- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
TrollBalint
üzenetére
Tudni kéne melyik kedvezményelemet kérte és azt kikeresni.
A maximum 300k 2 részletben(ez ugye csak 2*150k esetén lesz igaz)
vagy
A jogszabályi 150k korlátlan részletben?Egyiknek sem felelt meg a 3*100k, olyan elem nincs, amivel 300k korlátlan részletben felvehető.
[link] -
-
válasz
laskr99
üzenetére
Ilyen megkötés nincs, nem is lehet, hogy csak 1 banknál lehet számlád.
Az lehet, hogy a jogszabályi ingyenes kp felvet nyilatkozatot átviszed s akkor a korábbi banknál díja lesz.
Esetleg a nyilatkozat meglétéért ad kedvezményt, s ha elviszed az megszűnik.
De látni kéne pontosan a levelet, amit írtak, hogy minek lesz díja…
-
A kérdésed elég pontatlan, kb mintha azt kérdeznéd mennyibe kerül 1 tojás?(de mekkora, bio/nem bio, melyik nap(lehet akciós), stb)
EUR/HUF/Egyéb deviza
SEPA/SWIFT
Mikor lett indítva, melyik nappal könyvelődik az utalás indítása
stb.OTP tudja megmondani, mennyi átfutási idővel dolgoznak pl. Beérkezéstől.
Az utaló tud igazolást kérni a bankjától az utalásról.Spanyol pénzügyi szabályokat nem ismerem, hogy meddig visszafordítható a tranzakció.
-
-
Az üzletszabályzat szerint 1 kártya kell a számlához, ez elvileg lehet egy sima vésett MCO is (kb fele vagy 2/3 éves díja van a Prémiumhoz képest).
Hivatalosan ha a Te neved van rajta, Te használhatod, de paypass/kp felvét esetén nincs sok esélye az elfogadó felnek ezt csekkolni.
-
-
válasz
IntelKiller7
üzenetére
A biztosítás díja a 13-14.én fennálló tartozásod x%-a.
ha már 12.-étől 0 forint a fennálló tartozás, akkornincs biztosítási díj
ha csak 15.-én töltöd fel, akkor a zárás napján (13-14) tartozás az alapja a biztosításnak, amit beterhelnek. -
válasz
IntelKiller7
üzenetére
A záráskor fennálló tartozásod x%-a a biztosítás.
Ha a záráskor 0 forint tartozásod van(mert zárás előtt rendezted), akkor nincs biztosítási díj. -
válasz
hdanesz
üzenetére
Hitelkeret esetén 9 hónapos számlamúltat is figyelt a rendszer, lehet személyi kölcsönnél is visszanéz 9 hónapot.
De lehet olyan mögöttes logika is, hogy a kiugróan magesat nem nézi, hanem a többiből vesz valami köztes értéket, mert lehet bónusszal növelt(ami ha van általában a legtöbb helyen évente 1x van)
-
válasz
draco31
üzenetére
Szerintem ez inkább a hiteltörlesztések nagyságától függ.
Áruhitelnél(viszonylag rövid futamidő) nem akkora kockázat a nyugdíjasság.Ha az összes törletsztő, amit most fizet(ha van hitelkártya/folyószámlahitelkeret, azoknak az 5%-a+ a többi hitel tényleges törlesztője) nem haladja meg a jövedelmei 40-50%át, akkor szerintem menni fog a második áruhhitel is.
-
válasz
Grande Ale
üzenetére
Így látatlanban sokminden lehet.
Amire én gondolok, hogy a partner belföldre(Svájc) indítana utalást, de HU az IBAN eleje.
esetleg megnezheted itt hogy jó-e az IBANod -
válasz
Farkassacred
üzenetére
időrendben:
1889 forintot zároltak a számládon.
leállítottad a parkolást, megjött a nyugta, hogy a zárolt összegből 600 forintot fognak levonniMost arra vársz, hogy a zárolás könyvelése megtörténjen és az 1889 forintos zárolt összegből a tényleges 600 forintot beterheljék.
Ha a kártyaelfogadó már jelezte az összeg iránti igényét a bankközi rendszerekben, akkor 1-2 munkanap a könyvelés.
(Mivel még csak zárolás, ezért a könyvelt egyenlegben ott van ez az összeg, de az elérhető egyenleget jelenleg csökkenti.) -
válasz
alex devil
üzenetére
Holnap reggel fog teljesülni.
A webkártyaszámla nem fizetési számla, ezért nincs azonnali utalás rá. -
válasz
Barthezz2
üzenetére
Ha kétszer is ELUTASÍTVA cetli jött, akkor szerintem mindkettőt vissza fogod kapni.
Hogy miért futott hibára, egy ilyen hosszú kommunikációs láncban, nehéz megmondani… lehet ép a terminál hálózati kapcsolata gyengélkedett, s nem érkezett meg időben a válasz… vagy ugyan ez a curve vagy akár az otp rendszereiben…
-
válasz
Barthezz2
üzenetére
Ezen a képen nem látszik, de ezek vélhetően csak előjegyzett/zárolt forgalmak.
A CURVE miatt elég hosszú a jóváhagyási lánc… feltételezem a kérés eljutott az OTPig(be is foglalta), de a válasz már nem ért vissza a terminálhoz (timeouton belül).
Így most kb 14 napig zárolásban marad az összeg, s utána feloldásra kerül. A sikertelen terminál cetliket azért tedd el!Gyorsítani úgy lehet ezen, ha a terminál üzemeltetője tud feloldó üzenetet küldeni ezen tranzakciókra. Ilyen esetben általában a terminál cetlije a mérvadó, mert az alapján lesz az elszámolás.
-
válasz
Grande Ale
üzenetére
Előbb elkészülhetett volna az új teljesen, s akkor kivezethették volna a régit.
Ez a hibrid megoldás nem a legszerencsésebb… -
-
A Takarékszámla önmagában is létező számla.
Akkor díjmentes, ha nincs másik OTP számlád."Díjmentes a számlavezetés, amennyiben az adott hónap zárlati napján a számlatulajdonos rendelkezik másik lakossági forint és/vagy deviza bankszámlával."
Számlazárásnál ezt is le kellett volna záratni, ha nincs róla papír, akkor jogos a bank követelése. -
válasz
Attila2011
üzenetére
Mivel profilok néven szerepel a megfogalmazás, így szerintem jön ez a funkció is...
Nekünk is nagyon hiányzik, elég érdekes, hogy ilyen alap funkciókat nem sikerül bevezetésig megvalósítani... -
Akkor pénzes, ha olyan dolgot kérsz, amit a weben te magad is meg tudnál csinálni.
Tehát pl. bemész és bankfiókban indítasz egy utalást. Ebben az esetben a napi ügyintézési díj kiterhelésre kerül.
Ha pl. lakcím módosítás miatt mész be, akkor nincs ilyen, mert önkiszolgáló módon nem tudod
-
Új OTP app kezel több felhasználót, mint a mostani SmartBank?
-
válasz
bollokcs80
üzenetére
Ez esetben szerintem nem gond a régi modell…
Ha nem kattintgat össze-vissza minden reklámra…(ha kattintgat, akkor pedig az idei modell sem biztonságosabb) -
válasz
bollokcs80
üzenetére
A készüléket használó személytől függ, egy 2022es keszülék, friss biztonsági javításokkal is lehet ugyan olyan veszélyes szamára, mint a mostani.
Ha tudatosan használja most is a telefonját, nem lesz probléma…
-
Vélhetően díjmentes, de a hirdetményekben meg tudod nézni, hogy rád mi érvényes(attól függ mikor igényelted a kártyát).
OTP fiókban idegen kártyára szerintem nem lesz OTP-s díja, viszont a Te bankod hirdetménye szerint fióki készpénzfelvételnek fog számítani, aminek elég borsos díja szokott lenni.
-
válasz
Oldman2
üzenetére
Mi régi smartbankot használunk a családtagoknak.
Segíteni próbálok, illetve várok, hogy minden funkció átkerüljön, majd akkor migráljuk a családtagokat.(vagy bankot váltanak… ez még kérdéses)Én máshol bankolok, csak közvetve érint.
Ugye Te is a bankkártyák közötti utalásról beszélsz végig?!
Nem a számlaszámra utalás a kérdés. -
válasz
zolnagy
üzenetére
mely esetekben fordulhat elő, hogy csupán a bankkártyán szereplő adataimmal is tudok az interneten vásárolni?
-ha nem EGT-n belüli elfogadóhelvnél vásárolsz
-rendszeres, előfizetés jellegű tranzakciók esetén, ahol automatikusan történik a fizetés (ebben az esetben az első alkalom nem képez kivételt az erős ügyfélhitelesítés alól)
-egygombos tranzakció esetén, azaz, ha korábban a kártyaadatok mentésre kerültek
-olyan tranzakciók esetén, amit a banki rendszer, több paraméter alapjén alacsony kockázatúnak minősít -
Ha jól értem, elutalt 2 alkalommal X összeget, az utalások teljesültek, de a Revolut visszaküldte, mert nincs olyan ügyfélszám.
Ebben az esetben jogos a levonás, hisz az OTP kétszer is teljesítette az utalást, megfizette a bankközi díjat, tranzakciós illetéket a tranzakciókra, csak a Revolut nem tudta értelmezni és visszautalta.
Revolutot miért nem ingyenesen kártyával tölti, direkt a fizetős utalást választotta...?
-
válasz
Zolinho1026
üzenetére
Revilutra kb. 2 nap, szerintem OTPhez is kb ennyinek kell lennie.
-
válasz
Dr. 444Hertz
üzenetére
Az XYZ forint és a hiányolt 6.000 forint milyen kapcsolatban vannak (azonos a két összeg)?
A könyvelt egyenlegben lehet, hogy még nincs benne.
DE az előjegyzett kártyaforgalomban és elérhető egyenlegben benne kéne lennie. -
válasz
dangerzone
üzenetére
Nem hiszem, esetleg ha azonosítva(otp direkt telefonos szolgáltatás) próbálod intézni, de ez csak tipp.
-
válasz
TheMarci
üzenetére
Ezen tényt én sem vitatom, az OTPnél jelent meg itthon az ApplePay.
Az viszont jól látszik, hogy egy exkluzivitást megvesznek, viszont pl. egy folyamatos saját rendszerek közötti azonnali utalásba nem fektetnek.
Nekem ez is egy intő jel... hogy biztos ott kell-e tartanom a pénzem!?
Nem ismerem a kampány számait, lehet részvényesként jó döntésnek tartja valaki, én potenciális ügyfélként csak a pénzkidobást vélem ebben felfedezni, amiből mondjuk 1-2 fejlesztés befigyelt volna, ami ügyfél szemszögből értékteremtő.Az egész beszélgetést az OTP innovativitása indította, szerintem akkor lenne innovatív, ha mondjuk mindenki előtt bevezeti és a többiek csak kapkodják a fejüket, (de nem azért, mert az OTP megvette, hogy pár hétig csak nála lehet...) mert pl. már februárban elindul az OTPnél.
Nem ez történt: az OTP ugyan ott volt az elsők között DE megvette, hogy pár hétig csak ő forgalmazhasson.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Vélhetően az Apple jött Magyarországra, hogy indítaná itt is az ApplePay-t.
Minden Apple-ös feature így kezdődik, az Apple mondja mikor jönne, majdnem* hiába kopogtatnak nála a hazai szolgáltatók.
*talán, ha sokat kopogtatnak előbbre kerülünk a világszintű listánErre lecsapott több bank is, nyilván az indulásig üzleti titok volt, hogy a több bankból az OTP kizárólagosságot vett pár hétre, de már többeknek kész volt minden az OTPs indulásig. (pl. Erste, Gránit)
Az OTPs startnál csak MC, Maestro ment, VISA nem... szóval itt sem fektettek bele pluszt, hogy minden ügyfélnek menjen.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
3 másik bankról biztosan tudok, akik készen voltak az OTP-s ApplePay start előtt.... Csak ugye a kizárólagosság.
A célját elérte, mert te is úgy véled ők hozták be, pedig csak egy kizárólagos szerződést kötöttek.Ha az OTPnek ennyire fontos lenne az innováció, akkor a SimplePay-t is kukázta volna rég... a GooglePay megjelenésével...
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen, az OTP volt az, aki megvette a kizárólagosságot pár hétre.. Hátha emiatt páran számlát nyitnak.
Illetve az Apple Pay nem az OTP érdeme...
Az AFR-t is megoldották, mert kellett... -
Az OTP az "öregek" bankja, nem tesznek hangsúlyt a banki termékek innovációjára, mert viszi a pénzt, ezek nélkül is sikerese a bank, mert akik OTP-n nőttek fel, azok a megszokott díjak mellett nem mennek máshova, hiába nincs ez vagy az... Nem ölnek feleslegesen olyanba pénzt, amit 10.000 ügyfélből 1 használna évente 2x.
Más bankok pedig a többiekre (ár/érték arányt is vizsgálók) hajtanak, akik hajlandóak a váltásra, sőt meg is lépik 2-3 évente. Ezen ügyfeleknek nagyon nem mindegy milyen funkciók vannak a számlához.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- ÚJ Apple Airpods Pro 3 - www.stylebolt.hu - 1 Év Apple garancia - 27 százalékos Áfá-s száma !!!!
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 512GB 14" áthajtós-érintős FHD+ Gar.: 1 év
- Lenovo IdeaPad 5 Pro - 14" 2.8K 90Hz - i5-1135G7 - 8GB - 512GB SSD - Win11
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4676, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest