- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz
RobexX10 #30949 üzenetére
Egyszerű a trükkje: amikor megállt a (téves) végállásban, továbbra is bekapcsolva hagyod azt az irányt, így tekered a potmétert. Amelyik arra a végállásra hat, és jó irányban tekered, akkor rögtön odébb mozdul a redőny. Így azonnal megvan melyik potit és merre kell tekerni, meg a helyes végállást is gyorsan beállítod.
Viszont vezérlőreléken gyakran van maximált időtartam, ami ilyen állítgatás közben bekavarhat, ezért azt célszerű nagyon nagyra állítani (vagy fizikai kapcsolóval áramot adni a megfelelő iránynak a beállítás idejére) -
RobexX10
aktív tag
Sziasztok!
SmartHome redőnymotort hogyan lehet resetelni? Végállásokat szeretném újra beállítani. -
vtechun
veterán
válasz
vtechun #29649 üzenetére
na, ma cserélték az órát, szerencsére van rajta hozzáférhető P1 port: Sanxing SX631
Valaki csinált már olvasót házilag hozzá? Van egy esp8266-om talonban, viszont rj12-e csatlakozóm nem nagyon akad.. Lehet készen kapni idehaza ehhez megoldást?#P1 #DSMR
-
-
vampire17
addikt
válasz
Vodike #30941 üzenetére
Emlekszem ra.... Mar akkor sem ertettem, hogy mi volt a gondja, emlekszem konkretumok nelkuli hibajelensegre ("nem jó, miert nem?!") várt korrekt választ...
A cikke amugy hemzseg a pontatlansagoktol (nem konkretan erre a forumra gondolva, sokkal inkabb a HA-val kapcsolatban)
-
Vodike
tag
Zseniális: [link]
Cikk a megbántott kisfiútól vélhetően rólunk -
spanyoll
addikt
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan okosizzót, ami mindenféle extra gatewayek és társaik nélkül irányítható akár egy kapcsolóval (mint az ikea olcsó rendszere), DE az izzó átmérője nem a szokványos 6cmes, hanem kisebb?
Albérletben az egyik plafonos dekor cucc alatt az izzó csak kicsi, viszont mivel mozgásérzékelős, ezért meg szeretnénk oldani, hogy dimmelni lehessen éjszakára.
A fali dekorbiszbaszt nem akarom cserélni, ellenben az izzót jó lenne.
Sima e27 foglalat, csak az átmérő kéne, hogy kicsi legyen, hogy beférjen.
Köszi! -
noorbertt
őstag
-
HA-ban szeretnék szabályokat írni. Az első, gyakorlásképpen az lenne, hogy ha égve hagyom a pince világítást akkor egy idő után kapcsolja le és üzenjen.
Van a HA és fel van telepítve a Node Red. Melyikben fogjak neki?Üzenethez a Telegramot használnám, de még nem sikerült életre kelteni.
Ahhoz tudtok magyar leírást? -
-
Begi
senior tag
Sziasztok!
3 radiatorra szeretnek okostermosztatot tenni (nincs kazan), de el vagyok egy picit veszve a lehetosegek kozott.
Netatmo/Tado-t neztem, Tado szimpatikusabb a felesegemnek. Viszont talaltam ali-n TRV-s termosztatot picit olcsobban, ami Tuya kompatibilis es nem tunik rossznak.
Jelenleg nincs okos otthon kiepitve, van par Xiaomi eszkozom, de ennyi. Meg az egesz elejen tartok, viszont tervezem a jovoben hogy elmelyedek a temaban. Most egy azonnal hasznalhato megoldas utan kutatok, amit kesobb butykolhetek (pl. sajat felho-n, akarmin keresztul valo vezerles)
Ehhez ti a fenti termekek kozul melyiket ajanljatok?
(Tado most akcios)
Elore is koszi! -
koala69
tag
válasz
noorbertt #30925 üzenetére
az esp32-es jonak tunik, lehet csak nem vettem eszre, de mintha a mero tekercsek nem lennenek az arban?!
nem tudom, egy esp32-re hany pzem-et lehetne rakotni, de ha 3 fazisra szamolom, csak a pzem lenne 13-14K HUF, plusz meg az esp32 2500 korul, tap meg ide is kell...... es akkor meg csak 3 meresi lehetoseg, nem 6. -
koala69
tag
válasz
Mcleod #30927 üzenetére
Szia!
Tapasztalat alapjan en a Home Assistant rendszert ajanlanam. Teljes mertekben testreszabhato, es igazabol programozasi ismeretek nelkul is jol el tudsz benne boldogulni - persze meg kell ismerkedni vele, es nem szabad feladni!
- en egy "levetett" 4 eves notebook-ot hasznalok erre a celra egy ssd-vel, igy a szunetmentesites is megoldott, a kijelzoje ki van kapcsolva, fogyasztasa atlagosan 4.7-5.5W kozott mozog. Sokan vekony kliens gepeket hasznalnak.
A linux / HA telepiteshez tokeletesen mukodo leiras van, kicsit tovabb tart, mint egy SD megirasa a Pi-hez, de nem veszes,- Pi4-el nincs tapasztalatom, Pi3B+ -t hasznaltam, mukodott, de sokkal lassabb volt, plane ahogy bovult a rendszer, a fogyasztasa 2,4W korul mozgott SD-vel ment, de az adatbazis file-t sokszor torolnom kellett, mert meghibasodott - es igy az elozmenyek elvesztek.A Pi eseteben a tapegyseg volt meg egy problema, amig a megfelelo, valoban 2A-est be nem szereztem. Szerintem egy PI4 mindenestul osszemerheto arban egy levetett klienssel/laptoppal.
En azt javaslom, ha tudsz inkabb i386 iranyba probalj indulni, kozeptavon biztos, hogy sokkal jobban jarsz vele.
Kulonosen, ha esetleg egy torrent klienst, egy Plex servert, egy NextCloud-ot is akarsz majd hasznalni!! Marpedig ha kiprobalod..... akarni fogsz! -
Mcleod
tag
Szervusztok!
Egyelőre csak külső szemlélőként figyelem a fórumot, de egyre inkább felkelti az érdeklődésemet. Nagyon jó ötletek és megoldások vannak amit itt olvasgatok. Hamarosan teljes lakásfelújításba kezdünk és a világítás okosításából indultam ki, amire talán a Blitzwolf clt 1-es lesz megfelelő, de mi lenne ha valamilyen hub-ra csatlakoztatnám, de ha van már ilyen, akkor miért ne kössem össze a klímakkal, esetleg riasztó, egyéb érzékelők, stb. Viszont van két akadály; az egyik, hogy igencsak korlátozottak az anyagi lehetőségeink, a másik, hogy nem értek a villanyszereléshez illetve a programozáshoz. Például egy jó leírás alapján egy kínai Amlogic-os tv okosítóra rá tudtam tenni a CereElec-et, de ennyi a maximumom úgy érzem.
Milyen rendszerben érdemes gondolkodnom? Vegyek valamilyen smart hub-ot vagy ahogy itt többen is csináljátok, inkább egy RPi-t jobb felokosítani?
Nyilván nem lesz out-of-the box megoldás, de jó lenne ha egyszerű emberként is meg tudnám oldani.
Bármilyen ötletet szívesen fogadok.
Köszönöm! -
eastsider
nagyúr
válasz
eastsider #30736 üzenetére
ha valakinek esetleg szintén eldobálná az eszközöket a z2mqtt, nálam ez volt a megoldás:
[link]
tl;dr:
lógott a szerveren egy nyomtató is (CUPS-szal), ahogy felebresztettem a nyomtatót (HP) eldobta az eszközöket.átköltöztettem egy pi-re a cups-ot... nem jöttem rá miért csinálja
-
zsamiatt
őstag
Sziasztok HAban hogyan lehet egy device mondjuk termosztat min es max erteket valtozobol megadni a configban?
-
noorbertt
őstag
válasz
Olympia76 #30918 üzenetére
Valahogy tartok a sonoff-tol ilyen téren. Anno volt nekem még a pow2 1v szériából és sokan jelezték hogy kiégett nekik. Azokat dobtam is a kukába és most van 1db 2. Szériából és arra is csak a töltő állomást bízom a garázsban. (Akkumulátor töltő automata lekapcsol ha X w alatt van X ideig..)
-
noorbertt
őstag
Van valami bevált módszer fogyasztásmérésre?
Kis megszakítónal szeretném mérni leginkább, mert valahogy nem érzem biztonságosnak a konnektorba csatlakoztatható kapcsolókat mosógép, szárító esetén..
Néztem a Shelly megoldásait de elég drága lenne, esetleg valami más?
Az fontos lenne hogy HA szeresse -
kareszkaresz
tag
sziasztok.
lenne 2 kerdesem amire remelem tudnatok esetleg valaszolni valaki
koszonom elore is.
Egyik, hogy a bluetooth eszkozoknel xiaomirol van szo, mi akadalyozza meg a szomszedot hogy racsatlakozzon az eszkozre? Hogy csak az en hubomra menjen az en applikaciomra ne masik telora vagy eszkozre(hub vagy a hubra csatlakozo eszkozoknel pl ajtonyito esstb)
A masik kerdesem meg az lenne, mire valo az applikacioban a security code es hogy mukodik probalta e már valaki?
Koszonom szepen elore is az idotoket ha megvalaszoljatok.
-
zambozoli
aktív tag
Sziasztok
Elakadtam a HA Zigbee2Mqtt-vel. A rendszer egy PI4B-n fut, USB-re kötött mSATA SSD-ről.
HAOi fent van. Be lett állítva. Tasmotás sonoff kapcsolók bent vannak már.
Nyomorult zigbee viszont kifogott rajtam. Először feletettem a HA saját integrációjából a Zigbee-t, de a routerekre csatlakoztandó eszözöket nemtudtam hozzáadni.
Ez után töröltem az egész Zigbee-t majd feltettem a repository-ból a Zigbee2mqtt-t. Ez meg nem indul el: "Error: network commissioning timed out - most likely network with the same panId or extendedPanId already exists nearby
"
Adapter:CC2652R
Nem találtam megoldást.
Ill a Zigbbe csatornát is át kell állítanom 15-re merta KONKE gombjaim azon beszélgenek csak.
Mit rontok el?
-
ojb
tag
HA yaml Guruktól szeretnék segítséget kérni az alábbi Switch-hez a state értéket nem tudom beolvastatni a megadott topicból.
switch:
- platform: mqtt
unique_id: klima-haloa
name: "Háló Klíma"
state_topic: "zigbee2mqtt/Klima-Halo_ZB"
value_template: "{{value_json.contact}}"
state_on: "false"
state_off: "true"
command_topic: "Halo-Klima/cmd"
availability:
- topic: "Halo-Klima/status/LWT"
payload_on: "pulse,12,1,500"
payload_off: "pulse,12,1,500"
optimistic: false
qos: 0
retain: false
A változó ott van és frissül a broker topicjában.
Köszönettel. -
ojb
tag
válasz
itanczos #30908 üzenetére
"Én úgy tudom, hogy ez a teljesítményt jellemző szám érték nem egyenes arányos a távolsággal. "
Ez pontosan úgy van , ahogyan írod is. Az áthidalható távolságot nem csak a kimenő teljesítmény határozza meg, de nagyban befolyásolja.
Kimenő teljesítményként nyugodtan írhattam volna ~3mW ill. 100mW-ot is, de a logaritmikus jelölés az elterjedtebb.
A faraday kalicka elv egyformán érvényesül a magasabb és az alacsonyabb teljesítmények esetében is.
Pont a magasabb kisugárzott teljesítmény hatására viszont akár több (távolabbi) helyről is lehet a vevő számára értelmezhető reflexiós jel. -
Gézengúz
addikt
Smart life appban be lehet állítani azt, hogy ha egy okoskonnektorral visszaszámoltatok kikapcsolásig akkor amikor befejezi akkor adjon hangjelzést?
Autó motor melegítőt üzemeltetek róla.
-
itanczos
senior tag
Én úgy tudom, hogy ez a teljesítményt jellemző szám érték nem egyenes arányos a távolsággal. Sokszor a nagyobb teljesítmény zárt térben akár rosszabb hatásfokot is okozhat, mert saját magát kioltja a vissza verődő sugarak miatt (faraday kalitka).
Szóval, a kevesebb néha több! -
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Dimmelheto LEDszalagot tervezek a konyhába és keresek olyan megoldást amivel be lehetne tenni HA alá.
Van valami bevált módszer? Esetleg esp alatt?Pl ilyen szalag lenne és ehhez egy táp
https://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/8201#leiras [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nintendo Switch
- Nintendo Switch 2
- AliExpress tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 10
- sziku69: Szólánc.
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest