Új hozzászólás Aktív témák
-
KubanitoS
veterán
Kérdeznék én is, mivel nem igazán találtam OTP értékpapírszámla hirdetményt.
Szóval a költségek miatt én is lassan az összes értékpapír állományom átköltöztetem a kincstárhoz. Érdemes lenne bemennem és megszüntetnem az OTP értékpapír számlámat?
Tudtommal ha nincs rajta semmi, akkor költsége sincs, de javítsatok ki, ha nem így lenne.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
KubanitoS
veterán
válasz csemege86 #18696 üzenetére
Ahogy írták is ezt otthonról is elintézheted a netes webkincstáron, vagy a MobilKincstáron keresztül is. Kiválasztod mely állampapírt akarod megvenni, a weblap/app végigvisz egy folyamaton aminek a végén lesz sima Simple Pay fizetési mód is, ami teljesen ingyenes.
Illetve majd ha vissza akarsz utalni az államkincstártól a saját OTP számládra, az is költsegmentes lesz.
-
KubanitoS
veterán
válasz Tsebacsi #18638 üzenetére
Ezt én most nem értem. Az alapvető gondod, hogy magas a mostani számlád költsége. Ezért inkább átváltanál Premium Nextre, aminek több, mint dupla annyi lenne a költsége… Hogy ezt miért szeretnéd meglépni, az nem derült ki számomra az írásos alapján.
Nem az alap Smart kártyát, használod, mert a másik jobban néz ki. Na most érted…
Le kell mondani a prémium kártyát, az állampapírokat meg a MÁK-tól is meg lehet venni közvetlenül teljesen költségmentesen és akkor csökkenni a fog az átlag havidíjad is.
-
KubanitoS
veterán
válasz hdanesz #18370 üzenetére
Jó, persze, csak azért olvasni ezt-azt. Talán valaki itt írta, hogy befizetéskor a gép lefagyott, a pénzt benyelte és a tranzakció meg sem jelent. Ez valami pártízezres összeg lehetett, de én már azon is kiakadtam volna, mert lehetett futni a pénz után. Hetekig ellenőrzik a bejelentést stb…
-
KubanitoS
veterán
válasz pudli83 #18313 üzenetére
Én csak annyit kérdeznék, hogy nem lenne egyszerűbb egy szabad felhasználású hitelt felvenni akár valamelyik más bankból és azzal végtörleszteni a négy személyi kölcsönöd? Tippre bármelyik hitel olcsóbb lesz, mint egy személyi kölcsön, bár ez csak hasraütés...
-
KubanitoS
veterán
válasz Szbtms #18247 üzenetére
Köszi, én egyébként szeretem az alszámlákat. Megvan egyrészt valamilyen szinten a biztonságérzet, mert ugye azokról közvetlenül fizetni/átutalni nem lehet, másrészt én szeretem kategorizálni a dolgokat és látni azt, hogy havonta pontosan mennyi pénzem áll rendelkezésre az adott dologra és akkor nem fogok elcsúszni.
-
KubanitoS
veterán
-
KubanitoS
veterán
válasz nggabi #18238 üzenetére
A virtuális kártya saját magad megnyugtatása végett van. Nekem is van és én csak arról vásárolok, a fő kártyám adatait nem adom meg.
A Smart csomaghoz jár 2 db ingyen alszámla, de olvastam valahol, hogy ez a 2 igazából 5 db lenne, csak ezeket a fiókban aktiválják. Ha bemész a virtuális kártya miatt akkor ennek kérdezz már utána pls.
-
KubanitoS
veterán
-
KubanitoS
veterán
-
KubanitoS
veterán
válasz Cblacksmithc #18188 üzenetére
Nincs...
De most vagyok a chatben, egyelőre feladtam nekik a leckét ott is... 10 perce várok a válaszra.
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
válasz Cblacksmithc #18188 üzenetére
Smartnál a hirdetmény alapján csak ezt a 3502 forintot látom, és nincs kihangsúlyozva, hogy 2014 előtti nyitás esetén van különbség az árakban.
-
KubanitoS
veterán
válasz Peter.70 #18176 üzenetére
Sima alap kártya, amely a Smarthoz jár.
Az első kártya helyett most kaptam újat lejárat miatt, tehát ez a második kártya. Az első kártya egyedi képes volt, a második már nem az lett, csak kaptam postán az újat.
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Az alábbihoz mit szóltok?
Ezt a 7000 forintos tételt megnyitva azt látom hogy kártya éves díja.Smart kártyacsomagom van, a matek sehogy sem jön ki. Kártya kibocsájtás díja az csak új kártya esetén van, vagy minden évben?
-
KubanitoS
veterán
válasz herdsman12 #18113 üzenetére
Elvileg bankkártya-bankkártya között azonnal működnie kellene. Alszámla - bankkártya nem fog működni hétvégén.
-
KubanitoS
veterán
válasz headhunter #18111 üzenetére
Ha belépsz az OTP fiókodba ott van chat és rá tudsz kérdezni.
-
KubanitoS
veterán
válasz Cblacksmithc #18096 üzenetére
Én is így voltam vele mint te, csak amikor már arcpirítóan magas lett a számlavezetés díja (az éves díj bőven átlépte a 100 ezret) akkor váltottam. Nem kell félni tőle, költségmentesen meg lehet oldani a pénzmozgásokat és a saját applikációban látható minden szükséges info.
-
-
KubanitoS
veterán
válasz 4Grider #17798 üzenetére
Sajnos ez nem egyértelmű számomra, valami régi hirdetményt találtam tempó számlacsomaggal meg társaival.
Mennyi lenne a költségem ha mondjuk eurót akarnék forintra váltani és azt átvezetni a saját OTP forint alapú számlámra? Mert gondolom más módja nem igazán lesz annak, hogy hozzájussak a pénzemhez…
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok, van valakinek OTP euró deviza számlája? Gondolkozok a nyitásán, hogy legyen egy kis megtakarításom euróban is.
Jól látom, hogy van fix 85 Ft számlavezetési díj, illetve átváltáskor költség és kb ennyi? Bankkártya nem kell pluszban.
Egyáltalán jó ötlet OTP-nél nézegetni ezt a számlát?Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
KubanitoS
veterán
válasz fery02 #17488 üzenetére
Szerintem utalj el mondjuk 5000 forint kivételével mindent, majd ezután látogass el egy OTP fiókba ahol lezárják a számládat, a rajta lévő pénz fedezi az esetleges kiadásokat, a többit kifizetik neked, vagy ott helyben akkor el is utálod a lezárás előtt.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Kp felvételi díjra megterheltek 300 forintra.
Smart számlacsomagom van, 3 alkalommal vettem fel pénzt, a teljes felvett összeg 150 ezer alatt volt.
Ennek nem ingyenesnek kellett volna lennie? Nem a 300 Ft zavar, hanem az elv…
-
KubanitoS
veterán
válasz Kicsirics77 #17371 üzenetére
Most nekem sem megy, szóval nem nálad van a hiba.
-
KubanitoS
veterán
Ó hát én sem erre használom, mert kamat az ugye kb nuku rajta. Igazából persely helyett van. Mikor megjön a fizetésem a fő kártyámon csak egy meghatározott összeg marad az esetleges visszaélések miatt, a többi megy a Smart takarékra és ha kell valamennyi visszautalom magamnak. A több darab meg azért kell hogy tudjam rendszerezni, hogy mire teszem félre a pénzem. Mondjuk öt darab nem kell nekem sem, de egy harmadik lehet, hogy jól jönne.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok,
Most vettem észre, hogy a Smart számlacsomaghoz elvileg 5 db Smart Takarék ingyenesen jár. Nekem most kettő darab van. Tudok én is nyitni hozzá, vagy csak személyesen fog menni?
-
KubanitoS
veterán
válasz herdsman12 #13354 üzenetére
Ezt a régi felületen lehet megcsinálni (otpdirekt.hu). Ott van külön beszédesek fül. Ha nem engedi módosítani, akkor törölni kell a megbízást és újat nyitni a megemelt összeggel.
-
KubanitoS
veterán
válasz alex devil #13331 üzenetére
Szerintem sem lehet az új webes felületen beállítani, de még lekérdezni sem a beszedéseket. Várom a cáfolatot.
-
KubanitoS
veterán
válasz Darth_Revan #13182 üzenetére
Szerintem erre csak a megtakarítási alszámla a megoldás. Akkor van az appban két alszámlád, ahonnan átvezetni tudsz a saját kártyádra, illetve oda is tudsz értelemszerűen utalni. Ez az összeg nem lesz elérhető és látható a bankkártyádon. Smart csomagnak ingyenes része pl 2 db ilyen alszámla.
-
KubanitoS
veterán
-
KubanitoS
veterán
Linkelj már nekem légyszíves tolakodó marketinget. Ezt a túlárazás dolgot meg inkább hagyjuk, amikor egy csúcs Samsung, de már Xiaomi telefon is 300 ezer forint felett van.
Nem vagyok fanboy, 10+ évig androidoztam, tavaly lett egy iPhone 13-am, semmi pénzért nem mennék vissza androidra. Az Apple Pay pedig hibátlan OTP kártyákkal.
-
KubanitoS
veterán
A régi internetbankba kell belépni számítógépben. Ott lesz a bal oldali oszlopban, hogy értékpapírszámla és ott be fog jönni egy oldal a portfólióddal, ilyesmi és itt kell megtalálni valahol. Erre a részre én sem emlékszem és most nem tudom meg se nézni.
Talán rámész az összegre, felugrik egy ablak, amelynek a jobb felső sarkában lesz az eladás gomb? Valami ilyesmi, de biztosan működik, én is így szoktam eladni.
-
KubanitoS
veterán
válasz #01110937 #12808 üzenetére
Ezzel egyetértek. Ennyi erővel a párna alatti pénz is elértéktelenedik/ellopják/leég a házad és vele együtt a pénz is stb... Szerintem a legbiztosabb dolog a világon az arany, de ennek is vannak árfolyamingadozásai, ezzel nem lehet mit kezdeni. Bankok tekintetében pedig tetszik, vagy sem, az OTP jelenleg a legbiztosabb, legstabilabb bank Magyarországon. Államcsőd esetén lehetnek gondok, de akkor már valóban mindegy hol van a pénzünk. Én személy szerint jobban tartok a külföldi bankoktól, láttuk mi lett a Sperbankkal is.
-
KubanitoS
veterán
Nálunk az asszonnyal van külön-külön egy-egy OTP számlánk saját digitális azonosítóval és emellett van egy harmadik közös számla is. Utóbbi szintén az én nevemen van hivatalosan és látom is az OTP appban, viszont páromnak adtam meghatalmazást a közös számla feletti korlátlan rendelkezésről. Ez azt eredményezte, hogy az ő saját mobil appjában, a saját azonosítója alatt is megjelent a számla és tud is róla tranzakciókat indítani. A vásárlásokról, utalásokról kapok értesítést ha ő vásárol a közös számlás bankkártyával, de kb ennyi is. Tranzakciókat jóváhagyni csak arról az eszközről kell, amelyről az indítva van.
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
Ebédidőben bementem a helyi fiókba és sem az ügyintéző, sem a fiókvezető nem tudott a visszatérités lehetőségéről. Azt javasolták menjek a rendőrségre.
Most akkor kinek van igaza?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Bankfiók látogatás előtt érdeklődnék itt. Nov 1. napján vásároltam egy terméket Simplepay segítségével a webkártyámmal. A termék a mai napig nem jött meg, az eladót nem lehet elérni stb. Lehúztak magyarán.
Kérdésem, az lenne, hogy vissza lehetne-e vonatni a fieztést bankfiókban, vagy máshogy? Van ezzel kapcsolatban bárkinek tapasztalata?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok, jól látom, hogy Smart számlacsomagban a belföldi átutalási díj max 6000 forint?
-
KubanitoS
veterán
Akkor nagyjából jól gondoltam a dolgot. Annyi a titok, hogy nem kell nézegetni. Köszi a segítséget!
-
KubanitoS
veterán
Egy kérdés állampapírokkal kapcsolatban: ugye tegnap megint variáltak valamit, gondolom drágább lett az idő előtti visszaváltás költsége. Nekem egy éves állampapírom van és most ugye megint eltűnt a “kamat” egy része, amit látok az appban. Egyszer volt már ilyen.
A múltkor azt az infót kaptam a topikban, hogy ne foglalkozzak vele, a végelszámolás a lényeg… Túlságosan nem izgulok, de azért egy kérdésem lenne.
Ugye amikor megvettem az állampapírokat, akkor láttam, hogy naponta X összeggel növekedett az értéke. Gondolom a végén így jött volna ki a kamatokkal együtt a nagyobb érték…
Viszont a változások után a napi szintű értéknövekedés nem változik nálam, ergo most is ugyanazt az X összeget kapom naponta, mint a legelején.
Szóval a végére a lényeg: nem kellene a napi kapott összegnek is növekednie, hogy “behozza” a lemaradást?
Őszintén szólva egy kicsit frusztráló a dolog, amikor kiszámoltam a várható kamatot, akkor egy szép szám jött ki az egy év lejárta után, most eltelt 5 hónap és a végső összeg kb 10%-át látom… Valamennyit kamatozik, aztán történik valami és eltűnik a kamat nagy része…[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Smart csomagom van és tegnap felvettem 150 ezer forintot az OTP saját automatájából. Most kaptam egy 640 forintos készpénzfelvételi díjat. Soha nem szoktam pénzt felvenni (ez is kényszerből volt), de nem úgy van, hogy egyszeri 150 ezer költségmentes? Nem ezen a 640 forinton múlik a világ sorsa, csak nem szeretem, ha látszólag ok nélkül lehúznak.
-
KubanitoS
veterán
Kis nyaralásos téma. Mit gondoltok a külföldi kártyás vásárlásokról? Ugye régebben (meg lehet manapság is) célszerű volt valutát váltani itthon, aztán készpénzben fizetni mindenhol. Én most azon gondolkodom, hogy hagyom a fenébe az egészet és fizetek Apple Pay-en keresztül a hozzáadott OTP kártyámmal. Túl macerásnak tartom a nagyobb mennyiségű valuta váltását, majd őrizgetését a nyaralás alatt. Mit gondoltok, hogy lenne célszerű a fizetéseket megoldani külföldön?
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
válasz vnorbi #11838 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséged!
Nem mozgok teljesen otthonosan a témában - meg őszintén szólva annyira nem is szeretnék - csak az érdekelne még, hogy ezek a "büntetések", hogy ne váltsa vissza az ember idejekorán az állampapírt befolyásolják a végösszeget, amelyet a lejárat után kapok kézhez?
Illetve ez a bünti csak az OTP-nél van, vagy pedig az Államkincstárnál is direktben?
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Van itt kolléga, akinek OTP-nél van állampapír értékpapírszámlán?
Olyat tapasztaltam, hogy az applikáció szerint a hozam visszaesett kb a három héttel ezelőtti szintre. Nálatok minden rendben van?Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
KubanitoS
veterán
-
KubanitoS
veterán
válasz plevips #11720 üzenetére
De így van ahogy írod, viszont el is tudod adni bármikor és akkor megmarad amit eddig kamatozott. A gyakorlatban úgy van a dolog, hogy amikor bekerül mondjuk 1.000.000 forint, akkor az neked kb 990.000 forintot fog érni a befizetéskor és ez kezd el kamatozni napi szinten. Amikor 1.000.000 forint fölé megy a dolog, akkor azon az értéken bármikor el tudod adni és azt az összeget is fogod visszakapni.
-
KubanitoS
veterán
válasz plevips #11717 üzenetére
Otthonról csak állampapírt tudsz venni majd, de amúgy marha egyszerű. A megtakarítások almenüben meg fog jelenni egy állampapírok fül és ott fogsz tudni venni a saját számládról állampapírt. Eladni viszont jelenleg csak a régi számítógépes OTPDirekten tudsz, telefonos appból nem.
-
KubanitoS
veterán
Smart csomagban egy csoportos beszedés 27 forint és push üzenetekkel az SMS sem kell hozzá. De lehet venni SMS csomagot is korlátlan számű üzenettel valami 300 forintért. Félre ne érts, nem piszkálódni akarok és OTP fanboy sem vagyok, csak olyan dolgokat írsz, amelyekre lazán van megoldás, ha odafigyel az ember.
-
KubanitoS
veterán
Arról van esetleg infó, hogy az OTP direkt-> https://www.otpbank.hu/portal/hu/OTPdirekt/Belepes
megmarad-e csütörtök után is?
-
KubanitoS
veterán
válasz tipuka #11569 üzenetére
A számlacsomag váltás bankfiókban mehet. A webkártya pedig netes vásárlásokra lesz jó neked. Igazából utóbbit csak azért említettem, mert én is net számlacsomagról váltottam Smartra és eleve azért kértem anno a net csomagot, mert kellett a webkártya is, amelyet a mai napig használok. Szóval a Smartban is van lehetőség erre. Amúgy szerintem a Smart csomag nincs életkorhoz kötve, 35 éven felül a minimálbérnél több fizetésnek kell jönnie a számlára a díjmentességhez aztán kb ennyi tudomásom szerint.
-
KubanitoS
veterán
válasz tipuka #11558 üzenetére
Jelenleg még nem fizetős. Pedzegetnek itt valami olyasmit, hogy 500 forint / hó is lehet. A hivatalos álláspont szerint lesz olyan csomag, amihez ingyenes az applikáció használata.
A helyedben amúgy a Net csomagot átváltanám Smart csomagra, a fizetésed arra jön, akkor a számlavezetési díj ingyenes (ha kell a webkártya, akkor az 111 ft / hó) és ehhez lehet különféle mini csomagokat venni, pl a korlátlan sms értesítés valami 300 ft / hó, de ezek nyilván nem kötelezőek és feleslegesek is, ha van ingyenes push értesítés.
-
KubanitoS
veterán
válasz leslieke #11493 üzenetére
Pedig úgy volt beállítva, szóval nem értem a dolgot. Végül letöröltem az Apple Pay-t az iCloudból és hozzáadtam az OTP webkártyámat. Azzal ment a dolog, de nem igazán értem az Apple Pay miért nem működött...
Mindegy is, szökőévente ha venni fogok valamit...
-
KubanitoS
veterán
válasz MasterMark #11491 üzenetére
Ha egyszer nyomom meg az oldalsoó gombot, akkor Skerrordomain error 2 hibát kapok, ha duplán, akkor Skerrordomain error 0 hibát kapok. Ezekre rákerestem, de okosabb nem lettem. Fejlesztői hibák lehetnek.
Ugyanígy nem működik az sem, hogy pénzt töltsek fel a Walletre. Beütöm az összeget, megy a dupla gombnyomás, miután feljött az Apple Pay és ekkor annyi történik, hogy a beütött összeg lenullázódik és kb ennyi. Hibakód sincs.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata Iphone-os Apple Pay fizetéssel OTP kártyával? In-app vásárlások nem akarnak menni, az érintéses dologgal semmi gond.
-
KubanitoS
veterán
válasz Mercutio_ #11450 üzenetére
Szia, annyi biztos, hogy az utalási partnerek megvannak. Ami zavaró még, hogy nem látni a gépkocsinyeremény betétkönyvet és a csoportos beszedési megbízásokat sem, igaz ezeket a régi sem tudta. Elvileg márciusban a régit kivezetik.
-
KubanitoS
veterán
Ha ez most nem is közvetlenül kapcsolódik ide, megjegyezném, hogy az Apple pay tökéletesen működik az OTP-vel. Érdekes, hogy Gpay miért nincs integrálva, vagy a Simple miért nincs rendesen fejlesztve, ha az Apple payt sikerült megvalósítaniuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Google Pixel topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- BestBuy ruhás topik
- Gmail
- Ismét a vércukorszint mérés a téma
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest