Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25339) janos666 válasza Pro Koryak (#25335) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Én így foglaltam össze egyszer valakinek a szubjektív érzésem a képről:

"Nekem az LCD képe reménytelenül el van valahol veszve száz áttetsző hálós réteg közt (leginkább attól függ épp milyen szögből látsz egy pixelt) és rávetül az egészre egy fátyol (a "fekete", ami nem az).

A jó plazmáé kicsit a képernyő körül lebeg (a fekete közelében picit szétszakadozik minden irányba, a nagyon világos zaj pedig táncol).

Az OLED pedig egy egységvékonyságú üveglap, semmi nem megy sehova, nincs se előtte se mögötte semmi.
Néha olyan, mint ha hiányozna valami, de igazából ha megszokod és visszaülsz, akkor a plazma apró hibája a tánc, nem "az igazság".

Mondjuk ettől én is plazmán szerettem legjobban nézni az olyasmiket, mint pl. Félelem és reszketés Las Vegas-ban. Szerettem, ahogy szikrázik a kép."

---

(#25320) kalimist - Nem tudom biztosra, de szerintem a v04.10.36 ugyan úgy hozta március végén a B8-ra, mint a v04.10.31 a C8-ra.
Az pedig picit félrevezető, mikor azt mutogatják, hogy az egyedileg kalibrált képmód rosszabb lett, mert a gyári LUT-al szerintem alig ha lett rosszabb, inkább csak az egyik irány helyett a másikba lóg el kb. ugyan annyit (csak emiatt, ha úgy volt beállítva, hogy X irányba igazította az egyedi kalibrálás és ugyan abba tolta most el a firmware a kijelzőt, akkor nagyobb most a hupli).
A sajátomon legalább is ezt láttam, hogy többet ért frissítés után reset-elni, mint megtartani a régi CalMAN-es kalibrációt. De a gyári LUT-al hasonló mértékben pontos az állapot, mint eddig, csak más.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.