- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Mawyx
őstag
nem tudom mit vegyek fel
-
pohár
félisten
fa behordva téli nyughelyére, öröm e bódottá
-
Mawyx
őstag
válasz
Winner_hun #42395 üzenetére
Akkor gyülekező ott fél 7-kor? Kint vagy bent vagy hogy?
-
Winner_hun
félisten
Kedves István!
Köszönjük bejelentkezését melyet beírtunk naptárunkba.
Kérjük vegye át futamra jogosító jegyeit legkésőbb az Ön álltal megadott
időpontig.Dátum: 2010.08.23.
Érkezés időpontja: 19.00
Résztvevők száma:5
Résztvevőnként foglalt futamok száma:4Naptárba, ja persze...
Fél 7-re leszek ott kb.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bolondember #42391 üzenetére
Azt nemtom, én mindig a szélvédőn kifelé bámulok belőle előre, meg néha kicsit oldalra és hátra.
-
Bubu79
addikt
válasz
BlacKSouL #42373 üzenetére
Állat vagy vazze
Közveszélyes állat, nem más!
Mit képzel Magadról, hogy megzavarod jobbról szegény kormányharapó, kalapos embertársadat, aki végre elő merte venni a garázsból féltve őrzött kincsét és beletenné az az évre engedélyezett 3000km-es kvóta egy jelentős részét a balatoni kiruccanásba.
Mit képzelsz Te magadról, hogy csak így megfosztod őt a poroszkálás örömétől? Kinek képzeled Magad, hogy ilyenre vetemedsz?
Egyáltalán honnan veszed a bátorságot, hogy ilyennel előállj nyilvánosan?
Koetschoeg sztrítrészer vadállat!
-
bolondember
MODERÁTOR
-
zolynet
veterán
válasz
bolondember #42385 üzenetére
gyere Robi, gyere, gyere?!
1-2 képet megosztott haverom a nürburgringi kiruccanásáról,
akit érdekel katt -
bolondember
MODERÁTOR
válasz
kételkedem #42384 üzenetére
gyere, gyere!
mi megyünk!
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83 #42381 üzenetére
tudtam én, h valahol van valami!
-
venember83
nagyúr
válasz
venember83 #42381 üzenetére
Ja, meg átadtak egy Tordát elkerülő szakaszt százhetven kilométerre innen, az is van vagy negyven kilométer. Erről elfeledkeztem.
-
venember83
nagyúr
válasz
bolondember #42378 üzenetére
Ja, van. Bukarest-Ploieşti, illetve Bukarest-Constanţa. Talán van a kettő összesen kétszáz kilométer. Talán.
-
NoLF
veterán
ez ilyenhogy ez szerintem közérdekű talán:
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83 #42375 üzenetére
de van vagy pár km, nem?
hisz nemrég olvastam, h öregteherautósfazon szembe ment a forgalommal...
-
Mawyx
őstag
válasz
Winner_hun #42367 üzenetére
A csomit el tudod hozni?
Én is 5 órát aludtam, nem is lett volna szabad ilyen sokat, vissza kell fordulnom az éjszakás műszakból.
-
ToBeY
nagyúr
A wii-vel játszani veszélyes dolog
[link]
-
venember83
nagyúr
Én nem előzök/haladok el jobbról autópályán, mivel nincs autópálya. Mekkora könnyebbség.
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
BlacKSouL #42373 üzenetére
igen, Te vagy a hibás. és még nuni sincs.
Én is szoktam elmenni jobbról - de főleg csak akkor, ha látom, h a belső tele van/gyorsan jönnek.
akkor sem szabad - és nem a szabálytalanul haladó "B-kategóriás" (B, mint belsősáv) hétvégi sofőröket fogják megbüntetni, hanem a jobbról előzőket.
-
BlacKSouL
addikt
Én idén nyáron 3x mentem az M7-esen, és egyszer a 7-esen. Lefelé mindig jókor mentem = sok autó de halad, vagy éjszaka. Visszafelé viszont rendszeresen az említett balratartási problémába ütközöm.
Namármost:1.) Jobbról előzni tilos
2.) Jobbratartási kötelezettség van.
3.) Egyéb jelzés hiányában autópályán mindkét, avagy Szfvártól mindhárom forgalmi sávban a megengedett maximális sebesség 130 km/h.Amikor én jobbratartva utolérek egy középsőben 100-al legelésző marhát, akkor rám mi vonatkozik?
1.) "Előzés fogalma: Előzésnek nevezzük, az úton egy azonos irányban haladó jármű melletti elhaladást. Ez azonban nem igaz a párhuzamos közlekedésnél, mert ekkor a két sávban az egymás melletti elhaladás nem minősül előzésnek."
Ergo sem balról, sem jobbról nem előzöm a marhát, hanem elhaladok mellette. Előzés szerény véleményem szerint amúgy az, ha azonos forgalmi sávból, egy szembejövő sáv felhasználásával, majd saját sávba visszatérve haladok el a másik jármű mellett. Ez majdnem igaz autópályára - mármint a saját sávba való visszatérés kötelessége a 2. ) pont miatt, ám ha több autót "előzök", akkor nyilván nem, de utána már IGEN.
Namármost. Én ha azt látom hogy 110-el megyek a jobboldaliban, és utolérek a középsőben 100-al legelésző marhát, akkor elhaladok mellette 110-el. Csakhogy a 200-adik marha felhúz, ilyenkor szépen felmegyek 130-ra, és a jobbszélsőben ugyancsak elmegyek amellett a sokezer marha mellett akik a jobbratartási kötelezettség közlekedési szabályát megszegve legelnek balratartva. Van ám csodálkozás hogy visszaelőzöm őket, mikor 10 perce mentek el mellettem szerencsétlen tötymörgő mellett.
Irgalmatlanul szoktam ám cikázni a jobbszélső és középső között 130(!!)-al, ahogy a logikus helyzet kívánja. Ha a jobboldaliban utolérek valakit, balról kikerülöm és visszatérek a jobboldaliba. Ha a középsőben legel valaki, akkor meg én jobbratartva elhaladok mellette. Attól hogy a belső és középső 100-al "áll", én ugyan miért ne mehetnék 130-al jobbratartva a töküres jobbszélsőben?Ki az aki vét a szabályok ellen??
Megjegyzem leállósávon jobbról előzni élet- és balesetveszélyes, amúgy meg tilos. Ráadásul az nem forgalmi sáv. -
negyedes
addikt
válasz
kételkedem #42370 üzenetére
most se áááááá se éééééé
furcsa
-
-
FehérHolló
veterán
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83 #42365 üzenetére
nem tud parancsolni a kis izgága jobb lábának a gázpedálon a Szuziban...
-
fokukac
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Kalandor #42347 üzenetére
nagyon könnyen elítéli mindenki gondolkodás nélkül a kamionosokat. pár érdekes adat: a kamionok sebessége le van szabályozva, 90km/h-nál akkor se tudnak menni, ha a sofőr a padlólemez alá tapossa a gázpedált. a fékútja egy alaposan megrakott kamionnak "kicsit" hosszabb, mint egy személyautónak. gyorsításkor egy "kicsit" több plusz üzemanyagot fogyaszt, talán annyit, amennyivel egy szgk pár10 km-t megtesz. ha egymás után mennek a kamionok, akkor az első utániak a légörvények miatt kevesebbet fogyasztanak, viszont az elsőben a sofőrnek mindenre figyelni kell (a hátsóknak csak az előttük haladó féklámpájára). ezért időnként cserélni kell. egy hosszú szerelvény egy másik hosszú szerelvényt minimális sebességkülönbség esetén lassan tud megelőzni. márpedig az egyik megy 89-cel, a másik 90-91-gyel, az elég minimális különbség. ha az első fékez, tehát utána gyorsítania kell, elveszíti az egész az értelmét, plusz légszennyezés.
ha jól vannak megcsinálva az utak, nincs kispórolva se az alapja, se a fedőréteg, se semmi, és minden jó minőségű, akkor lényegesen kisebb a kopás. a tranzitforgalmat nem lehet teljesen kizárni, hisz van belföldön is szállítás, import-export, amit nem lehet, és nem érdemes teljes egészében vasútra áttenni.
nagyon könnyű egy-egy réteget, vagy jelenséget kiszúrni és önös érdekből fikázni. sokkal macerásabb és gondolkodtatóbb megnézni, hogy máshol ezt hogyan oldják meg úgy, hogy élhető marad a környék.
nagyon szép, hogy mindig mindenki svájccal példálózik, csak van pár apró, elhanyagolható különbség magyarország és svájc között. majd ha azt a fegyelmet és összefogást, összetartást elérjük, ami ott van, akkor majd lesz itt is olyan körülmény. de amíg könnyebb 2 embert 1 apró eltérés miatt összeugrasztani, mint 100 azonos dolog miatt összefogásra késztetni, addig ne várjunk túl sok jót sehol.
megj.: morcos hétfő van.
-
zolynet
veterán
-
NoLF
veterán
egyébként meg is cáfolom magam, mert tegnap pont az m7 pályán jöttünk haza balcsiról, merthogy a főnököm siet. mondtam, hogy szerintem semmivel nem leszünk beljebb, és én nem is szívesen fizetnék azért, hogy álljak a pályán, node akkor is.
no igen, zamárditól a bvilágosi felhajtóig több, mint 1 óra volt, utána nagyjából már csorgott a forgalom, de így is bőven 2,5 óra volt az út pöstre, az m1-m7 közös szakaszt meg se próbáéltuk, budaörön át kerültünk és jöttünk zugló felé.
node ami szfhvártól volt, az kritikán aluli. onnan ugye 3 sáv, és a szöges ellentéte történik, mint ami kellene: legbelső sáv full, középső tömött, szélső ritkás. persze minden bmw, audi és merci ott előzött, merthogy a belsőből senki sehova, csorgunk 100al, jobbratartás nincs. néha én is megelégeltem és a középsőbe áthúzódva, mutogatva és villogva lehagytam a belsőben araszoló tömött daciakat, mindenféle rendszámú családos szarokat, de nem értették, hogy mit akarok jelezni. borzasztó...
-
fokukac
nagyúr
válasz
venember83 #42354 üzenetére
én biztos vagyok abban, hogy összességében nagyobb kárt okoznak (út kopás, összesített balesetek kárai, légszennyezés, zajszennyezés, vészfékezések többlet-üzemanyaga), mint amennyi bevételt generálnak a pár ezer forintos matricából... meg amúgy se itt tankolnak.
-
venember83
nagyúr
válasz
fokukac #42345 üzenetére
Szerinted autópálya híján hol mennének ugyanezek az autók kb. ugyanígy? Az jobb lenne? Tessék kitiltani a tranzitforgalmat az országból, ahogy pl. Svájc is teszi kamionok esetében. Csak akkor nem kell majd csodálkozni, ha a megcsappant bevételek miatt még drágább lesz az autópálya matricnya.
-
fokukac
nagyúr
én is ezt tettem sokáig, de sajnos a főútjaink nagy része annyira leromlott, hogy nincs rá szó...
....... ...... ........ ....... ......... ....... ...... Kételkedem: ez erősen idealista elképzelés. vedd ki a kezed a biliből..!
Ui. láttam amúgy a 800 km alatt két rendőrt is, de akkor meg mindenki 100-ra fékezett..
-
Streky89
csendes tag
válasz
Tothgera30 #42330 üzenetére
amúgy miből vizsgázol?
-
kételkedem
addikt
válasz
fokukac #42345 üzenetére
Lehetne akár 6 sávos is, megoldást nem jelentene. Akkor 6 sávban mennének potenciális gyilkosok és öngyilkosjelöltek az utakon.
A megoldás talán az lenne, ha lépten-nyomon rendőrautóba, rendőrmotorba botlanál az utakon. Nem a susnyásból leskelődésre gondolok, hanem arra, hogy a forgalomban állandó jelleggel ott lennének a rendőrök. Ha valamilyen szabálytalanságot lát, akkor azonnal kiveszi a forgalomból a közlekedőt. -
válasz
bolondember #42348 üzenetére
Én kb. csak 500 km 3 hete, de azt úgy, hogy nem vezetek nagyon autót (éves szinten vagy 10 km-t össz), azt az autót meg vagy 5 km-t előtte.
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
fokukac #42345 üzenetére
67-es út, Somogyaszaló és Mernye között;
~10:30 körül Balaton irányába állt egy piros Chrysler Pacifica.
~2 körül jöttünk visszafelé, fordfókuszkombi rendőr helyszínelt, valaki beledurrantott az álló autóba. Vétkes autót nem láttuk.
Ez se rossz, nem?800 km meg semmi egy hétvégén, 2700, na AZ már valami...
-
zolynet
veterán
válasz
bolondember #42337 üzenetére
haver is ilyen szindrómában szenved, múlt héten volt a Nürburgringen (astra coupéval) és most fel kell dolgoznia
-
fokukac
nagyúr
válasz
Winner_hun #42325 üzenetére
visszaírtam, jövök.
bár lehet, hogy kissé majd kiegyensítem a kanyarokat, sikerült kb. 2,5 órát aludnom...(éjjel 2-re értem haza vidékről. megint vezettem 800 km-t a hétvégén... és bár millióan akartak megölni, túléltem. Komolyan, olyan érzésem van, hogy azért építettük több ezer milliárd forintért autópályákat, hogy a román / bulgár / török vendégmunkások / kamionok könnyebben elérjék az uticéljaikat, egyszerűen hihetetlen.
az M7 viszonylatában az adriai forgalom a nem semmi (cseh-szlovák-lengyel-ukrán), ha ezekre rájön a balatoni magyar forgalom, akkor kész a katasztrófa..
Az M1-M5 utirányon pedig csak kb. minden 4. autó magyar. A vendégmunkások se rosszak, román, német, osztrák, olasz, spanyol (!) rendszámokkal, dugig megrakott kocsikkal közlekednek, biztos, ami biztos, mókuskereső üzemmódban van a lámpájuk, hogy mindent jól lássanak, de legalább kiégessék az előttük menő retináját, 3 méterre követik egymást, időnként másokat is (vö. ideális követési távolság), és eközben rendesen kempingeznek a leállósávban (pisi-kaki, evés-ivás, nehogy már le kelljen állni egy parkolóban), különösen a vadátjárók alatt, mert ott még árnyék is van. Csoda, hogy ezekből nincs több baleset, bár a hétvégén volt egy pont emiatt.
A kamionosok meg... volt szerencsém végignézni, ahogy tegnap kirajzottak az M5-ösre hosszú tömött sorokban, Kecskemét és PEst között nagyjából 20-szor kellett vészfékeznem, mert látta a köcsög, hogy jövök én is, meg mások is, autópálya-tempóban, de csak kirántja eléd a 30 tonnáját, hogy vészfékezz, majd 87-tel 5 km-en át előzi a 86-tal menő másik kamiont. Amikor lehúzódik, a visszapillantóban láthatod, hogy kezdődik előlről az egész... mész 2 km-t, és újra lejátszódik ugyanez. életveszélyes, és vérlázító, amit csinálnak, és mind román/bulgár/török, hadd ne idézzem a fekete ország ide vonatkozó káromkodását....
Nem tudom, erre mi lenne a megoldás, talán az M1-et és az M5-öt végig három sávosra kéne megcsinálni, bár lehet, hogy akkor 3 sávban előznék egymást a drágák...
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83 #42343 üzenetére
mire=/=kire
-
venember83
nagyúr
válasz
bolondember #42342 üzenetére
ha érted kire gondolok..
-
válasz
kételkedem #42338 üzenetére
...tegnap nézegettem
. Azért érdekes hogy egy olyan autó ára össze sem hasonlítható egy hétköznapi(bb) sportosabb japán autóval (pl.: Nissan 350Z/370Z vagy Porsche 911) és mégis több gyullad ki belőle, ha már a töréseket nem számítjuk a pénzes és hülyék körében
...
#42340 Streky89 : Köszönöm, 11k-or indulok, szóval addig pihi és tananyag átnézése, meg egy kis PH
.
-
Streky89
csendes tag
válasz
Tothgera30 #42330 üzenetére
sok sikert
-
NoLF
veterán
válasz
bolondember #42337 üzenetére
hmm, bárcsak ilyen gondjaim lennének.
-
kételkedem
addikt
Új értelmet nyert a tüzes sportautó kifejezés!
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83 #42336 üzenetére
nemnem.
teljesen új problémák!
pölö: múlt héten végigjátszottam az SC2-t; tehát az eheti problémám, h végig kell tolnom a ME2-t, nézni Big Bang Theoryt, sokat (már második évad), meg ugye moziba is kell menni (Predators).
Meg a héten Gyöszt kell tankolni, nem Omegát.mondom én, h új problémákok!
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bolondember #42332 üzenetére
új hét, régi problémák
-
kételkedem
addikt
válasz
bolondember #42332 üzenetére
Ahogy írja kedves fórumtárs!, ahogy írja!
-
Sajnos ma már megint Hétfő,
de délután jön a program, mi felüdítő
Úgyhogy tojok minden benti hülyeségre
csak teljen már le a mai munkaidő végreSzéPH naPHot mindenkinek
-
bolondember
MODERÁTOR
kellemest!
új hét, új problémák..
-
BlacKSouL
addikt
ohaió gozaimaaassssszz
fojj de nem esik jól bent lenni..
pedig még csak hétfő van
-
Jó reggelt
. Szurkoljatok, vizsgázom
.
-
Tim82
félisten
Kukacnak: [link]
-
Dylen
senior tag
na megjöttem, istenem, hogy elfáradtam, most kezd kijönni...
remek idő volt, igazi strandoláshoz való, a víz is szuper volt!
visszafelé dugó volt, kerültünk jobbra-balra, de az araszolás közben ment a jamming meg a jégkásabtw: holnap 1 körül ráérne valaki kivinni a keletibe engem, egy bőröndöt és egy számítógépet?
persze nem ingyen!
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #42325 üzenetére
Időpont foglalás is megtörtént.
-
Winner_hun
félisten
Na kiváló, 5 ember már biztosan van gokartra. Még 3 hely szabad
Illetve ha kukac visszaír és jön akkor 2.
-
neduddki
nagyúr
válasz
venember83 #42317 üzenetére
HI!
30nal 60-70 az mar statrualis hejszini oszt annyi:- (
udv
neduddki
-
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL #42318 üzenetére
volt-e?
én még életemben nem láttam ott ennyi embert, 3 hétig tartó borhetek vannak, még jövő héten is tart
komolyan, ilyen tumultus a szigeten nem volt... nem tudtunk leülni a tagorén, nem hogy a pincészetek asztalaihoz, de még a korlátra sem a parton
jók voltak a borok, drágák, de nagyon finomak. a zsírosdeszka meg még épp elmegy 250ért...
-
venember83
nagyúr
válasz
neduddki #42306 üzenetére
Jelen. Az ilyeneket simán lehetne irtani. Kár pazarolni rájuk az adóból befolyt pénzt.
Csakhogy meglepő módon ezeket az embereket nem érdekli a sebességtúllépésért járó pénzbüntetés, ergo mással kellene őket lassításra bírni. Ugyanakkor nem ártana ezeket az embereket nem egy kalap alá venni a harmincas táblánál hatvannal-hetvennel haladókkal, mert tudtommal jelenleg büntetési szempontból ez a divat.
-
-
negyedes
addikt
válasz
Winner_hun #42313 üzenetére
Mar a kiskutya is probalta erovel.
Igy volt meg soha nem volt hasznalva. Csavart is, de olyan rossza fogasa......
-
negyedes
addikt
Kaptam 1 muanyag mixert(hideg kave kesziteshez van) es ugy ossze vna ragad a felso es also resze, hogy ne tudom szetszedni. Mivel lehet segiteni rajta, marmint hogy a muanyag engedjen?
-
pohár
félisten
holnap 30q fa pakolás, ííííjáj
-
neduddki
nagyúr
HI!
ki i skerdeszte me irtana a alacsonyan repulo otosakat? jvaslom a kiszombori hataratkeponel toretentket afigyelmebe:- (((
udv
neduddki
-
Winner_hun
félisten
Egész jó dolog a fülmosás, tegnap lett megejtve miután 4 napja semmit nem hallottam a jobb fülemre... most meg már veszélyesen is sokat hallok, fürdőkádban amikor kipukkannak a vízbuborékok mostmár azoknak is van hangjuk
Az egerem meg a billentyűzetem hirtelen nagyon hangosak lettek
Utána meg volt egy kis
, végre már nem jön ki az aminek bent kell maradnia. Apám azt mondja de szép másnapos időnk van ma...
Holnap gokart!
Végre úgy néz ki hogy meglesz a létszám.
-
Elmentek a rokonok, végre készülhetek a holnapi vizsgámra.
-
kúú
csendes tag
Aktív témák
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Dell Latitude 7400, 14" FHD , I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- iBasso DX180 DAP eladó!
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest