor van tuning ha fix akkor meg nuku tuning?
Esetleg egy korábbi systool verziót is megnézhetsz, azt hiszem az build 728-as nekem is csinált pár furcsa dolgot.
SetFSB ? Abban is lehet, meg a clockgennel is a pci frekit nézni/állítani.
Vmi Rightmark-os progit nem próbáltál még, azok közül vmelyekkel mintha lehetett volna nézni ezt is.
[Szerkesztve] -
Superman
nagyúr
-
Superman
nagyúr
Visszavettem 6-ra a processzor szorzóját és 1.48Voltot adtam neki a biosban, de 1.53-nak jelzi a PC probe II és a bios is. Így stabil minden 380-on. Próbát teszek 390-en is.
-
-
Superman
nagyúr
Terhelés alatt is 1.213-at mutat és a Crytal mark értékek kevesebbet kóstálnak, mint amikor Auto-n volt a Vcore (persze akkor 1.4Volt felettinek írta ki a CPUZ). Ezt egyáltalán nem értem...Próbálok benne logikát keresni, de nem találok.
Most már tudom, hogy a CPUZ megzavarodott. 380-as FSb-nél is oda van szögezve az 1.2Volthoz. A bios szilárdan 1.52Voltot mutat és én annak hiszek.
[Szerkesztve] -
Superman
nagyúr
válasz
Qkackca
üzenetére
Most 1.5Voltot kapott a prockó, feljebb már nem fogok menni, mert belebukott a 3D mark 2005-be, nem a memókkal volt gond, azok kábé 820-ig bírják és attól messze vagyunk, el sem fogom érni.
Az energiagazdálkodás be sincs kapcsolva a biosban. Mindjárt megnézem CrytalMark terhelés alatt.
[Szerkesztve] -
Qkackca
őstag
válasz
Superman
üzenetére
Ekkora difi nem az energia gazdálkodásból ered? Ennyit nem mér össze-vissza, vagy mégis? Terhelve ennyi az érték?
Most mondhatnám hogy szoftveresen nézd meg naplózva milyen értékeket mutat egy terheléses szakasz előtt, alatt és után, de kb mint halottnak a csók annyit érhet... -
Superman
nagyúr
Biosban 1.46Voltot mutat, a korrekt értéket, Windows alatt viszont megint csak 1.213Voltot. Mit csinált ezzel a lappal az Asus?
-
Superman
nagyúr
FSB: 375MHZ
Coe Speed: 2628MHZ
Rated FSB: 1501MHZ
Memória 1:1 --> 750MHZ 4-5-5-12
Super PI: 1M --> 21.656s, 2M --> 55.031s
CrystalMark:
ALU: 23267
FPU: 27788
És mindez alapfeszen, pontosabban Auto-n hagytam a feszt. A CPUZ viszont 1.39 és 1.43 közötti értékeket mutat a Windowsban. Én úgy tudom, ennek a procinak alacsonyabb a VCore feszültsége. ha Auto-n van a biosban nem kellene a default értéket mutatnia? -
Superman
nagyúr
FSB: 365MHZ
Coe Speed: 2558MHZ
Rated FSB: 1465MHZ
Memória 1:1 --> 730MHZ 4-5-5-12
Super PI: 1M --> 22.438s, 2M --> 56.735s
CrystalMark:
ALU: 22685
FPU: 27232
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Superman
nagyúr
Vettem egy 250gigás PATA (IDE) vinyót. Most próbálom kicsit tuningolni, lemérem a renszer teljesítményét, aztán visszaveszem.
-
mycso
veterán
válasz
Superman
üzenetére
Nekem ilyet még a régi s478-as rendszerem tudott produkálni.
Ami a proci ''túlhúzásából'' adódott --> hogy most konkrétan a proci/ram hibázott volna és a miatt nem töltődtek be a progik, vagy a tényleges magas FSB miatt azt a mai napig nemtom. Nekem az msn volt erre nagyon érzékeny, mármint a magas FSB-re.
(valószínűleg magas FSB és ebből következően proci hibázás)
[Szerkesztve] -
Superman
nagyúr
Gyerekek, ide írom be, mert tanácstalan vagyok az ügyben: a géphez nem nyúltam, magyarán szólva a kábelek is szilárdan ülnek a helyükön, most néztem meg. Esetleg átviteli hibára gyanakszom, de akkor is, ilyet még nem tapasztaltam és azért gondolok arra, hogy a magas FSB-től lehet esetleg, de hogy hogyan???
Bár a gép minden paraméterében jól működik és a CPU sem hibázott tesztekben, de előállt az a jelenség, hogy
az összes, Windows indításakor szokásos programom eltűnt, vagy megrongálódott.
Értem ezalatt a McAfee Personal Firewallt, a daemon toolst, az ATI Tray Toolst és még néhány kisebb programot.
Mi lehet ez? Vinyó átviteli hiba, vagy a relatíve magasabb FSB miatti hiba? Csakhogy mások 400-as FSB-ken üzemeltetik a gépüket, mégsincs ilyen jelenség......
[Szerkesztve] -
apro
senior tag
hali robyeger egy kérdés, miért nem tudom kézzel álitani a ramok idözitését, valamit nem jól állitanák(ddr2 667/800mhz Geel 2X512ha kézzel állitom nem indul el a vas, de ha auton van 330mhz/2310mhz-én megy minden gond nélkül!
mi a véleményed, véleményetek
hali -
Superman
nagyúr
Mycso mester! ha jól értettelek, akkor az Asus P5LD2-SE -ben 400 köré akkor lehet húznia prockót, ha IDE vinyó is vana gépben. A boot fájloknak kell ott lenniük, vagy az egész oprendszernek is?
Gondolom ez utóbbi (a C meghajtónak tehát azon kell lennie), ha 360-as FSb fölött nem látja a lap a SATA-t....
Más: nem kell egy Asus P5B deluxe lap, vagy sima P5B?? Előbbiből van nálam három, utóbbiból kettő.
-
robyeger
addikt
válasz
Qkackca
üzenetére
a MEM<->CPU számára elérhető valós sávszélesség a Core2-nél alacsonyabb(nem is kevéssel), mint ugyan azon FSBn egy Netburst procinál. Sokan esküdnek, hogy milyen jó miszerint a Core architektúránál visszavették 14-re a futószalagok számát a Prescott 31-vel szemben. Szerintem ennyire azért nem kellett volna, hiszen ahogy nő az FSB (jön az 1333, majd pedig 1600) és gyorsulnak a memóriák, de sajnos nő a késleltetésük is, inkább a sávszélen lehet a leendő prociknak többet profitálniuk, nem hiába még nem tett le az Intel a Hyper-threading újbóli alkalmazásáról sem.
-
Bengio
tag
Hello!
nem tud valaki valami pontos infot adni az M0-s steppinges northwood-okrol? annyit tudok, hogy elvileg az EE volt ilyen steppinges, meg h nagyon ritka és jól lehet húzni. nincs valakinek tapasztalata vele?
Bengio
-
apro
senior tag
válasz
Qkackca
üzenetére
hali
inno3D Nvidia Geforce 7600Gt pci
Ati Sapira 9600Xt 256 AGP
Minda kattőnek a kapott Cd-jéről talepitettem fel mindentr
Az Atit lehet frisiteni
ageforce-nek a Cd-lévőtöl nincs Frisseb
hali
a Geforce garinál ami piros ennél narancssárga ami kék anél lilás ami sárga az ennél barnás, ojan mintha aPiros szin hiányozna
[Szerkesztve] -
Qkackca
őstag
A drivereket rendesen leszedted/újratelepítetted? Azt írhatnád h milyen típusú a két kártya...
Személyes tapasztalatom pont fordított: az nvidia kártyákon élesebbek vagy (melegebbek) a színek, az ati-n sokkal fakóbb. Az összkép is szebb, nekem legalábbis igen az nv-n.
De sokat jelent a monitor kábel is, illetve a dvi porton is mintha jobb lenne színek megjelenítése.
A procis kérdésedre meg sztem egyszerűen a felépítésbeli különbségek (meg a dupla mag) a válasz, bár ezt roby jobban tudja
-
djtom
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy egy Gigabyte 8knxp alaplapon p4 EE 3.4Ghz -es procit mennyire lehet tuningolni?
-
apro
senior tag
hali
még egy kérdásem lenne hozzátok. ha valaki tudna segiteni abban.hogy videokártyát cseréltem ATI-ról váltottam Geforse-re az lenne a kérdésem hogy ilyen sok külömbbség van a két kártya SZIN megjelenitése között, értem ez alatt a Geforse kártyán a szinek sokkal halványabbak és hiába álitok rajta akor is sokkal fakob az Ati-hoz képest, most az énkártyám nemjó,vagy enyi külömbség van amúgy is az ATI javára?(már minden féle progival, szoftveresen is állit mágis halványabb minz az Ati)
aki ismeri a 2 kártyátkérem válaszoljon, mert ha akártya rossz akor még garis kilehet cserélnem
elöre is köszi
hali -
apro
senior tag
hali
lenne egy pár nagyon tudatlan kérdésem!
1-a duall 2 Core procim 6300.as most 330mhz-én 2310Mhz-én megy
na de már a régi p4-es 3.0(478)-as om 250FSB-vel 3752mhz-én ment.
akkor most azt számolgatom,hogy ez a6300-as elvileg kevesebb mhz-en ketyeg, akkor mivel gyorsabb a 2 belsö cash miatt gyorsabb csak?
magyarúl a régi 3.71 GHZ-én ment ezperig csak 2.31Ghz-én megy /tudom mondenféle teszt gyorsab nagyobb eredmények...stb ezek szerint enyit jelent a dupla mag
2 a memoria időzitéseket mért nem tudom manualisan álitani nem Auton, ha akármien időzitést állitok a ramoknak( 2X512GEEL).nem indul el a gép
mit csinálok rosszúl? de ha auton hagyom hasit csont nélkűl
hali -
robyeger
addikt
nem vagyunk jósok
Mint láthatod Intel [link] 71C ajánlja melegiteni a procidat, tehát csak addig emeld a magfeszültségét, míg 100% terhelés alatt nem haladja meg ezt a hőmérsékletet, aztán hogy ezen a feszültségen mennyi FSB-t bír az majd kiderül, közben ügyelj, hogy fixálva legyenek a PCIE/AGP/PCI órajelek 100/66/33-ra. plusz a memóriaidőzítések kézzel legyenek beállítva, legegyszerűbb az SPD szerint, legvégül az FSB : DRAM arányra is figyelni kell. Ha tippelnem kell, megfelelő alkatrész körítéssel stabil 3Ghz. -
robyeger
addikt
válasz
Superman
üzenetére
én azt mondom nem 1program futásideje határozza meg, hanem inkább egyszerre támadjuk meg többel, az egyik lehet az everest, +3dmark, +Prime95, +másolgassunk a winyók között, ha ezt túléli, azaz mind1ik jól lefut, a winyó másolatok is stimmelnek, akkor a mindenapi használat során esetleg felmerülő hibajelenségeket az elkövetkező 1-2héten belül még korrigálhatjuk(finomhangoljuk). Ez lenne az állandó tuning én ebben hiszek (BIOSban fixen és állandóra beállított), létezik még az ideiglenes, mikor pl. winből meghúzom, számomra az csak rekordöntögetésre alkalmas, értelmi haszna nem sok.
-
robyeger
addikt
néztem én is a lapod leírását, tényleg nem tud szorzót állítani, hiába tennénk bele szorzózár mentes CPU-t. Próbáld meg winből szofveresen állítani a szorzón: talán ezzel: [link]
vagy ha nincs más megoldás, próbálj előnyt kovácsolni a hatrányból
, tuningold így a processzort, hiszen a lapod tudja a 800FSB-t. 200Mhz-ig biztonsággal huzhatod az FSB-t, csak ugyelj a memória időzítésekre és az FSB : DRAM arányra, meg a AGP és PCI órajelek 66/33-ra fixálásra(reméljük tudja az alaplap). Hátha képes a 250Mhz-es FSB-re is, akkor meglenne a 3Ghz 
-
robyeger
addikt
válasz
Mz/ts250@300
üzenetére
ugyan készültek 478 prescott magok ''D0'' és ''G1'' steppingel is, de sehol nem írják a neten, hogy ezek tudnák az EIST-et, már csak azért is nagyon kérdéses lenne a dolog, mert a 478 lapok nem ismerik az EIST-et nem is támogatnák, csak a TM2 tudják támogatni, még azt se mind1ik.
-
Zsu_
senior tag
válasz
Mz/ts250@300
üzenetére
Köszi!
Szóval akkor így rendben van?
Nem kell semmilyen szoftver, hanem magától állítja a proci az órajelét igénybevételtől függően, ugye? -
Zsu_
senior tag
válasz
Mz/ts250@300
üzenetére
nem tudom
-
Zsu_
senior tag
válasz
robyeger
üzenetére
Oké, megnéztem cpu-z-vel.
Intel Pentium 4, Northwood.
Brand ID: 8
Socket 478 mPGA
techonology: 0.13um, voltage:1.264 v
Specification: Mobile Intel Pentium 4 CPU 3.06ghz
Family: F, Model: 2, Stepping: 9
Ext family: F, Ext model: 2, revision: D1
instructions: mmx, sse, sse2
Clocks:
core speed: 1604.4 mhz
multipler: 12.0
bus speed: 133.7mhz
rated fsb: 534.8mhz
Cache:
L1 data: 8 kbytes
L1 trace: 12 kuops
Level 2 512kbytes
Akkor ezek szerint ez egy mobile proci?
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
Mz/ts250@300
üzenetére
478 tokozású prociknál csak TM2 létezhet, ami csak 14-re veszi vissza a szorzót, az EIST kizárt.
[Szerkesztve] -
Zsu_
senior tag
válasz
Mz/ts250@300
üzenetére
478-as
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) akkor már nem csodálkozom.