Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Túl vannak merülve a cellák és a védelem megszakítja az akkuk kimenetét. Ha túlságosan alacsony a fesz, akkor nincs elég az elektronika működéséhez. A töltés azért nem tud megindulni, mert a töltőelektronika nem tudja felismerni a cellákat, valószínű 1V alatt vannak a cellák.Az akku kuka!
-
reset
senior tag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Hali!
Lemértem: 0.4 V - körüli értéket mutatott a multiméter. Totál le volt merülve. Egész éjszaka a töltőn volt, de reggelre is zombi állapotban maradt...Már fölvettem a kapcsolatot a céggel. Kérésükre lefotóztam a régi (de még működőképes aksit) - egyelőre itt tartunk... -
reset
senior tag
Sziasztok!
Van egy 3 éves HP laptop a családban. Típusa [link]
Új akkut vettem, de az akkut a gép nem fogadja el. A BIOS kapacitás-problémát jelez, a HP-assistant hardverelemzője akkuhibát jelez; a töltési folyamat nem indul el / több órás időtartam alatt sem. Lehet, hogy nem a gépemhez való akkumulátort vettem?
A JC04 betűjelű, a BS009 sorozatú, a 14,6 V-os feszültségértékű, a 2850 mAh / 41.6 Wh kapacitású akkumulátor szerepel mindenhol ehhez a laptophoz...Az üzlet honlapján lévő aksi ugyanezeket a jellemzőket viselte, azonban a csomagban 2670 mAh-s akku volt...Egyedül a kapacitás mértékének valamivel kisebb értéke lóg ki a sorból… Vagy az lehet a probléma, hogy az én laptopom 15-bs009nh típusjelű, a bolt termékinfójában pedig 15 BS-009NE szerepel a kompatibilitási listán...
Ezt az aksit nem akarja elfogadni a gép: [link]
A töltési folyamat nem indul el, több órás időtartam alatt sem. A régi aksi egyedül a
2850 mAh kapacitásbeli mutatóban tér el. Ilyen érzékeny lenne a laptop a szűk 200 mAh-nyi deficitre? -
Dodge94
tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo Y540 egy i5-9300H CPU-val és egy GTX1660Ti VGA-val, valamint egy ADATA 512GB NVMe SSD-vel és 16GB HyperX RAM-mal, utóbbi kettőt én szereltem bele. A vásárlás előtt utánaolvastam a modellnek és gyakorlatilag az első naptól kezdve undervoltoltam a CPU-t, valamint undervoltoltam és overclockoltam a GPU-t, hogy ne fusson olyan forrón a gép. Később újra is pasztáztam a gépet MX-4-gyel, így majdnem 15 fokkal csökkent a CPU hőmérséklete az Intel XTU teszten és a GPU is hasonló számokat produkált.
Minden jól működött, de kb 1-2 hónapja elkezdett a Warzone rendszeresen Dev Error 6068-t dobni, ami valami DirectX hibára utal. Eleinte csak egy-egy körben pár óránként, de mástól is hallottam a hibáról, szóval azt hittem, hogy a fejlesztők baszták el, de már odáig fajult nálam a szitu, hogy tízből kb egyszer tudom elindítani a játékot, mert már a menüben kifagy. Ma észrevettem, hogy a Mirrors Edge Catalyst is kifagy és szintén DirectX hibára panaszkodik, így úgy gondolom, hogy a gépemmel van probléma.
A következőkkel próbálkoztam:
-undervolt és overclock kikapcsolása
-driverfrissítés
-DX11 használata
-Warzone újratelepítéseEgyik sem oldotta meg a hibát, így már tanácstalan vagyok, hogy mi okozhatja. A teljes Windows újratelepítése esetleg orvosolhatja a hibát? Amennyiben nem, akkor a hiba hardveres lehet? Utóbbit azért tartom valószínűtlennek, mert a hiba csak játékok közben jelentkezik, normális használat esetén a laptop kifogástalanul működik.
Előre is köszi a segítséget!
-
swixx
tag
Sziasztok!
A barátnőm vásárolt egy gamer laptopot, (ASUS TUF FX505DU) és folyamatosan problémái vannak a wifi kapcsolattal. A helyzet: játszik bármilyen játékon, a pingje jó 40-50, majd egy kis idő után felugrik 400-500-ra és nem esik vissza. A problémát csak az oldja meg, ha lecsatlakozik majd vissza a wifire, de ez is csak ideileglesen. Az ASUS oldaláról már letöltöttem a wifi drivert, a realtek oldaláról is, új wint is próbáltunk de nem segített.
Találkoztatok már ilyen problémával? Tudnátok segíteni? Fontos lenne.
-
tserrof77
őstag
-
tsiga18
tag
válasz
gregory91
üzenetére
Nem értem mire gondolsz.
Ebből a videóból [link] csináltam egy képet, amin bemutatom a helyzetet: [kép]
A sárga karika "alatt" a borítás hátoldalán van a bekapcsoló gomb elektronikája, onnan indul a szalagkábel. Ezt az egész panelt kábelestől cseréltem.A képen a piros karikánál szerintem rendben van a csatlakozás, illetve nincs benne kosz, nincs szemmel láthatólag eloxidálódva a csatlakozás. A multiméteres szakadásméréshez még gyűjtöm az energiát, kicsit kezdem unni szétszedni a gépet
-
tevelapo
friss újonc
Sziasztok!
Valaki tud segíteni hogy mi lehet az oka, hogy folyton lehal a gépem munka közben az alábbi hibakóddal? (Minden illesztőprogram frissítve van, win7, HP 250)
Ideje lenne új gépre beruháznom, vagy menthető a dolog?
-
tsiga18
tag
Sziasztok,
A segítségetek szeretném kérni, hogy miért csinálhatja az alábbiakat a notebookom.
-a gép pontos típusa: Lenovo g580 20150 (i7-3612QM, 16GB RAM, GT635M 2GB, Intel AC wifi, unlocked bios)
-a vásárlás dátuma: ~2012
-a hiba pontos leírása:
Mostanában egyre gyakrabban csinálja azt a gépem, hogy a bekapcsoló gomb lenyomására nem mindig indul el. Van hogy elsőre elindul, van hogy 10-15 percet kell nyomogatni a gombot mire elindul. Amikor nem indul el, semmi életjelet nem ad (kijelző nem villan fel, ventilátor nem pörög fel). Akkuról és konnektorról is csinálja ezt.
Amikor elindul, nincs vele probléma, ha kikapcsolom rögtön utána mindig reagál a bekapcsoló gombra.
A bekapcsoló gomb paneljét szalagkábellel együtt cseréltem, de semmi változás nem történt. -
CsabaSteel
aktív tag
Hali! Ma rá nézek aztán írok, hogy mit sikerült tenni.
-
válasz
CsabaSteel
üzenetére
Szia.
Fn lock nincs bekapcsolva? Vagy a beragadó bill opció? -
CsabaSteel
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémával fordulok hozzátok, a laptop billentyűzete nem reagál a fel, le, meg oldalra gombjai de ha viszont lenyomom akkor elforgatja a képernyőt. Valaki tud ebben segíteni?
Válaszokat előre is köszönöm. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
gyulazsolti
üzenetére
Ezzel foglalkozni publikusan nem lehet,írtam PM-et.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Nem gond, hogy tört a win?
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
gyulazsolti
üzenetére
Simán updateld Media Creation Tools-al és beállítgatnod sem kell semmit... egyszerűbb...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
+1
Plusz én a mappahozzáférés védelmet is bekapcsoltam
-
válasz
gyulazsolti
üzenetére
Tiszta telepítés vagy Update, ITT kaphatsz segítséget melyik is lenne az ajánlott(abb) és eldöntöd.
Sok sikert!UI:
Elvileg a 8.1 SN Key alkalmas a Win10 aktiválásra/Upgradera (nálam még ment pár hónapja) -
gyulazsolti
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A francba.
Akkor telepítenem kellene, meg egy fél nap, a beállítgatások, programok.
Ha elkap a lendület akkor megcsinálom.
Nekem egyébként ez a bajom, és már én is az Avastra gondolok.Nekem PC egyébként.
-
válasz
gyulazsolti
üzenetére
Szia,
Abban nem lennék biztos, Win10-nél már eléggé fejlett/kidolgozott a Defender (díjat is nyert, stb..) és a Win 8.1-et már rég nem használok, így nincs rálátásom. (Updateld Win10-re)
-
LostData
csendes tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
köszi
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Szia!
Ez elég lenne Win 8.1-en is? -
-
LostData
csendes tag
válasz
LostData
üzenetére
Ha esetleg másnak is lenne hasonló problémája:
Időközben rákérdeztem a microsoft fórumán hogy mi lehet a probléma, elvileg az avast vírusírtóm okozta az összeomlást.Tegnap este letöröltem a laptopról, ma mikor bekapcsoltam a gépet, nem omlott össze egyből, amit jó jelnek tekintek..
Viszont most vírusírtó nélkül maradtam. Csak biztonságos oldalakat látogatok meg, szóval elvileg nem kaphatok be vírust, de azért mégis kicsit védtelennek érzem magam.
Ti használtok vírusírtót? Vagy elég a windows defender?
(bocsi ha nagyon elviszem itt a beszélgetés témáját) -
thotzoltan
tag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Köszönöm a segítőkészségedet,de ez már sajnos nekem nem játszik....és nem is ismerek olyant,aki bevállalja...kénytelen leszek másikat venni....

-
deathtania
senior tag
Jogos az észrevétel, holnap megnézem részletesebben a történetet. Áttakarítom az összes csatlakozót.
Köszönöm szépen a felajánlást! A héten home office-ban vagyok, szóval akár el is tudok szaladni egy gyors tesztre bárhova Budapesten belül. Ha rácsattintjuk a notit, egyből kiderül, hogy esetleg a notinak van-e baja.
-
LostData
csendes tag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
utána igen..
ma 2x indításkor halt meg, de tegnap például használat közben, teljesen váratlanul. emiatt alig merem használni, pedig most nagyon fontos hogy legyen működő gépem..
-
Tim82
félisten
válasz
deathtania
üzenetére
Csak arra gondolok, hogy hátha nem érintkezik mégsem 100%-osan a dokkolóval a noti.
Még valami: fel tudok ajánlani teszt erejéig egy másik 40A2 dokkolót a hét folyamán, mivel, ha jól látom, Budapesten vagy, tehát a logisztika sem megoldhatatlan.
-
Tim82
félisten
válasz
deathtania
üzenetére
Gyors ötlet: ha van otthon gyógyszertári alkohol, akkor azzal megnedvesített zsebkendővel vagy szövet kendővel töröld át óvatosan mind a noti, mind a dokkoló csatlakozóját.
-
deathtania
senior tag
Igen, 90W-os töltőn van, és maga a dokkoló megy is, gép is felismeri, csak nem tölti, hanem kiírja a rendszer, hogy dugjam be a dokkolót.
Két akkus a gép, 22% és 25% az elhasználódás mértéke mindegyiknél, nekem jónak tűnnek az akksik. Csináltam egy alaplapi tesztet, felraktam ismét a chipset drivereket, semmi változás nincs.
Magán a monitoron is van mini DP csati, lehet, hogy az lesz végül a megoldás, de egy dokkolót talán egyszerűbben tudtam volna használni, mint mindig ide-oda dugdosni a kábeleket...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Az volt a tervem az m5950-nel,csak a csájnai eladó átvert. De megfogadom a tanácsot amit a Gamer noti topikban írtak,Firepro M5100-t vagy Quadro 2000M-et veszek legközelebb,amint lehetőségem lesz...
Ránéztem a laptopra,CPUCore1-4:42-41-46-40fok,GPU 44fok, alapjáraton
-
Tim82
félisten
válasz
deathtania
üzenetére
A dokkoló mekkora töltőre van dugva? 90 W-os töltővel elviekben ilyesmit nem kellene produkálnia, sőt, tekintve, hogy 15 W TDP-s ULV proci van a notidban (bár ez Intelnél tudomásom szerint csak a "jellemző" és nem a "maximum" TDP-t jelenti), kisebb, 65 W-os töltőnek is elégnek kellene lennie.
Két akku van az X240-edben? Ha igen, nem lehet, hogy a belső akkunak van igazából valami nyűgje?
Amúgy megjegyezném, hogy nem csak dokkolóval lehetne a monitort rákötni - van az X240-nek egy saját mini DP kimenete, 2-3 ezer Ft-os adapterrel + HDMI kábellel meg lehet azt oldani anélkül is.
-
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Érősebb GPU és többre lesz képes.

-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Akitől van, AutoCAD-re használta munkában.
Nem baj,hogy a 2020-as játékokat nem viszi... Nekem az is elég, ha majd a DX11-es játékok futnak majd normálisan. Sajnos ami most van benne GPU az csak 10.1-es, dxcpl-ellel hiába verem át a játékokat, 0.5-1fps-sel sokra nem megyek
Pont ma próbáltam ki a Hitman(2016)-t, elindult, de nagyon darabos volt a kép. Viszont az Absolution-t Mediumban 1280x720-ban szépen vitte lagg nélkül. Attól,hogy 10 éves, még nagyon jól megbírkózik egyes játékokkal.
-
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Na igen, az munkára való nem "Gamera"

-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ez egy 10 éves laptop
majdnem minden 10 éves benne...Ami sokkal fiatalabb az a 2 SSD meg a 2db 4GB-os modul... és a pasztázás
-
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Uhh, nem sok az kicsit?

Nálam Crysis Remastered 1440p/120Hz Very High Grafika mellett 66c CPU és 81c GPU a max.
Default Venti alatt. Megnézem majd "Cooler Boost Titan" -al is milyen lesz a hőfok.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
GTAV,1280x720,DX10... Minimum Grafikával nagyon ritka FPS laggal:
CPU1-4:81-86fok
GPU: 92fok -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
a mostani pasztával ez 47-51fok az üresjárati... majd mindjárt elindítok egy GTA5-öt és kiderül

-
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Ez IDLE temp?

Ha igen, mennyi a load temp? -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Akkor megnyugodtam
Amúgy ezt az alacsonyabb hőfokot most 900Ft-os fehér műszerész pasztával produkálja...meglepő számomra,mert mikor kipróbáltam a ZF-12-őt,azzal jobb mint a műszerész pasztával... -
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Teljesen normális
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Ez vajon normális friss pasztázás után, hogy az egyik mag +4fokkal melegebb?
Intel i7-720Qm
Core1 47fok
Core2 47fok
Core3 51fok
Core4 47fok
GPU 48fok -
deathtania
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Lenovo X240 (i7-4600U) notit munka jellegű felhasználásra. Gondoltam, hogy jó lenne a monitorommal együtt használni, de az csak dokkolóval lehetséges, mivel egy Dell U2717D-m van, és azon csak HDMI csatlakozó szabad még, ezért egy 40A2-re (90W) esett a választásom, mert az elvileg kompatibilis a notival.
Megvettem, összeraktam, rátettem a dokkolóra. Bekapcsolt, monitoron látom a képet, billentyűzet, egér működik, de tápellátási hibát ír, és nem tölti a notit.A srác, akitől vettem, előtte egy T szériás gépen tesztelte, azon rendben volt a dokkoló állítása szerint. Van esetleg ötletetek, hogy mi okozhatja a problémát? Minden segítséget megköszönök!
-
LostData
csendes tag
Köszi a válaszokat!
Remélem nem egy komolyabb baj előjele ez..
"Megnyugtató", hogy a sokadik kék halál után is lehet még használni a gépet, de nem nagyon szeretném hogy állandósuljon ez a probléma
-
Biqci
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Nos lehet, de ahogy írtam, már immunis vagyok rá. Bár érdekes, hogy miért pont ez a két gép adja meg magát. A három Win10-es ugyanolyan verzió, persze a telepített alkalmazások kissé mások, de nagy része ugyan az. A Win7-es lehetne a zsákbamacska, de eddig az bizonyult a legstabilabbnak. De mindegy is, felváltva használom úgyis a lapost és egy Dell Venue 11 Pro win-es tabletet. Az egyik mindig úgyis jó
-
Biqci
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Elhiszem. Nálunk 4 van, az enyém és a fiamé folyamatosan behal. A nejemé (jó, neki Win7 van fent) és a lányomé (Workstation, Win10) sosem. Lehet nem szeretik a kolbászt?
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
thotzoltan
üzenetére
Nem feltétlen. Lehet egy mosfet adta meg magát. ki kellene mérni az összes táp mosfetet, hogy melyik döglött. Tapasztalataim szerin az a mosfet okoz ilyet,ami a procinak kapcsolja a tápfeszt(Vcore). Eddig 2 hasonló hibás géppel találkoztam, mind2nek ugyan az volt a baja. Nem kapcsolt be, vagy bekapcsolt de se kép,se hang...Ez a mosfet a proci környékén található. Mind2 gép esetében terhelési teljesítmény 100%-ára volt méretezve(azaz nem volt rávszámva +10-20% plusz teljesítmény)
-
LostData
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kb 1-1,5 éves Lenovo V130-15IKB laptopom, ami 5 óra eltéréssel kétszer is a csatolt kép szerinti ablakkal egyszer csak lehalt és újraindult, pedig semmi "megterhelőt" nem csináltam a laptopon.
Az elsőnél csak a microsoft teams-en chateltem, a másiknál pedig csak egy PDF-et olvastam.
Szerintetek ezt mi okozhatta? Szervizbe kéne vinnem?
Köszi a segítséget
-
gregory91
senior tag
válasz
thotzoltan
üzenetére
Alaplapon kívül lehet más is:sérült akku/töltő kontakt,gomb ragadás/sérülés stb.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Köszi a tippet, le is írtam.
Ennyiért már másik laptopot lehet venni
-
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Én laposomba se (lenne) olcsó

[link] -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Hú de jó áron mérik az alaplapot
-
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
IDE nézz be, ott sokan fognak tudni segíteni a témában.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Ha netán jár erre valaki, aki nagyon jártas az MXM3-as videókártyák terén,legyen szíves írjon rám! Köszi
-
válasz
thotzoltan
üzenetére
Szia,
Vagy alaplap csere

[link] -
thotzoltan
tag
Sziasztok...több éve használunk egy Lenovo Yoga Thinkpad-ot,és szomorúan kellett tudomásul vennem,hogy egyik reggel nem kacsolt be. szervízben azt mondták,alaplap hiba... ilyenkor kuka a készülék?
-
gregory91
senior tag
válasz
Pachenkoooo
üzenetére
Ha a gép tv-re kötve hibátlanul megy akkor a ram-ot kizárnám.
Akkor maradt a kijelző vagy videókártya.Ha netán hihetünk a szervíznek(vagyis mozgatásra tényleg működik),akkor lehet hogy a kijelző csatlakozásánál lehet valami kontakthiba és nem a kábelben. -
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Én még nem láttam csavarost, ami nem zárja ki, hogy nincs. Talán wd-40, vagy valami olajjal próbáld meg bekenni, segíteni szokott. WD-40-nel vigyázni máshova ne jusson,
ahogy látom sérült már az lcd kábel, vagy csak a külseje.
ez amúgy valami lenovo? -
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Szia. Mármint a tengelyre gondolsz amin forog?
-
-
winbox
senior tag
Sziasztok! Haverom sikeresen megkínálta sörrel a laptopját. Pár napig használta de 5-10 percenként elszállt. Sajnos utána szólt csak nekem. Szétszedtük, kipucoltuk, pár diódánál már látszott az oxidáció illetve volt ami kicsit meg is égett, kb 3 kicsi helyen látszott a sör az alaplapon. Amit tudtunk letakarítottuk róla, működik rendesen, egy gondja van: játék közben belassul a játék kicsi időközönként, mintha thermal throttling lenne. Pedig a proci 60-70 fokos és 20-40% körül megy játék közben. gpu 100%-on kapja a terhelést. Korábban simán vitt minden játékot, de most mindegyik így belassul. Aida-val néztem, 95-100 fok körül lesz csak throttling, akkor is 15% körül. Most újrapasztázom, hátha. Szerintetek ez olyan hiba, amivel érdemes foglalkozni? Kuka, vagy lehet valamit csinálni vele? Esetleg javíttatni lehet? Mert 150 ezer körül van bele az alaplap.
-
modflow
veterán
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Szerintem nincs.
Bármit állítok 0 és 59 % között, ugyaz az a fényerő van, 60-tól 100% is is ugyan az a fényerő van, csak ebben a tartományban vakítóan világos.
-
modflow
veterán
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Azt hol látom?
Most irtó ideges vagyok, mert ez már a 3. kijelző, wddig csak pixelhibát néztem, ki gondokt arra, hogy fényerőt is nézzek.
-
modflow
veterán
Sziasztok!
Lenovo Y580-ban kijelzőt cseréltem.
Most látom, hogy a fényerőt nem tudom állítani. Hiába megy a százalék felfelé 0-ról 100 ra, nem változik semmi, kb 60%-on ugrik egyet ott vált és ennyi. Felette világos, alatta sötét. De semmi átmenet.Ez hogy lehet? Hibás lenne az új kijelző?
-
Kadi Laci
tag
válasz
Pachenkoooo
üzenetére
A képek alapján a vezérlés részben jut a kijelzőre, világítás pld jó. Használat közben kicsit mozgasd meg a kijelzőt, (csukd le és vissza) bevillanó képet figyeld a pozíció váltáskor.
-
válasz
Pachenkoooo
üzenetére
Ez lcd!

-
Kadi Laci
tag
válasz
Pachenkoooo
üzenetére
A leírtak alapján valószínű, hogy kijelző hiba, de mielőtt beleugranál kijelző cserébe, használd egy ideig a gépet Tv-n hátha mégis előjön más hiba (pld. alaplap).
-
válasz
Pachenkoooo
üzenetére
Szia. Ez így látatlanban 97% lcd hiba. Vga lenne az utolsó. Én még max a memóriát nézném meg, bár ritkán se szivatott meg így ram

-
Pachenkoooo
tag
Üdv
Tanácsra lenne szükségem.
Van egy Asus s200e netbook-unk, aminek egyik napról a másikra elment a képe. Ez pár hónapja történt, fehér az egész kép, nem látni rajta semmit enyhe vízszintes csikozása van. 3 dolog merült fel bennem, add1 tönkrement a kijelző, add2 esetleg a szalagkábel szakadt el add3 integrált videokártya ment tropára, egyértelműen erre gondoltam, így nem foglalkoztunk vele, vettünk másik gépet Viszont, most ahogy otthon voltunk belém nyilalt, hogy miért nem nézem meg monitoron, vagy tv-n, hogy hátha produkál valamit. Így is lett, tökéletesen fut rajta minden, tv-re kötve látszik. Elvittem azervizeshez helyben ahol lakom, elvileg egy jóhírű szervizbe, "amit ők mondanak az biztosan úgy van" hírű szervízről van szó. Otthagytam, megegyeztünk, hogy feltárják a hibát, hogy kábel vagy kijelző probléma és újra is rakja rá a windows-t. Eljöttem, 10 perccel később hívás, "hello, a szerviz vagyok, megmozgattam a szalagkábel és van kép. Akkor most csináljak neki valamit?" Mondtam ,hogy akkor gondolom a kábel a hibás, cserélje ki, tegyen rá oprendszert és annyi. Oké, persze 2 nap lehet érte jönni stb stb. Eltelt 1 hét, majd hívtak, hogy ők ennek a gépnek nem tudnak mit csinálni, hol bekapcsol, hol nem, hol van kép hol nem, mit csináljanak vele? Ház mondom ti vagytok a szerviz, gondolná az ember meg tudnak javítani egy gépet. 100 szónak is egy a vége, színvonalasan visszakaptam a gépet egy tescos szatyorban, mindenféle javítás nélkül ugyan abban az állapotban, ahogy leadtam.
Mivel továbbra is kábel hibára gyanakodtak, rendeltem egy kijelző szalagkábelt a neten, plusz egy műanyag szerszámot a szereléshez. Tegnap szét is szedtem a gépet teljesen, youtube a barátod segítséggel. Kicseréltem a kábelt, viszont a hiba továbbra is fennáll.
Ugyan úgy, változatlanul. Megnéztem a neten, lehet venni külön LCD-t és külön touch screen a géphez. Újra tv-re kötöttem, hogy kiderítsem a touch screen működik-e. A gép azon kívül hogy lassú tökéletesen ad képet, minden működik, érintéseket érzékeli. Jól sejtem, hogy az LCD hibás csak ? Előre is köszönöm a segítséget. -
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy
üzenetére
Újabb info. Letöltöttem egy live linuxot (Mint) és csináltam bootolható pendrive-t. Ha ezt indítom el, majd leállítom akkor nincs a jelenség, semelyik variációban sem.
Tehát két dolog lehet hibás: az SSD-m a gépben (bár leteszteltem a HP diaggal és OK), vagy az op rendszer (Win10). Na most találtam egy régebbi ssd-t. Most ezt beteszem a gépbe és telepítek rá windowst. Ha ez nem csinálja, akkor újrateszem a fő SSD-n is a wint-t és akkor meglátjuk. Az okát még így sem tudom, mi volt a hiba, de legalább ki lett javítva. Meglátjuk... -
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy
üzenetére
Na most tovább teszteltem, az előbb akksiról is csinálta, de leírom, mit csináltam.
1. elindítottam tápegységről, majd újraindítottam --> semmi hiba.
2. ezután leállítottam (még mindig tápegység), majd 10 mp után elindít, megint csinálta.
3. 1-2 perc után tudtam indítani. Elindult, megint leállítottam
4. lehúztam a tápegységet és akksiról indítottam. Mikor bejött a win, megint leállítottam.
5. még mindig akksiról lindítottam, és a jelenség ua. Elindult és pár mp utám kikapcsolt és nem is lehettett indítani ezután 1-2 percig.
6. miután az akksival is ugyanezt csinálta, és nem indult, rádugtam a tápkábelt és anélkül, hogy a bekapcsoló gombot megnyomtam volna, pár mp-re elindult, de megint kikapcsolt és megint nem lehetett indítani, csak 1-2 perc után. -
zolnagy
őstag
Adott egy HP Elitebook 850 G1 laptop.
Amikor dokkolóra tettem, akkor vettem észre a jelenséget. Történt, hogy leállítottam, majd eszembe jutott vmi, így szinte azonnal visszakapcsoltam. Na ekkor elindult, de 5 mp után leállt. Ezután nem tudtam elindítani, hiába nyomtam a bekapcsoló gombot. Eltelt 2 perc és akkor már el tudtam indítani. Na ekkor elkezdtem tesztelni. Dokkolóval, anélkül, 2 külön tápegységgel, úgy hogy kiszedtem az akksit és tápegységre volt kötve, de mindig ugyanez a helyzet. Frissítettem BIOS-t, visszaállítottam alapértékre, nem változott. Ha újraindítást csinálok, akkor semmi probléma, csak ha leállítom, és utána fél percen belül újra elindítom. Ha csak akksiról használom, akkor most nem csinálja, de volt, amikor arról is csinálta. Az előbb pl. tápegységről is jó volt, majd nem. Magát a tápegységet kizártam, mert többel is kipróbálta, ua. Igazából nem tudom, mit tehetnék még. Van valakinek ötlete? Vagy járt így már valaki? A dologgal amúg együtt lehet élni, de attól tartok, hogy ez a hiba valami nagyobbnak az előjele. -
ssarosi
tag
Van egy HP250G5 laptop, talán még garanciális, utána kéne néznem.
A hibajelenség a következő:
bekapcsolt, működő állapotban nem tölt, mintha a töltő hibás lenne.
Cseréltem, de nem segített. A HP assistant is azt írja, hogy akkumulátorról működik, holott amikor bedugom a csatlakozót a notebookba, elkezd világítani a led a csatlakozó mellett.
És most jön a csavar. Ha kikapcsolom, vagy lecsukom a tetejét, azonnal elkezdi tölteni, érezni hogy melegszik az akkumulátor. Ha végzett a töltéssel már nem meleg. Ilyenkor ha ismét bekapcsolom, 2,5-3 órát is működik, míg lemerül.
Ötlet? Nekem nincs.
-
hanolfe
tag
Inverter biztos nem mert ebben nincs, led a háttérvilágítás.
-
Norbi46
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Upsz!
Bocsi figyelmetlen voltam! -
Norbi46
aktív tag
Sziasztok!
Én egy Asus x540 sa típussal szívok.
Nem tudok semmit az elő életéről, ha rá dugom a töltőt azt jelzi hogy tölt viszont power gombra semmi reakció még csak a venti se moccan meg.
Azt szeretném kérdezni hogyan tudnám megállapítani hogy alaplapi hiba van vagy billentyűzet (ezen van a power gomb is).Köszi előre is!
-
hanolfe
tag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
"figyi, ha bevállalod, akkor egy próbát megérhet, hogy az új kijelzőből átrakod a háttérfényt a régi kijelzőbe."
Sajnos nem opció, mert a kijelző alatti kis panelon van valahol zárlat.
-
-
hanolfe
tag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Épp ez a probléma, hogy nem ugyanaz a hiba. Lehet nem volt érthető ahogy leírtam.
Eredeti kijelző: nincs háttérvilágítás, de képet megjeleníti, de nem látszik csak ha egy erős lámpával megvilagitom a kijelzőt hátulról.
Új kijelző: van háttérvilágítás, de nem jeleníti meg a képet.Tehát alaplapi hiba kizárható. A led driver biztos jó, különben az új kijelző háttérvilágítása nem működne.
-
hanolfe
tag
Sziasztok!
Egy Terra Mobile 1450 típusú laptoppal küzdök. Hibája a kijelző led nem világít, de külső monitoron van kép és hátulról lámpával megvilágítva a panelt látszik a kijelzőn hogy ott a kép. A panel BOE HB140WX1-400. Rendeltem AliExpressről egy új panelt, megjött, betettem, háttérvilágítás van, viszont nincs kép. Az új kijelző típusa BOE HB140WX1-400 V4.0, tehát gyakorlatilag ugyanaz, kivéve a V4.0. Eladó szerint nálam van a hiba, nem ismeri el, hogy rossz a kijelző. Azt mondja nem kompatibilis a laptoppal, küldjem vissza. De volt olyan javaslata is, hogy a led kijelző kis panelján lèvő chipet tegyem át, vagy ha van programozóm, akkor programozzam át. Valóban van ilyen lehetőség vagy csak mellébeszél?A régi kijelzőn amúgy az smd biztosíték ment ki, próbaképpen kicseréltem, de ezután az alaplapon ment ki led meghajtó mosfet előtti 2A-es smd biztosíték.
Szóval erősítsetek meg benne, hogy az új kijelző rossz. Ha így van akkor nyitok egy dispute-ot és visszakérem a pénzem.
Új hozzászólás Aktív témák
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Call of Duty: Black Ops 6
- Anime filmek és sorozatok
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- LEGO klub
- További aktív témák...
- HP Pavilion Gaming 15 144Hz, GTX 1660 Ti 6GB, 16GB RAM Dobozában, megkímélt
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA506N Ryzen 5 7535HS / RTX 3050 4GB / 16GB DDR5 / 512GB SSD / Garanciás
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- UPDATE 11.13. HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-13. gen gar.
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi