- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
kreten67
senior tag
válasz
Dell XPS #11393 üzenetére
Érdekesség-képpen: A R2-est 2013 novemberben adtam el itt a hardverapron,de az új tulaj a szilveszteri buliból hazatérve szomorúan konstatálta ,hogy betörtek hozzá és az R2 már a múlté.
Majd most februárban ismét felbukkant ez a most-már lopott R2-es a hardverapron amit azonnal kiszúrtam egyedi karbonfedlapos mivoltában ,és már hívtam is a károsultat ,ő pedig a zsarukat.
Ment az okos alkudozás ,majd végül a találka egyeztetés ,ahova egy fiatal nyomozó ment el vevőként ( McDonald's parkoló) ,és a gép azóta már (alig 2 hete)visszakerült a jogos tulajdonosához. -
kreten67
senior tag
-
gyvince
senior tag
válasz
kreten67 #11386 üzenetére
persze el hiszem hogy a i7 fűt
és tudom mákom volt ezzel kapott egy t9400 ezt tudtam jó áron bele raktam és jó pár mai laptoppal fel veszi a versenyt persze nem ilyen i szériákkal kapott SSD úgy gondolom még két évig nettre elég nekem és hű társam lesz aztán majd le adom valami múzeumba
-
kreten67
senior tag
válasz
gyvince #11385 üzenetére
Ritkaság számba megy ,hogy egy azonos családba számító procibol az erősebb ,kevesebb hőt termel ,de azért én tudok egy példát:
Intel t7500-as helyére egy t8300-ast tettem és kb 5-7 fokkal csökkent a hőfoka.
Na jó ez most rossz példa (Merom vs Penryn) de a t8300 erösebb létére akkor is hűvösebben dolgozik ,ami az adott gépnél nagyon jól jött ,mert a proci hőcsöve mögé futott be a vga csöve így az is nyert néhány fokot mínuszba.
De a dell gépembe az I7-720qm után az i7-920xm alaposan befűtőtt. -
gyvince
senior tag
válasz
viktorider #11376 üzenetére
ne add fel soha nekem Asus F5SL van és vettem bele erősebb procit hozzá Arctic Cooling MX-4 pasztát és 10 fokkal hűvösebb de nekem amúgy sem voltak hűtés problémáim csak kíváncsi voltam mennyit számít drágább paszta hát sokat! csendesebb és a venti nem pörög annyit jobban vezeti a hőt a réz cső vagy mi
szóval pasztázd újra a kicsit egy drágább pasztával ne ilyen 100 forintossal
üdv
-
kreten67
senior tag
válasz
kreten67 #11382 üzenetére
Nem szeretnék itt észt osztani,de aki noti javítással foglalatoskodik ,hasznos és tanúságos info.
És ha valaki kételkedne benne ,szívesen elküldöm neki a három gép hőcsöve közül valamelyiket tanulmányozásra. Egy pákával és hőmérővel vagy akár szabad kézzel könnyem beigazolható. -
kreten67
senior tag
válasz
molnarpeter #11379 üzenetére
A hőmérő nem volt gond ,jól felszerelt műhelyben dolgozom!
Az asus k52f-nél könnyű volt beazonosítani a hibát:4 csavar /dekli le/ proci fölött a cső megégette a kezem és a ventinél hideg levegőt fújt a gép,még langyosnak sem volt mondható.
A cső jó hosszú benne,de végigtapogatva alig terjedt a hő rajta,a felénél már épphogy csak langyos.
A dell-nél nehezen eset le a tantusz mert csak darabora szedve férsz a cső közelébe,és én takarítás és pasztázás után összerakva próbáltam rájönni. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter #11379 üzenetére
Az újkorától fogva rész felett átfutottam, így tényleg a hőelvezetés lesz a ludas szerintem is.
-
kreten67
senior tag
válasz
molnarpeter #11377 üzenetére
Van benne igazság egy takarítás pasztázás ráférne a gépre mielőtt temetnék,bár ahogy írta a probléma már "újkorától" jelentkezik.
Megjegyzem ebben a hónapban a 3. gépben kellet komplett hűtést cserélnem mert egész egyszerűen a hőcsöve
kiszáradt és nem húzta a meleget a radiátor felé.
Az intel proci mag 88 fokos a proci fölött a hütö 76 fokos és cső másik végén alig 30 fokos volt a radiátor előtt.
A youtube videó levágta a gépet,komplett hűtés csere után minden a legnagyobb rendben,azért erre nem nagyon gondoltam korábban hogy létezhet ilyen hiba.
Ez a három gép típus ami ebben a hónapban ebben a hibában szenvedett:
1 dell n5010 (a dell-es kolléga szerint gyakori ennél a típusnál)
2 emachines e728
3 asusk k52f -
molnarpeter
nagyúr
válasz
viktorider #11376 üzenetére
Mégegyszer, milyen idős a gép? A pasztázást sem véletlenül írtam, akár jelenthet 10 fokot, takarítással egybekötve még többet.
Szerk: Akkor ha ennyi idős, tényleg megpóbálnám kitakarítani + újrapasztázni, ennyi idő alatt rendesen felhalmozhatott pár porcicát, és a paszta sem árt (a Silver 5 nem a legolcsóbb, de nagyon jó a hővezető képessége, ha olcsóbban akarod megúszni, az MX-2 kiváló ár-érték aránnyal bír).
-
viktorider
csendes tag
válasz
kreten67 #11374 üzenetére
köszönöm a válaszokat , bár kicsit csalódott vagyok
azért gondoltam megtervezik normálisan egy ~250 k -s gép hűtését. nincs akkor semmi egyéb megoldás? nem lehet bele jobb minőségű ventit tenni? ami magasabb fordszámra képes hasonló zaj mellett pl, (gondolom átmérőt nem lehet modositani
) a pasztázás használhat? vagy törődjek bele h ez ennyit tud és vagy tönkremegy egyszer v nem játszok többet
jah és tavaly szeptermberben vettem a gépet , közel újan
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
viktorider #11373 üzenetére
Milyen idős a gép? Megpróbálnék egy újrapasztázást valami komolyabb cuccal, pl. Arctic Silver 5.
-
kreten67
senior tag
válasz
viktorider #11373 üzenetére
Ezt a problémát nem oldja meg egy laptophűtő,nem igazán alkalmas a gép a rendszeres játékra csak egy lehetőség a néha néha játszadozásra régebbi vagy alacsony gépigényű játékokkal.
És igen a rendszeres játék okozta magas hőmérséklet lerövidíti a géped élettartamát.
A 620m előbb utóbb feladja majd a munkát,a gt620m kb 70-80 fok között már visszafogja magát.
Sajnos a 14-es gépházba nem fér bele egy tisztességes hűtés,3 chippet hűtenek benne egy kupacba. -
viktorider
csendes tag
sziasztok !
adott egy samsung NP700Z3A - 14 colos , i5 , NVIDIA GeForce GT 620M
a gondom az lenne h játéknál valami eszméletlen felmelegszik, (külső monitorra van kötve.)
nézegettem progival, 95 fokig felmegy a proc és a videokari. már új kora óta !! tehát nem a kosztól .
( idle módban is átlagon felüli olyan 60-70 fokos)a fő gondom hogy (ha jól gondolom) eléri a maglassulási küszöböt néha játék közben, elkezd szaggatni a cucc, olyan 10-20 másodpercig, majd ujra minden oké.
az egyik kérdés, árt -e ez neki ? a másik, milyen laptophűtőt ajánlotok ami ténylegesen le is viszi a hőfokot? (probáltam már párat de nem okoztak érdemi javulást, fő szempont h csendes legyen ! (meg ne 15 ezer
)
csatolok egy fotót a hőfokokmérésről
-
fenoman78
csendes tag
válasz
ati012 #11228 üzenetére
Szia ati012!
Most már ott tartok, hogy a kijelző a gép bekapcsolása után pár perccel, teljesen "kialszik", a világítása eltűnik, de amúgy megy és nagyon halványan látszik rajta minden.
Ha a fn-gomb és kijelző kikapcsoló gombokkal le, majd újra felkapcsolom a kijelzőt, akkor megint világít valameddig, majd ismét elsötétül.
Külső monitorra kötöttem és azon egyébként jól működik.Ezek szerint nem alaplapos a masina, hanem egyértelműsíthető a kijelző hiba!?
Bármilyen bontott 1280x800-as 15,4"-os lcd panel jó lehet hozzá, milyen paramétereket kell figyelembe vennem ha keresgélek?
Vagy a világítását is lehet külön javítani valahogy?Köszi a választ!
"Öregecske Albacomp M660S TRAVELLER V4: bekapcsoláskor a kijelző pirosas-rózsaszínes árnyalatú és az első pár másodperc után "rendbejön", eltűnik ez a színjáték, működik tovább rendesen.
Rengeteg üzemórát ment a gép a sok év alatt.
Kérdésem: ez a hiba vajon a kijelző közelgő halálát vetíti elő, vagy másra(pl. vga probléma) is utalhat?
Mivel ezt második gépként használom, gondoltam nyúzom a kijelző haláláig és utána vennék bele egy másik kompatibilis, bontott 15,4"-es kijelzőt."
-
Robyka
aktív tag
-
Robyka
aktív tag
Sziasztok,
Az mitől lehet hogy a laptopomba a billenytűzet nem működik teljesen. Tehát vannak olyan betűk amire egyáltalán nem csinál semmit. P betű környékén kb semmi nem működik. Új laptopról van szó.
Lehet azért van mert kivettem a billentyűzetet és nem érintkezik rendesen a szalagkábel (amit elég nehezen lehetett vissza tenni) ? -
kosakos
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég (1 hónapja) vásároltam egy Asus N550LF gépet. Viszont van vele egy elég idegesítő hibám. A ventilátor néha (valamikor naponta, valamikor 3 napig nem jelentkezik a probléma) felpörög, és maxon elkezd futni teljesen indokolatlanul. Ez alatt azt értem, hogy csak a böngésző megy, vagy még az sem, a gép teljesen hideg. Ilyenkor csak az oldja meg a problémát, ha a power gombbal kikapcsolom, majd újra benyomom a gépet.
Mi lehet szerintetek a probléma? Driver, vagy BIOS-ban kéne állítgatni valamit?
(win 81. pro 64 bit, i7, 8gb)
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
bull84ghia
őstag
-
eigentum
csendes tag
Sziasztok, Van 1 régebbi acer laptopom, a hibajelenség a következő, ha egy picit megmozgatom a hálózati töltőt az aljzatban, kikapcsol a gép, gyakorlatilag ölben használhatatlanná vált. Kipróbáltam egy másik töltővel, azzal is ugyanez a jelenség fogadott. Akksiról már nem megy. Kikapcsolt állapotban szépen látszik, mely szögben kap áramot. Mivel nem vagyok szaki, gondolom, hogy az aljzat kontakt hibás. Az lenne a kérdésem, ha ez a baj érdemes egy régi gépet szervizelni??? Mennyire lehet drága. Illetve ha szétszedem, házilag ez orvosolható???
-
mobileman
senior tag
válasz
n.szuhanszki #11360 üzenetére
Erősen chip hibás lett a gép...
-
n.szuhanszki
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő,van a haveromnak egy Benq Joybook R56 notija,a hiba a következő!
Bekapcsolásnál a gombok villágítanak KÉP Nincs. Az elején hallotuk hogy betöltődött a rendszer,időközben volt egy Elem ki-be vétel közte 15 perc hogy elveszítse a beállításokat.Most már nem halljuk hogy betöltődene a rendszer,de az elején sem jelenítette meg az LCD-é TV-n.
A noti HDD-é 100\100 -as
A ram tesztelve egy másik notibaÖtlet?
-
törölt tag
válasz
ati012 #11358 üzenetére
Ahogy néztem az egész zsanér mozog látványosan ha lecsukom a fedelet. Ebből gondolom,hogy a müanyag csavartartó adta fel. Majd kiderül a szervízben. Azért remélem a kijelzőt is kicserélik 200k volt a noti.
@molnarpeter Nem kapott ütést a kijelző,már az elejétől fogva ilyen. Annyira nem zavaró,de hamár úgyis szervizes lett a gép,hátha kicserélnék.
-
Proxima_1990
újonc
válasz
molnarpeter #11340 üzenetére
Igen azok is rendben.
Ellenben jelenleg úgy néz ki, hogy helyreállt. Újraraktam a drivereket, az integrált kariét kicseréltem egyel régebbi típusra. Most kínzom egy kicsit, és meglátom jelentkezik e megint. -
pidzse4
aktív tag
-
törölt tag
válasz
molnarpeter #11353 üzenetére
Ok. Köszi. Akkor megy a szervízbe. Mondjuk a kijelzőn is van egy folt a kezdetektől fogva. Nem mondanám pixelhibának,inkább olyan mintha hátúlról nyomná valami a panelt.Főleg fehér háttérnél észrevehető.Szerinted ezt is orvosolnák a szervízben?
Köszi
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
#08054973 #11351 üzenetére
Láttam már 1-2 ilyen esetet konzumer gépeknél. Ha azt akarod, hogy garis is maradjon, akkor márkaszervízben érdemes cseréltetni a bottom case-t (általában arra kell csavarozni a zsanért). Néhány típusnál elismerik az ilyen esetet típushibának, de általánosságban is sok az alultervezett.
KüLöNc: Az is lehet, hogy nem támogatja az USB-ről való bootolást az adott gép.
-
KüLÖNc
tag
Sziasztok!
Toshiba L500-14z laptopomra szeretnék USB pendriveon keresztül Windows 7-et újratelepíteni, de ha benne van bármelyik USB foglalatban a pendrive, akkor a laptop nem bootol be, se Biosba se a Boot device managerbe nem tudok belépni. Ha nincs bedugva a pendrive, akkor szimplán bootolja a mostani rendszert, ami rajta van, semmi probléma vele.
Mi lehet a probléma? Ezt a pendriveot használtam az asztali gépemnél és további másik két laptopnál, ott működött rendesen.
-
törölt tag
Sziasztok. Valaki járt már úgy ,hogy a fel-le hajtogatástól az egyik zsanér müanyag csavartartója eltört? A gyanúm szerint ez történhetett mert lötyög az egyik fele. 1 éves Samsung laposról van szó tehát még garanciális. Szervízben érdemes lehet próbálkozni?
Köszi és üdv.
-
tailor
őstag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy HP Elitebook 8460p notebookot. Win 7 ultimate 64 van rajta, és egy windows update újraindítás után egyszer csak nem működik sem a billentyűzet, sem a touchpad. Az eszközkezelőben sárga felkiáltójel van az eszköz neve mellett, és a hibaüzenet: "A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a beállításjegyzékben) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19)".
Hogyan lehetne SOS életet lehelni bele? Teljesen új rendszer, és tökéletesen működött minden a legutolsó frissítés utáni restartig.Előre is köszönöm a segítséget!
-
pidzse4
aktív tag
válasz
kreten67 #11346 üzenetére
ugy van beállitva hogy lehajtáskor semmi ne történjen.
Persze garanciás most vettem elöző héten.
Most ráraktam a windows 7 rendszer és azzal jó van hogy néha nem de mondjuk 10-8 alkalommal magához tér a monitor
a window 8 alatt sosem tért magához pedig ugyan ugy volt beállitva.
-
pidzse4
aktív tag
Akkor senki nem tud segiteni?
-
kreten67
senior tag
válasz
molnarpeter #11342 üzenetére
Újra kellene húzni a gépem,tiszta káosz,azt dobta a legfrissebbnek.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Proxima_1990 #11337 üzenetére
Hőmérsékletek rendben?
-
pidzse4
aktív tag
Sziasztok tudna nekem valaki segiteni.
vettem kb 2 napja egy dell insp5737 17 monitor minden oké jó nagyon .
van egy probléma mikor lehajtom a monitort elsötétül a képe és ugy hagyom kb 30 másodperc után felhajtom és nem történik semmi a kép sötét marad nem kapcsol be . Kipróbáltam win 8 alatt és win 7 alatt is és win 8.1 alatt is minden driver fent volt semmi más szóval nem volt semmi ami bezavarjon.
mi lehet a baj olvastam valahol hogy másnak ez a gondja igy sajnos ki kell kapcsolnom aztán ujra be pedig vadi uj és minden hibátlan rajta nem értem mi lehet a baj tud valaki segiteni ?
Várom a válaszokat köszönöm. A bios is vadi uj rajta leszedtem tökéletesen frissitettem azzal nem lehet baj nem kapcsol vissza ennyi a baja viszont a gép megy be van kapcsolva látom csak a monitort nem kapcsolja be fura ilyennel még nem találkoztam.
Várom a válaszokat mit tegyek mert nagyon bosszantó.
-
PG989
csendes tag
Sziasztok!
Acer Aspire 5735z Intel T3200 cpu; SSD rendszerlemez, HDD ODD-ban ( HD Sentinel szerint mindkettő hibátlan). WIN 8, Chrome elsődleges böngésző, AdBlock Plus, Avast Antivirus - rendszerbetöltési keresés lefuttatva
2009 februárjában vásároltam. A hibák nagy része két napja jelentkeztek. (Androidot rootoltam és Cyanogenmod-ot telepítettem, az Android telepítése után kb két nappal jöttek elő a problémák, nem hinném, hogy van összefüggés)A következő hibák lépnek fel (Munkahelyi hálózaton vagyok, más gépeknél ezek a hibák nem lépnek fel.):
Ha hálózati kártyán kapcsolódok az internethez, akkor gyakran csak a második, vagy harmadik frissítésre töltenek be a weblapok hibásan (pl FB esetén csak a felső kék sáv tölt be, alatt üres marad, néha betölt a weblap nagy része), gyakori a SSL hibaüzenet (AdBlock Plustól függetlenül)
[SSL]Ha WIFI-n keresztül kapcsolódok az internethez, akkor a weboldalak betöltődnek rendesen (nincs ssl hiba, nem maradnak le weblaprészek), de akkor is előfordulnak nagyon gyakran grafikus hibák
pl.:
Chrome
Crome2letöltések megszakadnak (forrástól függetlenül)
a képeket és a weblapok grafikus elemeit hibásan jeleníti meg (mind Operán, mind Chrome-ban)
Opera
van olyan pdf, amit korábban hibátlanul megnyitott, de most hibás Chrome-ban (Operán hibátlan, más gépeken szintén hibátlan ugyanez a fájl)
PDFvan egy beépült reklám-bizgentyűm, ami kikapcsolt AdBlocknál betölt (korábban nem vettem észre az AdBlock miatt) mind Mozillán, mind Chrome-ban (a tegnap telepített Operában nem jelenik meg. Sajnos minden eddigi erőfeszítésem ellenére nem sikerült megszabadulnom tőle.)
reklámLehetséges az, hogy vírus okozza? Remélem nem hardver hiba.
-
Proxima_1990
újonc
válasz
ati012 #11336 üzenetére
A hdsentinel 100%-os kondíciót ír, és mellé semmilyen hibát- itt jegyzem meg, hogy csak a trial verzió van meg, viszont az az igazság, hogy szerintem a normálisnál valamivel hangosabbnak tűnik nekem a vinyó.
Eset smart security 7-em van, és tegnapelőtti futtatás során talált vírust a gépen. De azokat eltávolította.
-
ati012
őstag
válasz
Proxima_1990 #11335 üzenetére
HDSentinel mit mond a vinyóra? Víruscicák vannak?
-
Proxima_1990
újonc
Sziasztok
2 hete rendeltem egy Lenovo ideapad z 510 laptopot (Intel Core i5-4200M; 8GB DDR3; 1000 GB SATA; nVidia Geforce GT 740M 2GB DDR3). A laptopot nem csupán játékokra használom, kezdő építészmérnök vagyok, így különböző tervező programokat is igénybe szoktam venni. A gép jól működött, meg voltam elégedve vele, a Artlantos studióval készített látványterveket is rövid idő alatt jó minőségben lerendelte. Azonban a tegnapi nap folyamán feltűnt, hogy munka közben a 3d-s model forgatása akadozik, illetve a rendereket is jóval lassabban menti le ( megpróbáltam egy már elkészült képet ismételten renderelni, és a korábbi 7-8 perces képkészítés helyett 30-40 perc volt a folyamat). Próba képen elindítottam egy játékot ami eddig 40-50 fps-el ment, azonban most csupán 15-el fut. Megnéztem a NVIDIA vezérlőpultban a beállításokat, de ott minden rendben van. Diagnosztikai programok se mutatnak hibát. A vga drivert már újratelepítettem. Megpróbáltam-kíváncsiság képen letiltottam az integrált karit(igaz csak eszközkezelőben), így egy pár dolgot el se akart indítani, azonban az említett játék még annyival sem futott...)
Windows 8.1-es operációs rendszert használok.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy ez milyen meghibásodás lehet?Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Audison
senior tag
válasz
ati012 #11323 üzenetére
Köszi a választ. Ismerősöm most csináltatta meg az övét, bevitte a szervizbe és mondta neki a fickó, hogy amíg megérkezik bele a chip (gyártótól) az kb 1 hónap. 20ezer a chip meg 12 ezer a munkadíj. Kifizette elhozta, megkapta a régi chipeket, amiket kicserélt, azóta megy. Viszont nem tudni, hogy milyen géppel csinálhatta, hogy Ennyi munkadíjat számolt fel. Adtak rá neki fél év garit.
-
peppa25
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Acer Aspire 5720 laposról lenne szó....
1-napról a másikra a következőt produkálja:
Bekapcsolom bevilágít a bekapcsológomb és a led kb 2-másodperc mulva leáll a venti se kép se hang, csak a ledek villognak.
Kisem tudom kapcsolni csak ha kiveszem az aksit.
Mitévő legyek?
-
ati012
őstag
válasz
Audison #11322 üzenetére
Normális helyen, normális szakember által végzett reballnak igen is van értelme.
A számítógépes chipek legtöbbje BGA tokozású, azaz az alkatrész alatt helyezkednek el az érintkezők.
Ezek az érintkezők kis pici óngolyócskák amik a hőingás és a hőterhelés hatására hajlamosak deformálódni, felválni a nyákról. Reballnál leveszik a chipet, és vadonat új golyókat raknak alá. Tehát a gyári kötés újjá varázsolódik.Javítás utáni élettartamot nehéz megjósolni. Függ a jelenlegi chip állapotától, a nyák állapotától az új golyók minőségétől és a szakember hozzáértésétől. Komplex dolog. Ha géped értéke nem éri el az 50pénzt szerintem kár erőltetni.
-
Audison
senior tag
Sziasztok!
Notiban érdemes BGA-t cseréltetni? Úgy hallottam, ha már BGA-t cserélnek, az már ne lesz soha olyan mint a gyári. Igaz? Meddig bírná a gép új BGA-val?
-
Rollee
aktív tag
válasz
ati012 #11313 üzenetére
SMBus - reset:
- teljes áramtalanítás: akku ki, tápcsatlakozó ki, majd kb egy percig nyomd a bekapcsológombot!
- 1-2 perc elteltével indítsd tápról a laptopot úgy, hogy ne helyezd visza az akkumulátort!Koszonom szepen, de megtortent es sajnos semmi valtozas.
Esetleg valami mas otlet?
-
Gesta28
tag
-
ati012
őstag
válasz
djadji #11296 üzenetére
Kivezeted a ventilátor kábelt, potmétert kötsz rá és tudod szabályozni.
Vagy egy ellenállással be tudod lőni a kívánt RPM-t, de így könnyen túlsülhet a noti.Gesta28: kezdődő vga hiba.
erik365: Fénycső hiba valószínű.
Vagy esetleg az inverterhez menő kábel kontakthibája.ottobacsi: usb-s blútyúk ~500 Ft. Simán elszöszölsz vele 1-2 órát, az meg már órabérbe se éri meg.
Rollee:
SMBus - reset:
- teljes áramtalanítás: akku ki, tápcsatlakozó ki, majd kb egy percig nyomd a bekapcsológombot!
- 1-2 perc elteltével indítsd tápról a laptopot úgy, hogy ne helyezd visza az akkumulátort! -
adamjosvai
csendes tag
Sziasztok!
Kb. 2 hete vásároltam egy Lenovo G505s Laptopot, Eleinte nagyon szépen muzsikált, aztán gondoltam felrakok rá 1-2 játékot...
AMD A8-4500m proc van a lapiban gondoltam nem fogja meghatni a játék sem, gyönyörűen fut rajta minden.. kb 5-6 percig azután kikapcsol.. olvastam g505s-el kapcsolatos fórumot... Bios frissítést javasoltak, ami meg is történt... energia gazdálkodási lehetőségekben visszavettem a procit először 98-95-85-75-60%-ra.
Win8.1 alatt a problémát ideiglenesen meg is oldotta kb fél órát tudtam játszani rajta aztán ismét kikapcsolt...
-Mai napon felraktam rá egy win7-et.. a probléma 5 perc után ugyan úgy jelentkezik... van hogy már netezés közben is!
Próbáltam valami programot keresni amivel a hűtést lehet állítani de ez sem biosbol sem SpeedFAN-ból nem lehet..
(a lapit asztalon használom, próbáltam meg emelni is de nem segített)
CoreTemp szerint 55-67 fok között kapcsol ki... 70 fokra még nem láttam felmenni...
Természetesen a laptop még garanciális. Foglalkoznak-e ott ilyen problémával?
Mit tegyek? -
Showhai
tag
válasz
Dell XPS #11304 üzenetére
Köszi, a HBCD előtte jó megoldásnak tűnik. A szervíz nyilván, csak kíváncsi voltam, hogy ennyivel be lehet-e vinni. A Hiren-t majd megnézem holnap, mert most nem tudnám eldönteni a raklap HDD util közül melyikkel nézzem meg, de van direkt WD vinyókra is egy pár. Meg amúgy is jó ha kéznél van (olyan mint az IT-s WD40
).
Majd jelentek a tanulság kedvéért, hátha másnak segít. -
Rollee
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire 1640Z ZL9-es laptop nalam, ami nem indul el.
Ha radugom a toltot es bekapcsolom, akkor az akumlator visszajelzoje 7-szer felvillan es aztan egyszer abekapcsolase.
Nem porog fel semmi, meg se nyikkan.Valami otlet?
Udv.
Rollee -
ottobacsi
tag
Sziasztok!
Itt is szeretnék egy kis segítséget kérni mert a guglival nem találtam megoldást
Hogy lehet az, hogy elvileg megy a gépen a bluetooth, de de semmi nem látja, és semmit nem lát.
A gép acer aspire v3-551g win 7 x64 ultimate, nemrég lett újrarakva
a beállításokat már ezerszer végigzongoráztam, meg a guglit is, de nem jutottam semmire
a driver is újra lett rakva.
Közben rájöttem hogy nem a windózban van a hiba, mert beraktam egy ubuntu lemezt és ugyan az a helyzet...
Semmi nem történik sehogyan... olyan mint ha nem lenne rajta antenna.
Maga a bluetooth működik a win és az ubuntu szerint is, de semmi nem látja és semmit sem lát.
Több eszközzel is kipróbáltam már, ami egy másik géphez simán csatlakozott... -
Matolcsi
újonc
Sziasztok lenovo z710 el lenne gondom az i7 4702 mq processorom nem akar alpból turbozni valami ötlet?
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #11303 üzenetére
Igen, a PID kódra!
(#11297) Showhai: Természetesen azt, hogy nézesd meg szervízben mindenképpen a leírtak alapján. Előtte ellenőrizheted esetleg rendszerindító lemezzel is (HBCD, Linux).
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #11295 üzenetére
Szia,
Nézd meg légy szíves hardverazonosító alapján, hogy elvileg mit takarna. Nem találkoztam még ilyen "igényekkel"..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- X13 Yoga Gen2 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- HP Elitebook Folio 9470M laptop (14/i7-G3/6GB/256SSD)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged