- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MaxxDamage #20003 üzenetére
Nem tudom mi történhetett a laptoppal, hogy még csak nem is látta a HDD-t, de most úgy néz ki jó lesz.... Vissza rakásakor javítgatást végzett a Win7 rajta és jó lett. Gyerekek (nevelt) használják. Már 1x csináltam, mert képernyő fejtetőn volt (gondolom gomb kombinációt lenyomták, tehát nem rendeltetésszerű használat alatt van az a lapos)
-
válasz
MaxxDamage #19897 üzenetére
Köszönöm, most fut még
Lehet valami áramköri hiba leszFailed.... na kutakodom még thx nagyon
-
válasz
MaxxDamage #19744 üzenetére
Lemezes megoldás, új build telepítés, rendszer beáll.megtartása mellett jó lett minden.
-
válasz
MaxxDamage #19741 üzenetére
Hát elég régi a bulid. Próbáld meg windows alól egy pendrion lévő friss telepítőt indítani, és úgy frissíteni/telepíteni, az adatok megtartásával a win-t. Utána ha szükséges driverezni. Szerintem utána menni fog.
-
gregory91
senior tag
válasz
MaxxDamage #19741 üzenetére
Bootolj linux live-ról és nézd meg hogy ott van-e hang.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18475 üzenetére
+1
Plusz én a mappahozzáférés védelmet is bekapcsoltam
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
MaxxDamage #18478 üzenetére
A francba.
Akkor telepítenem kellene, meg egy fél nap, a beállítgatások, programok.
Ha elkap a lendület akkor megcsinálom.
Nekem egyébként ez a bajom, és már én is az Avastra gondolok.Nekem PC egyébként.
-
LostData
csendes tag
válasz
köszi
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
Szia!
Ez elég lenne Win 8.1-en is? -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18462 üzenetére
Az volt a tervem az m5950-nel,csak a csájnai eladó átvert. De megfogadom a tanácsot amit a Gamer noti topikban írtak,Firepro M5100-t vagy Quadro 2000M-et veszek legközelebb,amint lehetőségem lesz...
Ránéztem a laptopra,CPUCore1-4:42-41-46-40fok,GPU 44fok, alapjáraton
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18460 üzenetére
Akitől van, AutoCAD-re használta munkában.
Nem baj,hogy a 2020-as játékokat nem viszi... Nekem az is elég, ha majd a DX11-es játékok futnak majd normálisan. Sajnos ami most van benne GPU az csak 10.1-es, dxcpl-ellel hiába verem át a játékokat, 0.5-1fps-sel sokra nem megyek
Pont ma próbáltam ki a Hitman(2016)-t, elindult, de nagyon darabos volt a kép. Viszont az Absolution-t Mediumban 1280x720-ban szépen vitte lagg nélkül.
Attól,hogy 10 éves, még nagyon jól megbírkózik egyes játékokkal.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18458 üzenetére
Ez egy 10 éves laptop
majdnem minden 10 éves benne...
Ami sokkal fiatalabb az a 2 SSD meg a 2db 4GB-os modul... és a pasztázás
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18455 üzenetére
GTAV,1280x720,DX10... Minimum Grafikával nagyon ritka FPS laggal:
CPU1-4:81-86fok
GPU: 92fok -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18455 üzenetére
a mostani pasztával ez 47-51fok az üresjárati... majd mindjárt elindítok egy GTA5-öt és kiderül
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18453 üzenetére
Akkor megnyugodtam
Amúgy ezt az alacsonyabb hőfokot most 900Ft-os fehér műszerész pasztával produkálja...meglepő számomra,mert mikor kipróbáltam a ZF-12-őt,azzal jobb mint a műszerész pasztával... -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18439 üzenetére
Köszi a tippet, le is írtam.
Ennyiért már másik laptopot lehet venni
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18435 üzenetére
Hú de jó áron mérik az alaplapot
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18196 üzenetére
Ez paranccsor alatt is jelentkezik?
-
válasz
MaxxDamage #18196 üzenetére
szia. Én is a szalagkábelt nézném meg. Lehet csak nincs a helyén rendesen.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18193 üzenetére
Kijelzőhiba lehet...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18189 üzenetére
elvileg megoldható
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18187 üzenetére
kivitelezhető, de csak NiCd-s akkukkal,hogy "gyári legyen"
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18185 üzenetére
ebbe csak NiCd akkukat lehet beletenni. Mivel a töltőelektronika Ni akkuhoz van beállítva, így az nem jó Li akkuhoz.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18182 üzenetére
Li vagy Ni?
-
dawez
tag
válasz
MaxxDamage #18168 üzenetére
Hat az az igazsag hogy ez a lapos eleg regi mar fujitsu e544 nem tudom ebbe lehet e ssdt rakni nem ertek ezekhez.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18152 üzenetére
egy időbe lettek olyan bios verziók, amiben manuálisan kellett megani a merevlemez head,sector,cluster értékeit és akkor nagyobb eséllyel kezelte a hdd-t.
386-nál még ez nem volt divat, későbbi 486dx2 és utána voltak már ilyen szerű bios-ok -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #18021 üzenetére
Kíváncsi leszek hányezerbe fog kerülni
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #17997 üzenetére
Nézted, hogy amerikából jönne? De szép ára van. Lehet olcsóbb lenne megjavítani. Bár a V30016 árát tekintve ha az rossz, akkor lehet olcsóbb modernebb verziót beépíteni helyette, vagy egy méret- és feszültségazonos panelt csinálni helyette, ha lehet. Bár kapcsolási rajz hiányában nagyon kicsi rá az esély...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #17995 üzenetére
V30016 Ali Az hogy ez pontosan mi, nem találtam róla leírást
,de vagyonért kapható 1db
Ezt találtam most link A cím szerint nagyfrekis tranzisztor... szerintem a nagyfrekis trafó működtetéséhez kell
BUZ71(pdf-et letölt) - ez egy N-csatornás MOSFET 50V/14A, szerintem az a V30016 is valami hasonló alkatrész lehet -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #17993 üzenetére
lámpa,nagyító
van, hogy csak erős fényben jó szögből megvilágítva olvasható...
van nálam az a ki/be kapcsolgató acer laptop, annak a tápja hibás...2 mosfet van benne, mind2 korom fekete, a tipusszáma szinte nem olvasható, fogtam egy nagy fényerejű zseblámpát meg nagyítót, kb.45°ban megvilágítva olvashatóvá vált a tipuszám
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #17991 üzenetére
szerintem azokat amiket bejelöltem, azok lehetnek hibásak.
ha tipusszám eltér, az egy dolog, az alkatrész működése ugyan az, max pár paraméter ami eltérhet.
Ha le tudod olvasni, küld át őket privátba,ha gondolod utána nézek
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #17989 üzenetére
Annak lehet más baja van, ha a jó táppal nem indul
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #17987 üzenetére
Azért amiket jelöltem, azokat is vizsgáld majd meg
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #17985 üzenetére
Kimérted azokat a látszólagos forrasztási hibákat, hogy azok valóban zárlatok-e? szerintem nem.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #17982 üzenetére
A PSU boardon ezeket(nyilazott) az alkatrészeket hasonlítsd össze méréssel, illetve kelle róla a tipuszám is
Ezek a MOSFET-ek/Feszültség stabilizátorok csinálnak a 18V-ból kisebbet.
Sajnos az eredeti képr ezek nem derülnek ki, hogy melyik micsoda
A múltkor egy kolega laptopját javítottam meg. Egyszer csak megnyekkent. Mint kiderült, a processzor 1V magfeszültségét előállító smd mosfet döglött meg. 50V/45A-es mosfet volt,a proci meg 45W-os,1Vcore*45A=45W, 100%-os kiterhelésen ment a mosfetKicseréltem kicsit nagyobb áramúra, 80V/450A-esreNem mostanában fog megdögleni
Azóta is megy a gép.
Amúgy belegondolva, lehet a GPU is jó, csak nem kap meg valamilyen feszültséget. Az is okozhat hasonló hibát. Lehet kell neki 3.3V meg 5V, és a 2ből csak 1et kap meg. Megint csak jó lenne a chip száma,ami bele van gravírozva, azt könnyebben meg lehet találni, mint egy kapcsolási rajzot.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #17977 üzenetére
Ami nem kapcsol be, azt ia tesztelheted oly módon, hogy cseréled a PSU panelt meg azt is, amire csatlakozik a bekapcs gomb
A mádodiknál, ha ram csere is volt, akkor marqd a gpu
-
Tumak
tag
válasz
MaxxDamage #17972 üzenetére
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #17973 üzenetére
Az első lehet nyomógomb hibás, akár
A második hibáját adja a bios csipogás kódja,a bios nem tudja inicializálni a videókártyát,ezt okozhatja videóchip vagy ram hiba.
A harmadik hiba lehet, hogy belső zárlat van vagy gyenge a táp és ez miatt letilt.
Így videó alapján kicsit könnyebb a találgatás
-
Tumak
tag
válasz
MaxxDamage #17953 üzenetére
Szia , [ez] megvan ? /compaq_contura_series_pc.pdf/
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #17957 üzenetére
Annál szerintem a belső táp ic lehet rossz. Nem kap az ACPI PG(PowerGood) jelet,azért nem marad bekapcsolva.Az ok szerintem lehet például, hogy valamelyik feszültség a szabvány határérték alatt vagy felett van, 3.3V,5V +/-5%,12V +/-10% általában.
Nem vagyok PC műszerés, csak tippelek,ötletelek eddigi ismereteim alapján
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #17955 üzenetére
Ez nagyon bios rom hibának vagy vga chip hibának tűnik
-
válasz
MaxxDamage #17955 üzenetére
A 3/20 -as Contura meg csak addig kapcsol be míg megnyomom a bekapcs gombot.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #17953 üzenetére
Egy leírást találtam,de az csak egy leírás volt, abban azt írták, ha nem kapcsol be cserélje a "system board"-ot.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #17951 üzenetére
Nem ígérek semmit,de amint lesz időm,keresek. Családi ügyeket kell intéznem ma.
-
Tumak
tag
válasz
MaxxDamage #17927 üzenetére
Biztos ,hogy az elem volt a baj! A nagy elemnek csak a felső része kell a( + )hogy stabil legyen a foglalatban
-
Tumak
tag
válasz
Az én conturám sem indult és vagy az elem vagy a kapcsoló bütykölése hozta helyre.
Mivel 2005 ben csináltam meg már nem emlékszem pontosan! -
Tumak
tag
válasz
Nekem is volt compaq contura 4/25cx trackballos! 386os-elajándékoztam itt a ph-n.Működő hdd-t kerestek csak de odadtam mert volt donorja felújítani a kollégának..Egyik zsanér volt törött de más baja nem volt.Úgy oldottam meg az elemet ,hogy szétszedtem a régi nagyobb elemét és beleraktam egy cr2032-est.
Van egy toshiba T1000 esem is+ IBM i1400 annak pöcökje nem jó
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #17925 üzenetére
Ezek igazából eszmei értéke van csak. Amúgy ilyen retro gyűjtő vagy?
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #17923 üzenetére
Ezekben a gépekben még nem volt Energy Save üzemmód, akkoriban az az 1-2 óra akkuidő nagyon jó volt. Ami nem kapcsol be, az könnyen lehet, hogy tápchip hibás, valamelyik feszültség hiányozhat. A megjelenítés hibás, az kérdéses, lehet VGA chip hibás, talán. Mondjuk elég érdekes hiba.
Nekem 3 laptopom van itthon, abból kettőhöz nehezen, de találtam kapcsolási rajzot, a harmadikhoz nem találok. Az egyikbe csak 2 usb van, a kapcsolási rajz révén tudtam bele még egyet beleépíteni. A másik laptop meg ki-be kapcsolgat ha van benne ram,majd egy idő után elindul, ha kiveszem a ramokat elsőre normálisan indul. Gyanítom, hogy talán ram tápchip hibás lehet.
A harmadikhoz jó lenne, ha találnék kapcs rajzot, mert tennék még abba is usb-t. Gondolkoztam, hogy keresek a chipsetjéhez egy gyártói leírást és valahol lecsapolnék egy szabad usb hostot,de rizikós.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MaxxDamage #17921 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de ezek olyan régiek, hogy kár vele kínlódni... Lehet olyan bajuk van, amit anyagilag nem éri meg javítani.
Ez, az a kategóriás hibák,aminél valóban többe kerül a leves mint a hús
Lehet olyan alkatrész döglött meg, amit nem lehet beszerezni...
De ha neked megéri vele bajlódni, akkor jobban jársz, ha keresel hozzájuk kapcsolási rajzot, mert anélkül rohadt nehéz lesz javítani.
-
Tumak
tag
válasz
MaxxDamage #17910 üzenetére
OK - Nem tudom milyen laptop pontosan , a tápot ha rádugod a power led csak felvillan? vagyis nem ég folyamatosan? Lehet letilt az adapter, de a töltés megy akkor az nem lehet? Az indításhoz 3.3 volt szokott kelleni amit mérni lehet a bekapcsológombnál- a bios chipnél -super I/O chipnél a testhez képest. Már méregetni kéne!?. Állásban tönkre menni elem, akku,kondenzátor szokott.
-
Tumak
tag
válasz
MaxxDamage #17907 üzenetére
Biztos van benne. Csak egy tipp , hátha bezavar a 3 voltnak, a bekapcsoló gombnál.
Mivel sokáig állt lehetnek kontaktus hibák.
Az alaplap tisztítása sem árt ,ha már szétszededakkor már megnézném a többi kondit is!
-
Tumak
tag
válasz
MaxxDamage #17903 üzenetére
Az alaplapi gombelem esetleg - ha évekig állt biztos lemerült- csere.
-
válasz
MaxxDamage #17902 üzenetére
Ma néztem, adapter csatlakoztatáskor felvillan a LED (battery nélkül) szóval elvileg jó. Ha battery benne van, akkor azt elkezdi tölteni, de vele vagy nélküle sem kapcsol be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- Szuper áron DELL XPS 13 7390 /i7-10510U/16 GB Ram/512 GB SSD/IPS/
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 3493 /10.gen i5-1035G1/8GB/512 GB SSD FHD
- Akciós áron eladó HP Elitebook 845 G7 / AMD Ryzen 5 pro-4650U/16 GB/256 SSD/14"/FHD/IPS/Gari/touch
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged