Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz Joshi #20676 üzenetére

Választok akkor filmet: Underworld - Blood Wars, felirat nélkül ;]
    Még nem láttam, de tippre sötét, és most beletekertem: marha sötét, és alig van benne vakító fény. :))

(#20678) tutitibi

Azzal megegyezőre, amit nézel. Ez a gyakorlatban pár kivételtől eltekintve HD/SDR esetén Rec709, UHD/HDR esetén pedig Rec2020 (akkor is, ha a film DCI-P3 tartalom, de Rec2020 konténerben, és általában ilyenek a BD-k).
    Létezik pár Rec709-es UHD (4k) anyag is, de kevés (akkor jött ki pár ilyen, mikor már erőltették a 4k-s TV-ket, de nem volt még kész/bevezetve egyik HDR szabvány se) és filmekből ezek legtöbbször újra megjelentek HDR kiadásban is még egyszer.
    DCI-P3 kódolású anyaggal nem nagyon találkozol otthon (esetleg demók).
    Játékok esetén is az SDR = Rec709 vs.HDR = Rec2020 áll (itt a felbontás nyilván rugalmasabb, főleg PC-n).

Ez nem is tetszik nekem a Panasonic-nál, szerintem nem gondolták át eléggé, hogy jobb lenne egy esetek többségére jól használható Auto mód, mint a többi gyártónál (itt érts LG és Sony). Gyakorlatilag kézzel lépegethetsz két képmód közt attól függően SDR-t nézel vagy HDR-t.
    Vagy van már ma a menükben Auto, csak nem soroltad fel? (Régen úgy rémlik nem volt.)

Új hozzászólás Aktív témák