Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• c41r0^

őstag

válasz emiki6 #2655 üzenetére

Köszi, különben láttam már korábban.

Igen, sok tényezőt kell figyelembe venni, ahogy azt is pl., hogy ez lesz hamarosan elérhető.

Év elejéig nem biztos, hogy várok a glossy 27" 1440p 4gen W-OLED Gigabyte monitorra, csak ha itthon mégis 250-260K-nál kezd a matt. Mert akkor ugyanazon az áron inkább kivárom a glossy-t valószínűleg. Az ASUS meg túlárazott (280-300K körülre saccolom, ha elérhető lesz itthon), a többi gyártó meg valószínűleg ha ki is jön hasonló 4. gen W-OLED panellel szerelt monitorral mostanában (bár ASUS-on kívül nagyon ritka, aki LG W-OLED-el jön ki...), valszeg gyengébb lesz az elektronika / OSD szoftver / gyári kalibráció, mint a fenti Gigabyte monitornál. Ha MSI esetleg kijön, akkor meg az is drágább lesz, kb. ASUS szint, és ott sincs biztosítva feltétlen pl. egy jó sRGB gyári kalibráció.

"Az olcsó műszerekkel a program csak félrekalibrálja és azt hiszi jó munkát végzett.
    A gyári kalibrációk jobbak mint amit egy nem referencia műszerrel el lehet érni."

ez féligazság, ez csak abban az esetben igaz, hogyha az adott megjelenítőhöz korrekciós profil nélkül végzed el a kalibrálást, vagy olyan eszközzel/szoftverrel, ami nem képes korrekciós profilt betölteni vagy rossz korrekciós profilt adsz meg

ha egy i1 Pro 2 3.3nm, 370-730nm spektróval adott monitorhoz az adott gamutos (nyilván a natív wide gamutos a legjobb) színteréhez valaki készít egy CCSS-t, azt felhasználva egy i1Display Pro-val már valószínűleg jobb eredményt lehet elérni, mint a gyári kalibráció (főleg olyan monitornál, ahol a gyári kalibráció csak közepes...), így azt kell kivárnom, míg egy ilyen felkerül a DisplayCal colorimeter corrections adatbázisába

tudom, az igazi az, ha milliós 1nm referencia spektróval korrekciós profil készül a monitorhoz és az van az i1Display Pro alá betöltve

majd meglátjuk, mivel van itthon koloriméter, azaz az eszköz adott, és két általam jól kalibrált IPS LCD is, össze tudom majd hasonlítani a végeredményt.. egyszer, ha meglesz a monitor :D

Új hozzászólás Aktív témák