Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz LLKobe #37383 üzenetére
A MikroTik routeremhez gyárilag jár egy dyndns szolgáltatás, megjegyezhetetlen id-t tartalmazó xxxxxxxxxxxxxxx.sn.myname.net címmel, ezt fölvettem egy hazai szolgáltatónál vett domain névhez CNAME rekordként, így már rendben van (+HA alatt Letsencrypt addon, ami 3 havonta újragenerálja a https tanusítványt)
-
Degeczi
nagyúr
válasz LLKobe #39142 üzenetére
De miért thermostatot mondasz? Adj nekik eltérő nevet, pl így expozálva a Gugli Home felé két climate eszközt, és akkor egyértelmű, h az "air conditioning"-ot vagy a "heating" hőfokát, üzemmódját akarod állítani (és még aliast is lehet adni):
google_assistant:
climate.gree_hvac:
name: air conditioning
aliases:
- climate
expose: true
room: Living room
climate.gas_heating:
name: heating
aliases:
- heater
expose: true
room: Living room
[ Szerkesztve ]
-
Olympia76
tag
válasz LLKobe #39604 üzenetére
Nem használom, de szerint ez az addon működik a jelenlegi Kodi verziókon is:
https://github.com/joshjowen/script.json-cecHa ez fent van Kodiban, akkor HA Kodi integráción keresztül meg tudod hívni az addon-t (kodi.call_method).
-
Degeczi
nagyúr
válasz LLKobe #39740 üzenetére
Pl. Accuweather integráció esetén így nézi ki az előrejelzés:
Ami itt a szenzor "forecast" attribútumában érhető el, tömb formában, adott napnyi távolságra indexelve, azon belüli tömbből pedig a 'templow' lekérdezve, pl. a vasárnapot (ami most 3 napnyira van) így:
{{ state_attr('weather.otthon', 'forecast')[3]['templow'] }}
ami a képen látható -5.4-et adja vissza.De ez minden időjáráselőrejelző integrációnál más és más, mindenesetre teljesen hasonló szokott lenni.
-
Degeczi
nagyúr
válasz LLKobe #40242 üzenetére
Megfontolandó, érdemes-e, mert sok TV-n ilyenkor tizenpár W-ra ugrik föl a készenléti fogyasztás a ma megszokott fél W körüliről, úgy pedig a mai áramdíjakon ez önmagában egy ezres is lehet havonta.
Ha úgyis csak ki-be kapcsolás kell, arra ezért gazdaságosabb egy wifi-IR gateway mint pl. a népszerű Broadlink Minik. De aztán ha beindult a TV, már elérhető az API-ja is. Pl. a Philips Android-TV integráció is támogatja ezt, h a TV-hez tartozó médiajátékos bekapcsolási parancsát infrán add ki ezért. -
(ex)Cat
senior tag
válasz LLKobe #40959 üzenetére
Én ezzel küzdök már egy ideje, de nem találtam jó megoldást rá, igaz nincs is Home Assistant egyelőre, hanem saját appon - Aqara - próbáltam megoldani, de nem jött össze. A gondot ugye azt jelenti - nálam - hogy az appon belül nincs olyan lehetőség, hogy azt vizsgáljam, 5 percig alacsonyabb-e a fogyasztás mint x Watt, hiszen egy mosáson belül minden váltáskor leesik a minimum értékre, épp csak nem tartósan.
Most kaptam kölcsön egy RPi3b 1.2-őt, ezzel próbálkozok, de egyelőre még csak az ismerkedési fázisban vagyunk. Tettem fel rá előbb Node Red-et, mert ezt javasolták, aztán jött a HomeBridge, de lehet kellett volna inkább a HA? A cél az volna, hogy a végén majd minden működjön iOS és Androidos eszközről is egyaránt. Már ha eljutok 1x oda, hogy megértsem, hogy is kell ezeket programozni. -
cOxeR
Ármester
válasz LLKobe #40959 üzenetére
Ez nekem lehet nem fontos információ, ha nem hallom, hogy megállt, biztosan nem vagyok otthon vagy nem érek rá foglalkozni vele. Persze Neked ez lehet jó, én meg a öntöző szivattyú fogyasztását, meg a kerti eszközökét szeretném mérni (fűnyíró/lombszívó).
Vésés, bekötés nekem nem gond, nekem ez praktikusabb, mint nézegetni egy +eszközt itt ott ahol épp szükségem van rá. -
DougButabi
tag
válasz LLKobe #41141 üzenetére
Szóvel ezt:
- service: notify.mobile_app_<your_device_id_here>
data:
title: "Wake up!"
message: "The house is on fire and the cat's stuck in the dryer!"
data:
ttl: 0
priority: high
channel: alarm_streamAnnyit sikerült kideríteni, hogy az android 12 óta nem jó.
A kérdésem az lenne ki hogy oldja meg a vészhelyzet (vízszivárgás, füstérzékelés) esetén a telefonra történő hangos riasztást? -
peternac
tag
válasz LLKobe #41143 üzenetére
legyen meg több helyen is az adat
meg ha jár hozzá, akkor miért ne használnám ki
HA nekem nincs kiengedve, csak lokálban elérhető, cloud-on keresztül rá tudok nézni zinterneten is a shelly-kre
nomeg adatvesztés is simán lehet itthon a HA-ban, backup ide vagy oda (volt is, SD kártya elszállt rpi3-ban, akkor költöztem át egy hp n40l-re)
amúgy azt vettem észre, hogy amikor éppen elérik a cloud-ot, akkor feltölti az offline adatokat, utolérik magukat, szóval nagy gáz nincs
de ha éppen ránézek és kiírja h offline az eszköz az elég idegesítő
---
a fogyasztásokat olvasva nálam is lehet valami a géppel/táppal (vagy rossz a Gosund SP1 által mért adat), mert a HP Proliant N40L ~43W-ot zabál konstans, ez naponta pont 1 kWh
Windows Server 2016+Virtual box-ban HA, 200+ torrent, +fájlszerver, semmi más nem fut (legalább is én ezekről tudok )
1 samsung ssd, 1 wd green, 1 wd red van benne
most utánanézek, hogy ez normális fogyasztás-e -
DougButabi
tag
válasz LLKobe #41147 üzenetére
De ez csak sima üzenetet küld nem?
Nekem hangos szirénázó riasztásra lenne szükségem, régi telefonon tök jól működött, mintha telefonon kerestek volna csak más volt a zene.#41146 LouiS22: service-t próbálom meghívni a látható adatokkal, nem jelez rá hibát, csak a telefon nem csinál semmit, de kipróbálom a gui-n, hátha valamit máshogy kell írni.
-
Degeczi
nagyúr
válasz LLKobe #41456 üzenetére
Teleperiod, alapban 300 mp
-
daninet
veterán
-
daninet
veterán
válasz LLKobe #44962 üzenetére
igen, de amikor felkerül rá a tasmota egy másik zippel a zigbee modul firmware-jét is felül kell írni, pont ez miatt.
Itt egy tutorialMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz LLKobe #44964 üzenetére
813ft a soros-usb átalakító
544ft a dupont kábelVedd meg, mert ennél olcsóbban senki nem csinálja meg neked, másrészt a jövőben minden sonoff cuccot okosíthatsz esphome-al vagy tasmotával ezekkel.
Maga a művelet pedig nem egy nagy kaland, rádugod a vezetékeket a kép alapján, betallózol egy bin fájlt és rányomsz hogy mehet.[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Kommy
veterán
válasz LLKobe #44977 üzenetére
én így oldottam meg a töltő hasonló dolgát:
- name: "Charger State Text"
state: >-
{% set d = {
'1': 'Not Connected',
'2': 'Connected',
'3': 'Charging',
'4': 'Error',
'254': 'Sleep', '255': 'Disabled'} %}
{% if states('sensor.charger_state') in d.keys() %}
{{ d.get(states('sensor.charger_state')) }}
{% else %}
Unknown
{% endif %} -
zsamiatt
őstag
-
Degeczi
nagyúr
válasz LLKobe #44977 üzenetére
Kommy-nál gondolom egy eszköztől fixen kapott kódokat kell átfordítani, ott tökéletes megoldás.
Nálad viszont úgy sejtem magad állítgatsz státuszt, akkor pedig általában fölösleges számmal is bekódolni, elég egyetlen input_select, ami már szövegesen tartalmazza ezeket az állapotokat, és egyszerűen ezt az input_select-et állítgatod az automatizációkban.
-
BlackJack21
tag
válasz LLKobe #44988 üzenetére
Nekem több éve ketyeg koordinátorként egy ZBbridge, és egy komolyabb probléma volt vele csak, de mint írtam nem derült ki a miértje. Bár nem hiszem, hogy ez lett volna a probléma, mert a másikat is felflasheltem, és ugyanazt csinálta, ez akkor volt, amikor a nagy HA-Matter bejelentés volt, így lehet ott kavart be valami...
Ha már megvan a kütyü, akkor érdemes egy próbát tenni vele, max szórakoztál egy keveset ezzel is... -
Degeczi
nagyúr
válasz LLKobe #45135 üzenetére
Nem lenne egyszerűbb a fordítottját figyelni, hogy a normál helyükön vannak-e a kukák? Hiszen gondolom ugyanott vannak, akkor pedig az könnyebben érzékelhető vmilyen hagyományos módon (optikai, ultrahangos, de akár még NFC is elfogadható lehet, ha olyan 10 centin belül behatárolható a helyük)
Nekem nincs kuka, nagy zacskókban viszik el a szemetet, de szerencsére mindig kora reggel, így már este ki kell rakni, ezért a goodnight script emlékeztet rá (meg a dashboardon is ott van, ha már pár napon belül esedékes)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen routert?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest