- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Pajac: tpm.msc
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ace_ventura
tag
válasz
RealJackal #3252 üzenetére
OK, köszi, de akkor még egy fontos kérdés:
Ez a G1 stepping-es 3 GHz-es Prescott (SL8JZ) [link] milyen hőmérsékleten üzemel nálad terheletlen és 100% terhelt állapotban?
Alap és/vagy tuningolt órajeleken és alapfeszen érdekelne. -
barnam_
nagyúr
válasz
RealJackal #3121 üzenetére
Azért a tied a legújabb, amit venni akarok az pedig a legrégebbi stepping.
Megkérdem majd az eladót, mennyire melegszik.
köszi a segítséget -
barnam_
nagyúr
válasz
RealJackal #3119 üzenetére
Nem akarok tuningolni (vagyis csak egy kicsit
), úgyhogy az nem nagyon izgat.
Intel gyári hűtőm van (celeron d 330-hoz adták), meg egy kifelé fújó 8centis venti 7v-on.
Visszaolvastam, és azt írták kályhák ezek a procik
Amúgy 3ghz prescott c0 + 512mb kingston ddr400 = 15k
(De lehet hogy a ramot nem veszem meg, és így még olcsóbb.) -
mycso
veterán
válasz
RealJackal #3115 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy nem lehet általánosítani.
Nincs 2 egyforma lap, nincs 2 egyforma proci --> még a steppingen belüliek is különbözhetnek.... -
frame>24
addikt
válasz
RealJackal #3096 üzenetére
Akkor nyomj egy reinstall-cheat-et... tudom, unalmas, fárasztó, hülye windows-önajnározás a telepítés alatt, de talán sok a változtatás miatt win. úgy érzi, hirtelen tök más konfig került alá...(bizonyos értelemben ez még igaz is...
)
[Szerkesztve] -
frame>24
addikt
válasz
RealJackal #3094 üzenetére
Lehet, a tuning kicsit megfeküdte az alaplapot?
Talán kéne 1 alapos bios kisütés?
Possible cause:
A tuning emel(heti) a többi busz (PCI, AGP) frekvenciáit is, ha tuning előtt nem tudtad fix értékre állítani...és ez nem jó.
Pl. nálam sajna biosban nem is lehet pci-t fixálni, ezért, bár teszt szerint stabilan menne a cucc, én nem merem tuningon hagyni, (egyenlőre nem is igazán indokolt), visszamentem alapértékekre, amíg lehet.
(Feszt én sem emeltem, nem kellett...) -
robyeger
addikt
válasz
RealJackal #3088 üzenetére
virágnyelven azt próbáltam boncolgatni, hogy vagy nagyot váltasz vagy maradjon minden a régiben
-
frame>24
addikt
válasz
RealJackal #3081 üzenetére
NA, akkor van 1 kérdésem:
200-->240-re húztam fsb-t, szorzó maradt (15), így proc. (p4 - 531) 3600-on megy és még mindig max. 47C -os a gyári hűtővel, mindez prime95 ''maximum heat'' torture test-je alatt. Ventit szoftveresen stabil 2500rpm-re állítottam...(nem speedfan, hanem telepítős CD-s fox-one progi).
Szerintem ez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen...Talán foxconn lapomban szar a hőérzékelő dióda??
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
RealJackal #3078 üzenetére
Hát a problémád olyannak tűnik, mint amikor nincsenek fixre állítva az agp/pci frekik, nemtudom hogy ezeket tudod -e állítani a lapod biosában.
A proci steppingjét a CPU-Z progi ''revision'' pontjában láthatod, vagy a processzor kupakján /vagy dobozán/ lévő 5 jegyű sspec kódbol fejthető meg /az intel honlapon/.
Már többször is leírtuk/írták a topicban a stepping jelentését /kereső stepping/.
Egyébként: [link] [link] [link]
A telekondis nw-k --> az aljukon /a nevükből is adódóan/ televannak kondival.
balra a telekondis, jobbra a sima nw:
Az EE procik ilyenek, ezért gyakran hívják őket ''EE'' procinak is --> végülis annyi a jelentősségük, hogy nagyon jól húzhatóak. /a húzhatóságon és a sok kondin kívül semmiben nem hasonlítanak az EE procikhoz/ -
truba
tag
válasz
RealJackal #3075 üzenetére
Lehet nem terheli le a tápot annyira hogy beinduljon-vagy táp szar.Elöször a tápot kéne kizárni a hiba lehetőségek közül.
-
RealJackal
csendes tag
válasz
RealJackal #3074 üzenetére
Adok uj feladvanyt: Asus P4T533, RDRAM os, de ez mar a dual chaneles fajtabol, nem indul el, feszkot megkapja a taprol (led eg), de nem tudom elinditani.
Probaltam 3 tappal, a trukk az lehet, hogy van rajta egy Molex csatlakozo (IDE feszko kabele) es erre is ra kell dugni a tapot, az a neve, hogy EZ PLUG. Vagyis amikor el akarod inditani az alaplapot, akkor a kovetkezoket kell feldugni a taprol:
1. A tap fo ellato vezeteket (ez a 20 pin es szines szar, kozepen a fekete foldekkel)
2. A P4 kiegeszito feszkojat. 4 pines fekete-sarga
3. A Molex csatlakozot (IDE tap kabelhez hasonlo, csak apa)
Elvileg ez azert van, hogy ha olyan regi tapod van, amin nincs kieg fesz. akkor innen is megkapja.
Az elet am nem moka kacagas, biztos ami biztos, van meg ket tablanyai DSW kapcsolo (Deep Switch), ami azt allitja, hogy az alaplap milyen szorzoval milyen frekit szorozzon, illetve mennyi legyen az AGP slot feszultsege.
Probaltam 3 taprol, rammal, ram nelkul, procival, ket kabelt radugva, 3 mat radugva, ezeket valtogatva, meg se indul (rovidre zartam a grd,t meg a PWRBTN tusket).
Tovabbi segitsegkent itt a manualja:
http://support.asus.com/download/download_item.aspx?model=P4T533&product=1&type=Manual&SLanguage=en-us
5let? Letezik az, hogy szar az alaplap, de a led eg rajta, es meg sem indul el? -
RealJackal
csendes tag
válasz
RealJackal #3073 üzenetére
Nem csak harom configom (illetve 2.5)
Ugy vagyok vele, hogy 2-3 ev mulva ugy is megy az egesz a kukaba, egyiken erdemes kiserletezni, hogy lehet e nyerni vele egy kis sebessegnovekedest (mondjuk 1 evnyi idot
).
De a fogepem egy 3.0GHZ s Prescott, ezt gyakorlatilag nem lehet huzni, 3.3 mon mar kohog, de meg elmegy, folotte vagy el se indul, vagy fagyogat. (1GB ram van alatta, meg ket vinyo egy 200 G s sata, meg egy 80 as IDE, meg egy radeon 9600 Pro videokartya)
Van egy RDRAM os Abit (amirol szo volt), ebbe keresek 2.4 es Northwood magos P4 et (jelenleg buntiben van mert egy 1.8 as willamate hajtja), es van egy irodai gep, egy intel
semminincsrajta 845GVSR, egy 2.8 as cerkaval (ennek a biosaban nem lehet semmit allitgatni, alaplapon meg meg nem jumpereltem (mert lusta vagyok), meg alapbol lebutitott az egesz, az Abit meg nem kezeli le, vagyis van egy 2.8 as cerka, ami jol huzhato, anno probalgattam, de nincs mivel
).
Es persze van egy 4. bar ezt anyam hajtja egy regi DELL PII es, 98 at elviszi -
frame>24
addikt
válasz
RealJackal #3070 üzenetére
...hmmm tanulságos!
bár egyet nem értek: ''Ha ezt disabled be rakod, akkor csak simán nem indul el.''
De akkor ezek szerint mégis elindult...(vagy mire vonatkozott itt a nem-indulás?...)
Mind1, jó hír, h a celeronok sok PH!-nagyúr és egyéb rang-ember szerint igen jól húzhatók:[link]
Lényeg, h stabil legyen, de ha mán tuningolsz, ezt biztos tudod.
Mellesleg, látom 4 konfigod van, így én is bátrabban mernék kísérletezni
[Szerkesztve] -
frame>24
addikt
válasz
RealJackal #3067 üzenetére
Az intel termékinfoja alapján csak a celeron D sorozat támogatja tm2-t. Az 1.8ghz-es viszont tuti nem a D széria tagja, (azok 2.13 ghz.nél indulnak) 'szal úgytűnik, nem...
-
frame>24
addikt
válasz
RealJackal #3062 üzenetére
olvasd el ezen topic nyitó hsz-ének (#1) 7. pontját (esetleg az egészet - Rez_Grof írásai)!
egyébként úgyemléxem, összes p4 szorzózáras...
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
RealJackal #3062 üzenetére
A procid szorzózáras, de ez így természetes.
Az FSB-t attól még kellene tudni emelni /majdnem az összes p4 szorzózáras/.
Hogy miért nem tudod emelni arról fogalmam sincsen.
Kis léptékben sem tudod???
pl.: 1-2 MHz-et emelsz az FSB-n majd elmented, aztán megint...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kuponkunyeráló
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mobil flották
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest