Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vincent-Vega
tag
Sziasztok! Néztétek most a telekom akcióit? Brutál jó áron vannak az oledek. A 65C9 pl 608.000 Ft most. Csak szólok ha valaki épp venni készül,én csütörtökre várom a futárt
-
Vincent-Vega
tag
válasz Vincent-Vega #38338 üzenetére
Most nézem,az euronicsban meg 600.
Viszont ott csak bolti személyes átvétel van,a telekomnál meg ugye online rendelés és ha valami gáz van vagy csak szimplán nem tetszik ott a 14 nap elállás. Személyes átvételnél meg kb kiröhögnek még 3 napon belül is.
Egyébként hogy a pics...ba tudják ekkora különbségekkel adni a boltok a tvket pl? 600 itt,a media marktban 680,alzában meg 770.. Ennyire mehet az áfatrükközés?[ Szerkesztve ]
-
Vincent-Vega
tag
Sziasztok,ma megjött a C9 65" méretben.
Gondoltam gyorsan összehasonlítom a régi középkategóriás samsung FHD LED-emmel,hogy vajon mennyire fogja megalázni szegényt.
Hát nem egészen erre számítottam,az OLEDen valmiért nem tudom előhozni azt a valósághű színpalettát ami a samun van..valahogy olyan kékes az egész. Próbáltam technicolorban is,úgy még rosszabb:D Alul az LG fent a samu.
Betekintési szögben persze ég és föld..dehát a samu ér kb 100at,ez meg egy 6-700k-s TV.. -
Vincent-Vega
tag
válasz junior11 #38480 üzenetére
Valószínűleg. Bár B6,b7,C8-am volt ez előtt(Már a B6nál is elég kékesnek tűnt a kép a samsungjaim után,az volt az első OLED-em) de most 1 hónapig ezt a samut használtam,aztán így fura megint. Én is arra hajlok hogy az LGnél lesz helyes a szín. Bár még nem láttuk a cicát élőben..
-
Vincent-Vega
tag
válasz Pro Koryak #38481 üzenetére
Jó ötlet,később letesztelem saját alannyal,köszi
-
Vincent-Vega
tag
SzlobiG:
Én Twonky-t használok már évek óta. Plex,serviio-t is kipróbáltam de nem váltak be ennyire. Volt,hogy feliratot pl csak a twonkyn keresztül játszott le a tv. Ráadásul pofonegyszerű beállítani.[ Szerkesztve ]
-
Vincent-Vega
tag
Te miről beszélsz? Telekomnál most vettem 600ért meg listaáron 2 nap alatt kihozták és nem kell hozzá semmi..a listaár nem előfizetést jelent.. És képzeld jól mondják neked mert az euronicsba is 600 volt csak ott személyesen vehetted meg nem online. Mielőtt okoskodnál inkább nézz körül "köszönjük emese"
[ Szerkesztve ]
-
Vincent-Vega
tag
Visszatérve a fehér szín,és az LCD vs OLED témához. Mint írtam én a B6-os szériával kezdtem.Volt B7,C8 is. Mindegyiknél észrevettem,hogy a fehér szín az LCD-n jobb,az OLED-en kékes árnyalatú,bármihez is hasonlítottam. Most a C9nél is ez van.Lehet kalibrálni (ismerősnél néztem profin kalibrált E8 OLEDEN is) de akkor sem fehér. Ez tény, kár is rajta vitatkozni szerintem.
VISZONT.Szerintem Az OLED techonlógia minden másban jobb mint bármelyik felsőkategóriás LCD.
Ha jól tudom 2014 óta vehetik a végfelhasználók az oledet,és az akkori legelső modell is fényévekkel jobb mint egy mai bármilyen LCD,pedig azóta eltelt 6 év. -
Vincent-Vega
tag
Mutatok pár saját képet . Volt rengeteg LCD-m,alsó,közép,felsőkategórából,és eddig KIVÉTEL NÉLKÜL MINDEGYIKNÉL volt valami amibe bele lehetett kötni és annyira zavarta a szemem hogy aztán nem tudtam nem észrevenni. Most legutoljára a C8 és C9 között kipróbáltam egy Samsung 82RU8002-t,ami egy zsír új, 700 ezres prémium TV, Edge-LED,elvileg közép-felsőkategória,a Q60R-el van egy szinten a local dimming kivételével. Na ilyen volt a megvilágított feketéje,pl játék betöltőképernyőnél :
képen picit durvább azért mint élőben,de a bal oldali és a jobb alsó sarokban lévő felhősődés feketénél látszott rendesen.Voltak IPS tévéim is,főleg LG. Na ott pedig a Backlight bleeding,sarok/sarkokról sárga bevilágítás,valamelyiknél jobban valamelyiknél kevésbé (ez pl netes kép)
De reggelig pakolhatnám a képeket,ott van például a Vertical Banding is,amikor függőleges csíkok vannak a panelben és mozgásnál elhányod magad,én például egy focimeccset nem tudtam végignézni,annyira zavaró volt. Aztán fekete foltosodás,nem homogén színek,szoftveres problémák stb...És lehet,hogy átlag tv-zés közben nem tűnnek fel ezek a dolgok az embernek,de higyjétek el,ha egyszer észreveszitek állandóan zavarni fogja a szemeteket.
Szóval ezzel csak azt akarom mondani,hogy szerintem az OLEDnél jelenleg nincs jobb technológia,magasan ver bármit,és ha a fehér nem teljesen fehér,hát ennyi kompromisszum bőven belefér azért cserébe hogy nézhetek egy minden más téren hibátlan,összehasonlíthatatlan feketével,brutális megjelenítéssel rendelkező TV-t,és nem úgy ülök le elé hogy a hibákat keresi a szemem film közben
(Szerintem egyébként a HDR és a fényerő is bőven elég, sötétebb szobában pedig overkill. Megnéztem nappali fénynél ablakkal szemben is és ugyanúgy minden tökéletesen látható volt.)
[ Szerkesztve ]
-
Vincent-Vega
tag
Akkor te megnyerted a "panel lottót",ne add el mert sok ilyet nem találsz
Nekem is egy FHD 60 colos 6ezres széria van tartalékba,meg második tv-nek,megtartottam mert ez volt a legkevésbé felhős.
Egyébként a samsungnál sajnos valamiért visszafelé fejlődnek,ha megnézed a régebbi szériás modelleket,meg a mostaniakat egy kategóriában,elég durván észrevehető a degradáció a régihez képest..[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs