- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
TrollBalint
addikt
Nem emlékszem a nevére a kiegészítő szolgáltatásnak, ez a baj, de azt tudom, hogy arról szólt, hogy a 150k felül vehet fel havonta, ingyen még 150k-t, maximum 3 részletben. A jogszabályi 150k felül.
Viszont, egy készpénzfelvételre, csak egyik kedvezmény érvényesítődik, tehát, ez így hiába 300k, ha az első felvétel 100k, a második is 100k, akkor a +50k-t nem számítja hozzá ehhez a szolgáltatáshoz, az a következő kp felvételnél érvényesül csak.
Ez a plusz 150k természetesen csak saját ATM-ből játszik, de pont az van a faluba, így ez nem gond, és a számlakivonaton is azt láttam, hogy onnan vette fel. -
axioma
veterán
konkretan trigger van ra... legalabbis meglepodnek ha nem igy lenne - amex sok eve igenyelve, 1x neztem be a fordulo elott hogy hagyjak rajta, kb. 8 oran keresztul adott napon belul nem volt rajta kartyadijnyi, be 8is terheltek egybol - na akkor neztem h wtf hogy a semmi kozepeben vontak, nem fordulokor, es jott szembe a sajat maguknak megengedo x es y kozott valamikor
(azota parom peldalozik vele mikor a triggereket tanitja adatb-bol :-) ) -
Benhill
őstag
Remélem végre megoldják már, hogy tudják fizetni bankkártyával, konkrétan 1 éve könyörgök nekik és semmi. Ugyanazokat a hibákat leírtam nekik már 4x, ők 4x vissza írták hogy elhárították a problémát. Telefonon és bankfiókban nem tudnak vele mit kezdeni.
Egyetlen hiba van, ahol fizetéshez a bankkártya adataimra van szükség, ott nem működik a fizetés. Simplepay, barion, icsekk, qvik, google pay, semmilyen webshopba nem tudok vele fizetni.
Egy dolog miatt tartogatom, feltételek nélkül éves kártyadíj 1000 Ft, havi számlavezetés 0 ft.
-
zolnagy
őstag
-
luciferk
senior tag
-
laskr99
addikt
-
vnorbi
aktív tag
SEPA jóváírások naponta többször vannak, én amikor magamnak utaltam külföldről eurót OTP-s devizaszámlára, az mindig megérkezett aznap. Ellenben ha belföldi utalás volt (konkrétan az Államkincstártól, az utalás megadása utáni 2. nap érkezett meg a Kincstár lassúsága miatt). Szóval leginkább azon múlik, hogy a küldő oldal meddig tartja vissza, az OTP hamar jóváírja.
Ha esetleg forint számlára küldték az eurót, annak a kezelésével nincs tapasztalatom.
-
mexel
veterán
-
karlkani
aktív tag
Ez oké, de nekem az 1-es SIM kártya van náluk megadva, amire jött az üzenet (képen is látszik), az meg a 2-es. A számlával kapcsolatban semmiféle adat nincs az üzenetben. A kártyát egy tavaly márciusi eMAG-os vásárláskor kaptam. Idén januárban lett aktiválva, nem is használom...
#17376 DS39
Még jó, hogy link nem volt az üzenetben...
OTPdirekten írtam nekik, kép mellékelve. -
Beni2360
félisten
-
omfgk
veterán
Magánszemélynek.
De lehet tényleg valamilyen business csomag volt mert találtam ilyet most egy gyors keresés alapján Erste számlacsomagoknál (business).
Számla javára érkező sztenderd átutalások jóváírásának
kondíciói
Forint összeg jóváírásaEnnek is vannak különböző díjai valamint
Könyvelési díj
De legalább ilyet is láttam.
Mivel nem tudtam a -487-re mit mondani így inkább kipótoltam. Nyilván ha ismét belefutok egy ilyenbe akkor majd mondom ,hogy bizonyos számlacsomagoknál lehetnek ilyen plusz költségek, ami nyilván nem az én problémám onnantól. -
IntelKiller7
nagyúr
-
IntelKiller7
nagyúr
-
GabN73
addikt
-
hdanesz
őstag
Lehetséges, számomra csak azért érdekes...mert ez a bank által már azonosított kereset. Nem én adom meg. És azt feltételezném, hogy akkor azzal számolhatok amit a netbank kiír.

Mivel sem bónuszt sem egyéb keresetet nem adok meg mellé, így még munkáltatói sem kell...mert a számlám alapján azonosítják a jövedelmet.
Csak így nem értem mi értelme a bank által azonosítottként kiírt jövedelemnek...ha nem azt veszik figyelembe. Ha havi 53 ezerrel nőtt az általuk azonosított jövedelem és egy petákkal sem több a felvehető összeg - ugyanolyan futamidő/paraméterek esetén - akkor az elég fura.
Ha nem is 53 ezret...de ha 20-25 ezret hozzápakol valaki a havi törlesztőhöz, akkor az némileg több felvehető pénzt jelent még rövid futamidő esetén is.
Pl. 3 millió 3 évre havi 115030 ft törlesztővel érkezne, míg 3.5 millió 3 évre 130550 ft havonta. Ez alig több mint 15 ezer ft különbség a törlesztőben, közel sincs az 53 ezerhez...mégis látható különbséget eredményez a felvehető összegben.
Ha a fenti példát 8 évre nézem, akkor meg 10 ezer ft különbség van a két konstrukció közt havonta.
-
perempe
veterán
-
draco31
veterán
-
Zoshi85
aktív tag
-
Farkassacred
őstag
-
atirag
őstag
-
atirag
őstag
-
alex devil
senior tag
-
trebrona
nagyúr
-
joey04
titán
Igen, minden beállítás megegyezik a másik kártyával. És sima "vásárlással" ahol otp appban engedélyezni kell a tranzakciót, ott megy is a revolut feltöltés, de ap-en keresztül nem, pedig az ugye kényelmesebb. Viszont ott sem lehet gond, mert napi szinten így fizetek vele a boltokban és ott meg semmi gond...
-
coco2
őstag
Arra kellenének számlák, hogy gyerkőcök android tablettjére mindegyikre be lehessen állítani egy sajátot. Az android tabletnek egy kártya kell, akkor is, ha csak virtuális, és a kártya mögé egy saját leválasztott számla. És még az lenne jó, ha mindez nem egy kisebb vagyonba kerülne évente. Létezik arra megoldás?
-
DarkByte
addikt
Ha van OTP-nél Forint számlám és Euro devizaszámlám, és Forintból átpakolnék (átváltanék) megtakarítást Euroba, majd idővel vissza, arra ad-e bármi kedvezményt? A sejtésem az a közlemény alapján hogy nem.
(A deviza számlához amúgy lehet igényelni úgy tudom külön kártyát, ha fizetni is szeretne devizában az ember. Igaz külön kártyadíjért és lehet a Revolut amúgy is képes lefedni az ilyen igényt, egyéntől függően.)
-
Archttila
veterán
-
bernel
tag
-
Barthezz2
nagyúr
-
TheProb
veterán
-
leslieke
Jómunkásember
-
trebrona
nagyúr
-
perempe
veterán
-
_NCT
addikt
A kedves ügyintéző látta, hogy van takarékszámla, még mondta is hogy milyen előrelátók voltunk, hogy 0Ft van rajta. Akkor válaszoltam neki, hogy nem szeretnénk bonyodalmat, korrektül szeretnénk zárni, tartozás, minden nélkül (nem volt hitel, sem hitelkártya, az egyetlen bűnünk az volt, hogy takarékoskodtunk, illetve itt nyitottunk számlát). Úgy néz ki a korrektség az OTP-től az ügyfelek felé nem várható el. Nem is értem 2 évig miért nem küldtek havi számlakivonatot, alapból mindenhol zöldítem a számlákat, nem szeretek papírozni feleslegesen. Most meg gondoltak egyet és havonta küldik, mintha az életük múlna rajta…..
-
axioma
veterán
Nem jogos, hogy a "mindent megszuntetek" eseteben a fioki ugyintezo nem mindent szuntet meg. Kapsz 23 oldalnyi papirt 17 helyen alairni, neked lenne 18 pontos listad, hogy pontosan mit is kell alairatniuk hogy biztos _minden_ legyen? Raadasul jo esellyel az a lista csak 14 pontos lenne csak van amit a bank nem egynek kezel...
-
MasterMark
titán
-
psg5
veterán
-
Attila2011
aktív tag
-
Cry0
őstag
-
vnorbi
aktív tag
Valójában egész kevés (2) olyan ügy van, amiért ügyintézési díjat számítanak fel, ha nem online végezzük el. Az egyik a kedvezménycsomag váltás, a másik pedig a lekötés. Aki régebben kötötte a szerződést, annál még ott van a folyószámlahitel aktiválás is harmadiknak. (Az átutalás elvileg pont nem ilyen, mivel ott eleve magasabb a százalékos díj, ha fiókban indítjuk, ahhoz már nem jön plusz ügyintézési díj).
Nem próbáltam ki, hogy vajon a lekötött betét feltörését fiókban intézve tényleg nem számítanak-e fel díjat, de a hirdetmény szerint csak a fentiekre vonatkozik a díj, ha meg másra is felszámolják, akkor lehet panaszt tenni. Olyan viszont volt, hogy telefonon intéztem valamit, az ügyintéző szólt, hogy látja, hogy Smart csomagom van, és lehet, hogy lesz ügyintézési díj, amire mondtam, hogy szerintem nem kell, hogy legyen, mert nem olyan ügy lesz, és nem is volt.
-
bollokcs80
Korrektor
-
Atomgeszi
nagyúr
-
Atomgeszi
nagyúr
-
KillerATi
tag
-
Viper26
nagyúr
-
Viper26
nagyúr
-
Viper26
nagyúr
-
sifarr
senior tag
Működésileg teljesen más, csak OTP kártyák közt megy.
Nem más. A CIB-nél is lehet mobilszám alapján, csak bankon belül, csak olyan CIB-es ügyfeleknek utalni, akik szerepelnek a telefonkönyvedben, ha ezt engedélyezed. Ez a bank saját megoldása. AZ OTP-nél bankkártyaszám alapján lehet. Ez is az OTP saját megoldása.
Ezeknek ugyanaz az alapelvük, mint a másodlagos azonosítók használatánsak.
A különbség annyi, hogy a másodlagos azonosító lehetőségét jogszabály írja elő, ezért minden banknak kötelező, ezért működnie kell bankok között is. Feltétve, hogy a célszámla tulajdonosa regisztráltat magának azonosítót. Bankon belüli megoldásnál ez nem feltétel.Bizonyos fogalmakat nem árt tisztázni.
Ügyfél saját számlái közötti pénzmozgatást átvezetésnek hívjuk. Ez történik a folyószámla és a webszámla között. Mindegy, hogy kártyaszámokat használsz az átvezetéshez vagy számlaszámokat. Viszont pl. megtakarítási számlára nem lehet bankkártyaszámokkal átvezetni.
Egy banknál vezetett különböző ügyfelek számlái között pénzmozgatást bankon belüli utalásnak. Ha az OTP-n belül itt is lehet bankkártyaszámot használni (nem tudom), akkor ez az OTP bankon belüli eljárása. De biztos, hogy így más ügyfél csak olyan számlájára utalhatsz, amihez tartozik bankkártya.
A különböző bankok ügylelei számlájára pedig bankok kívüli utalással történik a pénzmozgatást. Ilyen ügyletre a bankkártya nem használható.Ha bankkártyák közöttivel utalsz, s utána AFR továbbküldesz, negatívba mehet a könyvelt egyenleg.
Ezt szinte kizártnak tartom.
Lehet az OTP-nél webkártyaszámláról AFR-t indítani? Nem hinném. Az AFR nem átvezetés, hanem átutalás (bankok belül vagy kívülre).
Így viszont webkártyáról átvezetsz vagy átutalsz pénzt a másik kártyára (számlára). A célszámla viszont folyószámla. Onnan indítod az AFR-t, de az összeg az elérhető egyenlegnél több nem lehet. Csak azzal mehetsz mínuszba, ha hóvégén az egyenleged nulla, és az OTP az utalás költségét akkor terheli be a bank. -
zolnagy
őstag
Számtalanszor csináltam már ezen az új felületen. Ez legalább működik. Szerintem próbáld ki. Online mindent a webkártyával fizetek, amin mindig csak annyi pénz van, amennyi az adott utaláshoz kell, ezért sokszor utalok számlák (bankkártyák) között. Igazából a Smartbankhoz képest csak az elnevezés változott, ugyanazt csinálja.
-
trebrona
nagyúr
-
sifarr
senior tag
Oké, de a bankkártyák közötti utalasnál a cél bankkártya számát kell megadni, s azonnal fedezetet biztosít a cél kártyán.
Ez csak annyi, mint amikor másodlagos azonosítót (e-mailcím, mobilszám, adóazonosító) használva utalsz valakinek. Ilyenkor is magán a számlán landol a pénz.
Az OTP-n belül (nem ismerem a rendszerét) ezek szerint ez működik.
Az kérdés, hogy másik bank által kibocsátott bankkártáyra lehet-e így utalni. Erősen kétlem. De ezt te ki tudod próbálni. Utalj az OTP-s bankkártyáról a te másik bankhoz tartozó kártyádra pénzt. Szerintem nem fog menni. -
KubanitoS
veterán
-
Mercutio_
félisten
-
sifarr
senior tag
-
ETOM
addikt
-
Oldman2
nagyúr
-
zolnagy
őstag
-
zolnagy
őstag
Tehát az első 3 kilőve. Gondolom te is ezért emelted ki a 4.-et.
Ennek viszont ellentmond, hogy korábban a webkártyámmal is fizettem az emagon és abban az esetben engedélyeznem kellett az alkalmazásban.
Megnéztem a kártya beállításokat az alkalmazásban, de nem találtam semmit.
Na mindegy, hétfőn felhívom az OTP-t. Bemenni semmi kedvem már, mert múlkor is csigalassú volt az ügyintézés, pedig alig voltunk a fiókban. -
soultrapp
senior tag
-
qdak
addikt
-
rothfb
veterán
-
soultrapp
senior tag
-
qdak
addikt
-
Oldman2
nagyúr
-
Dr. 444Hertz
Arcképgyáros
Köszönöm!
Nem, az XYZ forint nem azonos a 6000 Ft-tal.
A levont 6000 forint gondolom valamiféle tranzakciós vagy egyéb szolgáltatási díj.
Az engem jobban zavar, hogy a mai kártyaforgalomról nincs adat.Közben kaptam választ az ügyfélszolgálattól:
"Áruvisszavét tranzakciókkal kapcsolatosan, több munkanap is lehet a tényleges könyvelése az egyenlegébe a megérkezett értesítéstől számítva."
Ha jól értelmezem, akkor egyelőre még nincs ok aggodalomra...? -
GabN73
addikt
-
SzGee
aktív tag
természetesen apukának kell próbálkozni, nem neked, Te nem használhatod sem a kódjait sem a netbankját sem a kártyáját legálisan, telefonon meg se próbálj helyette intézkedni, mert azonnal zárolják a hozzáféréseket, ha megtudják, hogy nem a számlatulaj használja az azonosítóit, jelszavait
-
tomp
félisten
-
TheMarci
addikt
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
-
Palesztin994
aktív tag
-
Palesztin994
aktív tag
-
KubanitoS
veterán
-
RedCactus
őstag
-
betyarr
veterán
ezt amúgy annyira nem értem meg.ha a saját megtakarítási zsebből szeretnék átrakni pénzt a normál folyószámlámra,akkor azt persze nem tehetem meg 24/7,de más folyószámlára meg bármikor megérkezik azonnal.most pl,megint beleestünk abba a problémába,hogy kellene a zsé,de csak hétfőn lehet áttenni
-
andrás47
senior tag
-
vnorbi
aktív tag
Tegnap pont túrtam az Alapszabályt, és a befizetési lehetőségek közt a felsorolásban nincs ott a fióki készpénzbefizetés. Ettől még működhet, főleg ha már valaki próbálta, és meg tudja erősíteni, de jogos a fenntartásod.
(Azt kerestem eredetileg, hogy a havi befizetésre van-e megadva határnap, de ilyet végül nem találtam).
-
törölt tag
-
mzso
veterán
Hmmm nem valami jó.
https://www.otpbank.hu/portal/hu/Bankszamlak/Ujatszeretnek
Olyan 750-re jönne ki, de még havi 327-et levonnának. (Amúgy jelenleg Smart van.) Gondolom kártyadíj kedvezmény lenne egy évre ha váltanék.Most nincs olyan opció, hogy össze lehet legózni a szolgáltatásokat? Vagy két éve volt.
-
icecave
nagyúr
-
Barthezz2
nagyúr
-
trebrona
nagyúr
-
bviktor93
tag
őőő... ezt nem teljesen értem, de szerintem igen.
Ha belépek a "számlák áttekintése" fogad és itt a "bázis számla" ami már régóta megvan, és itt megjelent a "Bázis WEBkártya számla", utalni is tudtam rá.
Viszont elvileg a "Betéti kártyák, hitelkártyák" -> "Webkártya adatok" alatt kéne látom mindenféle adatát, mivel ugye fizikailag nem létezik. Itt a legördülő menüből ki is tudom választani a számlaszámát, rányomok hogy elküld, és egy SMS-es megerőítés után azt mondja, hogy "Webkártya adatok nem találhatók". -
axioma
veterán
-
Winne
nagyúr
-
DS39
nagyúr
-
DS39
nagyúr
-
Shkiz0
nagyúr
-
Madwe
nagyúr
Nem írta hogy kamat lenne a célja (ha az akkor tényleg nincs sok értelme - de ha pl az egészséges pénzügyi életre való hozzáállásra állás lenne a cél arra egy jó eszköz lehet, ahova havonta a bevétele legalább 10-20% automatikusan átutalja…) ha kamat lenne a cél akkor erre vannak sokkal jobb megoldások.
-
MasterMark
titán
-
Peter.70
addikt
-
zzola
titán
Igen, ez így működik, de nincsen túlfizetésem.
HA bemegyek weboldalra vagy az appba, akkor kiír egy felhasználható összeget.
Ha pedig belemegyek az utolsó tranzakcióba, ami a mai jóváírás, akkor ott egy jóval magasabb felhasználható összeget ír.
Megnéztem a kivonatot és végigvittem a tranzakciók szerint az egyenleget, és a főoldalon rosszul jeleníti meg a felhasználható egyenleget. A tranzakcióban lévő a helyes.
De ez milyen gagyi már?
Ezt nem most vettem észre, korábban is tapasztaltam. Azt hiszem záráskor fog csak normalizálódni a helyzet-remélem. -
Winne
nagyúr
-
betyarr
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Motoros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Régi iskola, új diadal: tarol a Heroes of Might and Magic: Olden Era a Steamen
- Linux kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VR topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- További aktív témák...
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Motorola edge 50 pro
- Dell Pro 14 PC14250 14" FHD+ IPS Ultra 5 235U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- EliteBook 840 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo RC drón szett 2 akkuval +extrák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Belépő Gaming PC! i7-8700 / RTX 3060 Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD / Z390 / 500w!
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
- 27% - ASUS TUF VG249Q3R Gaming IPS Monitor! 180Hz / 1ms / 1920x1080 / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

közben meg lett.