- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nahunn
tag
válasz
Z$OLTI1988 #19395 üzenetére
10. genes gépeknél ez elég gyakori, kell neki a vezérlő driver ahogy itt írták már...
-
válasz
Z$OLTI1988 #19397 üzenetére
Uefi/gpt pendrive volt? Biosba mi van? Legacy vagy uefi?
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Z$OLTI1988 #19397 üzenetére
Próbáld ki a 21H1-es buildet, már telepíthető, hátha az felismeri az SSD-t.
-
gregory91
senior tag
válasz
Z$OLTI1988 #19395 üzenetére
Ezzel a kommentedtel megerősítetted a sejtésem.
Indítsd a windows live segítségével egy aida-t és segítségével keresd ki a megfelelő drivert a neten.Majd a valódi telepítőben betölteted a drivert a pendrive-ról. -
Z$OLTI1988
csendes tag
válasz
gregory91 #19394 üzenetére
Nem tudom, mert a linux hiba nélkül felmegy, viszont a Windows telepítő egyáltalán nem látja az SSD-t. Biosba nincs olyan opció, hogy a legacy-t aktiválni lehetne, egyedül secure boot on-off, de sehogy nem akarja az igazat.Boot menüben sem látszik az SSD, egyedül BIOS-on belül.
Tegnap csináltam egy live windows 10-et pendrive-ra, wintousb segítségével, ott látja a meghajtót, töröltem minden particiót, illetve az MBR-GPT-t is kipróbáltam, de a telepítő továbbra se látja.Konkrétan biosban csak ennyi beállítási lehetőség van... [link]
-
gregory91
senior tag
válasz
Z$OLTI1988 #19393 üzenetére
Nem hiszem hogy amiatt, mert kilistázná a particiókat, csak ismeretlenként feltüntetve.Lehet hogy Driverhiány okozhatja a dolgot.
-
Z$OLTI1988
csendes tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám.
Ismerősöm vett egy új HP 15s laptopot, gyárilag Freedos volt rajta. Szeretett volna telepíteni a gépre egy windows 10-et, de a telepítő nem látja az SSD-t. Gondolom a Freedos particiók miatt. Windows telepítőn belül cmd-ben kilistázva a particiókat sem látja az ssd-t, csak a telepítő pendrive-ot.
Erre tudtok esetleg valami megoldást? -
ace666
tag
Sziasztok!
Behalt az asszony laptopja...
Dell Inspiron 3737, 17", i5 4. gen proci, HD 8670M VGA.
Kb fél éve vettem használtan....
Ilyen: [link]
Eddig szépen működött ,majd elkezdte az csinálni, hogy bekapcsoláskor nem indul el, csak pittyen. Fokozatosan romlott el :S
Először ritkán aztán háromból egyszer aztán egyre gyakrabban, tegnap már csak tizedikre indult el. Ma meg sehogy.
Nem érte semmi behatás.[link]
Egyet pittyen, azt ismételgeti, kb két másodpercenként. Képernyő sötét, BIOSig már nem jut el.
A link alapján "BIOS ROM checksum in progress or failure System board failure, covers BIOS corruption or ROM errors."Memóriákat kivettem, variáltam minden pozícióban.
Szétszedtem és kapott másik gombelemet.
Írnak a Dellekre valami BIOS recovery-t, CTRL+Esc gomb nyomvatartva bekapcsoláskor, de itt nem csinál semmit.Szerintetek lehet ezzel valamit kezdeni? :/
Vagy végleg elköszönt az alaplap? -
MATEO6600
őstag
válasz
quailstorm #19387 üzenetére
Igen, körülbelül én is ezekre gondoltam...
-
nahunn
tag
válasz
Allmegvalto #19381 üzenetére
ez nem kijelző, tipkus hd4250
-
MATEO6600
őstag
Az mi, hogy a szervízes csóka el akarja kérni a windowsos jelszavamat, hogy belépjen és letesztelje működik-e (HP Elitebook)?
Meglepődött mikor mondtam neki hogy van BIOS diagnostics, meg Linux live USB is.
Nem működő billentyűvel volt gondom, ez tökéletesen letesztelhető a BIOS System Diagnostics tesztjével. -
szetcsuszott
aktív tag
Sziasztok! Adott egy probook 455 g2. Random, kb havonta egyszer megcsinálja, hogy egyszer csak elsötétül a képernyő, majd kb 5 másodperc múlva felpörög a ventilátor, és úgy marad. Ott van pörgő ventivel sötéten, és semmire nem reagál látszólag, csak a kikapcsolásra. Ha egy órát hagytam úgy, egy óra múlva kellett kikapcsolno, tehát nem tér magához. Ez mo lehet? Hogy induljak el? Nem melegszik túl, ezt már megnéztem, meg nem is játszani használom, mail, word, pdf, némi térinformatika, laza dolgok.
Előre is köszi, ha van ötlet.
-
Catman
aktív tag
válasz
quailstorm #19383 üzenetére
Meg tudjuk oldani, csak elsőre megijedtem, hogy a kijelzővel van gond.
-
quailstorm
félisten
válasz
Catman #19382 üzenetére
Innen nézd meg a videót, ha látni akarsz ilyen villogási problémákat.
Muszáj lesz valahogy megoldani hogy a Blender ne villogjon. -
Catman
aktív tag
válasz
quailstorm #19380 üzenetére
Köszi, megnyugodtam, hogy nem hibás a kijelző...
-
Catman
aktív tag
Sziasztok! Találkoztatok már hasonló problémával? Adott egy HP (15s-eq1037) laptop 15-ös IPS kijelzővel. A gyerek blenderben szokott játékot készíteni linux alatt, és ha az embedded playerrel indítja el a játékot, az ablaknak egy része villogni szokott (valószínűleg valami buffering probléma). De a lényeg, hogy ha abbamarad az ablak villogása, utána egy darabig a monitor ugyanazon a területen továbbra is vibrál, mint amikor alacsony képfrissítés van beállítva. De csak azon a részen, ahol előtte a blender vibrált, és egy idő után megszűnik. A jelenség újraindítás után is megmarad. Két ugyanilyen gépünk is van, és mind a kettő csinálja. Régebbi Dell laptopon ugyanígy blender használat után nem tapasztaltunk ilyet. Mi okozhat ilyet?
-
nahunn
tag
válasz
Allmegvalto #19369 üzenetére
A HD4250 az sajnos igen gyakran meghal, rengeteg ilyen chipet cseréltem már, jó eséllyel ez az oka, különösen, ha másik kijelzővel is ugyanez a jeleneség. (ha függőleges 1 pixel szélességű csíkok jelennek meg, az viszont egyértelműen kijelző hiba)
-
nahunn
tag
válasz
Z$OLTI1988 #19371 üzenetére
Sajnos ez biztosan alaplap hiba, elképzelhető, hogy a hangkártya, de esélyes az is, hogy a déli híd BGA hibás. USB-s hangkártyánál többet nem érdmes azzal a géppel tenni...
-
tserrof77
őstag
válasz
Eszközkezelőben látszik? Gyári drivert raktál fel? Külső hangszóróval/fejhallgatóval szól?
-
gregory91
senior tag
válasz
RobbeV0201 #19372 üzenetére
Ha garanciális akkor inkább konzultálj ez ügyben az érintett céggel(eladó),nehogy emiatt oda vesszen a "garanciajegyed".
-
gregory91
senior tag
válasz
Aida64 talán tudja a választ.
-
RobbeV0201
tag
válasz
RobbeV0201 #19346 üzenetére
Valaki esetleg?
-
Z$OLTI1988
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy HP Compaq Presario V6500 típusú laptop. A probléma a következő lenne.
Window 7 telepítve, az összes illesztőprogrammal, a hang is szépen működik... (egy darabig). Viszont gondol egyet a gép, és a következő indításnál már nincs hang (Nincs hangeszköz csatlakoztatva hibaüzenettel). Eszközkezelőben sem jelenik meg.
Gondoltam egy BIOS update megoldja a problémát, de az sem segített. Elképzelhető, hogy a hangkártya adta meg magát az alaplapon? Valaki találkozott már hasonló problémával?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv.: Zsolt -
válasz
Allmegvalto #19369 üzenetére
Szia. Ha biosban is fennáll a hiba, akkor a hardveres lesz, szerintem lcd
-
Allmegvalto
tag
Sziasztok,
Van egy Acer 5552 notebookom (AMD p340,ati hd 4250) kb 10éves. A laptop lcd-jével lenne gondom, türkiz csíkok jellen meg teljesen véletlen időpontban. Általában a fehér háttérnél látszik igen erősen(ha esetleg film vagy játék megy rajta feltünik,de ott nem vészes.)
szalagkábelt cseréltem..ha gondol eggyet akkor befejezi és nincs csík... esetleg valakinek ötlet vagy tapasztalat..hogy hardveres vagy software-es gond-e? -
MATEO6600
őstag
válasz
ElektrikusDE #19363 üzenetére
Köszönöm, se sajnos a gomb nem működik
Világít de mintha nem lenne "bekötve". Szerviz lesz belőle.
-
MATEO6600
őstag
Frissen vásárolt HP 850 G7 esetén sehogy sem tudom működésre bÍrni az 'ALT' billentyűt.
Próbáltam a [keytest] oldalt, ha lenyomom az ALT gombot, nem villan fel. A többi működik.Ötlet?
-
válasz
pecccccccca #19358 üzenetére
ouh,
de friss telepítésnél automatikusan ki van kapcsolva ez új.
Ezért nem gondoltam rá én. -
pecccccccca
őstag
Blődség volt az egész. Havernak odavittem a lapit aztán mikor ott előtte is próbálkoztam helyrehozni, egy 10 perc múlva megszólalt, hogy ezen van egy egér gomb (Fn F5)…. Putty… És már működött is.
Akkor ugrott be neki mikor ott volt előtte. ☺️ -
Peace
nagyúr
Sziasztok!
Segítsetek kérlek! [link] Lenovo Legion 5 15IMH05H típusú laptop meg lett vásárolva bátyám részére. Én ez nagyon gyönyörűen feltelepítettem, álomszépen ment és futott minden rajta. Kicsit Furmark-ot is toltam rá, hogy lássam a melegedést és FPS értékeket. Eredeti win 10 pro van rajta, minden rendben volt. Elvitte tőlem a gépet és rádugta HDMI-vel a tv-re. Azt mondja, hogy ilyenkor már alapól csillagos ég szerű pixelek jelennek meg a tv kijelzőjén. Vannak statikusak és vannak villogók. Ilyet ez a tv ezzel a kábellel a PC-jével nem csinált soha. De nem is ez a durva. Amint elindít filmet akár MPC-BE-vel, akár VLC-vel, a tv képernyő koromfeketére vált. A laptop kijelzőn gyönyörűen fut. Nem csak filmnél, egy sima youtube videónál is ugyanezt csinálja. Tehát lényegében akármilyen mozgókép elindul, a tv kijelző elfeketedik. Próbáltuk duplikálva és kiterjesztettbe is. Átdugattam vele a tv-n másik HDMI foglalatba. NVIDIA drivert leszedettem és újrarakattam. Mindig ugyanez. Eléggé ki van idegileg valahol érthető módon. A kábelre azért nem gyanakszom, mert tökéletesen működött a PC-vel, de javasoltam neki, hogy amint tudja próbálja ki egy másikkal is. Mit nem veszek észre vagy mire nem gondoltam így telefonon keresztül elég nehézkes volt. Bekavar az alap intel videókártya vagy mi lehet ez? Ha a laptopon minden rendben, akkor magával a HDMI kimenettel lehet zűr? De miért csak mozgóképeknél tűnik el a kép? Mit javasoltok? Ha kijön a futár a laptopért(olyan garancia van rá), azzal nem megy semmire, mert ezt ugye helyben kéne megnéznie szakembernek, hogy lássa mit produkál a tv-vel....... -
pecccccccca
őstag
Köszi srácok.
Ezt a bios-os dolgot meglesem nemsokára. -
válasz
pecccccccca #19352 üzenetére
De ha a leszorító nincs rajta előfordulhat, de ok akkor zárjuk ki. Ha leszeded a feltett drivert, és az alap driver van fent, úgy megy? Ha igen akkor keresni kell megfelleő drivert, vagy nézd meg az eszközkezelőben, nincs-e tiltva
-
pecccccccca
őstag
válasz
Pyttawrx #19351 üzenetére
Ha kicsúszik a kábel akkor fel sem ismerné mint eszköz, nem?
De feltelepíti hozzá a legújabb drivert stb.
Windows 7 volt a gépen. Működött a touch pad. Feltettem a win 10-et, a telepítő menüben még volt egér, ahogy bejelentkezett először asztalig, ott már nem volt. Drivert felrakta szépen. Eszközkezelőben írta, hogy xy touch pad használatra kész, illesztő program a legfrissebb. Nem ment… Visszatelepítettem a win 7-et. Na ekkor már ott sem működött pedig minden driver fent volt. Most megint visszatettem a win 10-et, mert eleve azt szeretett volna rá haver és mondom, ha már win 7 alatt sem megy a touch pad akkor nem hagyom rajta a win7-et. Ugyan úgy minden driver fent van. A legfrissebb touch pad driver is ami létezik hozzá. A gép igaz volt szétszedve pasztázás miatt, de mindezek után. Szóval kábel hiba tuti nem, mert ugye előtte is ugyan az volt a gond. -
válasz
pecccccccca #19350 üzenetére
Szia. Hát akkor lehet kicsúszott a kábel?
Esetleg teszteld linux alatt, elég hogy a telepítő elindul és ott ki kell választani, hogy telepítsd vagy kiprobáld, ott ha megy az egér akkor driver gond lesz, ha ott sem megy, akkor érintkezés, vagy maga a hardverrel lesz gond -
pecccccccca
őstag
Üdv mindenkinek. Nem tudom, hogy pontosan hova való a kérdésem, de ide felteszem. Ha nem jó helyen vagyok irányítsatok el.
Szóval van egy Packard Bell NX69HR lapi amire windows 10-et telepítettem. Jelenleg jól is működik egy dolgot kivéve. Nem érzékel a touch pad. Egyáltalán nem működik. Illesztő programot felteszi a win hozzá és ki is írja, hogy az eszköz megfelelően működik. Ennek ellenére nem érzékel.
Ami fura, hogy utána feldobtam rá a windows 7-et mondom hátha a win 10 miatt ilyen, viszont utána már win 7 alatt sem használható a touch pad. Többször újratelepítettem a rendszert, de hasztalan. Nem megy….
Mi lehet a gond? -
quailstorm
félisten
Pattexet használnak mobilokban is (mármint nem hivatalos szervizek), műanyagot nem bántja de nem oldható.
Én E6000-el ragasztok telefont, macerásabb, de a gyári ragasztáshoz hasonlóan hőlég + oldószer kombóval szétjön.De hogy gumit mivel ragasztanék vissza, na azt nem tudom. Lehet jobban jár ha teljesen eltávolítja aztán nem lesz.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Adott egy Lenovo Yoga 500-as laptop. Magával a készülékkel semmi gond, viszont a laptop egészén körbefuttatott gumi borítás kezdi megadni magát. A laptop szélein elszakadt és gyönyörűen jön le az egész. A közepén már egy szakaszon meg sincs.
Van bármi esély arra, hogy ezt a gumicsíkot pótoljam, vagy marad a ragasztgatás pillanatragasztóval pl?
-
RobbeV0201
tag
Köszönöm szépen a sok választ, sajnos még 1évig garis a gép, amikor megvettem úgy voltam vele hogy elég a 8GB ram, de most hogy komolyabban használom, főként logókészítés és egyéb "látványtervezés" munkákra, feladatkezelőben nézve sokszor 700-800mb a szabad ramom. Az i7 8750 semennyire sincs kihasználva ennyi rammal, amikor elfogy a 8giga ram, a proci 30%on pörög.(játékokról ne is beszéljünk, GTX 1050ti 99%-on, ramokból elfogyott mind, a processzor meg 50%-os kihasználtságon) Nem is lehet egyébként deaktiválni a 4es modult, ha csak 16GB ramig kezel a gép? Beletennék egy sima 16ost, de ha élhető opció a 16+4 még jobb lenne.
Kár, hogy megvételkor a bolt egyáltalán nem közölte velem, hogy hé az egyik ram rá van forrasztva az alaplapra. (már megvétel után nem sokkal akartam bele 2x8at vagy 2x16-ot,aztán olvasgatás után jöttem rá hogy veszett ügy.
Szerk:
ezt egy memorystock nevű oldalon találtam:
How much memory does the IBM Lenovo IdeaPad 330-15ICH Laptop take?
You can upgrade your IBM Lenovo IdeaPad 330-15ICH Laptop to up to a maximum memory capacity of 20GB Memory.
How many total memory slots to install memory?
The Laptop has 2 Slots (1 Upgradable) to install memory, already with 4GB (Soldered) standard memory installed. For best Lenovo IdeaPad 330-15ICH Laptop performance use the maximum amount of 20GB, fill all the slots with the max allowed memory per slot for your Laptop. -
Tim82
félisten
válasz
RobbeV0201 #19337 üzenetére
A Lenovo-féle specifikációkkal az a probléma, hogy a modell kijötte körül elérhető legnagyobb modulokkal számolnak csak, utólag nem frissítik őket. A notidban lévő Coffee Lake mobilproci memóriavezérlőjének képességeitől függnek ténylegesen a RAM bővítés korlátai. Akár 1 db 32 GB-os DDR4 modul is mehetne a gépbe, ha megér neked annyit a bővítés.
A dual channel kérdését tárgyaltuk, általában működik nem egyforma méretű modulokkal is, a kisebb méretű modul kapacitásáig "nyújtózva". Hétköznapi használatban nem nagyon van érezhető különbség a dual és a single channel között. Ha a géped integrált Intel videóvezérlős, az profitálna a dual channelből, valamint megfelelő, memóriahasználatra kifejezetten érzékeny programok is gyorsulhatnak tőle.
Az alaplapi RAM "cseréjére" a fórumtárs már írt, de vedd figyelembe, hogy ehhez megfelelő szakember kell, másrészt gyakorlatilag kizárt, hogy ezt gyári szerviznél tudd intézni, illetve hogy ne ugorjon ezzel a gyártó részéről a garancia.
-
Tim82
félisten
válasz
st3v3np3t3r #19341 üzenetére
Nem tudtad, hogy van rá módszer? Amúgy te hogy gondoltad mint alapcserét? Mert ebből olyan létezik amibe csak 1 modult lehet tenni illetve integrált+foglalat.
De, tisztában vagyok azzal, hogy forrasztással meg lehet oldani és remélhetőleg hozzáértő ember végzi majd el. De tegyük fel, hogy valóban profi végzi el és sikeres lesz a művelet, csak épp ugrani fog a garancia - de nyilván ennek felelősségét te bevállalod majd a kérdezőnek
, mert a TMX (amelyiknél az IdeaPad garanciáját lehet itthon érvényesíteni) egyrészt ilyen aftermarket upgrade-t biztosan nem vállal, másrészt meg kb. el is hajtják ilyen után, bármi egyéb problémával is fogja bevinni.
Ezt valóban kifejthettem volna bővebben: alaplapcserét meg általánosságban említettem ilyen esetekre, mert még mindig biztonságosabb, mint a fenti opció. Azt látom, hogy ez a két opció van az adott modell esetében: vagy 1 db foglalat, vagy 4 GB RAM forrasztva + 1 db foglalat.
Nem azzal van a gond önmagában, hogy ez az opció ajánlva van, hanem azzal, hogy a nagyon is valós lehetséges hátrányok, kockázatok meg sincsenek említve...
35-40ezerért kicserélik 16gb-ra számlával jótállással alaplapcsere nélkül.
A fentieket figyelembe véve tegyük fel, hogy nem kókler végzi ezt. Mindezt a Huawei márkaszerviz csinálja? Biztos vagy abban, hogy nem fog egy ilyen, biztosan nem gyártó által jóváhagyott "upgrade" után úszni a garanciád?
-
válasz
st3v3np3t3r #19341 üzenetére
Szia.
A Használt ddr4 06gb 2400-as ram kb 17-22 közt mozog.
A forrasztott ramot igen lehet cserélni az általad írt árban kba Dual módban nincs igazad, csak 2 egyforma méretű ramnál van meg teljesen, amúgy úgy van ahogy Tim82 írta.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Nem tudtad, hogy van rá módszer? Amúgy te hogy gondoltad mint alapcserét? Mert ebből olyan létezik amibe csak 1 modult lehet tenni illetve integrált+foglalat.
Ez a flex mód egy hülyeség. Véleményem szerint semmi értelme annak, hogy a kisebbik ram kapacitásig dual channel-ben megy, a felett meg single channel. Ugyan így vagyok a HyperThreading-gel is, az is egy hülyeség. Bár az Inteltől nem meglepő.
Nekem a matebookban 8gb soldered ram van csak...35-40ezerért kicserélik 16gb-ra számlával jótállással alaplapcsere nélkül. Kb maga a 16gb ddr4-2400-as modul sem sokkal olcsóbb, bár semmire nem mennék a modullal, mert az én gépemben nincs foglalat.
Bár látom, te az ilyen tuningokban nem hiszel
-
Tim82
félisten
válasz
st3v3np3t3r #19338 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a Dual Channel(DCH) csak akkor érvényesül, ha kettő egyforma specifikációs RAM van a gépben. azaz 2x4GB,2x8 vagy 2x16GB. 1x4+"1x16GB"1x8GB csak Single Channel-ben fog menne szerintem.
Akkor rosszul tudod, létezik olyan, hogy aszinkron dual channel (hívják még aszimmetrikusnak vagy Intel esetében "flex mode"-ként hivatkoznak rá). Itt egy példa, saját notiról, 8 GB + 16 GB-os modulokkal. A gyakorlatban a kisebbik modul "kapacitásának" erejéig (az enyém esetében: 8 GB RAM használatig) DC-ként működik.
akkor célszerű lenne az integrált 4GB-ot lecseréltetni 8GB-ra
Mivel alaplapra forrasztott RAM-ról van szó, ezt alaplapcserével gondoltad? Nem hiszem, hogy árban ugyanannyira jönne ki...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
RobbeV0201 #19337 üzenetére
Szia. Össz 16GB-nál elvileg többet nem kezel a gép.
Én úgy tudom, hogy a Dual Channel(DCH) csak akkor érvényesül, ha kettő egyforma specifikációs RAM van a gépben. azaz 2x4GB,2x8 vagy 2x16GB. 1x4+"1x16GB"1x8GB csak Single Channel-ben fog menne szerintem. Ha mindenképpen szükséges a DCH, akkor célszerű lenne az integrált 4GB-ot lecseréltetni 8GB-ra és mellé betenni egy azonos specifikációs 8GB-os modult.Jobban jársz, ha az alaplapit felbővítetted(kicserélteted) 16GB-ra és le lenne a gond. Árban kb.ugyan annyira jön ki megközelítőleg.
-
RobbeV0201
tag
Sziasztok!
Adott egy részben notebook probléma.
Van egy Lenovo Ideapad 330 15ICH gépem, nagyon karcsú kezd lenni a 8GB ram ami benne van, azonban 2x4gb van benne, és ebből is az egyik négyes az alaplapra forrasztva.
Szeretném bővíteni, mellékelek egy képet, hogy most mi van benne.
Az lenne a kérdés, hogy milyen 16GB-os modult tudnék mellé tenni, illetve hogy a 4 és 16 élhető opció e, főleg dual channel szempontból. Notikban annyira nem vagyok otthon sajnosElőre is köszi a segítséget!
-
G-Device
csendes tag
Sziasztok!
Lenovo L340 gaming i5 9300H 16gb ddr4 1050ti
A gépet 2019 év végén vásároltam újonnan.
Szervízben sosem volt. Karban van tartva és tisztán.A jelenség!
A lakásomban minden a wi-fi-t használja.
A laptop megy kábeles csatlakozással.Pár napja azt tapasztalom, ha bekapcsolom a gépet, szinte azonnal megszakad a net és újraindul a modem. Ha nagy nehezen ismét visszajön a net, pár perc múlva ismétlődik a jelenség.
Kipróbáltam, h lehúztam a gépet a modemről. Jelenleg az is wifi-vel csatlakozik és a probléma most nem jelentkezik tartósabb ideje. Gép , vagy a modem a ludas?
Sajnos nem áll módomban mással tesztelni a modemet. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Papooo #19333 üzenetére
Ha weboldalon keress modell alapján! Ne használj HP SA-t. Ha a babrált bios a legfrissebb verzióból van, akkor nem fog frissebbet találni, mert a verziószám megmarad! Manuálisan kell keresni ilyenkor.
Érdekes, hogy feltételezhetően cég által árusított, jótállási jeggyel lezárt gépen aktiválatlan Windows 10 Pro legyen.
-
Papooo
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #19332 üzenetére
Aktiválatlan Win10 pro volt rajta.
Volt már pár géppel dolgom, de egy mezei ram és háttértár bővítés még egyikkel sem cseszett ki.
A HP support assistant nem talált hozzá újabb biost, majd megpróbálok keresgélni. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Papooo #19331 üzenetére
Szia. A HP-k nagyon kényesek a biosra, de nem kizáró tényező, hogy egy buhert verzió működhet. Első körben próbálj meg fteni egy gyári bios verziót a gyártó honlapjáról.
Gyalulás előtt megnézhetted volna, milyen win10 kiadás volt fent illetve azt is, hogy van-e valamiféle windows licenc elmentve a bios-ban.
-
Papooo
senior tag
Itt is rákérdezek, hátha...
[Ez] lenne a bajom. -
ricsi99
addikt
válasz
Pyttawrx #19327 üzenetére
Mint irtam 2* ,probáltam ,dos alatt és bios ban is frissiteni... felesleges a win-el probálkozni , íróval tettem rá az a8 at /bios dump/, az megy... mind1 ,holnap megy vissza a gazdihoz.. ha meg nem tetszik neki akkor vigye máshová ,én már szívtam vele ingyé 4-8 órát
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
ricsi99 #19326 üzenetére
Ahol használnak Embedded Controllert, ott kell azt is frissíteni a biosszal együtt, lehet az általad akalmazott bios frissítés azért futhat hibára, mert a kipucolt bios verzió nem képes futni EC update nélkül. Én a bios updatet nem szogtam babrálni, kompletten ráengedem és kész, baj még eddig nem volt belőle nálam.
-
ricsi99
addikt
válasz
Pyttawrx #19325 üzenetére
Mint irtam
Win ,dos ,biosban:
Lefut a frissités ,de amikor ujraindul a gép és bejön a dell felirat akkor nem fut le a tényleges bios frissités...
st3v3np3t3r
találtam frissebbet de nem jóhajlandó indulni... ec biost meg nem piszkálom ,ha nem muszáj
ami rajta volt azt hiába pucoltam ki ,ha visszarakom azzal sem indul.
Spico csak extra infó... kapott utána egy friss win-t rendes sorszámmal ,azt megette ,de tesztelni ha feldobok egy wint azt nem regisztrálom addig amig minden nem tuti -
válasz
ricsi99 #19321 üzenetére
ehhez van ujabb bios a28 nem?
Az A08 25 febr. 2014 dátumú
Az A28 06 Dec 2019 dátumú
Miért is kell hozzá spico? ez nem winnel jött ki? (w7 prof?)
Amúgy néhány esetben csak win 7 vagy xp alatt enged szoftversen bost frissíteni, én már jártam így. Jelen esetben win7 32 bit alatt próbálnám meg. -
ricsi99
addikt
válasz
st3v3np3t3r #19318 üzenetére
compatible... telefonról (s)nem gépelek hibátlan
-
ricsi99
addikt
Help!
Dell Latitude 7440
Bejött ,hogy se kép se hang (win frissités-ig hibátlan ment)
Külső íróval (bios dump) tettem rá egy másik biost.
A8-as verzió... azzal elindul
Kb 20mp a boot idő,de aztán megy.
Ez az egy verzió megy... már vagy 20-at rápróbáltam.
Most az a gondom ,hogy nem tudom frissiteni az újabra szoftveresen
Próbáltam win alól... szépen lefut és ujraindit ,de nem történik semmi
Ugyan ez dos alól ,és biosból is
Az utolsó művelet hiányzik
Az eredeti biossal , ha kipucolom se indul
Mi szivathat egy dell-el ,hogy nem enged softwares-en irni?
Biosban ilyen opció nincs ,és mindenhol hibátlan lefut ,de a dell logónál nem kezd el frissiteni -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
RootRulez #19313 üzenetére
Szia. Gyári Specifikáció szerint HP Smart AC Adapter 65 vagy 90W-os kell hozzá! Amit vettek hozzá gyári vagy utángyártott kompatibilis adapter?
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
HP ProBook 650 G1
Eltört a töltő, vettek hozzá újat, de olyat csinál a noti, hogy nem kapcsol be, csak villog a bekapcsoló gomb, mikor aksi nélkül bedugja a töltőt. Tehát hozzá se kell nyúlni, már villog ha bedugták. Ha benyomnák se reagál semmire, csak villog a LED a bekapcsoló gombban ia ennyi.
Ez mi miatt lehet?
-
XP NINJA
őstag
válasz
ricsi99 #19308 üzenetére
A kijelző le-fel hajtására gondoltam.
Friss windows előtt is előfordult a hiba.Nem tudom ebben hogyan gazdálkodik a dedikált nvidia és az integrált között, de most a tanácsodra az az ötletem, hogy monitorra rakom amikor ezt csinálja. Ha vga akkor azon is rossznak kell lennie.
-
ricsi99
addikt
válasz
XP NINJA #19305 üzenetére
Mit jelent az hogy "mozgatod"?
Ilyenkor amúgy rögtön valami live linux-al is megnézném ,ha ott is csinálja akkor kijelzőre tippelek
Ha ott nem akkor első körben kilőném az összes létező win/bios energiagazdálkodási funkciót ,ha meg nem oldja meg akkor driverekkel kisérleteznék... sajna az intel vga-nak néha egy 2d-s megjelenítés is okozhat problémát -
XP NINJA
őstag
Sziasztok! A lenovo ideapad 320s notebook ezt produkálja: [link]
Friss windows, de gondolom hardveres gond. Bár fura hogy csak teljes képernyőben csinálja, és ha mozgatom akkor nem jön elő. Ritkán csinálja.
Van tippetek hogyan tudom leszűkíteni a hiba forrását?
-
ricsi99
addikt
igen 8 pines
ugy keresd hogy 8 pines felxibilis kábel
itt egy kép
Condrád,vagy egyéb
ilyen helyeken is van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged