Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter.70
addikt
-
-
namenlos
tag
A hitelkártya(számla) a folyószámlától teljesen független (utóbbi nélkül is lehet hitelkártyád), ezért minden díjat közvetlenül arra terhelnek.
Bonus-nak minden hónap 13-án, míg a Bonus Gold-nak 11-én van az elszámolási időszak utolsó napja, azaz az ezt követő nap jön az SMS, hogy mennyit kell visszafizetni a megadott határidőig. Van egy minimum összeg, amit mindenképp vissza kell fizetni, meg a teljes fennálló tartozás. Fontos, hogy a teljes tartozást fizesd vissza, ha ez nem megy, akkor nem való neked hitelkártya, abban a hónapban a bank nyert.
Ez az "egyből visszatölti a fő számláról"... ez a csoportos beszedés lesz. Lehet kérni, hogy a minimum fizetendő összeget vezessék át a folyószámládról, vagy a teljes összeget. Erre az SMS-ben küldött fizetési határidő napján kerül sor, azaz nem egyből. DE: ez eléggé feláras kényelmi opció, ha a teljes tartozásra adtál megbízást (mert Te adtál megbízást), az 1.081 Ft minden alkalommal, ha a minimum összegre, akkor "csak "119 Ft. Ha Te magad utalod át az OTP-s folyószámládról, akkor az általában díjmentes, és ez esetben nem indít csoportos beszedést a rendszer a fizetési határidő napján, így megspórolod az előbbi költségeket.
Ha a költési időszak alatt utalsz rá pénzt - azaz az SMS előtt - annak nincs sok értelme, mert csak túlfizetésben parkol a számládon a pénz, ill. nem fogja csökkenteni a felhasználható hitelkeretedet. Azaz, 1 milliós keret esetén, ha elköltesz 800 ezret, de azt két nap után vissza is utalod, abban az időszakban már akkor is csak további 200 ezret költhetsz (és ha ezt túlléped, büntetnek is)!
Szóval érdemes lenne, kicsit utána olvasni, hogy történnek a dolgok, mert csúnyán lefognak húzni vele, vagy add vissza - bár ha ezt az első hat hónapban teszed, még annak is van díja.
-
Hosssszu
őstag
Nem vagyok egy pénzügyi zseni, szóval lehet hülyeséget írok.
De nem úgy van, ha fizeted tovább, akkor nem változik semmi?
"5%-os map+ ba kellene betolni a torlesztot" Most amikor a GDP az előrejelzések szerint a béka segge alatt lesz, biztos ez lenne a jobb megoldás, ahelyett hogy tovább törleszted a hitelt?
Tényleg nem vagyok pénzügyi guru, szóval lehet rosszul gondolom. -
namenlos
tag
Aki tudja és biztos a jövedelme, az inkabb a hitelét fizesse. A moratórium nem ajándék, nem lesz ingyen senkinek. A bankoknak annyi információjuk van, mint a lakosságnak, azaz kb. semmi. Nagy hirtelenjében annyit tudtak tenni, hogy leállították a beszédeseket, de sok helyen elég komoly IT fejlesztések kellenek, hogy most ezt az "épp fizetni akarom/épp nem akarom" ügyfélkérelmeket kezelni tudják a számlavezető rendszerek.
-
vnorbi
aktív tag
Nem csináltam még ilyet, csak tipp, de szerintem az első pénzfelvételed 150 ezer forint fölött volt, amivel rögtön ellőtted a nyilatkozat miatt járó ingyenes lehetőséget és az 5 ATM-ből is egyet. Pl felvettél 200 ezret, amiből 150 a nyilatkozat miatt volt ingyen, 50 meg az ATM csomag miatt. Így már csak négy ingyenes felvétel maradt a hónapra...
-
dptrsk
addikt
Az biztos, hogy a jogszabályi levétel az első, mivel a havi első két levétel, maximum 150ezer forint, nem lehet a 6. Alkalom a jogszabályi.
Ha az első levételed 150ezer vagy az alatt volt, akkor arra csak a jogszabályi érvényesült volna, szerintem.
Ha 150ezret meghaladta, akkor 150ezer a jogszabályi ingyenes, a többi pedig az ingyenes felvétel első alkalma.a maradék 4 alkalom pedig a 4 következő felvétel.
A 6. Alkalom pedig fizetős.
-
dptrsk
addikt
hitelkártyára utalás, mivel saját számlák között feltehetőleg ingyen utalsz, ezért ingyenes.(csomaggal és nélküle is)
hitel és biztosítása esetén is szerintem a fenti eset áll fenn, azaz saját számlák közti utalás, a csomag nélkül is ingyenes.Ha ezek rendszeres utalások/csoportos beszedések, akkor azoknak van díja, de azt a csomaggal sem nullázod le.
-
pube111
senior tag
-
Peter.70
addikt
Én is pont erre gondoltam. Csak míg az sms csomag választható volt, ez kvázi " kötelező " lesz. Magyarul emelkednek a díjak mindenképpen.
Mivel a 2 faktoros biztositás miatt vagy alkalmazás kell, vagy sms ( sms nem lesz, helyette push szvsz ), tehát mindenképpen fizetni fog az ügyfél[ Szerkesztve ]
-
GabN73
addikt
Az még nem tuti hogy US tranzakció is, lehet hogy EU-s bankon keresztül megy az EU-s vásárlás az RG-nek is.
Hivatalosan van limite ennek az egésznek, feljebb írták is hogy 50 Eur/USD a limit.
Kérdés az hogy az RG már használja e, vagy nem. Itthon pl Netpinceres fizetések is mennek néha, hiába nincs meg a "kötelező" beallitasod. -
axioma
veterán
Nem, itt egyertelmuen a fioki ugyintezo amikor bent voltam es mondtam hogy internetes vasarlasra tegye alkalmassa, akkor nem allitott be mindent, csak egy reszet.
Es nincs mas naluk csak a hitelkartyam, engem amugy a helyiek plane nem akarnak semmire rabeszelni, mert volt mar vitam veluk otpltp kapcsan eleg csunyan (mar sok eve, de bennuk van nagyon).
Persze az lehet, hogy ingyen internetbank azert nincs mint minden mas banknal barmilyen apro termeket veszel is toluk, hogy be kelljen rohangalni. De me'g mindig abbol elnek leginkabb, hogy a szuleim korosztalya 50 eve egyszer "valasztott" (nem volt mas) bankot, es azota is mindent ott intez... A kovetkezo 20 ev erosen megcsapolja naluk ezt a fejheto korosztalyt. -
sifarr
senior tag
A máp+ a mostani infláció mellett már nem nyerő...
Ezt nem tudhatod. Ha pl. mai kibocsátású kötvényből vettél, akkor nem a 2021. szeptemberi inflációs adatot kell összehasonlítani a kötvény évesített 5 %-os hozamával, hanem 2025. szeptemberig terjedő időszak inflációs adataival. Ez pedig pontosan nem látható előre, lehet több is és kevesebb is évi 5 %-nál.
Ha neked tartós és magas az inflációs várakozásod, akkor te nem fogsz MÁP+ venni.
vannak infláció követő állampaapírok is
Igen, ez igaz. De vedd figyelembe a célt is, azaz hogy a MÁP+-t a hathavi likviditási tartalékra javasoltam. Itt feltétel, hogy a kötvény bármikor visszaváltható legyen szükség esetén. Ebben viszont jelentős különbség van a két kötvény között. A MÁP+-nál 0,25 %, míg a PMÁP-nál 2 % a visszaváltás díja. Ez a különbség 1-3 éves távon jelenleg még a MÁP+-t teszi előnyösebbé. -
Llew
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Ukrajnai háború
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest