Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
Aktív témák
-
Kidus
őstag
válasz
venember83
üzenetére
En ma pl. a kasas havon csuszkalva, jeges esoben sieltem el a reggeli kavemert ( csak mert semmi nem allithat meg azerse
), es mire hazaertem, borig ataztam, es megfagytam, viszont megerte! Egesz jol esett, tenyleg. Nekem sem kene az allando nyar. Neha jo ez is. Csak ne sokaig. De pl. palmafak kozt karacsonyozni, hat....A hus meg raktarba kell telire, megsem ehezhetek....
-
Help!
nem lakik valaki egészen véletlenül olyan házban, ami legalább 50 éves?
Egyetemi házi feladat céljából fel kéne mérnem egy ilyen házat, illetve benne egy lakást, csak egyszerűen nincs olyan ismerősöm, aki ilyenben lakna.Feladat : a ház szerkezetének leírása, hibák diagnosztizálása, plusz egy lakás műszaki alaprajzának elkészítése.
a határidő vészesen közeledik, ha valaki tud ilyen lakást, kérem, ne habozzon jelezni!
köszi.
-
Lortech
addikt
Mit találtam a Profi pörkölt sósmogyban? Egy fadarabot.
Hogyaza.., még jó hogy nem tört ki a fogam, különben szemet szemért, fogat fogért.. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bubu79
addikt
-
netboy
senior tag
egy kérdésem lenne...
a Slágerrádiós Mártanéni mivel foglalkozott, foglalkozik... google-ban nem találtam.
-
Kidus
őstag
Ize
Nah, tobbet nem szorakozok.
-
Bubu79
addikt
válasz
venember83
üzenetére
A villanyáram a kompresszorok és a felügyelő elektronika működtetéséhez kell, nincs olyan konkrét köze a folyamathoz, mint a klasszikus hidrogén előállításhoz vízből ( amikor is ugye egyenáram segítségével a vizet alkotóira bontják ) - de befejezem, mielőtt meggyanusítanak, hogy egy hárombetűs kolléga újabb reinkarnációja vagyok

Privát egyébként ment

-
Racecam
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Bírd már ki holnapig.

-
Racecam
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Csak próbáltam.
De nem ment.
Gondoltam bekukkantok. -
Thrawn
félisten
No, hazaértünk Intersparból. Akkora hó van, hogy ihajj! Csúszkáltunk is az L200-assal egy kicsit a parkolóban, persze nem voltunk egyedül. És ami a legfontosabb, találtam egy üveg dark Staropramen-t amit még sosem ittam. De majd most fogok

Valamit inni kell amíg kész nem lesz a forralbor
Szia Race! Köszi a havat!

Szerk2: Bubu79 én is lenni Svejk rajongó!
-
Racecam
nagyúr
Kukk.
-
Bubu79
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Egy olyan cégnél dolgozom, ami folyékony nitrogént, oxigént és argont állít elő levegő és némi villanyáram felhasználásával ( a dolog hasonlít az olajfinomításhoz, csak itt erősen negatív előjelűek a hőfokok ). Megyek éjszakára melózni, én leszek az egyik ember a háromból, aki felügyeli a teljes folyamatot

Tehát mi a levegőőő... bül vesszük ki a... aaaa... zoxigént

-
Bubu79
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Megpróbálom mégegyszer, lassabban...

Tehát: Vedd szemügyre Csacsit.
Láthatod, hogy legalább két különböző teremtményre ( szándékosan nem írtam állatot, nem szeretném megsérteni
) hasonlít kapásból: szamárra, mivel patákat visel és esetlenül ücsörög, pont mint Füles a Micimackóból; és nyuszira, mivel hosszú fülekkel rendelkezik
(valamint ha megnézzük a pizsamáját, ami csíkos, felmerülhet még Tigris képe is elménkben, de ez már nagyon meredek, ebbe a rokonságba inkább nem mennék bele
). Tehát Csacsi és Nyuszi ősöktől származik ( valamint elmeditáltam az Öszvéren is, de az kiesik, ha komolyan gondoljuk, hogy a képen látható gyermek az Övé, mivel ugye az Öszvér, mint olyan nemzőképtelen, tehát hiába jött volna össze a nyúllal, nem lett volna csacsi belőle ).Amennyiben ez a feltételezés megállja a helyét, úgy előfordulhat, hogy dominánsabb az utódban a nyuszi gén, tehát lehet a Csacsi kölyke nyuszi

Most már csak az lehet kérdés, hogy aki életet adott eme bájos nyuszinak, az ki volt
-
Winner_hun
félisten
A bal oldali választós izében mióta van ott a karrier? Most ráböktem, nézem mi a franc jött be, azt hittem valami új design féleséget kapunk, de szerencsére nem.
Bár ezzel kapcsolatban mintha valamikor írtam már volna valahova
No meg is van, nem is olyan rég kérdeztem
-
Bubu79
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Vazz... Ha ezt előbb tudom arrébbfújom a hófelhőket Felétek - itt a világon semmi szükség nem lett volna rájuk..
.Jelentem ismét remekel a városgazdálkodási rt, ami felelős a havas utak letakarításáért - úgy tűnik idén is meglepetésszerűen köszöntött be a tél, mert még mindig járhatatlanok a város útjai jobbára.
Természetesen a tömegközlekedés is akadozik, hiszen a háromcentis hó már hóakadálynak tűnik...Holle anyó monnyon le - vagy cserélje le végre az ótvar ágyneműjét valami olyanra, ami nem hullik...

Véncsont: Bubukácska alighanem megpróbál lassítani, mert ha a mostani tempójával áll neki éjszaka levegőt bontani, lehet, hogy túlteljesíti az ötéves tervet és megkövezik a kollégái - valamint elszipákolja a gyárral az összes levegőt a városka békés polgárai elől...

-
EQMontoya
veterán
palinkas jóestét. itt ménincshó?!

-
Bubu79
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Helyes kölyök - kis aranyos nyuszómuszó

Nem értem a problémádat... Tekintve, hogy a felvilágosítandó célszemély úgy tűnik két külön faj gyermeke ( sőt, ha a csacsit ízekre szedjük [nem szó szerint
], akkor három, hiszen az öszvér a szamár és a ló közös gyermeke, bár ezzel felveti azt a kérdést, hogy biztosan, a csacsié-e nyuszi, hiszen az öszvér, mint olyan, nemzésképtelen
), akkor miért ne adódhatna úgy genetikailag, hogy a csacsinak nyuszi fia szülessen?Szóval... Van még kérdésed?

-
Tim82
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Firefoxszal látszik.
-
Winner_hun
félisten
Érdekes, még adblockot is lelőttem de nincs ott. Még egy ötletem lett volna de elvetettem mert a helye sincs ott. Panther keze van a dologban, valahogy érzem

-
Bubu79
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Gondolod, hogy segíthet a dolgon, ha az arcába nyomunk egy reflektort?

Most kegyetlen leszek...
Csacsi! Egy valamit tudnod kell... Nem a gólya hozza a gyereket...
Hanem a pelikán - mert annak öblösebb a csőre
( by Zigóta ) 
Winner_hun: nálam látszik a hsz-edben a bizgentyű ( Mozilla )
-
venember83
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nekem sincs bizgentyu. Deer Park 1.5.0.11.
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun
üzenetére
nekem itt van IE6.0.2900.2180

-
Winner_hun
félisten
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

Héjjj, eltűnt az a görgető bizgentyű a kód alól
Mondjuk kijelöléssel azért még működik. -
sekli
addikt
jah, egy kicsit soka, de elolvastam..., tehat 50k-t lehet offolni egy topicba..., akkor jo, en mar feltem, hogy orokke 43 marad...

-
Bubu79
addikt
"An experiment in genetic engineering turns harmless sheep into blood-thirsty killers that terrorize a sprawling New Zealand farm."
Már a beharangozója is ígéretes
Kezdek kicsit örülni annak, hogy egy óceán választ el Bash-től - fekete is, bárány is, és alapjában véve nyugodtnak is mutatja magát - hát nem elgondolkodtató?
Ezt az identitás-zavaros farkast pedig már nem is említem

-
csapos2
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Ráduszítom a fiam, és lerágja rólad a bűrt.

-
Bubu79
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Akkor ezúton szeretnélek megkérni, hogy velem szemben ne légy tárgyilagos sosem - ok?

vágányzár: ilyet többet ne csinálj - jó? Majdnem belefulladtam a bögrémbe amikor elolvastam a hsz-ed

-
RoyalFlush
őstag
válasz
bolondember
üzenetére

-
Bubu79
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Váháhááá - egyre inkább meggyőződésem, hogy Te egy igazi gonosz farkas vagy, hiába bújtál báránybőrbe

Mellesleg milyen jólértesült vagy a kolléga méreteit illetően

-
csapos2
addikt
Zsolti, a tököd érjen bokádig!
-
Whaskes
senior tag
válasz
venember83
üzenetére
ugyan hogy gondolhatsz ilyet rólam?
over and off 5-10 percre mert cigiszünet van. -
Whaskes
senior tag
no mi a tényállás kölkök? nem tudom milyen pálinkáról beszélnek... ng2 eldugta.....
háló, háló, sintértelep? van itt egy nagy szőrős kutya, olyan morog mindenkire és nem ad pálinkát.... Most felált a 2 hátsó lábára, hogy magába döntse a nedüt. valami ágyas. majdnem megharapta az üveget, a betétdíjast
). -
Tim82
félisten
válasz
Bubu79
üzenetére
alternatíva: [link]
ja és a VLC is lejátssza az FLV-t.

(hopp, ezt a linket Bolondembernek is megígértem.
)Tildy: én nem csak lélekben fogok Veled fázni, bár én nem spagettipántos ruciban megyek (nem az én stílusom
), hanem öltöny, ing, merthogy a cég "elegáns és kényelmes" viseletet vár el - ami nálam nem létezik egyszerre, ezért elegáns leszek. És szét fogok fagyni...
Szóval szolidarítok. 
-
tildy
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Hát most senki nincs...

-
FehérHolló
veterán
A sörelvonási tüneteim elérték azt a szintet, amikor azonnal kellett tenni valamit.
Elbaktattam a 20 percre lévő bótba (igen, ez a SPAR
), és mit találok? Edelweiss drágaságomat. Még soha nem láttam ott ezelőtt. Csak értem, csak miattam volt ott a polcon még néhány üveg. Éreztem. -
Ramius
őstag
vaskéz bepálinkázott

már aludni akart az előbb...
-
tildy
nagyúr
Hihetetlen hogy ebben a városban nem lehet olcsón szép:
-csizmát
-koktéltáskát
-bolerót kapni.Csizma 1 darab volt bejövős, de az nem annyira alkalmi , hanem inkább ilyen "boxolós" vagy hogy mondják, viszont jól állt
Holnap megveszem.
Koktéltáska nem volt szép.
Boleró sem volt , ami volt az meg csúnya vagy mellben szűk...Úgyhogy:
Este lefagy a céges karácsonyi bálba menet a lábam, mert szandiban kell mennem, lefagy a testem is, mert egy szál spagettipánros kis koktélruhában fogok flangálni.
tatyó legalább van , a szomszédból.
Úgyhogy most el is húzok kirittyenteni magam.Legalább kicsit sajnáljatok

Xpod :sajnos nicns mivel

-
escie
őstag
igen, remlik valami.
az se volt rossz. noi enekes volt, meg valami viz is volt benne. (tuzcsapbol?)
mindjart eloturom azt a cd-t.
mod.: azaz, good times a cime...
--
Bubu,
okes, gondoltam, hogy lehet valamit barkacsolni vele, de arra utaltam, hogy stream, nem pedig dl link. flv-t lejtssza eleg sokminden, ha jol tudom. -
RoyalFlush
őstag
-
Bubu79
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
"Sch@uma sampon a hajnak titka, az én hajam is ettől lett ritka" - ha már bölcselkedünk

-
válasz
bolondember
üzenetére
Részegen.

-
Bubu79
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Kockázat az élet sója

Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- sziku69: Szólánc.
- Torrent meghívó kunyeráló
- Mit tud egy retró kézikonzol?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VoLTE/VoWiFi
- 3D nyomtatás
- EAFC 26
- További aktív témák...
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- Csere-Beszamitás! Playstation 5 Slim Disc Edition! Lemezes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus Zenbook 14 Laptop UX3402Z i7
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
), es mire hazaertem, borig ataztam, es megfagytam, viszont megerte! Egesz jol esett, tenyleg. Nekem sem kene az allando nyar. Neha jo ez is. Csak ne sokaig. De pl. palmafak kozt karacsonyozni, hat....

Hogyaza.., még jó hogy nem tört ki a fogam, különben szemet szemért, fogat fogért.. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.
Legalabb is vagy 4-5 eve nem lattam okelmet erre, marmint normalis mennyisegben es hosszabb ideig.