- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dptrsk
addikt
Ezt a bevezetést egyszer már halasztották.
Nem ismerem a pontos folyamatot, DE:
Lehet pont a Teletál töketlen és nem épített be valami válasz funkciót a rendszerébe, ezért mikor átirányítanak a bankodhoz hogy jóváhagyd, s a teletál oldala kap egy infot, hogy a sikerességi válasz nem a cib.hutól, hanem az otp.hutól jön, akkor nem számít erre és bontja a kapcsolatot a cib.huval, ami emiatt meghiusult tranzakciot eredményez.Ha az ügyfelek lépnek és otthagyják xy szolgáltatót mert nem tart lépést a trendekkel, akkor hamar lesz megoldás...
2021.01.01. óta 20-30 közötti sikeres online tranzakción vagyok túl, hiba nélkül.
-
dptrsk
addikt
-
zzola
titán
Én nem küldenék térti levelet! Egy e-mailt, nem jött meg a csomag (csomagkövetés nincsen?), elállsz a vásárlástól. Ha nem jön válasz, akár online is kezdeményezheted OTP oldalán.
Nekem korábban volt egy ilyen ügyem, anno amikor megjelent az XBOX ONE X, az edigital elírta az árát webshopban. Vettem egyet, a terméket nem kaptam meg, de a vételárat sem utalták vissza a kártyámra, folyamatosan az OTP-re mutogattak.
Elegem lett, indítottam egy chargeback-et - amiről egyébként korábban sosem hallottam - és pár nap múlva az OTP jóváírta az összeget.... -
headhunter
addikt
"Az áprilisban elvégzett, 100 000 Ft-os limiten belül végrehajtott elektronikus átutalások díját utólagosan írjuk jóvá, a május és június hónapban végzett átutalások díját pedig nem számítjuk fel."
Következő hónapot jelent?
Nálam áprilisban levonták, de eddig nem írták jóvá.
-
Zin
őstag
Igenyeljek masik kartyat akkor holnap?
elvileg 10 nap mire lesz masik kartyam addig csak kezpenz-el tudok mindenhol fizetni ezt mondták telefonban.Meg hogy van vmi kérelem h utalják vissza a pénzt.De az uj kartya szamom nem fogja tudni ez a cég.Ebay-el sose volt bajom ez más előfizetés volt h rohadjon meg. -
blg
senior tag
csak szólok, hogy a Smart csomag tartalmaz két darab takarékszámlát is. Ha megvan a jövedelemfeltétel, akkor nulla a havidíj, csak az extrákért kell fizetni (kártya, webkártya, sms csomag). Viszont a 0-24-es átutalásban nem vagyok biztos (de lehet, hogy ez március 2-től megváltozik)
-
dptrsk
addikt
Ez a számla 339 forint/n.év díjjal rendelkezik, inkább a takarékszámlát javaslom
De a MÁKnél nyitható számlát is megnézném, s az állampapír vételét is megfontolnám(bankkártyás vásárlás)
-
-
-
dptrsk
addikt
Sajnos az a baj, hogy nálad lehet, hogy nem történt fólia csere, de az azonosítást vagy engedi egy készüléknek vagy nem.
Nem tudják user accountokra szűkíteni a jogosultság adást, mert nem úgy építették fel az appot.Gondolom nem örülnél, ha elvesztenéd a készülékedet, valaki kicserélné a fóliát rajta és utána elutalja az összes pénzedet a számláról, mindezt mondjuk 3-4 perc alatt...
-
-
bear_
aktív tag
Hú micsoda flame war-t generáltam
Igen a google és az apple alkalmazásboltja sincs tele vírusos alkalmazásokkal ahogy tudjuk
Illetve a két rendszer sem olyan biztonságtechnikaliag mint a szita.
Kb. hetente jön egy hír arról, hogy találtak valami biztonsági rést, amit már más x ideje használhat. Arra reagálnak a nagyok y időn belül, az android esetében ugye még a gyártókon is átt kell futnia a patchnek. Meg rajtam is, mert általában lusta vagyok frissítgetni.
Nyílván nem az OTP-s alaklmazás lesz egyik hackercsapatnak sem a fő célpontja, de én akkor sem bízok senkiben magamon kívül. És így, hogy a kétlépcsős azonosításhoz két eszköz szükséges ezzel be is zárul a lehetősége az én oldalamról a hackerkedésnek.A másik pedig az, hogy én szeretek élni a root adta lehetőségekkel. Az meg ugye egy újabb biztonsági kockázatot jelent.
Na de ez már nagyon off. -
tylerddd
veterán
Én vidéki vagyok. Ahová tudok menni kisváros, ott kettő van, az egyik a fiók előterében, ott azt írja van befizetési lehetőség (nyitvatartástól függetlenül). A másik egy Spar-nál, ott nem írta. Nem nagyon ATM-ezek, így arra sem emlékszem, milyen automata van ott a fióknál, ahová szintén nem járok, amit lehet netbankban intézek. Csak most szükség lenne erre. Köszi!
-
dptrsk
addikt
Használok Revolutot is, sejtettem mire érted, az ósdi OTP-t tudom milyen(szüleim ott bankolnak), OTPnek 6 éve könyörögtem az azonnal látható zárolások miatt, máig nem sikerült megvalósítani...
Ezekkel van tapasztalatom:
Gránit, Raiffeisen, BudapestBank(hitelkártyát használtam csak), K&H(betéti nem, de hitelkártya esetén igen) mind mutatják kb. azonnal a kártyás tranzakciókat(a foglalást is) TÉTELESEN, nem kell megvárni a lekönyvelést. -
-
dptrsk
addikt
OTP és az innováció...?
A felsorolásod nagy részét több magyar bank (appja) már rég tudja...
a kereskedői logot nem láttam még sehol magyar banknál.
automata számlák közti ugrálás nincs, de van olyan bank, ahol a nálad levő kártyát te tudod másik (deviza)számlához rendelni.Gránit, Raiffeisen, K&H, BudapestBank
-
axioma
veterán
Egyreszt jo tudni, hogy az hogy hitelkartyat kersz, tok fuggetlen a bankszamlad bankjatol, kereshetsz olyat ahol nem huznak be ilyen koltsegekbe ha visszaadod.
Masreszt olyan ember nincs a kozeledben, akinek van hitelkartyaja es megbizik benned? Egy meglevo hitelkerethez me'g egy tarskartyat rendelni csak adminisztracio, visszaadni is. Csinaltam, a masik oldalon (pont autoberles miatt en csinaltattam jo ismerosnek tarskartyat).
Harmadreszt amugy nem mindenhol kell hitelkartya, de lutri hogy hol talalsz megerkezeskor olyat ami elfogadja a betetit, egyszeruen azert mert igy nem az elfogadonak kell felmernie a megbizhatosagodat, hanem egy komoly szereplo (bank) mar megtette. Raadasul itthon ugyan felesleges es kevesen hasznaljak, de egy csomo orszagban alap dolog hogy csak annak nincs, aki valamiert ki van zarva (20 eves koraban megkapja elso hitelkartyajat, es elete vegeig minuszban marad, ez tipikus USA penzugyi eletut).
[Igen, ezert fura nekem is a bunq mukodese, me'g nem probaltam de osszessegeben amilyen jo most hogy van annak aki hasznalja, annyi problemat okozhat a kesobbiekben. Peldaul hogy a hitelkartyasokban _sem_ fognak bizni...] -
scream
veterán
Mi épp most értünk haza USA-ból, autóbérléshez váltottunk ki 1 fő és 1 társkártyát (csak a bérlés miatt), és amint feloldják a zárolást amit ráraktak, viszem is leadni OTP fiókba (ha jól emlékszem 8500 Ft körüli a kártya leadási díja, szóval szerintem ezzel kell számolnod).
Viszont autóbérlésnél lehet erre terhelik majd az autópálya díjakat, ha előre fizetsz így lehet lesz valami forgalmad rajta, nem csak a zárolás.
-----
És ha már ez feljött, a zárolást mikor oldja fel az OTP? Mármint mennyi időn belül? Az autókölcsönzőben azt mondták, hogy ez a banktól függ - a kölcsönzővel rendezve lett minden már.
-
Oliverda
titán
Platinum kártyával igen.
-
Oliverda
titán
Nekem már van vagy 700 pontom itt, de semmi értelmes nincs a kínálatban, beleértve a prémiumot is.
Az pedig az ügyfél részére semmilyen jelentőséggel nem bír, hogy a kártyatársaság milyen devizában számol el, elsősorban a bankon múlik, mekkora sápot akaszt a váltásnál. Amúgy tudtommal a Visa is euróban könyvel az EU-n(?) belül.
Például Ersténél lényegesen drágább a Mastercard kártyáknál a konverzió, de ez is banktól függ.
-
vnorbi
aktív tag
Érdekes, hogy a lejáró kártya miatt visszahívnak. Annak amúgy is lejár az érvényessége, ha nem csinálnak vele semmit, akkor sem tudnád tovább használni. Meg amikor rendes kártyacsere van, akkor is van kb egy hónap, amikor még működik a régi meg már az új is.
De ha már be kell vinned, akkor érdemes minél előbb intézni, amint megjön az új, mert várhatóan adnak vissza pénzt azokra a napokra, amelyekre még érvényes lenne.
-
-
Watcher45
tag
Én is rákérdeztem mint azt korábban már leírtam, Azt mondták, hogy akinek szükséges az adategyeztetés azt értesítik, de ha már ott vagyok akkor elvégzik. Nyilatkozatot kellett aláírni arról, hogy nem vagyok kiemelt közszereplő, nem vezetek USA bankszámlát, mivel új személyim van azt is másolták, valamint 10 aláírásmintát vettek fel, mivel a nyilvántartott legutóbbiak baromi régiek voltak. Vagy három éve nem voltam fiókban csak neten bankoltam. Aki régen járt utoljára náluk ezek alapján azért jobb ha számít az adategyeztetésre.
-
-
fgabor87
tag
Autót veszek, és a tulaj kp-ban kéri a pénzt. A miérteket nem tudom, a lényeg, hogy ki kell vennem egy nagyobb összeget. Átviszem kártyás vásárlással magyar Államkincstárhoz, és felveszem ott. Így csak a tranzakciós illetéket kell megfizetnem, ami max 6000 ft, plusz amit bukok az árfolyamon az eladásnál (kb 0,03%, ha jól emlékszem). Ennél jobb ötletem nincs. :/ Így is-úgyis szívás.
-
vnorbi
aktív tag
Így hirtelen semmi nem jut eszembe, amibe belepiszkáltak, és a későbbi "kivezetés"-nek lett volna hatása. Itt van például a kötelező biztosításokról kivezetett baleseti adó, mégis nőtt a fordulóval a díj (és nem csak a jelenlegi biztosítómnál, hanem minden másik biztosítónál nőtt volna, ha váltok). A tartós tej áfáját is levitték idén, de a vidéki kis boltban ez valahogy mégis áremelésben csapódott le...
A tranzakciós illetéket is nehezen fogják elengedni a bankok, hiszen már hozzá vannak szoktatva az emberek, nekik olyan mindegy, hogy a bankban marad, vagy onnan továbbutalják az állam felé, így a banknak ez most talált pénz. Ha meg a kormány az emberek mellé akar állni, akkor a 150 ezres ingyenes pénzfelvétel mintájára kötelezővé teszi valamennyi ingyenes utalás biztosítását is. Kíváncsian várom, hogy lesz-e elég zúgolódás ehhez, vagy beletörődünk.
-
dptrsk
addikt
A jogszabály a bankokat kötelezi a tranzakciós adó megfizetésére, a bankok áthárították/alkalmazták a díjaikban.
Amelyik bankok (pl. K&H, Raiffeisen) a díjszabásban "áthárították", azok most megfelelően módosították a hirdetményüket.
Amelyik bankok (pl. OTP, Gránit) beépítették az utalási díjakba, azok most vagy nem reagáltak a csökkentésre vagy egyedileg csökkentettek.Mivel a maximum díjat nem csökkentette az OTP, így nem 2 millióig, hanem 3 millióig fizetnek a Smart csomagosok.
Ha megnéztek pl, egy K&H hirdetményt, még így is lehet, hogy olcsóbb az OTP SMART, ha pl. sok kicsit utaltok. -
maj-viktor
őstag
Sokan a fekete jövedelem - nehogy már tudják mennyi pénzem van... meg tartoznak ezért levonják a fizetésük 10-20-30%-át, stb. nem egy ismerősömel beszéltem már erről, mind-mind ezekkel érvelnek, hogy így a köcsög bankok lehúznak (ha jól használod még te kapsz pénzt és nem lehúznak)... hogy a NAV belelát, hogy az állam lehúz, stb.
Valamelyik nap is beszéltem egy ismerősömmel pont erről és neki 30+ évesen SOHA nem volt bankszámlája - bankkártyája!
Mondom bazze, azt hogy én napi szinten használom... mobil appon parkolok, veszek koncert - mozijegyet, autópálya matricát... paypassal fizetek minden 5E alatti vásárlást... gyorsabb! nincs ja apró, lehúzás, visszaadási probléma, lassúság, stb.
(tény én se tartom minden pénzem a bankba, de azért...)Mondjuk én nem értem ezt a "levonást" se, ugyebár inkasszóznak meg minden... valahogy én mindig korrekt próbálok lenni, így soha nem volt "behajtós" történetem... ellenben nem egy ismerősömnek van... hogy folyton akár egy bkv büntetés vagy banki hitel / cofidiis-provident, minden szar miatt ugyebár "tartozik"... és persze hogy "behajtják", amilyen formában tudják, ha inkasszó, akkor úgy! (ezért sincs sok ismerősömnek se számlája avgy munkahelyén is ugyebár ezért kp-ba kéri a fizuját, stb.)
Amúgy a kp-hoz téma:
https://kiszamolo.hu/keszpenz-te-draga/ -
viktorhu
veterán
Nem véletlen, hogy a skandináv kultúrákban el is tűnik a készpénz már.
Amióta lehet, kártyát használok (eleve rugalmatlan dolog, hogy előre el kell dönteni, hogy épp mennyi pénzt vigyek magammal, sokat meg nem is szeretek hurcolni). Amióta meg mobillal tudok fizetni, és nem kell a táskámból a pénztárcát előbányászni, alig használok én is készpénzt.
-
axioma
veterán
A thm-et is ki tudod "szamolni". Kell hozza a cashflow (penzmozgas mindket iranyban: elejen megkapod, havonta fizeted), es egy excel. Itt kikeresed az IRR vagy BMR (angolon internal rate of return, magyaron belso megterulesi rata) fuggvenyeket, alkalmazod az adatsorodra (figyelj hogy elojelhelyes legyen!), akkor megkapod a HAVI thm-et, de ezt mar atmatekolhatod ((1+havi) a 12. hatvanyon, -1) evesre.
Amugy programmal meg azzal a hasonlattal lehet jol keresni, hogy a thm az a %-os mertek, amekkora allando inflacional a hitel "igazsagos" lenne. Vagyis mas szavakkal, keresni kell (kozelitessel pl.) azt a %-ot, amellyel jelenertekesitve mindent egy idopontra az osszeg (elojelhelyes volt ugye!) nulla lesz.
Most kaptal par kulcsszot is amire rakereshetsz.
Megjegyzem a THM csak par koltseg tekinteteben ter el az EBKM-tol, az is belso megterulesi rata. -
axioma
veterán
Egyreszt a szokasos mantram: NEM adunk ossze kulonbozo idopontban esedekes osszegeket jelenertekesites nelkul... az a szam amit leirsz, az penzugyileg nem letezik.
Masreszt tegyuk fel, hogy beteszel a bankba 10M Ft-ot, es a bank iger ra 6% kamatot, azaz havi 50e-et. Te kiveszel belole havi 60e-et. Nagysagrendileg mennyi penz kell szerinted az 1. ev vegen a bankbetetedben legyen? Mennyit vettel ki, es ebben az esetben hogy neznenek ki a "bank thm ertekei"?
Azt kell megerteni, hogy a kamat a penz hasznalatanak az ara. Minden egyes napra minden egyes forintra, ami nem a tied de nalad van, fizetni kell. Nem lehet ugy nezni egy evet, hogy mennyi a visszafizetett toke es a befizetes ara'nya, mert a visszafizetett token feluli penz pont a nem visszafizetett osszegtol fugg, annak a kamatosszege!
Remelem kicsit vilagosabb.
-
dptrsk
addikt
miért 95000?
valahogy így kell számolni:
hónap, tartozás, részlet, fennmaradó
1, 380.000, 12.315, 380.000*1,2365/12-12.315(375.174)
2, 375.174, 12.315, 375.174*1,2365/12-12.315(370.253)
és így továbbb...23,65% a hitel kamata, a THM 26,36%, a különbség az egyéb plusz díjakból adódik.
A THM kiszámításánál a következő tételekkel számolnak: kamat, kezelési költség, értékbecslés és helyszíni szemle díja, ingatlan-nyilvántartási eljárás díja, a hitelközvetítőnek fizetendő díj, bankszámlavezetés díja.
-
dptrsk
addikt
A teljes hiteldíjmutató vagy THM egy olyan egységes, minden hitelező által kötelezően használt mutató, amelyből kiderül, hogy az adott hitel felvétele után az adósnak egy év alatt a tőkén túl mekkora összeget kell visszafizetnie.
A példa hitel 48 hónap azaz 4 éves futamidővel rendelkezik.
-
-
dptrsk
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest