- Argos: Szeretem az ecetfát
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sajmon8282
csendes tag
válasz
nemlehet #11698 üzenetére
Helló
Valószínűleg lehet epoxyval de nem mindenki vállalja be mert akkor gányolnak stb de ha te be vállalod akkor biztos összejön de ha házat cserélsz az kicsit hosszadalmas mire találsz árban és állapotban megfelelőt persze bontottról beszélek újonnan meg ki tudja lehet e kapni ha igen akkor arany árban van
-
nemlehet
őstag
Sziasztok!
Biztos volt ilyen kérdés, kicsit visszalapoztam, de nem találtam választ.
A probléma az, hogy a laptop zsanérjának rögzítése letört a ház alsó részéről így lifeg és minden kinyitásnál feszíti szét a házat. Sajnos nem lehet máshogy rögzíteni és a gari már rég lejárt. Arra gondoltam, hogy valahogy be kéne ragasztani, de sajnos a műanyag ragasztása fémhez elég nehézkes. Valakinek valami ötlete? Egyszer már láttam egy hasonló megoldást, ott valami műgyantát használtak, de nem tudom ki csinálta, úgyhogy nem tudom mi lehetett.
A laptop típusa szerintem igazából mindegy, az érdekelne, hogy lehet-e ezt így megoldani vagy pl próbáljak meg új alsó burkolatot venni (bár szerintem nem lehet ezt így külön kapni)
-
smkb
őstag
Win 7 alatt gond nélkül látszik, driver nélkül is tökéletesen megy, de azért feltettem a drivert. Hiba volt. Előjött egy furcsa hiba. Nem kevés időbe telt míg kiderítettem mi okozza (ugyanis a drivert azonnal feltettem a telepítés után, így nem volt viszonyítási alap). A jelenség: első alkalommal elmegy alvómódba ahogy kell, majd feléled,viszont másodszorra már nem sikerül alvóba mennie, a képernyő kikapcsol, de a gép odarohad és csak kikapcsolni lehet. Próbáltam az ssd beállításoktól kezdve a vga driverig mindent, míg kiderült, hogy a Synaptics drivere a bűnös.
A noti üzemideje egyébként brutális. 4 cella 48whr akksi, full passzív gép, semmi hűtés, 6w tdp-ben limitált proci. Aidával mérve kb a 4 magos Core 2 Quad Q6600 közeli teljesítményét tudja, ami vicces mert az asztali gépemben egy 3.2-en hajtott Core 2 Duo E6400 van, és azt összességében simán veri
. Ja, és az egész 1,16kg, 8 óra aktív netezést vígan bírnia kell, és még csak energiatakarékos módba sem kell kapcsolni a profilt.
-
CsabaTompa
tag
Nem próbáltam csökkentett módban, mindjárt kipróbálom.
Alapból volt rajta win7, azzal együtt vettem.
Tegnap este viszont azt vettem észre, hogy vagy 800*600 felbontáson van, azt fel tudom tenni 1024*768-ra, viszont attól ha feljebb rakom akkor azonnal felugrik 1280*1024-re.A projektornak semmi baja, mert ha az xbox-t bekapcsolom, akkor azonnal kiírja, hogy 720p felbontás. (max Hd felbontás tud a projektorom)
Ennyire rossz lenne a windows 8.1, vagy a gépem ment tönkre.
A párom gépén is 8.1 van, így nem tudom kipróbálni, hogy win7 op. rendszernél most is működne-e. -
CsabaTompa
tag
Sziasztok
Van egy Samsung RV511 laptopom. Nagyon megvoltam/vagyok vele elégedve. Feltelepítettem most a windows 8.1 rendszert, minden programmal.
Viszont most vettem észre, hogy ha rákötöm hdmi kábellel a projektorra akkor csak 800*600 felbontást ír ki.
Egyszer valamiért visszaváltott Hd felbontásra, de most ahogy bekapcsoltam ismét csak 800*600 felbontást ír ki.Egyszerűen nem akar feljebb menni a felbontás 1024*768 nál.
Tudtok erre valami ésszerű megoldást? Vagy valami tönkremehetett? Hiába próbáltam állítani a felbontást, olyan mintha nem adná ki a HDMI kimenetre a felbontást.
Ha valakinek van ötlete, akkor segítsen. Köszönöm. -
MR!!
aktív tag
válasz
sajmon8282 #11689 üzenetére
Kell lenni valaminek szerintem az aljzatba ami (mikrofon, vonal bemenet) esetleg összeér ott az érintkező vagy a kábel zár valamit le ami nem tetszik a wifinek. A vonal és mikrofon bemenetbe dugj egy-egy jack-et és úgy indítsd be, hátha akkor nem ér össze.
Ezt műszerrel lehetne kimérni: vezeték végét összesípoltatod a rádugott jack vezetékkel, nincs e pl kis átmenet valahol. Én line bemenetre gondolnék,az sztereó.
Ha valamelyik bemenet a hibás (letestel) akkor azt lekötni, persze ha nem használod.
Vagy ha van másik gép, akkor azzal kipróbálni a wifi adaptered vagy másik gépből átraknád a tiedbe.
-
smkb
őstag
Sziasztok, itt is felteszem a kérdést, hogy ha egy vadiúj noti synaptics touchpadja még eszközkezelőben sem látszik, semmiféle drivertől nem kel életre, van még valami tipp, vagy hardverhiba? Win 8.1 gyári driverrel sem megy. Acer TM B115M.
-
sajmon8282
csendes tag
Helló !
Igen a fülhallgató kimeneten szól a mikrofon bemenetet nem próbáltam mert kicsit fölhúzott a dolog mikor rájöttem mit művel az már 1 jó kérdés hogy tudták e a hibáját az biztos hogy amikor megkaptam akkor a wifi sem működött egyszer kiszedtem a memóriákat a wifi kártyát vissza raktam és azóta működik a wifi de teljesen még nem bontottam szét
-
MR!!
aktív tag
válasz
sajmon8282 #11686 üzenetére
Helló !
Akkor valaki ezt már tudta és azért húzta le anno a kábelt
Elég érdekes mivel ha csak a kábelt dugod rá akkor elvileg az aljzat érintkezőit nem zárod sehogyse rövidre. Mintha a levegőbe lógna pár vezeték és azt érintenéd a tüskékhez ... Annak meg abszolút nem kellene semmit befolyásolnia.
Fülhallgatón kimeneten van jel azt mondtad, line in és mic bemeneteket is fogadja ?
-
-
sajmon8282
csendes tag
Helló
Már mindent megnéztem próbáltam
Igen külön az alaplapon van a hangvezérlő és 1 szalagkábellal van összekötve a mikrofon és a fejhalgató kimenet egy külön álló kis nyáklapon a hangszorok pedig az alaplapra vannak rádugva
Akkor jöttem rá a hibájára amikor gondoltam megnézek 1 filmet mikor már alszik a gyerek csakhogy hiába dugtam be a fejhallgató jack dugóját csak a hangszórok szoltak a lapos bal oldalán ha kiveszem a dvd írot akkor ott látható a kábel -
MR!!
aktív tag
válasz
Psychowboy #11683 üzenetére
Szívesen, örülök neki !
Ezért van a fórum
-
MR!!
aktív tag
válasz
sajmon8282 #11677 üzenetére
Hali !
ezt is próbáltad már:
"Ha a hangvezérlőnél letiltod a hangot akkor lesz wifi (rádugott kábellel) ? Vagy átállítod más hangvezérlőre ha van olyanod (Realtek AC '97 Codec (ALC203)->Azelia Codec (ALC260) )"
Menet közben hangot letiltani eszközkezelőben vagy MUTE.
És amúgy erre, hogy jöttél rá, hogy ha rádugod akkor nincs wifid? Előtte minden jól működött, amíg...... ???
Hang szalagkábele pontosan mire gondolsz? Alaplapra van integrálva a hanvezérlő , külön megy egy kábel a füllhallgató mic line ra, és külön a belső beépített hangszórókra.
-
MR!!
aktív tag
Hali !
Próbáld meg: táp kábel kihúz, akksit kivesz, utána bekapcsoló gombot nyomva tart kb 30-60 mp-ig . Utána akksi vissza kábel bedug és próba...
Esetleg akksi nélkül ha elindul próbáld meg úgy akadozik e. Külső egérrel is akadozik ?
De szerintem az utángyártott töltő okozza a hibajelenségedet. Kipróbálnám másik gépen (persze amihez megfelelő)
-
Dolby
senior tag
Sziasztok!
Acer 3820TG laptop adaptere tönkre ment, vettem egy utángyártottat helyette, viszont ha be van dugva akkor (és csak akkor) a touchpad akadozik. Ilyet okozhat az adapter? Köszi
-
drr
őstag
Sziasztok!
Lehet kapok a modiktól, de hátha itt előbb kapok választ a gondomra ezért linkelem a gondomat: [link]
-
MR!!
aktív tag
válasz
Takitoca22 #11675 üzenetére
Hali !
Mióta csinálja ? Ha 3 éves a géped akkor gondolom eddig Win7 futott rajta és ha akkor nem volt ez a hiba most meg van akkor lehet OS is szerintem.
Lemez karbantartásoknál töredezettségmentesítőt kikapcsolni próbáltad már? HDD Sentinellel milyen tesztet futtattál le?
"Bizonyos időpontokban teljesen megáll" írod, de minek a hatására? Böngésző megnyitás, film lejátszás stb ?
HDD hibán kívül lehet RAM is vagy alaplapi déli híd vezérlő. Nem melegszik nagyon? Hőmérséklet függő ilyenkor - ha hűtöd pl 1 ventillátorral akkor hiba megszűnik...
-
Takitoca22
csendes tag
Sziasztok.
Van egy lassan 3 éves Dell 15R N5110-es notim. Win8-Win8.1 -en is próbáltam tehát nem OS függő problémának tűnik.
A következő a problémám. A gép bizonyos időpontokban teljesen megáll. Kb semmi nem elérhető. Igazából 80%-ban ezt játsza. Utána viszont van, hog 100%osan minden működik rajta.
Utorrentnél pl. disk cache megtelését írja, ilyen kifagyásnál, illetve nagyon olyan mintha HDD nem reagálna semmire ilyenkor.Fájl másolások is hol nagyon gyorsak,hol nagyon lassuak. Hard disk sentinel-lel tesztet futtatva viszont nem ír komoly problémát.
Van valakinek esetleg ötlete HDD hibán kívülre valami ötlet? Illetve ilyen jellegű HDD hibát meg lehet-e oldani esetleg a HDD cseréje nélkül is valahogy? Vagy legalább valami ötlet, hogy mivel tudnám pontosan kideríteni
mi okozza a gondot.
Igazából ha nem kéne darabokra szedni a gépet, hogy hozzáférjek a vinyóhoz már kicseréltem volna, de így azért nem szívesen állnék neki csak ha nagyon muszáj.Köszi a segítséget.
-
honda130
tag
Az a baj, hogy XP-s a gép és elfelejtettem már hogy hol lehet energia gazdákodást állítani. Nem baj, megpróbálgatom Távoli kapcsolattal. Hátha jó lesz. Bios-ozni csak konkrétan a gép mellett tudok, meg másik USB-t is. Kerestem én ha jól emlékszem, a Bios-ban kikapcsolni, de mintha úgy emlékeznék, hogy nem találtam ilyesmit.
Minden esetre köszi a segítséget! -
MR!!
aktív tag
válasz
sider24 #11666 üzenetére
Hali !
Hogy érted: nem indul be. Pontosabban a vinyó felpörög? a ledek felvillanak? a ventillátorok felpörögnek?
Vagy abszolút meg se nyekken?
Ha valami kis élet jelet ad (pl. vinyó,cd/dvd ) ilyesmi megmozdul akkor valszeg nem táp. RAM-ot leellenőrizted ? másik foglalalt vagy ha töb van benne akkor egyesével próbálni.
Akksi -táp tuti jó? ( pl jelzi e h tölti az akksit)
Lehúzni cd-vinyó kábelét vagy kivenni , úgy indul e?
-
MR!!
aktív tag
válasz
severance #11664 üzenetére
Hali !
Ha a RAM-ot kivetted illetve megmozgattad (másik slot ha több van benne akkor egyesével lepróbáltad) és így sem indul akkor esetleg próbáld meg te is:
Táp kábel kihúz , akksi kivesz, utána bekapcsoló gombot nyomva tartod kb 30-60 mp-ig. (ekkor elvileg "kisül" néhány kondi ami megzvarhatja a rendszert)
Ezután akksi vissza, táp be és próba hátha.
Amúgy meg RAM-ra gondolnék, ha az akksit és a tápot kizárva...
u.i.: vinyó se indul be ?
-
MR!!
aktív tag
válasz
Psychowboy #11663 üzenetére
Hali !
Örülök, hogy valamivel jobb a helyzet. Én ezt találtam a neten, ha rosszabodna a helyzet ezt is megpróbálhatod:
Go to Device manager which you find in properties of computer, then go to network adapters, click with the left button of mouse in the adapter, properties,go to advanced and click in reversing controller.
It happened the same with me, i followed these steps and worked.Üdv
-
MR!!
aktív tag
válasz
sajmon8282 #11661 üzenetére
Hali !
Bios frissítést én sem nagyon ajánlanám, nem csak azért mert régebbi, de nem hinném, hogy megoldaná. Egyenlőre agyalok rajta mi lehet, elég érdekes dolog.
LAN- vezetékes kapcsolat működik ?
-
honda130
tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem.
Nővéremnek van egy Asus A9RP leptopja, amiről ugye tudjuk, hogy nem az új példányok közé tartozik. Nagy dolgokat nem várna tőle, jobbára csak az Avon rendeléseit adja fel róla, viszonylag lassú internetet is használ abban a faluban, ahol lakik. Tööbszintes házban él, ahol az alsó lakószinten dübörög egy T-home-os modem, amivel egybe van építve a router is. A szoba, ahol a laptop-ot használja, fennvan az emeleten és nyugodtan mondhatjuk, hogy csak nyitott ajtóval, és csak az ajtó mellett van neki térereje azzal a wifivel, ami az Asus-ban van gyárilag. Gondoltoam egyet, vettem neki egy USB-s TP-link Wifi modult, mondván ennek van antennája, talán nem lesz annyira helyhez kötve és esetleg az ágya mellett is lesz térerő. Szépen kihagytam a telepítéskor a gyári wifit és feltelepítettem neki a TP-Liket, választottam egy USB-t, és beüzemeltem. Lám, igazam lett, mert a térerő gond maximálisan megoldódott neki. Igaz, a sebesség nem lett egy rakéta, de mint már mondtam, Avon rendelésekhez jobb mint a semmi.
A problémám: Miért csatlakozik le őrőkké a netről? Ilyenkor nem elég újra manuálisan létrehozni a kapcsolatot, hanem újra kell indítani a gépet.Köszönöm!
-
sider24
tag
Sziasztok.
Imb T42 laptopròl lenne szó.
Az a probléma vele hogy van mikor nem kapcsolbe! Nos szét szedtem meg néztem mi lehet a baj vele de fogalmamsincs nem igazàn értek a laptopokhoz! De van mikor olyat csinàl hogy ha szét szedem és ujra összerakom akkor el indul, de most màr hiàba szedemszét és rakom össze akkor sem kapcsolbe!
Mi lehet a baja?
Pàr hete még normàlisan működött.
-
severance
csendes tag
Szevasztok Mesterek!
Lenne egy Asus Eee Mini PC -vel hibám. Mégpedig normális leállítás után másnap a bekapcsolást követően nem ad képet, nem indul el viszont a bekapcsoló gomb és az a gomb amikor dolgozik a gép villog egyszerre kb 2 másodpercenként 1x.
Nem poros a gép, ram jól van berakva. Külső monitorra sem ad képet mivel nem kapcsol be.
Mi lehet a baja?
Köszi
-
Psychowboy
újonc
Legelőször is hadd köszönjem
meg a segítségedet! Több dolgot is kipróbáltam,azok közül, amit ajánlottál. Megmondom, hol tartok most, csökkentett módban net kapcsolat nelkul elindult a gep,az összes gephez tartozó drivert telepítettem, a gyártó oldaláról töltöttem le, es most ugy nez ki a problema jegelve van. Bár jelzi,hogy a Microsoft Virtual Wifi Miniport Adapter-rel gondok vannak.Nem tudom mi a következő lépés? Köszönöm. -
sajmon8282
csendes tag
Helló
Az elején lévő kapcsolót hiába kapcsolgatom semmire nem reagál
maximum ma délutánn megnézem hogy mit is tudok vele csinálni de mihelyt hozzányulok megírom hogy mire megyek . Emlékezetem szerint mikor utoljára szétszedtem akkor nem láttam a lapon semmilyen tüskét a bios resethez pedig nagyon jó lenne ha be tudnák lépni de én a bios frissítést nem igazán merem ennél az öreg jószágnál bevállalni -
MR!!
aktív tag
válasz
sajmon8282 #11658 üzenetére
Wifid a gép elején lévő kapcsolóval lehet ki/be kapcsolni leírása szerint [E8020D]
Biost resetelned kellene , gomb elemet kivenni vagy megfelelő tüskéket rövidre zárni. Az nem jó ha nem tudsz a Biosba belépni...
Ha rá van dugva az audio kábel az alaplapra és letiltod eszközkezelőben az audio-t , újraindítod a gépet, akkorsincs wifi ?
-
izsob
tag
válasz
Psychowboy #11652 üzenetére
Még azt is megpróbálhatod, hogy egy szer az egyik memóriával próbálod ki, utána a másikkal (3Gb=2+1). És utána egyszer az egyik foglalatba, utána a másikba is próbáld ki mind a 2 tőt. Ha nem használod a wifit akkor elő jön a hiba? Mert ha nem akkor a wifi kártya lehet hibás.
-
sajmon8282
csendes tag
Sajnos ha bedugom a kábelt akkor el tünik a kis kijelzőn a wifi és a Windows nem is látja a hardvert és érdekes mert gyors bill kombináció nincs mint pl fn+ valameik gomb mert a wifi jelzésűt nem látok sehol és az a nagy Szívás hogy le van kódolva a bios a jelszó meg nincs meg
pedig próbáltam a te tanácsod is hogy akkumlátor ki power nyomva tart de semmi
-
MR!!
aktív tag
válasz
sajmon8282 #11656 üzenetére
Eszközkezelőben nem tiltja le? Vagy olyankor abszolút nem is jelzi és gyorsbillentyűvel se lehet aktiválni?
Driver-t újratelepítetted már? (Wifi,Audio)
Ha a hangvezérlőnél letiltod a hangot akkor lesz wifi (rádugott kábellel) ? Vagy átállítod más hangvezérlőre ha van olyanod (Realtek AC '97 Codec (ALC203)->Azelia Codec (ALC260) )
BIOS-ban körbenézni, ott letiltani hanvezérlőt - úgy rádugott kábellel van e wifi , ha van akkor nem kábel hiba. Energiagazdálkodás beállítások bios-windows...
Fülhallgató kimenetre rákötni egy füllhallgatót, ilyenkor letiltja a beépített hangszórót, nem e az okozza a gondot.
*illetve nálad is próbát megér, hálózati kábel akksi ki, bekapcsoló gomb nyomva tart kb 30mp ig, vagy cmos reset
egyenlőre ennyi jut eszembe amit meg lehet próbálni , hibát kiszűrni...
-
MR!!
aktív tag
válasz
Psychowboy #11652 üzenetére
Hali !
Akkor is kékhalál, ha a wifit bekapcsolod és nem csatlakozik a netre? (routert húzd ki addig).
Esetleg te is megpróbálhatod a töltő kihúz, akksi kivesz és bekapcsológomb nyomva tart kb 30mp-ig.
A vezetékes kapcsolatot (sima LAN adaptert letiltani, lehet azzal akad össze valamiért).
Nem melegszik e túlságosan (RAM, HDD, Wifi) ?
Ha felcsatlakozik a Wifire és nem indítasz el böngészőt akkor is lefagy ?
Automatikus frissítések , idő szinkron stb updatek kikapcsolva ?
Csökkentett módban elindítani egyszer , utána normál módban indítani...
-
Psychowboy
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, ugyanis egyedül nem tudtam megoldani a fennálló problémát, egyáltalán érdemes-e tovább próbálkoznom?
Egy "Acer AS5734 15.6 inch Intel Pentium Dual Core T4500, 3GB RAM, 320GB HDD" számítógépről lenne szó, három éves, szóval a korábbiakhoz képest, igen jól megszolgálta ezt az időt, első alkalommal jelentkezik komoly probléma nála. A hiba lényegében az, hogy amikor wifire felcsatlakozik nem sokkal utána (átlagosan 5 perc) kék halál és szevasz. Az elmúlt hónapokban már tapsztaltam hasonlót, de ritkán, egy hete azonban már teljességében használhatattlan.
Újraraktam az rendszert és frissítettem a drivereket, de továbbra is jelentekezik a probléma.
Valakinek volna ütlete, hogy mit lehetne még megpróbálni, vagy nemes egyszerűen keresztet vethetek rá?Előre is nagyon köszönöm az észrevételeiteket, segítségeteket!
A kék halálról itt egy fotó, számomra ez kínai, mit jelent a hibaüzenet?
http://kepfeltoltes.hu/view/140605/DSC_0028_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
MR!!
aktív tag
-
MR!!
aktív tag
válasz
sajmon8282 #11649 üzenetére
Hali !
És a fülhallgató kimeneten van jel ? Ha nem ad ki hangot akkor valszeg zárlatos, letestel a szalagkábel.
-
sajmon8282
csendes tag
Sziasztok !
Lenne egy olyan problémám hogy adott egy Fujitsu Siemens Lifebook E8020D tipusú
laptop és tegnap óta olyat művel hogyha bedugom a fülhallgató kimenet szalag kábelét az alaplapba akkor nincs wifi de ha kihúzom akkor megy a wifiilyenkor vajón mi lehet a baj???
-
MR!!
aktív tag
válasz
lawliet616 #11646 üzenetére
Hali !
Tönkre nem teszi a kisebb feszültség és áramerősségű töltő, de semmi értelme rátenni. Igen valószínű totál lemerült akksid. Húzd ki a töltőt, vedd ki az akksit majd tartsd nyomva kb 30 mp-ig a bekapcsoló gombot.
Ezután tedd vissza az akksit és hagyd tölteni minimum 1 órát, addig ne piszkáld. Hátha magához tér.
De lepróbálhatod ha van lehetőség másik akksival vagy töltővel. Vagy tedd át egy másik ilyen gépbe az akksid próbára.
-
mezis
félisten
válasz
lawliet616 #11646 üzenetére
Vedd ki az akkut néhány percre.
Aztán próbálhatod a saját töltőjével újra. Nagyon lemerülhetett az akkud. Ha egy 19 V-os akku csomag feszültsége 14 V alá csökken az már mély merülés, mindenképp káros ! -
lawliet616
csendes tag
Sziasztok!
Egy Toshiba Satellite L750-1N3-as laptopom van, a töltőjének output-ja 19V és 4.74A. Tegnap elfelejtettem magammal vinni a töltőjét, és egy 12V-os 1A -s töltőt raktam rá, mert úgy hallottam, hogy ha nem is tölti, nem merül a laptop. Csatlakoztatáskor jelezte a gép, hogy csatlakoztatva van, de nem töltődik. Így ment körülbelül 1 órát (30%-on volt induláskor), majd lemerült. Ma az eredeti töltőjét csatlakoztattam rá, és halk csipogást hallottam, majd megpróbáltam elindítani. Töltővel, töltő nélkül, majd akksi nélkül (csak adapterről) se indult, semelyik LED se világított. Gondolom a tegnapi adapterrel sikerült tönkretennem. A kérdésem az lenne, hogy vajon mi lehet a baja? Kisült valami? Szervizben meg tudják csinálni?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
kreten67
senior tag
válasz
Anakin007 #11640 üzenetére
Nincs most hirtelen cq61 alaplapom amin meg tudnám nézni ,így fejből meg már nem emlékszem mostanában nem csináltam,de talán csináltam képet a lapról amikor javítottam és körbe rajzoltam a hibás területet emlékeztetésképpen.
Utána nézek a segítség mappámban.
Kb 3 alkalommal is ugyanaz volt a megoldás. -
adam0913
tag
Sziasztok!
A laptopom játék közben magától kikapcsol, ezt már többször is csinálta, azóta amióta újra telepítettem a win8-at a gépre.
Emelett "szinte ég" , a touchpad, billentyűzet tűz forró, a gép oldala, alja is. Jelenleg 44 fokos, 47 fok volt amikor kikapcsolt.
Mi lehet a baj vele? A ventilátor zúgását hallom, nincs eltorlaszolva sehol sem, kap rendesen levegőt.. -
Anakin007
aktív tag
-
kreten67
senior tag
válasz
Anakin007 #11635 üzenetére
Teljesen ugyanez volt a hibajelenség? IGEN
A Feted mérve jó volt? -- nem mértem, egy korábban ugyanilyen hiba keresgetésének végeredménye volt a megállapítás és azóta már többször beigazolódott így rutinból egyből ö a gyanúsított,de azért természetesen lehet más is a probléma okozó. -
kreten67
senior tag
válasz
bull84ghia #11636 üzenetére
Tegyél föl egy AIDA64 progit és nézd meg a cpu és gpu hőmérsékletet tétlen és terhelt állapotban.
Terhelésnek megteszi az élményindex frissítése is ,frissítés közben figyeld hogy mikor melegszik valamelyik alkatrész 80 fok fölé.
Ha magasak az értékek ki kell takarítani és pasztázni a hűtésrendszerét ha az sem segít akkor tönkrement (ki van repedve)a hőcső és nem viszi a meleget ennél ez típushiba (mostanában cserélnem kellet néhány gépen)akár milyen hihetetlen.
De ne szaladjunk ennyire előre,csak teszteld a hőfokokat! -
bull84ghia
őstag
Hello
Volna nekem is egy X-aktám
Dell Inspiron 15 N5040 kb 2 éves frissen telepített win 7.
Olyat csinál hogy minden előjel nélkül kikapcsol. Van hogy netezés közben,filnézés közben.
Ha van benne akku ha nincs.
Bontva még soha nem volt.
Ezt leszámítva működik rendesen.
Házilag be tudom határolni a hibát? Esetleg Ram? -
kreten67
senior tag
válasz
Anakin007 #11633 üzenetére
Ugyanezzel a tünettel én már javítottam néhány gépet ,de ott a tápáramkörében egy fet csere megoldotta a problémát ,és fura de mindig ugyanaz a hibás.
Volt amelyik csak akkor indult el ha a bekapcsgombot kb 5-10 másodpercig nyomva tartod,de ez esetben is ugyanaz a fet volt a cserés. -
Anakin007
aktív tag
válasz
kreten67 #11632 üzenetére
Inteles, alaplap tipusa: DA00P6MB6D0
Úgy fest, bios hibás, a KBC chip 90-es lába nem testelődik le a bekapcsoló gombal. Ha letestelem, nem alszik ki a töltő melletti led, mintha minden rendben volna.
Házilag nem lehet eeprom égetőt tákolni hozzá?
USB-re nem megy ki 5V, tehát a pen drive-os bios mókolás nem jöhet szóba. -
Anakin007
aktív tag
Sziasztok!
Van egy compaq presario cq61, ami nem kapcsol be. Töltőre dugva elkezd világítani a DC dugó melletti fehér led kb. 5 mp-ig, majd kialszik. Akkuval és nélküle, másik töltővel is ugyanez a helyzet. Valami ötlet?
-
Ice&Lime
veterán
Ilyen még nem volt. (noti, win7,ssd,i5-3320m,intelhd4000,4gb ram).
Eddig minden rendben volt, böngészek csak 2 fülön az internet explorerben, egyik fülre rá akartam menni vagy bezárni már nem tudom pontosan és az egér kurzor belassult kb. 2-3mp-re.
Ez micsoda volt? -
Lajhy
újonc
Sziasztok!
Hozzám került egy LENOVO G555 laptop de csak tippjeim vannak, hogy mi lehet a baja. Valaki esetleg járt már hasonlóan?
Az első bekapcsolásnál a hűtő kb. 2 másodpercig forgott aztán pedig teljesen leállt. A gép semmiféle hangot nem adott ki és kép sem volt. A második próbánál hibátlanul bekapcsolt a gép majd újraindítás után megint ugyan ez a hiba lépett fel. A processzor elég hirtelen melegszik és a hűtő meg sem mozdul de a ledek világítanak. Esetleg valakinek van valami tippje, hogy mi lehet pontosabban a gond?
Előre is köszönöm.
J. -
kreten67
senior tag
válasz
F_Petiii #11625 üzenetére
Csökkentet módban sem gyógyul meg, ez csak átmeneti állapot a végső stádium előtt.
A javítás ára a minőség függvénye 7 ezer - akár 30-ig terjed.
7 ezer a tákolás 30 a lehúzás,valahol a kettő között a realitás,bár én is alkalmazom néha a tákolásos verziót amikor úgy ítélem hogy nem éri meg a régi gép a nagyobb ráfordítást és utolsó esélyként kap egy refflow javítást (nem hőpuskával !!!) Pl: a szomszédom gépe ami chip levétele nélkül kicsit több mint 1 éve megy tovább,de nem ez az általános(kész csoda). -
F_Petiii
csendes tag
válasz
kreten67 #11624 üzenetére
Köszi a választ.
Ettől féltem. De hogy lehet az, hogy csökkentett módban meggyógyul? Olyankor is ugyanazt a vga-t használja, csak driverek nélkül nem? Vagy rosszul tudom?
Csak érdekességből kérdezem, nem igazán vagyok benne a témában. Még annyi érdekelne, hogy érdemes szerinted javíttatni? Abszolút nem ismerem az árakat, sokat segítene, ha egy közelítő összeget tudnál mondani, hogy mégis miben gondolkozzak...
Köszönöm szépen előre is!
-
F_Petiii
csendes tag
Sziasztok!
Nővérem Toshiba L300-asa elég furcsán viselkedik az utóbbi időkben. Ha létfontosságú, specifikációt is írhatok, de ha nem fontos, nem pazarolnék rá sorokat.
A hiba: teljesen random újraindul, vagy kék halál, vagy lefagy, vagy eltűnik a megjelenített kép és helyette szürkés zöldes négyzetek jelennek meg a képernyőn, amik enyhén vibrálnak(ez lefagyással jár együtt). Ezek közül valamelyik...
Van amikor kibír fél órát, van amikor órákat, de van amikor 10 perc alatt többször is csinálja. Olyan is előfordul elég gyakran, hogy bootolni sem hajlandó elsőre, csak 4-5. alkalomra. Ami a legérdekesebb, hogy csökkentett módban működik normálisan, egyik hiba sem fordul elő.
Ramokat terheltem, rendesen működnek. Merevlemez tökéletes állapotú. Videokártya driverre tippeltem még, (jelen esetben chipsetbe integrált intelről beszélhetünk) úgyhogy letöröltem, ami fel volt telepítve, de a hiba ugyanúgy előjön. Kapott egy új Vistat (az előtelepítettet), azzal is csinálja. Nincs több ötletem...
Ti mit gondoltok?
-
TriX2010
tag
Sziasztok!
Adott egy (eddig) hibátlanul működő Fujitsu Lifebook T730-as érintős, forgatható kijelzős laptop-tablet...
Nemrég érdekes hibát produkál teljesen random módon (Tényleg egyszerűen semmihez nem tudom kapcsolni a jelenséget)
Bekapcsolás után pittyeg egy "tá"-t és onnantól se kép se hang (venti felpörög, HDD hang nincs, mivel SSD van benne), csak a kijelző alatti Caps Lock, Num Lock és Scroll Lock LED-ek villognak nem túl gyors tempóban...
Volt hogy 10-15 egymás utáni próbálkozásra sem sikerült bekapcsolni a gépet, most per pillanat pedig épp nem tudom elérni hogy a hiba újra jelentkezzen... (20-25 bekapcsoláson lehetek túl)
A gép a barátnőmé, és elég rossz hogy hol tudja használni, hol meg nem...
..és bár pillanatnyilag megnyugtató, hogy a hibajelenség nem akar újra előjönni, valami oka csak van/volt...Van esetleg ötlet, esetleg tapasztalat valakinek?
Köszönöm a válaszokat!
-
Dell XPS
veterán
válasz
duckhuszar #11612 üzenetére
Hibás az északi híd (chipset), már csak egy slot-ot tud(na) vezérelni (nincs jel, kommunikáció).
Kérjél ajánlatot a javításra: [link]
-
MR!!
aktív tag
válasz
duckhuszar #11617 üzenetére
És ha csak a hibás slotban van RAM ?
-
MR!!
aktív tag
válasz
zolee-coul #11614 üzenetére
Hali !
Elég gyakori, hogy a DVD tálca "megszorul". Sokszor találkoztam már én is, hogy open gomb nyomására kattan de nem jön ki a tálca. Ilynekor én is óvatosan rásegítek (áltban körömmel benyúlok-mozgatom-kihúzom).
Inkább régebbi gépek esetében fordul elő vagy a gyengébb külsejű notiknál. A sok mozgatás-cipelés miatt elállítódik és a reteszelő nem tud kioldani, esetleg piszok (morzsa) kerül a csúszkára.Néha úgy nyitom ki, hogy a kiadótálca elején van egy kis nyílás amibe csak egy tű fér be. Ott van egy pici gomb amit be lehet nyomni ezután manuális ki lehet húzni a tálcát [dvd nyitás]
Másik kérdésedre a válasz valószínű szoftveres probléma, mégpedig vagy TCP/IP beállítást automatikusra kellene kapcsolnod ( ha most nem azon van a wifid) vagy a titkosítás beállítást kellene beállítanod.
Itt elég hamar választ kaphatsz rá : [ WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat] -
MR!!
aktív tag
válasz
duckhuszar #11612 üzenetére
Hali !
Esetleg meg kellene próbálni elsőkörbe kitakarítani: porecset, porszívó, kis WD-40
Hátha valami kontakt hibárol van szó.Később lehet a panel forrasztási pontjait nézni (kihegedt forrasztás, panel repedés...)
Ha csak a "hibás" slotban van bármilyen RAM, akkor nem indul? vagy ha a másik slotban is van ?
-
zolee-coul
csendes tag
Hello mindenkinek,
segítséget szeretnék kérni a családban van egy Aspire E1-572 notebook , fél éves kb.
2 hiba jött elő, egyik hogy a dvd meghajtó ( amiről csak telepítettünk eddig, nem is használtuk írásra), egyik nap a dvd tálca kiadás gomb megnyomása utána kattan egyet , de nem jön ki a tálva.
Kézzel egy picit meghúztam ( óvatossan ) félig ki is jött de utánna megfeszült... szóval nem is bántottam .
Ez mitől lehet , tudom ezt garanciálissan kicserélik , de mitől csinálhatja ezt ??másik hiba a wifi hálózatra nem mindig tud csatlakozni, újratelapítettem , feltettem a saját driverét amit el is fogad , felismeri a wifi kártyát, látja is a hálózatot , de egyszer felcsatlakozik , másik alkalomkor pedig azt írja ki hogy korlátozott hozzáférés... Megpróbáltam több vezeték nélküli helyen mindig ez volt egyszer felmegy, egyszer nem ..
Próbáltam másik géppel együtt , ahol ez az Acert nem tudott csatlakozni ( korlátozott hozzáférés ) ott a másik gép simán csatlakozott, telefonnal is próbáltam az is csatlakozott ...segítséget szeretnék kérni , ez is inkább hardveres gond ??? garanciánál ezzel is foglalkoznak vagy egyből azt mondják hogy rosszúl telepítettem a wifi-t , vagy valamit elállítottam ??
( routernél a beállítások jók , ha másik géppel simán tudok netezni és van egy asztali gép amin szintén megy az internet , mikor az Acer körlátozott hozzáfárást ír )köszönöm előre is a segítő válaszokat .
-
duckhuszar
csendes tag
Sziasztok, van egy 5 éves Benq Joybook R56-om.
Két hete tönkrement benne az egyik RAM slot, ha van benne kártya akkor egyszerűen nem indul be a gép. Világít a bekapcsoló gomb, meg a touchpad alatt van egy LED csík, az is világít, de ennyi, a képernyő sötét marad.
Mennyibe kerül ezt orvosolni?
Esetleg van valami DIY-trükk amit érdemes kipróbálni? -
MR!!
aktív tag
válasz
tankraid #11607 üzenetére
Hali !
Ha újra telepítetted (gondolom Win7 vagy Win8) és nincs rajta semmimás (vírusirtó stb), automatikus frissítések kikapcsolva és mondjuk egy Everest - Rendszer stabliltást teszt- el produkálja a hibát (belassul,tölt, gondolkozik) akkor valószínüleg hardveres hiba lesz.
Hardveres hiba: bemelegszik a proci (CPU vagy GPU) , RAM kezdődik ?!
vagy valamilyen esemény (pl automatikus töredezettségmentesítés) hatására kezd el gondolkozni.
De az is lehet, hogy a DVD olvasó produkálja a hibát...
MEMtest-el ellenőrizted a RAM-ot ?
-
MR!!
aktív tag
válasz
salapp #11606 üzenetére
Hali !
Külső kimenetre is ha ugyanezt produkálja akkor szerintem inkább a vidkari lesz a probléma (esetleg túlmelegszik, forrasztási pontok sérültek GPU nál) .
Ha sokat nyitot-zárod akkor inkább szalagkábel, amit a zsanérok körül nyomkodsz jön elő- szűnik meg a jelenség...
-
MR!!
aktív tag
válasz
AsUsLaptop01 #11599 üzenetére
Ja bocsi most már értem, akkor alapjáraton forognak.
Gondolom Everestel vagy más progival lefuttattál egy "Stress Test"-et és a proci RPM-je állandó volt, miközben a hőmérséklet nőtt a CPU terhelésre ?!
Nem csak 1 venti van benne ?
-
-
tankraid
aktív tag
Sziasztok,
A barátnőm gépe vacakol már egy ideje és nem tudok rájönni mi lehet a baja.
-a gép pontos típusa
FUJITU A-series A512-a vásárlás dátuma
2012.dec-a hiba pontos leírása
Minden konkretizálható hardware vagy software hiba nélkül bizonyos időnként (1-0,5h) belassul tölt, gondolkodik.-a javítás körülményei (mikor, hol, mennyiért(!))
nem volt, granciális 2014.de-ig-konklúzió
Rendszer újra lett telepítve, semmi extra program nincs rajta, hardware tesztelő programok semmilyen hibát nem mutattak ki.
Wifi, automata frissítés ki lett lőve hátha, meg néhány háttér alkalmazás de a hiba továbbra is fennáll.
Aksit is kiszedtem de úgy is.
Nem tudom mi lehet a gyíkja, nem vagyok egy zseni meg jó hardware-ben. Mi lehet a baj?Válaszokat előre is köszönöm!
-
salapp
addikt
Találkozott már valaki az alábbi jelenséggel.
Egyszer, miután bekapcsoltam, az fogadott, hogy a képernyő ötöde két másodpercre zsizsegősen megjelenik az alsó ötödének képe fölött, aztán két másodpercre eltűnik, majd megint előjön, és így tovább.
Zavaró, és szeretem ezt a gépet, nem tudom, értelmes áron (szalagkábel-hiba?) meg lehet-e javítani.Köszi, ha van ötlet, tapasztalat a dologgal kapcsolatban.
-
sajmon8282
csendes tag
válasz
AsUsLaptop01 #11577 üzenetére
Sziasztok !!
Megpróbáltam beindítani mindenhogy a laptopot mindent lehúztam kivettem stb...
de így sem akar moccani de az az érdekes hogy a lapon majdnem mindenhol mérek 3.5 és 1.5 voltot de az akkumlátor érintkezöknél semmi 1 érintkezönél max 0.8 v és ha kiszedem az aksit és az érintkezőn keresztül vagyis nem a töltö csatlakozon keresztül próbálkozok akksi nélkül akkor sárgán világít a töltés visszajelző akkor próbálom bekapcsolni akkor elkezd zölden és sárgán fölváltva villogni -
Teejay83
tag
sziasztok
van egy Asus X51r laptopom és egyes billentyű gombok nem reagálnak semmire,szalagkábelt megnéztem nincs kicsúszva,ez egyértelműen bill.hiba vagy lehet más is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- X13 Yoga Gen2 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- HP Elitebook Folio 9470M laptop (14/i7-G3/6GB/256SSD)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged