- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Hitelkártya kérdés (OTP Bonus):
Az a szitu hogy minden hónapban átutalódik (egy minimum összeg?? 5000Ft) a számlámról a hitelkártyámra "hiteltörlesztés beszedése" címszóval.
Ez tök jó dolog is lenne, ha tudnám módosítani az összeget egy olyanra hogy mindig annyit utaljon át amennyi hiányzik a hitelkártyáról. Ne kelljen még ezután manuálisan utalnom a fennmaradó összeget.
Valahol egyszer a netbankon mintha láttam volna ilyesmi opciót, de most végignéztem és sehol sem találom.
Esetleg tudja valaki hogy merre érdemes megnézni? (Már ha érthetően írtam le a bajom.)
Köszönöm szépen előre is! -
dptrsk
addikt
-
vnorbi
aktív tag
Például az lehet buktató, hogy a rendszerükben szerepelni fogsz, mint akinek már volt hitelkártyája, és ha kedvük tartja, akkor rájönnek, hogy a belépési bónuszokra mész, és dönthetnek úgy, hogy nem kötnek veled új szerződést (ettől egy fokkal okosabbak, ha csak a belépési bónusz feltételét változtatják meg, hogy csak a valóban első belépésekre járjon).
De ha az OTP-s ismerős látja a belső folyamatokat, akkor valószínűleg képben van, és neki lesz igaza. Meg úgysem nagyon lehet vele visszaélni, mert csak decemberben írják jóvá majd ezt a bónuszt is, nem lehet néhány havonta új szerződésekkel felvenni a bónuszokat.
-
Sziasztok!
Tavaly igényeltem OTP Bonus hitelkártyát, amikor volt 10.000 forint belépési bónusz. Az OTP-s ismerősöm azt javasolta, hogy év végén, miután megkaptam a jóváírást szüntessem meg a hitelkártya szerződést és kössek majd újat akkor, ha ismét lesz nagyobb belépési bónusz, várhatóan január vége felé.
Ezt tényleg meg lehet így csinálni? Vagy van valami buktató, amivel esetleg ő nem számolt?
-
bigdady
nagyúr
válasz
sarkanyolo2 #6191 üzenetére
Nincs. Szüntesd meg és nyiss újat nincs más megoldás
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Van arra lehetőség, hogy megadott bankszámlákról ne utalhassanak az enyémre?
-
ok, köszönöm! Szerencsére nekem nincs hitelem, páromé. Akkor beszélni kéne egy ügyintézővel a konkrét összegekről. Nekünk a rövidebb futamidő lenne jobb, nem mindegy, hogy még 6 év vagy csak 3.
-
namenlos
tag
Sok mindentől függ, elsősorban attól, hogy mikor folyósították. Ha 2016 előtti, akkor általában van egy díjmentes előtörlesztési lehetőség (ha az előtörlesztés nem haladja meg a folyósított kölcsönösszeg felét). Viszont egy esetlegesen korábban már beforgatott LTP (ha az nem volt a kölcsön fedezete) ellőheti ezt az egy díjmentes lehetőséget is. Törvény adta évi egy opció nincs, az a jelzáloghitelekre nem vonatkozik. Ha van díja, akkor általában a befizetés 1-2%-a. A futamidő nem, csak a törlesztőrészlet fog csökkenni.
-
axioma
veterán
válasz
Victoryus #6183 üzenetére
Elotorlesztesi dija szokott lenni (de a sajat hiteled hirdetmenye a mervado), kiveve ha a torvenyi eloirasba tartozo (bizonyos esetekben kell evi 1 ingyenes legyen).
Viszont! Az fontos, hogy az annuitasos hitel elotorlesztesenel a szerzodes ugyanugy marad, a fizetesi hatarido valtozatlan, a havi torlesztod csokken. Ez az alaphelyzet. Lehet ugyan kerni hogy a futamido roviduljon, de jellemzoen azert egy sokkal durvabb szerz.mod dijat kernek el, mint amennyiert megerne megcsinalni. Azert rakerdezhetsz, mert ez csak altalanos info. Lehet, hogy a megtakaritast erdemesebb egy kovetkezo elotorleszteshez gyujtogetni.Hiteltartozas merteke mar hogy maradna az eredeti?
Na akkor nezzuk az annuitasos hitelt. Minden hitelnel, ha befizeted a havi torlesztot, abbol elobb levonjak a koltsegeket meg a legutolso befizetes ota (eltelt napokra szamolva) felgyult kamatot, a maradekkal csokkentik a toketartozast.
Az annuitasos torlesztoreszlet az a "nyero osszeg", amelynek havi befizetese eseten a tartozas eppen a futamido vegere fogy el. Zart keplet van ra, es az excel is ismeri (csak ha havi torlesztes van akkor kamat/12 es evek*12 adatokat kell megadni kamatra meg futamidore).
Ertelemszeruen ha 40%-at befizeted a hitelnek, akkor ujraszamoljak, es pont 40%-kal alacsonyabb torlesztot fogsz kapni (na jo, mivel az erteknapok meg a torthonapok stb. bekavarnak, csak idealis esetben, amugy csak kb. fog stimmelni). -
Ha van még 2.5 milla lakáshitelem, de most befizetnék 1millát, akkor azért számolnának fel kezelési költséget? Ilyenkor logikusan lerövidül futamidő... gondolom a hiteltartozás mértéke az eredeti marad.
-
válasz
Anonymusxx #6181 üzenetére
A Raiffeisen weboldalán kell megnézni számlacsomagodhoz tartozóan a rendszeres utalások díját.
-
Anonymusxx
senior tag
Szerintetek kb mennyi lenne a költsége ha havonta kb 100.000 ft-ot utalnék egy raifeseines számláról egy otp számlára?
-
törölt tag
Sziasztok
NFC-s telefonnak fizetek, simple alkalmazás pár napja a leolvasáskor nem dobja fel azt a képernyőt, ami a kártyát jelzi. Így viszont volt, amikor PIN-t kért, és azt sem adta fel.
Most mi lehet ilyenkor? -
Drenadar
veterán
válasz
Anonymusxx #6174 üzenetére
Max a szolgáltatónál tudsz kérni visszatérítést, ott próbálkozz.
-
Anonymusxx
senior tag
-
mecsek20
tag
sziasztok, tavaly novemberi érintőkártyás nyereményakcióban megkaptátok a 2000 Ft-ot? Nekem csak a mozijegy jött meg eddig...
-
dptrsk
addikt
válasz
Anonymusxx #6171 üzenetére
de valóban le is vonódott az összeg?
vagy nem jött sms és le se vonták? -
Anonymusxx
senior tag
Ezt vissza lehet vonni valahogy:?
Délelőtt kaptam egy emailt egy szolgáltatótól, hogy levonták automatikusan az összeget, mert lejárt a prémium tagságom, és be volt állítva hogy automatikusan újítsa meg.
Ezt vissza lehet vonni?
És ami érdekes, hogy sms-t kapok, ha a bankkártyával fizetek online is, reggel viszont nem kaptam. Ez hogy lehet? -
cris78
őstag
Sziasztok!
Délelőtt fizettem kártyával, jött az sms a vásárlásról. Akkor jó volt minden.
Most délután megint fizettem, több pénzt mutat az egyenlegem, sms szerint. Az app-ban viszont jól mutatja, a kevesebbet.
Mi lehet ez? -
Incubus
tag
Más bankba intézett átutalás vârakozóban van
Van-e lehetőség visszavonni?
Ezt hol tudom megtenni? Mobil alkalmazás alól nem találtam meg.
Köszönöm szépen a választ -
dptrsk
addikt
válasz
Corleone33 #6162 üzenetére
Ha maximum T+1 napos akkor van, ha ennél több, akkor nincs
-
Corleone33
senior tag
Ha most adok el értékpapírt/befektetési papírt, van rá esély hogy legkésőbb keddig átjön annak értéke a fő számlámra?
-
Köszönöm az információt!
De továbbra is érdekes számomra, hogy a mai automatizált világban 1 hétig álljanak az utalások az ünnepek miatt, de a lényeg akkor, hogy ebből akkor elvileg nem lesz baj.Az utalás persze már elment, elvileg automatikusan teljesül majd 30-án, amit mielőbb ellenőrizni is fogok.
----------------------------
@vnorbi: Neked is köszi a választ!
-
Willie
őstag
Köszi a válaszokat. Én DIGI internettel és DIGI mobilinternettel próbálkoztam.
-
Willie
őstag
Sziasztok!
A SmartBank alkalmazás nem megy WiFi-vel csak mobilinternettel. Más is tapasztalt ilyet?
Előre is köszönöm a választ.
-
dptrsk
addikt
"Nyugtassatok meg, hogy nem lesz ebből bajom!"
Ha 30 a határidő, akkor, ha 30 nyitvatartási időben utalod el, még jó vagy.
"Végülis rajtam kívül álló okok miatt lenne bukó, ha úgy alakulna, a franc se gondolta, hogy a banki utalások most az ünnepek miatt állni fognak egy hétig... "
Ez nem rajtad kívül álló ok... az, hogy a 2 ledolgozott szombati napon volt utalás nap közben, azért volt, mert munkanap áthelyezés történt.
december 7., szombat munkanap -> december 24., kedd pihenőnap
december 14., szombat munkanap -> december 27., péntek pihenőnap
Pihenőnapon pedig nincs utalás jelenleg. -
Sziasztok!
Addig húztam most a hitelkártya törlesztésem elutalását, hogy az tegnapra, 24-ére esett és közölte utaláskor a rendszer, hogy ez legközelebb 30-án fog csak teljesülni és a törlesztési határidő is konkrétan 30-a.
Nyugtassatok meg, hogy nem lesz ebből bajom!
Végülis rajtam kívül álló okok miatt lenne bukó, ha úgy alakulna, a franc se gondolta, hogy a banki utalások most az ünnepek miatt állni fognak egy hétig...
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Eltört a bankkártyám (Mastercard, érintős).
Hogyan/hol tudok igényelni újat? Van lehetőségem arra, hogy kizárólag neten elintézzem és ne kelljen bemenni? Ha igen, miképpen? (van netbankom, Simple csomagos vagyok)
Simple-t megcsináltam, szóval, egyelőre telefonnal tudok fizetni. -
bzs73
őstag
Üdv!
Azt szeretném kérdezni hogy ha gépen be szeretnék lépni az internet bankba, qr kód kell mindenképp? Én most beállítottam saját azonosítót, így elvileg csak azt írja 2 lépés, azonosító és jelszó, de utána csak kér qr kódot. Az eredetivel is kér mindíg, mikor azonosító,számlaszám,jelszó van. Ott is qr kód kell még. Mi van ha nincs nálam telefon. Csak számlákat akarok átnézni. Nem is tudok belépni? -
canniball
nagyúr
Mivel mostanában többször fizettem a SimplePay-en keresztül gondoltam egyszerűsítem az életem és az épp aktuális tranzakció során regisztrálok, hogy ne kelljen mindig beírni az adatokat. Viszont miután beléptem a simple.hu-n azt látom, hogy nincs bankkártya elmentve. Sebaj, még egyszer utoljára beírom a számokat. De a végén közli, hogy jelszó kell a kártya mentéséhez. Wtf, hiszen be vagyok lépve! De ezen ne múljon, beírom a simple jelszót; eredmény: a bankkártya regisztrálása sikertelen. Biztos elrontottam valamit, lezongorázom még egyszer; megint sikertelen. Que? Ha nem a simple jelszót akkor mégis milyen jelszót szeretne?
-
mecsek20
tag
válasz
namenlos #6141 üzenetére
igen, ez most úgy tűnik azon keveseknek van, akik felvették a walletbe a kártyát, de még nem fizettek vele egyszer sem.
Egyébként érdekes, hogy mindig lejárat előtt pár nappal küldik az értesítést az ilyen akciókról, holott a leírás szerint egy ideje megy már, csak nem hirdetik sehol.
-
meroly
veterán
Nekem is megjött minden srácok, a 2000 Ft-ról az értesítés meg a mozijegy kuponkódja is.
-
meroly
veterán
Sziasztok!
Volt az ősszel az OTP Applepay nyereményjáték, ahol egy garantált mozijegy volt az ajándék.
Azt mikor küldik vagy hogy kell érvényesíteni?Már csak itt találtam meg: [link]
Köszönöm -
gamerthor
csendes újonc
Sziasztok! Talán már más is járt hasonló cipőben, jövőre lejár egy OTP LTP-nk és más korábbi jelzálogelőtörlesztések miatt valószínüleg kb. 100 ezerrel kevesebb lesz majd a jövőbeni fennálló hitelösszeg, mint a lakástakarék kifizethető egyenlege - ilyen esetben is fel lehet használni és a differenciára járó állami támogatást vissza kell fizetni? Köszi a választ, ha valaki tud segíteni
-
vnorbi
aktív tag
Igen, a múlt héten megérkezett az éves vásárlási visszatérítés. Ha valami extra (pl belépési) bónuszt vársz, akkor lehet, hogy kell őket zaklatni miatta. Én mondjuk már olyan 5-6 éve igényeltem a kártyát, és akkor valami extra visszatérítésként adtak akciósan +10 ezret valamire, de amíg nem kezdtem kérdezősködni, hogy hol is van ez a beígért dolog, mivel már lejárt a vállalt határidő, addig semmi nem történt, aztán egyszer csak kifizették.
Annak viszont nem árt utánanézni, hogy amit vársz, azt tényleg megkaphatod-e. Ha mondjuk elérted a havi/éves max visszatérítést, akkor lehet, hogy bukó. Mostanában azt látom, hogy az ilyen extra visszatérítéseket csak addig fizetik ki, amíg belefér ebbe a keretbe.
-
MaciG
addikt
Üdv. Azokat kérdezném akiknek van esetleg valami hitelkártya bónusz (az alapon kívül) megkaptátok a vissza térítést? Mert nekem volt egy 10ezres bónusz, feltételek is teljesültek, de elmarad a 10es utalása...
Felhivtam a központi számot ahol az ügyintéző az adatok elkérése után közölte hogy sikertelen a beazonosítas és nem tud mit tenni. És ebben az a fura, hogy előtt fél órával hívtak marketing miatt (innen is jutott eszembe hogy erre rákérdezek) akkor ugyna ezek adatok alapján egyből beazonosítottak... Ezek szerint amég rád akarnak sózni valamit megy a dolog, de ha neked kell valami akkor kb le vagy xarva... -
Azharel
aktív tag
Másnál sem jön meg a netbank belépéshez szükséges sms ? Pár napja változtattam meg helyi fiókban a telefon számot, remélem nem írták el...
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
A havi díjmentes 150eFt felvét ATM-ből még érvényes igaz? Tehát ha én pár napja 20-at felvettem, akkor még 130-at (természetesen ezt már egyösszegben) felvehetek a hónapban díjmentesen ugye?
Előre is köszönöm! -
kentucky
őstag
Sziasztok! Januárban lejár a Junior számlám, de még 16- előtt kötöttem bőven, így elvileg Jump-ba kellene áttenniók majd, ahol Visa kártyát kapok. Jelenlegi kártyám januárig érvényes, az új kártya ami pedig már úton van Mastercard online. Milyen csomagba kerülök akkor?
-
axioma
veterán
válasz
vidaila #6115 üzenetére
A decemberi fordulonapon vagy utana napon, amig amex volt addig dec. 13-14 erkezett meg, most nem tudom, annyira nem kovetem. Azt hiszem az a lenyeg hogy nem a dec. zaras elott, hogy annyival kevesebb legyen a tartozas, hanem utana, ugymond kifizetik egy reszet a visszatoltesnek, szoval ahogy nehezebben kovetheto
-
vidaila
senior tag
Sziasztok. Az OTP Bonus hitelkártya belépési bónuszát és az év közbeni összegyűlt 1-2%-os jóváírásokat decemberben vagy januárban utalják a számlára? Vagy van ennek banki napja? Meg lehet nézni mennyi gyűlt össze év közben?
-
axioma
veterán
Hat, kezdjuk ott a leirasbol hogy nekem nem vilagos, hogy a ket reszletre adhatsz-e meg kulon szamlaszamokat. Ha barmi fizetnivalod lesz itthon, akkor a magyar forintost lehet hogy erdemes magyar forintszamlara kerni (nem tartom valoszinunek, hogy osztrak ceg magyar forint szamlat vezetne neked, de hat kerdezd meg) - de itthoni forintszamlanak is valami otp-nel olcsobb kene (ld. parh. topik, [link] ) De ha egy szamlara mehet, en maradnek az egy db kinti euros szamlanal, euroban, akkor lesz tobb vszinu a kezhez kapott.
De ez csak velemeny, mas lehet hogy mast fog javasolni. -
axioma
veterán
Ez alapbol gyanus... de amugy _szerintem_, ha euroban van meghatarozva a bered, akkor amennyit lehet euroban kell amugy is kerni [merthogy ha elkezdik valtogatni, akkor azon valaki biztosan nyer valamennyi marzsot], es euros szamlara. Praktikus hogy kint legyen a bank is, mert mi belefutottunk abba, hogy nem engedtek semmi kulfoldi kartyaval fizetni csak "automatas" helyi kartya volt nekik megfelelo vagy kp. - hiaba tudnal itthon devizaszamlat nyitni, egyebkent jellemzoen itthon nagyon draga a devizaszamlan barmi mast csinalni mitn beerkeztetni.
-
válasz
Drenadar #6110 üzenetére
Cég honlapján ezt írják:
Banki átutalással, havonta két részletben fizetünk;a (magyar) munkabér minden hó 10. napjáig kerül kiutalásra. Ez az összeg betanított munkák esetén bruttó 800 Ft óránként, azaz valamivel több, mint a minimálbér,a német bér (valójában pótlék) minden hó 15. banki napjáig érkezik az általad megadott forint vagy deviza számlára, az általad kért pénznemben.A magyar és a német bér együttesen teszi ki a szerződésedben szereplő, euróban megadott órabéred.
-
Üdv!
Van egy OTP bankkártyám és ha Ausztriába mennék dolgozni, helyileg ott dolgoznék és élnék de magyar cégtől kapom a fizetésem 2 részletben(egyik vagy mindkettő választható, hogy forintban vagy euróban, ez még nem tiszta nekem) akkor milyen banknál lenne érdemes lennem? Nem járnék sűrűn Magyarországra. Nyissak Ausztriában bankszámlát vagy van itt Magyarországon megfelelő bank ahol még mielőtt kiutazok elintézhetem? OTP? Raiffeisen?
-
vnorbi
aktív tag
A fejlécben írnak egy kevés magyarázatot az értelmezéshez:
"A díjtételek legalacsonyabb és legmagasabb mértéke az alábbi formában kerül feltüntetésre: ("minimum érték"/"maximum érték")."
A konkrét kérdésre a válasz az, hogy a díj 0,4%, de minimum 152 forint. Az 1 milliós utalás bankon kívülre 4000 forintba kerülne alkalmanként.
-
Cadal
őstag
Nekem elvileg a klasszikus díjcsomaghoz van legközelebb az egyedileg összeállított csomagom, de itt is szerepel valami százalék érték, vagy hogyan kell azt érteni, hogy : 0,4% (152 Ft. / - ) ?? Tehát ha beállítok pl 1.000.000 Ft-ot rendszeres belföldi forint utalásba akkor az 4000 Ft-omba fog fájni alkalmanként, vagy 152 Ft.-omba??
-
Cadal
őstag
Hello!
Ha OTP banknál az internetbankos felületen beállítok belföldi rendszeres utalást, akkor annak csak eseti díja van, vagy az átutalt összegtől függően még pluszban bizonyos százalékot is levonnak? Köszi.
-
dptrsk
addikt
válasz
tknof1871 #6103 üzenetére
banki munkaidőben maximum 2 óra
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Mennyi ideig tart amíg a folyószámlára megérkezik a forint? Másik magyarországi bankból indítva, internetről bejelentkezve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hővezető paszták
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged