- moongoose: 1994-es UFO: Enemy Unknown(X-COM: UFO Defense) háttérkép modernebb kiadásban.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- plevips: Sorozatkövető v 1.1
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- erer1000: Milyen tesztekre lennétek kíváncsiak a lenti káosz gépet illetően?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Szerintem semmivel sem másabb ez PC-re nézve, mint az FHD éra.
Az átmeneti köztes OS/driver bugokat leszámítva 2017-ben is "plug and play" volt a PC-s UHD HDR (ha volt egy nem túl régi VGA-d, pl. GTX1xxx). Kiforratlanabb volt az akkori TV-ken a HDR, mint a PC-ken (egyedül a HDR-es PC játékok voltak, vagy vannak is még kiforratlanul pár éve, nem maga a VGA/driver támogatás).
Az FHD időkben is megvoltak a belépőgátak, hogy mik az idióta alapértelmezések mindkét oldalon, amiket ki kell lőni (a TV-n overscan, VGA-n underscan), vagy érdemes megkeresni helyettük az optimális beállítást (pl. hagyni, hogy Full RGB-t küldjön ki a VGA, ha a TV azzal is jól bánik, ne konvertáljon feleslegesen RGB-ből YCC-be a GPU a szűk HDMI sávszél előtt, majd a TV csinál vele, amit akar, valószínűleg legalább olyan, de inkább magasabb precizitással, mint ami HDMI-n átmegy). Ez inkább egyszerűsödött, mint nehezedett (általában értelmesebbek már ezek az alapértékek). A többi (auto képmód váltás, stb) ugyan az.
Az új probléma csak a HDR kezelése volt, de ha szétnézel, nem csak PC-n volt sok gyermekbetegség, vagy furcsaság a metadata passthrough-al sem, külső lejátszóknál is előfordul hasonló. PC-n ezeket idővel javították driver frissítéssel, míg a kompakt dobozok közt nem biztos, hogy mindre jött fix.Egyedül DV lejátszás nincs (még) PC-n, de szerintem nem olyan nagy dolog (míg a filmek nagy része ~1000 nit MDL), és külső lejátszók közt is drága ez a tudás (úgy tudom 100kHUF felett indul a tört firmware-es Oppo, ami visz "másolatot" is).
Ez a "plusz szaturáció" SDR-on mi lenne? Még nem hallottam róla.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- LG OLED65G49LS CSÚCS Ultra HD 4K 65" OLED TV!
- LG 65EU961H 4K OLED 65" TV! 3840x2160
- LG 65G5 - 65" OLED Tandem - 4K 165Hz & 0.1ms - MLA Plus - 4000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- Új Apacer 16GB DDR4 3200MHz
- Jó ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB FHD
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4401
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor