Hirdetés

2024. július 1., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Okos Otthon összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52476) belashx válasza fap333 (#52475) üzenetére


belashx
senior tag

Ezekkel tisztában voltam, de azért köszönöm! Tudom, ez az alap, de most lenne lehetőségem ennél alaposabban is előkészülni - ez főként a kevés pénzbe kerülő dolgokra értendő, úgy mint kábelezés, akár +dobozok a falba.

Ami felmerült bennem, hogy nem érdemesebb-e a lakáselosztóba tenni a reléket, fogyasztásmérőket, kapcsolókhoz csak vezérlőszál, és onnan vissza az elosztóba. Ilyesmik.
Ami még foglalkoztat, hogyan rendezzek úgy +kábeleket, hogy amíg nincsenek használatban, addig ne lássam őket, de, ha kell, akkor legyen elérhető.
Mivel a födém rétegrendje kb ez lesz: gipszkarton, gk fém tartószerkezete, szigetelés. Felette csak a rácsos tartós tetőszerkezet lesz, ahova gyakrolatilag nem tudok felmenni a későbbiekben.
Gondoltam, hogy a gipszkarton fölé tennék védőcsöveket, amibe később lehet kábelt behúzni, ha úgy adódik, a másik vége meg a lakáselosztó környékén lenne. Ez jól jönne, ha pl. vezetékes mozgásérzékelőt szeretnék, vagy bármihez, amihez táp kellhet, és a plafon környékén lenne.
Vagy inkább kérjek +csöveket a padlóba/falba? Hogy lehet ezt szépen elrejteni addig, míg nem lesz rá szükség? A fal gyakorlatilag beton lesz(Liapor), ha ez támpont.
Hogy legyen a körök kialakítva? Világításnak külön, aljzatoknak külön? Legyen ez helyiségenként szétszedve? Klímák legyenek egy körön, vagy inkább ne, mivel ha egye miatt leold a kismegszakító, akkor mind kikapcsol? Mérés miatt szerencsésebb lenne az 1 kör hozzájuk(akár 3 fázisú), akkor tudom, hogy ennyibe kerül a hűtés/fűtés, és nem kell annyi cuccot vásárolnom.
STB...

Itt is elolvastam pár évnyi hozzászólást, meg nyilván máshol is. Hallgatok kapcsolódó podcasteket, nézek videókat, de ez hatalmas téma, sok buktatóval, és mindenhol csak pár alap dolog szerepel, sehol nincs komolyabban összefoglalva. Lehet jegyzetelnem kéne? :B ). Ha mégis van ilyen oldal, akkor szívesen vennék egy oda mutató linket.

HA-t használok, de az albérlet miatt csak pár cuccom van, és nem tudok komolyabb dolgokkal gyakorolni. :))

[ Szerkesztve ]

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.