Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
veterán
válasz
fekeandras
üzenetére
Ez is csak azt erősíti meg, hogy kamu...nincs cpu-z valid linkje, a képen 1.232v van (ami egyébként mint írtam lehetetlen ehhez az órajelhez) az oldalon már 2 voltot ír....
Ilyen képet csinálok énis egy sima paint-al vagy 20-30 másodperc alatt, aztán rakok rá 15GHz-et is akár....
-
fekeandras
őstag
Innen van. Az oldalon majdnem legfelül.
-
mycso
veterán
válasz
fekeandras
üzenetére
Egy baj van a képpel....az illető aki átvarázsolta az értékeket, igazán átírhatta volna a vcore értéket is, hogy hihető legyen...
Ezen prociknak az intel: 1.2-1.325v-ot ír...szerinted alapfeszen megy 8 gigát????

-
fekeandras
őstag

Azért ez nem olyan rossz egy 3Ghz-es "pénégytől"
Neten találtam nem saját.(sajnos) -
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Hány fokot visel el a proci tartósan?egy igen jó hűtő van rajta.
MOD:sima egymagos prescott-ról van szó
-
mycso
veterán
válasz
Destloler
üzenetére
A vga-nak igazából feszt nem tudsz emelni, max az agp slotnak vagy valami ilyes féle lehetőség van 478-as lapok biosában --> na ennek köze nincsen a VGA-hoz (max kinyírható vele)
A tuningot, először mindenkép magasabb szorzóval nézném, majd óvatosan venném vissza a szorzót és emelném az FSB-t.
Az, hogy megy 25x133 nem azt jelenti, hogy mennie kell 14x250-en...
Illetve a biosban kapcsold ki az energiagazdálkodási opciókat.És még mindíg tartom magamat ahhoz, hogy ha esetleg a proci ezt tudná, akkor a ram a hibás, tehát azt is érdemes visszaosztani --> aztán ha sikerült belőni stabilan a rendszert, akkor majd hozzá állítod a ramot is.
-
embe
nagyúr
Bocs ez egy privát üzenet akart lenni

-
embe
nagyúr
Szia!
Egy korábbi fórumon láttam, hogy azt írtad , neked a is SL8JZ jelű S478 procid van /volt/ . Az lenne a kérdésem, hogy neked hány fokon ment? Nekem rendesen 60 C fok fölött van, sőt a 80C fokot is megközelíti. Nem tudom miért a korábbi procijaim mind alapjáraton 50 alatt, terhelve 60-70 között volt. A hűtő egy spéci, 3,6-ig használható, paszta is van alatta rendesen. Tanácstalan vagyok. -
Destloler
tag
Birni kellene neki, mert ha jol számolsz akkor indulásnál 14*133 és amint belép a windowsba egy progi segítségével 25*133 ra ugrik. A memoria 2.5 (ez a max) 3-3-6 on megy most jelenleg. a vga nak azért adtam plus feszt mert 170 után már egyáltalán nem ad képet. Az AGP/PCi fixen 66/33 on megy. Előre is nagyon köszi a segítséget remélem van még alami ötleted
-
mycso
veterán
válasz
Destloler
üzenetére
Hi, a mobil procikban annyira nem vagyok otthon, de ez a 133FSB --> 250FSB hát cseppet sem meglepő, hogy nemmegy... azért ez már elég jelentős tuningot jelentene.
ITT a procid, elvileg 1.4v-ig feszelheted, illetve a ramod gyárilag 438MHz-es, cl2-es.
Ahogy írtad 200FSB 4:5 osztóval a ramnak 500MHz-en kellene mennie, tehát ott már lehet ez a probléma, hogy a ram nem bírja --> vissza kell osztani a ramot. (vagy késleltetést 2.5 vagy 3-ra állítani, ha egyáltalán tudja a rosszabb időzítést, kis feszt adni a ramnak...)
A VGA-nak nemtom miért adtál feszt?

Annál a lényeg az AGP/PCI freki fixre állítása.
-
kukulec
őstag
emberek asus p5gd1 pro alaplapom van, ami lga 775-ös foglalatú és jelenleg egy 3 Ghz-es p4 van benne. ebbe bele lehet tenni dual-core 5200-at?
-
Destloler
tag
Hali
Egy kis segítséget szeretnék kérni tuningal pacsolatban. A gépem
Gigabyte 8KNXP rev 2.0
Intel P4 M 3.33 SL7X5
Corsair 3500 LL Pro
Asus fx 5200A procim induláskor 14*133 es 1.1 volton indul. Én szeretném 14*250 en járatni de sajni valahogyan ez még ne jött össze. és nem tudom mi a hiba. 175 on megy 1.26 volton stabilan annál tovább nem tuomd huzni mert kifagy az elején, már a biosz sem áll fel. eddig probálkoztam ugyanilyen mobil procikkal 3.06 és 3.2 verioval de azzal se ment felejbb. Ami most a gépembe van azzal 200 de nem ad képe. és + feszültséget adok a memoriának és a vga nak is 1-1 voltot.a hutéssel nem lehet gond vízes a gépem. a memoria 4:5 os kiszotást ir neki a cpu-z. Elöre is köszönöm a segítséget és várom a javaslatokat (én a a memoriára gyanakszom, szerintem az nem bírja a kiképzést de örülnék neki ha nem az lenne a probléma)
-
mycso
veterán
-
sl7aa
csendes tag
Üdv.
Igen ez az inf update, ez a Chipset driverének tulajdonképpen vett információsfájlfrissítése, a lényeg az, hogyha felmész ide:[link] akkor ki tudod választani a neked megfelelőt, és figyelmesen követve a lépéseket, le tudod tölteni a legfrissebbet.
Egy telepítőfájlt fogsz kapni ami felteszi neked a legújabb drivert, és inf fájlt.
Onnan fogod tudni, hogy sikeres a telepítés, hogy kér egy restartot, és utána elvileg gyorsabb is lesz a működés. -
sl7aa
csendes tag
Ennek örülök, mondjuk "én itt megállnék Vágó Úr" helyzetben vagyok, mert bár ha ésszel van csinálva akkor sima ügy a tuning, de jobb a békesség.
Amúgy nincs fix 66/33 opció, a +/- -szal állíthatsz egy értéket. Ha overclockolsz, 67/33.50 a legalja, amire vissza tudod osztani.
Sebebségnöveléshez chipset inf update volt ami már 3x gyorsabbá tette a gépet, nem beszélve a 865PE Application Acceleratorról amit az Intel.com szerint hardveresen tud a chipset. Így a 420MHz+ órajel már bőven elégnek bizonyult.
Északi összekötő hídra meg teszek egy ventit ahogy tanácsaoltad, bár asszem még felújítják.

-
siofok
őstag
szia!
köszi,ez szerint próbálkoztam,kivéve feszhez,meg ramhoz nem nyultam.
225-ig emeltem az fsb-t,windows indult,de a 3dmark05-ből kilépett mindig az első fél perc után.
akkor gyorsan megnéztem az ewerest-be a hőfokot,de nemvolt több 35 foknál.
lehet játékba is megkéne próbálnom? -
mycso
veterán
Biosban, Advanced fül, Configure System Frequency/voltag, ezen belül: "Ai overclocker tuner" ezt manual-ra állítsd, és alatta megjelennek a beállítási lehetőségek.
Valami hasonlóan néz ki a biosodnak ezen része (legaláábis úgy rémlik):

tt a felsőt ugye manualra ahogyan a képen is van
a második vélhetően neked is 200-on fog állni (ez a procid FSB-je) na ezt kellene emelni!!!
(10-20MHz-enként aztán megnézni stabil-e)
a harmadik a szorzó, azt nem tudod állítani
a negyedik a ram frekvencia (ram osztó) ha emeled az FSB-t nőni fog a ram órajele is, tehát ha nem valami brutál tuningramod van, akkor itt érdemes visszaosztani a ramot (320 vagy 266-ra rakni, attól függ majd meddig húzod a procit)
következő agp/pci ezt 66/33-ra beállítani!!!A következő hasáb a feszek:
cpu: ha esetleg fagyogatna, újraindulna, stb itt lehet a proci feszt picit megemelni (csak óvartosan a legminimálisabb léptékkel) a procid alapfesze 1.25v körül van (cpu-z-ben meg tudod nézni pontosan) A lényeg, hogy ne menjen 70fok fölé a procid hőfoka és azért 1.4 voltnál ne nagyon adj neki többet.
ram:mivel vissza lesz osztva nem kell bántani
az uccsót szintén nem
Performance Mode: PAT aktiválása (standardra kell állítani)Illetve még van egy menü talán szintén az advanceden belül: Advanced Chipset Settings --> itt a ram időzítését tudod állítgatni --> javaslom majd akkor, ha már sikerült egy stabil tuningot belőnöd. (itt már szükség lehet az előzőben leírt ram feszültségállításhoz)

A ram osztók:

(Nálad nembizti, hogy ennyi van, mert ez a deluxe lap biosa)
FSB : DRAM
533 --> 3:4
500 --> 4:5
400 --> 1:1
320 --> 5:4
266 --> 3:2Ez azért jó, mert pl. te is 400-as ramot használsz amik ugye átlagban 430-450MHz-et még kibírhatnak/persze vannak kivételek/ de többet nem, így vissza kell osztani a ram sebességét az fsb-hez képest mégpedig oly módon, hogy a ram még bírja az iramot.
pl.: 250FSB --> itt a proci 4GHz-en ketyeg 1:1 /400/ beállításnál a ram 500MHz-en kell, hogy menjen, na ezt egy mezei 400-as ram nemfogja tudni, így visszaosztod a ramot: 5:4 /320/ és így máris 400 MHz-en fog ketyegni a ram.
Persze minél nagyobb a ram órajel, annál gyorsabb a rendszer --> de ahoz olyan ramok is kellenek. -
sl7aa
csendes tag
Sziasztok!
Hasonlóképpen ahogy le van írva a topic elején, - követtem el kis teljesítménynövelést proci szinten. (Az először kezdd-et is végignyálaztam)
Tapasztalatot szeretnék megosztani:
SL7PM proci, DCH RAM (2x 1GB PC3200), MSI 865PE Neo2-V lap.Hát, 258-as FSB-t azért nem mertem kipróbálni, de nem is ez a lényeg, 228-al rángattam meg először, 15x az ugye 3.42GHz. AGP/PCI 67/33.50 - RAM 333 (freki opcionális), 1.475 fesszel kb 1p40 mp bootidő x86 platform XP-vel, rengeteg futó alkalmazással.
OK.
240, 67/33.50, 1.485, 400,
És akkor innentől kezdett felforrni az északi híd, passzív hűtéssel. Ezen kívül minden rendben. Bootidő rövidülés 5mp.
Maradtam 3.4-en, így is lényegesen gyorsabb mint a gyári frekin. -
siofok
őstag
sziasztok!
nekem van 1 p4p800se lapom,meg 1 p4 2800-as northwood hyper threding proci
ezt szeretném tuningolni 1 kicsit,amig a gyári hűtő még jó
eddig jutottam az itt olvasottak után:
dram freki:333mhz ilyen nekem nincs,csak 320mhz meg vmi nagyobb
agp/pci:66-66/33-33
performance mode: standard
cpu external: 202
mit változtassak még?
gondolom a cpu external még mehet feljebb nem? -
Lacika001
aktív tag
Azért vettem ilyen lapot mert volt ez,meg asrock p4i65g,ami ráadásul drágább,
a pci express videóártya is olcsóbb az AGPnél,és persze a RAM is.
A setfsb a Pci-e/pci órajelet külön tudja szabályozni az FSB/DRAMtól,szóval azzal nincs gond.
Azért akarom mindenképp húzni mivel ugye jelenleg a proci a leggyengébb a gépemben,és ha kicsit állítok rajta,az is rengeteget jelent,pl az everest ultimate tesztjében sokat lép feljebb. -
mycso
veterán
válasz
Lacika001
üzenetére
Ami az elsődleges probléma, hogy a setFSB nemvalószínű, hogy fixre tudja állítani a pci és a pci-e frekvenciákat, pedig FSB emelésnél ezek is emelkednek... (elsősorban fagyást/újraindulást idézhet elő, ha ezek drasztikusabban megnőnek, illetve érzékenyebb hardverek elhalálozását is okozhatják)
A másik a feszültségek (bár minimális tuninghoz lehet nem szükséges a feszültségemelés.)
Egyébként 478-as procihoz miért vettél ilyen lapot??? A DDR2 miatt értelmetlen volt...
A pci-e miatt szintén felesleges... -
Lacika001
aktív tag
Helló mindenkinek!
Volna egy egyszerű kérdésem:
Ugyebár szeretném tuningolni a procimat(miért is ne?), viszont az alaplap erre nem sok lehetőséget biztosít (konkrétan semmit),szóval kis keresgélés után találtam egy programot
SetFSB a neve,ki is próbáltam,és működött.
Namost a kérdésem az hogy van-e különbség a biosban történő húzás és az ilyen windowsos program között? -
Str8 sk8r
őstag
...keresek lelkes P4 tuningosokat,akik összemérnék gépük tudását másokéval...
... -
-
Str8 sk8r
őstag
...ha kicserélem a Prescot procit az Extreme Editionra gyengébb eredményeket kapok több próba után is...vajon érdemes lenne újrarakni a windovst?
... -
őrdőg
csendes tag
szeva kőszike a program nevét szerintem én nem találtam volna meg soha sem kőszike még eceris
-
őrdőg
csendes tag
sziaztok mizus veltek?tudnátok segiteni aba hogy márt régota keresek egy programot ojat ami figyeli a renceremet jo lene mert kiváncsi vagyok néha hogy játék kőzbe tugyam figyelni a rencert pl video kátnyámat procit meg a ramomat nekem egy asus p5k alaplap bene intel pentiun 4 magoss proci 2.8 mhz 4giga ram 1066 osok 1 tera bájt vigyo meg 2darab envidia 9800gtx meg akarom figydelni hogy mukodik előre is kőszi SZiaztok
-
Solfrutta
tag
Hali!
Szerintetek ez [link] proci vagy lap limit (1,525 helyett 1,625V)? Igazából lapra gyanakszom, mert a mostani 2000-es P4 sem megy többet 133-140 FSB-nél, ahogy a Cerka is meghalt 134-135-nél. A lap egy ASUS P4PE-X, az adataimnál ott a konfig.
Valaki próbált már ebben a lapban 2400-as CerkaD procit? Nekem nem akar menni...
Illetve a Speedfant próbálta valaki ezzel a lappal? Egyszerűen hiába állítgatom, nem tudok ventit szabályozni. -
-
Tinky
tag
válasz
Str8 sk8r
üzenetére
Remélem ez kielégitő válasz:
A CPU üresen 45ºC, terhelve meg 55ºC MAXAmugy 4,2ön is megy csak mig pici a radim addig nem huzom arra

CPU fesze meg 1,57V
CPU tulajdonságai:
CPU típusa Intel Pentium 4
CPU alias Prescott
CPU stepping E0
Engineering Sample Nem
CPUID CPU név Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz
CPUID revíziószám 00000F41hCPU sebesség:
CPU órajel 4053.7 MHz (eredeti: 3000 MHz, overclock: 35%)
CPU szorzó 15.0x
CPU FSB 270.2 MHz (eredeti: 200 MHz, overclock: 35%)
Memóriabusz 270.2 MHz
DRAM
SB arány 1:1CPU gyorsítótár:
L1 trace gyorsítótár 12K Instructions
L1 adat gyorsítótár 16 KB
L2 gyorsítótár 1 MB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed)Lapkakészlet tulajdonságai:
Alaplapi lapkakészlet Intel Springdale i865PE
Memória időzítések 3-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS)
PAT LetiltvaSPD memória modulok:
DIMM1: GeIL CL25-4-4DDR 500 512 MB PC4000 DDR SDRAM (2.5-5-5-9 @ 250 MHz) (2.0-5-5-9 @ 232 MHz)
DIMM3: GeIL CL25-4-4DDR 500 512 MB PC4000 DDR SDRAM (2.5-5-5-9 @ 250 MHz) (2.0-5-5-9 @ 232 MHz)CPU tulajdonságai:
CPU típusa Intel Pentium 4, 4054 MHz (15 x 270)
CPU alias Prescott
CPU stepping E0
Utasításkészlet x86, MMX, SSE, SSE2, SSE3
Eredeti órajel 3000 MHz
Min / Max CPU szorzó 14x / 15x
Engineering Sample Nem
L1 trace gyorsítótár 12K Instructions
L1 adat gyorsítótár 16 KB
L2 gyorsítótár 1 MB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed)Multi CPU:
Alaplap azonosítója OEM00000 PROD00000000
CPU #0 Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz, 4053 MHz
CPU #1 Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz, 4053 MHz -
DemonDani
addikt
Intel proci tesztelő! Sokkal jobb mint a Prime95 és az Orthos! 8 perc ezzel olyan mint 40óra Prime95!
Klikk here! -
Tinky
tag
Sziasztok
Én is tuningolom a vast
És most amikor a vizhütésem helyreált és megvolt a ram csere, játék közben észre vettem hogy grafikai hibák vannak (csikozodás, kontur hibák) !!! Idáig nem voltak vagy csak nem tüntek fell.A VASAM

Abit IS7
P4 (s478) 3Ghz Prescott OC: 4050Mhz
1Gb Geil Platinum 500Mhz OC:540Mhz
Leadtek A400GT (6800GT) 256MbBios konfig.
CPU: 270X15
CPU-FSB arány: 1:1
AGP/PCI freki: 66/33Videó kártyát nem huztam, Igaz halott ként került hozzám

Game közben
GPU környezet: 40ºC
GPU: 48-50ºCVan egy olyan rossz érzésem hogy a VGA memója szar. De 3DMARK futtatás közben nem láttam ilyen hibát.
Most itt mi a gebasz.
Idáig nem volt a prockóban anyi erő hogy a memó hiba elő jöjön?VGA freki csökkentésnél csökkenek a hibák.
Ram időzitést baxtassam lassabra Nibitorral?Ötletek???
Elöre is köszi srácok.
-
delektatos
csendes tag
Köszönöm a segítséget! Tényleg az volt a gond.
Csak simán "auto" beállításon volt.Szóval köszi még egyszer.
-
Str8 sk8r
őstag
-
mycso
veterán
válasz
delektatos
üzenetére
AGP/PCI frekik a biosban fixre vannak állítva???
-
delektatos
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 3.2GHz-es prescott magos procim és van egy ASUS P4P800S-X alaplapom integrált hangkártyával.
A kérdésem az lenne hogy amikor 3.5GHz felé húzom a procit a windows nem látja a hangkártyát és nincs hang, miért lehet ez?! A gép 3,7Ghz-en is stabilan megy csak nincs hang. Nem tudom mi lehet a baj. A segítséget előre is köszönöm! -
Str8 sk8r
őstag
...nah újabb érdekes jelenség...biosba beállítom a feszt 1.525-re-ment-újraindul-vin betölt...eddig minden ok...cpuz szerint a fesz:üresjáratban 54fok mellett 1.46-1.47Vközött míg terhelve 63fok 1.36V körűl mozog...ok...megnyomom a sleep gombot,a gép kilépve a vinből leáll...még ez se probléma,de ami most jön
megnyomom a bekapcs gombot a gép feléled mint készenléti módban szokás de amikór a vinbe belépek az értékek elcsúsznak:üresen stabíl(15perc után)44fok 1.37Volt tehelve 52fok 1.28V körül(eddig többször is kipróbálltam)...ebben az állapotban(1xprobáltam) a gép játék alatt 20-25 perc után ujraindúlt...restart után az értékek visszaálltak a "normálisra"...jah a gép sebessége mindvégig változatlan 14x250=3500MHz...ez eléggé furi nekem...
... -
mycso
veterán
-
Tom_Cat
csendes tag
Kösz mycso!
3.9 GHz-en még elindul a windows, 1,49v feszen,(nem mertem többet adni neki eddig, de sajna 3d terhelésnél lefagy. Normál terhelésnél minden frankó és látványosan gyorsabb is.Pl Winrar.
A memória vége valahol 475Mhz körül van,de hiába osztottam vissza 5:4-el vagy 3:2-vel sajna akkor sem indul már a windows 250Mhz-es FSB-vel,ami pont a 4Ghz-et eredményezné.
Szerinted adjam fel?
Egyéb ötlet? -
Str8 sk8r
őstag
ma reggel ez tőrtént velem...
-
mycso
veterán
válasz
Tom_Cat
üzenetére
De mi ebben a bonyolult???? (pont erről szól az 1. hsz
)(valószínűleg nem fog 4GHz-et menni a procid, legalábbis normális fesszel nem..
)A lapod jó, a ramod elmegy a proci adott...
Először megnézed hol a ramod vége...ha megy 500MHz-et akkor azzal nem kell foglalkozni, ha nem megy, akkor vissza kell osztogatni ha lehet
Emeled az FSB-t a mostani legnagyobbtól, majd ha nem indul/újraindul/fagy/stb. akkor emelsz feszt a procinak. (kb 1.6v-ig mehet neki, viszont azzal tartósan nem használható) -
Tom_Cat
csendes tag
válasz
Str8 sk8r
üzenetére
Kösz, Str8 sk8r!
De sajna amit mutattál az c0 stepping, 14-es szorzóval, az enyém pedig d0-ás 16-os szorzóval,mert amennyire tudom az IC7-esben nem lehet visszaállítani a szorzót.
Szóval urak várom a további ötleteket.
Még annyi hogy a tápegységem 500wattos,ezt az előbb elfelejtettem. -
Str8 sk8r
őstag
válasz
Bull Boss
üzenetére
...azért azt vegyük figyelembe hogy ezeknek a prociknak a piaca eléggé korlátolt...én pl: S478-as Extememe Edition procit keresek,de elég esélytelen...
...Tom_Cat:ezt nézd meg...
-
Tom_Cat
csendes tag
Sziasztok!
Van egy p4-es procim,amit szeretnék feltolni 4GHZ-re,a kérdésem az lenne,hogy sikerűlt-e már valakinek elérni ezt a határt hasonló konfiggal,mint az enyém? És ha igen nagyjából milyen beállításokat használt? Volt, freki,fsb,ilyenekre gondolok.
Ime az adatokAbit IC7 -utolsó bios frissítéssel
P4 3,2Ghz HT Prescott, stepping: D0
2x1GB A-Data DDR-400 - Dual Channel-ben megy
Asus Geforce 7600GS 256MB DDRJelenleg 3,61-en stabilan megy minden alatt,de pár nap múlva érkezik a HD3850-em és ahhoz ez igy még kevés,ezért szeretném elérni a 4GHZ-t. A hűtés nem érdekes,azt megoldom!
Segítségeteket előre is köszönöm! -
mycso
veterán
válasz
Bull Boss
üzenetére
Azt kellene kideríteni, hogy a lapod meddig és milyen prockat támogat...
Hány GHz-es a legnagyobb belerakható???
133 vagy esetleg 200FSB-s procikat is kezeli-e????mod:
közben keresgéltem: e szerint max 2.2-es 100FSB-s NW-t fogad!Viszont intel szerint a 845-ös chipset támogatja a még a celeronD és a 200FSB-s HT-s procikat is...
-
Str8 sk8r
őstag
...nos nagyjábol igazad van...P4-2.8-as...Intel Celeron 2.4-es...P4 1.6-os...azért megnéztem egy P4 2.4-est 533-as FSB-vel,ami nagyon meglepett...
...szerintem a helyzet tanulsága az,hogy a 2.8-asP4-es kivételével nagyjából mindegyik fent linkelt proci egyformán fogyaszt...viszont akkor már tényleg elgondolkodtató,hogy a 2.4-es P4-es procko lényegesen erösebb...
...
... -
mycso
veterán
válasz
Str8 sk8r
üzenetére
Ha a mostani procija wili magos akkor 60w körül eszik, ha nw akkor 38 környékét ír az intel.
A 3 giga alatti nw-ok 60-70w körül fogyasztanak (100-133-200FSB függvényében 2.6-2.8-as procikról beszélek), 3 giga vagy felette már 80+w körüli a fogyasztásuk...
Feltételezvén, hogy wili magos procija van és teljesítmény növelés céljából vált procit fogyasztásban ugyanott lesz viszont teljesítményben sokkal előrébb lesz, nem úgy mint egy nw celeronnal, ami nem biztos, hogy akár egy 2.6-os is tud olyan teljesítményt, mint az 1.6-os p4. Az nw celeronok fogyasztása kb. 53-70w-ig alakul 2-2.8GHz között.
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
Bull Boss
üzenetére
...talán egy picit...de ha a 2400-as cerkát rakod bele az már asszem többet is fogyaszt...igazábol a te procid még willemette magos...256k kesse van és 400-as fsb-je...az NW magos cerka meg ugyan csak 128 kessel rendelkezik de ezér is fogyaszt kevesebbet...ugyanúgy 400-as FSB-je van de magasabb az órajele...
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy 478as Procik közül melyik fogyaszt a legkevesebbet? Egy pici Compaq EVO 500as gépben szeretnék fejleszteni a gyári 1.6Ghz es P4 ről valami nagyobbra ami jobb teljesitményű és a fogyasztása is kisebb. Prescott magos procikat nem fogad (i845) Előre is köszönöm !

-
mycso
veterán
válasz
Str8 sk8r
üzenetére
Ok, csak nem sok értelme van a 14-es szorzóval való használatnak....ennyi erővel vehetsz egy 2.8-as p4-et is (14x200)
14x250 persze hogy megy simán...szégyen lenne ha plusz 300MHz-et nem tudna a proci (3200 --> 3500).
A 16x250, mint írtam is nem olyan egyszerű, ahoz már szerencse és megfelelő proci kell hiszen az már 4GHz.A tiednek mi a steppingje az amit feljebb linkeltél: C0???
Mert akkor csodákat nem kell tőle várni... -
mycso
veterán
Gondolom E0 vagy G1... (egyébként 3 gigásból az E0 SL7PM vagy a G1-es volt az űbertuning...)
3.2-ből 2 féle E0 van az egyik ratyi (illetve nem olyan rossz, meg megyeget is csak fogyaszt és melegszik is [link] ilyenem volt és küzdeni kellett a 4GHz-ért) a másik E0 az már jobb [link] és van belőle G1 ami valószínűleg iszonyat módon húzható [link] a többi felejtős...
Sőt emlékeim szerint a fent említett 3 gigásokkal érték el a legnagyobb MHz-eket.
Str8 sk8r: Nálad én azt a 14-es szorzót még mindíg nem értem....annak 16-on kellene mennie
-
zsid
senior tag
-
mycso
veterán
válasz
Str8 sk8r
üzenetére
Hát a hő az valószínűleg csökken, de a fogyasztás az miért csökkenne????
Az nem fog.
Sőt, ha a vízhűtés a tápodról lesz meghajtva, akkor még nagyobb lesz a fogyasztás...Szerintem ez a p4 dolog már teljesen értelmetlen....főleg, hogy ezerszer brutálabb procik vannak olcsóbban....
Addig érdemes kiszállni belőle, amíg van valamicske ára...
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- iPhone topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- 3D nyomtatás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bittorrent topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Sweet.tv - internetes TV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Fotó állvány eladó
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

...
...

...cserébe az én meglátásom a problémád megoldásának irányába:próbáld meg a VGA GPU-jának az órajelét,vagy a VGA memó frekit, vagy mindkettőt csökkenteni...
...

...
...