- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Konpet
csendes tag
Sziasztok! Mitől lehet az a probléma, hogy egy Albacomp M66S noti egyszer csak kikapcsolt, mintha áramszünet lett volna, és ezek után nem hajlandó életjelet adni? Hiába dugom rá a tápot, nem világít egy led sem, nem reagál semmire. Válaszokat előre is köszönöm!
-
válasz
Directors #8192 üzenetére
Szerintem azért nem olyan vészes a helyzet; sikerült BIOS recovery hotkey-t nyomnod amikor az XP-s pendrive bent volt a gépbe. Próbálj meg a kuglin utána keresni a BIOS recovery image-nek ehhez a modellhez és egy olyan FAT32-re formázott pendrive-al indítani a gépet amin a megfelelő nevű/kiterjesztésű/tartalmú ROM-kép rajta van.
De ebben DellXPS a nagy megfejtő!
-
Directors
senior tag
válasz
Dell XPS #8190 üzenetére
Bocsi de elkellet mennem egy kicsit.
Néztem amit mondtál de semmi érdemlegeset nem találtam. [link]KillHates: Hát ez nagyon rosszul hangzik.
Leejtve nem tudom,hogy levolt-e. Én nem ejtettem le.
Csak egyik ismerősöm elhozta,hogy telepítsem már újra neki az oprendszert kettő gépen is. Az egyik gépre mondta,hogy sz@arakszik a meghajtója de erre nem mondott semmit.
Remélem nem rajtam lesz elverve a por hisz csak elhozták majd bekapcsoltam úgy,hogy rá volt dugva a pendrive és ennyi. Ugye pendrive-ról szerettem volna rátelepíteni az XP-t de már ez fogadott.
Azért rákérdezek,hogy nekik mit is írt ki.
Egyébként ahogy bekapcsolom és teszek bele pendrive-ot akkor az egyik szöveg megváltozik de persze nem enged tovább.
Azt hozzá kell tennem még,hogy ebbe nem volt akkumulátor.Kéz alol vették még régebben.Mindég a töltővel üzemeltették.
Itt a kép.[link] -
válasz
Directors #8188 üzenetére
Ha nincsen memória kártya felejve a gépben, akkor nagy valószínűséggel a 82C801-es kontroller IC-d sz@rakodik (ez a DéliHíd) ebben van az USB kontroller és a KBC (KeyBoard Controller) is. Ezért nem megy a billentyűzeted és hibát ad az USB-re is. Leejtve esetleg volt a masina?
-
Dell XPS
veterán
Elkezdted már?
-
Dell XPS
veterán
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Van egy laptopom ami egy kis problémával küszködik.
A típusa ASUS Won 3056 laptop.
Itt a kép. [link]
Láttam ilyet már asztali gépeknél is de ott tovább jutottam,hogy megnyomtam az F2-őt.
Itt viszont bármit nyomogathatok semmi nem történik.Biosba se tudok belépni. -
Dell XPS
veterán
válasz
Lucky04 #8173 üzenetére
Amennyiben rávilágítasz a kijelzőre is így látni v.mit (asztal, stb), akkor az inverter a hibás. Mindkettő interface-en lévő hardverrel lehet probléma, ezért "szoktuk" a többivel együtt ki venni. -Volt már, hogy egy sima HDD ki/be is azonnal visszaállította a megjelenítést. A memória modulokat slot-onként is ellenőriztet? Semmilyen rendellenességet nem tapasztalsz azon kívül, hogy "fekete" a kijelző? Az LCD kábel alaplapi csatlakozását le tudod húzni, és úgy megnézni a külső monitoron való megjelenítést?
-
Lucky04
csendes tag
Sziasztok! Van nálam egy R580-as Samsung, nincs képe, sötét a monitor, de a ledek és a touch-pad is világítanak, mivel lehet probléma! Memóriát és a procit kipróbáltam, mivel próbálkozhatnék még?
-
gulyidosz
csendes tag
ismerosom azt mondta a frisseteseket engedelyezzem es majd ratalal a megfelelö driverre...nem nagyon ertek ehhez nem.. :S
-
ravail
senior tag
válasz
gulyidosz #8163 üzenetére
Akkor meg fogsz lepődni, mert a win7 telepítő nem látja a Freedos normál és rejtett partíciókat!
A rajta maradt partíciók különféle zavarokat okozhatnak!
Először olvasd el ezt. Majd töröld teljesen üresre a HDD-t. Utána kezdheted a win7 újratelepítését. Az újratelepítéshez lehetőleg win7 SP1-et használj.A HDD üresre törléséhez használhatod a HirensBootCD-t is. Erről a lemezről boot-olva, a "Parted Magic" linux alapú programmal is le lehet törölni üresre a HDD. Vagy a miniXP felülettel indítva, a felületen a HBCD-t elindítva a "HDD mini Tool"-is alkalmas minden partíció eltávolítására.
-
gulyidosz
csendes tag
az intellele lehet gond mert az nvidiat csak akkor tudom feltelepiteni ha az intel driuvert felrakom..de ha az intelt felrakom kék halál jön be ha ujraindul a gép.. :S
-
gulyidosz
csendes tag
Sziasztok!
2 napja vettem egy vadiúj Lenovo G580AL laptopot...ha feltelepítem a videokartyahoz valo drivert eloszor az intelt aztan az nvidiat..akkor ha ujrainditom 'kék halál' jelenik meg...a rendszert visszaállítom de kezdhetek midnent elolröl..és a kék halál ugyanugy jelentkezik.
miért van ez??
rossz a driver amit adtak vagy rossza gépemben a videokártya?? -
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Van egy négy éves Lenovo 3000 n500 notebookom. Mostanában gond van a kijelzővjével. Működik rendesen, de néha "megőrül". Nehéz leírni a hibát, becsíkozódik (nagyon vékony csíkok), semmi nem látszik a képből, de ha kicsit megmozgatom,utána jó lesz. A fura, hogy nem akkor csinálja, ha mozgatom, hanem csak úgy néha magától. Én arra gondolok, hogy a szalagkábellel lehet gond, az lesz, vagy valami más?
-
mitibi
csendes tag
Sziasztok!
A következőben kérném a segítségeteket, ma bekapcsoltam a laptopot, volt kép, majd cigizés után, mire visszajöttem a géphez, már fehér kép fogadott.
Lenovo N500 Type 4233-5MG bekapcsol, nem hallani semmit, a kijelző fehér 1-2 függöleges csíkkal. A csíkok száma függ a kijelző le fel mozgatásától. Kikapcs kijelző lehajt, bekapcs eltünnek a csíkok, a következő alkalomkor ott van a 2 csík, majd csak egy. Ha csak 60 fokban nyítom ki és úgy nézek bele, úgy már erősen látszanak.
Próbáltam Vga csatin rákötni egy crt-re, de No signal(nem automatikusan kellene ezt is bekapcsolnia?)
Müszerész vagyok, megvan a gép manual-ja, de nem javítottam illetve nem szedtem szét laptopot.
Javítható hiba, megoldható otthon, vagy inkább szervíz? -
-
ravail
senior tag
válasz
Francia91 #8143 üzenetére
Szia!
Úgy próbáltad már, hogy a chipset szekcióban található "nVidia INF Update Driver"-t is telepítetted a "Chipset Driver" telepítése után? -
Francia91
veterán
Üdvözlet!
Van nálam Egy ASUS K50ID-SX181D típusú notebook.
Mindent megnéztem, és a GPU-nál kötöttem ki, ami egy nVidia GeForce GT 320M 1 Gb VRAM-mal.
A jelenség: Ha terhelést kap a GPU /1080p videó, 3D test renderelése Inventorban/ akkor képernyő becsíkozódik, bedobja a kékhalált a VGA driverre hivatkozva, aztán restart... Driver az eredeti van rajta, amit adtak a laptophoz, de kipróbáltam más, hozzávaló frissebb drivert is, azokkal is ugyanez a helyzet.
Most már fel sem ismeri a GPU-t, vagy a Windows leállítja /Win7 és Win8 is/Reball megoldás lehet? Mert szinte biztos, hogy a GPU-val van a gond...
-
Konpet
csendes tag
válasz
Dell XPS #8032 üzenetére
Sziasztok! A hétvégén sikerült próbálgatni a gépet, se másik memóriával, se másik processzorral nem adott képet, se saját, se külső monitoron. Valószínűsíthető, hogy bga hibája van? Vállalja valaki ennek az alaplapnak a javítását? Esetleg Tolna megye közelében van valaki, aki ilyenekkel foglalkozik, és nem kókány-mókány munkát végez? Válaszokat előre is köszönöm!
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
Packersbay #8135 üzenetére
Akkumulátort is vedd ki még légy szíves, majd nézd meg HDD, ODD, nélkül is, majd vissza és úgyis, szóval ki/be... Amikor egy memória modul sincs benne, nem sípol?
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #8132 üzenetére
Áhh...az kész, valami "zöld" módon kellene gondoskodni a további sorsáról...
-
Dell XPS
veterán
válasz
Packersbay #8131 üzenetére
-
Packersbay
tag
Közben kipróbáltam amit tanácsoltatok a Dell Vostro-val kapcsolatban. Memóriákat kivettem egyenként,de semmi változás. Összedugtam az itthoni monitorral de ott se jelenik meg kép.
Feltöltöttem 1 képet: [link] Vörös nyíllal jeleztem ami azt a hátsó takarólemezt ami alatt a proci található,ezt amint mondtam újrapasztáztam és kitakarítottam.
Zöld nyíl pedig a videokártya ventilátorját mutatja,amit csak sűrített levegővel kifújatni tudtam,mert ahhoz,hogy újrapasztázzam le kellett volna bontani az egész hátulját.
Közben észrevettem,hogy a videokártya ventilátora bekapcsolásnál nem pörög fel,pedig eddig még be nem töltött a windows max-on ment most meg se mozdul.
Szerintetek mi lehet a gond? videokártya vagy alaplap mehetett tönkre?? Ha szétszedem akkor mit nézzek meg? -
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #8129 üzenetére
Szia,
Akkor elvesztettem a fonalat útközben, Mea Culpa!
Akkor a ThinkPad IBM esetében; amennyiben HDD nélkül elindul a telepítő média gond nélkül (merevlemez igényig), akkor ott valóban "kuka" a merevlemez.
-
germinator66
aktív tag
válasz
Dell XPS #8094 üzenetére
Azért vagy összezavarva, mert két külön gépről/esetről is szó volt! A HDD az egy IMB, az ODD az pedig egy Dell gép
!
A HDD-s gép nem bootol (pontosabban boot közben kifagy/újraindul), minden rossznak mutatja, kivéve a saját BIOS-os diagnosztikai progija, meg a DOS-os HDSentinel is 99%-nak írja.Az ODD esetén pedig ugye egy MultiBay caddy-ben csücsül, aminek a végében van egy kis IDE <-> MultiBay konverter, és az kontaktos!
-
ravail
senior tag
válasz
bull84ghia #8126 üzenetére
Tőled még nem is láttam idegen nyelvű bejegyzést. De mindegy.
Akkor lehet, hogy ez nem is neked szólt? -
ravail
senior tag
válasz
bull84ghia #8124 üzenetére
Nem a magassággal van a baj! Hanem a google fordítóval. Aki kicsit ért ahhoz, amit leírt, és nem csak fordíttatta, az erre rá jöhet, ha másképpen nem, hát úgy, hogy a lefordított mondandóját fordítsa le magyarra. Azonnal látni fogja, hogy messze nem azt fordította a goole amit akart!
-
bull84ghia
őstag
Ez már nekem magas
-
Mace$z
csendes tag
válasz
KillHates #8115 üzenetére
Én mondtam nekik, hogy inkább erőművet kellett volna építeni
Egy kis városban élek, elég egyszerű rendszerünk van, és sokszor egyedüli felhasználóként is jelentkezik a probléma, de maximum két gép szokott menni egyszerre. Az albérletemben négy gép fut napi 22 órát, ott ez nem probléma. Akkumulátoros állapotról nem tudok nyilatkozni, mert lassan 3éves lesz a kicsike, az akksi már rég meghalt benne, és nem költök fogyó eszközre, ha nincs rá feltétlenül szükségem. Viszont az időközökről el tudom mondani, hogy legtöbbször 2-3 órás üzemidő után jelentkezik ez, de van olyan, hogy 5-6 órát is bír, de volt már 5 és 20 perc is... leginkább így jellemezném normál eloszlás-szerűen.
-
-
Mace$z
csendes tag
Szevasztok!
Egy HP Compaq Presario CQ62 notim van, a következő probléma merült fel:
Bizonyos időközönként minden előjel nélkül a rendszer megszűnik létezni, megfagy, majd rövid időn belül elfeketedik a képernyő (de még be van kapcsolva), ezután semmire nem reagálva fizikailag működik tovább, de semmi nem jelenik meg a képernyőn, valamint nem reagál semmiféle beviteli parancsra. Ha a megfagyás pillanatában valamiféle hangeffekt játszódik, az is megakad, és kerreg, majd az említett fekete képernyő beköszönésével eltűnik, és az előbb leírtak szerint folytatódik a történet. Ilyenkor nincs más lehetőségem, mint a bekapcsológomb hosszú megnyomása, ami után leáll a gép, majd újraindítok.
Hogy még egyet csavarjak rajta, ez nem jelentkezik mindenhol, csak a szülői házban. Egyetemre járok, és sem az albérletemben, sem az ismerőseimnél, sem a barátnőmnél nem jelentkezik a probléma. Az itthoni hálózaton van más noti, velük sincs gond.
Gyakorlatilag tanácstalan vagyok, mert sem az én gépemet, sem a helyszínt nem tudom egyértelműen felelőssé tenni. Van valaki, aki már találkozott ilyesféle problémával?
Mindenféle észrevételt szívesen fogadok!
Üdv.:
Mace$z
-
izsob
tag
Más játéknál még nem jelentkezett, ha bekapcsolom a vertikális szinkronizációt akkor jáchatatlan a játék, és volt húzva 900 ról 1000 mhz ra a gpu is és a memória is, de 1 éve így használom és eddig nem jött elő a hiba.
És változó mikor jön elő, kb 30-60 perc között. Ha előjön és utána mindent alapértékre állítok utána 15-30 perc után megint előjön. Ha teszek a memóriára hűtőbordát, az sokat segítene neki? -
Seaga
csendes tag
Korai volt sajnos az öröm, megint visszaállt az alapprobléma, bár a videokártyánál elvileg mindent rendben mutat. Kimásoltam a hibaüzenetet amit a kényszerű ujraindítás után lehet olvasni:
További információk a problémáról:
BCCode: 1000007e
BCP1: FFFFFFFFC0000094
BCP2: FFFFF8800504E779
BCP3: FFFFF88002BDFF38
BCP4: FFFFF88002BDF790
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 768_1Ezek mit jelentenek?
A BIOS frissítés ezek tükrében segíthet? -
Muerte
addikt
Mit kapcsoltál ki?,pont hogy be kéne kapcsolni a vsync-et a játékban hogy ne essen szét a kép.
Azt azért tudni kéne hogy csak BF3-ban jelentkezik-e ez a probléma?, a vga húzva van-e?,mikor és mennyi játék után jön elő(mert pl.ez lehet memória túlmelegedés is) ha kevesebb rendszerigényű játéknál is jelentkezik akkor lehet driver vagy vga probléma is akár,de a BF3,C2,FC3,Trine azok amik a legjobban megterhelnek egy vga-t az biztos. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- XPS 13 9310 13.4" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest