Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
No. Lett volna media marktban még c8 as de még is a b8 mellett döntöttem. Inkább vettem 27ezerért +3év garanciát. Egyelőre szállítás alatt. 2-3 óra mulva kiderül mit vettem.

-
törölt tag
válasz
Faresz29
üzenetére
Én ezeket használom:
Shield TV film SDR: isf Expert (Dark Room)
Shield TV film HDR: Technicolor Expert
PS4 játék SDR: Game
PS4 játék HDR: GameMindegyiket alapvetően a RTINGS szerint állítottam be. Talán csak annyi az eltérés, hogy filmekhez használok egy 3-as dejuddert, illetve HDR-ben mindenhol levettem az OLED Light-ot 95-re. Az igazi persze a műszeres kalibráció lenne, de ezekkel a beállításokkal én egyelőre elégedett vagyok.
Később lesz talán PC is, az majd megint kap egy saját bemenetet PC címkével és a maga külön beállításaival.
Az érdekes lehet, hogy a 4.10.05-ös FW-re panaszkodnak, hogy durván vágja a fényerőt. Nekem eddig nem tűnt fel a változás.
(#20699) Faresz29: Beleszerkesztettem a linket.
-
Faresz29
aktív tag
C8 tulajoktól kérdezném!
Filmre és játékra is más beállításokat használtok?
A TV saját beállításai megfelelőek, vagy külön-külön kell ezeket hangolni?Köszönöm.
-
daneel_hu
addikt
-
Partizan182
senior tag
-
daneel_hu
addikt
válasz
sakal83
üzenetére
5000-ért az egeret sem emelem fel.

Úgy látom ez a tévékalibrálás is divat most, majd meg fog jelenni sok tag, hogy "ő kalibrál". Hígulni fog a történet... de minden szakmával így van ez.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Megjelennek a kóklerek és aláígérnek a másiknak.
Ez egészen addig megy amíg az összes tag háromnegyede éhendöglik a kért alacsony pénzek miatt, megmarad majd a harmada-negyede aki jól dolgozik és meg is kérheti a munkája árát.
- "Az uncsitesóm 3000-ért bekalibrálta az xy készülékemet"
- "Akkor hívd el az uncsitesódat és csinálja meg ő."
-
törölt tag
Melyik a legütősebb film amit érdemes megnézni ismét oleden?
-
sakal83
addikt
válasz
Partizan182
üzenetére
12000ft/ora
Valahol lemaradtam...
-
törölt tag
-
hadogabi1
senior tag
Sziasztok!
Tudtok olyan céget vagy magánszemélyt aki tv kalibrálással foglalkozik. 1-t találtam BP-en 35+kiszállási díj. Elég húzósnak érzem.
Itt Ph-n se találtam.
Köszi előre is. -
janos666
nagyúr
Választok akkor filmet: Underworld - Blood Wars, felirat nélkül
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Még nem láttam, de tippre sötét, és most beletekertem: marha sötét, és alig van benne vakító fény.
(#20678) tutitibi
Azzal megegyezőre, amit nézel. Ez a gyakorlatban pár kivételtől eltekintve HD/SDR esetén Rec709, UHD/HDR esetén pedig Rec2020 (akkor is, ha a film DCI-P3 tartalom, de Rec2020 konténerben, és általában ilyenek a BD-k).
Létezik pár Rec709-es UHD (4k) anyag is, de kevés (akkor jött ki pár ilyen, mikor már erőltették a 4k-s TV-ket, de nem volt még kész/bevezetve egyik HDR szabvány se) és filmekből ezek legtöbbször újra megjelentek HDR kiadásban is még egyszer.
DCI-P3 kódolású anyaggal nem nagyon találkozol otthon (esetleg demók).
Játékok esetén is az SDR = Rec709 vs.HDR = Rec2020 áll (itt a felbontás nyilván rugalmasabb, főleg PC-n).Ez nem is tetszik nekem a Panasonic-nál, szerintem nem gondolták át eléggé, hogy jobb lenne egy esetek többségére jól használható Auto mód, mint a többi gyártónál (itt érts LG és Sony). Gyakorlatilag kézzel lépegethetsz két képmód közt attól függően SDR-t nézel vagy HDR-t.
Vagy van már ma a menükben Auto, csak nem soroltad fel? (Régen úgy rémlik nem volt.) -
tutitibi
senior tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
"és ha lennének HDR tv adások logókkal, na az lenne a legdurvább."
Vannak, az ASTRA műholdon, 2 adó van , ami HDR/HLG-ben ad, ki is írja a TV, persze mindkettő 4K-s és az egyik egy tesztadás, a másik nem.
-
janos666
nagyúr
válasz
daneel_hu
üzenetére
SDR-ban csak az RGB, HDR pedig a W alpixel is dolgozik, viszont ennyivel magasabb is a maximális fényerő (durván 450 vs. 750), szóval alapvetően azonos a "fizikai határ". Más részről pedig a HDR diffuse white ~100nit, ami körülbelül a 20-as OLED Fény-nek felel meg SDR-ban (persze ettől mennek sokkal fentebb a világos foltok HDR-ben, de ezeknek elvileg szórványosan kéne csak előfordulniuk: ritkán és/vagy kis területeken, nem állandóan vakítani a nézőt).
Szóval ha úgy van elkészítve egy film/játék HDR verziója, hogy alapvetően nem megy a diffuse white fölé a kép nagy része (vagy csak nagyon ritkán néhány jelenetben van vakító rész nagyobb területen), akkor nem terheli sokkal jobban a panelt (és villanyszámlát), mint az SDR mód 20-as OLED Fény-el (persze egy magas Dinamikus Kontraszt állás, vagy Kiemelt képmód erre még rápakolhat HDR-ben, most csak a Cinema módokról beszélek dinamikus kapcsolók nélkül). Ebből következik, hogy ilyen HDR tartalmakkal összevetve 20-astól sokkal magasabb (>40) OLED Fény-el többet fűthet az SDR, mint a HDR.
Ha lágy (nem direkt túlerőltetett) HDR tartalmat nézel, akkor alig terhel jobban, mint a SDR (20-40 közti OLED Fény-el), viszont ez nem tudod sokkal magasabbra erőltetni (legalább is nem Cinema módban). Az SDR-t viszont fel tudod erőltetni magasabbra is (egyszerűen felhúzod vastagon 40 fölé az OLED Fény-t és persze még itt is van Kiemelt mód és Dinamikus Kontraszt is...).
---
A fogyasztás jelenettől is függ. Nézd pl. végig a John Whick filmeket HDR-ben. Nem fog fényárban úszni a szoba.

HDR-ben ne vedd 100/100-tól lentebb, csak kapcsolt ki a Dinamikus Kontraszt-ot és állítsd szürkére a feliratot.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
daneel_hu
üzenetére
Nem is lehet lineáris a terhelés, hiszen állandóan változik a képtartalom. SDR-ben is 30-70 Watt között ingadozik a fogyasztás amúgy. Mivel nem LCD, ezért a világosságért teljesítménnyel és fogyasztással kell fizetni. LCD-n ugye pont fordítva van. Ha világos, akkor fogyasztja a legkevesebbet, sötét jeleneteknél pedig a többet. Az is nyilvánvaló, hogy az öregedés HDR-nél sokkal gyorsabb és ha lennének HDR tv adások logókkal, na az lenne a legdurvább...

-
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Elképzelhető, hogy a HDR esetén nem lineáris a terhelés, ezt Jani666 biztos jobban meg tudja magyarázni. Már ha értünk belőle valamit majd.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
HDR esetében hóttuti', hogy nagyobb az átlagos fényerő a panelen, és többet is fogyaszt a masina ahogy írod.
Sötét szobában levettem az oled fényerőt 25-re, HDR-nél talán 30-ra. Utóbbinál még így is vannak jelenetek amelyek egyszerűen kiverik a szemem. -
dgyuri0123
nagyúr
-
törölt tag
válasz
atiss.1977
üzenetére
Akkor nem érdwmes külső ssd ben gondolkodni? Pc-n tárolva mindent ami meg kell azt viszonylag gyorsan áttolod ssdre.
Mert szerintem a hirtelen sok hdres cucc az újdonság varázsa miatt van. Később lecsendesedve már nem kell pár filmnél több épp csak az a 2 3 aktuális. -
ImACeltic
őstag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
A HDMI kábellel nem hinném, hogy gond lenne. Az itt ajánlott HAMA-t vettem, ami szintén ma érkezett meg. Amúgy már 1-2 órája tünetmentes a TV.
-
Anonymus23
veterán
Nem volt időm már máshova menni, bár igazából még most is a talpán van, de amit vettem annak bírnia kell. valóban a másik ami itt van az kevés lett volna hozzá sajnos, de ez bírni fogja szerintem elég vastag anyagból van.
Viszont a TV felülmúlta minden várakozásomat, nagyon szuper.
Volt itthon LG IPS (olcsóbb kategória második monitornak egy Acer G-Sync Predator mellett), meg egy Samsung 3D-s, ebben ha jól tudom már VA panel van, de az Oled teljesen más ligában focizik, csak s szokásos volt, először marha nagynak tűnt, de eddig csak állítgattam, meg hibát kerestem (pixel, egyéb) de hála Istennek semmi gondja, de már kezdem megszokni, nem mondom, hogy kicsi, de még ekkora felületen a kábelTv agyontömörített jele is fantasztikusan mutat (mármint nem felbontásban), hanem úgy összességében nagyon szép. Feleségem is megdöbbent, hogy mekkora a TV, de már szerintem meg is szokta Ő is, mert a méret növekedéssel (40 -> 55") nem hogy a hibák jöttek volna elő, hanem sokkal jobb lett a képminőség! -
renatto
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Igen, azt nem írtam, hogy sötétben gondoltam, mivel mi szinte csak sötétben filmezünk és a környezet is teljesen sötét.
-
renatto
őstag
válasz
Callisto
üzenetére
Erről beszélek, Nyuszómuszó!
Biztos vagyok benne hogy van, aki feltekeri...És akkor mi a vélemény a HDR terhelésről. Most akkor bejáratásnál kellett volna vagy nem kellett volna (mivel innen indult az okfejtés)?! Az enyémnek már mind1.

ui: azt tudom mondjuk egy OLED 700-800 nit fényerővel közel vakít. Egy LED 1500-al megvakulsz egy esti fényes jelenetnél?
-
renatto
őstag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam. És abban sem vagyok biztos, hogy most jobban fog menni.
Ha jól emlékszem azért mert míg a HDR-nél ki van számolva - többnyire - pixelenként a kép (natív) és a fényerőt ennek megfelelően az ABL folyamatosan állítja, az adott HDR jelnek megfelelően, a képen mindenütt, addig SDR tartalom esetén a pixelekre "találgat", hogy mi hova kerül, mivel nem natív (pl folyamatosan változik a logo köronala mert csak 720p a jel) és a fényerőt a teljes képre leadja mivel nem tudja hova mennyi kellene. Lehet ez sem túl érthető, de sajnos annyira nem is foglalkoztam vele. Megjegyeztem, hogy SDR-nél inkább veszélyes a magas fényerő és ennyi. HDTVtest vagy rtings-en volt. Ha van más álláspont meghallgatom. 
-
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Nos nyilvánvaló nem tudod hogyan is működik az OLED. Teljesen mindegy, hogy nitben mérve mennyi. Pixel szinten van terhelés. Vannak nagyon komoly hardveres szakmai fórumok OLED-ről, ahol pixel szinten mérik az áramerősségeket, öregedést stb. különböző fényerő körülmények között.
Nagyon durva. Az őrültek mérik, hogy adott pixel mennyivel vesz fel több áramot ahogy öregedik.
-
törölt tag
MM online meghasalt a sok rendelés miatt és pár órára becsukták a kapukat. Hahahaha. Remélem e miatt meghosszabbítják holnapig a bf akciót.
-
ImACeltic
őstag
Nem ért végig, a jobb oldalra nem futott ki teljesen és itt-ott szaggatott is volt. Most pedig már jó ideje nem is jött elő. Lehet, hogy interferencia volt?
-
renatto
őstag
Én első perctől HDR-rel használtam (gyári 100as fénnyel). Tudomásom szerint az SDR tartalom terheli jobban a pixeleket, különösen magas OLED fénynél.
ui: itt olvashattad, mert emlékszem rá én is, de nem értek vele egyet.
-
Mcleod
tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
A Telekom törölte a rendelésem adminisztrációs hibára hivatkozva, miszerint nem volt szállítási cím. Pedig a visszaigazoló levelükben egyértelműen látszott, hogy ott van. Elindítottam egy panaszt, várom mi lesz a vége...
-
ImACeltic
őstag
Mai nap során én is megérkezett a Telekomtól vásárolt 55 colos B8 készülékem.
Szerettem volna írni, hogy boldog tulajdonosa lettem, de ez még nem igaz.
A következőt produkálja a TV kijelzője: a kijelző alsó részétől kb 7-8 centire, kb 1-2 milliméteres csíkban, a TV szinte teljes hosszában villogó sáv jelenik meg elég gyakran, ami mindenféle színben "pompázik".
A jelenség nem egyből jött elő, eltelt kb fél óra, amikor HDR játék módban a Horizon Zero Dawn-nál vettem észre először, onnantól pedig más játéknál is, filmközben is, más képmódban is, tehát mindig előjön nagyjából 20-30 másodpercenként és jó pár másodpercig csinálja.
Tapasztalt már valaki ilyesmit? Arra gondoltam, hogy hagyom a TV-t, hadd fusson 4 órát, aztán kikapcsolom, hogy futtathassa a képpont frissítését, hátha az megjavítja.
-
törölt tag
válasz
renatto
üzenetére
Személyesen kell intéznem. Pest messze van. Miskolc a nyerő de mindegy is mert holnap már gondolom nem lesz akcióban. Ma meg nekem nem jó.
Euronicsban elraktak egy b8 at már csak 2 volt. Meg is lepődtem hogy bf kor elrakják.
De rendesek.
Csak most meg azon agyalok ha személyesen veszem meg és pár nap múlva beüt a pixel hiba akkor visszaküldeni se fogom tudni. -
i.attila
tag
válasz
atiss.1977
üzenetére
Nekem WD NAS-on fut torrent, amit elérek bárhonnan akár telefonról is, így el tudom indítani a letöltést és mire otthon vagyok a film is lejött, és már nézhetem is, másolgatni sem kell. Tiszta kényelem.
-
dh66e
veterán
válasz
Anonymus23
üzenetére
Remélhetőleg jó lesz én ezt ajánlottam volna ha az ár is számít.
-
janos666
nagyúr
válasz
Mcleod
üzenetére
Szerintem csak IR-el működik ezeken a TV-ken a Service Remote (infra adós telefon kell, vagy támogatott bluetooth-on felcsaolt külön infra adó), hálózaton nem. Amúgy pedig ha belépsz IR-el is a normál távirányítóba dob be, majd a vissza gombbal tudsz kimenni a listába, ahol ott a Serive is. Abban lesz IN-START, stb.
Plusz 9-es Androidra frissítés után át kellett állítanom egy AnyMote-on belül jó mélyre ásott menüben "alternate" módba az IR adót, különben se a sima, se a service nem csinált semmit (hibát se írt ki, csak nem reagált a TV).---
Amúgy meg "rohadjon meg" a mag a 380k-s B8-ával, miután megfogadtam, hogy HDMI 2.1-ig nem cserélem le a C7-et pusztán a BFI mániám miatt.
(az extra CalMAN license-t úgyse fogom megvenni a 3DLUT funkciójához, hacsak nem lesz itt a topic-ban pár érdeklődő, akik "beszállnak")é. -
dh66e
veterán
válasz
Anonymus23
üzenetére
Nem tartja szilárdan a TV-t, könnyedén elcsavarodik.
-
-
törölt tag
Médiában már nem is dobja fel nekem a c8at
-
törölt tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
Nekem a két, egymáshoz közel levő csavar a fő aggodalmam, még akkor is, ha egy 20 kiló alatti tévéhez erős dübelekkel ez bőven elég. Ugyanakkor lehet, paranoid vagyok, de mi van, ha a felső megroppan és már nem tart úgy. Vélemények közt szerepel olyan, hogy ez a típus nem fogja elég masszívan a tévét.
A linkelt topikban vannak atombiztos konzolok (ez legalábbis annak látszik), valamivel 10 ezer forint fölött. Ha állítható kell, akkor én egy ilyesmi kétkarost vennék (veszek) inkább.
-
Anonymus23
veterán
válasz
üzenetére
A két csavar jogos, azon már én is gondolkoztam.
A kar 3 ponton csuklik, van egy hosszabb és egy rövidebb része is. Egyébként rohadt masszív, súlyos is, még gondolkodom én is, nem ennek TV-nek lett véve, de most csak ez van otthon ami tudja a 300x200-at.
Van másik is otthon, ami több csavarral van a falba rögzítve, de az meg csak 200x200-as.Leemelni nem akarom, amikor fel van rakva, utána már nem sokat mozgatnám, de fontos az oldalra való hajlíthatóság, illetve a döntés (minimálisan előre kell buktatni, tehát nem párhuzamos lenne a fallal.), de a döntés a beállítás után maradna is úgy.
Nah meglátom van-e valami értelmes megoldás, vagy felrakom ezt és úgyis adja magát, hogy marad, vagy cserés, ha pici kis kételyem is marad, akkor addig max marad a talpán.
Esetleg egy Stell SHO 3600....

-
Mcleod
tag
válasz
UberMutant
üzenetére
Szia! Letöltöttem, de nem találom az LG service távot. Melyik menüben van?
Ez vajon jó B7-eshez is? Hétfőn jön elvileg a T-től, és meg akarom nézni, hogy nem valami használtat adtak-e jóárasítva...
Köszi! -
törölt tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
Bocs, de ez a konzol már ránézésre is egy ótvar, nyeklő-nyakló valami. Ha praktikus okok kellenek, akkor ezeket vettem észre, a tévedés jogát fenntartva:
- Nagyon kis felületen, és csak két ponton rögzül a falra.
- A keretre még külön kell távtartökat csavarozni. (Ergotronnál is láttam ilyet, de azért ez nem a legmasszívabb megoldás.)
- Egy karból áll, így a tévé középvonala attól függően mozdul, mennyire tolod a falhoz a készüléket.
- Problémásnak tűnik egyszerűen leemelni róla/visszatenni rá a tévét, ha szükséges. -
dh66e
veterán
válasz
Anonymus23
üzenetére
Arra én nem tenném fel az tuti.

Itt kapsz ajánlásokat.Falikonzol topik
-
Anonymus23
veterán
Ha minden jól megy, akkor ma átveszem én is az 55B8-at, remélem beválik, mindenhol csak jót olvasok róla
.
Egy ilyen fali karra menne (Sbox LCD-441), van esetleg valakinek tapasztalata vele? -
coolrob
aktív tag
Elvileg én is beléptem a klubba egy 65C8 -al az eMAG-ról.
Szerintem pár darab lehetett 599k-ért, mert gyorsan elfogyott, a kártyás fizetésnél gond volt, mire visszaléptem meg elfogyott. Ám szerencsére befoglalták és utólag is lehetett véglegesíteni
-
cyber86
őstag
Sziasztok. A Panasonic 55FZ800E-re érvényes most is az 5 év garancia bf alatt az extreme digitalban?
-
Woooody
újonc
MM üzletben 55C8, 450e Ft

-
daneel_hu
addikt
Részemről inkább a design és a felhasznált anyagok számítottak.
Az LG jobban tetszett 2 éve is- bár két éve mintha nem volna még Sony.Most a cserekor eljátszottam a gondolattal, de az újak sem szépek a c8, e8-hoz képest.
Nálunk egy 45 m2-es nappaliban áll, egyértelmű, hogy szépet akarok oda.
-
törölt tag
válasz
atiss.1977
üzenetére
"(akkora a háta a tvnek hogy nem lehet csak úgy bemaszni mögé"
Igaz, és vékony profilú falitartóval az oldalsó portokhoz is nehézkes kicsit a hozzáférés, eléggé "benn" vannak.
A hátrafelé néző hálókábelt (stabilabb a Wi-Fi-nél, és sreaming szolgáltatásokhoz elég a 100 Mbps), illetve optikát ha netán szükséges, meg ötletem sincs, hogy tudnám egyedül csatlakoztatni. Valószínű veszek a tévéhez egy Hama Full Motion konzolt, az praktikusabb lesz úgy, ahogy most kezdtem használni.
-
kene84
aktív tag
kereső segít, 65c8
-
dh66e
veterán
válasz
atiss.1977
üzenetére
jó tapasztalatok csak milyen tv ez?

-
atiss.1977
csendes tag
Egy két tapasztalat, hátha valakinek segít...
A win 10 beépített dlna megosztása hibátlan. A tv eddig mindent lejátszik onnan, a Dolby Vision is szépen megy. Felirat is van, hangsavot is lehet váltani. Torrentben beallitottam a meg osztott mappát, letöltöm, és a tv már látja is. Külső vinyora 50 GB filmeket mozgatni sok idő és feleslegesnek tartom.
Amúgy azt írják minden tesztben, hogy a hangzás nem nagy szám. Szerintem kurva jól szól. Van 5.1 rendszerem, de azt még rá sem kötöttem, majd hétvégén. (akkora a háta a tvnek hogy nem lehet csak úgy bemaszni mögé

Új hozzászólás Aktív témák
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szemüveges topik
- Projektor topic
- Spórolós topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Asztalos klub
- Formula-1
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha jól emlékszem azért mert míg a HDR-nél ki van számolva - többnyire - pixelenként a kép (natív) és a fényerőt ennek megfelelően az ABL folyamatosan állítja, az adott HDR jelnek megfelelően, a képen mindenütt, addig SDR tartalom esetén a pixelekre "találgat", hogy mi hova kerül, mivel nem natív (pl folyamatosan változik a logo köronala mert csak 720p a jel) és a fényerőt a teljes képre leadja mivel nem tudja hova mennyi kellene. Lehet ez sem túl érthető, de sajnos annyira nem is foglalkoztam vele. Megjegyeztem, hogy SDR-nél inkább veszélyes a magas fényerő és ennyi. HDTVtest vagy rtings-en volt. Ha van más álláspont meghallgatom. 

Vhiktor