Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Brain turbó: Intel Xeon CPU asztali alaplapban
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior19
senior tag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Itt több dolog miatt van a keveredés.
Az alapkérdéshez, hogy a fehér az lcd-én szebb, mint az oleden, mert az oled kékes árnyalatú, hibás beállításra utal. A fehér az 235 rgb érték, ha megfelelően van végpontozva és beállítva a fehéregyensúly, akkor az az oleden is fehér. Honnan tudná az videójel, hogy most oleden fog megjelenni, nem lcd-én, s kékes árnyalatnak kell lennie. Legfeljebb fénysűrűség értékben lehet eltérés különböző megjelenítők esetén, de jó beállítás esetén a fehér, az fehér.
Amit Joshi felvetett, azt sokan félreértették. Ő arra értette az lcd jobb fehér szín visszaadását, hogy nagy felületű fehér esetén az oled visszavesz a fényerőből, az lcd pedig nem, így ha sok fehér van a megjelenítőn, az az lcd-én jobban mutat. Ezt sokan félreértették, azt hitték azt jelenti ki, hogy mindig jobb az lcd-én a fehér.
A harmadik pedig emberi tényezőből fakad. Amit sokat látunk, tudjuk hogyan néz ki a valóságban. Itt a fórumtárs képére, s megjegyzésére gondolok, látta már többször ő is, mint mi is a nemzeti zászlónkat. S belénk rögződik, hogy milyen az a valóságban. S ha nem olyannak látjuk, akkor a megjelenítő képvisszaadásában látjuk a hibát. Pedig csak a más környezeti megjelenítés miatt nem azt kapjuk, amit megszoktunk. Egyébként mivel tegnap elég sok híradásban szó volt az eseményről, én is láttam, s lcd-én sem fehér volt a zászló fehér része.
S sorolni lehetne a rengeteg példát, hogyan tudjuk becsapni magunkat, hogyha jól ismert dolgot máshogyan láttunk a megjelenítőn. Ezért sem célszerű filmekhez, tévé műsorokhoz állítgatni a megjelenítőt, hanem az erre a célra alkalmas anyagokat használni. Ezek a tévéműsorok, filmek esetleg ellenőrzésre jók, bár arra sem igazán. Ha pedig már mindenképpen ilyen anyagokra szeretnénk állítgatni akkor sem külső helyszíneken készített képeken kellene tesztelni. A közszolgálati csatornák stúdió képei elég jók, de csak ezeket a stúdió képeket érdemes használni ellenőrzésre. Ha ott a fehér nem fehér, akkor van gond.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 48"-os Smart OLED TV (2025.-ös) - Dobozában,2026.Júliusig Garival!
- SAMSUNG (QE77S90FAEXXN) 195CM 4K SMART OLED PRÉMIUM ! UJ MODELL AKCIÓ!
- LG OLED48C41LA 3 ÉV GYÁRTOI GARANCIA
- LG OLED C2 42 hibátlan, beégésmentes, gamer TV (PS5/XBOX/PC, 120Hz, HDMI 2.1)
- GRUNDIG OLED !!!( 55GOB9280) 140CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- 27% - ÚJ Corsair VENGEANCE RGB 48GB (2x24GB) DDR5 6000MHz
- AKCIÓ! GIGABYTE B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510i NZXT 850W
- 261 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
- HP EliteBook 845 G7 14" Ryzen 5 pro 4650U, 8-16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Asus Tuf Gaming A16 ÚJ // Ryzen 7 // RTX 5070 // Számla // Garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor