Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lenox
    veterán

az a baj, hogy az emberek száma nő, a gazdaság mindenhol fejlődik, így mindenki mindig mindenből többet és többet akar - afrika legszegényebb országaiban is napról napra több halászhajó/csónak megy ki. szerinted ők tudják, mit kell/szabad halászni? a túlélésért küzdenek, hát kifognak mindent. ugyanolyan ütemben tehát nem nőhet vissza az, amiből nap mint nap többet halásznak.

ez a személyes véleményem.

ha utánanézek, hivatalos dokumentumokat olvasgatok, olyanokat, melyek mért eredmények alapján születtek.

nézd meg, mennyi mindent mérnek ezeken a területeken (india, afrika nyugati országai, stb).

semmit. abból meg nehéz leszűrni, mennyi idő alatt fogy el minden...

de ez szélmalomharc, s úgy tűnik, csak nekem elkeserítő. mint ahogy az is, hogy mindenki azt hiszi, a lazac egészséges, mert azt írják az újságok meg az internetes cikkek.... hogy honnan jön, mivel etetik, hogy az antibiotikummal telenyomott saját szaruk, amivel etetik őket, konkrét lazachús-színskálával rendelkező színezéket kap, hogy beleillő legyen a halpultok repertoárjába, arról már kevesen beszélnek.

és én sem, csak nagyon ritkán, mert semmi értelme... minthogy most sem, úgyhogy be is fejezem és eszem tovább a saját tenyerem.

ugyanolyan ütemben tehát nem nőhet vissza az, amiből nap mint nap többet halásznak.

Dehogynem. Ha kevesebb hal van valahol, mert tobbet halasznak, akkor tobb taplalek jut egyre, kevesebb pusztul el mig ikrabol kifejlett hal lesz, tehat gyorsabban no vissza. De amugy sem azt mondtam, hogy dehogynem, halaszni kell a tonhalat, mindent kibir a termeszet, csak azt, hogy tobb tonhal faj van, es van ami nem veszelyeztetett, tehat nem igaz, hogy altalaban tonhalbol mar csak par evnyi van.

nézd meg, mennyi mindent mérnek ezeken a területeken (india, afrika nyugati országai, stb).
    semmit. abból meg nehéz leszűrni, mennyi idő alatt fogy el minden...

Aha. Pl. indiai: http://www.iotc.org.

A lazacos dolgokat en is igy gondolom.

Új hozzászólás Aktív témák