- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-03-19 13:04 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
Okos gázmennyiség mérőt tud valaki ajánlani?
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
Sziasztok
Zigbees vagy wifis okos termoszelepeket keresek radiátorra hogy a kazánvezérléssel HA-n keresztül lehessen állítgatni. Pl ha a radiátort fentebb tekerem akkor kapcsoljon be a kazán vagy vegye nagyobbra a hőmérsékletet...
Kinyitom az ablakot akkor a radiátort zárja el...
Tud valaki olcsó jól működő okos termofejet ami kommunikál HA alatt? -
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
Ezzel én is mind egyettértek, de ha nem sajnálnám erre az okosításra a pénzt akkor hidd el megtalálnám azt a kész rendszert amivel én boldog lennék és nem kell éjszakákat a google bogarászásával töltenem. Biztos hogy vagyunk még így ezzel páran.
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
Kikapcsolod, kihúzod a tápkábelt, vársz 1-2 percet és újraindítod.
-
Spuri2000
senior tag
próbáld meg frissíteni, vagy ha a legfrissebb van fent, akkor visszatenni egy régit.
Néha egy hideg indítás is segíteni szokott!
-
Spuri2000
senior tag
Nincs valakinek Sonoff T1 EU-hoz eredeti firmware?
El akarom adni és a vevőnek nem kell Tasmotával így vissza szeretném állítani. -
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
Sziasztok,
Találkozott már valamelyikőtök olyannal, hogy a Tasmotával felokosított Sonoff Basic véletlenszerűen kapcsolgatja magát Home Assistant alatt.
Elvileg a beállítások jók, már többször átellenőríztem.
Ötletek? -
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
HA alá szeretném bevarázsolni Zigbee2MQTT segítségével az IKEA Repeatert (E1746), de Linkquality jelet nem add és a logban azt sem látom hogy egyáltalán jelentene. Integráció alatt bent van, de ezen kívül semmi.
A rendszer CC2531 (v1.2) + Zigbee2MQTT v1.4.
Ötletek? -
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
Sziasztok
Kellene egy kis segítség. Próbálgatom a HA-t és a Zigber2MQTT-nél elakadtam.
Az USB gatewayt mint serial ismeri fel és nem mint USB.
/dev/serial/by-id/...
Nekem meg /dev/ttyACM0 vagy hasonló kellene. Hogy tudom összekötni? Valakinek ötlet?
Az MQTT is elég kacifántos, mert dusconnecteddel mindig lecsatlakoznak az eszközök. -
Spuri2000
senior tag
Sajnos már próbáltam:
zigbee2mqtt:info 7/9/2019, 7:46:37 PM Device incoming...
zigbee2mqtt:info 7/9/2019, 7:46:37 PM MQTT publish: topic 'zigbee2mqtt/bridge/log', payload '{"type":"pairing","message":"device incoming"}'
zigbee2mqtt:warn 7/9/2019, 7:46:57 PM Failed to configure unknown (0x000d6ffffe082b9d) ('Error: Timed out after 10000 ms') (attempt #1)
zigbee2mqtt:warn 7/9/2019, 7:46:57 PM This can be ignored if the device is working properlyValamiért nem tudja bekonfigolni.
Tudja valaki mi lehet az oka?
-
Spuri2000
senior tag
Aki használ itt Zigbee2MQTT + Domoticz kombót kérem segítsen.
Vettem egy Xiaomi LLKZMK11LM dupla relés kapcsolót és sehogy sem tudom megjeleníteni az eszközök között.
Elvileg minden oké, az mqtt-re adja az infót, de a Domo nem látja az eszközök között. Mi lehet a gond?
Elvileg ez egy támogatott eszköz. Valahogy be tudom varázsolni? -
Spuri2000
senior tag
Kipróbáltam, de a kapott eredmény a Webgraphviz-ben pár kocka ami az eszközöket jelöli. A routerből mutat egy nyíl a Coordinátor felé de semmi több. Az össszes többi kocka szagattot vonallal van és egyedül áll. Semmilyen nyíl, vonal nem jelöli hogy hova kapcsolódnak.
A Gateway egy CC2531-es 1.2-es fw-vel, a Zigbee2mqtt 1.4 verziójú.
Gondolom ennek nem ilyennek kellene lennie.
Valkinek ötlet.
Ja az eszközök egyébként működnek, tehát kapcsolódnak a cordinátorra, de szerintem a routerre egy sem.
Hogyan tovább? Van valami trükk amivel meg tudom nézni mi hova kapcsolódik? -
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
Zigbee2mqtt + Domoticz használok és vettem egy Ikeas repeatert de nem találom az eszközök között. Az eszközök jelszintje sem változik. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
-
Spuri2000
senior tag
Sziasztok,
Tegnap vettem egy IKEA távirányítót és a kérdésem hogyan (zigbee2mqtt-vel használom) tudnám egy selector switch alá berendezni a gombjait. -
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
Valaki segítene felhúzni a Broadlinket Raspberryn Domoticz alá, mert a Gateway telefon aksija megadta magát és már nem akarok vele kínlódni.
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
Bus rendszerű kazánt vezérel valaki? Opentherm vagy Valami mással?
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
Domoticz Notificationnal van valakinek tapasztalata?
Ha Pushbullet vagy Pushover-t használok akkor mindig 2x küldi el az üzenetet, mintha két daemon futna a háttérben, csak fogalmam sincs hogy hol kellene keresni és mit?
Tud valaki segíteni? -
Spuri2000
senior tag
Nagyjából már meg válaszoltad a kérdésedet.
Ha nem akarsz vel szenvedni, akkor mentsd le a kártáyt és jól rakd el a mentést, így egy későbbi meghibásodásnál elég lesz visszatölteni.
A pluszokkal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni mert Domoticzot használok, bár volt egy kis kitérőm is a Hass.io irányába, de a GUI miatt jobban tetszett a Domo. -
Spuri2000
senior tag
Nálom a kapu nyitását oldottam meg a Broadlinkkel, de Domoticz alól van irányítva egy gatewayn keresztül.
Lehet leváltom én is egy sima Sonoff Basic-re. Ha jól emlékszem be tudom állítani így a kapu nyitását és zárását.
Visszatérve a problémádra próbáld meg nem az eredeti programmal irányítani, hanem te is integráld be valamilyen automatizálási rendszervezérlő programba. Nálam így évente 2-3x száll el valamiért (persze mindig a legrosszabbkor), de egy újrabedugás általában segít. -
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
Sikerült előrébb lépnem, de megint megakadtam.
Az áramerősséget, a feszültséget ki tudom olvasni a megfelelő szenzor beállításával, de az összes felhasznált energia egy helyen van a pillanatnyi teljesítménnyel, így vagy az egyiket tudom beállítani vagy a másikat.
Át lehet ezt valahogy konfigurálni hogy ugyanazokat az értékeket lássam mint a Tasmota web oldalán? -
Spuri2000
senior tag
Próbálgatom, de fogalmam sincs melyik szenzort kell berakni alá. Már össze vissza nyomogattam és van hogy néha-néha kiírja a voltot, de a többi szenzorra semmi, bár a p1-nél volt már invalid érték is.
Ha rögtön elsőre nem találom el akkor a topic-ba már a rossz érték fog szerepelni?
Nem tudja valaki mik a jó szenzorok és hogy mit kell rakni? -
Spuri2000
senior tag
Van egy BlitzWolf SHP2 konnektorom felokosítva Tasmotával és az érdekelne hogy Domoticzba hogy tudom belevarázsolni az elérhető információkat mint a feszültség, fogyasztások, stb.
Felvenni fel tudtam On/Off-eszköznek, de így csak kapcsolgatni tudom semmi többet.
Ötlet valaki? -
Spuri2000
senior tag
Elvileg a Buderus is busos rendszerű és fel lehetne okosítani gyárilag nagyon drágán hogy távolról is tudjam vezérelni de egy olcsóbb megoldás keresek.
A neten található opentherm kapcsolások alkalmasak lehetnek hogy a kazánba bekötve vezérelni tudjam és wifin vagy hálózaton elérjem?
Akinek van ilyen hogy csinálja? -
Spuri2000
senior tag
Nem lehet hogy túl gyorsan próbálod kapcsolgatni?
Esetleg nincs a rendszerben több Sonoff aminek hasonló a neve vagy a beállítási paraméterei és összeakadnak? -
Spuri2000
senior tag
Sziasztok
Van egy Buderus GB042 kazánom RC35 vezérlővel.
Fel tudom valahogy okosítani hogy domoticz alól vagy Wifi-n keresztül is tudjam vezérelni.
Olvasgatom a netet és belefutottam az OpenTherm kifejezésbe. Esetleg ezzel tudok kezdeni valamit? -
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
Sziasztok
Van két Blitzwolf BW-SHP2 konnektorom amit felokosítottam Tasmotaval, de az egyik nem működik megfelelően. Forrasztás után bedugom és működik de ha kis idő elteltével kihúzom és újra bedugom nem megy. Semmi életjel. Újra szétszedtem a forrpontokat megigazítottam újra megy de ha kihúzom megint semmi.
Mi mehetett benne tönkre ? -
Spuri2000
senior tag
Nagyon pontosan ott kell megérteni ahol az érzékelő van. Van hogy csak többszöri próbálkozás után sikerül.
Kettőt vettem, de falban csak pár napig voltak.
Ha nagyon kell féláron odaadom. Ha jól emlékszem van 1 és 2 ganges is. Írj privatban. -
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
Broadlink vagy Arduino +IR betanítva amire szeretnéd.
Az első a könnyebb és gyorsabb, az utóbbi tökölősebb és időigényesebb.
-
Spuri2000
senior tag
Az esp Easy hez tud valaki instrukciókat adni hogy hogyan kell beállítani hogy úgy működjön ahogy én korábban azt leírtam
-
Spuri2000
senior tag
Tasmota s próbálkozások után felraktam az esp Easy t a Basic re elkezdtem ismerkedni a rendszerrel és pár Újraindítás után beállítás után teljesen meghalt a sonoff Basic n történt már valakivel hasonló?
Ez csak egy egyedi eset lehet vagy többször elő szokott ilyen fordulni? -
Spuri2000
senior tag
Sziasztok
Sonoff Basicre szeretnék touch swichet kötni EspEasy segítségével vagy Tasmotával bár szerintem utóbbival nem megy amit szeretnék.
A lényeg hogy ha megérintem akkor kapcsolja fel a villanyt és maradjon is behúzva a relé amíg megint meg nem érintem.
Jelenleg (Tasmotával) csak az sikerült hogy ha megérintem (GPIO14) akkor behúz de ha elengedem akkor el is enged. -
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
Sziasztok
Megjött a két új sonoff.
Mondjatok egy biztos módszert amivel Flash módban tudom rakni. -
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
Sonoff T1 EU-ra hogy tudom a legegyszerűbben a Tasmotat feljutattni?
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
Olvastam pár ötletet, de nálam az a probléma szerintem hogy a ttl valószínűleg megsült (ha osszedugom a chip iszonyú meleg) így most várnom kell amíg szerzek egyet. Addig is jó lett volna ha valaki ír erről pár gondolatot hogyan lehet visszatéglásítani vagy egyáltalán lehetséges e a teglásítás vagy nem lehet annyira elrontani.
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
Valaki tudna segíteni Sonoff Basic okosításában. A Tasmotát szerettem volna Arduinoval felvarázsolni, de azt hiszem kinyírtam a Basicet. Semmi jelet nem ad. Egy ideig a programozón az RX led folyamatosan világított, majd a TX is.
Van még ezek után megoldás, ami visszahozza a halálból vagy rebuy? -
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
Sikerült az MQTT szervert felvenni, nem csináltam semmit és pár nap után minden gond nélkül sikerült. Fogalmam sincs mi lehetett a gond.
Miután beállítottam a Touchban már működött is és azóta is megy gond nélkül.
Azóta azzal szórakozom, hogy a melóhelyről kapcsolgatom a villanyt.
Váltókapcsolóra van valakinek megoldása?
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
valaki tud segíteni a Domoticz + MQTT + Sonoff Touch (Tasoma) összehozásában.
Fogalmam sincs hogy kell és idegesít hogy nem kapok visszajelzést a kapcsolótól hogy mikor milyen állapotban van. -
Spuri2000
senior tag
Sonoff Touch csak MQTT-n keresztül ad visszajelzést a Domoticznak? Máshogy nem lehet megoldani?
Az EspEasy ugyanez? -
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
Jelenleg most külön Rp-n futtatom a HA-t és a NAS-on fut a Domoticz. Eddigi tapasztalat hogy önálló rendszerben jobban működnek. Egy példa hogy a NAS +Docker+HA futtatásakor sehogy sem tudtam felismertetni a MySensors Gatewayt.
Eddig a HA jobban bejön. Több vele a szívás de eddig mindent meg tudtam oldani ami szembejött.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- OLED monitor topic
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Vallás
- Futás, futópályák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Vészhelyzet: tönkreteheti a Garmin eszközeit a legújabb frissítés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Üzleti vita és megbeszélés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Saeco Intelia Evo Black I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Apple Homepod Mini
- TETKÓS/KOZMETIKUS lámpa eladó
- Saeco Royal Digital Plus I Irodai igásló I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E R7 7700X 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB NZXT H5 Flow RGB 750W
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ AKCIÓS HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z370A i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Adata 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest