Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Megtudná nekem valaki mondani, hogy létezik-e PWM mentes OLED TV? Ha igen, konkrétan melyik típust keressem?
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
65”-es OLED TV-t szeretnék vásárolni.
Legfőképp 4K filmek, Youtube menne rajta, TV adás egyáltalán nem, játék sem.
LG C1 panelnál is ugyanolyan nagy a lottó mint a CX-nél?
Amik szimpatikusak még, az a Sony A8H/A9G, Panasonic HZ1500/2000, bár a Pana már drágább.
Sonynál és Panasonicnál is bele lehet futni gyakran vertical bandinges és tintinges darabokba? Ha igen, ők mennyire állnak korrektul a panelcseréhez?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Ma érkezett a friss 65C1 OLED TV-m. Le is teszteltem.
Ez mennyire nevezhető jónak? Szerintetek cserés vagy ez teljesen átlagos?
Gondolom javul még idővel. (banding)
Normál contentnél nem nagyon látok zavaró jelenséget, egyedül ha havas táj van a tartalomban, akkor látszik kicsit a rózsaszín tinting. Vájt szemem van, így picit zavaró, de félek, hogy a csere panel sem lenne jobb, sőt.[ Szerkesztve ]
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Egy hete van meg a 65"-es LG C1 TV-m. Azt vettem észre, hogy kikapcsolt állapotában áram alatt a TV hátsó részénél cicergő hang hallatszik. Valószínűleg tápegységből jön.
Találkozott már valaki ezzel a jelenséggel? Ez normális? -
Grampy
aktív tag
válasz blakey #64150 üzenetére
Értem, köszi az infót! PC tápegységeknél és VGA-knál is gyakori ez a coil whine. Ott engem is zavart, mert a gép az asztalon volt, és nagyon hallottam, ennél csak 10-20 cm-re. Bár tegnap csinált olyat, hogy bőven 1-2 méterre voltam a TV-től és hallottam mert 1 mp-re felerősödött. Érdekes.
thomasvold köszi Neked is!
Akkor táplottó is előfordul, erre voltam igazából kíváncsi.
Elállni nem akarok, mert csomagmódosítással lett kihozva Telekomtól részletre, max. kihívom az LG-t házhoz.[ Szerkesztve ]
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
1,5 hónapja használok egy 65"-es LG C1-et.
Valószínúleg EVO paneles, mert kikapcsolt és bekapcsolt állapotban is látszódik a rózsaszínes tinting a kijelző réteg miatt. Mértéke változik, hogy éppen milyen szögből nézem. Szemből is látni valamilyen szinten, normál tartalomnál csak fehér jelenetnél egy picit.
Tisztában vagyok vele, hogy ez EVO sajátosság, mint Mistubishiéknél a nagy légterelő, csak ott még jól is néz ki, de én ezzel most nehezen barátkozom, főleg, úgy, hogy láttam haver 55"-os C1-ét, ami teljesen homogén, és tinting mentes, valószínűleg az nem EVO.
Kérdésem az lenne, hogy volt már aki emiatt cserélt C1-ben panelt és EVO menteset kapott? Egyáltalán létezik még standard C1 csere panel?[ Szerkesztve ]
-
Grampy
aktív tag
Balika911: Nem általánosságban a tintingre értettem, hanem a pink tintingre. Leginkább bal és jobb szélen látható, úgy tudom, ez inkább az EVO tulajdonság. Vagy régebbi modelleknél is előfordult ez a fajta? Ott úgy tudom sárgás, és azúrkékes árnyalatok voltak.
wallace 234: Igen, rétegre tippeltem én is, csak párhuzamba hoztam a bekapcsolt állapotban lévő rózsaszínes tintinggel is, gondolom ez okozza.
Celtis: Kikapcsolt állapotában, ha a kijelző tökröződik, a visszavert felület rózsaszínes árnyalatú.
-
Grampy
aktív tag
válasz #72042496 #66038 üzenetére
Értem! És azt tudni, hogy az 55"-esnél miért nem látok rózsaszínes elszíneződést akár kikapcsolt, akár bekapcsolt állapotban? Ilyen szórás van a panelek között? Megnéztük havernál gray testtel, és középen egy ovális formában arányosan a szürke nem teljesen szürke, talán sárgába megy át, de ha csak nagyon oda koncentrál az ember, és alig látni. Nyilván nincs tökéletes panel. De pink hatást sehol nem tapasztaltam.
[ Szerkesztve ]
-
Grampy
aktív tag
válasz Grampy #66044 üzenetére
Tartalomnál pedig ilyen.
Szemből sem teljesen homogén, de a táj eredeti színe a kijelző jobb oldalán kb 20%-ban látszik. Ahogy halad balra, úgy sárgás, majd rószaszínes. Második képnél pedig erősen látható miként erősödik, ha változtatom a betekintési szöget.[ Szerkesztve ]
-
Grampy
aktív tag
válasz hakydakillah #66047 üzenetére
Remek azt megköszönném! Legalább lesz egy kis összehasonlítási alapom.
Pontosan ugyanezt a videót nem találom, egy pár hete fotóztam, de csináltam egy másik videóból képet. A forrást itt találod. -
Grampy
aktív tag
válasz hakydakillah #66052 üzenetére
Köszi szépen!
Hát van különbség.
Készítem be a kávét az LG szervízeseknek
Kérdés, hogy az új panel jobb lesz-e.
Mindegy, ezek után addig cseréltetem amíg rendbe nem lesz.no!smak3r: És mi lett helyette? Vettél egy ugyanolyat jobb panellal?
-
Grampy
aktív tag
válasz Jackie_Chan #66098 üzenetére
Ez detto ugyanolyan, mint az enyém.
Én hívtam az LG-t, küldtem képet nekik, nem akadékoskodtak, korrektek voltak, meg is rendelték a csere panelt. Hamarosan hívnak a szervízesek időpont egyeztetés miatt.
A tiédet látva, remélem nem ilyen az összes 65"-es.
Én tuti addig cseréltetem, amíg jó nem lesz. -
Grampy
aktív tag
-
Grampy
aktív tag
válasz szasanyi #66112 üzenetére
Igen, az automatikus az ajánlott, mert az automatikusan kiválasztja a forrásnak legmegfelelőbb színteret, a natív pedig minden forrást a panel natív színterén fog megjeleníteni, és ez nem biztos, hogy előnyös egy nem széles színtérrel rendelkező forrásnál.
[ Szerkesztve ]
-
Grampy
aktív tag
válasz janos666 #66136 üzenetére
A #66046-os hsz.-emben töltöttem fel fotót milyen szemből, ott is látszódik sajnos.
Illetve hakydakillah fórumtársnak a 77"-es G1-e és haverom új 55"-es C1-e is teljesen színeződés mentes ugyanebből a ferde szögből, azt élőben láttam a saját szemeimmel.
Lehet tényleg az enyém a jó.
hakydakillah cserélünk?[ Szerkesztve ]
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Ígértem, hogy jövök egy beszámolóval a panel csere után.
A #66029-es hozzászólásomban említettem a TV-mről pár sort, és onnantól taglaltuk a dolgokat a fórumtársakkal. A szervíz kedden kijött, és kicserélte a panelt.
Először is LG szervízre 5 csillag. Sokan említettétek már itt, hogy nagyon korrektek voltak, nos én is azt tapasztaltam. Miután felvettem velük a kapcsolatot, onnantól kb 30-40 percen belül el is intéződött a dolog. Küldtem nekik képet a tintingről, meg is rendelték az új panelt, majd pár nap múlva ki is jött házhoz a szervízes kolléga, és kicserélte.
Első benyomásaim pozitívak, csatolok képeket.
P1eTr0 sajnálom, hogy hozzád így álltak. Lehet kifogtál egy kevésbé toleráns ügyintézőt.
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Mindenkinek! 🎄 -
Grampy
aktív tag
válasz P1eTr0 #66461 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy EVO panel ide, EVO panel oda, 600 ezer forintos TV-nél én személy szerint nem tolerálom az ilyet. Mindenkinek más a szeme világának érzékenysége az ilyenekre, de szerintem ez már eléggé látható szint még egy laikus számára is. Még akkor sem lettem volna toleráns, ha 10/10 ilyen. Akkor simán visszaküldöm, és várok addig amíg a technológia eljut oda, hogy ezek már nem feltűnőek, de mivel létezik belőle jó panel is, ezért nem volt kérdés, hogy szervízeltetem. Remélem sikerrel jársz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest