Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rák
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Littoral
aktív tag
kp78
Ryder1Köszönöm a válaszokat. Bejelöltem, beállítottam, de egyelőre még nem jelent meg a listán, ez a "megbízását az OTP Bank befogadta és feldolgozta" szöveg jelent meg, gondolom, később majd történik valami. Amikor aktiváltam a webkártyát, az rögtön és automatikusan megjelent, arra számítottam, hogy ezzel is így lesz.
-
Keem1
veterán
Alapvetően külön, ez az 5 db fizetés összesen 4 db vásárlás volt, 4 db különböző helyen, azért nem 5, mert a sikertelen OTP után a Revoluttal fizettem végül sikeresen. Tehát ahol az OTP sikertelen volt, ott a Revolut simán ment. Ki is írta a webshop, hogy várakozás a Revolut appos jóváhagyásra. Jött a push üzenet, confirm, és kb 3 másodperc múlva már "Thank you".
-
GabN73
addikt
válasz
Flowtation #8754 üzenetére
Attól mert közös a számla, még mindig személyenként/kártyatuladjonosonként kell lennie direktnek vagy kártyának.
Más megoldás nagyon nincs, max a webkártya. Az hogy a te nevedre is szóljon egy kártya, ahhoz kell egy társkártya.Keem1
Ugyan azokon az oldalkon fizettél volna, vagy ezek külön-külön fizetések lennének? -
Keem1
veterán
Srácok, hogy van most ez a 2FA januártól az OTP-nél? Lehet, hogy ez még igencsak hektikusan működik?
5 vásárlásom volt az elmúlt 24 órában, ebből 3 Revolut, mindhárom csont nélkül működött (appban kellett megerősítenem).
Kettő volt OTP-s (webkártyával, telefonszám hozzáadva), az egyik rögtön elutasításra került, a netbankban még csak nyoma sincs (láttam, ahogy a webshop feldobja hogy ügyfélhitelesítés blabla, de se sms, se push confirmation nem jött róla, egyszercsak visszakerültem a webshopba, hogy fizetés elutasítva). A második (Netpincér) sikeres, de semmi ügyfélhitelesítés nem kellett (nem mentett bankkártyával fizettem, szintén ugyanaz a webkártya, mint a webshop esetén). Mindkét vásárlást problémásnak érzem. Az egyiket csípőből elutasította az OTP, anélkül, hogy megkérdezett volna. A másik esetben meg ha megkerülhető a 2FA, mi értelme az egésznek?Igen, jól érzitek, rohadtul bosszús vagyok, mert eddig flottul ment minden, most bejött ez a biztonsági faktor, de ahogy látom, eléggé szarul megy. A Revolutnál 3/3, az OTP-nél 2/0, ha azt nézzük, hogy hány viselkedett úgy, ahogy kellett volna.
-
Flowtation
őstag
Egy számlánk és egy kártyánk is van és közösen vagyunk tulajok. Persze hivatalosan én nem is használhatnám a kártyát, ez stimmt. Igazából másik kártyát biztos nem szeretnék, ha lehet másik számlát sem, de ha lehet virtuális kártya a meglévő számlához, akkor az már ok lenne.
Milyen sok más megoldás van még? Csak kíváncsiságképp kérdem.Azért van ez egyébként, mert mi eredetileg AXA-sok voltunk (lakáshitel), ott pedig a nejem volt a szerződő fél, ezért amikor átvett minket az OTP akkor alapból a nejem lett a számlatulajdonos. Én mint társtulajdonos utólag lettem hozzáadva.
-
axioma
veterán
válasz
Flowtation #8752 üzenetére
A kartya a banke, es a birtokosnak (de csak neki) engedi meg hogy koltson vele. Az hogy a koltest hova konyveli (kartyaszerzodesben van) es annak milyen tulaja van me'g, huszadlagos. Te jogosan nem vagy jogosult kolteni a kartyaval.
OTP-t nem ismerem elegge, de nem lehetne virtualis kartyat kerni kulon szamlaval, amire mar te a sajat belepeseddel is tudsz fedezetet rakni? Amugy van sok mas penzugyi megoldas ra. Igaz, mind macerasabb, tenyleg egyszerubb lenne igenyelned egy sajat kartyat, ha egyszer valoban te is koltekezni akarsz... -
Flowtation
őstag
válasz
emeritus #8750 üzenetére
Ez rendben van, nekem csak az a bajom, hogy hiába vagyok én is számlatulajdonos, a kártyát mégsem tudom használni (netes fizetés esetén), csak az asszony.
#8751 herdsman12:
Holnap megy a bankba, remélhetőleg mindent el tud majd intézni, jó lenne ha működhetne normálisan is. -
herdsman12
őstag
válasz
Flowtation #8746 üzenetére
A SmartBank telepítésnél figyelmeztet, hogy más nem használhatja, de működik.
-
emeritus
tag
válasz
Flowtation #8749 üzenetére
Neked van, neki nincs. Nem árthat, ha mindkettőtöknek van saját hozzáférése a számlához mobilon, Pc-n és telefonon is. Tudtommal a jogosítás ingyenes, bár ez lehet csomagfüggő. Hasznos lenne egy előzetes telefoni érdeklődés, a számlatulajdonosi helyzettől függően a jogosítás a másik fél (társtulajdonos, jogosított?) írásos hozzájárulását, jelenlétét igényelheti.
-
Flowtation
őstag
-
emeritus
tag
válasz
Szerintem neked és neki is beállítható külön belépési azonosító: ez a természetes és helyes.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Elvileg nem gond, én is két telefonnal használom ugyanazt az OTPdirekt azonosítót. Annyi furcsaság azért várható, hogy mindkettőtök telefonjára meg fog érkezni a vásárlás jóváhagyását kérő push notif akkor is, ha az egyiken idő közben már jóvá lett hagyva a fizetés.
-
dptrsk
addikt
válasz
Flowtation #8744 üzenetére
Az egy opció, hogy Smart Bankban a nejed adataival (is) belépsz.
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #8719 üzenetére
Sziasztok!
Holnap megy a nejem a bankba, mivel a bankkártya az ő nevén van, de se netbankja, se internetes biztonsági kódja nincs. Ha ezek meglesznek akkor neki mehet az app gondolom. Viszont zömmel én szoktam intézni a netes fizetéseket, megoldható valahogy, hogy én is tudjam használni? Mert nekem van netbankom, meg működik nálam mindkét app is, de én nem látom a kártyát, gondolom azért mert "nem az enyém". Másik kártyát nem szeretnénk, mert én tudom használni a telómat nfc-vel, illetve simple fiókom is van.
Köszönöm a válaszokat! -
qqzs
őstag
Az uj app szepen kuldott ket ertesitest koltesrol. Le is mondtam az smskuldest...azota megall az ertesites is az appban. Remelem nem fugg ossze...
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Volt egy Autodocos rendelésem, bankkártyával szerettem volna kifizetni de valamiért a bank 2x is elutasította a fizetést. Harmadjára már banki átutalást választottam.
E-mailben megkaptam a fizetési instrukciókat.
Unicredit bank HU 62 majd a 24 számjegyű szlaszám.
Ugye jól gondolom hogy mivel belföldi bankról van szó, sima belföldi utalást kellett választani, csak a HU 62 utáni 24 számjegyet kellett beírnom és kész?Az IBAN szlaszám akkor lenne fontos hogyha mondjuk a bankom Németországi lenne, és onnan szeretném kifizetni?
Amúgy OTP Direkt-nél melyik menübe van lehetőség nemzetközi szlaszámot megadni és arra utalni? -
Win-T
őstag
Én az Epic Store-ban szerettem volna megvenni egy játékot, de én sem tudtam ott kifizetni sem a virtuális sem a valós bankkártyámmal, pedig telekód, regisztráció, limit nálam is oké és eddig sosem volt semmi problémám velük.
De érdekes, hogy a virtuális kártyám hozzá van adva a Paypal accountomhoz, azon keresztül probléma nélkül sikeres lett a tranzakció. Pedig a PP-n nulla forintom van, szóval a kártyártól kellett levegye az összeget. -
Littoral
aktív tag
Emberek, a takarékszámla hol jelenik meg a netbankos menüben? Ma nyitottam egyet, de nem találom egyelőre. Ki akartam alakítani a mozdulatsort ahhoz, hogy hol kell ránézni, de csak az első utalásról szóló bejegyzést találom a számlatörténetben.
-
GabN73
addikt
Pótkártyának még tudnak rendelni Maestrot, ha azt mondanád hogy "elkopott" a kártya és nem egy-két hónapon belül járna le.
Az új kártyáknak pedig van kibocsájtási díjuk, azért verheted az asztalt.Mivel a cserekártya "automatikusan" legyártásra kerül, és időközben már nem lenne forgalomban az adott kibocsájtó kártyája/az adott típus, így vagy MCO-t vagy VO-t kapnak helyette. Valaki MC kártyára kapott Visa-t.
-
kp78
addikt
Belépek vmikor egy fiókba, mert ez a Maestro kártya nem az igazi.
A Revo-t is azért kezdtem el használni, mert a Lidl-ben az új terminálok érintve sosem fogadták el, csak chip-pel. És elegem lett abból, hogy állandóan pin-t kell ütni.
De ezt betudtam a Lidl-be telepített új terminálok hülyeségének. Pedig a régi terminálokkal mindenhol, mindig ment."Max reklamálsz egyet, hátha jóváírják a díjakat."
Milyen díjakat?Hogy idő előtt cserél(tet)em a kártyát, és annak az időarányos díját?
Visa? Nem is kérhetek Mastercard-ot?
Applepay használata nem fenyeget, nincs almás eszközöm.
-
GabN73
addikt
-
-
kp78
addikt
Minden elvégezve, amit leírtál, de az OTP-s Maestro kártyámmal továbbra sem megy a Revolut feltöltés.
Webkártyánál (Mastercard) ugyanezeket végeztem el, és azzal megy gond nélkül.
Kártya Revolutban törölve lett még 01.01-én, és azóta mivel minden topup próbálkozás "lesre fut", nem is adta még hozzá.
A Maestro nem tetszik neki? -
tomp
félisten
Szerettünk volna online volán jegyet venni de a tranzakció el lett utasítva. Sehogy sem tudtunk az otp-ss kártyával fizetni csak a Transferwise kártyával.
OTP-nél minden limit rendben van, telekód is módosítva lett. Ennek ellenére semmi SmartBank értesítés nem jött hanem rögtön elutasítás. Mit kell még beállítani ezen? -
H3XHUN
tag
Üdv. Uplayen nem tudok vásárolni az OTP-s bankkártyámmal pedig biztos, hogy, működött. Steamen, Originen és Epic Games-en is pár hónapja. Beléptem van rajta elég pénz 20 euróra.
"Oops, your payment could not be processed" Ezt a hiba üzenetet kapom....
Megváltoztattam a Telekód hülyeségüket is. Telefonszám kezdetektől hozzá van rendelve, de online bankkártyás vásárláshoz sose kellett (legalábbis nem rémlik) Máshogy be se tudtam volna lépni a netbankba az sms-ben érkezett kód nélkül.
Hülye appjukat sose használtam, nem is akarom.Ubisoft support semmit nem ért. Most akkor az OTP-nél van baj vagy miért nem működik?
Ha valakinek van valami ötlete mit nem nézhettem el netbanknál vagy mi más oka lehet. -
GabN73
addikt
válasz
K1nG HuNp #8704 üzenetére
Mondhatni az internetes biztonsági kód.
Amit érdemes mindenkinek ellenőrizni:
-internetes biztonsági kód be lett e állítva a kártyához
-Telekód tutira le lett módosítva
-Virtuális vásárlási limit van e állítva a kártyához
-Ha az oldalon/alkalmazásban el van mentve a kártya adat, és a fentieket megcsináltad tutira, akkor a kártyát törölni, majd újra hozzáadva/mentve megpróbálni a tranzakciót.Sok kereskedő még tényleg nem állt át erre, és "PIN hiba" miatt sikertelen a tranzakció. Revolut azóta már megcsinálta tapasztalat alapján.
Hiába Amazon/Google/Facebook Amcsi, ha EU-s cégeiken és bankon keresztül megy a fizetés akkor az EU-s vásárlás lesz....KubanitoS
Az attól függ hogy mikor kötötted a szerződést, és abban mit írtál alá. Hiába nem létezik már a csomag (tempó, net, jump pl) ha azt írtad alá, akkor abba raknak. -
pube111
senior tag
válasz
MrPeekaboo #8723 üzenetére
Pont az a baj vele, hogy nem tudom fejből a közleményt. Az lenne a lébyege az űrlapnak, higy ne kelljen újra beírkálni a dolgokat.
Megint visszalépett egyet a rendszer.
Az új webes felület sem kezeli a közleményt. -
TheProb
veterán
válasz
Flowtation #8719 üzenetére
Wow, szépen megcsavartátok a dolgot.
-
Flowtation
őstag
-
pube111
senior tag
Arra érdemes figyelni, hogy az új app űrlapos utalásnál nem tölti ki a közlemény sort. Hiába van mentve közleménnyel az űrlap. Lehet, hogy újra kell menteni.
-
KubanitoS
veterán
Üdv ismét,
Smart bankszámlacsomag lehet 35 éven felüli személyeknek is?
Ha valaki betölti a 25. életévét, akkor a Junior csomagból automatikusan melyik csomagba rakják át szerintetek?
-
TheProb
veterán
válasz
Flowtation #8711 üzenetére
Az app-os MFA jelenleg a régi smart bank app-ban érhető el.
-
kp78
addikt
Mitől függ, hogy a takarékszámlán lévő pénzre mennyi kamatot fizetnek?
Van amikor 48-52 Ft, és van/volt, h kicsit több, mint 1.000.- Ft-ot.
Az ott tárolt pénzösszeg természetesen nem változott.
Nyilván nem a kamatért tárolja ott az ember, csak most feltűnt, hogy mennyire más összegek vannak kamat jogcímén. -
-
Peter.70
addikt
Én is pont erre gondoltam. Csak míg az sms csomag választható volt, ez kvázi " kötelező " lesz. Magyarul emelkednek a díjak mindenképpen.
Mivel a 2 faktoros biztositás miatt vagy alkalmazás kell, vagy sms ( sms nem lesz, helyette push szvsz ), tehát mindenképpen fizetni fog az ügyfél -
olloczky
senior tag
válasz
borges7 #8705 üzenetére
Azt nem értem, hogy ez miért kerül pénzbe? Egyrészt ami feltűnt különbségben, hogy az új appban vannak ezek a kimutatások, hogy mit mire költöttél meg ilyenek, illetve a webes felületen meg lehet nézni a szerződéseidet. Szerintem ennek tök alapnak kéne lenni egy ilyen appban 2020/21ben...
-
GabN73
addikt
válasz
GabeE3e #8701 üzenetére
3DSecure be van állítva nálad?
Ha minden beállítás jó nálad, van 3DS, Telekód meg van változtatva, és a virtuális vásárlási limited is rendben van, akkor Amazon oldaláról van a hiba. Jellemzően luxemburgi vagy ír cégen/bankon keresztül megy náluk a fizetés, ezért EU-n belülinek számít...
-
cris78
őstag
Köszönöm mindenkinek a választ!
-
GabeE3e
tag
Eddig semmi gond nem volt Amazon fizetéseknél Bankkártyával, viszont most idén az első rendelésem visszadobta és nem fogadja el, próbáltam másik kártyával, azzal sem, számlát is csatoltam, úgy sem megy.
Tudom, hogy van ez a telekód, de nem kapok semmi értesítést sehova, a bankfiókba is voltam, semmit nem tudtak mondani, írtam Amazonnak, ők a bankhoz irányítottak, bankkártya helpdesket felhívtam, látja a problémát, más is telefonált ezzel kapcsolatban, de annyit tudtak egyelőre mondani, hogy próbáljam meg törölni a böngészési előzményeimet, hát ez körülbelül az indítsa újra a routert kategóriás infó volt, természetesen nem oldotta meg, másik böngészőbe is próbáltam, másik kártyával is semmi sem segített eddig,
Van akinek van hasonló problémája Amazonnál?
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest