Hirdetés
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Okostermosztátot keresek. Jelenleg egy Computherm Q3 van. Elemes megoldással üzemel a rendszer (2AA). UTP kábel jön le a kazántól, ebbe az eszközbe így: [kép]
Egy ilyen vezérlője van: [kép]Ezt szeretném lecserélni WiFi-s eszközre. Jelenleg a 3V üzemelteti ezt a termosztátot.
230V nélkül ez mennyire járható, hogy lecseréljem egy korszerűbb WiFi-s eszközre? -
LógaGéza
veterán
CC2531-et + Debuggert kb 20USD körül megkapod szállítással. De igazából nem a távolság a lényeg (az aktív eszközök - konnektor, lámpa stb - repeaterként működnek, szóval az segít ezen), hanem a kezelhető eszközök száma. A 2531-el elég hamar el lehet a limietet érni, a CC2652R elvileg időtállóbb lesz. Ennyit szvsz megérhet + 10USD.
-
JoinR
őstag
válasz
LógaGéza #20814 üzenetére
Mondjuk 30$-ért lehet nekem kicsit overkill, 42 nm a lakás és max 2 falon kell átmennie a jelnek. Viszont úgy megörültem, amikor utánanéztem, hogy egész olcsón hozzá lehet már jutni ezekhez a dolgokhoz
Kb.100k-ból kijön az egész...igaz a redőny elektromosítását elengedtem, az nagyon drágának tűnik.
-
Degeczi
nagyúr
-
haxiboy
veterán
Ha nem szeretnél mindenhez külön App-ot használni, esetleg a különböző gyártóktól származó eszközök között is szeretnél interakciót. Pl. Wifi-s nyitásérzékelő Zigbee Lámpát kapcsol (csak egy példa) akkor Home Assistant. Persze ez erősen DIY.
Gateway-t szerintem kukázd az árából vegyél egy Raspberry Pi-t és egy CC2531-et kezdésnek. -
JoinR
őstag
Hello!
Szeretnék egy kis okosítást itthonra és összeszedtem pár dolgot, amit szeretnék. Mielőtt rendelnék, valaki át tudja nézni a kompatibilitást, hogy ez így oké-e?
Home Assistant-ot szeretnék használni, ahol lehet ZigBee protokolt, kiindulásnak egy RPi 3B-m van, ha kell majd később upgrade 4-re.
Gateway-nek egy Aqara G2H - annyira nincs nagy szükségem kamerára, de csak +15$ a sima gateway-hez képest, így inkább azt venném.
Leginkább lámpák, szellőztetés és fűtés automata kapcsolását és időzítését szeretném, ehhez:
Aqara PIR mozgásérzékelő
Sonoff SNZB-04 nyitásérzékelő - azon kívül, hogy kicsit nagyobb, ez ugyanolyan jó, mint az Aqara? Csak mert ez jóval olcsóbb.
Sonoff Mini - ez ijesztően kicsi méretű nekem, kazán vezérlése is erről menne
Sonoff Basic R2 (ahol több hely van, jó ilyen, bár nem sokkal olcsóbb a Mininél, de lehet hogy a Mini-k ára mellett ennek nincs létjogosultsága?)
BlitzWolf BW-SHP13 okoskonnektor - ez tiszta, csak van 1-2 hely, ahol nincs elég fali aljzat külön-külön.
Moeshouse tuya termosztát - itt nem világos, hogy ezt tudom működtetni az Aqara gateway-ről, vagy meg kell venni hozzá külön azt, amit még mellé lehet tenni itt az oldalon (amit meg lehetne venni hozzá, az csak 17$ pluszba, harmada az Aqarának, lehet nekem egy ilyen elég lenne az összes többi eszközhöz is?)A fűtésem úgy nézne ki, hogy a kazánt (Mika 6EU) egy Sonoff Mini kapcsolná (jelenleg egy Computherm wireless termosztát van rajta). 2 helység van, bennük 1-1 radiátor, amiken okostermosztát lenne. Éjjel az egyik szobát akarom fűteni, nappal a másikat. Valahol mintha olvastam volna olyat, hogy a termosztát nem tudja indítani a kazánt, de ez nem világos számomra, miért lehet így. Ha az tudja mérni a hőmérsékletet, attól még szükségem lehet mondjuk egy ilyen Aqara hőmérőre?
UI: a Sonoff cuccokat firmware flash nélkül használnám ezzel a HA addonnal.
Köszi
-
amargo
addikt
válasz
st6969 #20795 üzenetére
A linket, amit küldtem ott van a sorod, de ha fontos a supervisor, akkor ezzel nem fogod megkapni ():
docker run --init -d --name="home-assistant" -e "TZ=Europe/Budapest" -v //c/Users/<your login name>/homeassistant:/config -p 8123:8123 homeassistant/home-assistant:stable
-
amargo
addikt
válasz
vampire17 #20802 üzenetére
Teljesen jogos supervised-et nem fog kapni két kattintással erre a részére nem is gondoltam, hogy ez most szükséges lehet.
wsl2-vel tudja megcsinálni csak, scriptet nem kell hackelni, legalább is korábban még nem kellett, lehet most az unsupported kiíráson kívül már nem is telepít nem tudom, az overlay-el volt még baja.
-
-
vampire17
addikt
válasz
st6969 #20799 üzenetére
Kis segitseg: [link]
Hat, vmware eseten folrak egy hass.io image-et ket kattintassal es teljes elmenyt kap, dockerbol windowsal/wsl2-vel max core-t tud rakni, supervisedet nem (max valami hekkelt scriptel wsl2-be pl ez alapjan elotte ugye fuggosegek telepitese, wsl2 engedelyezese...), az meg "elmenyre" nem olyan, mint amit majd a Pi-re rak (szemben a vmware VM-el ami egy-az-egyben ugyanaz)
-
st6969
őstag
válasz
amargo #20797 üzenetére
Bocs, de milyen sort küldtél? Nem találom.
Nem, a wmplayert se tudom, mi. Ha tudnám, nem jönnék ide kérdezniDe valószínűleg fel tudom a gépemre telepíteni, és aztán onnan megyek tovább. Ha nem muszáj, nem is merülnék bele, nekem csak az a lényeg, hogy valahogy meg tudjam jeleníteni a HA felületét az otthoni gépemen, hogy kipróbáljam. Ha tetszik, megyek és veszek egy pi 4-et, aztán arról megy tovább (azt LógaGéza itt már leírta, arra hogy kell tenni, az már tuti menni fog
)
-
amargo
addikt
válasz
vampire17 #20794 üzenetére
alapjában véve mind a kettő ezen a szinten ugyan azt a célt szolgálja, ha nincs meg az alapvető tudás, akkor teljesen mind1. VMware pedig ebben az esetben elavult, egyéb problémák sora fog csak később jönni és semmivel nem szemetel kevesebbet a gépen.
Ha csak a kipróbálás a cél a docker for windows nál nincs egyszerűbb, szerintem. Ehhez meg leírást is fog találni, ha mondjuk egy usb dongle-t szeretne használni.
-
st6969
őstag
válasz
amargo #20793 üzenetére
Nem, fogalmam sincs.
Ezért kezdtem úgy, hogy a Mi Home és Alexa appból kapcsolgatok ezt-azt, az nekem elég. Csak aztán jött, hogy redőnyt is lehetne vezérelni Shellyvel, klímát kapcsolgatni stb., erre kaptam a javaslatot, hogy "egyszerűbb lenne" erre egy szerver.
Ezért megpróbálom ezt összehozni. Őszintén szólva nagyon minimális reménnyel indultam el (most sincs sokkal több, néha nem is értem, mit keresek ezen a fórumon). Programozni nem tudok, linuxot még nem láttam, hálózati ismereteim kimerülnek abban, hogy le tudom kérdezni az ip címem (talán). Csak step by step módban tudok csak működni: telepítsd fel ezt innen, azt onnan...Én azt hittem, ez a HA egy szoftver, amit ha feltelepítek (és egy szerveren 0/24-ben üzemeltetek), akkor majd felveszem bele az eszközeimet és konfigurálhatom őket és kész is vagyok. Ezzel kiválthatom a Mi Home, Alexa, Ewelink, Yeelight, stb...appokat.
#20794 vampire17
Köszi
Este ezzel megyek tovább, lesz, ami lesz (nem adom fel) -
amargo
addikt
-
st6969
őstag
válasz
haxiboy #20778 üzenetére
Nem gond az angol egyébként, csak reménykedtem, hátha van magyar, azért az csak kényelmesebb.
Kipróbálom a HA-t, és megnézem, hogy amit grafikus felületen be tudok konfigurálni, az elég-e nekem (szerintem bőven).
Gondolom az otthoni asztali gépemen is futtathatom ezt, aztán, ha bejön a dolog, akkor elég beállítani egy 0/24 szervert.#20777 vampire17
Nem idegenkedek a felhőtől. Amit írsz, azt hogy kell elképzelni? Ez kiváltana egy otthoni szervert? Nekem 1db Vodafone Connect box-om van, ez az össz hálózati eszközöm, de ez megy 0/24-ben. -
Van egy Honeywell round termosztátom amit telente a garázs hőmérsékletének beállítására használok.
Amikor a múlt hónapban összeraktam az idei üzemre, a HA-ban nem jelent meg a csúszka a hőmérséklet beállítására (a háromnegyed körön). Ki- és bekapcsolni tudom a fűtést, de nincs csúszka.
Én nem nyúltam semmihez.
Esetleg, ha valaki használ ilyet tudtok valami változásról? -
vampire17
addikt
Kivancsisagbol par napja teszt jelleggel osszedobtam egy Hass.io AWS instance-ot.
Hozzavalok:
1. AWS instance (12 honapig free)
2. Egy google account (15 Gb free tárhely)
3. Egy OpenWRT kepes router (legalabb 1 usb portal)
4. Egy USB hub
5. Egy CC2531
6. egy Shelly 1Az AWS ben letre hoztam egy free instance-ot (12 honapig free, aztan kb 9 dollar per hó, vagy egy kis trukkozes, de arrol kesobb) 1 core 1 giga ram. Nem tul acelos (foleg a RAM), de alapnak jo. (Az egyel nagyobb az 19 dollar/hó, 2 Giga rammal, az mar kb eleg)
Egy debian 10-et raktam az instancera (a tarhely 30Gb ig ingyenes) amire ment a hivatalosan tamogatott supervised. Gond nelkul telepult is a cucc.
Ezutan jott az OpenWRT, es a WireGuard Nevu VPN. Router oldalon beconfigoltam , hogy a tavoli kliens (az AWS VM) lassa a teljes local subnetet. (WireGuard-al ez szerencsere egyszeru) Legeneraltam public/private kulcsokat, tehat ami kell egy alap confighoz.
AWS oldalon a debianban telepitettem a wireguardot es osszelottem a Routerrel. megpedig ugy hogy a hostbol elerheto volt a router oldalon a teljes IoT subnetem.
Ezek utan jott az USB hub es az usbip nevu progi, amit folraktam az OpenWRT-re. A szabad usb portra ment a hub, bele pedig a CC2531.
Debian oldalon szinten telepitettem a usbip-t (a klienset) es felcsatoltam a IP-n keresztul a CC2531-et.
HA-ban hozzaadtam a koordinatort (Zigbee2MQTT-vel) es probakepp folvettem egy sima Xiaomi homerot. Az adatok szepen jonnek a tavoli szerverre.
Shellynel mar nem ennyie jo a helyzet, shellyforhass-al hozza tudtam adni a shelly1-et direkt IP-vel, de alapbol ugye subnetek kozott nem megy a CoAP igy a state changere varni kell 60mp-t (default ertek) Ezt lehet fixalni de el kell meg merulnom a Multicast routingban hozza...
Ugye irtam, hogy 12 honapig ingyenes a VM. Erre ket megoldas van. Vagy fizetsz ( Egy T2 micro az havi 10 dollar, tehat nem dont sztm senkit csodbe ) vagy amit en kitalaltam:
Folraktam az rclone nevu programot a Debianra majd folmountoltam vele a a google drive-ot (15 Gb free tarhely ugye) Ugy hasznalom a VM-et, hogy minden persistent data-t (pl a hass.io, wireguard, etc... configjat) erre a mountra menti. Ide tudok termesztesen snapshotot is kesziteni. Ha lejar az 1 ev, egy masik accountal generalok egy masik VM-et, folcsatolom oda a google drive-ot visszatoltom a snapshotot es kesz (a routeren at kell irni persze a Wireguard endpointot, hogy az uj publikus AWS -re mutasson) evente kb fel oras mutatvany, ha scripteled az egeszet, akkor kevesebb. Kibirhato...
Persze nyilvan ez az egesz csak egy teszt, az eles HA-m nekem is localban fut, csak gondoltam eljatszadozom egy kicsit, hogy lehetseges-e a dolog.
Nyilvan az egesz hatranya, hogy minden addig mukodik, amig van net... Tehat ez ilyen szempontbol ez visszalepes a "felhos" cuccokhoz... masreszt nem kell hozza HW, nem tud tonkremenni, stb...
A masik, hogy nyilvan a dolog barmilyen masik VMS szolgaltatoval is megy, en azert hasznaltam az AWS-t mert ezt tartom az egyik lemegbizhatobbnak.
-
haxiboy
veterán
válasz
st6969 #20767 üzenetére
A legtöbb DIY rendszerben programozási tudás, legalábbis algoritmikus gondolkodásmód nélkül elég nehéz eligazodni.
Magyar leírást nagyon kicsi eséllyel fogsz találni, ha van is akkor esélyes hogy már outdated, ebben a szakmában az összes dokumentáció angolul van.
Ha nagyon nem akarsz programozni akkor lehet hogy érdemes fizetni valakinek aki megcsinálja a kért automatizmusokat. -
st6969
őstag
-
LógaGéza
veterán
válasz
st6969 #20767 üzenetére
Magyar nyelvű leírást így hirtelen nem tudok, de felrakni Pi-re csak pár kattintás ma már.
Kell egy alap, amin a rendszer fut. Kezdetnek egy Pi4B 2GB elég is lehet, ha több kell, akkor meg már lehet a NUC-ok, és egyéb kis gépek felé kacsingatni.
Következő lépés a rendszer. Példának okáért maradjunk a Pi4-nél. Beszerzed innen a képfáljt, majd tetszőleges programmal kiírod a microSD kártyára egy PC-re dugott kártyaolvasóval. Pár példa a programokra: [Rufus], [balenaEtcher], [Raspberry Pi Imager].
Ha elkészült, beledugod a Pi-be, adsz neki hálózatot (lehetőleg kábelest - WiFi is megoldható, de maradjunk inkább a stabilabb opciónál), majd mehet a táp.
Itt jön egy kis várakozás, míg a rendszer rendberakja magát, kb 20 perc és megvan. Ha minden okés, akkor a böngészőbe beírod, hogy http://homeassistant.local:8123, és megjelenik a Home Assistant felülete. Ha nem jelenik meg, akkor vagy várj még kicsit, vagy nézd meg a routered felületén, hogy milyen címet kap a Pi (példának okáért ez most legyen 192.168.1.123), és akkor a http://192.168.1.123:8123 címet használd.
Innen mehet az integrációSzerencsére (vagy nem) elindult az a irány a HA fejlesztőinél, hogy mindent GUI-ról lehet hozzáadni/módosítani/etc. Pl ha települt, a Configurations - Integrations menüpont alatt lehet hozzáadni rengeteg dolgot, és ezzel el is tudod kezdeni az ismerkedést a rendszerrel
Sok sikert!Hivatalos telepítési leírás: [link]
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Taltos0711 #20765 üzenetére
Ez az egyik fő célja ezeknek, igen, h egy közös rendszerbe foglalják a különböző gyártótól származó, egyébként egymással inkompatibilis eszközöket és egy helyen lehessen kezelni mindent. Ideális esetben helyi hálón keresztül, h ne függjél a gyártói felhőtől (pont az amúgyis megbízhatatlan Ewelinktől), ami adott esetben igényelhet firmware cserét, de kezdetnek a legtöbb beintegrálható a gyártón keresztül is.
st6969: pont ezen a téren alakult rengeteget a HA az utóbbi év során, abszolút nem muszáj programozni tudni az automatizálásokhoz (persze logikus, elemző gondolkodás az kell)
-
st6969
őstag
válasz
Degeczi #20763 üzenetére
Többen is ajánlottátok már itt a fórumon, hogy érdemes lenne szervert üzemeltetni otthon, hogy ne korlátozódjanak a beállítási lehetőségek az egyes gyártók saját applikációira.
Gondolkodom rajta, hogy egy Home Assistant rendszert kipróbálnék, most már van/lesz pár eszköz (lényegében Xiaomik), amiket lehetne vezérelni.
Keresnék valami - lehetőleg magyar nyelvű - leírást, ami segít abban, hogy elinduljak. Pl. milyen hardvert (Raspberry pi?!), szoftvert érdemes beszerezni, honnan, stb. Tehát nagyon az alapoktól. Tudtok ilyet? Hátha másnak is segítene.
Illetve egyáltalán érdemes programozási tudás nélkül belefogni ebbe? A Home Assistant csak programsorokkal kezelhető, vagy anélkül is működtethető (mondjuk grafikus felületen elvégezhetők a konfigurációk)? És pl. programozni csak akkor kell, ha valami komplikáltabb folyamat szükséges?
Bocs az alap kérdésekért...próbálnék valamit összehozni itthonra. -
vampire17
addikt
válasz
Taltos0711 #20765 üzenetére
kb errol van szo, igen.
-
törölt tag
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Taltos0711 #20762 üzenetére
A szokásos: Home Assistant, Domoticz, OpenHab bármelyikével.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Taltos0711 #20757 üzenetére
Okosotthon rendszerben persze, egyszerűen.
(önmagában az ewelink nem az, nagyon szűkösek az automatizálási lehetőségei) -
CsodaPOK
senior tag
Igen, én is ezzel a nagyságrenddel számoltam. Viszont valami millió körüli ajánlatot kaptam emlékeim szerint a 4 ablakra (1 kisebb konyhai, 2 normál szobai és 1 nagyobb terasz). Vissza kéne keressem, de úgy emlékszem, hogy a redőnyök is drágák voltak, illetve a vasbeton szerkezet már állt, mire nálam képbe került a dolog és nagyon sokat kellett volna vésni, mire mindenhova odajut a kábel, kapcsoló. Emiatt az elektromos kialakítás is egy vaskos összegre jött ki.
-
Taltos0711
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy eWeLink-es probléma megoldásához kérnék segítséget.
Adott egy 4 csatornás Sonoff, aminek az első csatornájával a kapu nyitható, a másodikkal pedig egy lámpa. Azt kellene megoldani, hogy a kapu nyitásakor (tehát az ch1 megnyomásakor) a lámpa is felkapcsolódjon, de persze csak ha sötét van, tehát napnyugta és napkelte közötti időben... Minden más esetben meg csak nyissa a kaput. Megoldható ez egyáltalán? Próbáltam már több scenario összekapcsolásával is, de eddig semmi
.
Valakinek erre ötlet?
Köszönöm!
-
vampire17
addikt
válasz
CsodaPOK #20753 üzenetére
A Tuya egy szolgaltatas (egy IoT szolgaltato) aki kulonfele gyartoknak adja el a szofveret. Ugy kepzeld el mint egy operacios rendszert, IoT eszkozoknek. Ami Tuya kompatibilis, az egymassal is tud beszelni.
Vamtol/AFA-tol nem kell felni, ha EU priority vel rendeled Banggoodrol.
Attol nem tartanek, hogy csodbe mennek, apszolut piacvezetok a sajat szegmensukben.
#20751fo_di: Persze, a linkemen ott van a gateway is, egyben meglehet venni.
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
vampire17 #20750 üzenetére
Köszi, igen, nekem is valami ilyesmi jött szembe a Tuya kapcsán, amire írtam az előző hsz-ben, hogy utána kell még nézzek, hogy micsoda is pontosan. Árban kb. a Tado fele, még ha nem is csúszik át a határon. Ez így azért elgondolkodtató.
Sok mindent rendeltem már Kínából, minőségben vegyes a tapasztalat, emiatt azért félek kicsit a fűtésrendszert kínai megoldásra bízni. A legfőbb gondom az ilyenekkel, hogy a távvezérlés valami kínai szerveren keresztül megy-e, amit ha egyszer úgy gondolnak és leállítanak, akkor így jártam vagy direktbe tudok csatlakozni a gateway-emhez és amíg van netem és meg nem pusztul a rendszer, addig biztos lehetek benne, hogy működni fog. És persze még megannyi kérdés. -
CsodaPOK
senior tag
Köszi szépen!
Erre a Tado-ra kaptam máshonnan is tippet. Olyan 100-150-ből jönne ki a dolog, ahogy számoltam. Valahol itt van kb a fájdalom küszöböm is.
A Tuya szó Aliexpress-en jött szembe, de őszinte leszek, még nem tudom hova tenni, hogy ez most egy gyártó vagy micsoda. Ennek még utána kell nézzek.
Úgy általánosságban gondolkodtam sokat az "okos rendszeren". Egy új építésű lakásról van szó, a kialakításban emiatt sok mindenre lett is volna lehetőség. De igazából nem sok téren tudom elképzelni, hogy az "okos otthonnal" mivel lennék előrébb. Egy kis lakásról van szó, 55 nm.
- Hűtés klímával lesz megoldva. Abból veszek valami wifis verziót, tudom távolról kapcsolgatni, állítani. Nekem ez elég.
- Fűtés volt a kérdéses, ezek alapján az is megoldható. Ennek értelmét is látom, pénzügyileg is talán belátható időn belül visszahozza az árát, meg is akarom valósítani.
- Lámpákat lehet kapcsolgatni. Erre nincs igényem. Ha fel akarom kapcsolni, akkor odamegyek a kapcsolóhoz és felkapcsolom. Ha le akarom kapcsolni, akkor odamegyek és lekapcsolom. Itt max olyannak látnám értelmét, hogy "HA bejárati ajtó == zárva ÉS lakás == üres, akkor minden világítás kapcsoljon le". De mire ezt kiépítem, addigra annyi pénzt költök el rá, hogy ha véletlen az összes LED-es lámpát is felkapcsolva hagyom, akkor is elvilágíthatna éveket.
- Konnektorokat tudok kapcsolgatni. Ugyanaz, mint a lámpa.
- Redőny vezérlés. Ezt nagyon akartam, de a motoros redőnyre (csak a redőnyre, nem arra, hogy bármi okosság legyen benne) olyan árat kaptam, hogy abból kis túlzással évekig naponta kétszer Playboy cicák jöhettek volna felhúzni, leengedni a redőnyt.És itt kb véget is ér az a lista, amit én el tudok képzelni, mint okos otthon. A mosást nem rakja be a mosógépbe, a ruhákat nem hajtogatja össze, a vacsorát nem főzi meg. Takarítani esetleg takarítana valami robot porszívó, de arra megint azt mondom, hogy nekem árban nem éri meg.
Azt persze ehhez hozzá kell tenni, hogy egymagam vagyok, max barátnő még, ha éppen.Ennek ellenére nem mondom, hogy hülyeség lenne az okos otthon. Tök hasznos dolog, jópofa dolgokat lehet megcsinálni vele. Biztos van még ezer funkció, ami felokosítható és ha utána olvasnék, akkor vágynék rá
Egyelőre viszont nem érzem, hogy számomra összességében adna annyi pluszt, mint amennyi pénzt bele kellene rakni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest