- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gepzene
csendes tag
Rejtélyes VAIO melegedés folytatódik... VGN-NS10L, pár napja cseréltem benne cpu hűtőbordát (a régiben nyilvánvalóan rossz volt a hőcső, ebben teszteltem, jó, és úgy is viselkedik persze), és ugyanúgy meg-megfagy, csak ritkábban. A fagyás CPU hőmérséklettel nem korrelál, 3d (játék) nem fagyasztja ki, terheletlenül is beáll néha, youtube teljes képernyős kifagyást követő reboot után azonal újrajátszva a videót sikerült megismételni, később ugyanígy nem sikerült megfagyasztani, sok-sok videót megnéztem gond nélkül fullscreenben, kisebb és nagyobb felbontásút egyaránt... Aztán most kivittem a kánikulába, és pár másodperc nem fullscreen youtube videó lejátszástól jött is a szokásos megfagyás. Maga a fagyás totális, nincs mozgás, hangpuffer ismétlődik és csak powergomb működik, meg a cpu hűtő felpörög kb közepes fordulatszámra szép fokozatosan (nem hagytam sokáig kikapcsolás nélkül ilyenkor...)
További néhány adalék: az intel gma csip hűtőbordája egy rusnya alumíniumlap, amiről egy 1mm vastag, repedezett, gumiszerű, halvány vöröses színű, hővezetőnek szánt valamit távolítottam el, mielőtt rendes pasztát kapott (az 1mm-t a hosszú füleknek köszönhetően ki tudtam nullázni, szárazon összenézve, sokszor korrigálva, és szépen fekszik a helyén). A proci is biztos, hogy meg-megmelegedett párszor, de nem attól fagyott: a vastag réztalp fölötti szellő eleget hűtött rajta full terhelésen, full ventilátor-fordulat mellett is a hűvös szobában. Igazából az új hűtővel csak annyi a különbség, hogy nem közelíti a 90 fokot, stabil max 85-öt tart stress paranccsal (linux), és végre lassan melegszik, gyorsan hűl, nem pedig fordítva.
Mivel HDD nincs benne, és csak egy másik notiból tudok kölcsönvenni egyet, ráadásul gondolom oprendszer telepítéshez igazán hűs szoba kell majd, még halogatom a windowssal kipróbálást. Eddig legtöbbet slax futott rajta pendriveról, meg viszonylag sokat látott külső vincsiről Linux Mint 13 Maya edition (ubuntu 12.04 származék), és épp a linux+vaio=random fagyás kombóban gondolkodva és erre keresgetve jutottam arra, hogy kipróbálom jó öreg 10.04-es Ubuntuval is, livecdvel. 6 órát bírt, így utólag visszagondolva eléggé hűvös szobában. Még szerencse, hogy nem voltam türelmesebb, és kár, hogy nem vittem ki a melegbe hamarabb!
Szóval:
Mi lehet hibás vagy melegedős? Hogyhogy pont a flash videó kapja el a "lényegét"? Tegyek egy újabb 4000Ft-os próbát cpu cserével is? Milyen teszte(ke)t ajánlanátok lefuttatni?
Specifikációk: http://www.sony.co.uk/support/en/product/VGN-NS10L_S/specifications
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Debian GNU/Linux
- Hardcore café
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mikrotik routerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -50% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -55% i5-1145G7 32/512 Iris Xe FHD
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Macbook Pro 13" M1 16GB A2338 2020
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest