Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
h1ght3chzor
őstag
LG 55EF950V TV-m (webos 2.0) sajnos nem engedi lejátszani ezzel a hangformátummal rendelkező mkv fájlt. Valaki tud benne segíteni, hogyan lenne lehetséges?
AUDIO 1 AUDIO 2
Format.........: AC3 Format.........: TrueHD/AC3
Language.......: Hungarian Language.......: English
Bitrate........: 448 Kbps Bitrate........: 5026/640 Kbps
Channels.......: 6 (5.1) Channels.......: 8 / 6 -
-
daneel_hu
addikt
2018, 2019-es LG-panelekkel szerelték az A1-es tévéiket is.
Ezért van az, hogy LG-fronton iszonyú visszamaradást tapasztalni IR, banding és beégés terén.A 2018-2019-es kiválogatott, előzetesen letesztelt, beállított, új verzérlővel (!) szállított paneleket a Pana és a SONY kapja. Nekünk LG-seknek csak a szemét marad.

Azokat a paneleket szerelik LG-tévékbe amelyek a Pana vagy a SONY minőségellenőrzési procedúráin megbuktak. -
daneel_hu
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
A 4 órás tv-használat utáni kompenzációs ciklus 5-7 perc alatt lefut kikapcsolás után.
A manuálisan beállított az az 1 órás. -
Joshi
titán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
De legalább elégedett a vevő, és csak az számít.
Szegény Callistónak nem kevés hajhagymája bánta ezt a történetet. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ui.: amúgy nem mondasz hülyeséget, talán janos666 írta hogy a Sony minden A1 tévéjét egyedileg állít be.
-
-
rayman2006
tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Értem nem állítok semmit,mindig lefut, nem írja hogy lefutott.
Azt gondoltam pixel frissítéskor valami futni fog képernyőn nem csak fekete kép.
Ilyenkor kikapcsolt képernyőn mit tudd csinálni az érdekes -
válasz
rayman2006
üzenetére
Nem ír ki semmit, így semmiből... de kb 1 óra alatt lefut... szóval másnapra tuti lefut.

De ha tutira tudni akarod, akkor van olyan is hogy azonnal kikapcsol és fut és visszakapcsol utána... aztán ha figyeled mikor kapcsolt vissza a tévé kb, akkor annyi idő alatt lefutott... kb egy óra ugye.
-
Gtaati
őstag
válasz
Callisto
üzenetére
Helló!
Szerintem lefutott a kompenzációs ciklus vagy másnéven a pixel frissítő és az tette rendbe! Innentől kezdve én nem foglalkoznék vele, használd egészséggel nagyon sokáig és leld benne örömödet!! Nem ez az első eset amikor a vadonatúj készülék kijelzőjén durva "inhomogenitás" található, de aztán a használattal szinte tökéletes lett!!
-
rayman2006
tag
Pixelfrissítő honnét lehet tudni lefutott kikapcsolás után?
Nem állítottam beállításba oled résznél semmit.
Akkor elvileg este ki kapcsolásnál le kéne futni nem?
Másnap bekapcsolásnál ki kellene írni lefutott,ha jól értem.
Logó fényességének: Magas beállítás a jó?
Mert leírás ilyet ír.
Az gondolnám Alacsony kell.
Ne legyen fényes tv logo. -
AkosKJ
tag
válasz
zapco1269
üzenetére
Van, a Sony kényesebb napi 3 óránál többet nem érheti szúró fény meg uvb sugárzásra is oda kell figyelni de csak ha a páratartalom 51,79 % alá esik felette oké.😁🤣😂
Viccet félretéve, gondolom azért mondták mert lehet nem lenne elég fénye 100 as oled fény mellet bár ez fura egy kereskedőtől hogy nem akarja eladni a 6 kilós tvt.Nem Joshi volt?! Lehet nem akarja hogy másnak is Sony Oledje legyen 😁😋
-
zapco1269
tag
Mi a tapasztalat OLED TV, nappali szobába való használatáról? Napsütés beszűrődik a szobába, különösen nyáron de közvetlen nem érinti a képernyőt.
Hivatalos Sony kereskedésben, nem ajánljak ilyen helyen használni! Ennek van valami alapja? -
sakal83
addikt
Az LG 65b8 580k a media aruhazakban ha valakit erdekelne.
-
-
coolrob
aktív tag
LG OLED C8 tulajoktól kérdezném. Ti kaptatok ilyan kis sárga 10 cm-s adaptert a Tv-hez? Elvileg analóg bementekhez kéne (erősítőm menüje azon megy ki csak sajna), viszont én nem találom sehol. Kihagyták volna?
Ilyen mint a képen: [link]
-
törölt tag
Valakinek nincs véletlen egy jó ötlete hogyan lehetne megemelni a tévét vagy 40cm-t?
Falra nem akarom mert ez így szép ahogy van viszont a matrac és az ágykeret pont annyival magasabb a tv szekrénytől hogy nyújtani kell a nyakunk, ha látni szeretnénk a kijelző alját. Tv álvány csere sem megoldás, most vettem a nyáron. -
válasz
sakal83
üzenetére
Szeptember végi gyártás az egész TV. Nem hiszem, hogy refurbished lenne. A legapróbb nyoma sem volt ennek amúgy. Minden teljesen por és tapimentes volt teljesen az eredeti hyelyén mindennel érintetlenül. Az ilyeneket nagyon megvizsgálom. Millimétereneként.

Tényleg az lehet, hogy ilyen foltos egy új panel. -
Na jó én kész vagyok. 100-as OLED ismét és ma megint megnéztemés azok a tehénfoltok teljesen eltűntek!
Aki esetleg nem emlékezne ilyen volt az 5% tegnap (első napi üzemelés):
A mai 5% (és 10%) pedig ilyen:

Most komolyan. Mi a jó isten történik itt? Még csak azt sem mondhatom, hogy hidegen készült az első 5%, mert állt a szobában beüzemelés előtt 3 napot.
A kissé sötétebb bal felős résztől eltekintve most szinte tökély. (Ha pedig azt nézzük, hogy a sötétben készült képeken felerősödnek a hibák különösképpen szar telefonnal, hát akkor...) Nem értem.
Jelenleg ha ez így maradna vagy még javulna inkább meghagynám, mert nincs pixel hiba. Banding és DSE is lehet mondani láthatatlan, szinte nincsen a youtubeos teszteket nézve.
Az a baj, hogy most meg úgy érzem teljesen hülyét csináltam magamból az LG-nél, Alzánál.
Persze mindenki örülni fog, hogy "vaklárma" volt, de ennyit hogy változhatnak a dolgok egy nap alatt? -
sakal83
addikt
válasz
renatto
üzenetére
Szőrszálhasogatás, de a feltételek így kezdődik:
"feltételek az LG Electronics Magyar Kft. által forgalmazott készülékekre vonatkoznak"
Ezt kizárólag onna tudhatod, ha mellkleve van az LG Electronics Magyar Kft. garanciajegye. A számlán nincs rajta. Az emag garancijeygen elég érdekes forgalmazónevek szoktak lenni

Edigitalnál megbíznék én is a keredkedőben, de az EMAG-nál...
Kollega pont így járt a C8-al. Nem forglamazza az LG... Magyar Kft.
-
renatto
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Nekem nincs garanciapapír, Edigital-os B7, de az 5 év gondoskodást megkapta tavaly, csak a számlát kérték ahhoz is.
-
sakal83
addikt
válasz
coolrob
üzenetére
Naszóval...
Tisztázzuk a helyzetet a sok félinfóban
Tapasztalatom van az EMAG-nál ebben a kérdésben.Nekem sem volt, de duzzogva küldtek

Ami fontos. Szabály szerint a vásárlást igazoló számla és a MAGYAR garancijegy is szükséges a garanciáztatáshoz. Lehet, hogy az LG nem mindig kéri, de kérheti. Halkan jegyzem meg, hogy anno az 5 év gondoskodás keretében a FELTÉTELEK-ben volt leírva apróbetűvel, hogy kell.
Jelenleg így EMAG - kereskedői - garanciád van. Mint kereskedő, ő intézi a garit. Ha az LG kijön és megjavítja a garjegy nélkül, akkor az az ő dolga, de kérheti. Ha nem csinálná meg, az EMAG-nak kellene intézkedni.
Hívd fel az EMAG-ot és kérj tőlök. Az a biztos. Nekem kiküldték.
-
Clay
senior tag
válasz
Callisto
üzenetére
Akkor állítsa ki a szervíz a cserelevelet, az alza meg intézze a cserét. Te egyszer már kifizetted a szállítást nem kötelezhetnek arra, hogy saját költségeden intézd a szállítást, ráadásul ez a forgalmazót védi, mert te nem tudsz felelőséget vállalni arra, hogy nem törik össze, amíg a postára vagy a futárhoz cipeled a több mint 20 kilós készüléket. Természetesen ebből az következik, hogy akkor viszik a tv-t, amikor hozzák a csere darabot.
-
Futottam még egy kört és egyébként minden tiszteletet megérdemel az LG Magyarország ügyfelese(i) stb., mert türelmesek és megértőek.
A helyzet viszont az, hogy itt nem azzal van gond, hogy Alza, EMAG, hanem ez a típus nincs LG Magyarország által forgalmazva, ezért bizonyos alkatrészeket sem tudnak hozzá beszerezni.
Szerencsétlenségre állítólag a 65C8LLA kijelzőpanelje éppen ilyen alkatrész. Ezért hiába is van EU-s garancia Ők csak cserére jogosító papírt tudnának kiállítani jelen állás szerint, amit ugye majd az Alzánál lehet érvényesíteni. Szóval most ez van. Úgy néz ki küldözgethetem ide-oda és ki tudja mikor lesz megint TV-m belőle.
Mindenesetre elmondtam nekik, hogy el kéne mondnai az érdeklődöknek, hogy nagy eséllyel nem fogják tudni javítani, hiába van rá EU-s gari. Speciel én nem vettem volna meg ezt a TV-t, ha ezt tudom... -
-
válasz
coolrob
üzenetére
Nem tudom a csomag része e alapból, de adják vele igen, ha magyar LG által forgalmazott termék.

Amúgy itt van leírva mi a különbség. JÓTÁLLÁS ÉS SZAVATOSSÁG – TEGYÜK RENDBE A FOGALMAKAT!
Lényegét tekintve a számla is elég, de akkor a kereskedővel lehet csak tárgyalni, mert a költségek stb őt terheli. Szavatosság.
Jelen esetben ez az Alza és az Emag.
Ha van jótállási papír, akkor érvényesek annak a feltételei és a kötelező jótállás. stb stb.
Ekkor lehet az LG-t zaklatni közvetlen hivatalosan is. -
coolrob
aktív tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Na ilyenem nincs, ellenben egy számlát és vmi garipapírt le tudok tölteni az eMAG oldaláról, kérdés az elég-e, ha gond lesz. Ezt mellé kaptátok? Mert zárt a csomag ugye, tehát benne nem lehet.
-
vismaior04
tag
válasz
Callisto
üzenetére
Ne add fel, túl azon hogy az ügyfélszolgálat is ezt mondja, fogyasztóvédelmi szempontból is enyhén aggályos, mert szerintem ésszerűen nem várható el egy átlag vásárlótól, hogy tudja melyik kódú készülék melyik piacra készült.
Sőt itt külön vicces, mert akkor ezek szerint a 55C8LLA és a 65C8LLA "szürke" import, viszotn a 77C8LLA importőre tutira a LG Electronics Magyar Kft, szóval még ország kódra se igazán támaszkodhat az egyszeri vásárló. -
MrBazsi
senior tag
válasz
torma1981
üzenetére
ja mint a 2 év gyári garis Samsung S7 - S8 az emagon, aztán kiderül h a 2év gari hozzájuk szól nem a Samsunghoz. én az emagban nem bízom azokután, de úgy legyen...
Callisto: regisztráld be a tv-t az lg magyar oldalán. ha be tudod regisztrálni akkor minden elvileg minden oké, és ott utána igényelj hozzá szervizt!
-
torma1981
veterán
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Még ez sem kell a garizáshoz. Elég csak a számla. Azt hogy a szerviz mit mond le kell szarni. Nekem azt mondta a szervizes nem indul újra a garancia a panelcsere miatt. Hát de. Újra 2 év. Ennyit a szervizesekről.
-
-
MrBazsi
senior tag
válasz
Callisto
üzenetére
fuss még egy kört, vásárlás előtt én is utánajártam ennek az lg ügyfélszolgálatnál. azt mondták h szervizelik, de a számla feltétel! cserénel lehet gond, mert akkor azt ott kell igényelni ahol vetted...
én pont ezért nem vettem alzás meg emagos oledet... a magyar gyártói gari egy ilyen tv-nél szerintem alapfeltétel.... -
coolrob
aktív tag
Valaki elmondaná hogy néz ki az LG-s garilevél az OLED TV-hez? Nem igazán találtam semmilyen magyar nyelvű garilevelet az eMAG-os 65C8-ban, pedig az oldalon írják, hogy gyártói garis és benne van.
-
coolrob
aktív tag
Én tuti futnék pár kört az LG-nél gari ügyben, ugyanis engem az ügyfélszolgálat úgy tájékoztatott, hogy LG EU garanciát vállal, és nyugodtan lehet Alzás lla típussal is hozzájuk fordulni (tudott az Alzás akcióról).
Az hogy nincs alkatrész, szerintem a tuner részére vonatkozik, de ha kijelző cseréről van szó, azt sztem megoldják, mert nem hiszem hogy ott lenne eltérés.Érdekes amúgy, hogy nekem pont úgy jött ki, hogy eMAG-os akció miatt mondtam le az Alzásat, és most fél órája jött meg a 65C8, még melegszik..
-
janos666
nagyúr
válasz
Interceptor
üzenetére
A hagyományos ABL-t nem lehet piszkálni, de nem is kell, mert SDR módban (tehát pl. Windows asztal) gyakorlatilag nem fog működni (közel se kell olyan magas OLED Fény beállítás, ahol elkezd dolgozni, hacsak nem a tűz be a nap a szobába).
Az SABL az, amit kilövök monitornak. Ez azt csinálja, hogy néhány másodperc statikus kép után azonnal sötétít, aztán ha megmozdul valami akkor visszahúz. Ez vélhetően arra van, ha valaki elalszik, és megjelenik egy lejátszó menüje. De PC-n (bár a legtöbb média player doboznál is) be lehet állítani olyat, hogy akár 10-20 perc inaktivitás után kapcsolja ki a kijelzőt (és a TV-t, hogy kapcsoljon ki, ha hosszan nincs kép a bemeneten).
Így, hogy szinte minden évben van valami kis apró változás a kijelző-panelben, vagy legalább a meghajtásában (pl. az ABL is évről évre egyre lazább, a 6-os szérián még határeset volt, hogy bekapcsol-e SDR-hoz), aztán ott van a véletlen szóródás, és hogy mindenki másképp használja, nyilván csak tippelgetni lehet, hogy mit bír.
Szerintem azért adták fel páran a monitorként használatot, mert új korában látványosan érzékeny az IR-re. Olyasmi, mint az ilyen szempontból érzékenyebb féle plazmák. Szóval ha valaki nem elég merész és/vagy nehezen pengette ki az árát, akkor érhető, ha elkezd azon gondolkodni, hogy kockáztasson-e ezen, mikor elkezdi felfedezni a pacákat (főleg ha HDR-t is próbálgat és utána direkt keresi az anomáliákat).
Én úgy voltam vele, hogy nem rosszabb, mint az egyik előd Panasonic plazmán volt, úgyhogy ha a G30 bírta kb. 3 éven át PC monitornak (az még ma is megvan TV-nek), akkor megnézem meg mi lesz a C7-ből.
Számomra kicsit meglepő is, hogy mennyire nem érzékeny már az IR-re. Már nem emlékszem pontosan, hogy mikor állt le vele teljesen (=annyira, hogy el is felejtettem, hogy volt ilyen), de hetek, vagy max. 1-2 hónap kérdése (de nyilván attól is függ mennyit járatod, mert ha ki sem állsz vele a garázsból, akkor örökre bejáratós marad...).Bocs, akkor rosszul emlékeztem. Ha nem kell a BFI, akkor már egy B7-el is boldog leszel. Gyakorlatilag mindenben azonos, vagy jobb, mint egy BFI nélküli LCD (de nem minden LCD-n van, vagy működik jól a BFI, az egy külön mese). Bár ha nem találsz jelentősen olcsóbban B7-et, mint B8-at, azért inkább az utóbbi felé húznék (de ahogy elnéztem, voltak mostanában olcsó B7-ek, vagy lesznek majd most eladó 7-es szériák, ha a türelmetlen csereberélők megkapják a BF-es 8-as váltásokat
). -
Madwe
nagyúr
válasz
vismaior04
üzenetére
Miért lenne világgarancia?
Pl egy cégnél aki árul mobilt laptopot és pct, a mobilis eszközök világgaranciásak de az asztali gép nem, hiszen azt nem hurcolja magával az ember... -
törölt tag
válasz
vismaior04
üzenetére
Pedig más gyártónál is megvan az, hogy a nem magyar piacra szánt termékekkel nem foglalkozik a hivatalos szerviz. Ez egy elég bevett gyakorlat. (A sufnis mobil egy tipikus példa erre.)
-
vismaior04
tag
válasz
Callisto
üzenetére
Azért ez elég gyenge érvelés tőlük. Nem hinném, hogy ez az ország szerinti verzió ilyen áthághatatlan határ lenne, egyrészről nem EU garancia van? Másrészről az enyémből pl nincs is PLA ha jól tudom, csak LLA, és csak azt árulja itthon mindenki és igaz még nem próbáltam de garanciálisnak kell lennie.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
daneel_hu
üzenetére
Nem a menünek kell 30 mp. A bekapcsolást követően 1mp-en belül feljön a jobb oldali menüsáv, de ha meg akarsz nyitni valami almenüt azonnal a bekapcsolást követően, akkor kell várni egy keveset. Ha már eltelt az a kb. 20-30 mp, onnan kezdve az első almenü betöltés 5-7 mp, ezt követően ugyanaz az almenü már 1 mp-en belül rendelkezésre áll. Fogalmam nincs, mennyire volt ez érthető így, de most is azt mondom, hogy semmi vészes nincs benne.
Tehát pl. műsorújság első betöltése kb. 5-8 mp, utána bármikor újra megnyitni 1-2mp és már lapozom. Ez az összes almenüre igaz, tehát az első betöltés 5-8 mp, utána szinte "online" mennek a dolgok. Egy dolog biztos, az is számít hogy Lanon csatlakozom a hálózathoz, nem wifin, mert az sokkal többet pöcsöl, mire felépíti a kapcsolatot. És, mivel ez egy "okos" tv, így nem mindegy a bootolás szempontjából, hogy wifi vagy Lan...szerintem. Meg aztán UPC Mediacard-om van, nem box, így kilőve még egy lehetséges lassító körülmény. Aztán a szolgáltató sem mindegy, mert pl a műsorújság onnan kapja az információkat és ha az lassú, akkor a tv is az lesz.. bár ezt a részt már nem is neked írom, inkább "hitetlen Tamásnak", aki szerint szar az egész úgy ahogy van...

Ha nem lennék ennyire "alul motivált" a dologgal kapcsolatban, le is videóznám a menü működését, de nem ér ez nekem ennyit.

(#21205) sakal83 : Te kitárgyaltad, én meg elmondtam, hogy miért lehetnek különbségek a működés körül. 4 magos proci van az enyémben is, de nem ez számít, mert az I7-es procim is 4 magos.
Nálam semmi nem fut háttérben, mint szerintem sokaknál, ami mocskosul be tudja lassítani a működését, hiszen fogja a rendszermemóriát (is) ... és ez is egy ok azok közül, amik miatt olyan lassú lehet a tied. -
Joshi
titán
válasz
Interceptor
üzenetére
Én azt javaslom hogy vegyél nyugodtan OLED tévét akár monitornak is, aztán legrosszabb esetben két évig van rá garid mi alatt panelt is cserélnek ha beégne. Ha két év alatt nem lesz gondod vele, akkor már kis eséllyel lesz a továbbiakban. Én is csak azért nem használom monitornak mert nem arra való, meg elég hülyén néznék ki a nappali közepén 1m-re ülve egy 65"-os tévé előtt kezembe a billentyűzettel.

-
energomatt
őstag
válasz
Partizan182
üzenetére
Nem szeretném én megmondani, hogy mit tegyen, csak a feltett kérdésre tudok reagálni. Az, hogy monitor céljára egy jó monitor lehet a legjobb pl. a szemnek, az vitán felül áll. Ettől még engem az nem zavar, hogy sokan TV-t használnak monitornak, ez az Ő döntésük.
-
Partizan182
senior tag
válasz
energomatt
üzenetére
Vegyen az oled mellé egy 40 ezres monitort? Böngészésre, excelre tökéletes, filmek meg mehetnek az oleden, attól nem ég be.
-
energomatt
őstag
válasz
Interceptor
üzenetére
Ezt nem rólad írtam, hanem úgy általában, másokról.
-
törölt tag
Win 10 ben hol tudom beállítani a hdr-t?
Mert hiába állítom az amd vga driverében 4.2.2 pixelformatra a win így is csak 8 bitesnek és sdr nek látja illetve csak 30hz. -
válasz
energomatt
üzenetére
egyszerű, csak azok írnak ide, akik sírnak.
-
Interceptor
addikt
válasz
energomatt
üzenetére
"Az egy visszatérő probléma, hogy az önálló döntéshez szükséges kockázat elemzést többen másokra kivánják bízni. Ehhez én nem vagyok partner." Nem kell, az elemzést én végzem a döntést is én hozom meg.
-
törölt tag
válasz
energomatt
üzenetére
Touché.

-
energomatt
őstag
válasz
UberMutant
üzenetére
De miért is? A kérdések többsége az OLED technika problémájára vonatkoznak. Ezekre a kérdésekre kell válaszolnunk és nem azokra, hogy mennyire szép képet produkál ez a technika. Vagyis van egy tisztázatlan kérdés, egyéni esetekben, egyéni használati szokások esetén, mikor mekkora a beégés veszélye? Ezt nem lehet sosem előre tudni, csak azt, hogy mivel lehet mérsékelni ezt a veszélyt. Az egy visszatérő probléma, hogy az önálló döntéshez szükséges kockázat elemzést többen másokra kivánják bízni. Ehhez én nem vagyok partner.
-
válasz
Interceptor
üzenetére
egy a trükk, a negatív vélemények a fórumokon felülreprezentáltak
-
Interceptor
addikt
válasz
Batyops
üzenetére
Nem, dehogy. Nálam az segít a helyes döntésben és úgy látom meg az ellentmondásokat és összefüggéseket ha minél több infót szedek össze
Ez eddig mindig bevált, sohasem lőttem mellé. Egyedül az idő szoríthat, mert most "jó áron" van sok minden, bár lehet ez kitart most már végig az idei generációknál. -
-
Batyops
aktív tag
válasz
Interceptor
üzenetére
Az a baj hogy minnél többet fogsz utánna olvasni kb. annál bizonytalanabb leszel mert biztos beleszaladsz majd sok beégéses sztoriba.
-
Interceptor
addikt
válasz
Partizan182
üzenetére
Oké, de most egész olcsón be lehet szerezni őket.
(#21217) Batyops : Személy szerint nem rettegek semmitől, de nem mindegy mit veszek meg a használati szokásaimat figyelembe véve. Viszont amint kellő mennyiségű infóval leszek ellátva, abból már jó eséllyel össze tudom rakni, hogy megéri e nekem vagy sem. Teszteket és fórum véleményeket olvasok. 100%-ra meg használat közben derülhet ki.
-
Batyops
aktív tag
válasz
energomatt
üzenetére
Ennyi erővel mindenkinek kockázatos az Oled vásárlás mert még a csatorna logó is beéghet. Mondjuk én itt a fórumon még pc monitorként használva nem hallottam senkit beégésre panaszkodni. Sajnos az oled beéghet és nem kell hozzá monitornak használni , de jelenleg a legjobb megjelenítő. Játékra se ajánlott mégis egy éve nyúzom több fórumtársammal egyetemben. Hdr játékok mennek főleg és semmi nyoma beégésnek. Viszont aki fél a beégéstől és állandóan ezen fog pörögni annak tényleg nem ajánlott ez a Tv. Amúgy kicsit vicces hogy itt sokan a beégéstől rettegnek bezzeg az Lcd felhősödése ami meg gyárilag olyan és még nem is garanciás kb szerencse hogy az ember milyet fog ki még a prémium kategóriába is az le van tudva annyival hogy ez ilyen mert a technológia velejárója. Jó mondjuk extrem esetekben ha nagyon felhős akkor lehet cserélik azokat is.
-
energomatt
őstag
válasz
Partizan182
üzenetére
Ez általában tényleg igaz. Mi a te javaslatod a konkrét kérdésre?
-
válasz
Partizan182
üzenetére
Nem azért, hanem mert német területre szánt verzió. Ha PLA lenne javítanák.
-
Partizan182
senior tag
válasz
energomatt
üzenetére
A prémium szórakoztató elektronika és az "ésszerű" sose laktak még egy irányítószám alatt se

@Callisto: nem véletlenül makogja itt mindenki hogy csak hivatalos viszonteladótól szabad venni.
-
Nos aki esetleg az Alzás 65C8LLA-t vette azok számára van egy rossz hírem: nem javítja az LG. Sanos elsőkézből kellett megtudnom.
-
energomatt
őstag
válasz
Interceptor
üzenetére
Én úgy látom, szintén mások véleménye és leírt tapasztalata alapján, hogy minimum nagyon kockázatos OLED-et venni monitornak. Anyagi helyzettől függően a többségnek szerintem nem ésszerű.
-
Interceptor
addikt
válasz
energomatt
üzenetére
Nem várok én semmire, magam próbálom összerakni az infókból mit lenne érdemes

-
energomatt
őstag
válasz
Interceptor
üzenetére
Ha arra vársz, hogy valaki rábeszéljen meggyőzzön, tessék most megkaptad. Ne törődj tehát fórumos véleményekkel, kivéve, természetesen Balika911 véleményét, hiszen az nem egy fórumos vélemény !

-
daneel_hu
addikt
válasz
Interceptor
üzenetére
"Plazmám meg bfi-s lcd-m nem volt, előbbi már nem is lesz soha. Jó lenne látni valós körülmények között is egy összehasonlítást LCD vs OLED(játékok, filmek), hogy képminőségben mi a különbség, mert papíron üti veri az lcd-t "
Az oled felmossa a padlót bármilyen LCD-vel vagy plazmával. (még egy vt60 vagy kuroval is)
Efelől ne nagyon legyenek kétségeid. -
daneel_hu
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Nincs vele tapasztalatom csak furcsálltam, hogy 30 sec mire elindul a menü.
Lehet a 4-esnél is ennyi csak nem tűnik fel.
-
törölt tag
válasz
Interceptor
üzenetére
Ha megfogadsz egy tanácsot, ne a fórumos véleményeken őrlődj, hanem tedd azt, ami felé húzol. Magadnak veszed a tévét, nem azoknak, akik véleményt mondanak.

ABL-t nem lehet kikapcsolni. ASBL-t lehet kikapcsolni, ami a statikus képet sötétíti egy idő után.
FALD LCD-ket nem próbáltam, de a KS8000-emet nemcsak papíron üti-veri a C8.
-
Interceptor
addikt
válasz
janos666
üzenetére
Gondban vagyok, folyamatosan két végletbe ütközöm vélemények szempontjából a fórumokon. Olvasgatok külföldi fórumokat is, sokan azt írják amit te is, hogy megéri nem kell félni, nyugodtan lehet használni monitornak neki sem volt gondja, míg mások pont az ellenkezőjét mondják, pl az előtted szólók is. Mondjuk neked valós tapasztalataid vannak ezt aláírom. 3 évig azért jó lenne ha menne beégés nélkül. Hétköznapok nagy részét munkahelyen töltöm, szóval akkora terhelést nem kapna már mint a mostani több mint 10 éves LCD-m, ami sokszor napi szinten ment monitorként 12-15 órákat. Írtátok ABL-t ki lehet kapcsolni szerviz menüben ami jó, kérdés ennek hiánya filmeknél jelent e valamiféle hátrányt? Plazmám meg bfi-s lcd-m nem volt, előbbi már nem is lesz soha. Jó lenne látni valós körülmények között is egy összehasonlítást LCD vs OLED(játékok, filmek), hogy képminőségben mi a különbség, mert papíron üti veri az lcd-t

-
sakal83
addikt
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Ezt mar multkor kitargyaltuk. A tvd egyedi osszeszerelesu tuningolt procis valtozat
csak szerinted nem lassu a webos 2.0. Meg azokat is megprobalod meggyozni akik ezt hasznaljak
-
so_ha
senior tag
-
janos666
nagyúr
válasz
Interceptor
üzenetére
Annyit tudok mondani, hogy kb. másfél év alatt semmi baja nem lett a C7-nek attól, hogy monitornak használtam. Az első pár hétben még láttam néha IR-t, mikor a HDR játékokat nézegettem, de ez később teljesen elmúlt, ma már sohasem lehet ilyet észrevenni rajta.
Nem tudom meddig tervezed/szoktad megtartani, vagy mennyi idő és/vagy használt-piaci értékcsökkenés után tudod elfogadni, ha mégis veszteségnek kell leírni, de szerintem ha nem visz csődbe lelkileg vagy anyagilag, ha mondjuk 3 év után elkezd tönkremenni, akkor felejtsd el az LCD-t. (Sőt, pl. egy nappaliba/konyhába szerintem még tökéletes egy kicsit foltos/csíkos kijelző is "háttérnek", szóval nem feltétlenül kuka az még úgy se...) Az LCD is csak addig garantált, hogy működik, míg lejár a garanciája, azokban is mehet tönkre drága alkatrész, amit nem feltétlenül éri meg kifizetni.
Még annyi, hogy ha jól rémlik neked is volt PDP-d, vagy BFI-s LCD-d. Emiatt az idei LG-ket ajánlom BFI-vel (a tavalyi LG-ken nincs, 17-ből csak a Panasonic-on működik jól).
-
törölt tag
válasz
Interceptor
üzenetére
ABL-t én SDR-ben nem láttam, HDR-ben sem vettem egész eddig észre, filmet és játékot is ideértve. A múlt héten viszont a Meg c. Statham-remekműben (HDR) mintha felfigyeltem volna rá 2-3 alkalommal. C8-am van.
Desktop alkalmazásokhoz én sem javaslom az OLED-et, de dönts belátásod szerint.
-
Joshi
titán
válasz
Interceptor
üzenetére
Mindenkinek mások a szokásai. Én a 43"-os lcd tévét monitornak és a hálóba tévének vettem. Persze a hálóban ritkán nézünk tévét, de ha éppen szükséges akkor ott van. A nappali az nappali, arra van a nagy tévé ami egy 65A1. Ez inkább filmek és esetleg sorozatok, nem feltétlenül tévé adásból származóan. Na meg a sport.
ui.: egyébként én Samu Q7fn tévét akartam monitornak, de az jelenleg min 55"-os méretben van csak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Szegény Callistónak nem kevés hajhagymája bánta ezt a történetet. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vhiktor