- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
s3toraph
senior tag
válasz
s3toraph #9698 üzenetére
Nyomtam egy skip-et, erre felmountolást végzett, meg írta hogy nincs elég hely valaminek - asszem a saját futásához (?) - és átrakta magát a ramba (?)... nem értettem... minden esetre betöltött, de a file manager nem látott semmit a vinyóbol, ezért kiléptem, kikapcsoltam, majd újra be, és most win7 lemezről elidítottam a chkdsk /F-et, a boot partícion ami az a 100MB, nem talált hibát, a C-n viszont megállt a 2/3 lépés 65%-nál (indexek ellenőrzése) és nem mozdul onnan 20 perce...
Ötletek?
-
s3toraph
senior tag
-
s3toraph
senior tag
Igen nekem is gyanús volt, csak azért az durva hogy semmi nem talál semmit lefrissítve teljes kereséssel sem, mert mindkét gépben mikor bekövetkezett a baj, csak a rendszert raktam újra, adatpartíciókhoz nem nyúltam és rendben voltak utána, írtók nem jeleztek. Sőt azóta többször másoltam a két gép között adatot oda vissza pendrive-on, semmi probléma nem volt. Az enyémmel azóta sincs gond, de a noti rendszeresen lehal ugyanígy látszólag minden ok nélkül. Mindig netezés közben, FB mindig nyitva volt de nem tudnám megmondani hogy onnan szedné-e össze öcsém. Most annyi volt hogy chrom-ban váltott két lap között és szétfagyott, semmire nem reagált, egér is megfagyott, kinyomta, visszakapcsolta és már nem bootolt be. A kártevőt elkerülendő, azóta kimenteni úgy szoktam hogy utp kábellel összekötom és filezilla szerver kliens felállásban ftp-n keresztül másolom át az adatokat.
Azóta próbáltam a win7 telepítő lemezével helyre rakni, de az sem tudja a javítással megoldani, próbáltam még a win lemezével korábbi rendszer visszaállítási pontra visszaállíni, de azt sem csinálta meg, csak tölt-tölt de semmi. Mindkét esetben vártam 30 percet, gondolom ennyi idő alatt azért valamire kellene haladnia...Ehhez a módszerhez be tudnád linkelni a megfelelő live cd-t honnan szedjem le, és egy kicsit részletesebben leírni mit csináljak? Nem volt még szerencsém hozzá. Pendrive az fat32-ben legyen? Vagy a Lili megformázza magának?
Addig egy kaspersky rescue disk-el akarom megpróbálni, leszedem a pendrive-os verziót.
-
Vicoo
senior tag
válasz
s3toraph #9693 üzenetére
Nekm az a gyanús hogy a tiéd is meghalt miután adatot vittél át rá. Mégiscsak valami kártevő lesz, még akkor is ha nem fogta meg semmi. Hardveres hibát nem igazán tudsz másolni ugyanis. Viszont ha van pendriveod, akkor csinálj egy Ubuntu liveot rá, a Lili usb creator progival, bootolj róla live módba, és ott meg tudod nézni a hdd állapotát. Így nem kell szétbontanod.
-
s3toraph
senior tag
válasz
Impressa #9690 üzenetére
Oké, de nem bootol be a windows... szóval hogy csináljam? Sajnos nincs semmi live cd-m, van penyóról bootollós rendszerem. Telepítőlemezem van csak. Rescus disk-jeim sincsenek. Csökkentett mód talán,
de nem tudom hogy érem el.Ja meg van F8, csak egyből kell nyomni mert túlugorja. Na akkor hát ha ez betölt, és megy a HDS.Szerk.: Csökkentett mód simán, vagy hálózattal próbáltam, egyik sem indul, megint csak az indítási javítás jön be....
-
Impressa
őstag
válasz
s3toraph #9687 üzenetére
Szia!
Most így hirtelen nézz rá HD Sentinellel van-e vmi probléma a HDD-vel. 4.40-es verziót tedd fel. Aztán meglátjuk milyen eredményt hoz. -
Dell XPS
veterán
válasz
balázs xp4e #9688 üzenetére
IDE", nincs adapter előtte?
-
balázs xp4e
tag
Igaz nem notebook hiba, de nem találtam jobb topicot.
Mivel a laptopom behaltbele akarom tenni a merevlemezét egy asztali gépbe. De nemtudom milyen csatlakozó lehet a merevlemezen. Valaki tudja?
Kép -
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Remélem nem OFF, S. O. S. ezért ide is beírom.
Van öcsémnek egy samsung notija (NP300E5Z-S01HU, 15,6", B940, 4GB, 500GB, geforce go 315M, win7 x64 ult. hun). Rendszer nélkül vásárolt gép, win7 van rajta. Egy olyan gondom van vele, hogy kb. 3 havonta összecsokizza magát a windows, de ezt úgy, hogy az életben nem tudom többet feltámasztani!
Múltkor is újra kellett raknom, még a partícomentés (paragon) sem működött - amit pláne nem értem, miért! A dolog úgy kezdődik, hogy befagy a gép, aztén ha kikapcsolod és be, akkor már nem tölt be a win, csak feket képernyő. Ez volt múltkor. Most meg, ha bekapcsolom, normál indítás, vagy javítás (csökkentett módot fel sem ajánlja). Ha normál javítás nélkülit választok, akkor is a javítás indúl el, ami csak tölt-tölt-tölt fél óra múlva is, sehova nem halad. Múlkor felb@szott, újraraktam a C-t, ráküldtem egymás után újratelepítgetésekke és lefrissítve vagy 7 vírusirtót (avira, MSE, panda cloud, avast, avg, eset, stb.) és 3 malware/spyeare irtót (malwarebytes is), és semmit nem találtak a vinyón! Szóval nem értem mi okozza! Kb. egy hónapja ezért hálón átmentettem mindent róla a PC-mre, ledúrtem a vinyót, újrapartícionáltam, teljes formáztam, tehát fullosan megcsináltam, erre 1 órája megint lehalt. És nem csinál semmit csak a javítás megy végtelenítve. Légy szíves segítsen aki tud, bármi tanács, tlet jól jön, mert már nagyon ki vagyok ettől a jelenségtől...
Volt egyszer egy olyan kb. fél éve, hogy penyón vittem át a kimentéseket a gépemre a notirol mikor lehalt (asszem újraraktam a C-t és úgy). Na akkor 2 nap múlva az én gépem is lehalt hasonló módon. Akkor küldtem végig azt a rengeteg víruskeresőt (a PC-n is), és malwarre irtót, és sehol semmi. Szóval mi a rák lehet ez? Hardveres hiba? Már nem tudok mire gondolni.
Üdv
-
Dell XPS
veterán
válasz
balázs xp4e #9680 üzenetére
Akkor itt más alternatíva lesz alaplaphiba esetén..
-
allen001
csendes tag
Sziasztok.
Biztos valahol a fórumban találnék megoldást rá..de elég sűrgös is lenne..meg 14 óra meló után már nincs agyam sem hozzá.
A probléma a következő. Samsung np370r5v notebookra akarnék felrakni win7et. Mivel ugye nincs optikai meghajtó benne...így maradt az usbről való telepítés. Hozzáteszem van a géphez egy usb-s dvd-olvasó(amihez van telepítő cd...bár a logikáját nem értem. no mind1
) ugye erről a meghajtóról nem ismeri fel a bootot. Biosban sem tudok semmit kiválasztani, hogy miről bootoljon. Valakinek ötlet esetleg?
-
gyvince
senior tag
sziasztok! kérdezni szeretnék van egy: Asus X50SL úgy tudom hogy az alaplapja ugyan az szinte mint a F5SL-é....kérdésem a következő...:
ezt a DC tápaljzatot vegyem meg http://www.laptopalkatreszek.hu/asus/f5/4062-dc_tapaljzat_15_5_2_5mm-dc_tapaljzat
vagy ezt amin van valami full shield.. http://www.laptopalkatreszek.hu/oem/dc_jack/15668-dc_tapaljzat_15_4_full_shield_2_5mm-dc_tapaljzat
sajnos nem tudom le forrasztani és meg nézni milyen van rajta gyárilag de elvileg ezek is gyáriak...aki ért hozzá azoktól kérdezem előre is köszönöm!!
-
Dell XPS
veterán
válasz
balázs xp4e #9677 üzenetére
Szia,
Nem tudom mennyire lesz segítség, de nagyon valószínű, hogy szervizben kellene vinned a gépezetet a leírásod alapján. - Milyen típusú a laptop?
-
balázs xp4e
tag
Valaki tud segíteni?
A laptopomat amikor bekapcsolom minden led világít és van egy halk zúgás,de azonkívül semmi a monitor se a ventilátor se kapcsol be nem indul el a gép. -
Muerte
addikt
-
gepzene
csendes tag
válasz
gepzene #9668 üzenetére
Melegedős vaio fejlemény: nincs az az isten, hogy felmenjenek windowsra a frissítések ebben a melegben... Hozzá se érek, töltögeti le a frissítéseket, és idővel ahogy visszanézek rá, nem moccan az animáció, és persze az egér se, és semmi reakció ctrl+alt+delre se. Csak a hosszan power gomb. Lehet, hogy chipset? Vagy van egyáltalán esély rá, hogy a sokat melegedett proci miatt van ez? Mármint amikor a proci 60 fok alatt van, de a külső hőmérséklet minimum olyan 30 fok, akkor beáll, míg jó 25 alatti szobahőmérsékleten üzemeltetve a burn-in tesztes maximális 85 fokon tartósan pirítva se áll be soha... Nincsenek vga-artifact jelenségek se, és el lehet torcsozni fullhd-ben vele akármeddig, csak legyen körbe hűvös...
Egyedül dögmelegben youtube-ozással lehet biztosan kifagyasztani pár másodperc alatt.
-
mobileman
senior tag
válasz
bull84ghia #9670 üzenetére
El kell mondani neki, hogy ezeknél a Lenovoknál már nincs holmi driverezés, hanem 1 driver tesz fel mindent géptől függően..
-
vidda1603
csendes tag
Sziasztok!
Dell notebook esetén a "2000-0333" hibakód mit jelent, és van-e rá valami megoldás?
Előre is köszönöm a segítséget! -
ntami2
csendes tag
Sziasztok! Kellene némi segítség. Van egy laptopom, valamit elállítottam a meghajtónál, bootmgr jelnik meg bekapcsolásnál, de nemtudok belépni a bios vagy a boot menüben, és nem tudom átállítani az elsődleges boot eszközt. Már csináltam win7boot pendriveot, de nem reagál. Samsung series 5535U3C
-
mobileman
senior tag
válasz
bull84ghia #9658 üzenetére
Semmi szükség egyenként a drivert leszedni, felesleges is, ott van a Lenovo System Update, azt kell feltenni, és az minden szükséges drivert feltelepít! Egyenkénti telepítésről még nem hallottam ennél a típusnál!
-
gepzene
csendes tag
Rejtélyes VAIO melegedés folytatódik... VGN-NS10L, pár napja cseréltem benne cpu hűtőbordát (a régiben nyilvánvalóan rossz volt a hőcső, ebben teszteltem, jó, és úgy is viselkedik persze), és ugyanúgy meg-megfagy, csak ritkábban. A fagyás CPU hőmérséklettel nem korrelál, 3d (játék) nem fagyasztja ki, terheletlenül is beáll néha, youtube teljes képernyős kifagyást követő reboot után azonal újrajátszva a videót sikerült megismételni, később ugyanígy nem sikerült megfagyasztani, sok-sok videót megnéztem gond nélkül fullscreenben, kisebb és nagyobb felbontásút egyaránt... Aztán most kivittem a kánikulába, és pár másodperc nem fullscreen youtube videó lejátszástól jött is a szokásos megfagyás. Maga a fagyás totális, nincs mozgás, hangpuffer ismétlődik és csak powergomb működik, meg a cpu hűtő felpörög kb közepes fordulatszámra szép fokozatosan (nem hagytam sokáig kikapcsolás nélkül ilyenkor...)
További néhány adalék: az intel gma csip hűtőbordája egy rusnya alumíniumlap, amiről egy 1mm vastag, repedezett, gumiszerű, halvány vöröses színű, hővezetőnek szánt valamit távolítottam el, mielőtt rendes pasztát kapott (az 1mm-t a hosszú füleknek köszönhetően ki tudtam nullázni, szárazon összenézve, sokszor korrigálva, és szépen fekszik a helyén). A proci is biztos, hogy meg-megmelegedett párszor, de nem attól fagyott: a vastag réztalp fölötti szellő eleget hűtött rajta full terhelésen, full ventilátor-fordulat mellett is a hűvös szobában. Igazából az új hűtővel csak annyi a különbség, hogy nem közelíti a 90 fokot, stabil max 85-öt tart stress paranccsal (linux), és végre lassan melegszik, gyorsan hűl, nem pedig fordítva.
Mivel HDD nincs benne, és csak egy másik notiból tudok kölcsönvenni egyet, ráadásul gondolom oprendszer telepítéshez igazán hűs szoba kell majd, még halogatom a windowssal kipróbálást. Eddig legtöbbet slax futott rajta pendriveról, meg viszonylag sokat látott külső vincsiről Linux Mint 13 Maya edition (ubuntu 12.04 származék), és épp a linux+vaio=random fagyás kombóban gondolkodva és erre keresgetve jutottam arra, hogy kipróbálom jó öreg 10.04-es Ubuntuval is, livecdvel. 6 órát bírt, így utólag visszagondolva eléggé hűvös szobában. Még szerencse, hogy nem voltam türelmesebb, és kár, hogy nem vittem ki a melegbe hamarabb!
Szóval:
Mi lehet hibás vagy melegedős? Hogyhogy pont a flash videó kapja el a "lényegét"? Tegyek egy újabb 4000Ft-os próbát cpu cserével is? Milyen teszte(ke)t ajánlanátok lefuttatni?
Specifikációk: http://www.sony.co.uk/support/en/product/VGN-NS10L_S/specifications -
ntami2
csendes tag
Sziasztok! Kellene némi segítség. Van egy laptopom, valamit elállítottam a meghajtónál, bootmgr jelnik meg bekapcsolásnál, de nemtudok belépni a bios vagy a boot menüben, és nem tudom átállítani az elsődleges boot eszközt. Már csináltam win7boot pendriveot, de nem reagál. Samsung series 5535U3C
-
NEMO1968
őstag
válasz
bull84ghia #9665 üzenetére
Az attól függ mit akar rátenni.
A WIN 7-el tényleg nem szokott gond lenni,de azért lehetséges,hogy nem ismer fel valamit.
Más kérdés,hogy gondos gazda azonnal ír egy driver CD-t(vagy legalább a gépre menti valahova),mert ki tudja meddig lesznek fent a neten az adott típus driverei,azonkívül az újrahúzás is egyszerűbb és gyorsabb,ha kéznél van minden,nem pedig órákig kell a NET.-et túrni minden alkalommal. -
NEMO1968
őstag
válasz
bull84ghia #9658 üzenetére
Elvitték már a gépet?
Jobban jársz,ha az-Eszközkezelő-Tulajdonságok-Részletek-Hardverazonosító alapján egyenként keresgélsz hozzá.
Nekem egy Lenovo 3000 N200-nál bejött.
Esetleg EVEREST-el alaplap neve azonosítója után nézel driverpackot. -
Akos93
tag
Sziasztok
Egy olyan problémával találkoztam, hogy egy Asus K53 SV gépre fel lett téve win8, és azóta az usb 3 működik, de a 2db usb 2 nem megy, viszont áram van benne, tehát pl telót tölt, de egeret, pendirve-ot semmit nem ismer fel. Ez mitől lehet? vagy mi lehet a baj?
-
TommyNagz
senior tag
válasz
bull84ghia #9656 üzenetére
Akkor egyenként ki kell keresni minden hardvert, és a hozzá tartozó drivert az oldalról.
-
TommyNagz
senior tag
válasz
bull84ghia #9654 üzenetére
Alján nincs matrica a konkrét típussal?
-
bull84ghia
őstag
Tudom hogy nem is hiba ami miatt írok de tudom hogy itt tuti kapok választ.
Eladtam a T61 9300as lenovomat. A vevő szeretne hozzá driver lemezt. Honnan tudnám beszerezni? Néztem a lenovo honlapját a driver szekciót de ott van vagy 30 féle t61-es, hogy tudnám beazonosítani a konkrét típus? -
norgetroll
csendes tag
válasz
norgetroll #9618 üzenetére
1 hete elvitték a Lenovo gépemet, gondoltam odacsörgök, hogy miújság, mire az ügyfélszolis közölte velem, hogy leállították a javítást, mert ügyfél által okozott kárnak tűnik. Kérdezem, hogy egy ügyfél hogy ronthat el egy vinyót? nem válaszolt, csak mekegett, és mondta, hogy még egyszer fogják tesztelni, meg küldenek képeket. Képeket? mégis miről? akadozó vinyóról? Kezd elgurulni a gyógyszerem, de tényleg. Erre kérdezi tőlem, hogy külső sérülés nem volt? Mondom dehogy, tökéletes állapotban küldtem el a gépemet, hungarocellbe bújtatva, plusz még újságpapírokat is gyömöszöltem bele. Kezdek félni.
-
BLorant
csendes tag
Hello!
Barátnőm néhány napja vett új laptopot. (Dell 7720 Intel wireless-N 2230 as wifivel)
Ha felcsatlakozik a routerre(D-Link DI-524) és torrenten tölt, a wifi ledob mindenkit néhány másodpercig. Ha kábellel van rákötve akkor is. Illetve ha wifivel csatlakozik 80 mbps helyett 7-8-at kap. A régebbi géppel nemvoltak ilyen problémák. Valakinek valami ötlet?
(torrenten a letöltési szálakat próbáltam már korlátozni, felraktam egy újabb illetve régebbi drivert is illetve másik torrent klienst egyik sem segített) -
ravail
senior tag
válasz
MESSSBENCE #9646 üzenetére
Szia!
Melyik BIOS verzió van a laptopodon? Az utolsó Asus által közzétett BIOS a 206-os, amivel hang hibát is javítottak.
Ha a legfrissebb a BIOS és a driver újra telepítés sem segített, talán nézd meg a "DriverPack Solution 13 build for DVD"-vel, nem adott e ki a Conexant frissebb drivert a hangchipedhez.
Sok sikert! -
Impressa
őstag
válasz
terencehill2 #9647 üzenetére
Szia!
Nyugodtan megveheted, menni fog vele. Kétféle töltőfej-csatlakozó létezik hozzá egyik az egyenes végű a másik derékszögben hajlított végű, de ennek nincs jelentősége a gépre nézve. -
terencehill2
csendes tag
Üdv mindenkinek, lehet a kérdésem kicsit offtopic lesz, de nagyon gyors válaszra-segítségre van szükségem, amit előre is meg szeretnék köszönni.
Nos, van nekem egy Toshiba Satellite L500 notim, aminek bekrepált az adaptere, a kérdésem annyi lenne, hogy ha ezt a töltőt megveszem hozzá: [link], múködni fog e vele rendesen?
Lehet, hogy majomkodok de inkább rákérdek: a régi adapteremre PA-3714E-1AC3 van írva a modellhez, a belinkelt cucc pedig PA-3467E-1AC3 jelzésű. Van e valami érzékelhető különbség a kettő között, vagy nyugodtan megrendelhetem a linkelt cuccost? -
MESSSBENCE
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni az alábbi problémával:
Kb. egy hete áll fenn ez a hiba, hogy a laptopomon "nincs hang". Mióta egyszer fülhallgatóval hallgattam egy filmet és kihúztam még a film közben valószínűleg azóta ilyen. A rendszerhangok tökéletesen működnek, de ha egy zenét vagy videót akarok megnézni akkor kb. 2mp után "elmegy" a hang. Nem is tudom, mintha valami letiltaná úgy érzem. De ha a fülhallgatómat bedugom akkor pedig tökéletesen működik minden. Mi lehet a probléma?ASUS K52JT
(Kb. 3 hónapja lett újratelepítve a win7. Az audio drivert már egy párszor újratelepítettem, de nem segített.)Előre is köszönöm a segítséget.
-
Dell XPS
veterán
Értem. Csökkentett üzemmódban próbáltad indítani? Erőforrás-figyelőben látni (feladatkezelő), hogy milyen rendszerfolyamat vagy egyéb alkalmazás használja ennyire a processzort pontosan. Vírusellenőrzést végeztél már a gépezeten?
Futtasd le még le ezt a programot is a vírusellenőrzés után: Malwarebytes
-
OTika
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
HP nx9010 notebook. csak a böngésző megy és folyamatosan 100% a CPU használat.
Ventik tekernek, most lett kitakarítva, újrazsírozva.
P4 3.06GHz, 1GB RAM.Köszi
-
Tinky
tag
Sziasztok.
Van egy Acer Aspire 5720ZG vga meghalt benne, vettem bele egy ATI Radeon Mobility HD3650-est. Működik rendesen a vga, ezzel nincs is bajom. Aksiról nehezen tudom bekapcsolásra bírni (többszöri ki-be kapcsolás).
Ha adapterről kapcsolom be akkor elsőre elindul. Ezt a hibajelenséget valahol olvastam, de nem találom sehol hogy erre van-e megoldás. Ebben kérném a segítségeteket. Alaplap bios-t frissítettem a legújabb gyári 1.45-re, azután frissítettem 1.45 Black Edition 4.0-ra (módosított bios). VGA bios-t is cseréltem de még mindig ugyan az a helyzet.Már csak arra tudok gondolni hogy az alaplapon van a probléma. Ma majd megnézem oszcilloszkóppal a táp vonalat hátha az ott eső feszültség miatt nem akar elindulni a gép. Bekapcsoláskor elég ha egy pillanatra 2,5V-ot esik aksi esetén és eléri a MXM-II Minimum feszültségét 8,75V-ot. Abban bízok ha ez a gond akkor táp vonal meg erősítésével kijavíthatatlanom.
Notebooknál milyen az elfogadható hőmérsékletek? Proci T7300 módosított hűtés van a gépemben.
üresen: CPU: 40°C / GPU: 38°C
terhelve: CPU: 70°C / GPU: 65°CElőre is köszönöm a választ.
-
Gaben1120
csendes tag
Hello!
Egy kis segítséget szeretnek kérni
Hp Compaq 6510b laptopra telepítettek egy driver BIOS néven volt fent a neten, újraindult, es azóta csak újraindul és 20mp-vel később megint, és egy jó ideje csak ezt csinálja... Mi a teendő ilyenkor ?Előre is köszönöm
-
norgetroll
csendes tag
válasz
Impressa #9636 üzenetére
naigen, azt már megcsinálam tegnap, mert én már teljesen indulásra készenálltam a géppel, mert voltam olyan naiv, hogy mivel az automata edigital szervizvonal azt mondta, hogy edigitalos jótállási jeggyel hozzájuk kell vinni, el is akartam indulni. csak azért kértem az ügyintézőt másnap, hogy vinni kell-e a dobozt is. aztán lekezeltek, hogy hogy képzelem, tudhatnám, hogy a Lenovot kell hívni, és nem őket.
-
Impressa
őstag
válasz
norgetroll #9635 üzenetére
Az jó enne.
azért mindenről legyen mentésed a biztonság kedvéért.
-
norgetroll
csendes tag
-
Impressa
őstag
válasz
norgetroll #9633 üzenetére
Igen meg tudod nézni: START --> számítógép-kezelés-t beírod rákattintasz és a felugró ablakban lemezkezelés feliratra. Ott meg fogod látni a rejtett partíció(kat) is. A meghajtó neve alatt amit látsz azt a Sentinel rakta ki figyelmeztetésnek. Mivel becsült élettartamról van szó, így nem tudni mikor lesz neki kaput. Lehet még pár hónapot is elmehet így a HDD.
-
norgetroll
csendes tag
válasz
Impressa #9632 üzenetére
kösz a válaszaidat egyébként. azt még meg tudod nekem mondani, hogy ha van a gépen rejtett partíció, azt hol tudom megnézni? mert azt írja a sajátgép, hogy 464GB full, ebből 446 szabad. de akkor hova tűnt a maradék 36 GB? és most ahogy látom, a sajátgépben a meghajtó neve alatt megjelent egy piros tábla, benne fehér X, ezt vajon ez a HDD Sentinel tette oda, vagy kezd világvége lenni a gépen?
-
Impressa
őstag
válasz
norgetroll #9631 üzenetére
A lemezvezérlő verziója az jó, így sajnos marad a HDD hiba, amit remélhetőleg cserélni is fognak neked.
-
Impressa
őstag
válasz
norgetroll #9629 üzenetére
Azóta nincsen gondom vele, semmilyen hibát nem produkált eddig szerencsére
Bár adattárolót csináltam belőle, SSD hasít helyette.
Ez jó kérdés, hogy cserélik-e vagy nem, arra készülj, hogy egy formázást fognak csinálni a vinyón, és elvileg tesztelik is, de erre nem vennék mérget. Azt esetleg nézd meg milyen lemezvezérlőd van fent.
Ez a jó lemezvezérlő:
Lemez vezérlő,"Intel(R) 7 Series Chipset Family SATA AHCI Controller
Ezt a HD Sentinelben meg fogod találni az információk fül alatt.
-
Dell XPS
veterán
válasz
balázs xp4e #9627 üzenetére
Örülök, hogy sikerült megoldanod, néha egy ilyen "ki-be dolgok" csodákat tudnak tenni.
-
Dell XPS
veterán
válasz
balázs xp4e #9625 üzenetére
De gyors vagy!
Mi volt a problémád?
-
Dell XPS
veterán
válasz
balázs xp4e #9614 üzenetére
Szia,
Szerintem GPU gyanús elsőre, de alaposabb vizsgálat szükséges a pontosításhoz.
-
Impressa
őstag
válasz
norgetroll #9622 üzenetére
Konkrétan emiatt Emiatt másolás közben nem lehetett böngészni, annyira nem bírta a vinyó.
-
Impressa
őstag
válasz
norgetroll #9620 üzenetére
Szia!
Nekem is volt gariban a gépem, HDD csere volt rajta. Nekem kedden vitték el a gépet, és még azon a héten pénteken vissza is kaptam. Sajnos Tommy Da B1G, már nem volt ilyen szerencsés. Ha gondolod itt is rákérdezhetsz a topic-ban, mert ott is említették páran a szervizt.(#9617) Tommy Da B1G az elképzelhető, hogy a bios-ra harapnak, de ezt nem merem biztosra mondani neked.
-
norgetroll
csendes tag
válasz
TommyNagz #9619 üzenetére
Köszi, hogy bővítetted a negatív tapasztalatok táborát. :/ nem vagyok túl bizakodó ezek után. sajnos egyáltalán nem értek a gépekhez, csak reménykedni tudok, hogy ők igen. azt olvastam, hogy egyszer nagyon gyorsan visszakaptad a géped (első alkalommal), a többi esetnél ez hogy alakult? csak azért kérdezem, hogy mire számíthatok. látom elég sok cuccot kicseréltek neked benne, remélem ezzel nem fognak szarakodni az én esetemben sem.
-
TommyNagz
senior tag
válasz
norgetroll #9618 üzenetére
Szia!
Volt/van g570-em, szoptam vele rendesen. Keress rá a hsz-eimre ebben a topikban, és elolvashatod. Lényeg: harmadik próbálkozásra javították meg a gépem. A szervizesek inkompetens, igénytelen idióták, hogy csúnyát ne mondjak senkiről....
-
norgetroll
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo Ideapad G570, 2011. decemberi vétel, idén decemberig még bőven garanciás. A hiba a következő, kb. fél éve szaggat, akad minden, a programok nem futnak rendesen, a videók akadoznak, ha hirtelen feltolom a hangot, akkor pár másodpercig sípol, mintha felakadt volna a lemez, és néha teljesen lehetetlen dolgozni rajta. Ellenben néha eltelik 1-2 óra, amikor nem olyan vészes a dolog.
Óriási szükség volt a gépemre, ezért halogattam a dolgot, de ma rászántam magam, és fehívtam a Lenovo szervizt (edigital elküldött oda), és megkértek, hogy töltsem le a HDD Sentinelt, és ha az hibát jelez, akkor elviszik a gépet. Ok, ezt meg is tettem, íme az eredmény:
http://kepfeltoltes.hu/130717/vinyo_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Visszahívtam őket, a kondíció százalékra voltak kíváncsiak, bemondtam, hogy 20%, erre közölte az operátor, hogy 48 órán belül eljönnek érte. Javítási időre 1-2 hetet mondott.
Namost az a kérdésem, hogy lehetséges, hogy tényleg a rossz vinyó miatt ilyen a gépem? Nem fognak elsiklani más hiba felett? A program azt írja ki, hogy ezt még nem javítják garanciálisan, akkor nem cserélik ki? Vannak tapasztalaitok ezzel kapcsolatban? Eddig csak rosszat hallottam a Lenovo szervizről, kérlek nyugtassatok meg, hogy ezt már javítják/cserélik és a többi.
-
-
Impressa
őstag
válasz
TommyNagz #9615 üzenetére
Szia!
Igazából ezeknek a módosításoknak nincs köze az általad említett hibához. Szóval nem lesz belőle gondod. Azt, hogy melyiken milyen op.rendszer van nem fognak vele foglalkozni. Bár pl. mikor én az Asus-t vittem szervizbe, akkor kivettem belőle a HDD-t a bizalmas adatok miatt. (nem szóltak érte ) nem tudom ez Acer-éknél működne-e vagy nem. -
TommyNagz
senior tag
Sziasztok!
Acer kiterjesztett garanciális ügyintézéssel kapcsolatosan lenne kérdésem. Van egy 2 éves Acer Aspire 5750G masinám, aminek a garanciájával szeretnék élni. MInt megtudtam, a garancia vonatkozik a véletlen káresetekre is. Eredetileg pixelhiba miatt hívtam fel a supportot, és csak megemlítettem, hogy megnyomtam az egyik sarkát. Erre mondta a supportos srác, hogy ingyen cserélik. Mivel picit módosítottam a gépen, aggódom, hogy a garancia érvényesítésénél gondot jelentenek-e ezek a dolgok:
-Optibay-t tettem a DVD író helyére, és jelenelg a gyári 640GB HDD ott van.
-Az eredeti HDD helyére egy SSD került.
-Windows mellett Mac OS X is van a gépen.Beleköthetnek ezekbe? Ha nem muszáj, nem szerelném vissza gyári állapotára, épp elég nekem, hogy le kell image-elni mindkét OS-t.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
balázs xp4e
tag
Sziasztok!
Laptopom kijelzője egyszerűen nem kapcsol be. Bekapcsolás után kiírja a compaq feliratot és utána elsötétül. (Semmi baleset nem történt vele, egyik bekapcsolásnál még ment utána rá 1 órára megint bekapcsoltam és azóta ilyen. Van rajta VGA kimenet az működik.
Mi lehet a baja? -
dragon1993
őstag
Sziasztok.
Lenne egy DV7-1170el típusu notebookom egy utángyártott akksival.
Amikor beteszem az akksit akkor elkezd maxon pörögni a venti.
Az aku állapota 80% elmegy vele 1 órát.
Mindenképpen új akksi kell vagy van rá valami megoldás ? -
zakacs
csendes tag
Sziasztok!
Segítségetek kellene, a kis lenovo E125-ös notim kezd "szétjönni". A monitor és a gép csatlakozásánál "eresztett" el a két műanyag, a csatolt képen látszik hogy hol, de csak az egyik oldalon. Egyáltalán nem értek hozzá nem tudom hogy ez mekkora baj, de a gari idő már lejárt pár hónapja, olyan másfél éves lehet maga a gép.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Teejay83
tag
válasz
jagyugyaerik #9608 üzenetére
Valahol az energiagazdálkodásnál lehet el van állítva valami a "Leállítás" gombra más van beállítva
-
jagyugyaerik
tag
Sziasztok!
Lenne egy Asus gép, amire most lett installálva win7(eddig xp volt rajta). Ha rányomumk a kikapcsolásra, akkor nem áll le a gép ugyanis a képernyő elsötétedik de a ventillátor és az állapot jelző led is működésben maradnak.
Előre is köszi a segítséget. -
ddkkpc
csendes tag
Közbe a Z-t kiszedtem és a gumiba semmi folyadékot nem latok stb.
viszont ha megfordítom az egész billentyűzetet, a hátulja eléggé foltos. gyanús. maga ez az alu lap vagy mi, de hát az csak nem ázik át.
Ehhez hozzáféri meg pfff nem is látni rajta semmit. -
ddkkpc
csendes tag
Hi, kis segitséget szeretnék kérni, vagy tanácsot.
MSI CX700 laptop billjével van probléma, végre sikerült szétszedni. A probléma az, hogy állítólag kifolyt valami a billentyűzetre és most Windowsban, a Z, J (meg még lehet több) billentyűk bevannak ragadva, de emiatt vagy lehet egyébként más okból de a többi használhatatlan, ergo a billentyűzet így nem reagál semmire.
Mit lehetne ezzel kezdeni? mert hát a gombok alatt lehet a probléma... szedegessem ki őket és tisztítsam meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 10th 14" 3K OLED i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Inspiron 5441 14" FHD+ IPS Snapdragon X Plus 16GB 512GB ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 5570 15,6" FHD+,i7-12700H,64GB DDR5,4TB NVME,RTX A1000 4GB Munkaállomás,gyári gari
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv magyar vibill gar
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
- GeForce RTX 2070 (OEM HP) Garanciával
- Keresünk dokkolókat
- iPhone 16 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3096, 97% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest