- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bernike93
csendes tag
Sziasztok! Nekem egy Acer Aspire 3000-em van és nem müködik a CD olvasója...nem olvass be semmilyen CD/DVD-t ...van amikor megpörgeti a lemezt van amikor azt se csinálja.. :S Mi lehet a probléma? Köszönöm előre a segítséget, ha kérhetlek titeket PÜ-t írjatok!
Köszönöm!
-
kkoornel
csendes tag
válasz
Impressa #9296 üzenetére
Hát akkor nincs mese haza kell mennem a garancia papírokért v.hogyan.
Valószínűnek tartom, hogy a töltőcsatlakozó lehet a hibás, mert most rádugtam töltőre de viszont nem kezdte el tölteni, picit megbozdította és akkor már jó volt.Köszönöm szépen a segítséget, megprobálom akkor legaranciáztatni.
-
Impressa
őstag
válasz
kkoornel #9295 üzenetére
Pedig jó lenne ha meg lenne, mert kérdéses, hogy a szervizben csak töltőcsatit cserélnek, vagy azt mondják alaplap csere, persze, ez szerviz függő. A K sorozatnál többször találkoztam töltőcsatlakozó hibával, nálunk is ez volt a probléma.
Szerk.: szar a bill. és lassú a gép, emiatt rosszul írtam elöbb töltőcsatlakozó szót: egybe kell írni, mert jelöletlen birtokviszony
-
-
kkoornel
csendes tag
Ott már beállítottam mindent, de ennek ellenére teljesen máshogy működik miközben az előző hsz-t irtam, aközben is váltakozott a képernyő fényereje.
Ha a laptopot az ölembe veszem akkor kiírja hogy kihuztam a kábelt pedig nem is. vagy forditva ha lerakom az asztalra akkor kijeli hogy töltőn van, pedig a kábel ott maradt a helyén. -
kkoornel
csendes tag
Jó reggelt!
Remélem v.ki tud segíteni van egy két éves Asus k53sj notebookom.
Mostanában önálló életet akar élni, ha töltőről lecsatlakoztatom akkor bakapcsol a power4gear program folyamatosan étkapcsol takarékos üzemmódba holott elötte ilyet nem csinált.
A képernyő világosságát automatikusan változtatja.Mi lehet a hiba?
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
crazycaptain #9283 üzenetére
Szia,
Bár lehetett volna mást mondani... ha szükséges lenne színvonalas, korrekt javítás, akkor jelezd légy szíves!
-
Dell XPS
veterán
válasz
crazycaptain #9281 üzenetére
Szia,
Sajnos az alaplappal lesz a gondod.
-
crazycaptain
csendes tag
Sziasztok!
A barátnőmnek van egy Asus K50AB gépe, bekapcsoláskor a ventik felpörögnek de se kép se hang egyik napról a másikra.Feltette monitorra ott is ugyanez..
Mi lehet a bibi?
-
elttiL
senior tag
Ok. Így fogok tenni. De mintha próbáltam volna...Viszont azt nem értem, hogy ., igazából én nem akarok bemenni a bios-ba, indítanám a gépet, de megáll, hogy nyomjak F1-et. Ugyebár normális gépek, ha vmi gond van: nyomj F1-et a hiba figyelmen kívül hagyására, vagy DEL ha be kívánkoznál menni a bios-ba.
-
elttiL
senior tag
Akkor asszem kapásból Hiren-ezek, mert atomjaira kellene szednem az elemkivételhez.
/a Toshiba notim billentyűzete /ami vszínű, hogy kólát kapott előző életében/ úgy tűnik túlélte a wd40-es tisztítást, de ez nem jelenti azt, hogy mindenki ezzel essen neki. A windows billentyű, kb 2 másodperc alatt ért lenyomott állapotból alap állapotba..../ -
Impressa
őstag
válasz
Aldo Novares #9274 üzenetére
Ha tényleg ez volt a baja, akkor szerencsépd volt
Azért nézd meg időnként kézzel, mennyire érzed melegnek.
-
elttiL
senior tag
Bios passsword-re mi a gyógyír? Bootol a gép, írja, hogy nyomjak F1-et, nyomok, kéri a bios jelszót. Nem emlékszem, hogy bárki is adott volna meg bios pass-t. /mivel én telepítettem, ramozgattam, csináltam helyet rajta cirka 2 éve. /nem került olyanhoz, aki tudná is, hogy mi az a bios pass..../
Ha szétbombázom, és kiveszem kis időre az elemet, akkor elfelejtődik a bios pass? Bios-t sajnos nem találok (már) hozzá, pedig naon kerestem. Ez egy [ilyen] gép. Elég régi gépecske.Szerk.: enterel? Lenyomva, vagy beírva?
A fene se tudja, abból indultam ki, hogy nem állítottam be semmit, így azokat probálgattam, amiket akkor írtam volna be, ha beállítottam volna valamit.
-
Impressa
őstag
válasz
Aldo Novares #9272 üzenetére
Érdekes, amit írsz, maradjon is így.
-
Aldo Novares
aktív tag
Na megjavultak a ramjaim, újratelepítés után és laptop hűtővel mennek rendesen mostmár pár napja
-
Metallo
csendes tag
Sziasztok ! Nem tudja valaki , hogy Gericom Hydro-Speed 2000-nél hogyan kell a videókártya vezérlő illesztőprogramját telepíteni , mert már sok mindent kipróbáltam , de nem sikerül ? Egy ismerőstől kaptam , de ezekhez a régi gépekhez nem nagyon értek ! Még Driver Genius-al és más programokkal sem sikerült feltelepíteni és most már a cd-rom sem működik miután frissítettem pár drivert ! Tud valaki segíteni ?
-
Impressa
őstag
Szia!
Mivel írtad, hogy külső monitorra kötve jó, így a VGA kizárható, marad a kijelző és a szalagkábelhiba. Vagy itt az aprón keresgélsz ilyen kábelt ( most nézem itt egy hirdetést, ebben lehet jó még a kábel ) érdemes lenne írnod neki.
Vagy itt megérdeklődöd. -
elttiL
senior tag
... no megtaláltam, a main elvileg a kijelző mögötti "antenna" mert van rajta egy kis cetli "M" felirattal. az aux meg akkor az alsó készülékházban valami kis drót. gondolom. /nem frissítettem, most olvasom amit írtál/tak/
Van egy meztelen usb-s stickem /pcbontóban lehetett kapni, Riger akármi a típusa/, készülékházon belülre tenném, elfér pl. a mini pci helyén simán, belül rácsinálom egy usb-re amit másra nem használnék, az lcd mögötti antennára meg rákötném. csak saját házon belül, esetleg ha anyóshoz megyek, vagy ha lesz végre munkahelyen wifi (bár ott meg van asztali gépem). Vagy egy jó hosszú kábel lesz ethernet kapcsolathoz. naszóval, összerakom.
Nem akarok még pcmcia-s kártxára is költeni. -
Tim82
félisten
A kártya egy
Gemtek WMIR-103G (RaLink) Wireless LAN 802.11b / 802.11g + Egyébként gyárilag Atheros 802.11 g vel szerelték. (legalább is ilyen rajta a martica.Így már van tippem arra, hogy a LED miért nem működik, de a Toshiba Satellite A60-nal való személyes tapasztalat híján ez csak kiindulási pont/tipp lesz.
Elképzelhető, hogy a gyári wifikártya más módon használta volna a LED-et, mint ez a Gemtek. Lehetséges, hogy a wifikártyád bizonyos PIN-jeinek leragasztása kellene ahhoz, hogy az működjön.
Amire alapozom: a gépeddel kb. egyidős Thinkpad-eknél hasonló probléma van a nem gyári wifikártyák esetén. Ott van egy részletes (angol nyelvű) workaround a neten, hogyan lehet megoldani ezt. (Bevallom, alkalmazni nekem sem sikerült, pedig próbáltam egy gépen: IBM Thinkpad T42p -> TPLink TL-WN861N mini PCI-kártya, úgyhogy nálunk is wifi LED nélkül működik, de most, hogy már csak tartalékgép, valamikor újra nekiugrok.)
Elképzelhető, hogy van hasonló leírás a Toshibádhoz is.
Ami ugyebár az Aux csatira menne a wifi kártyán, a main csatlakozó az mi is?
Arra is kellene, hogy menjen egy antenna. A G-s és a draft N-es mini PCI/mini PCI-express wifikártyák nagyrészt ugyanis két antennával működnek (N-nél jelenik meg a harmadik antenna).
Vagy hagyni a csába az egészet, és egy szabad ub-re rádugni egy usb-wifi sticket oszt jónapot.
Én inkább PCMCIA-t javasolnék, az kevésbé lóg ki, kevésbé sérülékeny. (Egy USB-ból kilógó adapter sokkal könnyebben letörhető, kinyírhatja a portot stb., egy PCMCIA wifikártyát viszont nemigen fenyeget ilyen veszély.)
Összevetve, te úgy gondolod, hogy (nyilván antennakábelt kell fektetnem) rakjam össze a notit, mert nem vszínű, hogy a kiskapcsoló, vagy egyéb kontakt stb. problémám lehet?
Szerintem rakd össze akkor és hagyd a fenébe a belső wifit, mert nem ér meg ennyi nyűglődést. N-es belső mini PCI úgyis kevés N-es van (mert a legtöbb gyártó akkor tért át az N-es szabványra, amikor a notijaikba már mini PCI-express foglalatokat tettek -> kb. 2006-tól, az első generációs Core Duo/Core 2 Duo-kra épülő notiktól -> N-es mini PCI-ből én amúgy csak a fentebb írt TP-Linket ismerem), míg PCMCIA-ból azért lehet szerezni.
-
elttiL
senior tag
A service manualban:802.11b/g Combo-t ír. A kártya egy
Gemtek WMIR-103G (RaLink) Wireless LAN 802.11b / 802.11g
A hálózatomat egy TPlink T-L-WR1043ND szolgáltatja, azt passzolom, hogy éppen milyen beállításon volt /bg biztos benne volt, most áttettem bgn mixed-re.
Van egy másik bajom is. A noti amit vettem abban nem volt mini pci, így antenna sem volt benne a wifi-hez a fedélben (lcd körül, ugyebár), viszont amit vettem jó alaplapos donor, abban volt mini-pci, viszont fedél nélkül vettem. Egy FuSi noti antennáját használtam a célra. No szóval be kellene fűznöm egy antennát a képernyő köré. Ami ugyebár az Aux csatira menne a wifi kártyán, a main csatlakozó az mi is? Különkáértyás wifi routerben láttam, hogy az egy kis rezezet nyáklapra csatlakozik, és a házon belül van. Ebben homályosíts kicsit fel.
Egyébként gyárilag Atheros 802.11 g vel szerelték. (legalább is ilyen rajta a martica.
Vagy hagyni a csába az egészet, és egy szabad ub-re rádugni egy usb-wifi sticket oszt jónapot.Összevetve, te úgy gondolod, hogy (nyilván antennakábelt kell fektetnem) rakjam össze a notit, mert nem vszínű, hogy a kiskapcsoló, vagy egyéb kontakt stb. problémám lehet? Én örülnék neki, mert 3 felé dugdosom a nappaliban a darabokat, és sérülékeny a lap mint a fene. Incifinci hűtése van: [link]
-
Godeze
csendes tag
Sziasztok!
Remélem valaki tud segíteni a problémámban egy-két jó tanáccsal.
A gond a következő:
Compaq Mini 110 netbook kijelzőjén nincs kép, csak a háttérvilágítás megy.
VGA-csatira ha monitort kötök ott van kép normálisan.
Bootoláskor tok fehér az egész kijelző, mikor a Win betöltődik akkor halványan szines sávokat lehet látni a kijelzőn. Mivel lehet a probléma?Előre is köszi a segítséget!
Üdv!
-
Tim82
félisten
Ha nem ismeri fel a gép a wifikártyát (pl. ha van whitelist, amiatt), szerintem nem működik a LED. (Thinkpad-eknél 100%, hogy így van, Toshibában még nem kellett eddig wifikártyát cserélnem/betennem.)
A #9259-re: milyen szabványt tud az a kártya és milyen szabványú hálózatra/routerre próbál csatlakozni? (b, g, n? Esetleg utánanéznék még, hogy milyen csatornán van a hálózat, pl. a 14-es csatornát régebbi eszközök nem feltétlenül látják.)
-
fkolter
csendes tag
-
elttiL
senior tag
Nem lát hólózatot. Amit írtál ilyen irányból nem közelítettem még meg a problémát. De azért a wifi kapcsolónak működnie kellene, legfeljebb nem talál hálót. Bármilyen notit néztem eddig, kis kapcsoló, kikapcs, led nem ég, bekapcs, led ég. Úgy gondoltam, ameddig itt nem vagyok biztos a dolgomban, addig tovább lépnem felesleges. Ez egy öreg 3,5 kilós gép, fapados bios-sal. Bár van egy diagnosztizáló Toshiba program, azt felcsinálom egy cd-re és elindítom vele a notit, az már talán ad 1-2 infót. Nem hiszem, hogy olyan kártya van benne, de talán nem is allergiás erre, ennek utána kell néznem. Jó támpontokat adtál.
-
Tim82
félisten
Az "igazából semmit sem talál" azt takarja, hogy egyáltalán nem lát hálózatot? Vagy látja, csak csatlakozni nem tud?
Milyen wifi? Gyárilag olyan wifikártyával szerelték a lapost, amilyet tettél bele? (Ha Windows van a gépen, Eszközkezelőben mi látszik?)
Még annyi jutott eszembe, hogy nem tudom, a Toshiba alkalmazott-e ún. whitelist-et a BIOS-ban, mert akkor csak olyan wifikártyát fogad, amilyennel gyárilag szerelték. (HP, IBM/Lenovo máig alkalmaz.)
-
elttiL
senior tag
Üdv mindenkinek!
Vettem egy alaplaphibás notit /Toshiba Satellite A60, p4 majdnem asztali cpu van benne/, vettem bele lapot, összeraktam, klafán működik, de: mini pci wifi van benne, felismeri, feltelepítem, de nem kapcsolódik a wifi hálózuatomra, igazából semmit nem talál. Van egy kapcsoló ugyebár a notik oldalán, /és egy visszajelző led is/ a kapcsolóval lehet ki-be kapcsolni a wifi-t, de semmi sem történik amikor kapcsolok, a led se világít. Kérdés: mit is kapcsolgat valójában a kis kapcsoló? Antennát talán? vagy egyebet? Valahogy meg kellene találnom, hogy mi a gond. /ez miatt újra atomjaira kellett szednem a gépet./ 5let? -
ombre70
csendes tag
Sziasztok! jay book 9905 androidos (2.3) rendszerrel ellátott netbook-on valamit kitöröltek "állítólag", és azóta nem tölt be...
Hogyan lehet újratelepíteni? Tudnátok ebben segíteni, vagy melyik topik foglalkozik ezzel, hol lehetne utána nézni. Köszi.
-
Impressa
őstag
-
fkolter
csendes tag
Sziasztok!
Van egy érdekes problémám, hátha tud valaki segíteni. Egy Lenovo T500-ast frissítettem és telepítettem fel a beépített lenovos upgrade progi segítségével. Mindent faszán meg is csinált, a legvégén updatelte a BIOS-t. Ezt követően minden indulásnál kb. 5-10 perc! fekete kép után simán elindul a gép, bejön a Lenovo felirat, boot és mintha mi sem történt volna villámgyorsan működik. Csináltam már még egy BIOS update-t, alaphelyzetbe állítottam a BIOS-t, de semmi, mindig így indul. HA elindult, akkor nagyon faszán és gyorsan működik. Alvó állapotból rendben "felébred"...MI lehet a hiba?
Segítségetek előre is köszi.
Feri
-
dJ Peer
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung R528-as notebook. Már a BIOS-ban sem látja a HDD-t, ha bekapcsolom BootFrom...stb.
Beszart a winchester vagy lehet a bios-szal is probléma? -
ombre70
csendes tag
-
Metallo
csendes tag
válasz
ombre70 #9240 üzenetére
Igen ! Ezeket a gépeket nem könnyű újratelepíteni ! Én is jártam már így és nekem is kb. 5 órámba került megcsinálni ! Először is keresned kell hozzá egy megfelelő androidot , windows ce-t , bár ezen a linux és akár egy lebutított xp is elmehet . De , az a nagy baj , hogy ha rossz rendszert teszel rá akkor ki is nyírhatod a gépet !
-
ombre70
csendes tag
Sziasztok! Az egyik ismerősömnek, van egy jay book 9905 androidos (2.3) rendszerrel ellátott netbookja, de valamit állítólag "kitörölt" és azóta nem bootol be neki, csak az androidos logó világít... Elhozta hozzám hogy csináljam meg neki, mondván hogy én értek az androidhoz De bakker ezen se boot menü se setup nem tudok belépni sehová....
Nem tudna valaki segíteni hogy lehet ezen hard resetet csinálni vagy újratelepíteni?! Találtam valami fórumot, de az német nyelvű lövésem nincs mit írnak... http://www.android-hilfe.de/sonstige-android-geraete/291917-neue-firmware-fuer-das-jay-book-9905-a.html
Valami leírást valaki pls. vagy hol nézzek utána?! Köszi a segítséget. -
Impressa
őstag
válasz
Murphistic #9236 üzenetére
Ohh ez semmi, simán visszateheted, szólni fog rendesen - egyébként papírmembrános.
Örülök, hogy segíthettem!A jó, gyors reakciódnak köszönheted, hogy nem lett nagyobb baja.
-
Murphistic
aktív tag
-
Impressa
őstag
válasz
Murphistic #9234 üzenetére
Most már két órája folyamatosan működik a notebook és eddig minden rendbennek lévőnek tűnik. ( kopp-kopp )
Maradjon is így.
De ha van még kedved, akkor újra átnézheted a biztonság kedvéért.
Ha a hangszóró papírmembrános, akkor nem érdemes visszarakni, ha műagyagból van, akkor tisztítás után, szerintem visszateheted. -
Murphistic
aktív tag
válasz
Impressa #9233 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
A gép magától kapcsolt ki. Először a kijelző sötétedett el, majd pár másodperccel később a gép is kikapcsolt. ( A kijelző kapcsolója is azon a panelon van mint a főkapcsoló, egy kis gumipöcökkel hozza működésbe a kijelző )
Most már két órája folyamatosan működik a notebook és eddig minden rendbennek lévőnek tűnik. ( kopp-kopp )
-
Impressa
őstag
válasz
Murphistic #9232 üzenetére
Szia!
"A tippem egyébként az, hogy azért kapcsolt ki, mert zárlatos lett a bekapcsoló gomb és úgy érzékelte, hogy folyamatosan nyomva tartottam."
Azt nem írtad az elején, hogy a kikapcsolás akkor következett be, amikor leöntötted, vagy a mosást, és szárítást követőn történt. Mert, csak annyit írtál, hogy te kapcsoltad ki gépet.
Egyébként okozhatja. A tisztítás óta kikapcsolt a gép magától?
-
Murphistic
aktív tag
Sziasztok!
Azt hiszem ilyen már mással is előfordult: üdítő került a notebookomra ( HP 530-as ) . A gép be volt kapcsolva amikor történt. Először azt hittem, hogy csak a gép elejére került és azt elkezdtem törölgetni, majd mikor észrevettem, hogy a hangszórónál valószínűleg folyik be a szmötyi már kis kapcsolt a képernyő majd a gép is.
Gyorsan kikaptam az akksit, áramtalanítottam majd lefelé fordítva az asztal szélére raktam. Ezután szétszedtem és úgy tűnt, hogy csak a bekapcsoló gomb panelja és burkolata valamint a hangszóró lett ragadós, meg persze a billentyűzet. A burkolatot és a panelt csapvízzel óvatosan lemostam és megszárítottam, a billentyűzetet nedves zsebkendővel megtörölgettem.
Összerakás után működik a notebook. A kérdésem az, hogy mit rontottam el még azon kívül, hogy leöntöttem a notebookot. Esetleg kell még valamit tennem, hogy nehogy mégis gond legyen. A tippem egyébként az, hogy azért kapcsolt ki, mert zárlatos lett a bekapcsoló gomb és úgy érzékelte, hogy folyamatosan nyomva tartottam.
A hangszórót inkább nem is raktam vissza, nehogy az okozzon galibát.
Előre is köszönöm a válaszokat és elnézést az n+1 -ik notebook leöntős kérdésért, csak félek, hogy valamire nem figyeltem.
-
Impressa
őstag
válasz
LaptopSystem #9230 üzenetére
Szia!
Milyen hőmérsékleti értékeket mutat Aidával a CPU, GPU ? Mennyi idős a gép?
-
sziasztok Lenovo Thinkpad T430-as laptopot használok munkára, remek kis laptop de a régebbi Thinkpad sorozatoknál csak akkor ment a ventilátor ha tényleg igénybe volt véve a laptop, ennél pedig megy egyfolytában erre tudtok megoldást!?
-
BURN28
tag
válasz
Dell XPS #9227 üzenetére
HP G62, majd kapok még pontosítást is, hogy azon belül melyik, mindenesetre nem csak ők jártak így, ahogy nézem a HP fórumán, de van rá megoldás is elvileg, mert rosszul fújták ki a port, így az eltömítette a ventilátort, az nem tud forogni, de ki lehet takarítani, pénteken szétszedem és leírom, hogy sikerült-e, hátha másoknak is segít.
-
Loner
tag
-
BURN28
tag
Sziasztok!
Notebook témában annyira nem vagyok otthon, ezért titeket kérdeznélek.
Adott egy HP laptop, amit kifújtak sűrített levegővel, nem szedték szét előtte, viszont alvó állapotban (jajj...), ezután mikor bekapcsolták, az alsó venti megállt, és azóta sem hajlandó életre kelni, magától leáll a lapos(gondolom a túlmelegedés elleni védelem). Lehet, hogy szétjött a ventilátort az alaplapra kötő kábel, vagy teljesen máshogy van megoldva?
Mit lehet tenni?Üdv,
BURN28 -
Impressa
őstag
válasz
TommyNagz #9222 üzenetére
"Mac-en annyira egyszerű CarbonCopyClonerrel image-et megcsinálod, kimásolod külsőre, et voila."
Ezt szeretném én is, vagy hasonlót. Ha azt meg tudnánk oldani pl. OKR programmal mikor helyreállító-lemezt készítesz, akkor ne csak az ODD-t ajánlja fel, hanem bele lehessen állítani külső USB-s meghajtót is.
Gondolhatod, mikor SSD-re váltottam, nem húztam újra, a már "jól belakott" rendszeremet, és a helyreállító-lemezek mennyisége is nálam az "eget súrolta" közel 13 db DVD lemez.Amit a többiek is linkeltek programot használtam az SSD-re való költöztetéskor, de Fire/SOUL/CD módszerrel:
1. Ezt a képet veszem alapul a leírásban
2. Fontos, hogy minden műveletet(klón- és partícióműveletek) boot-os eszközről végzünk, nem OS alól és sosem indítunk el OS-t, ha a HDD és SSD is csatlakoztatva van
3. 2 boot-os eszközre lesz szükség, az egyik a Macrium (bejegyzésben linkelve az ISO, abból legyártani a boot eszközt), a másik a Mini Tool Partition Wizard Home bootos eszköze (pwhe77.ISO, ugyanúgy UltraISO-val készíthetsz boot-os eszközt)
4. Macrium boot-os eszközről boot-olva, a HDD összes partícióját klónozod egyszerre az SSD-re, Sector by Sector üzemmódban, kivéve a C partíciót
5. Ha ez sikeres, akkor Mini Tools boot-os eszközről bootolva áthelyzed az SSD "végére" a PBR_DVR majd LENOVO cimkéjű partíciókat
6. Újra a Macrium boot-os eszközről bootolva, klónozod a C partíciót az SSD nem partícionált területére, ezt már nem Sector by Sector üzemmóddal
7. HDD kiszed és SSD-ről próbanekem ezzel tökéletesen sikerült
-
Tim82
félisten
válasz
TommyNagz #9222 üzenetére
Nekem ezzel a programmal van jó tapasztalatom. (A linken egy PH!-s fórumtárs saját honlapjáról egy útmutató van a használatához.)
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Impressa #9221 üzenetére
Mindenképp referálok. Amúgy annyiból korrektek, hogy figyelmeztettek, lehet, hogy törölnek mindent a vinyómról, szóval van backupom, nem is ez a baj. A baj az, hogy azért belaktam rajta a Windows-t, nem szívesen telepíteném újra és kezdeném előlről a konfigurálgatást, reszelgetést. Az a baj, hogy nem találtam semmilyen nomális backup megoldást. A Complete PC backup egy szar, a norton ghosttal szintén nem tudtam dűlőre jutni, az Acronis True Image meg nem látja forrásként a diszket. Mac-en annyira egyszerű
CarbonCopyClonerrel image-et megcsinálod, kimásolod külsőre, et voila. OS X installerrel pedig restore-olod. Ennyi. Azért ha valaki erre tud megoldást, akkor ne tartsa magában
-
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Impressa #9219 üzenetére
Azért jó ezt hallani. Az én G570-esem van most kint a lengyel szervizben. Én a gyári dobozban küldtem ki töltővel és akksival. Tettem azért papírt a billentyű és az lcd közé, biztos, ami biztos.
Azért az nem volt jó jel, hogy a megbeszélés után nekem kellett a UPS-nél intézkednem, miután a supporttól is én könyörögtem ki egy tracing kódot...2 napig nem jött a futár, amikor beléptem a Trackinghez, kiírta, hogy címpontosítás kell. Ezt is én intéztem el telefonon. A tracking szerint 2-3 nap volt, mire kivitték a egyáltalán a gépet. Most a pünkösd miatt pedig megint csúszik a dolog. Remélem jövő héten már azért visszakapom a gépet. Az meg hogy egy hardveres hiba, és a burkolat sérülése miatt gyalulják a hdd-t hihetetlen. Na majd meglátjuk. -
Impressa
őstag
válasz
Aldo Novares #9218 üzenetére
Kb. 3-4 napig szoktak a gépek ott lenni. Nekem kedden vitték, és pénteken hozták. De többen is hasonló időtartamról írtak.
-
Impressa
őstag
válasz
Aldo Novares #9216 üzenetére
Jah Lenovo. Akkor felhívod a supportot, felveszik az adataidat, és ki fognak küldeni egy futárt (UPS) a gépért, a megbeszélt időpontban.
Semmilyen papírt ne tegyél bele a dobozba. Ha a saját dobozával küldöd el, akkor azt nem kapod vissza. Én másik biztonságosabb dobozba csomagoltam. Lenovo-ék minden esetben formázzák a HDD-t.
A szállítási költség nem téged fog terhelni, ezt a Lenovo fizeti, mivel csak Lengyelországban van szervize. -
Impressa
őstag
válasz
Aldo Novares #9214 üzenetére
Max. úti költséged lehet. Beviszed a számlamásolattal és a garanciapapírral együtt a vasat, és majd várod, hogy értesítsenek. Inkább ne említsed meg, hogy a ramokat cserélgetted. Mind két RAM-ot a géppel együtt vetted? milyen márka?
-
Impressa
őstag
válasz
Aldo Novares #9212 üzenetére
Igen, ezt garanciában meg fogják csinálni, alaplap csere lesz. Szóval a fontos adatokat mentsd le gépedről a biztonság kedvéért.
-
Aldo Novares
aktív tag
válasz
Aldo Novares #9211 üzenetére
Bocsi a dupla posztért
De szinte 100% hogy a slot a hibás, mert most beraktam mind2-t és csak az egyiket érzékeli , viszont ha mindkettőt érzékeli , kékhalált kapok, és ha a jó slotba van benne valamelyik ram, akkor nincs semmi gond. Szóval ez gariztatás lesz ?
-
Impressa
őstag
válasz
Aldo Novares #9209 üzenetére
Akkor holnap, ezzel a működő rammal, a másik slot-ban próba. Ha ott sem lesz vele gond, akkor továbbra is a jelenleg nem használt RAM rossz. Érdemes lenne Aidával, vagy HWiNFO-val mérni hőmérsékletet is mérni. A HWiNFO jobb lenne, mert azzal tudsz loggol-ni játék alatt is, így pontosabb értékeket mutatva.
-
Aldo Novares
aktív tag
válasz
Impressa #9207 üzenetére
Hali
Ma csak az egyik ram volt benne a lap-ban, próbálgattam , cserélgettem, és amelyik most van benne, az eddig elég jól működik, mert 1x sem kaptam kékhalált, lehet hogy a foglalattal van baj, de lehet hogy a másik rammal, ezt holnap tudom elmondani, ja és most játék közbe sem melegszik annyira a gép, sőt, elég csendes és hideg a ventinél ha megfogom, annyi a baj h néha fps laggjaim vannak.
-
Metallo
csendes tag
Sziasztok ! Nem tudja valaki , hogy Gericom Hydro-Speed 2000-nél hogyan kell a videókártya vezérlő illesztőprogramját telepíteni , mert már sok mindent kipróbáltam , de nem sikerül ? Egy ismerőstől kaptam , de ezekhez a régi gépekhez nem nagyon értek !
-
Impressa
őstag
válasz
Aldo Novares #9206 üzenetére
Szóval neked mindkettő RAM forró volt, mindezt alapterhelésen produkálva. Nem gondolnám, hogy egyszerre tönkre megy két RAM, lehet túl nagy feszültséget kapnak az alaplapról, ami nem jó. Ha laphiba, akkor sajnos szerviz, mást nem tudsz csinálni vele.
-
Impressa
őstag
válasz
kontarr #9203 üzenetére
Szia!
Eszközkezelőben látod a dedikált kártyát? Nvidia vezérlőpultban tudod a játékokhoz is beállítani, melyik videó kártyát használja. Ami egyébként a automatikus kellene, hogy legyen, az alapértelmezett beállításokkal.
Melyik driver verzió van rajta 314.07 vagy a 322-es?#9204) Aldo Novares a RAM simán okozhatja, ha csak az volt forró, amelyiket kivetted, valószínűleg az is volt a hibás. Ha a gépben maradt ramot mindkét slot-ban kipróbálod, és nem dob kék halált, akkor az a ram jó.
Melegedhetnek a ramok, ez normális jelenség a terhelés miatt. -
Aldo Novares
aktív tag
válasz
stratova #9200 üzenetére
Hali
Lenovo G sorozatú laptopokba milyen RAM-ok vannak ? Mert van egy G565-öm és Samsung ramokat találtam benne, szinte biztos vagyok benne hogy a RAM okozza a kék halálokat. Most kipróbáltam hogy megcserélem őket , egy 20-25 percig gyorsabb volt a gép mint eddig , aztán egy kékhalált kaptam. Most egyiket kivettem , hátha így megtudom melyik a rossz, mert miután kékhalált kapok , csak az egyik 2 Gb-os ramot érzékeli a lap. Mikor kivettem a RAM-ot, azt vettem észre , hogy tűz forró, ez is okozhatja akár ? Túl melegedés ? Holnap pasztázom újra a hűtőt és a VGA-t, mit tudok a RAM-okkal kezdeni ?
-
kontarr
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo notim i5 proc GT635 kártya,de játéknál az I5 proc hd4000 kátyáját észleli.
Valki tud megoldást? -
szadiman
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Acer 5745G típusú laptopom. Egyik reggel mikor bekapcsoltam egyetlen usb port sem működött.
Alaplap hibára gondolok. Driverek fenn vannak. Nem lehet operációs rendszer hiba sem,mert próbáltam mind win/linux/mac alatt is. A kérdésem az lenne,hogy alaplap csere nélkül meg oldható lehet e? Illetve végülis nekem nincs szükségem usb portora,csak egy egérre lenne szükségem. Bármi véleményt/tanácsot előre köszönök.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Acer Predator 16 WQXGA 165Hz G-Sync i9-13900HX 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo Thinkpad W520 alkatrésznek
- Lenovo LOQ 12600HX // 16GB// 512GB SSD// RTX 4050
- iKing.Hu - Vivo X200 FE Blue Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- 8 GB-os Quadro RTX 4000 kártyák - garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest