Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Objektívek topikja (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-12-12 17:21:36

LOGOUT.hu

Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7113) Slowman válasza Klemice (#7107) üzenetére


Slowman
aktív tag

Viccet félretéve, szoktak :U ugyan tényleg nem kötelező, sőt semmi sem kötelező. Nem mindegy, hogy mennyi "üzemóra" van egy vakuba vagy obiba. (obinál valóban nem annyira lényeges és egyáltalán nem lehet számolni, de nem árt tudni, hogy az illető egész életébe csak azt az egy obit használta vagy szinte soha, mert vannak típushibák ami azért masszív használat után előbb vagy utóbb előjön mint a nemrég említett Sigma "betegség", hogy komoly igénybevétel után leválik a festék, vagy láttam én már 24-105/4 L-nél zoom crawl effektet is ezek egy alig használtnál nem feltétlenül jeletkeznek).
Egyébiránt nem hobbiból számolja a villanásokat a vakum szerintem. Mert lehet, hogy egy adott usernél a vaku 1 hónapba többet megy mint mondjuk egy másiknál 1 év alatt. Szóval vannak olyan emberke akik megveszik a vakut vagy akár valamilyen spéci obit pl. macro vagy ultrawide és soha nem használják csak kipróbálták szinte mert lusták cserélni stb., után végig a táskába, esetleg dobozba figyel. Nekem is van egy ismerősöm van egy 40D váz 70-200/2.8 IS USM, 17-55/2.8 IS USM meg egy 580 EX II és alig használja, a vázba van max 4-5k expo a vakut szerintem én többet használtam mint ő (kb 100 "villanás" lehet benne), mert lusta feltenni inkább a built in vakut használja, és van már vagy 3-4 éves. Na tőle nyugodt szívvel megvenném a gépet 4 év múlva is mert ezt az ausztráliai kirándulásukra vette és azóta szinte ki se cipzározta a táskát :U . A Giottos állványát szerintem még szét se hajtotta, csak vett egyet, hogy az is legyen. Ezzel szemben nem biztos, hogy egy 6-7 éves vakut teljes megnyugvással vennék meg egy olyan embertől aki rendesen használta, mondjuk strobist-ra napi rendszerességgel. És az biztos, hogy nem is ér ugyan annyit, egy széthajtott valami egy ugyanolyan alig használttal összehasonlítva.
Pont olyan ez mint amikor egy autónál odaírják, hogy xy km garázsban tartott sb. Mert nem mindegy, hogy egy 6 éves autóba van 120k km vagy egy 1.5 évesbe (utóbbi esetben nagy valószínűleg céges volt és kivan hajtva a lelke is).
Szvsz célszerű, ha ezt is közli valaki eladásnál, hogy mennyit használta, mert mégis jobban tud viszonyítani a vásárló.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Objektívek topikja (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.