Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
ace_ventura
tag
válasz
sandlerf
üzenetére
Ha csak szimplán fel akarod fűteni a procit, hogy megnézd a maximális hőfokát: CPUBurn [link]
Ha azt akarod figyelni, hogy tuningolva hibázik-e a proci: Prime95 [link], hozzá egy kellemes kezelőfelület: SP2004 [link], többmagos, HT-s procikhoz: Orthos [link]
Ha azt akarod vizsgálni, hogy tuningolva mennyit gyorsult a proci: SuperPI [link]
[L]Szerintem jó kis proci ez, az árához képest.[/L]
Mennyi is az annyi? -
ace_ventura
tag
válasz
barnam_
üzenetére
Abit IS7 lapom van, ami a 865PE chip-készletre épült, egy 3 GHz-es Prescott és 2x512MB Kingmax HC DDR500 van benne.
220-225 -ös FSB-ig be lehet rajta kapcsolni a PAT-ot, amit úgy kell tenni, hogy a BIOS-ban beállítod az ''NB strap''-et PSB667-re. Ugyanezt a funkciót nevezik más lapok performance mode-nak, vagy performance boost-nak.
De ez ugyanúgy ment 2.8-as és 3.0-ás Northwood-dal is, nem hinném, hogy procifüggő lenne, inkább a memóriáktól függ, azok órajeleitől. -
ace_ventura
tag
válasz
Mz/ts250@300
üzenetére
Pontosan ilyen 3 GHz-es procim van, és 3.8 GHz-en fut egy Abit IS7 lapban, de ha olcsón hozzájutsz egy IC7-hez, akkor az is jó, viszont az IC7 MAX3 már nem éri meg az árát.
Szóval olyan alaplapokat keress, amik az Intel 865PE vagy a 875 chip-készletére épültek. Lehet Abit, Asus vagy Gigabyte is. -
ace_ventura
tag
válasz
robyeger
üzenetére
Köszi, megvan a proci, és alapfeszen (1.3875V) 255 FSB-vel 4,5 órán át is bírta a Prime95-öt [link], szóval a teljesítményével nagyon meg vagyok elégedve.
Viszont a hőmérsékletével már nem annyira, mert 3.83 GHz-en 100%-on terhelve 72-74 fokos volt (ezt már orvosoltam, lásd alább), ami az előző 2.8 GHz-es Northwood-omhoz képest kb. 10 fokkal több, pedig a G1-ről azt olvasni, hogy a régebbi Prescott-okhoz képest kevésbé melegszik. Szétkaptam az egész gépet, újra pasztáztam a procit, és a házban az elülső Antec TriCool venti fordulatszámát felvettem közepesre, így már az 1 GHz-el lassabban üzemelő Northwood hőmérsékletét hozza terhelve. [link]
Sajnos azonban terheletlenül még mindig 54 Celsius fokos. Ez vajon miért nem ment le szintén?
Kiegészítő info: a procin a konfigomban olvasható 5 hőcsöves Thermalright XP-120 hűtő van, amin egy Papst 4412 FGL csücsül, tehát nem gyári hűtéssel próbálom a tuningot.
[Szerkesztve] -
ace_ventura
tag
válasz
RealJackal
üzenetére
OK, köszi, de akkor még egy fontos kérdés:
Ez a G1 stepping-es 3 GHz-es Prescott (SL8JZ) [link] milyen hőmérsékleten üzemel nálad terheletlen és 100% terhelt állapotban?
Alap és/vagy tuningolt órajeleken és alapfeszen érdekelne. -
ace_ventura
tag
Azt olvastam sok embernek nagyon jól tuningolható G1 stepping-es P4 Prescott procit sikerült kifognotok.
Szerintetek érdemes lenne a 3 GHz-es telekondis Northwood-omat lecserélni egy 3 GHz-es SL8JZ jelzésű [link] procira lecserélni?
Tisztán csak tuning szempontból, anyagi részét nem nézve a dolognak.
Egy Abit IS7 lapba Kingmax HC DDR500-as ramok mellé kerülne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Ring 12mm, 1 Év Garanciával
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi