Hirdetés

Aktív témák

• BlacKSouL

addikt

válasz Thrawn #7254 üzenetére

Csak jönnének már elfele ;]

tildy: akkor valamit jól kifogtatok. Nekünk az életük végefelé már a fényteljesítménye felét sem adta le, csak kb 10 perc bemelegedés után. Majd végül már csak 20másodperc után kapcsolt be. aztán egyáltalán nem. Persze naponta legalább 20-30x felkapcsolódott, de nálunk elég dinamikus a lámpahasználat. Csak akkor ég valami, ha feltétlen muszáj, amint nem kell, már kapcsoljuk is le. Takarékosabb, mint egy kompaktot égetni folyamatosan csak azért, mert nem lehet lekapcsolni hogy ne romoljon el.

Bash: 2400 Ft-os Philips, meg 2250Ft-os Osram volt, illetve ezeket váltogattuk, de egyik sem volt jobb a másiknál. Ennél kevésbé gagyibb nem nagyon volt. És a folyamatos világítás mellett lehet hogy nagyon hosszú az élettartam, de a kapcsolgatást sajna a fénycsövek több évtizede változatlan gyújtási technológiája miatt nem tolerálják.
    Ja igen, a másik a színhőmérséklet. Nekem nagyon természetellenes színe van tőle mindennek, főleg a sárga, vörös, kék színeknek. Persze nyilván hozzászokás kérdése, de nekem a szemem könnyebben az izzóéhoz idomul mondjuk a napsütés után, mint a kompaktéhoz.

Aktív témák