Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz
bringasisti
üzenetére
ha't eleve ugy szokas, hogy amikor havi reszlet van, akkor eloszor levonjak az utolso torlesztes ota eltelt idore az eppen aktualis tartozasra szamolt (*kamatlab*nap/365) osszeget abbol amit befizet a user, es utana a maradekbol torlesztodik a toke (azaz ha vegtorlesztes van, akkor adott datumra ki lehet szamolni, hogy mennyi lesz a kamat, plusz persze a toke is esedekes)
es a kamat nem szamolodik fel amikor nem hasznalod masnak a penzet, szoval a vegtorlesztes utana nyilvan nem lesz mar kamatfizetesi kotelezettseg (se elore se utana), az a penzhasznalat dija -
axioma
veterán
válasz
kisuttoro
üzenetére
masik bankos topik osszefoglalojat nezd [link]
k&h nem engedi el a tr.dijat ["A tranzakciós költség a díjak megjelölt összegén felül, kedvezményes szolgáltatások esetén is felszámításra kerül a Természetes
személyek bankszámláira, betétszámláira, lekötött betéteire, valamint pénztári tranzakcióira vonatkozó hirdetményben
szabályozottak szerint."], es onnan fiz.kerelmet se tudsz inditani -
axioma
veterán
válasz
Andris...
üzenetére
volt harom, osszevontak lett egy, ez a "klasszikus", ami most a szallashely
aztan inditottak az aktiv magyarokat azt talan iden, de annak ha jol tudom kisebb az eves korlatja is meg konkretan sportolasra kene elhasznalni, arra csak az szokott kerni penzt aki mar tudja mire hasznalja (mig az osszevont, szallashely cimen levot kb. barmire, pl. napi meleg kajara egy csomo elfogadohelyen, vagy amekkora keretek vannak egy csaladi nyaralas egyetlen szallasszamlaja, konnyu elhasznalni) -
-
axioma
veterán
válasz
nggabi
üzenetére
A 'valtottak' es a 'jeleztek ki' nem ugyanaz. Visa dollarban irja, de ettol nem feltetlen van konverzio is - ugy tudod kiprobalni, h euro szamlat raksz moge, akkor is lesz dollarban kijelzes de a ket vegen ugyanaz az euros osszeg. Nem tudom otp ad-e ingyen dev.szlat es kartya-atpakolast, de ha igy nem is, akkor nezd meg hogy a konyveles napjan euro arfolyammal [kartyakonverzios deviza] kijon-e a forintosszeg, az talan meggyoz.
Amugy meg ilyenre revolut/wise legkozelebb... otp-t jo esellyel most hogy megdragultak is verik. -
axioma
veterán
válasz
üzenetére
es az elotorlesztes? azzal vidd 100e ala...
(ennel me'g egy ltp nyitasa majd betorlesztese is olcsobbra johet ki, mondjuk azt pont nem tudom, hogy most milyen eseteket zarnak ki, csak a 4 evet meghalado vagy akarmilyen ltp-bol betorlesztesre van-e kedvezmeny, ha a szerz.osszegnel kevesebb - de ez regebben volt hogy ingyen volt, nezz utana)
tudom, ido meg macera, de en ilyenkor legalabb megulom a gyozelmet a hulyeseguk felett -
axioma
veterán
A banki kozlemeny pontos es tomor akar lenni, igy sokszor nem minden olvaso biztos benne, hogy azt jelenti-e amire gondol [es tudjuk sorolni az eseteket, amikor jogos, nem minden reszlet megy at jol]. Bar ez most egy egyszerubb eset, de sztem alapvetoen ertelmezesben pont tud segiteni a forum [gyakorlott tagjai], mert a bankot barmely rogzitett csatornan kerdezve kenytelen az eredeti szoveget [az a teljesen pontos, szoval jogos] visszaszajkozni, aztan vagy segit ertelmezni vagy nem. Igen, jo lenne formalis nyelvben irni szabalyzatot [pl. az es/nem/vagy hatarai egyertelmuek lennenek, szemben a beszelt nyelvvel plane jogasznyelvvel], de ez sajna vszinu soha nem fog eljonni. [Lassan az LLM alkalmas lehet adott reszletet ertelmezni adott korulmenyekben, dd ma me'g nem.]
-
axioma
veterán
válasz
hdanesz
üzenetére
nem lehet hogy az egyik az aktualis (ossz) tartozas, az elojegyzett kamattal egyutt (ez no naponta), a masik meg csak az aktualis toketartozas (ami csak akkor valtozik, amikor a beerkezo torlesztobol levonva az utolso torl. ota esedekesse valt kamatot es egyeb koltsegeket, a maradekkal csokkentik a toket)?
-
axioma
veterán
válasz
icecave
üzenetére
Nemsokara mikor? ennel a dkj vasarlas, azonnal eladas, kp-felvet MAK penztarban (ott is be kell jelenteni 2M felett asszem elozo nap) is sokkal olcsobb lehet, ha olyan helyen vagy hogy utba tudod ejteni (szerdaig me'g veheto 0918 dkj arfolyama most 99,78 vetelnel, 99,72 eladasnal, plusz erre jon a kp-felvet MAK-nal 0,45%, legfeljebb 20 000 Ft), esetedben a ketto egyutt 11265 Ft-ban megall (jo, dkj nincs kobe vesve de nagysagrendileg tuti ennyi, meg ha oktoberire csuszol akkor is 11400 alatt). Kerdes, ennyi macerat a dijkulonbozet neked meger-e, mondjuk 25M-nal tuti ugy lenne, itt ez egyenfuggo.
szerk. ha meg csuszhat akkor megveszed, nem azonnal adod el hanem lejar, akkor csak a tr.illetek van -
axioma
veterán
válasz
venom8888
üzenetére
en is azt gyanitom, egyszerubb ha bemesz, es a sajat szamladon levo megbizast torolteted (ha van telefonos kodod, elvi akadalya nem kene legyen hogy megoldjak ott is)
ha most csak kiszeded az o app-jabol, attol meg hozzaferese marad, sot akar vissza is aktivalhatja valoszinuleg -
axioma
veterán
válasz
Peter.70
üzenetére
a hozamra nem, akarmennyi ido utan 1%-a a tokenek [igaz, ez az 1% elvben valtozhat]
1 ev utan 1%-kal kisebb hozamot jelent, fel ev utan 2%-kal, 4 ev utan 0.25%-kal [ott mar atlag] a pmap-ra, meg most talan bmap-fixmap is ua.
Rovid idore dkj, az csak a ketfele kamat kozti kulonbseget bukja, minel kozelebb a lejarathoz nominalisan annal kevesebbet [dkj <=1ev] -
axioma
veterán
válasz
Peter.70
üzenetére
- pontosabban csak a tokere vetitve fizetsz
- meglevo papir kamata csak elore meghatarozott idopontban valtozhat, elore meghatarozott szabaly szerint [ez mas kerdes h kesobb mas kamatok vannak ua. sorozatra, te se akartal volna 0,25% eves kamatu dkj-t a 18% infla mellett]
- politika ide vagy oda, a kis kockazatu papirokban attetelesen ugyanugy allampapir egy resze, csak nem az allampolgari kedvezmenyes kondiciokkal...
nem vitazni akarok, ismeretterjeszto jelleggel, be is fejeztem, mindenki ugy dont ahogy akar -
axioma
veterán
válasz
Remekelek28
üzenetére
Attol hogy o se jar jol, te nem vagy jobb helyzetben. Raadasul velhetoen neki a sajat termekre a koltsegeket nem szamoljak ra, igy mas a matek, mint neked... pont hogy meggyozo tudjon lenni.
Amuyg fura hogy "lekotes", meg kene nezni a szerzodest, mire hivatkozhatott ezalatt, elvileg bef.jegynel nem kene ilyen fogalom legyen, de tevedhetek. -
axioma
veterán
Azt is megnezted, hogy az elozetes sms-ben szereplo osszeghez (kartyatarsasagi arfolyamos) kepest mennyiert konyveltek? Mert ott jelentos elteres tud lenni...
Az arfolyam+ nem tudom pontosan mennyit tompit rajta, de nelkule randa szamok vannak, atveres az elozetes ertesito sms osszege
-
axioma
veterán
válasz
milan07
üzenetére
Igaz en hitelkartyat szuntettem meg, de nemhogy nem kellett odaadnom, hanem kozolte hogy nem veheti el a kartyat a szabalyok szerint. Viszont mivel ez szamlamegszuntetes (hk-szamla), arra azt mondta elotte az ugyfelszolgalat, hogy csak szemelyesen - igaz nekem nincs mas termekem naluk igy semmi eros hitelesitest nem tudtam volna telefonon vagy online produkalni.
-
axioma
veterán
Ne mar, hogy lehettek ilyen negativok, me'g jo hogy nem user error-nak allitjatok be...
Amugy tsteve, szerintem adatvedelmi leak-nek jelentsd es az adatvedelmi biztost emlegesd, ne azt hogy teged zavar, illetve azt hogy ha neked kuldtek, akkor az adott user fele' nem lattak el a tajekoztatasi kotelezettseguket. Valamint en kernek egy igazolast a telefonszolgaltatotol hogy te xy a szam tulajdonosa vagy z eve.
Az otp reszerol az nem mentseg, hogy a (masik) user adott meg te'ves szamot, legfeljebb amig tudomasukra nem jut, utana mar nem. -
axioma
veterán
Volt amex, most bonusz kartyara kikuldtek ma egy sms ertesitest, hogy 18ezer-valamennyi tulhivas tortent (kartyaszam-reszlet stimmel). Termeszetesen mindig rendesen volt fizetve. Ugyintezo is sokaig nezte, de semmit nem talalt, megy reklamacioba. Gondoltam jelzem, hatha nem egyedi hiba.
-
axioma
veterán
válasz
fery02
üzenetére
MAK = magyar allamkincstar DKJ = diszkont kincstarjegy
folyo beszelgetest az altalad emlitett megtakaritas topikra ertettem (ne akadj le a befektetesi reszen az osszefoglalonak, kerdezz "konyhanyelven" batran)
a folyoszamlas a Granittal (vagy barmi nem OTP bankos, nem fintech) szamlakkal kapcsolatban jo hely -
axioma
veterán
válasz
fery02
üzenetére
Utaztatas MAK dkj kartyas vasarlassal megy, de az 2 honap mulva jon ki feltores nelkul, bar varhatoan [diszkontalasi rata valtozhat] 1-2 het mig feltoressel nullan ki tudod venni.
Beutalas siman tudtommal tr.ado-mentes, de otp ettol me'g nyulhat le mas dijat. Nem lesz gond a kincstarban a tovabbutalas ekkora osszegre egy alkalommal.
Viszont:
Granitban nem mukodik me'g a fizetesi kerelem beadasa? Otp kell ingyen fogadja, csak arra vigyazz, h 1. darabold, mert 2M a max; 2. utalasi limit ervenyes otp oldalon.A megtak topik az osszefoglalo ota szetvalt, a hardcore resze atment a tozsdesbe, a kincstar befektetesek miatt kerdezz v. olvasgasd a folyo beszelgeteseket, ott a helye konyhanyelven.
-
axioma
veterán
Akinek van bankkartya v hitelkartya hasznalat miatti eves kartyadij visszaterites -- a tavalyit adjak vissza iden? Mert massal nem tudom az elterest magyarazni.
Nem remlik h regen is igy lett volna, akkor 0 Ft volt a vege. -
-
axioma
veterán
válasz
donmackó
üzenetére
Emlekeim szerint - lehet hogy edukacios cellal, mivel jogkovetkezmenye kiskorunal nem lehet - alairattak a gyerekkel is. Eleg az egyik szulo, o lesz a szamla jogi tulajdonosa. Viszont mintha gyerek hivatalos irata is kellett volna (alapvetoen szemelyi, lakcimkartya).
Megj. 10+ eve volt. -
axioma
veterán
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Azert a tr. ado eleg sok eve velunk van mar, ez pont annyi [0.3%].
-
axioma
veterán
válasz
balazs1956
üzenetére
[link] ez a nem-otp bankok topikja
MBH szamlam van, email nem jon mert nem hasznalom csak a h.kartyat... -
axioma
veterán
válasz
koxkids
üzenetére
Irj egy levelet hogy felmondod, erre a szamlaszamrra kered, vagy lehet hogy otp is tud elektronikus ugyintezest. Telefonszamon biztos megmondjak a fiok nelkuli elintezesi modot. A fiokok egy reszeben volt korabban is csak ltp-hez erto ember, ha szabin volt akkor nem inteztek semmit, azota me'g kevesebb lehet. Postai level kene mukodjon, ha tertisen kuldod akkor tudod azt is h mikor indul a 90 nap.
-
axioma
veterán
válasz
koxkids
üzenetére
Tobb opcio van, de igazabol joval korabban kellett volna felmondani... kozeli hozzatartozo sincs, akinek van lakoingatlan-tulajdona? Amugy neked vegig jar[t] alltam, szoval nem lenne olyan rossz, lakascelra, de nem 10 evre [most jarhatsz 6% evesitett atlaghozamnal, 4-6 ev kozott jobb kiugrani].
Felmondas, 90 nap mulva visszakapod a kovetkezoket:
- megtakaritas-befizeteseid minusz havi 150Ft-ok [a nyitasi dijat nem]
- az arra jovairt kamatok [azaz a kamat 1/1.3 resze, mert azt az alltamra is kaptal]
10 ev utan is kiutalasra alkalmas, de alltamot nem kap, a kamat meg nalad gondllom 0.5% koruli, akkor szepen erteket veszti a penz, eleg keves varakozasi idonel kijohet h jobb egybol alltam nelkul felvenni. Innen nezve meg biztos. [A 10 eves amikor kototted se szamitott megerosnek, bocs h ezt mondom.]
Ha van kozeli hozzatartozo, akkor esetleg lakascelra erdemes vegiggondolni, nem nyer-e rajta [olcson kapna ra kolcsonreszt, talan 4.5%+1% vagy me'g kisebb]. Atruhazni lehet, ha el tudsz vele szamolni. Otp lehet h me'g mindig csinalja a tok szabalytalan nyilatkozosat [x Ft-ert szamla nelkul alltamos, ha a helyszini szemle lat friss felujitast]. -
axioma
veterán
válasz
namenlos
üzenetére
Igen, de ha azt kiadnak hogy 'Pozitiv khr alapjan tul jo ados vagy, toled nem tudnank plusz 3 bort lehuzni' akkor azert lenne visszhangja... Beigerte'k hogy nem lehet visszaelni a pozitiv khr-rel aztan ezt teszi [mind, nem csak otp]. Kezdve azzal h ha hitelt akarsz a pozitiv tortenetedhez is hozzaferest kell adnod, nem csak a negativhoz, maskent el se kezdik a biralatot. Szoval ez a torvenytelensegnek lehet hogy me'g csak a hataran mozgo de egyseges megszegese a torveny szellemenek...
-
axioma
veterán
válasz
hdanesz
üzenetére
engem otp aruhitel utasitott el ket melohellyel korabban azert, mert pannonosra volt atallitva a vonalas telefon is, az egyetlen t-home-os talalat a cegre egy 30-as adatkartya volt es azt nem birtak felhivni (az altalam kitoltott adatlapon es a ceg weboldalan szereplo telefonszamot nem vettek figyelembe, magyar kkv de inkabb kozep neha a hirekben is volt szakujsagban evtizedek ota, nem egy odahamisitott valami...)
-
axioma
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Erre az osszegre mar siman megjatszanam h levasarlod dkj-ra webkincstarban, es kiutalod utana az uj helyre - egyetlen gond h legkozelebbi az nov kozepi lejarat amit venni tudsz...
B valtozat, ami egybol kell revo feltoltes, barhova kiutalas [ez is lehet lassu bar nem jellemzo].
Dijmentes [dkj-nek kis hozama is lesz] mozgatasok.
Persze ha elismerik az ingyen utalast / kp-t, akkor ezek nem kellenek. -
axioma
veterán
Mar bocs, ha 1 valaki mar visszakapta a penzet ES azota is rosszul van, akkor az szandekos [ha tisztesseges akar lenni de nem tud kimenni, szol a helynek h huzzak ki a konnektorbol, de gondolom voltak is tolteni...]
Szoval hibazni lehet, de hibat fenntartani mar fogyaszto szandekos atverese. -
axioma
veterán
Ez igy altalaban nem igaz [volt es van tobb parh hitelkartyam mindenfele], de a bonuszra [ex-amex] inkabb az lehet, h egyenlegileg ott van, de kartyahoz tartozo felhasznalhato keret csak valamikor ejjel 1x frissul.
Amugy egy gagyi cetelem kartyaval is ment h le volt vasarolva, arra adtak csak 0 thm-et, atkuldtem ra penz, Mancika ranezett h megvan, es inditotta a folyamatot... -
axioma
veterán
Nem olyan csoda az... Raiff full ingyenes dev.szamla, es a kartyat - ha nem a forint folyoszamlasat rakod moge - aka'r 4000 Ft alatt meguszhatod. Ja es akkor is ennyi, ha mas termeked nincs naluk.
A bankok jellemzoen nem adnak devizakamatot a usernek, a bent fekvo deviza viszont statisztikai alapon adott %-ban altaluk befektetheto, azzal mar bentebb vannak. De megis az ures szamla vezetese az informatika koraban 1x a termektipus letrehozasakor dij, utana nem ker enni... -
axioma
veterán
válasz
HUNited
üzenetére
Raiff-nal bankon kivulrol barmi, bankon belulrol csak gazdasagi tarsasagtol kaphatod. (En is dijmentesitek rokonnak ugy, hogy az unicreditemen keresztul utalom neki, o meg vissza. Sosincs jovedelme a kello mertekben rajta. Ha kozvetlen raiff-raiff utalnam, nem lenne jo.)
-
axioma
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
A 90 nap elvben kobe vesett. Ha akarod otthon megkeresem nalunk a ket idopontot (felmondas alltam fenntartassal es penz megerkezese, tavaly ilyentajt).
A kifizetes varhato osszege az ami naluk lesz aznap, valoszinuleg a tortevi alltamot majd kesobb kuldik es/vagy valami dijtetel van (tullap, ilyesmi) - en nem neztem forintra, hogy oszinte legyek, orultem hogy tulvagyunk rajta (nekunk nem is 20e-re volt kotve hanem 5e-re, osszevissza szamoltak a salatatorveny utan az alltamot). -
axioma
veterán
válasz
pajorgergo
üzenetére
Neked is bocs, a felmondas is 90 nap, valamit hallucinaltam a 30-cal.
-
axioma
veterán
válasz
pajorgergo
üzenetére
felmondasnal viszont nem lehet 60 nap, nem ertem hogy a 60 napos kiutalas ez esetben hogy jon ide... [nem tisztem vedeni oket de belso kommunikacio is lehet messengeren es segitseget ker hogy mit hol talal - kevesbe feltuno mint szoban; de persze lehet hogy csak trecselt]
osszes bank vegigfutasa helyett fuggetlen kozvetito... amugy az ltp kolcsonnel vszinu a problemajuk azzal volt, hogy a jelzalogok utkoztek volna; meg kellett volna kerdezni hogy mennyit adnak az ltp-re jelzalog nelkul es/vagy mehet-e masik ingatlanra, ha van aki fel tudja ajanlani csaladban [fundanal 2M hiteligenylesig nincs jelzalog, az is valami mert mas koltsege nincs, a tobbit nem tudom] -
axioma
veterán
válasz
amargo
üzenetére
Figyu, ha ugyse tudod eltolni a vasarlast, akkor gyujtsd a szamlakat es probald beadni majd hivatkozva az o hibajukra.
Amugy a kincstart is lehet hogy fel lehet hivni, hatha abban az esetben ha kiderul hogy az otp hibaja es neked anyagi hatranyt okoz akkor gyorsitanak. Egy telefont me'g talan megerhet. -
axioma
veterán
válasz
pajorgergo
üzenetére
Egyreszt azt se felejtsd el hogy 2000 elott keszult a konstrukcio, teljesen mas jogi es informatikai kozegben lehetett akkor gondolkozni.
Masreszt pici user error, alltam nelkul egyaltalan miert kiutalast kertel? Felmondas eseten nem jar a kedvezmenyes kolcsonresz, de 30 naptari nap mulva fizetni kell - ld. aszf. Kiutalasnal lehet ugyan 30 napra csokkenteni de azert a teljes megkapott osszeg 1%-at be kell csengetni.
Ha nemreg inditottad akkor lehet hogy most is felmondhatod, kenjek a hajukra hogy a megkezdett kiutalassal mit csinalnak...
Amugy van ltp topik, ott pont ugyanezt elmondtam volna... -
axioma
veterán
válasz
amargo
üzenetére
Irasban kernem, hogy a tulajdonos valtoztatasa a torvenyi eloirasoknak megfeleloen visszamenoleges, a halal idopontjara vonatkozo lesz, es a kiutalast a te nevedben is visszamenoleg, az eredeti keres datumaval fogjak befogadni az o hibas adminisztraciojuk miatt.
Aztan lehet hogy nem adjak, akkor nem tudom mit lehet csinalni... minden szarra 60-90 napos ugyintezesi hataridejuk van
-
axioma
veterán
válasz
Beni2360
üzenetére
peldaul hogy online fizetesnel a kartyan kivuli adatot is ker, raadasul magyar bill hianyaban megoldhatatlan a Magyarország megadása a cimben - es amugy is szar hogy otp-nel kene az adataimat tartani, ha nem akarom allandoan begepelni [de inkabb kormolok]
szerk nem otp-skent az elfogadohelyek attol me'g ezzel szivatnak -
axioma
veterán
válasz
jotzo01
üzenetére
en irnek egy levelet, foleg ha volt vegtorlesztesi dij, azt mint csak emiatt keletkezett koltseget visszakernem... nem kerul sokba, de elutasitasnal hagynam mar en is a csudaba - megjegyzem a torl.reszlet kiszamolhato a kondiciokbol, szoval ha amikor kijott a magas akkor magyarazatot kersz (akar itt a forumon) es kiderul hogy valami nem jo, az egeszet megusztad volna...
-
axioma
veterán
Ez tetsz! Mondjuk en valosnak tuno kartyaszamot adtam volna meg... ne tudja meg hogy atveres, rendorsegi feljelenteshez hasznos, ha nem csak telefonbetyarkodas, hanem a csalas is [=beprobalkozik penzhez jutni] is bizonyithato.
Az durva hogy ezt egy videki szammal, szamkijelzessel is megcsinaljak. -
axioma
veterán
válasz
vnorbi
üzenetére
Az otp fizeteset hasznalja a MAK szoval az utolsot nem ertem... eddig CSAK kartyas fizetesi problemam volt a kincstarban, mas nem.
Az otp-nel legutobb allomanyi dijat vontak, me'g ha most pmap-ra nem is (de pl. dkj-re lenne? babakotvenyt kezelnek?).
Az otp-nel nem tudsz kartyaval venni allampapirt, csak mar otp-hez alternativ uton bejuttatott penzbol.
OTP-nel nem tudok rola hogy lehetne meghatalmazassal mas usernek az ertekpapir-szamlajat is teljeskoruen kezelni. De ebben tevedhetek ha mindket user otp-s, de kulso user biztos nem kaphat. Nalunk idos rokon nem kezeli hanem megkeri egy hozzafero leszarmazottjat.@DS39: naiv, vagy foleg OTP userekre vetitve... a legtobb akkor se valt ha mar anyagilag nagyon nagy kulonbseg lenne.
-
axioma
veterán
válasz
IntelKiller7
üzenetére
van bonuszom, nincs torlesztesi biztositasom... ha nem kotelezo volt kotni akkor mondd le; egyeb esetben a zaras napjara 0 (vagy minimalis) tartozas az ami mukodhet
-
axioma
veterán
válasz
flash-
üzenetére
a lakastakarek miota nincs allami tamogatas egy szemfenyvesztes, randan probal hasonlitani a regi ltp-re (ami a mai kamatkornyezetben onmagaban se lenne amugy eletkepes konstrukcio), a gyakorlatban 2% alatti(!) eves hozam van mogotte (a kieg. penzzel egyutt) es ajanl egy olyan hitelkamatot a lejaratra, ami akkor mar jo nagy valoszinuseggel nem lesz extrem alacsony, de legalabbis nem lesz erdemi elonye a sok elvesztegetett penz (opportunity cost) mertekeben
-
axioma
veterán
Nem mondom hogy ma'r mege'ri random bankszamlak erdekeben ennyi energiat fektetni bele, de azert egyre konnyebb egy emberrol a neten infokat gyujteni [pl. ha a forum nick leirja hogy x bank y szolgaltatasaval van baja, es hardverapron arul valamit akkor talalkozon mar kiderulhet lakhely, ha tulaja is akkor tullapbol rengeteg adat...]
Szoval nekem az hogy tud rolam valamit, nem jelenti hogy a banknal dolgozik. Sot, a bank egyes esetekben gdpr-mindentiltas mellett kiadja alvallalkozoknak [bar az Erste volt] az adatokat pont beazonositas celjabol tolni a hitel es mas termekeket, lett is bejelentes belole... ez csak felig random ember.
Es ez a jelen, siman konnyulhet a dolga az adatokkal visszaelni akaroknak. Remelem lesz olyan h e'lo"hangos beszelgetes is csak app-on belul engedelyezett, az szuri az adat-tudasnal jobban mind a ket oldalt... -
axioma
veterán
válasz
gabor1974
üzenetére
ezzel a fizuval mar reg egy ingyenes szamlacsomagot nyujto banknal kene legyetek... es nem, a hitel miatt nem vagy a bankhoz kotve (max az lehet hogy addig kedvezmenyesebb amig folyoszamlat fenntartasz, de ezt meg kell tudjak mondani, akkor fenntartod de akkor se ott tranzaktalsz olyan helyen ahol penzt kernek erte...)
-
axioma
veterán
válasz
üzenetére
Nekem a zte blade utani osszes telefonomom ilyen tokban van, valamit beledumalhattak a bankos ismerosodbe... a jogsi+lakcim+tb is ott van, taska nelkuli minimum indulocsomag.
Hotelszoba rf kulcsat - mas freki - torolte mar a tok magneses zaroja [es az is siman ujraprogramozas utan ment], de a bankkartyak csak megvonjak a vallukat. A magnescsikosak is, chip ota meg plane semmi alapja. -
axioma
veterán
Na nekem ezert van olyan mobil ovtokom, amiben benne vannak a fizikai kartyak, me'g boven nfc-s telefonok elotti idobol, es azota kb. emiatt nem szoktam ra a teloval fizetesre, mert ugyanonnan ugyannyi ido a kettot elohuzni (kiveve amikor elraktam "jo helyre" az egyik kartyam ami curve alatt volt, na akkor segitett).
-
axioma
veterán
Kezdjuk ott hogy az is baj amikor kivenni kell, nemhogy betenne'k... minden elektronikus formaban megy. Bar amugy az en bankomnak van fiokja, de sztem az elmult 20-30 evben forintot nem tettem be (valutat is csak azert mert olcsobb volt felvenni, utcainal valtani eurot es betenni dev.szamlara).
-
axioma
veterán
Nem mondtam h elvenni tudja, de technikailag kivethet 99% adot. Definicio kerdese h mire vonatkozzon.
A gyakorlatban ez nem fog megtortenni [legalabbis amennyire csak elore lehet latni, csak az volt a celom hogy demonstraljam: kizart, hogy szelektiven a magyar tulajdonu penzintezetekre vonatkozzon. Nyugi, ne ugralj sehova ilyen disztopikus almok miatt. -
axioma
veterán
De nem sokaktol keveset, hanem kevesektol sokat lenyulva me'g tapsolna is a nep hogy fizessenek a gazdagok [aztan hogy a lakas ara volt ott es egy elet munkaja utan foldonfuto maradt, vagy mashol hitele van es az egyenlege messze nem annyi ami egy helyen pozitivban megjelenik, az hidd el senkit nem erdekelne, funyiroelv van itt mindenre].
Persze a forgatokonyv _jelenleg_ eselytelen, de ha valahogy, akkor igy lehetne, persze adonak elnevezve a lefolozest, es az rogton mind1 melyik magyarorszagi bankban van. Mondjuk devizaegyenleg lenyulasa elobb lehetne indokolt, a forintot eleg elinflalni es ugy is elvettek. -
axioma
veterán
válasz
olloczky
üzenetére
az eves dij (ha annak van nevezve a kartyadijad) mindig idoara'nyos (es altalaban elore fizetendo, tehat ha leadod akkor visszajar(hat), mondjuk ara'nyositas csak egesz honapra szokott lenni, plusz ha volt 30 napon beluli hasznalat akkor me'g annak lejartaig nyitvahagyja igy alapbol szoktak +1 honap fenntartast szamolni, kulon kell mondani ha nem)
szoval annyira nem idokritikus, ha beterhelik es abban a honapban visszaadod akkor 11/12-e visszajarhat
ha gyartasi vagy mas ne'ven van a dij akkor persze mas a kezelese is
otp-t nem tudom, en mondtam mar telefonon keresztul is kartyat, inaktivaltak, es mondtak hogy vagjam olloval kette, azonnal vagy a fenti +30 napossal megszunik -
axioma
veterán
válasz
scream
üzenetére
egyreszt a hitel miatt nem lehet kotelezo szamlat tartanod ott - legfeljebb erosen ajanlott, ha arra adnak (adtak olyat ami visszavonodik ha megszunteted) a hitelkondiciobol kedvezmenyt, de a hiteltorleszto barmilyen szamlarol teljesitheto kell legyen
masreszt a nagyosszegu utalas ha csak szamlan parkolo penz akkor siman tud pl. allamkincstaron at ne'mi idocsuszassal ingyen vagy 1 napon belul is sokkal kisebb koltseggel masik szamlara kerulni
harmadreszt vannak ingyenes v. ingyenesse teheto utalasu szamlakszoval azon mulik, hogy te magad kotottel-e barmit amit fajo lenne elvesziteni a folyoszamla megtartasahoz
-
axioma
veterán
-
axioma
veterán
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
otp-bol minden uton draga, kiveve ha kartyaval vasarolsz - regebben ment a dkj vasarlassal trukkozes, de most hogy jo annak is a hozama, ki van fogyva, nagyon lutri h sikerul-e, esetleg nezd meg a hosszabb tavuakon mennyit buksz vetel utan lejarat nelkul eladva [pmap-nal 1%, ha folotte akkor azt], plusz mak-bol utalni ingyen kp-felvet 3 ezrelek [nem eliras] max 10ezer Ft; ellenben ha nincs webkincstarod kell min. 2-3 munkanap mire beizzitod.
-
axioma
veterán
válasz
pataslogeza
üzenetére
[link] itt a tobbi bank (es szamlacsomagjaik) topikja
Új hozzászólás Aktív témák
- Tesla topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Búvárkodás
- alza vélemények - tapasztalatok
- OLED TV topic
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Revolut
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Acer TravelMate Spin B311RNA- - Érintőképernyős
- Blue Coat AV510 A - Network Security Appliance - tűzfal
- Albis ULAF+ Acceed 1104 DT 4WP- SHDSL Carrier Ethernet CPE
- BIG-IP Single AC PSU for i2X00 (250W)(F5-UPG-AC-I2XXX) - új bontott dobozos
- Black Box ServSwitch Wizard DXS Digital ACR101A DVI - IP Gateway
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest