- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
robyeger
addikt
válasz
lacka1111 #1900 üzenetére
Mivel nem tudom milyen procid van(adatlapodon a konfigurációs sor nincs kitöltve), ezért csak tippelni tudok szerintem valamilyen Prescott mag lehet, ha az; akkor a ''C0'' azt jelenti, hogy elég régi sziliciumszeletből készült és mikrokód felprogramozást kapott, utóbbit valamilyen szinten tudja patch-elni az alaplap BIOS-a. Amúgy időrendi sorrendben így következnek: A0, B0 , C0 , D0, E0, G1 ; tehát időközben javultak melegedés és tuningolhatóság szempontjából. Az ''E0''-tól pl. ellátták C1E energiagazdálkodási eljárással. Egy halandó embernek ennél többet nem érdemes tudni az Intel gyári jelölési rendszeréről.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
lacka1111 #1861 üzenetére
Tesztelgetéshez(mert mondtad hogy nincs mivel) használd ezt: [link] telepítsd, a leírásában benne van hogy hogyan tudsz egyszerre kettőt indítani, futtass kettőt párhuzamosan, és közben nézd a ThrottleWatch TM1-ét.
Vagy használhatod ezt is: [link]
Ezek direkt procinyúzók, ha játékkal tesztelsz, az inkább a vga-t izzasztja. -
BlacKSouL
addikt
válasz
lacka1111 #1858 üzenetére
Elvileg 70 foknál bekapcsol a beépített védelme, vagyis lecsökkenti a teljesítményét, amíg vissza nem hűl, ám ha folyamatosan magas a hőmérséklet, akkor folyamatosan csökkentett teljesítménnyel fog menni, mi pedig pont az ellenkézőjét szeretnénk. Az a lényeg, hogy abban a progiban amit adtam ne mozduljon 0-ról a TM1 Throttling, mert az jelzi a teljesítmény csökkentését, ami általában 70 fok fölött lép működésbe, ezért van ez az elméleti hőmérséklethatár. Meg azért állandóan ilyen magas hőmérséklet akkor sem jó egy procinak, ha elméletileg simán bírja.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
lacka1111 #1854 üzenetére
Elvileg akkor jó a paszta, ha minél vékonyabb réteget képez a proci(vagy a procikupak) felülete és a hűtő talpa között, viszont! egyenletesen kell hogy legyen szétkenve! Én egy negyed borsónyit vagy még kevesebbet szoktam kb rányomni a közepére, és egy lapos, egyenes élű műanyag eszközzel(régi eldobhatós műanyag fagyiskanál) minél egyenletesebben szétkenem, hogy a proci teljes felületét egyenletesen befedje, de minél vékonyabban. Ha kevésnek bizonyul, egy nagyon keveset még nyomok rá. Aztán amikor a hűtőt ráteszem, akkor azt még óvatosan megmozgatom rajta, hogy homogén módon szétterüljön a két felület között, és befedje az esetleges pici réseket is, aztán úgy rögzítem a hűtőt.
De azt még mindig nem mondtad meg milyen márkájú-tipusú az a hűtőd. -
BlacKSouL
addikt
válasz
lacka1111 #1849 üzenetére
Mivel méred a hőmérsékletet? Sok összetevője lehet a magas hőmérsékletnek. Először is ha a BIOS-od régebbi, akkor esetleg rosszul olvassa ki a szenzorból a hőmérsékletet. Ha ezt az adatot valamilyen programnak átadja Win alatt, akkor ott is lehetnek szoftveres hiba miatti eltérések. Ha mindezeket megfejeli hogy esetleg tényleg nem tökéletesen illeszkedik a hűtő a procira, vagy nem elég hatékony, esetleg hibás a hűtő, vagy gyenge/kevés a paszta, esetleg egy korai szériás procid van, ami szivárgási áramokkal küzd, vagy egyéb bajai vannak, akkor mindezek már együttesen megmagyarázhatják a magas értékeket.
Nekem továbbra is furcsa az a hűtő, márkája, tipusa nincs?
Amikor nekem terhelve van a proci, mérés szerint 49-50°C akkor a hűtőnek a bordája is érezhetően meleg, tehát a jó hűtő, pláne a hőcsöves, azért elég jól kivezeti a bordára(de a hőcső végződésére mindenesetre) a meleget. Ha 70 fok felett van (és tényleg) a proci, de a hűtő nem mondható nagyon melegnek, akkor tuti nem veszi át a hűtő rendesen a proci hőjét.
És az is furcsa, hogy terhelés alatt 70fok fölött nem kapcsol be a Throttle. Ez viszont általában annak tudható be, hogy nem a valódi értéket mutatja a progi. Lehet hogy egy BIOS-frissítés megoldaná, de nem biztos.
mod, #1850:Elvileg ez csak monitorozó program, semmibe nem avatkozik be
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
lacka1111 #1844 üzenetére
Hogy őszinte legyek nem tudok rájönni ez milyen hűtő lehet, nem tudsz típust mondani? Kicsit furcsállom, de attól még lehet jó. Azt hogy jól pasztáztad-e meg, illetve hogy pontosan szerelted-e be(csavarok meghúzása, procira jól illeszkedés, ilyesmi) csak te tudod.
Azért érdekes, mert ez a proci elvileg egy jó hűtő alatt nem mehetne 55°C-on alapon.
Nézd már meg ezzel, hogy bekapcsol-e a Throttling terhelés alatt: [link] Ha igen, akkor szerintem vagy egy nagyon rossz procit fogtál ki, vagy nem jól van rajta a hűtő, vagy kevés a hűtő.
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
lacka1111 #1836 üzenetére
Milyen hűtőd van pontosan? Szellőzik rendesen a ház? van házventi ami kiszipkázza a meleget? 0,1 GHz-nyi tuning nem járhatna ekkora hőemelkedéssel, ráadásul ehhez még fesz.emelés sem kéne. Ha tényleg hőcsövs a hűtőd, akkor nem lehet hogy nem lett rendesen felrakva, esetleg hiányzik a paszta?
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest